Журналист написа книга за историята на лова в Северозапада

„Ловни истории от Балкана до Дунав”. Така се казва шестата книга на нашия колега - журналистът Любомир Йорданов - дългогодишен кореспондент на вестник „Труд” за област Монтана.  Идеята за нея му хрумва в хижата на ловната дружина  на село Мокреш, община Вълчедръм, където чува най-интересните и увлекателни истории, разказани от ловци. Авторът събра точно там свои колеги и приятели да представи книгата си. Тя е продължение на „Рибарски истории от Дунавско”, написана от Йорданов преди пет години и е поредното пътешествие, което писателят ни предл...

Ловец почина след изстрел в гърдите

31-годишен ловец загина по време на ловен излет в землището на село Зелениково, съобщиха от полицията Кърджали.

Тялото му е открит днес, около 11:30 часа, като прострелната рана била в областта на гърдите. До трупа лежала неговата пушка.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева

Няма данни за насилствена смърт 31-годишен ловец загина по време на ловен излет в землището на село Зелениково, съобщиха от полицията Кърджали. Тялото му е открит днес, около 11:30 часа, като прострелната рана била в областта на гърдите. До трупа лежала неговата пушка. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Няма данни за насилствена смърт

Четирима души са осъдени след мача ЦСКА - "Левски"


Четирима от задържаните лица след съботния мач между ЦСКА и Левски са осъдени, съобщиха от СДВР.

На провинилите се са наложени парични глоби от Софийския районен съд, а на двама от тях са издадени и забрани за посещаване на спортни мероприятия за срок от една година.

На всички останали задържани са съставени актове за различни нарушения. В събота вечер полицията съобщи за общо 66 арестувани лица преди, по време и след дербито от 13-тия кръг на А група.

ЦСКА...

Общественополезен труд за безотговорни родители

Родителите, които не изпращат децата си на училище или ги оттеглят рано от образователния процес, да полагат общественополезен труд. Това предлагат от Икономическия и социален съвет като мярки за намаляване на броя на децата, напуснали училище преждевременно. 


























Родителите, които не изпращат децата си на училище или ги оттеглят рано от образователния процес, да полагат общественополезен труд. Това предлагат от Икономическия и социален съвет като мярки за намаляване на броя на децата, напуснали училище преждевременно.

52-годишен мъж задържан заради блудство в Пловдив

52-годишен мъж е заподозрян в блудство, извършено в Пловдив, съобщиха от ОД на МВР-Пловдив. Задържан е за 24 часа. 
27-годишна жена е сигнализирала за сексуална гавра срешу нея в шесто Районно управление „Полиция 52-годишен мъж е заподозрян в блудство, извършено в Пловдив, съобщиха от ОД на МВР-Пловдив. Задържан е за 24 часа. 27-годишна жена е сигнализирала за сексуална гавра срешу нея в шесто Районно управление „Полиция". Това се е случило вчера в 00:30 ч. По първоначални данни нападателят е от Белозем. Той е известен на полицията и осъждан.

Пациентите отхвърлиха идеята в болниците да се доплаща

Здравноосигурените пациенти не трябва да доплащат в болниците, обявиха пациентските организации в Надзорния съвет на НЗОК. Лекарите в страната ще започнат протестни действия, ако бюджетът на касата за тази година не бъде актуализиран.

Настаниха 261 бежанци в Ковачевци

261 е бройката на бежанците, които от петък вечерта са настанени в Детския екологичен комплекс в Ковачевци. Това съобщи областният управител на Пернишка област Михаил Михайлов след проведеното днес първо заседание на Областния кризисен щаб във връзка с бежанската криза. Михайлов настоява за разкриването на медицински пункт, който да обслужва бежанците в Ковачевци. „Преди чужденците да получат статут на бежанци, здравните грижи за тях трябва да се поемат от Спешната помощ, която обаче не разполага с достатъчен персонал и ресурси", обясни областн...

Убиецът на Михаил Стоянов сам се издал на МВР

Александър се издал, след като потърсил помощ от МВР след нанесен му побой пред блока, в който живее в квартал „Дружба“. Тогава той бил и ограбен и се наложило да извика патрул.

Черна вдовица взривила автобуса в Русия

Черна вдовица е атентаторът от автобуса във Волгоград.

ГЕРБ: Политическа чистка и доноси в Пиринско

Управяващите от ДПС, БСП и "Атака" вилнеят в държавната администрация и поголовно уволняват от постове доказани и дългогодишни професионалисти, заявиха от областното ръководство на ГЕПБ в Благоевградско. Повече от 50 кадри от партията на Борисов са отстранени на политическа основа и безпринципен реваншизъм, категорични са областният координатор и народен избраник Даниела Савеклиева, както и общинските ръководители в региона Йордан Андонов, Георги Баханов и Розен Марчев.Благоевградският лидер на ГЕРБ Йордан Андонов изтъкна, че новите управляващи...

Международен лагер-семинар по баскетбол с инвалидни колички и голбал ще се проведе във Варна

Варна ще бъде домакин на Международен лагер-семинар по баскетбол с инвалидни колички и голбал от днес до 26 октомври 2013 г. Това обяви на пресконференция Илия Лалов, председател на българската параолимпийска асоциация, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна.

Полицейска операция около пазара, авто- и жп-гарата

Извършител на джебчийска кражба е задържан по време на специализирана полицейска операция. За дните 16, 17 и 18 октомври в Сливен, на територията на Кооперативния пазар, ДКЦ-2 /бившата трета поликлиника/, автогарата и жп-гарата е проведена операция за противодействие и разкриване на джебчийски кражби. В хода на операцията полицейските служители са установили и задържали извършител на кражба на портфейл и два мобилни апарата от дамска чанта, оставена без надзор в магазин за обувки.   Задържаният е на 27 години от Сливен, криминално проявен...

Слънчев и топъл вторник

През по-голямата част от утрешния ден ще е слънчево. Вятърът през деня ще е слаб. Дневните температури ще останат без съществена промяна, между 19° и 24°, в София 20°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Фокус. 

В предобедните часове на отделни места в низините ще е с намален През по-голямата част от утрешния ден ще е слънчево. Вятърът през деня ще е слаб. Дневните температури ще останат без съществена промяна, между 19° и 24°, в София 20°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Фокус. В предобедните часове на отделни места в низините ще е с намален

Утре ще е слънчево, температурите ще са от 19° до 24°

През по-голямата част от утрешния ден ще е слънчево. Вятърът през деня ще е слаб. Дневните температури ще останат без съществена промяна, между 19° и 24°, в София 20°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Фокус. 

В предобедните часове на отделни места в низините ще е с намален През по-голямата част от утрешния ден ще е слънчево. Вятърът през деня ще е слаб. Дневните температури ще останат без съществена промяна, между 19° и 24°, в София 20°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Фокус. В предобедните часове на отделни места в низините ще е с намален

София сваля цената на общинските жилища средно с 15%

Столичната община ще свали продажната цена на общинските жилища средно с 15%. Решението предстои да бъде взето от Столичния общински съвет (СОС) в четвъртък. Това ще стане с промяна в Наредбата за цените при сделки с недвижими имоти на Столичната община, зад която застават всички политически сили. Мотивът е, че цените са по-високи от пазарните и повечето от желаещите да купят общинските жилища, в които живеят под наем, в последствие се отказват. Това обясни зам.-председателят на на СОС от ДСБ Вили Лилков. Той е един от вносителите на промяната. Останалите са председателят на СОС Елен Герджиков и зам.-председателят на СОС от БСП Панайот Бончев. За последно продажните цени на общинските жилища бяха актуализирани през 2007 г. - година преди да бъдат достигнати пиковите нива на имотите. От 2009 г. обаче трендът на пазара е постоянно надолу. Така в момента цената на едно общинско жилище, изчислена според изискванията в наредбата е по-висока от пазарната. Това е показало и направено от независими оценители проучване. Те дали оценка за различни видове жилища – панелно, монолитно и тухлено в различни райони на столицата. Проучването показало, че цените на общинските жилища са с между 10 и 20% по-високи от пазарните. Тримата вносители са предложили намалението да бъде средно с 10%, но на първо гледане комисията по финанси към СОС поискали средно с 15%. Окончателното решение ще бъде взето в четвъртък. Другата предложена промяна в наредбата е свързана с продажба на общински имоти придобити след замяна. В момента те не могат да се продадат на цена по-ниска от придобиването им. Така например панелна гарсониера в жк."Люлин" от 48 кв.м била придобита от Столична община за 92 000 лв. при пика на цените. Сега имало интерес да бъде купена от наемателя, но цената е значително по-висока от пазарната, което отблъсква потенциалния нов собственик. По тази причина се предлага придобито от общината жилище чрез замяна да не може да се продава на по-ниска цена от придобитата за срок от 5 години, след което се определя цената му по предвидената методиката в наредбата, каза Вили Лилков. Няма официални данни колко общински жилища годишно продава Столична община. Данните сочели обаче, че едва 10% от заявилите да купят общинско жилище стигали до сделка. Останалите се отказвали заради високите цени, посочи Лилков.

Севим Неджатиева е новият главен секретар в Областна управа

В областната администрация на Бургас официално встъпи в длъжност новия главен секретар - г-жа Севим Неджатиева. Тя притежава две висши образования - първото е педагогика, а второто - право. Работила е като учител в продължение на 21 години, а от края на 1999 г. е адвокат в адвокатска колегия - Бургас. Неджатиева заема мястото на Милена Лакова. Преди няколко месеца Лакова подаде молба за напускане и на ПП ГЕРБ. Тогава тя съобщи, че мотивите й са лични....

Пляскаш детето - става агресор

На по-късен етап решaват проблемите с насилие

    


Министър Клисарова на среща със студенти от УНСС

София /КРОСС/ На 22 октомври, вторник, в 10,00 ч., министърът на образованието и науката проф. Анелия Клисарова ще се срещне със студенти от Университета за национално и световно стопанство в София за дискусия по темата - връзката между висшето образование и бизнеса, както и реализацията на младите хора на пазара на труда.Срещата ще се състои в голямата конферентна зала на първия етаж в УНСС.    

Бизнес доверието в България спада

Спад на бизнес доверието в бързоразвиващите се икономики, като и България, отчита изследване на "Регус". В докладът се посочва, че през...

В Турция откриха онлайн секс шоп за мюсюлмани

/КРОСС/ В Турция стартира първият онлайн магазин, който предлага на своите клиенти играчки за възрастни, пише турският вестник Hurriyet .„При някои обстоятелства ислямската религия възхвалява секса. Използване на всички продукти в сайта отговаря на нормите на исляма ", пише на главната страница на сайта. При влизане клиентите трябва да отбележат своя пол и в зависимост от отговора си те се пренасочват към страница с продукти за мъже или за жени . На сайта са публикувани и статии за сексуални отношения. В допълнение, в раздела "сексуалното поведение в исляма " и „сексуалният живот в исляма" интернет потребителите имат възможност да се включват в обсъждането на съответните теми.

Младежкият джаз фест на Димитровград гостува в ПМГ "Вазов"

Традиционният за есенните музикални дни на Димитровград младежки джаз фестивал стартира днес от ПМГ „Иван Вазов” с концерт на възпитаниците на националната музикална академия „Панчо Владигеров” Димитър Благоев (китара), Станимир Ламбов (китара) и Димитър Сираков (контрабас) пред осмокласници от училището. Фестивала откри организаторът му Димитър Русев от акустичното джазово трио на Димитровград. Това е единственият подобен младежки джаз фестивал, който на практика се провежда директно в училищата, подчерта той.

Безплатна класическа музика

Поредният концерт от поредицата „Бургаските музикални семейства и техните приятели" ще се състои в БХГ„Петко Задгорски" на 22 октомври, 18.00 часа. Публиката ще чуе изпълненията на Илиана Пенчева - цигулка, и Мария Пенчева - виола, с участието на Смилена Смилкова - пиано, и Елена Величкова - акордеон. Два концерта остава да видим от тазгодишното издание на „Бургаските музикални семейства и техните приятели", като всички се случват при вход свободен. Събитието се организира от Община Бургас и Сдружение с нестопанска цел „Фестивал музикален Бурга...

Цвети Пиронкова ще почива след предстоящия Турнир на шампионките

След предстоящия Турнир на шампионките в София Цветана Пиронкова ще си вземе почивка, защото не е доволна от представянето си през сезона, съобщи самата тя пред бТВ.

„Не съм особено доволна от постигнатите резултати. Невинаги нещата стават така, както ги искаш – такива моменти ги има в живота на всеки. В началото на годината бях мотивирана, но н След предстоящия Турнир на шампионките в София Цветана Пиронкова ще си вземе почивка, защото не е доволна от представянето си през сезона, съобщи самата тя пред бТВ. „Не съм особено доволна от постигнатите резултати. Невинаги нещата стават така, както ги искаш – такива моменти ги има в живота на всеки. В началото на годината бях мотивирана, но н

Португалия срещу Швеция в най-интересния бараж за световното по футбол

Португалия-Швеция ще е безспорно най-интересният от баражите, които ще излъчат последните четири европейски участници в световното първенство по футбол в Бразилия догодина. В предстоящите на 15 и 19 ноември мачове ще участват най-добрите, класирали се на второ място, отбори от квалификационните групи на нашия континент. Двойките бяха определени чрез жребий, провел се в понеделник в Цюрих. Предварително осемте отбора бяха разделени в две урни според мястото си в свотевната ранглиста, като в първата, по-силната група попаднаха Португалия, Гърция, Хърватия и Украйна. Така жребият определи, че воденият от Кристиано Роналдо отбор на Португалия ще се изправи срещу водения от Златан Ибрахимович шведски тим. Португалия остана на второ място в групата на Русия, докато шведите завършиха след Германия. Другата изтеглена двойка е Украйна – Франция. Само една точка по-малко в ранглистата изпрати французите в урната с непоставените отбори, но пък те имат впечатляващ актив в досегашните си мачове срещу Украйна. Украинците досега са участвали четири пъти в подобни баражи, но никога след тях не са успявали да се класират на големи първенства. В другите две дойки се срещат Гърция и Румъния, Хърватия и Исландия.

До петък Моста ще бъде напълно готов за посетители

Достъпът за пешеходци до ремонтирания Мост бе удължен с още 50 метра. В момента бургазлии могат да се разхождат по първите 100 метра на съоръжението. До края на седмицата ще бъде отворена цялата дълга част на Моста, включително дясното отклонение и втория етаж. Затворено ще остане лявото отклонение със стълбите към пристана, тъй като не е приключила сложната работа по монтиране и настройка на подемника за хора с увреждания. Община Бургас призовава жителите на града и неговите гости за още малко търпение. Поетапното отваряне се налага, тъй като ...

Волейболната федерация наказа за две години побойника от "Черно море"


Волейболистът на "Черно море БАСК" Пламен Владимиров беше наказан за две години. Дисциплинарната комисия на Българската федерация по волейбол (БФВ) го глоби с 2000 лева.

Решението е вследствие на "извършени особено тежки нарушения". Владимиров нападана и удари в лицето съдията Илиян Георгиев в мача срещу "Виктория волей" от първия кръг на Висшата лига.

"Черно море" ще е лишен от домакинство за пет срещи, като ще трябва да плати общо 6000 лева. Глобата за "малтретиране на...

БЧК започна да раздава еврохраните

11 897 души от Хасковска област ще могат да получат от днес храни по Програмата "Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз за най-нуждаещи се лица", съобщиха от Областната сткуктура на БЧК. Програмата ще се осъществи в продължение на 4 месеца (септември - декември 2013 година) в два транша, които включват зареждане на пунктовете в областта и раздаване на хранителните продукти. Първият транш обхваща месеците септември и октомври, а вторият - ноември и декември. В Хасковска община раздаването на хранителните продукти за...

Германия одобри приемането на Турция в ЕС

Германия даде "зелена светлина" за откриването на 22-ра глава в преговорите за присъединяване на Турция към ЕС. Отварянето на глава 22, която се отнася до регионалната политика, беше одобрено по време на председателството на Ирландия.

Валутни курсове на БНБ за 22 октомври 2013 година

Валутни курсове на БНБ за 22 октомври 2013 година.

132 талантливи деца от Димитровград със стипендии от 25 лв. до над 500 лв.

132 ученици от община Димитровград ще получат стипендии по местната наредба за финансово стимулиране на даровити деца. Това съобщи днес председателят на комисията Антоанета Шаркова- директор „Хуманитарни дейности” в общинската администрация. 180 кандидатстваха в определения срок. Двойно по-голяма е тази година заделената от бюджета на общината за целта сума- 20 000 лв. Промяна има и в програмата за разпределение на средствата, като вече се използва точкова система, което спомага за по-справедливото определяне на конкретните стипендии в зависимо...

Млади специалисти започнаха работа в Община „Тунджа”

Двама висшисти започнаха работа в общинска администрация „Тунджа”. Те са назначени по програмата "Старт на кариерата” като младши експерти. Радостин Маринов, възпитаник на Университета по архитектура, строителство и геодезия” – София,  ще бъде в един от най-натоварените отдели „Стопанска политика и общинска собственост”. Таня Петрова, която е завършила „Стопанско управление, маркетинг-мениджмънт” в Бургаския университет „Асен Златаров”, ще поеме своите отговорности в отдел „Човешки ресурси и ГРАО".    На редовния си брифинг пред журналистите ...

505 гърци разполагат с 60 милиарда евро

Милионерите в страната са 8 000, а 2 687 души имат акции за над 1 милион евро в атинската борса.

прочети повече

"Киномания" ще почете Рангел Вълчанов и Антон Троянов със специални прожекции


Новото издание на "Киномания" (14 - 28 ноември) ще посвети прожекци на режисьора Рангел Вълчанов и един от доайените на българската анимация Антон Троянов, които починаха през тази година. Това съобщи за "Дневник" директорът на събитието Оли Груева.

"Решихме да почетем огромното и интересно творчество на Рангел Вълчанов с прожекция на един от неговите най-малко известни филми - "Индия, любов моя", който е показван само по телевизията", разказва Груева. Заснетата през 1983 г....

Елефтерия и Христос твърдят, че са осиновителите на малката Мария

Имената на ромите, които твърдят, че са осиновили малката Мария, са Елефтерия Димопуло (40 г.) и Христос Салис (39 г.), съобщава Daily Mail.

Очаква се днес гръцката полиция да публикува снимките им. 

Властите вече пуснаха снимки на момичето, за което се смята, че се казва Мария и че е на около 4-5 години. Повече от 8000 обаждания са били Имената на ромите, които твърдят, че са осиновили малката Мария, са Елефтерия Димопуло (40 г.) и Христос Салис (39 г.), съобщава Daily Mail. Очаква се днес гръцката полиция да публикува снимките им. Властите вече пуснаха снимки на момичето, за което се смята, че се казва Мария и че е на около 4-5 години. Повече от 8000 обаждания са били

Спортното министерство предлага тенис на маса за интеграция на бежанците

„Предлагам пакет от мерки, които са в моите правомощия, и се надявам те да бъдат приети от обществото ни подобаващо. Сега е моментът да покажем като български граждани нашата толерантност към хора, които не по свое желание сменят местоживеенето си.“ каза министър Георгиева.

Провеждане на беседи на тема „Предлагам пакет от мерки, които са в моите правомощия, и се надявам те да бъдат приети от обществото ни подобаващо. Сега е моментът да покажем като български граждани нашата толерантност към хора, които не по свое желание сменят местоживеенето си.“ каза министър Георгиева. Провеждане на беседи на тема "Толерантност" и още...

Двама осъдени за хулиганство след мача между Левски и ЦСКА

Двама от задържаните след мача между Левски и ЦСКА са осъдени за футболно хулиганство, съобщиха за Дарик от СДВР. На феновете са съставени актове и е наложена забрана за посещение на спортни мероприятия в срок от една година. Спрямо всички останали, задържани в деня на дербито, е взето отношение за извършените нарушения, на някои са съставени актове, предупредителни протоколи, както и парични глоби. Преди, по време и след футболния мач бяха задържани общо 70 души, сред които такива без документи, в нетрезво състояние или с маски, оръжия и забра...

Жителите на Бургас ще се разхождат по обновения мостик до края на седмицата


Приключва ремонтът на "Моста" в Бургас, който бе любимо място за разходки за жителите и гостите на града. От общината съобщиха, че съоръжението ще бъде отворено до края на седмицата.

През лятото достъпът до "Моста" бе спрян заради ремонт, съобщи БТА. Ще остане затворено само дясното отклонение на съоръжението със стълбите към пристана, тъй като там все още се работи. Монтира се и подемник за хора с увреждания.

След ремонта мостикът е обновен и разширен. Има повече...

Върховният съд решава: Кой е двойният убиец от "Соло"?

Кой е убиецът, прекършил два живота и направил опит да погуби трети пред столичната дискотека “Соло”?
На този въпрос окончателен отговор трябва да даде до месец Върховният касационен съд. Четири години и половина след трагедията подсъдимият за злодеянието Илиян Тодоров има зад гърба си две различни присъди. През 2011 г. Софийският градски съд... Кой е убиецът, прекършил два живота и направил опит да погуби трети пред столичната дискотека “Соло”? На този въпрос окончателен отговор трябва да даде до месец Върховният касационен съд. Четири години и половина след трагедията подсъдимият за злодеянието Илиян Тодоров има зад гърба си две различни присъди. През 2011 г. Софийският градски съд...

ДФЗ се сдоби официално с нов директор

Новият изпълнителен директор на ДФ "Земеделие" е Васил Грудев, съобщиха от МЗХ. Грудев заема мястото на Румен Порожанов, който преди време беше пребит пред блока си, а след това се появи информация, че е засегнал интереси заради разплащанията на единица площ. Порожанов депозира оставката си още в края на август, точно в деня, в който председателят на Българската агенция за инвестиции Борислав Стефанов също подаде оставка. "Г-н Грудев е доказан професионалист, който от 7 години работи в ДФЗ, от четири години е заместник директор, а от 2 месеца, като изпълняващ длъжността директор доказа, че има капацитет да заема тази длъжност", подчерта министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков. Министърът изтъкна, че през последните месеци ДФ "Земеделие" активно се е включил в разраб...

Съдът се заема с бившия шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров

Бившият директор на разузнаването ген. Кирчо Киров застава утре на подсъдимата скамейка, предаде БГНЕС. Пред военния съд той ще се защитава по обвинение за присвояване на бюджетни средства, съобщава в. "Труд". Прокуратурата твърди, че за периода 2007-2011 г. Киров е присвоил общо около 5 милиона лева, като парите били във валута - долари и евро. За улесняване на присвояването Киров, в кръга на своите правомощия, съставил над 1000 официални финансови документи, с цел да бъдат използвани за доказване на несъществуващи служебни разходи. Фалшивите документи, с които парите са присвоени, са били за специфични нужди на службата, смята обвинението. Не става ясно обаче дали това са фиктивни разходи за командировъчни, за гориво или за премии на разузнавачи. Макар да е имало механизми, п...

Васил Грудев поема ДФ "Земеделие"

През последните 2 месеца той беше временно изпълняващ длъжността директор

    


Президентът: Защо бежанците спят на пода без вода и ток в продължение на седмици?

Президентът Росен Плевнелиев критикува правителството, че не изпълнява плана за управление на кризи при бежанска вълна. 

"След като имаме планове за управление на кризи, например този за бежанска криза, с какъвто България отдавна разполага, защо бежанците пред очите на цялата нация спят на пода, без вода и ток в продължение на седмици" ... Президентът Росен Плевнелиев критикува правителството, че не изпълнява плана за управление на кризи при бежанска вълна. "След като имаме планове за управление на кризи, например този за бежанска криза, с какъвто България отдавна разполага, защо бежанците пред очите на цялата нация спят на пода, без вода и ток в продължение на седмици" ...

Пет неоспорими факта за лазерната епилация

/КРОСС/ Лазерната епилация е най-модерният начин за отстраняване на косми. Този метод предлага чудесен начин за поддържане на добрия ни външен вид, при това за много дълъг период от време. В зависимост от лазера, с който ще бъде извършена процедурата,  може дори да се отървете веднъж завинаги от окосмяването в проблемите зони. Ето защо изборът на лазер е толкова важен - правилната преценка на лекаря е гаранция за постигането на желаните резултати. Какво да правим преди лазерна епилация? Най-добре е, ако не сте правили други опити да премахнете космите в проблемните зони, поне две седмици преди сесията.   Това е важно, защото, ако космите не са преминали във фаза на растеж, лазерът няма да ги разпознае като мишена и така терапията няма да е ефективна. Постоянен ли е ефектът от лазерна епилация? Отговорът не е еднозначен. Дали епилацията с лазер ще завърши с постоянен ефект или не, това зависи от много неща, например от типа на лазера и броят на направените процедури. Някои от по-новите модели лазери гарантират постоянен ефект.  Кой е най-подходящият сезон да се подложим на лазерна епилация в клиника Леграно? Поради фактът, че след сесиите кожата става по-чувствителна към светлината,  идеалният момент е да се възползвате от процедурите през зимата. Може ли лазерът да причини рак на кожата? Лазерът използва светлинни вълни, които не могат да причинят рак на кожата

Валутни курсове на БНБ за понеделник, 21 октомври

Валутните курсове на БНБ за 21 октомври в сила от 16:00 ч. днес до 16:00 ч. в понеделник, са:   ...

31-годишен мъж се опита да обмени стара 100-доларова банкнота в Долни Чифлик

От УП Долни Чифлик е подаден сигнал към Четвърто РУП – Варна от служител в обменно бюро в града за това, че неизвестно лице е направило опит за обмяна на неистинска банкнота с номинал 100 щатски долара. В резултат от проведени незабавни оперативно-издирвателни дейности е установен извършителят – З.

Извънредна сесия на ОбС- Кюстендил заради Интегрирания план за развитие

Във връзка с приемането на промени в Интегрирания план за развитие на Община Кюстендил,председателят на Общинският съвет Иван Андонов свиква извънредна сесия. Интегрирания план трябва да бъде депозиран до 31.10. в Министерството на регионалното развитие. Сесията ще се проведе на 29.10.2013 г. от 14.00 ч. в залата на Общинска администрация....

Европейци сме ний, ама все не сме дотам!

"Със своята заплата един англичанин може да си купи десетки декари от нашата земя, а ние с нашите – едва няколко квадратни метра английска“. Това изречение като че ли най-добре обобщава "народната“ позиция относно изтичащия преходен период за продажба на земя на чужденци - граждани на Европейския съюз.   Главният герой, англичанин, явно е същият, който се бунтува срещу отварянето на английския трудов пазар за българи. Наследник на колонизатори, и той дълбоко в душата си е останал такъв и идва да ни колонизира. Като изкупи за жълти стотинки най-ценното ни – земята.   Депутатите ни, обикновено много шумни и всезнаещи, по тази тема мънкат нещо неясно, но в общ хор. Единственото, което се разбира, е рефренът: "Ще водим дебат в парламента“. И те самите още не знаят каква позиция да защитават. Подсъзнателно като че ли разбират, че ако яхнат популистката вълна, тя ще ги разбие в онзи общ принцип, който крепи правовата държава: договорите се спазват.   Разговорът не е за продажбата на земя на граждани на ЕС. Тази тема отдавна е затворена.   Затворихме я през 2005 г., когато изменихме конституцията, според която "чужденци и чуждестранни юридически лица могат да придобиват право на собственост върху земя при условията, произтичащи от присъединяването на Република България към Европейския съюз или по силата на международен договор, ратифициран, обнародван и влязъл в сила за Република България, както и чрез наследяване по закон“.   Така разпоредбата съответства на правото на ЕС. Иначе щяхме да сме в нарушение и щяхме да се разминем с членството.   Затворихме я и с подписването на Договора за присъединяване към ЕС, в който предвидихме седемгодишен преходен период, в рамките на който се запази старият режим. И седемдесетгодишен да беше, пак щеше да ни е малко и пак някой щеше да ни е крив, че идва в скъпоценната ни Родина, за да открадне едничкото ни останало (необработено май) богатство.   Всъщност в Акта за присъединяване на България и Румъния към ЕС, Приложение VI, са уредени всички преходни мерки, които ще се прилагат по отношение на България след присъединяването, тоест случаите, при които правото на ЕС няма да се прилага в своята пълнота на наша територия.   Тези преходни периоди са уговорени както в полза на България, така и в полза на другите държави членки. Така максималният седемгодишен преходен период, в рамките на който другите държави членки могат да ограничават пазара на труда си за българи, е уреден в тяхна полза. Обратно, седемгодишният период, в който чужденци не могат да купуват земеделска земя и гори, е в полза на България.   В полза на България има и още едни дълги преходни периоди относно увеличените норми на серен диоксид и прах, относно качеството на водите (канализационните мрежи и изискването за пречистване) и рециклирането на отпадъци. Не знам доколко те са в полза на българските граждани. Да вземем да ги увеличим и тях...   Седемгодишните преходни периоди са най-дългите, уговорени в Договора за присъединяване. Няма по-дълги, така че за продажбата на земя каквото е можело да бъде направено, е направено.   С нетърпение чакахме тези дълги седем години да изтекат по отношение на либерализацията на пазарите на труда, за да могат български граждани да работят свободно на цялата територия на ЕС. В последния момент се сетихме, че продажбата на земя май не ни устройва. Нищо, че тя е свързана с осигуряването на свободното движение на капитали в ЕС, което е основен принцип при функционирането на вътрешния пазар. Искаме си нашата земя, не искаме тяхната (защото не можем да си я купим), но ако може, да си работим навсякъде из ЕС.   Разговорът е за ценностите ни и за келепира. "Като има келепир, и бай ти Ганьо знае да обича“. Крайно време е да се научим, че безплатен обяд няма. Както по-красиво са го казали римляните, комуто ползите, нему и вредите.   След като искаме да сме европейци (граждани на ЕС), ще играем по правилата (на ЕС). И ще се научим да разбираме дълбокия смисъл на спазването на поетото задължение. Едва тогава ще станем част от цивилизования свят.   "Европейци сме ний, ама все не сме дотам!“ И през 1895 г., и през 2013 г.   _____________________________   *Станислав Костов е главен асистент по право на Европейския съюз в СУ "Св. Климент Охридски”.

Шест жертви при взрив в автобус във Волгоград в Русия

Най-малко шестима са убити при взрив в автобус в руския град Волгоград. В автобуса е било задействано взривно устройство, предаде ИТАР-ТАСС, като цитира съобщение на Информационния център на Националния комитет за борба с тероризма. В съобщението се посочва, че на мястото на взрива са били открити фрагменти от взривно устройство. Експерти установяват типа и мощността на взривното устройство. По последни данни жертвите на взрива са шест, 20 души са ранени. Те са приети за лечение в различни болници, като състоянието на десет от тях се оценява ...

Шефът на HTC отстъпва част от задълженията си

Изпълнителният директор на тайванската технологична компания HTC Питър Чоу ще отстъпи част от задълженията си на основателката на компанията Шер...

Португалия vs. Швеция е сблъсък №1 на баражите

Португалия - Швеция изглежда най-интересният мач от баражите за класиране на Световното първенство в Бразилия от Зона Европа.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване