Борисов във фейсбук: Мотивите за вота на недоверие са лъжите и провалът във всички сфери

„Вчера взехме решение за вот на недоверие по цялостната политика на правителството на Тройната коалиция - БСП, ДПС и "Атака". Това е написал лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук.

„Мотивите за вота са лъжите и провалът им във всички сфери", обяснява той в социалната мрежа.

Преди неговото съобщение заместникът ... „Вчера взехме решение за вот на недоверие по цялостната политика на правителството на Тройната коалиция - БСП, ДПС и "Атака". Това е написал лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук. „Мотивите за вота са лъжите и провалът им във всички сфери", обяснява той в социалната мрежа. Преди неговото съобщение заместникът ...

Борисов: Мотивите за вота на недоверие са лъжите и провалът във всички сфери

„Вчера взехме решение за вот на недоверие по цялостната политика на правителството на Тройната коалиция - БСП, ДПС и „Вчера взехме решение за вот на недоверие по цялостната политика на правителството на Тройната коалиция - БСП, ДПС и "Атака". Това е написал лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук. „Мотивите за вота са лъжите и провалът им във всички сфери", обяснява той в социалната мрежа. Преди неговото съобщение заместникът ...

Mercedes не иска да прави малки коли

Най-малкият модел на марката ще остане A-Class

    


Доходността на 5-годишните ДЦК продължава да пада

Министерството на финансите преотвори за шести път средносрочната бенчмаркова 5-годишна емисия държавни ценни книжа (ДЦК) с падеж 23 януари 2018 г.,...

Дивиденти за 220 млн. лв. разпределиха компаниите на БФБ-София

През 2013 г. това направиха 44 дружества, от които 8 са част от SOFIX

    


Новият съветник на сръбското правителство Доминик Строс-Кан пристига в Белград


Доминик Строс-Кан, който беше директор на Международния валутен фонд (МВФ) и прие да стане съветник на първия вицепремиер в сръбското правителство Александър Вучич, пристига днес в Белград, съобщава вестник "Вечерне новости", цитиран от БТА.

Френският икономист, юрист и политик ще даде пресконференция в правителството на Сърбия. Той би трябвало в бъдеще да дава съвети и на премиера Ивица Дачич, както и на министъра на финансите Лазар Кръстич.

Във фокуса на неговата работа...

МФ преотвори емисия 5-годишни ДЦК, деноминирани в лева

Министерството на финансите преотвори за шести път средносрочната бенчмаркова 5-годишна емисия държавни ценни книжа (ДЦК) с падеж 23 януари 2018 г., деноминирана в лева., съобщиха от МФ.

Китайското имотно настъпление ни подминава

Китайски компании не само са започнали активно да инвестират в имоти по целия свят, но тези инвестиции растат с главоломни темпове. Според изследване на британската консултантска компания “Савил Рисърч” , докато през 2010 г. инвестициите в имоти зад граница, направени от китайски предприемачи, са били за 900 млн. долара, през 2012 г. Китайски компании не само са започнали активно да инвестират в имоти по целия свят, но тези инвестиции растат с главоломни темпове. Според изследване на британската консултантска компания “Савил Рисърч” , докато през 2010 г. инвестициите в имоти зад граница, направени от китайски предприемачи, са били за 900 млн. долара, през 2012 г.

Корнелия Нинова: Не сме казвали, че открием 250 000 работни места

Ще се готвим с факти и аргументи да докажем, че няма основание да се иска вот за недоверие. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от БСП Корнелия Нинова, след като тази сутрин стана ясно, че най-вероятно в четвъртък ГЕРБ ще внесе в парламента вот на недоверие за цялостната политика на кабинета "Орешарски".

Канят домоуправителите на срещи за жилищните ремонти

Община Добрич уведомява домоуправителите на сгради в режим на етажна собственост, както и всички заинтересовани граждани, че на 17, 18 и 19 септември 2013г. ще се проведат информационни дни по проект „Енергийно обновяване на българските домове”. Във всеки от дните за времето от 16:00 до 19:30 ч. представители на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и на Фонда за жилищно обновяване ще дават консултации във връзка с проекта. Информационната шатра ще бъде разположена на пл. „Свобода“. За  всички управители на етажни собственос...

Ученици дават идеи за кандидатурата на В. Търново за Европейска културна столица

От днес стартира поредица от срещи на кмета на Велико Търново Даниел Панов и екипа, който подготвя кандидатурата за Европейска столица на културата, с учениците от 8 до 12 клас във всички училища в старата столица.Първата среща на градоначалника ще бъде с учениците на СОУ „Емилиян Станев”. Пред директорите, преподавателите и учениците ще бъде представена работата, която е свършена до момента, в рамките на подготовката на кандидатурата. Ще бъдат чути и отразени всички мнения на учителите и учениците по този процес. Особено важна част от срещите ...

Бивши затворници обраха 5000 лева от дом в Кърджали

Полицията задържа двама бивши затворници, гастрольори от Врачанска област, откраднали 4700 лева и около 40 грама златни накити от дом в Кърджали, съобщи полицията.

Кражбата е станала в апартамента на 54-годишна жена в кв. Полицията задържа двама бивши затворници, гастрольори от Врачанска област, откраднали 4700 лева и около 40 грама златни накити от дом в Кърджали, съобщи полицията. Кражбата е станала в апартамента на 54-годишна жена в кв. "Възрожденци". Тя сигнализирала за случая в МВР, като посочила, че между 9:45 и 10:45 часа е била разбита входната врата на

ПЪРДОН щяла да се казва новата формация на Първанов и Дончева

Вече било ясно новото име на формацията, над която бабуват президентът (2001-2011) Георги Първанов и червената фурия Татяна Дончева, научи Фрогнюз от източници на Позитано 20. Новото движение ще стане факт до есента, а към новата формация щели да се присъединят даже и някои от депутатите от Коалиция за България.

Държавата все още не е решила за златната акция в БТК


Държавата все още уточнява позицията си за това дали да се откаже от златната си акция в Българската телекомуникационна компания (БТК) и затова неин представител не е отишъл на насроченото за вчера общо събрание на акционерите, съобщи "Капитал Daily". 

Първа точка от дневния ред на събранието, което така и не се е състояло поради липса на кворум, беше именно обезсилването на специалните права на държавата.

По думите на зам.-министъра на транспорта с ресор телекомуникации...

Плевнелиев: Имаме исторически шанс. Провалът би бил исторически срам (обновена)

Президентът Росен Плевнелиев на дискусия във Военния клуб

Голямата картинка е, че днес българите подават ръка на политиците за промяна. Това е исторически шанс. Но ако се провалим, ще бъде исторически срам. Гледат ни в близки държави като Сърбия, Хърватия и си казват: “Вижте какво правят българите.” Ако се провалим, се проваляме с гръм и трясък в целия регион. Защото в Югоизточна Европа, на Балканите, проблемите са по-различни – тук проблемът е незавършеният преход.

Това каза президентът Росен Плевнелиев, който откри първата от серия дискусии с граждани на тема пазарна икономика. Дебатите са част от инициативата на държавния глава “Диалог с гражданите”, в която ще бъдат обсъдени и други теми като медийната свобода.

На дебата в столичния Военен клуб дойдоха хора от протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски, представители на различни организации, президентът Желю Желев, бившият финансов министър Стоян Александров, вицепремиерите от служебното правителство Деяна Костадинова и Екатерина Захариева, представители на дипломатическия корпус и др. Много от въпросите се оказаха в стила на политическите прокламации, но бяха повдигнати и много резонни теми като образованието, цената на ВЕИ енергията, енергийните монополи, ниските доходи.

Има само четири източника, от които олигархията се обогатява – държавните пари, обществените поръчки, приватизацията и сивият сектор, заяви в началното си обръщение към присъстващите държавният глава. Според Плевнелиев решенията срещу олигархията се крият именно в тези четири точки и трябва да се отговори на въпросите, къде седят държавните пари и кой ги управлява, кой контролира процеса на обществените поръчки и има ли контрабанда и как се източва ДДС.

“По пътя на тези източници и тяхното ограничаване можем по много ефективен начин да направим по-добра икономика в България”, коментира президентът. При обществените поръчки според него трябва да се въведе типизиран подход и те да бъдат публични. “А не да засекретяваме договорите за магистралите, а те да бъдат пред очите на хората”, коментира президентът. Той припомни, че приватизацията трябва да бъде насочена към добрите стопани. 

Сегашната 2013-та година е не на политиците, а на гражданското общество –  то излезе на сцената, насочи прожекторите и задава дневния ред на институциите, каза президентът. Корупция, мафия, монополи, олигарси, зависими медии, недостатъчно ефективно правораздаване и недостатъчно справедлива държава са темите, зададени от гражданското общество, заяви още Плевнелиев.   

АЕЦ “Белене” и Южен поток

Аз съм твърдо против да се строи “АЕЦ” Белене за 10 млрд. евро. По-добре е държавата да даде 1 млрд. за саниране и енергийна ефективност. Така ще се вдигне и цената на панелките, коментира държавният глава. По-късно той каза, че липсата на прозрачност навява опасения, че проектът “Южн поток” може да се превърне в сходен с “Белене” казус – да се инвестират незнайно колко държавни средства в проект, който може да загроби икономиката ни.

На въпрос дали България да инвестира в социални пакети или в икономика, президентът отговори: “Аз съм за тези социални мерки, но те са на кредит. Децата на майките ще платят сметката”.

 

Статията "Плевнелиев: Имаме исторически шанс. Провалът би бил исторически срам (обновена)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Плевнелиев: Олигархията се обогатява от държавните пари и обществените поръчки

Президентът Росен Плевнелиев на дискусия във Военния клуб

Има само четири източника, от които олигархията се обогатява – държавните пари, обществените поръчки, приватизацията и сивият сектор.

Това каза президентът Росен Плевнелиев, който откри дискусия с граждани за пазарната икономика и свободата на медиите. Дебатите са част от инициативата на държавния глава “Диалог с гражданите”.

Според Плевнелиев решенията срещу олигархията се крият именно в тези четири точки и трябва да се отговори на въпросите, къде седят държавните пари и кой ги управлява, кой контролира процеса на обществените поръчки и има ли контрабанда и как се източва ДДС.

“По пътя на тези източници и тяхното ограничаване можем по много ефективен начин да направим по-добра икономика в България”, коментира държавният глава. При обществените поръчки според него трябва да се въведе типизиран подход и те да бъдат публични. “А не да засекретяваме договорите за магистралите, а те да бъдат пред очите на хората”, коментира президентът. Той припомни, че приватизацията трябва да бъде насочена към добрите стопани. 

В залата присъстват хора от протестите срещу кабинета на Пламен Орешарски, вицепремиерът Деяна Костадинова, представители на дипломатическия корпус и др.

Сегашната 2013-та година е не на политиците, а на гражданското общество –  то излезе на сцената, насочи прожекторите и задава дневния ред на институциите, каза президентът. Корупция, мафия, монополи, олигарси, зависими медии, недостатъчно ефективно правораздаване и недостатъчно справедлива държава са темите, зададени от гражданското общество, заяви още Плевнелиев.   

Аз съм твърдо против да се строи АЕЦ Белене за 10 млрд. евро. По-добре е държавата да даде 1 млрд. за саниране и енергийна ефективност. Така ще се вдигне и цената на панелките, коментира държавният глава.

На въпрос дали България да инвестира в социални пакети или в икономика, президентът отговори: “Аз съм за тези социални мерки, но те са на кредит. Децата на майките ще платят сметката”.

Очаквайте подробности!

Статията "Плевнелиев: Олигархията се обогатява от държавните пари и обществените поръчки" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

КНСБ против фирми нарушители да участват в обществените поръчки

Без фирми нарушители на трудовото законодателство в процедурите по обществените поръчки, призоваха от КНСБ, предаде БГНЕС. Във връзка с внесения от Министерски съвет законопроект за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки (ЗОП), КНСБ намира за необходими голяма част от предложените промени в ЗОП, в т.ч.: намаляване на необходимия документооборот за участие; улесняване достъпа на малки и средни фирми до обществените поръчки; ограничаване възлагането на поръчки без конкурс; недопускане до участие в процедурите на свързани фирми. За синдиката са особено важни текстовете за недопускане до участие в търговете на фирми, имащи задължения по вноски за социалното осигуряване, както и на фирми, осъдени по смисъла на Наказателния кодекс за престъпления, свързани със здраво...

В морето до АЕЦ "Фукушима-1" ще бъде построена стена

Специалистите, които работят в авариралата АЕЦ „Фукушима-1”, строят стена в морето на пет метра от бреговата линия, за да се предотврати напълно разпространението на радиоактивни вещества. Това съобщи говорител на компанията-оператор на централата „Токио Електрик Пауър”, предаде ИТАР-ТАСС. „Ние строим стена в морето, която няма да пропуска вода и няма да позволява на радиоактивните вещества да попадат в океана. В момента забиваме в дъното стоманени тръби, които ще са основите на стената. Тази дейност ще бъде завършена до март”, уточни говорителят. Планира се между тези стълбове да бъде налят цимент. Дължината на преградата ще е 780 метра, а височината й ще достига 20-30 метра, като тя ще се извисява с 4-5 метра над морското равнище. Посочва се, че веч...

БХК иска бързо разследване за палежа на колата на Генка Шикерова

Председателят на Българския хелзинкски комитет (БХК) Красимир Кънев е изпратил отворено писмо до директора на СДВР и главния прокурор Сотир Цацаров с което настоява за "бързо и професионално разследване, което да доведе до установяване и задържане на извършителите и поръчителите." Ето и цялото писмо:Уважаеми господин директор,Повод за настоящoто писмо е подпалването на личния автомобил на водещата на "Тази сутрин" по bTV Генка Шикерова. Колата е пламнала изведнъж пред дома ѝ в квартал "Гео Милев" в понеделник, 16 септември, вечерта. По думите на Шикерова пред bTV става дума за умишлен палеж. Автомобилът е изгорял напълно. Генка Шикерова отскоро води, заедно с Константин Караджов, сутрешния блок на bTV. За това кратко време тя проведе няколко знакови и остри интервюта с представители на нас...

Обзор иска да мине към Варненска област

Управата на малкия морски град Обзор е изразила желание да се отдели от Бургаска област и община Несебър, които са негови административни центрове в момента, и да премине към Варненска област. Това съобщи варненският областен управител Иван Великов, като подчерта, че засега всички разговори по темата са напълно неофициални. В скоро време обаче се очаква среща по темата, на която да се уточнят конкретните стъпки за изпълнението на това намерение. „Това не може да стане по друг начин, освен чрез местен референдум“, коментира варненският областен управител. Един от вариантите, които изглежда най-реален, е Обзор да се слее с град Бяла, която е само на 5 км. и е център на община от област Варна, съобщава "Петел". Двата града в последните години се развиват паралелно като курорти и...

Македония: Задържаните за шпионаж работели за Гърция

Наказанието за шпионаж е между една и 10 години затвор, докато за издаване на държавна тайна е двойно по-малко - от шест месеца до пет години

Борисов: Вотът е за лъжите и провала на властта

/КРОСС/ ГЕРБ внася вот за недоверие срещу кабинета „Орешарски". Това качи на стената си в социалните мрежи бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов. „Вчера взехме решение за вот на недоверие по цялостната политика на правителството на Тройната коалиция - БСП, ДПС и Атака. Мотивите за вота са лъжите и провалът им във всички сфери", обяснява Борисов. Преди неговото съобщение заместникът му Цветан Цветанов съобщи, че вотът ще бъде внесен в четвъртък в деловодството на парламента. Според него правителството няма визия за дългосрочни и краткосрочни политики. "Единствената опозиционна партия трябва да акцентира върху това, което не се случва в държавата. Ние сме задължени и пред нашите избиратели", каза Цветанов. ГЕРБ не за първи път обявяват намерение за вот на недоверие към властта. Самият Борисов обаче вече неколкократно заяви, че „при тази неестествена коалиция - Атака, БСП и ДПС, вотът на недоверие няма да мине".    

Строителството на "Струма" зацикли, местят жп релси

Министър Терзиева очаква Лот 4 да е готов до юли догодина

    


Още 57 нелегални имигранти са пресекли границата ни

/КРОСС/ Граничните служители са задържали общо 57 нелегални емигранти, 30 от които сирийци, са опитали да преминат българо-турската граница през изминалото денонощие. 30 от тях са сирийски граждани, съобщиха от пресцентъра на МВР. Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 1930 лица. Към момента той е надхвърлен с 400 места. По информация на Националния оперативен щаб за овладяване на кризисната ситуация, възникнала вследствие на увеличен миграционен натиск основен проблем в работата РДГП - Елхово е невъзможността за своевременно настаняване на лица с изтекли заповеди за задържане в транзитните центрове на Държавна агенция по бежанците и специализираните домове на Дирекция „Миграция" - МВР. Продължава оглеждането и търсенето на подходящ сграден фонд за първоначално приемане и настаняване. БЧК има готовност да започне национална кампания за набиране на финансови средства. Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Бракониер застреля трима души и държи четвърти за заложник в Австрия

Бракониер в Австрия застреля двама полицаи и един служител на спешна помощ и взе четвърти човек за заложник, съобщи Австрийската телеграфна агенция (АПА).

Големите компании увеличават фокуса си върху Linux


За масовия потребител Linux и неговите множество дистрибуции в повечето случаи остават непознати. Въпреки това Linux обществото бавно се увеличава и продължава да се развива през годините.

Постепенно платформата започва да привлича вниманието и на големите технологични компании. Много от тях помагат по един или друг начин за развитието на Linux, а през последните години някои осезаемо увеличават инвестициите и участието си в проекта, показва новият анализ на The Linux Foundation....

30 сирийци са преминали границата ни за последното денонощие

57 души са преминали нелегално турско-българската граница през последното денонощие, съобщиха от МВР. 30 от установените бежанци са сирийци. Общо капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция по бежанците и в специализираните домове на МВР е 1930 лица. Към момента той е надхвърлен с 400 места, посочват от МВР.  ...

Цвета Брестничка, председател на асоциация "Родители": Ученикът е само номер в дневника на учителя

- Г-жо Брестничка, за първия учебен ден се говори само за учениците и учителите, но никой не споменава родителите. Защо? Как се гледа на родителя - като човек, който трябва да осигури ученик в класа и да работи за училището като касичка?
- Има най-различни подходи. На много места родителят наистина се чувства като касичка, а на други като ученик, - Г-жо Брестничка, за първия учебен ден се говори само за учениците и учителите, но никой не споменава родителите. Защо? Как се гледа на родителя - като човек, който трябва да осигури ученик в класа и да работи за училището като касичка? - Има най-различни подходи. На много места родителят наистина се чувства като касичка, а на други като ученик,

Медии "подпалиха" колата на Шикерова във вторник вечер

В бързането си тази сутрин няколко медии, вероятно "копи-пействайки" едни от други тиражираха информацията, че колата на водещата на "Тази сутрин" Генка Шикерова е била подпалена във вторник вечерта.

Кобрата: Нямам време за притеснения, мързел и почивка

Кубрат Пулев, Теди Салпаров и Илия Миланов имат какво да кажат за тежката страна на своите спортове

    


Ситнилски: Протестът срещу мен е уродлива форма на недоволство

/КРОСС/ Държавата, в лицето на местните органи на полицията да се заемат с издирването и разкриването на поръчителите и най-вече начина на плащане. Това заяви в сутрешния блок на БНТ членът на ВСС Камен Ситнилски, който е и бивш заместник-главен прокурор. Името му беше замесено в избухналия през юни СРС скандал, който не утихва и който стана повод за протести пред сградата на ВСС. Според него протестът е платен и призивът му е да бъдат открити точно неговите поръчители. "Знам едно, което е видно - че тези пари са черни. Това не са чисти пари. Никой не раздава така отчетни пари, които се водят по баланса и по счетоводството на една фирма", каза той и предположи, че тези пари, с които се плаща на протестиращите, са придобити от ДДС измами, акцизи, наркотици и т.н. Според Ситнилски, атаката срещу него идва точно в момента, когато към дейността му като заместник-глвен прокурор се е добавила и тази на член на ВСС. "Предстоят много избори на административни ръководители в съдебната система", посочи той. "Според мен, така наречената акция срещу мен е резултат от една кампания за сплашване и евентуално овладяване на съдебната система", каза той и допълни, че може и да има личен елемент, но той едва ли е съществен. По отношение на писмото до медиите, което уличи бившия заместник-главен прокурор като "бос на съдебната система", Ситнилски коментира: "Това, най-меко казано, е смешно. В съдебната система не може да има бос"

Корейска анимация спечели Гран при във Варна

Корейският филм “Любовни игри” на режисьора Юми Йонг грабна голямата награда на завършилия във Варна IХ световен фестивал на анимационния филм. Авторите на филма получиха и наградата на БНТ. Лентата е черно-бяла. Тя показва любовната игра през погледа на момче и момиче, които още не са излезли от детството.

ГЕРБ няма как да бутнат кабинета, убедени са от "Атака"

"Дори да сме "за" вота на недоверие, един глас не стига"

    


Показно убийство на сина на турски генерал в Анкара

Турска полиция, Снимка: Архив/БГНЕС

Синът на турски генерал от турските Военновъздушни сили беше застрелян пред дома му в Анкара, съобщи „Фокус“.

24-годишният син на Хасан Хюсеин Демирарслан беше убит заедно с приятелката си около 23 часа снощи.

Убиецът изчакал в засада до жилищния блок в район „Етимесут“ в турската столица и стрелял 7 пъти с пистолет. След това той се качил в лек автомобил и избягал.

Пристигналите на мястото медици само констатирали смъртта на двамата младежи.

Синът на дивизионния генерал е бил служител на едно от предприятията от военно-промишления комплекс на Турция ТЮБИТАК.

Засега самоличността на убиеца не е установена. 

Статията "Показно убийство на сина на турски генерал в Анкара" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Глобиха с 300 лв. ученик за побой в първия учебен ден

Ученици се сбиха в първия учебен ден в Разград, единият бе глобен с 300 лева, съобщи Дарик.

18-годишният К.К. минавал с автомобил край кръстовището между улиците „Паркова" и „Г.Кръстевич" в Разград, когато група момчета му подвикнали, той спрял и слязъл да се разправя с тях.

Най-сериозен се оказал спорът със 17-годишния О.К. от село Острово, Ученици се сбиха в първия учебен ден в Разград, единият бе глобен с 300 лева, съобщи Дарик. 18-годишният К.К. минавал с автомобил край кръстовището между улиците „Паркова" и „Г.Кръстевич" в Разград, когато група момчета му подвикнали, той спрял и слязъл да се разправя с тях. Най-сериозен се оказал спорът със 17-годишния О.К. от село Острово,

Плащате по-ниски данъци, ако имате деца

Българите, които имат деца, да плащат по-ниски данъци от догодина, предвижда нова идея на кабинета "Орешарски". Годишната данъчна основа за...

Нисък оборот и разнопосочни индекси на БФБ

В ранната търговия днес (17 септември) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) бяха разнопосочни. SOFIX отбеляза понижение от 0,09%,...

Над 1000 тона радиоактивна вода изтече от "Фукушима"

/КРОСС/ Близо 1 100 тона радиоактивна вода е изтекла от авариралата АЕЦ "Фукушима", съобщи компанията оператор на съоръжението ТЕПКО. Течът на огромното количество вода е дошъл след урагана Ман-И, който удари Япония в понеделник. Тогава природната стихия предизвика опостушителни наводнения в няколко части на страната, включително и в старата столица Киото. Бурята нанесла повреди на контейнери, в които се съхранявала радиоактивната вода, използвана за охлаждане на реакторите на „Фукушима". По данни на ТЕПКО около 1 130 тона вода, с ниско ниво на радиация - под 30 бекерела стронций на литър, разрешени от японските власти - са се излели върху земята. Районът в който е регистриран течът обаче е имал високо ниво на радиоактивност, което не е позволи работници от централата да влязат незабавно, за да започнат изпомпване. Според ТЕПКО от „Фукушима" ежедневно в морето изтичат около 300 тона радиоактивна вода.  

Търсят свидетели на катастрофа, при която е прегазен възрастен мъж

Столичната полиция търси помощта на свидетели на тежко пътнотранспортно произшествие. Около 20.50 часа на 12 септември на ул. „Филип Аврамов" в ж.к. „Младост- 4", неизвестен до този момент шофьор на автомобил е блъснал 82-годишен пешеходец. От удара мъжът е починал на място, а водачът е успял да се укрие. Хората, станали свидетели на инцидента, които разполагат с допълнителна информация, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на телефон 112 или в най-близкото поделение на МВР.  ...

И Елизабет Хърли няма да се омъжва

Британската актриса Елизабет Хърли се е разделила с годеника си, състезателя по крикет Шейн Уарн. Слуховете за края на връзката се появяват точно две години, след като австралийският спортен герой предложи брак на Хърли. Постоянните пътувания между Великобритания и Австралия са станали причина за раздялата, посочва БГНЕС. "Те бяха много влюбени и опитаха да направят така, че нещата да се получат, но разстоянието се оказа огромен проблем. Работните ангажименти изискваха от тях да прекарват много време в пътуване, те почти нямаха възможност да са...

Сезонните работници внасят сами осигуровки за здраве

Сезонно наетите работници следва да се осигуряват за здраве сами, ако след изтичане на договорите им не започнат друга работа или се регистрират на трудовата борса без право на обезщетение.

По повод края на туристическия сезон и редица летни селскостопански дейности, от офиса на НАП в Хасково напомнят, че за да ползват безплатните услуги на Националната здравноосигурителна каса, лицата, за които възникне задължение да се осигуряват за своя сметка, трябва редовно да се внасят здравните си осигуровки и да подадат еднократно декларация Образец 7 в офиса на НАП по местоживеене.

Декларация Образец 7 се подава задължително преди внасянето на средствата за здраве. Това трябва да стане до 25-то число на месеца, следващ месеца, в който е възникнало задължението за едно лице да се осигурява за своя сметка. Например, ако задължението е възникнало през септември, декларацията се подава до 25-ти октомври. В същия срок се заплаща и здравната осигуровка. И през тази година нейният минимален размер е 16,80 лв.

Справка за дължимите здравноосигурителни вноски и лихви към тях може да се прави на място в офисите на НАП по постоянен адрес, на интернет страницата на приходната агенция на адрес www.nap.bg чрез услугата „Здравноосигурителен калкулатор“ или на информационния телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор.

В помощ на лицата, които се осигуряват здравно сами, НАП разпространява и брошура, даваща информация и насоки по най-често задаваните въпроси.

Хасково Новини

Мъж хвърли бомбички през оградата на Белия дом

Мъж хвърли бомбички през северната ограда на Белия дом броени часове след стрелбата във военната база Нейви Ярд, съобщиха информационните агенции.   Насред тревогата, която беше вдигната във Вашингтон след стрелбата, взела 13 жертви, в Туитър някои пуснаха съобщения, че са били чути изстрели.   Сикрет сървис обаче съобщи, че пред Белия дом не е имало никакви изстрели.

Лейди Гага ще изиграе себе си във филм на Матю Вон

Световноизвестната изпълнителка Лейди Гага ще играе себе си в новия филм "Тайните служби" на режисьора Матю Вон, съобщава "Фимейл фърст".
Филмът "Тайните служби" е по романа на Марк Милар и Дейв Гибънс. Колин Фърт ще е в ролята на таен агент, който има задачата да въведе в професията младото си протеже. Самюъл Джаксън ще играе злодея.
Световноизвестната изпълнителка Лейди Гага ще играе себе си в новия филм "Тайните служби" на режисьора Матю Вон, съобщава "Фимейл фърст". Филмът "Тайните служби" е по романа на Марк Милар и Дейв Гибънс. Колин Фърт ще е в ролята на таен агент, който има задачата да въведе в професията младото си протеже. Самюъл Джаксън ще играе злодея.

Ситнилски: МВР да открие поръчителите на протеста срещу мен

Членът на Висшия съдебен съвет (ВСС) и бивш зам.-главен прокурор Камен Ситнилски призова полицията да открие поръчителите на протестите срещу него, които продължават все още.

Червените депутати с виртуална приемна

Всеки гражданин може да отправи виртуално питане или предложение към великотърновските депутати от “Коалиция за България” и да получи бърз и точен отговор. Виртуалната приемна на народните представители Мариана Бояджиева, Петър Кънев и Милка Христова е достъпна на обновения сайт на социалистите в интернет. Той дава информация както за парламентарната работа на червените депутати, така и за партийната структура и дейността на Областния съвет на БСП – Велико Търново. Сайтът www.bsp-vt.com съдържа няколко секции, включително и календар с по-важнит...

Иран открехна вратата пред Twitter и Facebook

Социалните мрежи Facebook и Twitter са били достъпни за част от интернет потребителите в иранската столица Техеран в понеделник вечерта без да има...

Бойко Борисов: С вота ще стане ясно, че “Атака” крепи управлението

Бойко Борисов в парламента на 25 юли, Снимка: Сергей Антонов

С вота на недоверие към правителството ще стане ясно, че “Атака” е партията, която крепи управлението на БСП и ДСП.

Това коментира пред журналисти лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

“Както и г-жа Нинова каза „Атака” се е консолидирала с тях, така че привържениците на тази партия, а и в Европа, да знаят това правителство кой го подкрепя”, каза още Бойко Борисов, цитиран от “Фокус”. Според него вотът ще е успех за демокрацията и за обществото, което отново ще чуе проблемите в държавата. 

По думите на Борисов, няма сектор, в които това правителство да е направило нещо, не на базата на заемни пари. Приходите намаляват, инвестициите намаляват, безработицата се увеличава, каза още Борисов. Говорят абсолютни лъжи с харчене на нови пари за АЕЦ Белене с мотива, че ще правят нови проучвания, добави лидерът на ГЕРБ. По думите му, управляващите са се отметнали от всичко, което са обещавали на изборите и по този начин са подлъгали народа. Подлъгаха народа, че ще увеличат данъци, ще премахнат лихвите по влоговете, неща за които нас ни атакуваха от сутрин до вечер, каза още Борисов. Той не приема и това, което се дава в социалната сфера, защото то е с парите на другите българи. Пълен провал – провал е и борбата с контрабандата, каза още Борисов. Според него, приходите са много лоши. Това, което се отчита на база на еврофондовете – увеличение с 10%, това е от нашите проект, каза още лидерът на ГЕРБ.

Много ми се искаше да чуем мнението и на други опозиционни партии, но не го чухме, затова решихме да внесем вот на недоверие към цялостната политика на правителството, каза още Бойко Борисов. По думите му, ако от партията подберат различни теми, за които да поискат вот на недоверие, ще бъдат упрекнати, че щадят някой от министрите или пък харесват някоя от политиките на управляващите. Освен това 

Статията "Бойко Борисов: С вота ще стане ясно, че “Атака” крепи управлението" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване