Япония отчете 15-ти пореден ръст на търговския дефицит през септември

На сезонно-коригирана база дефицитът нарасна до 1,091 трлн. йени спрямо 791 млрд. йени месец по-рано

    


Радиация блика от 11 "пробойни" на Фукушима

От компанията признават, че засега не успяват своевременно да изпомпват дъждовната вода, защото за едно денонощие служителите могат да понижат равнището на водата в границите на огражденията едва с 2 сантиметра.

8% от българите не са потърсили работа, въпреки че са имали възможност

Статистиката за миналата година отчита, че това са хора със средно и по-ниско образование

    


Великобритания се готви да строи нова АЕЦ

Великобритания планира да строи нова АЕЦ. Правителството на страната възнамерява да възложи поръчката на една от най-големите енергийни компании в Европа и света - френската EDF, предаде BBC. Основните мотиви за строежа на новата АЕЦ са два - че тя ще помогне да се намали зависимостта от изкопаеми горива, най-вече петрол и това ще помогне да се намали замърсяването на въздуха на острова.   Централата, която трябва да бъде построена 10 години, ще осигурява около 7% от електроенергията на страната, пише Агенция Фокус. Както е добре известно след аварията в АЕЦ "Фукушима" отношението към ядрената енергетика при най-големите икономики в света започна да се променя много рязко. В Германия например беше прието до 2022 година всички ядрени мощности да бъдат спрени.

Аржентина: Борбата за абортите

Абортите в Аржентина са забранени. Въпреки това близо 500 000 жени годишно абортират нелегално. Обществото се прави, че не вижда нищо, а традиционният мачизъм гледа на жената предимно като на машина за раждане. Гласът на Адриана звучи от малък високоговорител в изложбените зали на Palais de Glace в Буенос Айрес: "Принудителното майчинство рядко е щастливо". Снимките показват една жена в средата на 40-те, къса коса и решителен поглед. Тя е една от портретираните във фотопроекта "11 седмици, 23 часа, 59 минути", който е посветен на нелегалните аборти в Аржентина. Преди 30 години 19-годишната тогава Адриана слага край на една нежелана бременност - тайно, защото абортите в Аржентина са забранени дори и през първите 12 седмици на бременността. Независимо от законовата забрана и обще...

Рекордно класиране за Григор Димитров в ранглистата на ATP

Първата българска ракета Григор Димитров се изкачи с 6 позиции напред и стартира настоящата седмица като тенисист №22 в световната ранглиста на АТР. Първата ни ракета вчера сътвори исторически подвиг и хвърли в еуфория хиляди български фенове на спорта, като елиминира третия в света Давид Ферер, за да вдигне първа купа в кариерата си - трофеят в Стокхолм. 22-то място на 22-годишния Димитров е рекордно за него в класацията. Лидер при мъжете продължава да е Рафаел Надал, втори е Новак Джокович, а Ферер запазва третото си място. В Топ 10 настъпват две размествания. Роджър Федерер измества Томаш Бердих от шестата позиция, а Станислас Вавринка минава с една напред и е 8-ми за сметка на Жо-Вилфред Цонга. След седмица предстои последния турнир от серията Мастърс за годината - състезаниет...

Марсоходът Bridgetсе се справи отлично с марсианските условия на Земята

Марсоходът Bridget успешно премина първи полеви изпитания, проведени на територията на пустинята Атакама в Чили. Това се случи в рамките на програмата Sample Acquisition Field Experiment with  Rover (SAFER) на Европейската космическа агенция. Времето, което машината прекара в полеви тестове, се равнява на шест марсиански денонощия. Марсоходът е част от програмата за придобиване на опит в строителството и експлоатацията на изследователски космически апарати, които ще се използват през 2018 г. за осъществяването на поредната изследователска мисия на Марс. Bridget е създаден от специалисти на компанията EADS Astrium и е снабден с някои научни и изследователски инструменти, съществуващи към момента като опитни образци. Сред тях са панорамни камери, камери за снимане на малки обекти, р...

Цената на златото нарасна с 3,24% на седмична база

Търсенето на метала бе стимулирано от отстъплението на щатския долар

    


Амбициозна програма за празника на Видин

От днес във Видин започва едноседмичната програма за отбелязване на празника на града - Димитровден. В 17.30 ч. в художествената галерия „Никола Петров“ ще бъде открита изложба от фонда на Софийската градска художествена галерия, а от 19.00 ч. е началото на оперетната гала с участието на солисти на държавен музикален театър „Стефан Македонски” София. Концертът ще е в Общинския драматичен театър-Видин. През тази седмица организаторите предвиждат ученически състезания, концерти, представяне на книги, изложби, коло рали и др.

Почина вдовицата на бившия югославски лидер Тито

Йованка Броз почина на 88-годишна възраст в Белград

Салтимбока с глиган

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Сериен измамник влиза в затвора

Сладкодумният сериен измамник от Шумен Младен Л., по прякор Чашката (33 г.), влиза в затвора за 6 месеца. Под предлог, че му трябват пари да си ремонтира колата, мошеникът успял да измъкне 375 лева от четирима души. А Чашката изобщо нямал автомобил.
Заради очевидната си вина престъпникът се принудил да сключи споразумение и да върне парите на... Сладкодумният сериен измамник от Шумен Младен Л., по прякор Чашката (33 г.), влиза в затвора за 6 месеца. Под предлог, че му трябват пари да си ремонтира колата, мошеникът успял да измъкне 375 лева от четирима души. А Чашката изобщо нямал автомобил. Заради очевидната си вина престъпникът се принудил да сключи споразумение и да върне парите на...

Георги Кадиев ще поиска премахване на данъка за превозни средства

По-справедливо е облгането да бъде интегрирано в цената на бензина, смята "червеният" депутат

    


Министър Стоянович: Решенията, които взимам, са мои!

Той отрече да има спор с Вежди Рашидов за "българския Лувър"

    


Лошите и преструктурирани кредити на фокус през седмицата

В понеделник БНБ ще проведе аукцион за продажбата на 5-годишни държавни ценни книжа

    


Украинец плаши с 10 бала трус от Калиакра

Украински сеизмолог очаква земетресение от 10-а степен, което ще удари страната не от Румъния, а от България, пише в. “Сегодня”.
“На територията на България има два района с десетобална сеизмичност. Очаква се единият от тях - зоната Калиакра, скоро да прояви своята активност”, казва пред изданието Николай Георгиев. Украински сеизмолог очаква земетресение от 10-а степен, което ще удари страната не от Румъния, а от България, пише в. “Сегодня”. “На територията на България има два района с десетобална сеизмичност. Очаква се единият от тях - зоната Калиакра, скоро да прояви своята активност”, казва пред изданието Николай Георгиев.

Почина съпругата на Тито

Тито и съпругата му Йованка Броз. Снимка: АП

Съпругата на Тито почина на 88-годишна възраст, съобщи Би Би Си.

Йованка Броз, съпруга на бившия президент на Югославия Йосип Броз – Тито, е издъхнала в болница в Белград от сърдечна недостатъчност. Броз бе приета в болница в тежко състояние на 23 август.

Третата съпруга на Тито е родена на 7 декември 1924 година. 17-годишна става член на комунистическата партия в Югославия. Броз става първата лична секретарка на Тито. Шест години по-късно, през 1952 г., тя става третата му съпруга.

Когато Тито почина през 1980 година, тя беше под домашен арест за известно време. През последните три десетилетия тя живя в изолация.

От правителството на Сърбия са съобщили, че ще бъде изпълнено желанието й да бъде съхранена до съпруга си в музея „Къща на цветята”. 

Статията "Почина съпругата на Тито" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

20 сериозни дефекта има по Дунав мост 2

Проверка на транспортното министерство е установила около 20 сериозни дефекта по Дунав мост 2.Това казва пред в. "Монитор" транспортният министър Данаил Папазов. "Не разбирам защо се говори за една дупка на Дунав мост 2, след като става дума за много дупки и за цяла серия проблеми", казва той. Папазов пояснява, че прегледът на трасето се е наложил заради очевидни проблеми - напукванията вече са много, защото отводняването на моста е лошо, водата пролизва под асфалтовата настилка и когато започне да замръзва през зимата, щетите ще са още по-сериозни."Ако това може да ни е утеха, румънската част е в още по-лошо състояние. Проблеми са констатирани още с осветлението и в неработещите светофари. Засега от ведомството не са оптимисти, че ще могат да върнат обратно изпълнителите от испанската фир...

СГС гледа делото за убийството на Михаил Стоянов

На 21 октомври от 9:30 часа Софийският градски съд (СГС) ще гледа делото срещу Александър Георгиев и Радослав Кирчев за убийството на Михаил Стоянов, съобщи БГНЕС.Делото тръгна на 18 октомври 2013 г., 5 години след смъртта на Михаил Стоянов. Пред съда за смъртта на момчето, което бе пребито жестоко и убито на 30 септември 2008 година в Борисовата градина, отговарят Александър Георгиев и Радослав Кирчев.Майката на Михаил Стоянов е частен обвинител по делото. Съдът прие в процеса да бъде разгледан съвместно и граждански иск срещу двамата, сочени като убийци – Александър и Радослав за сумата по 250 000 лева неимуществени вреди, причинени на майката на Михаил.Майката по доказателствата съди, че двамата действително са убийците на сина й. Адвокатката й Иванка Лазарова каза, че има материа...

Ромите "дресирали" Мария да танцува за просия

Русият ангел купен в Гърция за 500 евро от българска майка

    


Руските спецслужби планират следене на целия интернет трафик

Предвижда се спецслужбите да имат пряк достъп до данните на провайдърите и да следят телефонните номера, IP-адресите, записите от социалните мрежи, мейлите, локациите на интернет-потребителите...

Добре дошли в новата Нормалност!

Автор: Юрий Йорданов*

Вече 5 месеца България живее на инат със себе си, светът и бъдещето си. И свикваме, превръщаме ината в норма на живот. „Нормализираме се“.

На управниците взе да им харесва да влизат във входовете на ведомства, институции, зали под дъжд от освирквания и нервни звуци от свирки и тръби. И са горди, че излизат като нелегални през „изненадващи изходи“. И е „нормално“, горди са, устояват на „врага“.
На министър-председателя му е драго да се движи със 100 полицаи, дори го счита за нормално. Било му дори полезно. Очевидно е и „нормално“ вече.

Станишев, Местан и Сидеров са коалиционни партньори, но те не го знаят. Знае го само целият останал свят. Сидеров прави демонстрации срещу министъра, който неговата партия крепи в гласовете си. Но инак е в яростна опозиция. И това е „нормално“…
На народа му харесва да крещи, да ходи на протести всеки ден и да дебне избраниците-управници, както бракониер в резерват. И е „нормално“, харесва им, отстояват себе си.

За света не е нормално 140 дни да има ежедневени улични протести. Тук е „нормален“ стил на живот.

За Пеевски е „нормално“ да го има, да не говори, да пише до медиите писма. Хем си депутат, хем не ходиш в парламента. Но всички говорят за теб. И е не само „нормално“, модно е. Модна икона си, дори.

За опозицията в парламента е „нормално“ да иска вот на недоверие всеки 2 седмици. Планира нови, избира теми за вот. И е нормално. Нов „стандарт“ е дори.

Да говориш по телефон не е нормално, Опасно е. Да не говориш по телефон е „нормално“. Разумно е дори.

На журналистите им харесва да разказват лъжливи истории, че всичко е добре и върви към подобрение. И е нормално, надпрерават се в хвалбите дори.

Има 5 или 6 източника на нефилтрирани новини – от стотиците медии. Роди се принцип – на хартия и екран на телевизор истини не чакай – търси си шанса в интернет. Намираш ги „твоите“ пет сайта, забравяш за другите стотици радиационни източници и е „нормално“. Дори време пести.

За Европа (към която уж принадлежим) не е нормално националистическа партия да крепи правителство на „социалисти“ и „либерали“. Но Европа е някъде, там некъде около Брюксел. Не е нормално, но за там. Тук е „нормално“.

20% от Българите били с проблеми с психиката си. Това не е нормално. Така казват лекарите. Лекарите са малко, дори намаляват. За всички останали е „нормално“.

Добре дошли в новата Нормалност!

* Текстът е публикуван първо като статус във Facebook профила на автора.

The post Добре дошли в новата Нормалност! appeared first on Noresharski.com.

Финансовите пазари се задвижиха в познати води

До обяд на първия ден от седмицата фондовата борса в Токио записа покачване от 0,79 процента, стимулирана от по-силния долар и облекчението след решаване на дълговия възел в САЩ миналата седмица.

Доларът достигна ново 8-месечно дъно спрямо еврото

Американските пари отстъпиха и до 4-месечен минимум спрямо австралийския си съименник

    


Хърсев: Важно е не облагането на офшорките, а кой стои зад тях

Законопроектът на Пеевски и Цонев за ограничаване на дейността на офшорни компании е дискриминиращ за фирмите от ЕС, смята икономистът

    


Лъвове наобикалят лагера на звездите в "Африка"

Георги Тошев единствен видя лъв посред нощ да обикаля лагерния огън в “Звездите сигурно са полудели”. Тази вечер той ще разкаже как чул “мъркането” на животното и внимателно погледнал през прозореца на палатката. Така видял един от 4-те лъва, разходили се край българския лагер.
Същата вечер палатката на Милена, която вече спи сама, след като се Георги Тошев единствен видя лъв посред нощ да обикаля лагерния огън в “Звездите сигурно са полудели”. Тази вечер той ще разкаже как чул “мъркането” на животното и внимателно погледнал през прозореца на палатката. Така видял един от 4-те лъва, разходили се край българския лагер. Същата вечер палатката на Милена, която вече спи сама, след като се

Убиха 4 души пред коптска църква в Кайро

Нападателите стреляли срещу сватбена церемония

    


Историята на намереното в ромски катун българче Мария трогна 8000 души

Мистерия с русо момиченце в ромско семейство

Историята на намереното в ромски катун в Гърция дете трогна над 8000 души, които са се обадили на горещите телефони в благотворителната организация в Гърция, съобщи Би Би Си. Тази сутрин стана ясно, че малкото русо момиченце Мария е българче.

“Преди часове до полицията пристигна писмо от председателя на ромската общност във Фарсала. В него се потвърждава, че детето е българче”, съобщи кореспондентът на “Нова телевизия”.

От ромската общност в градчето, където е открито детето, твърдят, че момичето е оставено за отглеждане от български роми. Родителите на Мария я оставили преди години, но на всеки няколко месеца идвали да я посещават. Според ромите майката и бащата на момичето се намират в района.

По информация на “Нова телевизия” гръцката полиция е потвърдила тази версия. В момента властите издирват майката и бащата на детето, за които се предполага, че са на гурбет.

Малката Мария бе открита преди дни в ромски катун във Фарсала. Полицаите установили, че между русото, синеоко 4-годишно момиченце и ромите, представящи се за негови родители, няма прилики. ДНК-тест доказал, че детето няма родствена връзка със семейството, в което живее.

В продължение на дни полицията се опитваше да установи самоличността на детето, като основното предположение бе, че момичето е жертва на трафик на хора.

Гръцките власти инициираха съвместна акция с редица благотворителни организации. Оттам призоваха за съдействие гражданите, които имат информация за произхода на момиченцето. Само за няколко дни на горещите телефонни линии са позвънили над 8000 души, пише Би Би Си.

Очаква се днес двойката, която отглежда Мария, да се яви в съда и да отговаря по обвинения за отвличане на малолетно лице. Проверка е установила, че 40-годишната жена и 39-годишният й съпруг са регистрирали различен брой деца в различни общини на страната. Това е често срещан метод за прехрана у ромите в Гърция, които по този начин източват социалната система на  страната.

Пред властите 40-годишната ромка е претендирала, че е родила шест деца за десет месеца.

„Запитани как са се сдобили с Мария, двамата постоянно даваха различна информация“, коментира директорът на полицията в Солун Василис Халацидис.

Статията "Историята на намереното в ромски катун българче Мария трогна 8000 души" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Русото дете от ромския катун в Гърция е българче

Мистерия с русо момиченце в ромско семейство

Намереното русо момиченце в ромското гето в Гърция е българче, съобщи “Нова телевизия”.

“Преди часове до полицията пристигна писмо от председателя на ромската общоност във Фарсала. В него се потвърждава, че детето е българче”, съобщи кореспондентът на “Нова телевизия”.

От ромската общност в градчето, където е открито детето, твърдят, че момичето е оставено за отглеждане от български роми. Родителите на Мария я оставили преди години, но на всеки няколко месеца идвали да я посещават. Според ромите майката и бащата на момичето се намират в района.

По информация на “Нова телевизия” гръцката полиция е потвърдила тази версия.

Преди в ромски катун бе открито 4-годишно русо момиченце. То се казва Мария и знае само няколко ромски думи.

След ДНК-тест властите са установили, че детето няма родствена връзка със семейството, в което живее. Полицията се опитва да установи самоличността на детето. Предполага се, че става въпрос за трафик на хора.

Очаква се днес двойката, която отглежда Мария, да се яви в съда и да отговаря по обвинения за отвличане на малолетно лице. Проверка е установила, че 40-годишната жена и 39-годишният й съпруг са регистрирали различен брой деца в различни общини на страната.

Пред властите 40-годишната ромка е претендирала, че е родила шест деца за десет месеца.

„Запитани как са се сдобили с Мария, двамата постоянно даваха различна информация“, коментира директорът на полицията в Солун Василис Халацидис.

Регистрацията на голям брой деца е един от основните начини, по които се издържат ромите в Гърция, които по този начин източват социалната система в страната.

Статията "Русото дете от ромския катун в Гърция е българче" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Миков към студентите: Не ми пука за вашето мнение, нито за избирателите

Студенти попитаха депутатите "Не ви ли е срам?". Ангел Златков и Румен Стоев. Кадър: Нова телевизия

“На мен не ми пука за вашето мнение, нито за мнението на моите избиратели във Видин.” Това е заявил председателят на Народното събрание Михаил Миков на срещата ни в петък със студентите, които издигнаха плакат с надпис “Не ви ли е срам?” в пленарната зала на парламента.

Това разказаха двама от тях – Ангел Златков – студент IV курс в Историческия факултет на Софийския университет и Румен Стоев – петокурсник по право, също в СУ, в интервю за Нова телевизия.

След акцията в петък председателят на НС Миков покани студентите. Разговорът продължи около 30 минути.

По време на срещата нямаше директен отговор на въпроса “Не ви ли е срам?”. “От разговора ни с него стана ясно, че него не го е срам”, каза Стоев. Акцията ни бе израз на 130-дневните протести. Това беше израз на нашето недоволство, обясниха Румен Стоев.

Репликата “не ми пука” беше казана в контекста на протестите, че той си има собствено мнение и той си решава, допълни Златков. Тя била казана няколко пъти.

На въпрос има ли власт зад официалната власт Миков отговорил: “Винаги има. Навсякъде има”.

Студентите заявиха, че вярват на дела, а не е видял такива. „Въпросът, който зададохме, беше към всички 240 народни представители”, казаха те.

Според двете момчета управляващите трябва да се срамуват от целия цирк, които разиграват повече от 20 години и от това, че се превръщат в олигарси. „Гражданската активност не се изчерпва само с това да ходим на избори, а да ги следим през цялото време”, категорични са те.

По думите им има и други техни колеги, които споделят мнението им. „Не сме платени, не подкрепяме нито една политическа партия, искаме хората да изкажат на висок глас мнението си”, казаха младежите.

Статията "Миков към студентите: Не ми пука за вашето мнение, нито за избирателите" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Учени и духовници търсят човека сред информацията

Експерти в областта на информационните технологии, медийни експерти, философи, психолози и богослови се събират в понеделник на двудневна конференция в научния център Дубна край руската столица. Те ще обсъждат опасностите, които носят най-новите информационни и комуникационни технологии, съобщи РИА"Новости".

Лондон ще строи първата АЕЦ в Европа след аварията във Фукушима

Великобритания ще подпише споразумение с френската компания EDF

    


500 лв. глоба за преминаване на червено, искат от БСП

500 лева глоба за преминаване на червен светофар предвиждат промените, които ще бъдат внесени във вторник в ресорната парламентарна комисия. В момента глобата за това нарушение е 50 лева, съобщи агенция КРОСС.Десетократното увеличаване на наказанието ще бъде разгледано от членовете на комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към Народното събрание. В новия законопроект се предвижда младите шофьори да са с не повече от 0,1 промил алкохол в кръвта. В момента законът бе еднакъв за всички шофьори, независимо от техния стаж зад волана.По-рано този месец стана ясно, че депутати от БСП обмисляли да бъде вмъкнато и условието младите шофьори да нямат право да карат по магистралите.Ако промяната стане факт, шофьорите с до три години стаж зад волана ще карат с 90 км/ч по обиколни...

Разпитват свидетели от ДПС по делото срещу Енимехмедов

Софийският градски съд ще гледа делото срещу Октай Енимехмедов от 10 ч., съобщи БГНЕС.На предното заседание по делото съдът отказа да измени мярката на Октай Енимехмедов и той остана в ареста. Градският съд тогава прецени, че няма опасност Енимехмедов да се укрие, но има опасност да извърши друго престъпление. Съдът поиска докторът, издал болничен лист на Доган, да представи всички медицински документи, които е съставил във връзка с прегледите на Ахмед Доган.За 21 октомври на адреса на местоработата им – българският парламент, са призовани всички депутати от ДПС, които не се явиха на предното заседание, защото се оказаха нередовно призовани. Сред тях е и настоящият председател на ДПС Лютви Местан, секретарят на ДПС Мустафа Карадайъ и Рамадан Аталай.По делото бяха разпитани трима свид...

Дъждът създава проблеми на АЕЦ в Япония

Едновременно на 12 места в авариралата японска АЕЦ "Фукушима 1" е регистрирано изтичане на радиоактивна вода извън защитните бетонни бариери около резервоарите за съхранение на замърсената течност. Това бе съобщено от компанията-оператор на разрушената електроцентрала ТЕПКО.Причина за изтичането са проливните дъждове, които през цялата минала седмица валяха в района на префектурата Фукушима и се усилиха в края на седмицата. В неделя валежите достигнаха 30 литра в час, докато височината на оградата от бетон, която е вдигната около резервоарите е едва 30 сантиметра. От ТЕПКО признават, че засега не успяват своевременно да изпомпват дъждовната вода, защото за едно денонощие служителите могат да понижат равнището на водата в границите на огражденията едва с 2 сантиметра. От ТЕПКО се опасяват, ...

Извънредно заседание в МС за бежанците

Ситуацията с бежанците у нас ще обсъжда на извънредно заседание правителството. Вече стана ясно, че за покриване на разходите за бежанската вълна ще са необходими допълнително около 30 милиона лева. Заместник-министърът на вътрешните работи Васил Маринов обясни:"Тези са средства са разчетени по различните ведомства, на практика всички ведомства, които са ангажирани с миграционната криза.Над 20 милиона лева са необходими на Министерството на вътрешните работи и на Агенцията за бежанците. 5 милиона от тях - за изграждане на 30 километрова ограда на българо-турската граница при Елхово, където преминават близо 80 на сто от нелегалните имигранти, каза още заместник - вътрешният министър:Тези заграждения там нямат идея да връщат бежанците, тъй като ние сме против политиката на връщане. Идеята на...

Продължава делото срещу Николай Русинов-Чеци

Софийският градски съд (СГС) ще гледа делото срещу Николай Русинов-Чеци, съобщи БГНЕС.Процесът за жестокото убийство на 28-годишната Яна Кръстева започна на 31 януари 2013 г. Подсъдимият - 35-годишният Чеци - беше задържан в края на април 2012 година и оттогава е в ареста с най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". Според прокуратурата той умишлено е умъртвил Яна в съучастие с неизвестни лица.Жената бе открита полугола, пребита до смърт в Борисовата градина в София на 10 юли 2011 година. Тя е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион "Българска армия" предната нощ. Според обясненията на Чеци той правил секс с Яна в храстите, а на развиделяване си тръгнал и я оставил жива.

НОИ решава за пенсиите и обезщетенията през 2014-а

Пенсионери. Снимка: sxc.hu

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт ще обсъди днес планирания бюджет за държавното обществено осигуряване.

Предвижда се през 2014 г. да се отпуснат над 360 млн. допълнително за пенсии. Те трябва да се осъвременят в средата на годината по т. нар. швейцарско правило (с ръста на инфлацията и средните доходи). По прогнозни данни пенсиите ще бъдат индексирани с 3%. Така най-ниската пенсия ще стане 154,50 лева.

Така парите за възрастните хора догодина ще надхвърлят 8 милиарда лева. 

Таванът на пенсиите се вдига – от 770 на 840 лева. 

Над 1 млрд и 100 милиона лева ще се насочат за обезщетения за безработица и други. 

Минималната заплата става 340 лева. Толкова ще са и майчинските.

Статията "НОИ решава за пенсиите и обезщетенията през 2014-а" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Летим ли наистина евтино с нискобюджетните авиокомпании?

Понякога изборът на евтин полет е не винаги правилен

    


Либийският премиер вини за отвличането си депутати ислямисти

Бивши бунтовници го похитиха за кратко преди десетина дни

    


Истина или лъжа: Коцето Калки щял да се развежда

Лъжа е, разбира се. Съчинена от един клип, който беше излъчен в шоуто. Няма такова нещо, нито се е обсъждало досега. Той е в отлични отношения с Жоси (съпругата му д-р Жозефина Георгиева - б.а.)”, каза Десислава Атанасова, пиар на Коцето Калки, който в момента е в къщата на “Музикална академия”.
Във видеото преди концерта на участниците във Ва Лъжа е, разбира се. Съчинена от един клип, който беше излъчен в шоуто. Няма такова нещо, нито се е обсъждало досега. Той е в отлични отношения с Жоси (съпругата му д-р Жозефина Георгиева - б.а.)”, каза Десислава Атанасова, пиар на Коцето Калки, който в момента е в къщата на “Музикална академия”. Във видеото преди концерта на участниците във Ва

Григор Димитров с първа победа в турнира на ATP

Най-добрият български тенисист спечели надпреварата в Стокхолм, след като на финала пречупи третия в световната ранглиста Давид Ферер (Испания) с 2:6, 6:3, 6:4.

“Успехът означава много за мен, за моя екип, за всички, които ме подкрепят през годините – семейството, приятелката и всички около мен”, заяви Григор след триумфа. След това разкри, че е получил десетки SMS-и, от които най-специалните били от приятелката му и от фамилията.

“Победата е нещо голямо не само за мен, но и за моята родина – продължи Димитров,цитиран от Агенция Фокус. – Хората там имат нужда да видят, че всеки може да успее. Надявам се да оценят моята победа и това да мотивира малките деца и хората в клубовете да работят по-усърдно.”

На въпрос кои са хората, които са му помогнали най-много да се изгради като тенисист и кои са любимите му състезатели, Григор отговаря:

“Баща ми ме научи да играя. Дължа всичко на него. Гледал съм Пийт Сампрас, Андре Агаси и Роджър Федерер. Играя бекхенд с една ръка от малък и затова се фокусирах върху тях. Моят стил прилича не техния. Никога не съм искал да копирам някого. Искам даси имам нещо мое. Играя така, както чувствам, че трябва да играя и искам да продължа така.”

„Поздравления за Григор, той изигра много добър мач. Още веднъж поздравления и успех в бъдеще. Загубих, тъжен съм, но благодаря на феновете за подкрепата”, бе краткият коментар на световния №3 Давид Ферер, който след последната точка от яд счупи ракетата си, а малко по-късно я подари за спомен на едно от децата в публиката.

Един от първите, който поздрави Димитров, бе и собственикът на едноименната тенис академия Патрик Муратоглу. “Наистина съм щастлив за успеха на Григор. В кариерата на всеки има за преодоляване различни нива и в Стокхолм той направи една от важните стъпки,” коментира Муратоглу.

Гаджето на Гришо, световната №3 Мария Шарапова, сподели по случая: „Това е наистина специален момент!”.

Казанлък протестира срещу лагер за бежанци

Повече от 200 души блокираха прохода Шипка за час в неделя в знак на протест срещу готвеното закриване на полицейската школа в Казанлък и превръщането й в център за емигранти. 
Точно в 12 часа група казанлъчани свалиха бариерата на подхода към прохода до град Шипка и разпънаха национални трибагреници. Те поискаха управляващите да се вслушат. Повече от 200 души блокираха прохода Шипка за час в неделя в знак на протест срещу готвеното закриване на полицейската школа в Казанлък и превръщането й в център за емигранти. Точно в 12 часа група казанлъчани свалиха бариерата на подхода към прохода до град Шипка и разпънаха национални трибагреници. Те поискаха управляващите да се вслушат.

500 лева за преминаване на червен светофар

500 лева глоба за преминаване на червен светофар предвиждат промените, които ще бъдат внесени във вторник в ресорната парламентарна комисия. В момента глобата за това нарушение е 50 лева.

Десетократното увеличаване на наказанието ще бъде разгледано от членовете на комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към Народното събрание. В новия законопроект се предвижда младите шофьори да са с не повече от 0,1 промил алкохол в кръвта. В момента законът бе еднакъв за всички шофьори, независимо от техния стаж зад волана.

По-рано този месец стана ясно, че депутати от БСП обмисляли да бъде вмъкнато и условието младите шофьори да нямат право да карат по магистралите.

Ако промяната стане факт, шофьорите с до три години стаж зад волана ще карат с 90 км/ч по обиколния маршрут без право да се качват на магистралите. Освен това беше направено и предложение тийнейджърите, изкарали книжки, да не шофират след 22.00 ч. в първите три или шест месеца.

Причината за готвените мерки са зачестилите катастрофи, предизвикани от неопитни шофьори, предаде Kross.bg

 

Данните от САЩ се завръщат под светлината на прожекторите

Пазарните участници очакват и предварителния доклад за икономическия растеж във Великобритания

    


Без вода днес ще са в "Кремиковци" и "Сеславци"

Аварирал е уличен водопровод в кв. "Ботунец"

    


Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки са сухи, съобщиха от АПИ.Състояние на Автомагистралите: АМ "Тракия": област Пазарджик: Затваря се аварийната лента на км. 96+550 ляво платно, посока София за възстановителни работи. При км. 67+027, във връзка с ремонтно-възстановителни дейности се въвежда ВОД на два етапа: Първи етап - ремонтни работи в лявото платно в посока София, движението на тежкотоварни автомобил над 12т., включително с ремаркета и полуремаркета се пренасочва по следния маршрут: гр. Пловдив при пътен възел Север, при км. 126+200 - по път ІІ -64- околовръстен път гр.Карлово - път І-6 към София. В обхвата на виадукта при км. 67+027 движението на МПС се пренасочва двупосочно в платното Бургас-София. Затваря се платното София-Бургас. При възникване на...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване