Искат доживотен затвор за убиеца на Стефка

Доживотен затвор без право на замяна искат в петиция близки и приятели на 19-годишната Стефка Маджарова от Пловдив, която бе открита убита в напоителен канал край село Йоаким Груево. Трупът  бе изваден от водоема на 13 юни, а тя се е удавила ден по-рано. Като заподозрян за убийството е задържан бившият приятел ... Доживотен затвор без право на замяна искат в петиция близки и приятели на 19-годишната Стефка Маджарова от Пловдив, която бе открита убита в напоителен канал край село Йоаким Груево. Трупът бе изваден от водоема на 13 юни, а тя се е удавила ден по-рано. Като заподозрян за убийството е задържан бившият приятел ...

Симона Пейчева ще има рубрика в тв предаване

Двукратната световна шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева ще води собствена рубрика в новото предаване на Тв7 “Усещане за жена”. Всеки понеделник в “Пред огледалото” тя ще дава съвети на зрителите за добра физическа форма, диети и спорт. През останалото време всекидневното предаване ще бъде водено от Гергана Стоянова, а шеф Борис Пе Двукратната световна шампионка по художествена гимнастика Симона Пейчева ще води собствена рубрика в новото предаване на Тв7 “Усещане за жена”. Всеки понеделник в “Пред огледалото” тя ще дава съвети на зрителите за добра физическа форма, диети и спорт. През останалото време всекидневното предаване ще бъде водено от Гергана Стоянова, а шеф Борис Пе

Руски депутат се заяде със САЩ за масовото убийство в Нейви Ярд

/КРОСС/ Един от най-активните руски депутати Алексей Пушков използва трагедията в американската военна база Нейви Ярд, за да се присмее на САЩ. Той написа в социалната мрежа, че поредното масово убийство е "ясно потвърждение на америкаската изключителност". "Никой дори вече не е изненадан" от такава атака, написа в Туитър Алексей Пушков. Депутатът е председател на комисията по външните работи в Държавната дума, долната камара на руския парламент. Известен е със своите антиамерикански възгледи. В статия, публикувана миналата седмица в американския вестник "Ню Йорк таймс", руският президент Владимир Путин разкритикува САЩ за това, че се възприемат като изключителна нация. Говорителят на Белия дом Джей Кани заяви в отговор, че САЩ са изключителни, защото подкрепят демократичните ценности и човешките права."Русия представлява ярка противоположност, показваща защо Америка е изключителна", отбеляза Карни.

Пожар унищожи част от селскостопанска постройка

Пожар избухна в селскостопанска постройка в района на село Крушево, община Гърмен. До пристигане на огнеборците стихията е унищожила покривната конструкция на сградата, около 33 бр. бали сено, 5 куб.м. дървен материал, 20 куб.м. дърва за огрев и каруца. Причините за възникналия пожар са в процес на установяване. Пострадали хора няма. По случая е образувано досъдебно производство....

Паяк троши паркиран автомобил в Пловдив


Денят е 16 септември. Часът - около 12:40. Градът е Пловдив. Зоната е Синя. Паяк вдига автомобил, взима десен завой със размах, подхваща паркирания мерцедес, чупи му регистрационния номер и му одира предницата. Спира за момент, след което невъзмутимо продължава по маршрута си...

София – духовният лидер в страната, отчете Фандъкова

Кметът сподели, че се правят опити за разделение столица - провинция

    


Задържаха пиян шофьор в Банско

Задържаха 35-годишен шофьор от село Бачево с 2,39 промила алкохол в кръвта. Нарушителят, който е с инициали К.К.  е спрян от полицейски служители на улица "България" в Банско. След проверка с техническо средство е установено, че мъжът шофира след употреба на алкохол. По случая е образувано бързо производство....

Мащабен гей парад заедно с протеста на 21 септември

Гей парад в София на 30 юни 2012 г. Снимка: БГНЕС

Тазгодишното шествие на “София Прайд 2013″ ще се проведе заедно с протеста срещу правителството на Пламен Орешарски на 21 септември.

Шестото поред шествие в защита на правата на гейовете, лесбийките, бисексуалните и транссексуалните ще започне в 15 часа на площад „Независимост“ в столицата.

“София Прайд 2013″ ще се влее по-късно в протеста срещу правителството на Орешарски.

Смятаме, че всички трябва да излязат обединени на улицата и да покажат, че са заедно, независимо от сексуалната им ориентация, обявиха организаторите.

Сред идеите на организаторите на “София Прайд 2013″ е шествието да е с цветовете на дъгата редом до родния трикольор. С цветовете на дъгата ще бъдат облепени и загражденията на Народното събрание.

Гей парадът ще отбележи и годишнината от смъртта на студента Михаил Стоянов, който беше нападнат и убит в края на септември 2008 година. Задържаните за убийството му обявиха пред полицията, че са „прочиствали“ парка от гейове.

Участниците в шествието ще поискат справедливост за убийството на Стоянов и ще изразят своята съпричастност към участта на студента.

Гей парадът ще се обяви и против приетия в Русия закон срещу т.нар. „гей пропаганда“. Този тип закони нарушават фундаментални човешки права и демократични принципи. Те са налагани заради клевети и грешни стереотипи, обяви Моника Писанкънева, която е част от организационния комитет. 

Ежегодното шествие трябваше да се проведе в края на юни, но беше отложено именно заради протеста с мотивите, че ще се измести фокусът на посланията на парада и че са възможни инциденти с протестиращите.

Статията "Мащабен гей парад заедно с протеста на 21 септември" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Колко европари ще загубим

Може да загубим 276 млн. евро по европейски програми в края на годината по изчисления към юли. Това заяви вицепремиерът и министър на правосъдието...

Мама Златана спря водата в кв. Тева тази сутрин

Мама Златана – шефката на ВиК Перник и прословута майка на Филип Златанов – този, който си записваше дебилно инициали в тефтерчето за управлението на ГЕРБ отново спря водата на част от перничани.

Жители на пернишкият квартал Тева се оплакаха, че нямат вода тази сутрин. Преди дни отново е имало проблеми с управляваното от Мама Златана дружество.

Ивайловград откри обновена детска градина със супер оборудване

"Ивайловград вече има най-модерно оборудваната и обзаведена детска градина в Хасковска и Кърджалийска област", заяви кметът на община Ивайловград Диана Овчарова при откриването й, плисвайки по стар български обичай менче с вода и здравец пред вратите на единствената детска градина в града. След тържествения водосвет, отслужено от отец Здравослав и музикалната програма, изнесена от децата на ОДЗ „Ивайловград", в деня на откриването родители и граждани имаха един час време - „Часът на отворените врати", за да разгледат изцяло реновираната сграда ...

Бивш военен уби 13 души във Вашингтон (Снимки)

Бивш военен се оказа единственият нападател убил 13 души при атаката в команден център на американските военноморски сили във Вашингтон съобщава ’’Reuters’’.

Подозренията за наличието на съучастници на 34-годишния Aрън Aлексис не са се оправдали тъй като други хора не били намерени .

34-годишният бивш военен Арон Алексис е бил убит при престр Бивш военен се оказа единственият нападател убил 13 души при атаката в команден център на американските военноморски сили във Вашингтон съобщава ’’Reuters’’. Подозренията за наличието на съучастници на 34-годишния Aрън Aлексис не са се оправдали тъй като други хора не били намерени . 34-годишният бивш военен Арон Алексис е бил убит при престр

Porsche 356C с пробег един милион мили

Колата се използва за ежедневно возило в продължение на вече 50 години

    


Възрастта за пенсия ще се вдига според годините живот след това

Нарастването на възрастта за пенсиониране ще продължи, но ще се обвърже с продължителността на живота след пенсия. Това предвижда нова пенсионна реформа от 2015 г.

Обмислят по-ниски данъци за семействата с деца

Българите, които имат деца, да плащат по-ниски данъци от догодина, предвижда нова идея на кабинета "Орешарски". Годишната данъчна основа за подоходното облагане на родителите ще се намалява със сума в зависимост от броя на децата в семейството.

Продължават стачките на учителите в Гърция, от днес на протест излизат и лекари


Продължава петдневната стачка на учителите и работещите в застрахователните и осигурителните фондове в Гърция срещу планираните съкращения в държавния сектор. От днес на улиците излизат и болничните лекари, предаде радио "Атина", цитирано о БТА.

В резултат на стачките някои училища в гръцката столица са под обсада. От вчера средните училища в Атина са затворени, а студентите учат с намалени часове. Очаква се университетските преподаватели да се присъединят към стачката на учителите...

Майли Сайръс няма да се жени

Майли Сайръс няма да се жени Майли Сайръс и Лиъм Хемсуърт развалиха годежа си, информира БГНЕС. Певицата и австралийският актьор бяха разделени от известно време и техни представители потвърдиха, че двамата вече не са сгодени. Списание "Пийпъл" съобщи, че връзката на Майли и Лиъм официално е приключила. Преди време беше съобщено, че Сайръс и Хемсуърт, които имали "бурна връзка", били изтощени и нещата не се развиват по най-добрия начин. "Те се разделиха. Майли и Лиъм имаха бурна връзка и двамата са изтощени. Това е сложна връзка. Засега сватбат...

Организаторите на Sofia Evening Run 2013 искат да удвоят броя на участниците


Бързи ли сте? Това няма толкова голямо значение. Достатъчно е просто да обичате да бягате, за да се включите в Sofia Evening Run 2013. Състезанието ще се проведе на 27 октомври в 15.00 часа в Борисовата градина.

Организаторите от клуб "Бегач" обявиха началото на периода за записване и вече са се регистрирали около 20 души. "Миналата година се включиха около 250 състезатели. Имаме много голямо желание сега да са 500", каза Еленко Еленков от атлетическия клуб пред "Дневник".
...

Откриха двор, насят с канабис

На мястото имало 918 стръка растения

    


Президентът се отваря към протестиращите

Президентът започва дебати под надслов "Диалог с гражданите". Поканени са както протестиращи, така и контрапротестиращи. Инициативата на държавния глава има за цел на публичен дебат да бъдат подложени широк кръг от позиции и мнения за три важни за обществото теми - пазарна икономика, медийна свобода и система на правораздаване.

Над 230 ще бъдат участниците в първата тематична дискусия. Тя е посветена на пазарната икономика. Участниците във форума ще могат...

Продължава

Шамар от Европа: Българите и румънците са хора второ качество

В интервю за румънска телевизия, председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу заяви, че на България и Румъния трябва да бъде предоставен шанс за присъединяване към Шенгенското пространство.

Барозу е на мнение, че двете страни съответстват на всички критерии и заслужават присъединяване към Шенген. Председателят на Европейската Комисия се обяви против съществуващите в редица държави на Съюза ограничения върху трудовите имигранти от България и Румъния и...

Продължава

"Спешна помощ" спуска кепенците?

Драстично увеличение на здравно неосигурените в района на Враца, отчита статистиката. Най-голям е броят им в общините Борован и Бяла Слатина, където има сериозни проблеми с безработицата. Вместо да отидат при личния си лекар, хората предпочитат да се обадят директно на бърза помощ, за да спестят средства.

Спешната помощ е изправена пред фалит, алармираха медиците от филиала в Бяла Слатина. Заради наплива от неосигурени пациенти денем и нощем, в делник и...

Продължава

Тропически бури взеха 42 жертви в Мексико

/КРОСС/ 42 души загинаха, а 42 000 туристи са блокирани след тропически бури в Мексико. Ураганите, идващи от Тихия океан и Мексиканския залив удариха най-силно крайбрежния луксозен курорт Акапулко.  Тропическата буря Ингрид удари северната част на източното крайбрежие на Мексико, което доведе до частичното спиране на петролодобива. Въпреки че силата на Ингрид и Мануел намаля, те продължават да носят проливни дъждове, при които загинаха най-малко 42 души в щатите Веракрус, Гереро, Пуебла, Идалго, Мичоакан и Оаксака. Свлачища затрупаха къщи и един автобус в източния щат Веракрус, а хиляди бяха евакуирани от наводнените области и отведени във временни подслони.  

Колко снимки има във Facebook?

Снимките, които до момента Facebook потребителите са качили на сървърите на социалната мрежа, са достигнали до 250 млрд. Това стана ясно от...

Тефтерчето на перничанина Филип Златанов продължава да тегли надолу Цветанов

Тефтерчето на най-големия скункс в историята на българската демокрация Филип Златанов- синчето на Искра Златанова от ГЕРБ Перник продължава да тормози Цветан Цветанов. Днес в национален ефир лидера на ГЕРБ продължи да се гърчи и обяснява по случая с инициалите Ц.Ц.

 Не, не се възприемам зад тези инициали Ц.Ц. Защото с господин Златанов съм се срещал едни-два пъти. Това заяви пред Нова телевизия бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Мотивите на Искра Фидосова за напускане ПГ на ГЕРБ след разразилия се скандал с тефтерчето на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златонов той коментира така: „Тя предприе едно лично решение след разговор с лидера на партията. Така че в тази посока нека...

Продължава

Спипаха пиян и неправоспособен шофьор

41-годишен мъж от село Долина, който не притежава шофьорска книжка е хванат да управлява автомобил пиян, информират от ОД на МВР-Шумен. Около 22:35 ч. снощи в село Крива река за проверка е спрян лек автомобил Опел "Корса" с шуменска регистрация. Полицейският екип установил, че 41-годишният водач е неправоспособен. Тестван е с дрегер, който отчел 2, 52 промила в издишания въздух. Съставен му е акт, издаден му е талон за кръвна проба, но водачът не е направил такава. По случая е започнато бързо производство....

16 иракчани загинаха при катастрофа в Иран

16 иракски богомолци загинаха, а други 29 бяха ранени при катастрофа на автобуса им в западната част на Иран, съобщи иранската осведомителна агенция Исна.

Нинова: Няма основание за вот на недоверие

Право на опозицията е да се готвят за стъпка вот на недоверие, ние ще докажем, че няма основание. Това заяви пред Нова тв депутатът от БСП Корнелия Нинова по повод информацията на Цветан Цветанов, че ГЕРБ внасят вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски” в четвъртък. 

На въпрос дали БСП, ДПС и „Атака” са консолидирани в подкрепата си към правит Право на опозицията е да се готвят за стъпка вот на недоверие, ние ще докажем, че няма основание. Това заяви пред Нова тв депутатът от БСП Корнелия Нинова по повод информацията на Цветан Цветанов, че ГЕРБ внасят вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски” в четвъртък. На въпрос дали БСП, ДПС и „Атака” са консолидирани в подкрепата си към правит

Нинова: Ще докажем, че няма основание за вот на недоверие

„Право на опозицията е да се готвят за стъпка вот на недоверие, ние ще докажем, че няма основание", коментира в интервю за Нова тв Корнелия Нинова информацията на Цветан Цветанов, че ГЕРБ внасят вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски". На въпрос дали БСП, ДПС и „Атака" са консолидирани в подкрепата си към правителството на Пламен Орешарски, Нинова първо отговори категорично „да". След това обаче уточни, че за „Атака" не може да говори от тяхно име. Във връзка с обещанията на БСП преди изборите, тя припомни, че уверението минималната работна...

Стартира кампания за набиране на средства за програмата „Топъл обяд”

Национална благотворителна кампания за набиране на средства в подкрепа на програмата „Топъл обяд” стартира днес, 17 септември. „Това е християнският празник на светиците Вяра, Надежда и Любов, както и на майка им София. На тях са наречени основните религиозни добродетели: мъдрост, вяра, надежда и любов. Патриарх  Неофит Български  ще присъства на откриването на кампанията в храма „Света София” в столицата.  Митрополит Иоаникий също подк...

Село подслонява сирийски бежанци

Най-малко 300 хиляди лева са необходими за обекта на военното министерство в село Сливница - община Кресна, за да бъде пригодено евентуално за бежански лагер. Това показват наблюденията на експерти на Областната управа в Благоевград. Към този момент все още никой не е проявил интерес от страна на държавата към този и и другия обект на военното министерство в благоевградско в село Игралище - община Струмяни.

На терена на военното министерство край село Сливница няма нищо освен...

Продължава

Златанова: България губи 276 млн. европари в края на годината

/КРОСС/ България може да загуби 276 млн. средства по европейски програми в края на годината по изчисления към месец юли. Това обясни вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова по повод информацията за загуби по европейското финансиране в студиото на "Тази сутрин". Данните са близки до тези, които служебният кабинет на Марин Райков е изчислил - 272 млн. евро. Златанова посочи, че се взимат всички мерки за минимизиране на сумата, а в момента периодът е много критичен и всяко забавяне коства много. Вицепремиерът не посочи конкретна цифра на загубите и уточни, че това ще стане ясно на 31 декември тази година. По думите й за седем години има под 30 на сто усвояемост в евросубсидиите. Вицепремиерът взе отношение по течащата проверка за липсващи документи в правосъдното министерство на вече бившия депутат от ГЕРБ Искра Фидосова. Златанова посочи, че информация за това ще има до края на седмицата, а ведомството е било сезирано по темата. „Има създадена комисия, все пак това е архив на 15 години и се връщаме назад. Документите стоят в едно мазе и ако сме сериозна държава не може така да се съхраняват", добави тя. Сигналът за липсваща правоспособност за нотариус на Фидосова едва ли би довел до обезсилване на нейни предишни решения, посочи Златанова. Искра Фидосова коментира в ефира на bTV, че това са поредни спекулации и ако има някаква липса на информация тя е готова да предостави нужното. „Имам диплома от април 1996 г

Платиха 9,36 млн. долара за Alfa Romeo 8C-35 Monoposto

Болидът от 1935 г. е каран от легендата Тацио Нуволари

    


Арестуваха двама бивши затворници, обрали апартамент

Те са откраднали пари и злато от жилище в Кърджали

    


Папазов: България и Румъния обмислят инициатива за плавателния път по Дунав, представят я пред ЕК

България и Румъния обмислят съвместна инициатива за плавателния път по река Дунав, която да представят за одобрение пред Европейската комисия (ЕК). Това каза Данаил Папазов, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, цитиран от Фокус. 

Във Вилнюс, Литва, транспортният министър се срещна с министърката на транспорта на България и Румъния обмислят съвместна инициатива за плавателния път по река Дунав, която да представят за одобрение пред Европейската комисия (ЕК). Това каза Данаил Папазов, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, цитиран от Фокус. Във Вилнюс, Литва, транспортният министър се срещна с министърката на транспорта на

България и Румъния предлагат на ЕК инициатива за плавателния път по Дунав

България и Румъния обмислят съвместна инициатива за плавателния път по река Дунав, която да представят за одобрение пред Европейската комисия (ЕК). Това каза Данаил Папазов, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, цитиран от Фокус. 

Във Вилнюс, Литва, транспортният министър се срещна с министърката на транспорта на България и Румъния обмислят съвместна инициатива за плавателния път по река Дунав, която да представят за одобрение пред Европейската комисия (ЕК). Това каза Данаил Папазов, министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията, цитиран от Фокус. Във Вилнюс, Литва, транспортният министър се срещна с министърката на транспорта на

Михаил Константинов: Вотът на недоверие няма да успее

"Вотът не недоверие към правителството няма да успее, защото има подкрепа от три политически сили, които сумарно имат много депутати", съобщи математикът Михаил Константинов в предаването „Добро утро, България" по ТВ7.


"С нетърпение очаквам един разпад вляво, с цел нормализиране на партията БСП. При нея... "Вотът не недоверие към правителството няма да успее, защото има подкрепа от три политически сили, които сумарно имат много депутати", съобщи математикът Михаил Константинов в предаването „Добро утро, България" по ТВ7. "С нетърпение очаквам един разпад вляво, с цел нормализиране на партията БСП. При нея...

Дариха апаратура на АГ болницата във Варна

Варненската АГ болница е получила апаратура и оборудване за рискови новородени, съобщават от лечебното заведение. Дарението, което е на стойност 7300 лв, е направено от фондация "Нашите недоносени деца". Неправителствената организация е събрала парите на благотворителен базар.

Руски депутат осмя САЩ заради масовото убийство в Нейви ярд

Виден руски депутат използва масовото убийство в американската военноморска база Нейви ярд във Вашингтон, за да осмее Съединените щати, предаде Асошиейтед прес. "Никой дори вече не е изненадан" от такава атака, написа в Туитър Алексей Пушков, председател на комисията по външните работи в Държавната дума, долната камара на руския парламент. Той нарече поредното масово убийство в САЩ "ясно потвърждение на американската изключителност". Пушков, който води политическо ток-шоу, е гласът на най-антиамериканската фракция в Кремъл, отбелязва БТА. В ста...

Пет каруци с крадено грозде задържаха в Новозагорско

Задържани са четирима мъже и една жена, свили 2 тона грозде

    


Citroen с нов атрактивен кросоувър

/КРОСС/ Автомобилният гигант Citroen представи атрактивния прототип Wild Rubis на изложението в Шанхай. От компанията плануват да пуснат модела в серийно производство. Кросоувърът ще се сглобява в Китай и ще излезе на пазара в края на 2014 или началото на 2015 година. Предвижда се моделът да бъде „по-малко радикален от прототипа Wild Rubis", като автомобилът ще се продава в Китай и съседните страни. Луксозният прототип има дължина от 4.70 метра, широчина от 1.95 метра, височина от 1.59 метра и междуколесна база от 2.9 метра. Колата е стъпила върху 21-цолови лети джанти и залага на модифицирана версия на платформата от DS5. Не е известно какво ще задвижва серийния модел, но прототипът залагаше на 1.6-литров бензинов двигател с 225 к.с. и електрически мотор с още 70 к.с.            

Златанова търси документи на Фидосова

Бившата народна представителка от ГЕРБ ще предостави на министерството на правосъдието копия от всичките си документи

Батакът със ски зоната в Пирин отива в прокуратурата

Лифт в Банско. Снимка: БГНЕС (архив)

За безстопанственост на екоминистерството спрямо ски зоната в национален парк „Пирин“ ще бъде сезиран днес главният прокурор Сотир Цацаров. Това обявиха днес членове на екокоалицията „За да остане природа в България“, която ще внесе сигнала.

Основанието на природозащитниците е одитният доклад на Сметната палата от април тази година, който констатира, че от 2002 г. до 2011 г. екоминистерството, отговорно за контрола върху концесията, практически не я е контролирало. Министерството не е имало конкретна структура, която да отговаря за контрола върху спазването на концесионния договор за ски зона Банско между държавата и фирма „Юлен“, концесионерът е платил с около 500 хиляди лева по-малко такси на държавата от дължимото, ведомството не поддържа единна база данни с документацията за пистите и съоръженията в ски зоната – това бяха част от констатациите на Сметната палата през април. Палатата даде 4-месечен срок на министерството да отстрани пропуските, както и да отстрани противоречията в концесионния договор за площта на ски зоната (през 2011 г. екоминистерството обяви, че тя е много по-голяма от договорените 99.5 хектара – около 165 ха, „Юлен“ отрече и започнаха преговори за избистряне на спора). Срокът изтече, но министерството все още не е изпълнило препоръките.

„Щом надлежен държавен орган е констатирал тези неизпълнения, значи вероятно има длъжностни лица, извършили престъпление“, посочи юристът Любомир Костадинов от WWF (Световен фонд за дивата природа). Виновните длъжностни лица са представители на екоминистерството в няколко поредни правителства от 2002 до 2011 г, заявиха природозащитниците.

Паралелно със сигнала до прокуратурата днес активистите ще изпратят и две искания за достъп до обществена информация, съобщи председателят на Асоциацията на парковете в България Тома Белев. Едното е адресирано до екоминистерството – „За да остане природа“ ще изиска информация за работата и заключенията на всички работни комисии в министерството (4 на брой), които от 2011 г. досега се занимават с проблемите на концесията на фирма „Юлен“. Другото е до община Банско, която е съакционер на „Юлен“ в ски-зоната. След като Сметната палата констатира, че в общината няма назначен човек, който да контролира спазването на договора между Банско и „Юлен“ в проекта, активистите ще искат отговор от кмета Георги Икономов как общината е контролирала концесията от началото й през 2002 г. до сега.

В следващите седмици “За да остане природа” ще представи няколко важни документа, касаещи, досега крити от екоминистерството, обяви още Тома Белев. Въпросните документи ще бъдат разпространени на две поредни пресконференции на екокоалицията.

Статията "Батакът със ски зоната в Пирин отива в прокуратурата" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

До две седмици ще заработи временният разпределителен център в Елхово

Сирийски бежанци. Снимка: ЕПА / БГНЕС, архив

До две седмици временният разпределителен център в Елхово ще започне да действа. Това обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев след заседанието на тактическия оперативен щаб. Той допълни, че се търсят още 2 000 места за бежанци, съобщава БНР.

На заседанието бяха обсъдени спешни мерки за овладяване на ситуацията с бежанската вълна. Една от мерките е разкриването на център в Елхово. В него, първоначално, ще могат да бъдат настанявани до 150 души като капацитетът може да достигне до 300.

В Елхово задържаните ще престояват от 3 до 5 дни и след това ще бъдат изпращани във вътрешността на страната в затворени бежански центрове. Главният прокурор Сотир Цацаров, който също участва в заседанието, обяви, че ще препоръча на районните прокуратури в Елхово и Свиленград да обръщат конкретно внимание на всеки отделен случай, тъй като в момента всички нелегални имигранти се съдят като нарушители на държавната граница, без оглед на мотивите за влизането в страната ни. Освен това той препоръча по засилена дейност на Държавната агенция на бежанците.

Вицепремиерът Цветлин Йовчев допълни, че в момента се търсят още 2 00 места за настаняване на бежанци, но ситуацията в страната става все по-трудна и все по-трудно ще могат да бъдат осигурявани такива места.

В понеделник вицепремиерът обяви, че възможностите на страната ни да приема бежанци се изчерпват. България ще поиска техническа и финансова помощ от Европейската комисия още тази седмица.

Един тон дрехи, обувки, играчки, топли завивки събраха жителите на Добрич за сирийските бежанци от общежитието в Любимец. Инициативата започна треньорката по волейбол Милена Маринова, информира БНР. Подкрепиха я треньори, състезатели и техните семейства, в дарителската акция се включиха и други граждани.

Със събраните пари са купени памперси за най-малките и спортни принадлежности за децата. Куриерска фирма ще достави безплатно даренията в общежитието.

Статията "До две седмици ще заработи временният разпределителен център в Елхово" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Гага ще играе себе си във филма "Тайните служби"

/КРОСС/ Лейди Гага получи роля в новия филм "Тайните служби" на режисьора Матю Вон, като ще играе себе си, съобщи Female First. Певицата е поредната знаменитост, която ще участва във филма. Преди нея в него се включиха Тейлър Суифт, Дейвид Бекъм, Адел, Елтън Джон. Актьорският му състав също е много внушителен - Майкъл Кейн, Колин Фърт, Леонардо ди Каприо и Самюъл Джаксън. Филмът "Тайните служби" е по романа на Марк Милар и Дейв Гибънс. Колин Фърт ще е в ролята на таен агент, който има задачата да въведе в професията младото си протеже. Самюъл Джаксън ще играе злодея, допълва БТА. Лейди Гага дебютира в киното във филма на Робърт Родригес "Мачете убива", който ще излезе по екраните тази година. Снимките за "Тайните служби" започват през октомври в Лондон и Южна Франция.    

Корейска анимация спечели Гран при във Варна

Корейският филм “Любовни игри” на режисьора Юми Йонг грабна голямата награда на завършилия във Варна IХ световен фестивал на анимационния филм. Авторите на филма получиха и наградата на БНТ.
Лентата е черно-бяла. Тя показва любовната игра през погледа на момче и момиче, които още не са излезли от детството. В конкурсната програма участваха 87 аним Корейският филм “Любовни игри” на режисьора Юми Йонг грабна голямата награда на завършилия във Варна IХ световен фестивал на анимационния филм. Авторите на филма получиха и наградата на БНТ. Лентата е черно-бяла. Тя показва любовната игра през погледа на момче и момиче, които още не са излезли от детството. В конкурсната програма участваха 87 аним

Нинова: Няма основание за вот на недоверие

Право на опозицията е да се готвят за стъпка вот на недоверие, ние ще докажем, че няма основание. Това заяви пред Нова тв депутатът от БСП Корнелия Нинова по повод информацията на Цветан Цветанов, че ГЕРБ внасят вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски” в четвъртък. 

На въпрос дали БСП, ДПС и „Атака” са консолидирани в подкрепата си към правит Право на опозицията е да се готвят за стъпка вот на недоверие, ние ще докажем, че няма основание. Това заяви пред Нова тв депутатът от БСП Корнелия Нинова по повод информацията на Цветан Цветанов, че ГЕРБ внасят вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски” в четвъртък. На въпрос дали БСП, ДПС и „Атака” са консолидирани в подкрепата си към правит

Стотици куршуми покосиха южнокореец, бягащ към КНДР

Южнокорейски войници са изстреляли стотици куршуми по свой сънародник, опитал се с плуване да се добере до КНДР в понеделник. По неясни причини 47-годишният Нам Йонг Хо се опитал да преплува р. Имджин в посока севернокорейския бряг.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване