Църквата почита Светите Вяра, Надежда и Любов, София чества празника си


Днес Българската православна църква почита паметта на светите мъченици София и дъщерите й Вяра, Надежда и Любов, а столицата на България чества своя празник.

Официалните тържества започват в 10 ч. с тържествената сесия на Столичния общински съвет, на която ще бъдат раздадени звания "Почетен гражданин". След това в 11.30 ч. пред църквата "Св. София" ще има водосвет и официална церемония по издигане знамето на града. Присъствие на церемонията са потвърдили кметът Йорданка Фандъкова,...

Кой решава кой да живее?

Кой решава кой за живее?

Животът е прекрасен. Ще отречете ли? Независимо от всичко, което ни заставя да преодоляваме, всъщност той е благословия. Затова сме готови да воюваме за него. И го правим. Всеки миг.

Казвам се Диана Борлакова и от 13 години живея достойно с диагноза рак на гърдата. Въпреки лечението и грижите на едни от най-добрите медицински специалисти, през последните 8 години ракът ми прогресира и засега не може да бъде спрян.

Аз съм човек, който никога не се предава и не оставя живота да мине покрай него – стремя се да живея пълноценно и давам всичко от себе си, за да победя болестта.

Работя, грижа се за дъщеря си, пътувам, усмихвам се… И не хленча.

Въпреки всичките си усилия и факта, че повече от 15 години заплащам максималната здравноосигурителна вноска, която държавата изисква от мен, всеки път, когато аз имам нужда от същата тази държава, тя поставя на изпитание моята воля за живот, изправяйки ме пред препятствия. Много от тях преодолях и споделих отстояното с други с моята участ.

Не очаквах, че ще ми се случи отново, но точно в този момент съм изправена пред ново, непреодолимо препятствие, с необходимото ми лечение за рак на гърдата. То се провежда с една от най-новите и успешни терапии, предлагани от съвременната медицина в цяла Европа и е единственото лечение, подходящо за мен, предписано от лекуващия ми лекар-онколог. Няма как да си позволя да го заплащам ежемесечно от джоба си, а повече от половин година НЗОК забавя регулацията му, без каквито и да било обяснения, без какъвто и да било документиран аргумент. Просто мълчание…

Потърсих разбиране, подкрепа, контакт, среща, разговор, обяснение или какъвто и да е знак за ангажимент от страна на осигурителя, към когото винаги съм била коректна. Нищо. Звъня месеци наред и не мога да разбера как един медикамент може да бъде заплатен в рамките на дни след преминаване на всички административни процедури в останалите европейски страни, а в България това не може да се случи за месеци и дори години. В моя случай, процедурата по заплащането на продукта от държавата трябва да се регулира за дни, тъй като лекарството вече е част от Позитивен лекарствен списък за лечение на другите индикации, за които е ефективен. Тя обаче се бави месеци наред, което ме кара да мисля, че причината за забавянето се крие в чисто административни неуредици и във факта, че в НЗОК работят чиновници, които не осъзнават, че хората като мен – обикновените хора, които работят извън държавните институции, са тези, които им плащат заплатите и точно ние сме тези, заради които те съществуват, пишат, калкулират и в края на деня решават кой заслужава да живее и кой не.

Не зная дали бих била по-примирена, ако медицината нямаше решение за моето заболяване, но категорично не съм съгласна администратори да решават дали да живея или не!

Не познавам някой, който би се съгласил… Затова реших да насоча общественото внимание към проблем, с който със сигурност всекидневно се сблъскват и други болни българи. Вероятно нямат сили да извикат дори… Искам да затворите за момент очи и да си представите безсилието им. И да се запитате кое ни прави слепи и глухи за страданието. Защото докато на улицата отстояваме с протестите си виждането си за справедливост, трябва да си дадем сметка, че всъщност стискаме палци да не се разболеем в България и можем да искаме промяна, а хората, които определят съдбите ни трябва да разберат, че болните нямат време да чакат, че болен може да бъде всеки един от нас и всеки един от нас има правото да получи шанс за живот.

Пиша това не за да търся помощ, не за да се моля, не за да събирам пари или да предизвиквам нечие съжаление. Искам да накарам хората да се замислят. ТОВА ЛИ Е ЖИВОТЪТ, КОЙТО ИСКАМЕ? И какво трябва да се случи, за да върнем хуманността в здравната политика?

Това ни касае. Всички. Без изключение.

 

Диана Борлакова,

Почтен данъкоплатец с живот в условно наклонение, поставено от бюрократи

 

ПП Редакцията ще препрати писмото до НЗОК. Очакваме от тях отговор защо се допуска забавяне на лечение, което би спасило човешки животи. 

Статията "Кой решава кой да живее?" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

България ще загуби 276 млн. евросредства

Зинаида Златанова, Снимка: БГНЕС

България може да загуби 276 млн. евро по програми по изчисления към юли, обяви в интервю за bTV министърът на правосъдието Зинаида Златанова, която отговаря и за усвояването на евросредства.

Данните са близки до тези, които служебният кабинет на Марин Райков е изчислил – 272 млн. евро, призна министърката.

По думите ú за седем години има под 30 на сто усвояемост в евросубсидиите.

Вицепремиерът изрази умерен оптимизъм за очаквания мониторингов доклад на Еврокомисията. Тя заяви, че се надява да бъде отчетен напредък.

Все пак докладът оценява период от 18 месеца и всеки един скандал или неуспешен опит за промяна ще бъде отчетен, предупреди Златанова.

Вицепремиерът организира днес съвещание с институциите, които имат отношение към даването на българско гражданство.

„Българското гражданство е нещо, което трябва ние да ценим и не може с лека ръка да се раздава. Не може и да сме убедени, че който го иска ще живее в страната и ще говори езика, и ще се гордее с това”, коментира тя.

Статията "България ще загуби 276 млн. евросредства" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

“Коста Конкордия” се вдига ръждив от морето

Лайнерът Лайнерът "Коста Конкордия" започна да се изправя полека над водата край италианския остров Джилио вчера в мащабната операция по изправянето му, предадоха световните агенции. Корпусът на гигантския 290-метров кораб бавно се издигаше от плитчините, където се разби, като потъналата досега ръждясала страна рязко контрастираше с бялата от горната

Двама ученици се отказаха от радомирско училище

Според решение на радомирския минипарламент, в учебните заведения ще има маломерни и слети паралелки. В СОУ "Св.св. Кирил и Методий" броят на осмокласниците няма да е 15, а 13. Tъй като двама от учениците са се прехвърлили в друго учебно заведение след формирането на паралелката.

По –малко деца в клас ще има и при деветокласниците. Становище за формиране на маломерни и слети паралелки има и за СОУ „Хр. Ботев“ в село Дрен и ОУ „Хр....

Продължава

Денят в историята

1156 г. - Основано е херцогство Австрия.1176 г. - Византийско-селджукски конфликти: В Битката при Мариокефалон Византия губи надеждите се за отвоюване на Мала Азия от турците.1598 г. - Холандски моряци откриват остров Мавриций.1787 г. - Във Филаделфия (Пенсилвания) е подписана конституцията на САЩ.1789 г. - Английският астроном Уилям Хершел открива Мимас - естествен спътник на Сатурн. Съветският съюз се присъединява към нахлуването на Нацистка Германия в Полша1871 г. - Открит е 13 700 м тунел Мон Сени в Алпите, свързващ Франция и Италия.1877 г. - Руско-турска война (1877-1878): Третата битка при Шипка: руските войски отблъскват последната атака на османците срещу Шипченския проход.1915 г. - На аудиенция на лидерите на опозиционните партии с цар Фердинанд I, Александър Стамболийски го заплашва, за което е арестуван и осъден на доживотен затвор, а Александър Малинов е поставен под домашен арест.1939 г. - Втората световна война: СССР се присъединява към нахлуването на Нацистка Германия в Полша по време на Полската кампания.1941 г. - Втората световна война: В СССР е въведено задължително обучение на цивилното население по военно дело.1988 г. - Състои се церемонията по откриване на XXIV летни олимпийски игри в Сеул, Южна Корея.1991 г. - Латвия, Литва, Естония, Северна Корея и Южна Корея са приети за членове на ООН.  

190 нови знамена ще украсят В. Търново за празника на Независимостта

Започна монтирането на 190 знамена на Община Велико Търново и Република България върху терасите и фасадите на сградите в централната градска част, съобщиха от общинска администрация. Флаговете са част от празничната украса, с която Старата столица тържествено ще отбележи 105-та годишнина от прокламирането на Независимостта. Улиците „Васил Левски”, „Независимост”, Стефан Стамболов” и „Иван Вазов” ще бъдат празнично украсени за отбелязване на едно от най-важните събития в историята на Третата българска държава.  ...

Голямото търновско хоро отново се извива на 22 септември

Голямото търновско хоро ще се извие за втора поредна година на 22 септември - Денят на Независимостта на България и в подкрепа на кандидатурата на Велико Търново за Европейска столица на културата през 2019 година. Благородната идея за домакинство на най-значимото европейско събитие в областта на културата тази година обединява не само жителите на старата столица, но и всички общини от региона, които застават зад каузата „Велико Търново 2019". Общото хоро - неповторимо преживяване и емблематичен празник на духа и българските традиции, ще се изв...

Запалиха колата на Генка Шикерова

Личният автомобил на водещата на „Тази сутрин" по bTV Генка Шикерова бе вчера вечерта. Около 20.30 часа колата на журналистката Пежо „308" пламнала изведнъж пред дома ѝ в квартал „Гео Милев". Шикерова потвърди новината пред btvnews и добави, че става дума за умишлен палеж. Автомобилът е изгорял напълно. Генка Шикерова води заедно с Константин Караджов „Тази сутрин" от началото на септември.  ...

Фидосова: Пълни глупости са, че дипломата ми е фалшива

Искра Фидосова Снимка: БГНЕС

Пълни глупости са, че дипломата ми е фалшива. Да проверят в СУ “Свети Климент Охридски”.

Така ексдепутатът от ГЕРБ Искра Фидосова коментира случая с дипломата ѝ на юрист.

Миналата седмица стана ясно, че Министерството на правосъдието започна проверка във връзка с информация за липсващи документи за проведен през 1998 година изпит за нотариуси. От министерството обявиха, че е изчезнала папката с документите на Искра Фидосова.  Юристи от Монтана подадоха жалба до Софийска районна прокуратура преди две години, че Фидосова е станала нотариус незаконно, а дипломата ѝ за юрист е фалшива. Със случая се заема и прокуратурата. 

Фидосова се включи по телефона в сутрешния блок на bTV. Бившата депутатка от ГЕРБ обяви, че е взела свидетелството си за нотариус през 1998 година, когато вече е имала 2-годишен стаж. ”Дипломата ми съм я получила през 1996 г. Изненадана съм от липсващите документи. Готова съм да предоставя копия от всичките ми документи на Министерството на правосъдието”, каза още по телефона Фидосова.

Преди извънредното ѝ включване по телефона в студиото на bTV вицепремиерът и правосъден министър Зинаида Златанова коментира: “Има сигнал за липсата на правоспособност като нотариус срещу Искра Фидосова. Ние започнахме проверка веднага. Създадена е специална комисия, която проверява сигнала, но е най-добре лично Фидосова да разсее съмненията”.

Статията "Фидосова: Пълни глупости са, че дипломата ми е фалшива" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

В четвъртък ГЕРБ внася вота срещу кабинета "Орешарски"

Вотът на недоверие ще е за цялостна политика на правителството

    


Доходите на гърците със 75 на сто по-ниски от 2008

За сравнение - в държавния сектор, където служителите най-много стачкуват и протестират, намалението на доходите е сравнително ниско - 23,5 на сто в сравнение с второто тримесечие на 2008. Данните са на гръцката статистическа служба ЕЛСТАТ

прочети повече

Атака с фишеци пред Белия дом

Белият дом е бил отцепен, след като мъж е запалил фишеци пред вратите часове след стрелбата на територията на американска военноморска база във Вашингтон, отнела живота на 13 души, предаде АФП.

Роден е Христо Смирненски

Христо Смирненски е роден под името Христо Димитров Измирлиев в гр. Кукуш на 17 септември 1898 г. Учи до четвърто отделение в родния си град, след което родителите му го пращат в София при бащата на майка му да продължи образованието си. През 1908г. дядо му умира и Смирненски се връща в Кукуш. Завършва гимназия в родния си град. По време на Балканската война през октомври 1912г. и Кукуш е освободен, но радостта е кратка. Изникват разни разногласия и избухва Междусъюзническата война. Пред опасността населението напуска Кукуш. Семейството на Христо Измирлиев, заедно с много други бежанци, се установява в София. Христо се записва в Техническо училище, но помага в издръжката на семейството си, като продава вестници. Работи и като писар, касиер и печатар. През 1915г.Сътрудничи на хумористичн...

Ливърпул загуби първи точки в Премиършип

Суонзи Сити и Ливърпул фиксираха равенство 2:2 в последния мач от четвърти кръг на английското първенство. За домакините се отличиха Джонджо Шелви (2`) и Мичу (64`), а головете за мърсисайдци бяха дело на Дани Стъридж (4`) и привлечения под наем от Челси Виктор Моузес (36`). Ливърпул, въпреки че не успя да спечели, води в таблицата с 10 точки. Суонзи са 13-и с 4 т. В следващия кръг на 21 септември "червените" посрещат Саутхямптън, а ден по-късно "лебедите" гостуват на Кристъл Палас.

Искам да потъна в земята, заяви Джонджо Шелви

Извинявам се на феновете за грешките си, обяви халфът

    


Почитаме София, Вяра, Надежда и Любов

Наместникът на Антиох донесъл за това на император Адриан

ЕС и Русия си стиснаха ръцете за тръбопровода OPAL

Руската страна обжалва пред ЕК с искане да се възстанови оригиналното споразумение за тръбопровода

    


Ремонт на тунела „Траянови врата“ - движението в една лента

Ограничението няма да важи за празничните и почивните дни

    


Запалиха колата на Генка Шикерова

Изгоря личният автомобил на журналистката Генкова Шикерова, която е новата водеща на „Тази сутрин" по бТВ. Пежото й е било умишлено подпалено.

Иво Димов заминава за Норвегия

Иво Димов

От 18 до 20 септември кмета на община Димитровград ще бъде в Осло, Норвегия. Визитата се осъществява в рамките на проекта “Укрепване капацитета на НСОРБ и българските общини чрез сътрудничество с местните власти в Норвегия”. На тридневния семинар ще се обменят добри практики и ще бъде представен Северния модел за социален диалог между профсъюзите и правителството, опита и възможностите за законодателни инициативи и участието на двете асоциации в подготовката на стратегически документи. Предвидена е дискусия на тема: “Изграждане на устойчив диалог между общините и централната власт”.  Българската делегация ще посети Министерството на местното самоуправление и социалното развитие и Парламента на Норвегия.

Хасково Новини

Нотариус ли е Фидосова? Златанова ще рови из папките!

Имам диплома, ще дам копия, отсече бившата депутатка от ГЕРБ

    


3300 лв събрани в подкрепа на легендата Руси Пенчев

Истински спектакъл изнесоха ветераните на „Локомотив” (Дряново) и „Янтра” (Габрово) на дряновския стадион в неделя вечерта, в подкрепа на големия футболист от близкото минало Руси Пенчев. 3300 лева бяха събрани преди и по време на мача. Това пише вестник "100 вести" днес. Предложението за смяна на управителя на ВиК – Габрово е политическо решение, признаха в хода на дебатите на снощната извънредна сесия на ОбС в Габрово и управляващи и опозиция в залата по единствената точка в дневния ред: „Вземане на решение за изразяване на предварително писм...

Евроскептицизмът в големите европейски икономики се засилва

Анкетираните французи, германци, испанци и италианци признават, че кризата се е отразила върху семействата им и личните отношения

    


Децата на Бранджелина хапнаха кенгурско

В звездното семейство Бранджелина важи следното правило: във всяка страна, която посещават по света, техните деца трябва да пробват специалитетите от местната кухня.

Честит празник София, Вяра, Надежда и Любов

Св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов
 Днес почитаме паметта на  мъчениците  София, Вяра, Надежда и Любов. София била благочестива жена с три дъщери, кръстени на основните християнски добродетели - Вяра, Надежда и Любов.  Майката и дъщерите открито изповядвали християнската си вяра. Когато научил за тях, император Адриан заповядал да бъдат подложе Св. мчци София, Вяра, Надежда и Любов Днес почитаме паметта на мъчениците София, Вяра, Надежда и Любов. София била благочестива жена с три дъщери, кръстени на основните християнски добродетели - Вяра, Надежда и Любов. Майката и дъщерите открито изповядвали християнската си вяра. Когато научил за тях, император Адриан заповядал да бъдат подложе

Край за пенсионната реформа през 2014-та

През следващата година възрастта и стажът за пенсиониране вероятно ще останат без промяна. Това съобщи за Новините на "Нова" социалният министър Хасан Адемов.

Това означава край на пенсионната реформа, която предвиждаше от догодина и възрастта и стажът да нараснат с по 4 месеца. От 2015 година те отново ще продължат да се увеличават, но по нов модел. В момента жените имат право на пенсия при възраст от 60,8 месеца и 34,8 месеца осигурителен стаж. За...

Продължава

Радина Кърджилова ни разхожда из театъра

Актьори се превръщат в гидове в Деня на отворените врати

    


Проф. Константинов: Вотът на недоверие няма да мине

Проф. Михаил Константинов Снимка: БГНЕС

Вотът не недоверие към правителството няма да успее, защото има подкрепа от три политически сили, които сумарно имат много депутати.

Това каза математикът Михаил Константинов в сутрешния блок на ТВ7. ”С нетърпение очаквам един разпад вляво, с цел нормализиране на партията БСП. При нея е ясно това разцепване на носталгични бедни леви избиратели и на сравнително проспериращ елит”, добави Константинов. Според него БСП бяга от разцепление, но това щяло да бъде по-добре да се нормализира партията, “защото тя в момента не може да излъчи единно послание”. 

Според него възраждането на дясното има сравнително голям потенциал – от 600 до 800 хил. души, които не са представени в парламента и които не виждат партия, която би могла да ги представи.

Недостатък на Реформаторския блок е, че той е твърде разнороден, коментира проф. Константинов. Според него липсва идея, която да обединява формациите, които съставляват този блок и това може да се окаже проблем на предстоящите избори за евродепутати. Промяна на изборната система би могла да подпомогне подмята на елитите, от която се нуждае обществото. Работещ модел в този смисъл е германският. Ако той бъде приложен у нас, всяка партия ще трябва да намери по 120 мажоритарни кандидати по места, които да могат да бъдат избрани, тоест да имат диалог с обикновените хора. Ако обаче все пак успеят и наложат нови имена, това би означавало политиците да гласуват собственото си пенсиониране.

Константинов е на мнение, че новосформиращите се партии няма да имат успех на следващите избори и няма да влязат в европарламента. Той прогнозира, че проектите на Саша Базуханова и Николай Бареков ще се провалят на вота догодина. Това мнение не беше подкрепено от Райчев, който изрази тезата, че нови политически формации са нужни на страната. Двамата се хванаха на бас затова дали партията на Николай Бареков ще има успех на изборите.

 

Статията "Проф. Константинов: Вотът на недоверие няма да мине" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Затварят две улици, заради ремонти на ЕВН

Две улици в Пловдив ще бъдат затворени за около месец, заради изграждането на водопровод, съобщиха от ЕВН. Става въпрос за „Лъджене” и „Изток”, които ще бъдат разкопани на два етапа. До 30-ти септември ще бъде затворена отсечката от „Емил Зола“ до пресечка с ул. „Изток“, а от днес до 18-ти октомври ще затвори и частта от ул. „Мадара“ до пресечка с ул. „Бунар Хисар“.

Правим всичко възможно да намалим загубата на европари

Златанова: Има опасност да изгубим 272 млн. евро

    


17 септември - Денят на София

Днес църквата почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов

"Спортист" (Драгичево) загуби с 2 : 3 от "Габер" (Габровдол) на собствена земя

Отборът на "Спортист” (Драгичево) поведе с 2 : 0  на лидера „Габер”, но успя да загуби мача си от третия кръг на първенството на Група 1 от областното футболно първенство.

Домакините откриха резултата с гол на Вилиян Димитров още в 19-та минута, а 15 минути по-късно Венцислав Ивов удвои преднината им. Седем минути по-късно Васко Василев от гостите върна едно попадение и запази интригата за второто полувреме. В него гостите бяха...

Продължава

Стартира информационна кампания за саниране на домовете

Министерството на регионалното развитие открива информационна кампания по проект за „Енергийно обновяване на българските домове”. Кампанията, която се провежда за трти път, има за цел да даде отговор на въпроси и казуси, свързани с участието на собствениците на жилища в проекта и всяка допълнителна информация, интересуваща хората. До 19-ти септември включително ще бъдат проведени срещи с управители на етажна собственост в различните квартали на Пловдив. Проект „Енергийно обновяване на българските домове” цел...

Откриват новата спортна зала на СОУ „Св. Патриарх Евтимий”

Нова многофункционална спортна зала ще отвори официално врати днес в СОУ „Св. Патриарх Евтимий”. Тя ще разполага с около 200 места на три реда трибуни, а стойността й е приблизително 1 млн.лева.   Очаква се кметът Иван Тотев лично да получи Акт 16 от представители на държавната приемателна комисия. Строежът на залата започна в началото на март тази година. ...

Операцията по изправянето на "Коста Конкордия" приключи

Няма замърсяване на водите около плавателния съд

    


Проблемът на Apple с iPhone в Китай си има решение

Най-малко 40% от всички внесени в азиатската страна смартфони през миналата година, са били субсидирани

    


Изправиха "Коста Конкордия"

Завърши операцията по изправянето на круизния кораб "Коста Конкордия", потънал през януари 2012 г. край бреговете на италианския остров Джилио.

Vodafone вече държи 76,48% от Kabel Deutschland

Британците ще се превърнат в интегриран доставчик на всички далекосъобщителни услуги на пазара на най-голямата икономика в Европа

    


Президентът започва поредица от дискусии с граждани

Президентът Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев започва дискусия по въпроси, свързани с пазарната икономика. Дебатите са част от инициативата на държавния глава “Диалог с гражданите”.

Форумът е част от заявеното намерение на президента да насърчи диалога на институциите с гражданското общество и продължение на проведената в София дискусия със заместник-председателя  на ЕК Вивиан Рединг. Идеята е да бъдат представени различни мнения и идеи по 3 теми: “пазарна икономика”, “медийна свобода”, “системи на правораздаване”.

Следобед президентът ще открие първата обществена дискусия на тема “пазарна икономика” в Централния военен клуб в София. Над 230 са заявили желание да участват в дебатите.

Статията "Президентът започва поредица от дискусии с граждани" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Предимно сухи пътища в страната

Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри, съобщиха от АПИ.На АМ "Тракия" в Област София: тунел " Траянови врата" - лява тръба/ посока Пловдив – София/ за периода от 16.09. до 24.09.2013 г – до 14.00 ч в района на тунела ще бъде въвеждана временна организация на движението /ВОБД/ за светлата част на денонощието. Движението на МПС ще бъде затваряно за една от лентите за движение и пренасочвано в съседната. Област Пазарджик: на км 80+900 ляво до км 90+000 ляво – посока София поради ремонт се затваря с интензивна и аварийна лента. Движението ще се извършва по изпреварващата лента.Алтернативен маршрут: В посока София - Пловдив: АМ "Тракия" при пътен възел "Мирово" - по главен път I-8 София – Пловдив, през гр. Момин проход, Костенец, Белово до гр. Септември. От г...

Очарователната Kia Sportage с разкрасителна процедура

  Kia все по-уверено се превръща в един от силните играчи на автомобилния пазар, затова и не е случайно, че желае винаги да бъде в крак с модата. Затова и сега корейците официално разкриха фейслифта на своя красив Sportage.  Изглеждайки повече от разпознаваем, освеженият кросоувър получава променена предна решетка, както и нови фарове за мъгла. Освен това като опция Sportage може да бъде екипиран с предни HID и задни LED светлини.  Промените по интериора не са много, но са напълно достатъчни. Корейският кросоувър идва с допълнително стандартно оборудване, което включва модернизирана кормилна колона, накланящи се задни седалки, както и вентилационна система за тях. Моделът може да бъде оборудван с пакет Premium, който добавя кожена тапицерия, вентилация за предните седалки...

Citroen ще произвежда луксозния Wild Rubis

  По време на тазгодишното издание на автомобилното изложение в Шанхай Citroen изненада с доста атрактивен прототип – Wild Rubis. Няколко месеца по-късно изпълнителният директор на Citroen Фредерик Банзе разкрива, че компанията планира да произвежда любопитния модел.  Банзе е коментирал, че кросоувърът ще се сглобява в Китай и ще влезе в производство в края на 2014 или началото на 2015 година. Директорът също уточнява, че моделът ще бъде „по-малко радикален от прототипа Wild Rubis” и ще се продава в Китай и съседните страни.  Луксозният прототип има дължина от 4.70 метра, широчина от 1.95 метра, височина от 1.59 метра и междуколесна база от 2.9 метра. Колата е стъпила върху 21-цолови лети джанти и залага на модифицирана версия на платформата от DS5. ...

Нова услуга революционизира клиентското обслужване

Висококласни хотели от цялата страна въвеждат SurveyOnTablet, истински клиентски оракул в новите технологии

    


Иран изстрелва персийска котка в космоса

Полетът бе предвиден в рамките на честванията на 34-та годишнина

Мъж хвърли бомбички през оградата на Белия дом

Инцидентът стана часове след стрелбата във военната база Нейви Ярд

    


Цветанов не се разпознава в Ц.Ц. от тефтерчето на Златанов

Цветан Цветанов. Снимка: Сергей Антонов

Бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов не се разпознава зад инициалите Ц.Ц. от тефтерчето на отстранения шеф на Комисията за установяване и предотвратяване конфликт на интереси Филип Златанов.

Цветанов обяви това в интервю за “Нова телевизия”. Той твърди, че се се е срещал със Златанов само един-два пъти.

„Искра Фидосова предприе едно лично решение след разговор с лидера на партията. Така че в тази посока нека изчакаме разследването.

Защото знаете, че бяха показани само няколко страници от това тефтерче. Нека се покажат и останалите, може от тях да се появят други интересни инициали“, коментира Цветанов по повод оттеглянето на Фидосова от партията, след като беше показано на медиите тефтерчето на Филип Златанов, в което често са използвани инициалите Ц.Ц. и И.Ф.

Статията "Цветанов не се разпознава в Ц.Ц. от тефтерчето на Златанов" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване