Започна изплащането на националните доплащания за овце и кози

София /КРОСС/ Започна изплащането на националните доплащания за овце-майки и кози-майки, обвързани с производство. На 6 240 животновъди ще бъдат изплатени 14 551 986, 85 лв. Припомняме, че субсидиите по тази схема са по 41 лв. на животно, а подпомагането ще се изплати на два транша - 18.50 лв. сега и 22.50 лв. в началото на 2014 г.През месец декември т.г. на животновъдите ще бъдат изплатени и 41 млн. лева по схемите за специфично подпомагане за млечни крави, овце-майки и кози-майки със средства от Европейския съюз.

Местан: Кой е политическият поръчител зад Енимехмедов

От демонизирането на Делян Пеевски ще спечелят истинските олигарси, коментира лидерът на ДПС

Бюджет 2014 - готов, показват ни го в края на месеца

Бюджетът за 2014 ще бъде представен официално в Народното събрание на 31 октомври. Той вече е готов, но има да се уточнят някои подробности. Технически вече се работи по окончателния вариант и по доклада. Дори по-рано ще бъде качен и на сайта на Министерството на финансите.

Депутат от „Атака" плаши с гражданско неподчинение заради бежанците

Депутатът от "Атака" Илиян Тодоров коментира, че бившето Оздравително училище в лесопарк Хисарлъка, в Кюстендил и затворени училища в община Дупница са набелязани за настаняване на бежанци от Сирия. "Призовавам Мая Манолова, Иван Ибришимов и Кирил Калфин просто да забравят техните мераци и желания в Кюстендилска област да се настанят т. нар. бежанци, които са пришълци, преминали незаконно българската граница", заяви Тодоров. Той не уточни откъде има тази информация и за какъв брой бежанци става дума. "Издържаме тези пришълци с по 1 100 лв. на м...

Сватбата на Петко и Яна!

 

Вчера бе един изключително щастлив ден за младото семейство Петко и Яна, много известни личности и хора от миналото и на двамата дойдоха да споделят тяхното щастие

Вижте първите снимки от сватбата на Петко и Яна

Вижте първите снимки от сватбата на Петко и Яна (СН: Всеки ден)

Една звездна сватба озари вчерашния ден – това е тържествената церемония по сключването на брак наЯна Акимова и Петко Димитров. Церемонията започна вчера в 16:00 часа в храм „Свети Димитър” в Панчарево, а после продължи в ресторант „Лебеда”, пише в. „Всеки ден”. Охраната не допускаше фотографи, единствено тези на медията успяха да запечатат щастливото събитие на младото семейство и да ни направят свидетели на тяхната обич.

Звездни гости уважиха най-щастливия ден на Петко и Яна

Звездни гости уважиха най-щастливия ден на Петко и Яна (СН: Всеки ден)

Гостите на събитието наброяваха над 300. Менюто, което бе предложено от младоженците, бе изискано и леко. То включваше салата с домати и биволска моцарела, кралски скариди със сос перно, а за основно всеки можеше да избира измежду стек от младо еленско, пилешко с три вида пипер и ньоки, както и свинско с манатарки.

Петко - зает с последните приготовления за щастливото събитие на живота си

Петко – зает с последните приготовления за щастливото събитие на живота си (СН: Всеки ден)

На сватбата бяха поканени Мария Игнатова и Преслава – бившите партньорки на Петко. Поп фолк дивата пристигна под ръка с Бирмата, с когото явно отново се е събрала. Мария Игнатова обаче се появи сама и не стоя повече от един час на това луксозно парти. Не се появи Ели Гигова, която според близки на Петко, въобще не е била поканена.

Многобройна охрана бранеше младоженците и гостите от папараците

Многобройна охрана бранеше младоженците и гостите от папараците (СН: Всеки ден)

От бившите любови на Яна не се появи и Орлин Павлов, който също не е бил поканен. За доброто настроение на компанията и гостите на сватбената церемония се погрижи Галена, която бе специално наета за целта. Включи се и Преслава с няколко парчета, но после тактично се извини, че е понастинала.

Гвоздеят на програмата сред гостите бе появата на Николета Лозанова и Валери Божинов, които се появиха поотделно, но седнаха заедно на масата. Те бяха атакувани многократно от въпроси относно това, дали не са се събрали отново, на което Валери отговори загадъчно „Защо не?”.

Брюксел отказа да отложи свободната покупка на земя от чужденци в Румъния

Европейският съюз отказа да отложи началото на свободната продажба на земеделска земя в Румъния на чужденци, предаде БТА, като се позова на румънския вестник "Ромъния либера".

Европейската комисия е отхвърлила предложения от румънското правителство проект за поетапна либерализация на продажбата на земя на чужденци, така че свободният пазар на земя ще започне от 1 януари 2014 г., както бе първоначално планирано, пише изданието.

Румънското правителство помоли да бъдат...

Плевнелиев: Всичко, което притежавам, е с ясен произход

София /КРОСС/ От пресцентъра на президентството разпространиха документи по сделката, чрез която държавният глава е закупил имот в Гърция."Платил съм имота изцяло по банков път чрез сметките си в Националната банка на Гърция, Дойчебанк и Райфайзенбанк. Доказателствата вече са качени на интернет страницата на президентството", заяви Плевнелиев по време на извънредна пресконференция на „Дондуков" 2. Той настоя, че се е подписал под реална цена, която е три пъти по-висока от данъчната оценка, защото уважава законите. "Ако някой счита, че сметките в Дойчебанк, Райфайзенбанк и Гръцката национална банка, са офшорни сметки... Няма да позволя да ме учат на морал хора, в чиито данъчни декларации са вписани малки апартаменти, а живеят в къщи за милиони. Всичко, което притежавам, е с ясен произход, проверявано е от данъчните служби на няколко държави. Идвам от реалния бизнес. Не съм дошъл в политката, за да си оправям живота. Потърпевши от цялата кампания срещу мен са хората. Не приемам цената на политическия успех да бъде за сметка на обществото. Българският народ знае кой печели, когато водата е мътна. Тези хора не искат силна държава и институции, които да работят в името на силните на деня. В държава, в която е толкова лесно с компромати да сринат всеки, няма да дойдат инвеститори

Най-големи терористични актове срещу цивилни в Русия

АФП прави справка във връзка с атентата във Волгоград

Животновъдите полочуват националните доплащания на овце майки и кози майки

Започна изплащането на националните доплащания за овце-майки и кози-майки, обвързани с производство. Това отчетоха от министерството на земеделието и храните. На 6240 животновъди  ще бъдат изплатени над  14.5 милиона лева. Субсидиите по тази схема са по 41 лв. на животно, а подпомагането ще се изплати на два транша – 18.50 лв. сега и 22.50 лв. в началото на 2014 г. През месец декември на животновъдите ще бъдат изплатени и 41 млн. лева по схемите за специфично подпомагане за млечни крави, овце-майки и кози-майки със средства от Европейския съюз....

Министър Греков идва да огледа базата за обучение на студенти в Кюстендил

Министърът на земеделието Димитър Греков ще посети Кюстендил в сряда. Той ще разгледа сградите, предложени за база на бъдещето Интеграционно звено за практическо обучение на студенти.Очаква се да бъде направена количествено- стойностна сметка за ремонта на бившата ПГ по дървообработване и горско стопанство и бившите общежития на ПГ по селско стопанство, които са собственост на Министерството на земеделието.Зам.- председателят на Народното събрание Мая Манолова заяви наскоро в ефира на Дарик , че Инициативният комитет ще се опита да убеди минист...

Плевнелиев показа документи, платил е имота в Гърция по банков път

Не приемам цената на политическия ми успех да бъде за сметка на разрушаване на институциите и държавността, обяви на брифинг президентът Росен Плевнелиев. Същевременно прессекретариатът на държавния глава публикува документи за направените в периода 1 - 8 октомври 2007 г. плащания по банков път от Плевнелиев, свързани с покупката на имота в Гърция. Не приемам цената на политическия ми успех да бъде за сметка на разрушаване на институциите и държавността, обяви на брифинг президентът Росен Плевнелиев. Същевременно прессекретариатът на държавния глава публикува документи за направените в периода 1 - 8 октомври 2007 г. плащания по банков път от Плевнелиев, свързани с покупката на имота в Гърция.

Нов гвардейски състав сформират в Димитровград. Посрещат митрополит Николай

Нов гвардейски състав сформира общинският Детски и младежки център в Димитровград. Негов ръководител ще бъде хореографът на балетен център „Галаксико” Тихомир Митев, който днес посрещна в репетиционната зала първите 15 момчета, записали се за участие. Те са възпитаници на местното СОУ „Любен Каравелов”. Още  младежи, но от професионалната гимназия „Капитан Петко” ще се включат към представителния гвардейски състав, обясни той. Вратите са отворени за всички желаещи, а репетициите ще бъдат всяка седмица, коментира още Тихомир Митев.

"Рома" остава без Франческо Тоти за около месец


Лидерът в Серия А "Рома" понесе тежък удар с контузията на своя капитан Франческо Тоти, който може да остане извън игра за месец.

Клубът потвърди травмата на подколянното сухожилие на играча, получена в 33-ата минута при победата над "Наполи" с 2:0 в петък.

Опитният 37-годишен полузащитник е преминал медицински изследвания тази сутрин, а след десет дни ще бъде подложен на нови прегледи. Тоти със сигурност ще пропусне следващите два мача с "Удинезе" и "Киево", като на този...

Обществен труд за родители, чиито деца не са на училище

Предлагат родители да полагат общественополезен труд, ако не пращат децата си на училище

Жена камикадзе взривила автобуса във Волгоград

Взривът в пътническия автобус във Волгоград е предизвикван от жена камикадзе, сочат данни от предварителното разследване.

„Наскоро жената е приела исляма. Тя е съпруга на главатар на престъпна група", заявил е източник от следствието. Според него край мястото на инцидента са открити документи на заподозряната, съобщи Интерфакс.

Следователите Взривът в пътническия автобус във Волгоград е предизвикван от жена камикадзе, сочат данни от предварителното разследване. „Наскоро жената е приела исляма. Тя е съпруга на главатар на престъпна група", заявил е източник от следствието. Според него край мястото на инцидента са открити документи на заподозряната, съобщи Интерфакс. Следователите

Кампанията „Алкохолът е лош шофьор“ идва и в Русе

Русе е един от седемте града в страната, наред със София, Варна, Бургас, Пловдив, Шумен и Благоевград, който ще се включи в шестото издание на кампанията „Алкохолът е лош шофьор“. Тя ще се проведе на 2 и 3 ноември в центъра на града /района на ул. „Александровска“ и площадите „Свобода“ и „Света Троица“/. Като част от кампанията ще се проведат тестове с т.нар. „алкохолни“ очила, които симулират наличието на различни нива на алкохолно съдържание в кръвта. Тестовете са доброволни, в тях ще бъдат поканени да участват лица навършили 18-годишна възра...

Имотните измами намалели, отчитат нотариусите

За последните две години имотните измами у нас са намелели драстично, уверяват нотариусите, а като причина сочат достъпа до единния национален регистър, в който проверяват всички лични данни на клиентите си. Строго определените правила за достъп до тях предотвратява евентуалната злоупотреба. Добрата новина е, че в Стара Загора няма нотариус, който да е прекрачил закона в това отношение. Над 630 са нотариусите в цялата страна, 18 са действащите в града ни и всички са с повече от 13 години трудов стаж, отчитат от бранша и признават, че през годин...

Между Европа и Африка се издига бариера срещу незаконни имигранти

Обкръжили испанския анклав Мелиля, между Европа и Африка се простират 11-километрови гранични заграждения от телени мрежи, високи седем метра, с камери по трасето. Но бариерата не обезсърчава нелегалните - те са готови на всичко и я щурмуват отново и отново. Въоръжени с мощни нощни бинокли, на разсъмване постовите от испанската Гуардия сивил (полицията), качени на вишката, оглеждат мароканската територия, от осветения с прожектори път покрай тройната телена ограда. Отсреща, потънала в здрач, се очертава планината Гуругу. Стотици мигранти от Африка дебнат там сгоден момент, за да поемат към европейска земя. "Вече месеци наред виждаме всеки ден групи да идват насам. Доста хора са, не успяват всички да се приближат, но тези опити са почти всекидневие", обяснява дежурният подофицер Хавиер Мартинес. "Събуват се боси, за да изкачат първата преграда, после прехвърлят втората, после третата." На 17 септември испанските сили за сигурност бяха изненадани от среднощна атака на близо 300 мигранти в сектора Барио Чино - един от най-уязвимите, тъй като бегълците могат при нужда да се укрият между ниските постройки досами оградата от мароканска страна. "Връхлетяха толкова яростно, толкова много бяха на една малка отсечка, с такъв напор и настървение . . . Нямаше как да ги спрем", разказва лейтенант Хуан Антонио Мартин Ривера, говорител на Гуардия сивил в Мелиля. Тези атаки предизвикват Испания да води борба с нелегалната имиграция и в Мелиля, и в другия си анклав Сеута - две късчета земя в Северно Мароко, които представляват единствената сухопътна граница между Европа и африканския континент. От 2005 г. насам властите неспирно модернизират границата около този град с 80-хилядно население на площ от 12 квадратни километра - извила се като дъга, чиито краища се спускат в Средиземно море, тя бе подсилена с трети ред, по-висока телена мрежа, оборудвана с 48 камери и свръхчувствителни сензори, а и с по-ситна мрежа срещу катерачите. Седемметровата и най-висока външна преграда е с наклонена горна част. "Успяват обаче да я изкачат – подчертава говорителят. - Това ги забавя, наистина. Но човек, прекосил цяла Африка, пътувал с месеци, за да стигне дотук . . . Една бариера не може да го спре." Заради миграционния натиск Гуардия сивил е разположила в Мелиля 600 души, твърде голям брой свои сили. "Реагираме за минута и половина до две минути - забелязва офицерът. - Твърде често обаче някой силен, ловък, млад човек за секунди минава през тройните прегради, макар да изглеждат непреодолими." Омар Камара е сред стотината мигранти, успели на 17 септември да се промъкнат от другата страна. Деветнайсетгодишният малиец е напуснал Бамако "преди година и три месеца". "Заради беднотията". Минал е през Алжир и е стигнал до планината Гуругу. "На 17 септември тръгнахме от Гуругу. Вървяхме четири часа, спомня си той. Извадим ли късмет, минаваме оттатък; ако не, връщаме се в планината. На 17 септември Господ ни даде шанс." Било е вторник. "До сряда се крих тук и там. После срещнах един испанец. Бях жаден, той ми даде вода", споделя младежът. Този жител на Мелиля го упътил към Сети – испанския правителствен център за настаняване на незаконни имигранти, и Омар Камара намерил там подслон. В комплекса с 480 места сега са наблъскани около 860 такива като него. Центърът постоянно е пренаселен. Наложило се е два големи салона да бъдат превърнати в спални помещения, всяко за стотина души. "Миграционният натиск се засили от две години насам", признава директорът Карлос Монтеро Диас, като напомня за конфликта в Мали и нестабилната ситуация в региона след арабските революции. "Млади са, около 22-годишни. Гледат да се установят в някоя европейска държава. Оставили са семейства по родните места, надяват се, че ще могат да им пращат пари, разказва той. Навремето пристигаха според сезона, за да хванат хубаво време. Но вече не е така." По БТА

Пенка снима порно с Килата?

Ромката, която се пробва в конкурса "Мис България" тази година, сподели в предаването на Карбовски, че би направила порно видео с трима мъже. Все пак изрази известни съмнение, че би се справила с толкова много мъже наведнъж.

Шампионките от "Етър- 64" с отрезвяваща загуба в Габрово

Загуба в първото дерби за сезона допуснаха хандбалистките на „Етър 64”. Великотърновки паднаха в Габрово от „Бъки”, за който играха осем момичета под 18 години, две от които по на 15! Зрителите в зала „Орловец” станаха свидетели на поредния драматичен двубой между двата състава, в който победителят не беше ясен до последните секунди. През първата част „Етър- 64” взе аванс от три гола 10:13. След почивката шампионките много бързо увеличиха преднината си, с попадения на Даниела Коцева и Соня Богданова, и разликата набъбна до 10:15 и 11:16. Тогава...

Утре подписват договора за новите автобуси във Варна

Договорът за доставка на 70 нови автобуса по проекта за интегриран градски транспорт във Варна ще бъде подписан във вторник от 11.00 часа в присъствието на кмета на община Варна Иван Портних и председателя на Общинския съвет Иван Луков.

Без забрани за притежаване на медии и спортни клубове за офшорки с известни собственици

Офшорките с известни собстнецити няма да попадат в забраните за притежание на медии, спортни клубове и участие в обществени поръчки. Това става ясно от тестовете на проектозакона, изготвен от депутатите от ДПС Делян Пеевски и Йордан Цонев и публикувани на сайта на парламента. Авторите на закона са записали в мотивите към предложението си, че с новите текстове „се създава възможност съществуващият към момента механизъм за скрито разпределение на печалби и свързаните с него санкции да намери приложение и по отношение на сделките с дружества, реги...

Министър Папазов призна за сериозни дефекти по „Дунав мост 2”

Проверка на транспортното министерство е установила около 20 сериозни дефекта по „Дунав мост 2". Това съобщава пред в. „Монитор" транспортният министър Данаил Папазов. „Не разбирам защо се говори за една дупка на „Дунав мост 2", след като става дума за много дупки и за цяла серия проблеми", казва той. Папазов пояснява, че прегледът на трасето се е наложил заради очевидни проблеми - напукванията вече са много, защото отводняването на моста е лошо, водата пролизва под асфалтовата настилка и когато започне да замръзва през зимата, щетите ще са о...

Волейболната лига опитвала да осигури 250-300 хил. лева за клубовете


Националната волейболна лига (НВЛ) си е поставила за цел клубовете да получават 100% от приходите от телевизионните права и спонсорските сделки. Това обясни за "Дневник" Валентин Михов, който отговаря за маркетинговите въпроси в първенството от тази година.

Според него целта е да се съберат 250-300 хиляди лева, които да бъдат разпределени между клубовете. "Доколкото знам, досега клубовете не са получавали нищо от телевизионните права", заяви той. Първенството започва тази седмица, а...

Плевнелиев показа документите за имота си в Гърция, платил по банков път

Не приемам цената на политическия ми успех да бъде за сметка на разрушаване на институциите и държавността, обяви на брифинг президентът Росен Плевнелиев. Същевременно прессекретариатът на държавния глава публикува документи за направените в периода 1 - 8 октомври 2007 г. плащания по банков път от Плевнелиев, свързани с покупката на имота в Гърция. Не приемам цената на политическия ми успех да бъде за сметка на разрушаване на институциите и държавността, обяви на брифинг президентът Росен Плевнелиев. Същевременно прессекретариатът на държавния глава публикува документи за направените в периода 1 - 8 октомври 2007 г. плащания по банков път от Плевнелиев, свързани с покупката на имота в Гърция.

Баневи щели да съдят България в Страсбург

От идването на ГЕРБ на власт сме подложени на силни репресии. Целта е да ни вземат бизнеса и да се настанят те на нашите места. Затова мъжът ми още преди 4 години каза, че ГЕРБ са просто шайка разбойници.

Почти готов е газопроводът Гюргево-Русе

Интерконекторът ще бъде пуснат в експлоатация от 1 януари 2014 г. Чрез него ще получаваме азерски газ.

Министър Данов участва в среща-семинар на архитектите от Ямбол и Сливен

Регионална колегия - Ямбол и Регионална колегия - Сливен към Камарата на архитектите в България проведе съвместна среща-семинар на 19 и 20 октомври в местността Карандила. На поканата за среща с архитектите се отзова министърът на инвестиционното проектиране проф.д.а.н. арх. Иван Данов. В разговорите, продължили близо 5 часа, арх. Данов обсъди със своите колеги проблемите в инвестиционния процес. В отделна дискусия министърът представи някои основни акценти в дейността на новото министерство. Като важно и задължително условие за ...

20-метрова топола уби коза и прасе

20-метрова топола върху селскостопанска постройка в местността "Върбалака" в Кърджали. Вследствие на удара са унищожени 30 кв. метра от покривната конструкция на сградата.

Прокуратурата се самосезира за запис на пловдивския кмет

Записът на партийно събрание на ГЕРБ в Пловдив, водено от кмета на града и местен лидер на партията, е изпратен от неизвестен източник до някои медии тази сутрин. В записа Тотев обяснява как Общинският съвет на Пловдив взима нарочно незаконосъобразни решения

Нови бежанци в Стрелча

Нови 101 бежанци от Сирия са били настанени през миналата седмица в почивната станция на МВР в Стрелча. Временният престой е бил за 10 дни и договорен между кмета на община Стрелча Иван Евстатиев и заместник- министъра на вътрешните работи Васил Маринов. Вчера всички семейства са изведени от базата на МВР и са транспортирани към Бусманци и Любимец. В средата на септември 121 бежанци също бяха настанени временно в базата на МВР в курортния град. Официалната позиция на кмета на града Иван Евстатиев е, че Стрелча е курорт от национално значение о...

Адел се похвали, че е станала шофьор

Певицата Адел взе шофьорска книжка и е издържала изпита само с една грешка. 

Адел се похвали на последователите си в туитър. 

Британската певица изказа благодарности към своя инструктор Ноел Гоън. „Ноел е професор Дъмбълдор на пътя. Без него нямаше да се справя Певицата Адел взе шофьорска книжка и е издържала изпита само с една грешка. Адел се похвали на последователите си в туитър. Британската певица изказа благодарности към своя инструктор Ноел Гоън. „Ноел е професор Дъмбълдор на пътя. Без него нямаше да се справя", споделя изпълнителката. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени

Кърито блокира ефекта от никотина

Подправките и хранителните добавки са в състояние да намалят негативните ефекти върху организма и по-специално последиците от никотина, показва ново проучване.

Музикален клип с дрогираща се ученичка шокира мрежата

Видеото е към песента на "СтЗ Отбора" "Да са ши’йш, да са пра’йш"

"Реформаторският блок не се интересува от личността, а от проблема "Пеевски"

Личността на Делян Пеевски не ни интересува, а неговата политическа роля през годините, коментира в понеделник лидерът на ДСБ Радан Кънев пред бТВ. С това той отговори на изказването на бившия лидер на партията Иван Костов, който обяви преди ден, че партиите трябва да спрат да се занимават с Делян Пеевски, който бил "демонизиран". "Аз не говоря за образа на Делян Пеевски, аз говоря много пъти за кариерата на Делян Пеевски, за назначаването, без да имаш висше образование за заместник-министър, за борда на най-важното държавно предприятие в България "Пристанище Варна", за назначаването в следствието без необходимия стаж, в Държавния резерв на 20 и няколко години, тази борба в момента за това той да бъде народен представител, без да е бил въобще и да присъства като депутат в предишния парламент, монополизирането на цял отрасъл, и то медиите, и то и по хоризонталата като брой медии, и по вертикалата като разпространение, търговия и печат", коментира Радан Кънев. Според него Пеевски се оказва изчистен образ за най-тежките проблеми на българското общество, които съсипват икономиката на страната. "Така че, когато това се съсредоточава в едно лице, ние не можем да премълчаваме името му", допълни Кънев. Той коментира и бележката на Костов към блока, че не е изчистил отношението си към ГЕРБ, което искали всички поддръжници на десните идеи. По думите на Кънев отношението на Реформаторския блок към ГЕРБ също е дълбоко персонализирано. "Никой не се интересува от нашето отношение към партията ГЕРБ, всички се интересуват от нашето отношение към нейните лидери Борисов и Цветанов", обясни партийният лидер. "Ние се изправяме много категорично срещу мафията в икономиката, срещу монополизирането на икономиката, срещу корупцията, срещу корупцията в обществените поръчки на първо място, изправяме се много категорично срещу партийните назначения и партийните уволнения, срещу намесите в съдебната власт и на съдебната власт с мафия", допълни още Кънев. Лидерът на ДСБ отново обяви, че Реформаторският блок не припознава ГЕРБ за бъдещ коалиционен партньор. "БСП и ДПС са неспособни да правят реформи, особено в правосъдието, те са партиите, които създадоха и до момента отчаяно крепят статуквото в правосъдието. Същевременно ГЕРБ, особено ако ги персонифицираме през Цветанов и Борисов, направиха големи стъпки също да пазят статуквото. Така че да вярваме, че БСП може да се промени след 120-годишна история, е несериозно. Аз искрено не вярвам, че и ДПС може да се промени. То все повече затъва в образа на мафиотска партия. Възможно ли е да се промени ГЕРБ? Изглажда много трудно, към настоящия момент изглежда много трудно да направят истинските реформи", каза още Радан Кънев.

Прокуратурата ще проверява кмета на Пловдив, след разпространени аудиозаписи


Окръжна и Районна прокуратура Пловдив са се самосезирали във връзка с днешни публикации в електронните медии, съдържащи препратки към аудиозаписи от изказвания на кмета на Пловдив Иван Тотев. Те са от партийно събрание на ГЕРБ, водено от градоначалника и местен лидер Иван Тотев.

На записите се чува как глас, приличащ на неговия казва, че общинският съвет в Пловдив нарочно гласува подготвени незаконосъобразни решения, уточнява "Дарик радио Пловдив". Целта е те да се връщат от...

Жена-камикадзе взривила автобуса край Волгоград

/КРОСС/ Терористичният акт край Волгоград е извършен от жена-камикадзе."Тя наскоро е приела исляма и е съпруга на един от главатарите на бойците", съобщава „Интерфакс", позовавайки се на свой източник. По думите му, недалеч от мястото на взрива са открити документите на жената. До момента жертвите на атентата в Русия са шест, но броят им може да се увеличи. Според други източници загиналите са петима. Ранените са 32-ма, сред тях има и малко дете. Осем от пострадалите са в изключително тежко състояние. Сапьори откриха под руините граната, но не съобщават дали е взривена или не.

Хасковски ученици с дарителска акция за децата на сирийските бежанци

Дарителска кампания за набиране на помощи за децата на сирийските бежанци, настанени в лагера в Харманли, стартира от днес хасковското училище „Св. Паисий Хилендарски”. Със старта на благотворителната кампания в помощ на децата на сирийските бежанци днес не закъсняха и първите дарители. Опашка от ученици се изви пред кабинета на педагогическия съветник, където се събират помощите.

Благотворителната акция е първа за новооткритият Център за работа с доброволци в училището. Той е създаден по проект и е част от мрежата на Национален алианс за работа с доброволци. В продължение на 3 месеца той ще популяризира доброволчеството като дейност в полза на общността. В центърът има записани вече 25 доброволци, а благотворителната им акция ще продължи до 29 октомври.

Гледайте във видео новините на сайта.            

Димитър Димитров

Мария Кунчева, ръководител на доброволческия център

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Жена камикадзе взривила автобуса във Волгоград

Взривът в пътническия автобус във Волгоград е предизвикван от жена камикадзе, сочат данни от предварителното разследване.

„Наскоро жената е приела исляма. Тя е съпруга на главатар на престъпна група Взривът в пътническия автобус във Волгоград е предизвикван от жена камикадзе, сочат данни от предварителното разследване. „Наскоро жената е приела исляма. Тя е съпруга на главатар на престъпна група", заявил е източник от следствието. Според него край мястото на инцидента са открити документи на заподозряната, съобщи Интерфакс. Следователите

България е приютила 6600 бежанци

Бежанците в България са вече над 6600, а от тях 4400 са сирийски граждани. Това показват последните отчети на Министерството на вътрешните работи, цитирани от вътрешния министър Цветлин Йовчев. Министърът беше категоричен, че потокът не може да се спре и границите ни не могат да бъдат затворени. „Очевидно е, че когато се увеличава броят на имигрантите, ще има повече престъпни. 54% от общия брой са от Сирия - тоест, само те имат право да получат статут, а 50% от тях са непълнолетни. Значителна част от тези граждани са от трети страни, в които няма война”, обясни министърът на отбраната Ангел Найденов, цитиран от Нова телевизия. Държавата ще се опита да връща бежанците, които не са от Сирия. Според военния министър около 53% от бежанците са от Сирия. Всички останали ...

Отново стрелба в училище в САЩ

Най-малко двама души, един от които дете, са ранени след стрелба в училище в град Спаркс, щата Невада, предаде "Ню Йорк Дейли Нюз". По данни на местните медии раненото дете е 12-годишен ученик, като няма данни доколко сериозно е пострадало детето. Във връзка с инцидента е арестуван един заподозрян. Силите на реда са евакуирали всички учащи се и служители на училището. Потвърдено е, че децата са добре.

Русенският университет акредитира институционалната си среда за дистанционно обучение

Русенският университет акредитира с оценка 9.25 специалностите си в професионалното направление „Транспорт, корабоплаване и авиация“, към което е бакалавърското обучение по Транспортна техника и технологии, Технология и управление на транспорта и Експлоатация на флота и пристанищата. Четири от магистърските програми на Транспортния факултет са акредитирани и за дистанционно обучение, а докторската програма „Системи и технологии в транспорта за опазване на околната среда“ е постигнала оценка 9.40.Акредитирането на магистратури за дистанционно об...

Фейсбук отказа

Милиони фейсбук маниаци буквално полудяха заради срив в системата на най-популарната социална мрежа. От около час и половина не е възможно да се публикуват статуси и да се споделят връзки.

Появява се съобщението: "There was a problem updating your status. Please try again in a few minutes". След минути обаче нищо не се променя 

В момента е в Милиони фейсбук маниаци буквално полудяха заради срив в системата на най-популарната социална мрежа. От около час и половина не е възможно да се публикуват статуси и да се споделят връзки. Появява се съобщението: "There was a problem updating your status. Please try again in a few minutes". След минути обаче нищо не се променя В момента е в

Захари Дамянов спортист номер 1 на Варна за септември

Състезателят по карате киокушин от СК „Ичи Геки”  Захари Дамянов стана спортист №1 на Варна за месец септември-2013 г. Негов треньор е Емил Костов. Захари Дамянов триумфира на откритото първенство по карате на САЩ  „Аll American open”.Призът за отбор на месеца бе за тима на Спартак Вн, който стана шампион на България по плажен футбол, спечели приза на турнира „Актив сокър къп” и първо място на турнира „Лято-2013” в Русе.Състезателката по модерен петобой на СК „Одесос 2008” Аделина Петрова е спортист номер 1 на варненското спортно училище.  Тя з...

БСП ще променя правилата за търговия с дървесина

Промени в правилата за търговия с дървесината, които трябва да пресекат нагласените продажби, от които губи държавата, подготвят управляващите. Текстовете са почти готови, заяви в понеделник пред бТВ председателят на парламентарната комисия по регионална политика и депутат от БСП Димчо Михалевки. По думите му приетият закон за горите през 2011 г. и наредбата към него са били насочени към това да се поставят "в пряка зависимост шестимата директори на държавните предприятия от министъра и схемата да работи идеално". "Стоковата борса е едно престъпно начинание, което ние в момента сме се заели и ще внесем изменение в закона, защото Софийската стокова борса нагласява търговете, дори и в момента действащото законодателство, което е същото, може да се случи подобен инцидент - както за напоителни системи, така и за дървата... Беше създадена система, при която беше смазана цялата конкуренция", заяви Михалевски. Така, според него, печелели частни интереси, а не държавата. "Цялата схема беше построена така, тук не може да прехвърлите само на един човек, бил той Емил Димитров (зам.-председател на земеделската комисия в предишния парламент и депутат от ГЕРБ – бел. ред.), вината, но всичко това - че фирми купуват огромни пакети, купуват ги под пазарните цени, след това ги препродават на цени между двайсет и тридесет лева без фактура, което ощетява държавния бюджет, е абсолютна истина", посочи Михалевски. Бившият земеделски министър от кабинета на ГЕРБ Мирослав Найденов обаче посочи, че се правят опити да се хиперболизира проблемът, тъй като само три процента от дървесината сса били продадени през борсата. Той защити борсовата търговия с дървесина като най-прозрачния начин за продажба. Васил Симов, главен изпълнителен директор на Софийската стокова борса, обяви, че търговете се провеждат по Закона за стоковите борси и тържищата за всички видове стоки. От 23 години дървесина се търгува на тази борса и подобните борси в света, но в момента у нас това не се прави именно по решение на държавата от времето на управлението на ГЕРБ след промени в Наредба на земеделското министерство. Председателят на браншовото сдружение на практикуващите лесовъди и горски предприемачи БУЛПРОФОР Димитър Джоков коментира пред телевизията, че страната е била "разпарчетосана" на шест парцела "по съвсем мафиотски начин". В отговор Найденов коментира в студиото, че управляващите тогава се опитвали да налагат професионализма в горите, доказателство за което било, че и сега четири от шест регионални директора не са сменени от новото правителство. Найденов защити отново съпартиеца си от БАСТА Емил Димитров, който за пореден път беше обвинен от участниците в разговора, че е бил в конфликт на интереси като е търгувал с дървесина чрез фирма, ръководена първо от него, а след като става депутат - от негови роднини по права линия. По думите на Найденов Димитров е имал влияние не по отношение на търговете с дървесина, а в смисъл на законодателство, защото е бил заместник-председател на земеделската комисия.

Бойко Борисов: Страхът от тероризъм на територията на страната е основателен

Не внесохме вот на недоверие за култура, защото има две по-важни теми за държавата, по които трябва да дебатираме – бежанците и продажбата на земеделска земя на чужденци. Това заяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов при откриването на център за настаняване от семеен тип за хора с лека умствена изостаналост в с.

Разследват скандални записи с кмета на Пловдив. Той: Изказванията са извадени от контекста

Окръжната и Районната прокуратура Пловдив се самосезираха във връзка с днешни публикации, съдържащи и препратки към аудиозаписи от изказвания на кмета на Пловдив Иван Тотев.
Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата пред bTV.
Разпоредено е извършването на проверки, които се водят за установяване на наличието, респективно - на липсата на доста Окръжната и Районната прокуратура Пловдив се самосезираха във връзка с днешни публикации, съдържащи и препратки към аудиозаписи от изказвания на кмета на Пловдив Иван Тотев. Това съобщиха от пресцентъра на прокуратурата пред bTV. Разпоредено е извършването на проверки, които се водят за установяване на наличието, респективно - на липсата на доста

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване