Захари Дамянов спортист номер 1 на Варна за септември

Състезателят по карате киокушин от СК „Ичи Геки” Захари Дамянов стана спортист №1 на Варна за месец септември-2013 г. Негов треньор е Емил Костов. Захари Дамянов триумфира на откритото първенство по карате на САЩ „Аll American open”.

21 години по-късно Стоичков с купата на шампионите

21 години по-късно купата от Шампионската лига отново ще бъде в ръцете на Христо Стоичков. Най-великият български играч ще вдигне приз №1 в клубния футбол в родния Пловдив днес. Трофеят стига до града като част от обиколката, организирана от “Уникредит Булбанк”. Но поканата към Камата идва от общината в Пловдив.


На 20 май 1992 година Стоичков 21 години по-късно купата от Шампионската лига отново ще бъде в ръцете на Христо Стоичков. Най-великият български играч ще вдигне приз №1 в клубния футбол в родния Пловдив днес. Трофеят стига до града като част от обиколката, организирана от “Уникредит Булбанк”. Но поканата към Камата идва от общината в Пловдив. На 20 май 1992 година Стоичков

Протестни игри: хулигани и политика

Насилието и агресията в зрителските спортове само очертават културната идентичност на членовете на футболни (улични) банди. Сблъсъците между протестиращи и полиция на 14 януари 2009 г. пред Народното събрание, “Катуница” (септември 2011 г.), митингите и сблъсъците с полицията по време на шествията срещу високите сметки за ток (януари-февруари 2013 г.) – преминават през активното участие на футболни агитки, които ескалират протестното напрежение. Това са примери от последните четири години, но участието на футболните агитки в политическите процеси не са от днес.

С футболното хулиганство се свързват два различни типа безредие. Едното се случва в рамките на стадиона, където се изразява във хвърляне на предмети, бомбички или димки на терена, трошене на имущество, сблъсъци с органите на реда или притивникови футболни агитки. Вторият тип безредие излиза на улицата – там участват отряди на футболни фенове, които имат свои лидери, борят се за територия и надмощие. Уличните прояви на футболните хулигани се изразяват често в организиране на безредици или компрометиране на мирен протест.

Футболът  - биография, фракции и групировки

Да симпатизираш на определен отбор е като да изразяваш политическа принадлежност. За истинските фенове футболът е религия и любимият отбор изгражда идентичността на всеки запалянко - възприятията му за света, но и образа, с който другите искат да го възприемат. Изграждането на идентичността преминава и през създаването на врагове - роми, турци и други етнически малцинства. Гейпрайдовете са посрещани от контра-протести, организирани от футболни запалянковци.

Привържениците на футболните отбори могат да бъдат разделени на няколко групи (анализът е направен на базата на интервюта, проведени с членове на фракции на футболни отбори и служители на МВР).

Едните са “ултраси” - това са лица, които са най-върлите привърженици на отбора. Ходят облечени с цветовете на футболния тим, “правят хореография” - развяват знамена, пеят химни на отбора, рецитират стимулиращи стихове, палят факли и пиротехника. Тя рядко влизат в сблъсък с органите на реда и активността им е основно в рамките на стадиона.

Второто течение е това на “непостоянните фенове” (”кежуалите” от англ. “casual”). Те са повлияни от английските хулигани, носят скъпи марки дрехи (Fred Perry, Armani и др.), никога не се обличат с цветовете на отбора си. “Непостоянните фенове” избягват сблъсъци с полицията, но биха отвърнали, ако са предизвикани от друга група “кежуали” от противниковия отбор. При тях е силно изразен моментът на доказването - да демонстрират сила и мъжество.

Третото течение е на групировките, наречени от оперативните служители на органите на реда - “трабълмейкърс” (от англ. troublemakers). Освен че са привърженици на своя отбор, те отиват на мачовете, “за да правят проблеми”. Това е твърдото ядро на българските хулигани. Те отиват, не за да се забавляват на стадиона, а за да се сбият. “Твърдите ядра” търсят сблъсъци с полицията и провокират привържениците на противниковия отбор - “само, за да стане боя”. Такава групировка във ФК “Левски”, например, е “София Запад” ; във ФК “ЦСКА” - “Норт Сайт 14″ . Футболен клуб “Берое” имат силна “кежуал група”, а агитката на ФК “Литекс” е изградена предимно от “ултраси”.

Разговарям с А. Той е на 23 години, живее в крайните квартали на София, където има смесено население от етнически българи и роми. В тинейджърските си години е бил “скинар”. Той разказва, че, за да те приемат във фракция на някой от футболните клубове на Левски или ЦСКА “не е много лесно”. Във фракциите има строга йерархия - колко си по-малък и отскоро в нея, толкова повече изпълняваш заповеди и напътствия. Всеки от младите членове има “тартори на главата”.

Според анализ на висш служител в МВР, традиционният профил на футболните хулигани изглежда така:

-най-малките са тийнейджъри от крайните квартали; живеят в “проблемни семейства” или с разведени ...

Еротичен модел назначен в НЕК за технически сътрудник

Скандал заради еротичен модел, назначена за технически сътрудник, гръмна в НЕК. Новоназначената красавица, която се подписвала под заплата от 3000 лева, се снимала за множество еротични мъжки списания. Снимките й разпространи в своя Facebook профил нейна колежка, съобщава „24 часа". Дългогодишната служителка в Националната електрическа компания Елена Миланова публикувала в социалната мрежа статус, изразяващ възмущение от нова колежка - била еротичен модел. От поста става ясно, че Миланова работи 15 години в НЕК: "Шок и ужас или тотално падение?...

Асад пак ще се кандидатира за президент

Не виждам пречки да се кандидатирам за следващите президентски избори, коментира сирийският президент Башар Асад, цитиран оТ РИА Новости.

Арестуваха заподозрени за нападението срещу коптска сватба

Силите за сигурност в Египет са арестували няколко заподозрени за нападението по време на коптска сватба в египетската столица, каза говорителят на министерството на вътрешните работи ген. Хани Абдел Латиф.

НЕК за еротичния модел: При нас е, но не взема 3000 лева

Еротичният модел Елена Бончева е назначена като технически сътрудник в управление “Обществени поръчки” на НЕК. Това научи вчера “24 часа” от отлично осведомени.
Заплатата на разкрепостената красавица, която се е снимала за не едно мъжко списание, била 3000 лв.
“Шефовете са решили да презаредят системата, като пуснат малко високо напрежение”, шуш Еротичният модел Елена Бончева е назначена като технически сътрудник в управление “Обществени поръчки” на НЕК. Това научи вчера “24 часа” от отлично осведомени. Заплатата на разкрепостената красавица, която се е снимала за не едно мъжко списание, била 3000 лв. “Шефовете са решили да презаредят системата, като пуснат малко високо напрежение”, шуш

Високопоставен командир от опозиционната Свободна сирийска армия e убит

Сирийски военни, верни на Башар Асад, са убили известен лидер на бунтовниците. Информацията бе потвърдена едновременно и от сирийски опозиционни активисти, и от държавната телевизия. Ясер ал Абуд, който е бивш дезертьор от армията на режима, е бил убит по време на сблъсъци в град Тафас в южната провинция Дераа.

Договорки за бюджета до последно на среща в резиденция "Лозенец"

Преговорите за бюджета между правителството и депутатите от БСП и ДПС продължават до последно. В 18 часа днес министрите се събраха на среща с председателите на водещите парламентарни комисии в резиденция “Лозенец”, за да обсъдят последни детайли около финансовия план на държавата за 2014 г., научи “Труд”. 

Според запознати натискът върху финанс Преговорите за бюджета между правителството и депутатите от БСП и ДПС продължават до последно. В 18 часа днес министрите се събраха на среща с председателите на водещите парламентарни комисии в резиденция “Лозенец”, за да обсъдят последни детайли около финансовия план на държавата за 2014 г., научи “Труд”. Според запознати натискът върху финанс

Падането на забраната за продажба на българска земя на чужденци - само за граждани на ЕС

/КРОСС/ Отмяната на мораториума за продажба на български земи на чужденци се отнася само за граждани на Европейския съюз. Това каза в Силистра депутатът от БСП Антон Кутев."Това, което трябва да се случи през 2014 година, което е договорено в предприсъединителните документи, е отмяна на мораториума само за европейски граждани", утрочни той. По думите му "цялата истерия около земята за чужденци е абсолютен PR" на една политическа партия.По думите на Кутев, че за да бъде удължен мораториумът, трябва да има съгласие от всички държави членки на ЕС. Но депутатът смята за разумно да бъдат въведени някакви ограничения, за тях има възможности в европейското законодателство и БСП ще направи съответните предложения. Той обясни, че могат да бъдат въведени ограничения в гранични райони или в райони, които "по някакъв начин са свързани с националната сигурност". Антон Кутев обърна внимание, че проблеми могат да възникнат, ако бъдат продадени фондове, които са собственици на големи количества земя. "Но аз не очаквам да има някакъв бум на сделки със земя", каза Кутев.

Полицията разследва убийство на щраус

Домашно куче нападна и наръфа до смърт женски щраус във ферма край Варна

Шофьор бе уловен да кара без книжка 40 години

Случвало ли ви се е да карате без шофьорска книжка? Ако да, за колко време – месец, може би два? Защото един водач от Великобритания е бил хванат да кара без книжка в продължение на 40 години. Една сутрин в Бирмингам местни катаджии са помолили водача да отбие за рутинна проверка. Полицаят обаче е бил удивен от историята на шофьора, който разказал, че е карал различни автомобили в продължение на четири десетилетия, без да притежава книжка. В допълнение колата, която е управлявал, е била без застраховка, заради което е била задържана. В последствие от местната полиция направили следното съобщение в Twitter: „Автомобил е бил спрян… без застраховка. Невероятното е, че водачът е карал без книжка близо 40 години.“ По принцип санкциите за шофиране без книжка включват гло...

След i3 и i8 германците от BMW мислят за i5

След като показаха серийните версии на i3 и i8, германците от BMW се готвят да разширят своята екологична гама. По този повод представител на ръководството в Мюнхен е коментирал, че се разглежда възможността за пускане на евентуален i5. Вероятно i5 ще бъде седан или кросоувър, като на този етап проектът нито е получил зелена светлина, нито е потвърдено каква ще бъде каросерията. Въпреки това подозираме, че i5 ще остане верен на рецептата на i-семейството на BMW, залагайки на задно задвижване и доста карбон в конструкцията. Щом бъде взето решение за евентуалния i5 обаче, от BMW ще трябва да помислят дали моделът ще бъде изцяло електрически модел, стандартен хибрид или plug-in хибрид. В случая представителят на ръководството на баварската марка смята, че Plug-in хибридната технология е най-у...

Синдиците и съдът не могат да бъдат в комбина

Водят се стотици дела за над 400 хиляди фалирали фирми, а националното ни законодателство се разминава с европейското.

Местан: Кой прати Октай? (Обзор)

“Проблемът с това дело не е свързан с фактическото деяние, извършено от Октай Енимехмедов. Важният въпрос, който има пряко значение за политиката, е за поръчителя. Надявам се компетентните органи да не преустановят работа по разследването на политическия поръчител, който седи зад Енимехмедов.” С тези думи вчера лидерът на ДПС Лютви Местан... “Проблемът с това дело не е свързан с фактическото деяние, извършено от Октай Енимехмедов. Важният въпрос, който има пряко значение за политиката, е за поръчителя. Надявам се компетентните органи да не преустановят работа по разследването на политическия поръчител, който седи зад Енимехмедов.” С тези думи вчера лидерът на ДПС Лютви Местан...

Кабинетът трябва да внесе вот на доверие заради бежанците според Цветанов

Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви в Плевен, че ако има смелост това правителство, трябва да внесе вот на доверие за секторната си политика за бежанците, посочва БТА. По думите му темата за бежанците е болезнена, много тежка и той смята, че пропуснатите пет месеца от управлението на правителството на Пламен Орешарски "са ни довели до задънена улица". Според Цветанов неизпълнението на стратегията по темата за бежанските въпроси и липсата на политика от правителството са най-големия проблем в тази сфера. Ако не бяхме загубили в...

Дрогба иска да поиграе още 4 години

/КРОСС/ Нападателят на Галатасарай Дидие Дрогба изрази надежда да остане във футбола още четири години. Капитанът на Кот Д'Иваор, който през март следващата година ще навърши 36 години, бе удостоен с наградата Golden Foot в Монако. „Надявам се, че Господ ще ми даде нужното здраве и условия да играя още четири години", каза Дрогба на церемонията.По-рано капитанът на Кот Д'Иваор обяви, че ще се откаже от националния тим на страната си след Световното първенство по футбол в Бразилия следващата година.

Кутев: Само европейци ще могат да купуват земя в България

Според него "цялата истерия около земята за чужденци е абсолютен пиар"

Балетът “Палечка” събра 3000 лв., много смях и малко сълзи

Най-новият детски балетен спектакъл Най-новият детски балетен спектакъл "Палечка" успя да събере малко над 3000 лв. за онкоболните деца в София. Благотворителното представление е в памет на Галина Нихосян-Николова, която почина преди година и половина при операция от апандисит в "Пирогов". Балетът съчетава класическия с модерен танц. Артистичното изпълнение на танцьорите разсмя

Роджър Федерер започна с лесна победа в Базел


Петкратният шампион и рекордьор по титли Роджър Федерер започна с лесна победа участието си на турнира в Базел. Швейцарският тенисист победи французина Адриан Манарино с 6:4, 6:2 и си осигури място във втория кръг само за 71 минути. 

Toй започна мача с пробив и аванс от 2:0, след което лек спад в играта му позволи на съперника да изравни. Федерер обаче бързо си върна контрола над срещата и с втори пробив в седмия гейм стигна до успеха в първата част. 

Във втория сет...

25-годишен открадна козметика от варненски магазин

Млад мъж се открадна маркова козметика от магазин във Варна, съобщават от варненската полиция. На 19.10. т.г., е подаден сигнал от служител в магазин от голяма верига за бързооборотни стоки, намиращ се на бул. "Цар Освободител", за това, че е извържена кражба.

Антония Петрова стана заслужил гражданин на Перник

Миската получи специално отличие от родния си град - Перник. Тя бе обявена за заслужил гражданин на Перник в навечерието на Деня на града.

Възбуда тласнала Пламен към клада

Пламен Горанов, който изгоря като факла пред община Варна в разгара на февруарските протести, не е бил принуждаван от никого да се самоубие. 36-годишният мъж не е имал намерение да се пали, но като видял, че към него идват общински охранители, щракнал запалката си, което се оказало фатално, тъй като преди това се полял с бензин. Това са част от кон Пламен Горанов, който изгоря като факла пред община Варна в разгара на февруарските протести, не е бил принуждаван от никого да се самоубие. 36-годишният мъж не е имал намерение да се пали, но като видял, че към него идват общински охранители, щракнал запалката си, което се оказало фатално, тъй като преди това се полял с бензин. Това са част от кон

Станишев: Пътят на БСП е да бъде партия със световен мироглед

Лидерът на социалистите Сергей Станишев е заявил, че начертаният път на БСП е да бъде партия със световен мироглед. Станишев е участвал на среща дискусия на тема "Александър Лилов и развитие на левите идеи в 21-и век", съобщават от пресцентъра на партията. На срещата са присъствали народни представители от левицата, както и множество симпатизанти. Предстоят избори за Европейски парламент, които ще бъдат решаващи за развитието на ЕС, е отбелязал Станишев. Според него БСП трябва да бъде активен фактор в процесите, защото тя е не само българска по...

Белият дом отказа да признае, че шпионира

/КРОСС/ Белият дом отказа да признае вината си в събирането на чуждестранни данни от страна на американското разузнаване, съобщи „Франс прес". Съответното изявление бе направено в понеделник от представителя на Съвета за националната сигурност на САЩ Кейтлин Хейдън. "От гледна точка на политиката дадохме да се разбере, че събираме същите външни данни, каквито и всички останали страни", отбеляза тя. Според Хейдън правителството на САЩ ще продължи да събира информация, за да защити интересите на страната и гражданите си, но в същото време ще опита да съблюдава неприкосновеността на личния живот.

Летателни екипажи от Военновъздушните сили на Италия провеждат полети у нас

В периода 21-23 октомври в авиационна база Граф Ингатиево ще се проведат опознавателни полети с летателни екипажи от Военновъздушните сили на Италия. Това съобщава пресцентърът на Министерство на отбраната Днес с военно-транспортен самолет С-130 са били пребазирани 35 военнослужещи от италианската авиобаза Гросето с оборудване, осигуряващо полетите, и летателни екипажи с два изтребителя Eurofighter, на въоръжение в италианските ВВС. Посещението е по предложение на началника на Щаба на ВВС на Италия генерал-лейтенант Паскуале Прециоса. По време ...

Пак замразяват годините за пенсия

Нарастването на възрастта и осигурителния стаж за пенсиониране се замразява. Така през следващата година необходимата възраст за придобиване на право на пенсия ще бъде 60 години и 8 месеца за жените и 63 години и 8 месеца за мъжете.

Тиаго Меси в групата на “Барса” за Милано

Тиаго Меси дебютира в групата на “Барселона” за Шампионската лига още преди да навърши годинка на 2 ноември. Малкият сладур пътува с отбора за днешния мач с “Милан” в Италия.


Накипрен с тениска на “Ей Си Ди Си”, дънки и каубойска ризка, дундьото засечни дори баща си Лео в общественото внимание. Тиаго показа добра двигателна култура и индивидуа Тиаго Меси дебютира в групата на “Барселона” за Шампионската лига още преди да навърши годинка на 2 ноември. Малкият сладур пътува с отбора за днешния мач с “Милан” в Италия. Накипрен с тениска на “Ей Си Ди Си”, дънки и каубойска ризка, дундьото засечни дори баща си Лео в общественото внимание. Тиаго показа добра двигателна култура и индивидуа

Начало на Лозенградската операция

Лозенградската операция е първото голямо сражение в Източна Тракия по време на Балканската война. Тя се провежда от 22 до 24 октомври (9 до 11 октомври стар стил) 1912 година, като Първа (командващ генерал-лейтенант Васил Кутинчев) и Трета българска армия (командващ генерал-лейтенант Радко Димитриев) настъпват срещу силите на османската Източна армия, концентрирани около Лозенград. Бойни действия 21 октомври След като България обявява война на Османската империя на 18 октомври 1912 година, тя придвижва своите Първа и Втора армия (командващ генерал-лейтенант Никола Иванов) към Одрин. В същото време Трета армия, чието присъствие в дълбочина в района на Ямбол изглежда остава неизвестно за османското командване, се придвижва бързо на юг, пресича границата и на 21 октомври изненадващо влиза ...

БСК: Неадекватно е да се вложат взети назаем средства в социални програми

Прогнозираният ръст от 1.8 на сто в Бюджет 2014 е по-скоро оптимистичен, обяви в предаването „Под лупа” зам.-председателят на Българската стопанска камара Камен Колев. Според него не е адекватна политиката на кабинета да вложи взети назаем средства в социални програми, защото това не решава проблемите на хората, за които са предназначени.

Пренасочиха изслушванията по делото срещу Мубарак за 16 ноември

/КРОСС/ Египетският съд пренасочи за 16 ноември изслушванията по делото срещу бившия египетски президент Хосни Мубарак, който е подсъдим за убийството на мирни демонстранти през 2011 г. Това съобщи в понеделник агенция „Синхуа", позовавайки се на египетската държавна телевизия.Съдебното заседание започна миналата събота и се проведе при закрити врати. Причините за промяната в датата на изслушването не се съобщават. Бившият президент на страната, двама от синовете му, както и бивши високопоставени служители на МВР са обвинени в съпричастност към смъртта на стотици протестиращи по време на революционните събития в Египет през пролетта на 2011 година.На 2 юни 2012 година Мубарак и бившият министър на вътрешните работи Хабиб ал Адли бяха осъдени на доживотен затвор , но в средата на януари Египетският касационен съд потвърди жалбата на адвокатите на бившия президент по присъдата и реши да назначи ново изслушване. Освен за убийството на демонстранти, бившият президент е обвинен и в доставката на газ в Израел на ниски цени.    

Ангелчето обичало ред и чистота

Малката Мария вече е спокойна. 4-годишното ангелче, което бе намерено в циганския катун във Фарсала, е преместено в защитено жилище на организацията “Усмивка на детето”. Според председателя на фондацията Костас Янопулос Мария отдава голямо значение на реда и чистотата. Грижи се за своята хигиена и държи куклите  да бъдат красиви, чисти Малката Мария вече е спокойна. 4-годишното ангелче, което бе намерено в циганския катун във Фарсала, е преместено в защитено жилище на организацията “Усмивка на детето”. Според председателя на фондацията Костас Янопулос Мария отдава голямо значение на реда и чистотата. Грижи се за своята хигиена и държи куклите да бъдат красиви, чисти

Галъп: 70% от българите не чакат нищо добро

И през октомври в парламента биха влезли четири партии, ако днес има избори. Силите на БСП - 22,3%, и на ГЕРБ - 19,2%, са почти изравнени. ДПС би получило 6%, а потенциалът на Реформаторският блок остава на нива от 5-6%. Това сочат данните от националното представителното изследване на “Галъп”, проведено от 3 до 10 октомври т.г.
  

Почти без пр И през октомври в парламента биха влезли четири партии, ако днес има избори. Силите на БСП - 22,3%, и на ГЕРБ - 19,2%, са почти изравнени. ДПС би получило 6%, а потенциалът на Реформаторският блок остава на нива от 5-6%. Това сочат данните от националното представителното изследване на “Галъп”, проведено от 3 до 10 октомври т.г. Почти без пр

130-а вечер на протести срещу кабинета „Орешарски"

За 130-а поредна вечер протестиращи се събраха пред сградата на Министерски съвет, за да изразят недоволството си към правителството на Пламен Орешарски. За известно време те блокираха движението по бул. „Княз Ал. Дондуков" и бул. „Цар Освободител". Демонстрантите освиркваха сградата на Министерски съвет и скандираха „оставка". По данни на МВР под 100 души са били протестиращите в центъра на столицата към 19.30 часа. Няма данни за инциденти или нарушения на реда. Малко след 19.30 часа потегли и традиционното протестното шествие до Народното съб...

Борисов иска изслушвания на шефовете на спецслужбите

Цветан Цветанов заяви в Плевен, че ако има смелост, правителството трябва да внесе вот на доверие за секторната си политика за бежанците

Летателни екипажи от Военновъздушните сили на Италия провеждат полети у нас

В периода 21-23 октомври в авиационна база Граф Ингатиево ще се проведат

Ето го камикадзето от Волгоград

/КРОСС/ Сайтът Kavkazpress разпространи снимки на терористката Наида Сиражудиновна Асиялова, която днес взриви автобус край Волгоград. На едната тя е с пуснати коси, а другата е от паспорта й, където тя е с ислямски хиджаб. Само след 4 дни, на 25 октомври, Наида Асиялова е трябвало да навърши 31 години. Тя е от автономната руска република Дагестан. Родена е в столицата й Махачкала през 1982 г. Съвсем наскоро Наида приела исляма. Тя следвала в Москва, където се запознала с 10 години по-младия от нея Дмитрий Сергеевич Соколов по прякор Жирафа, родом от сибирския град Красноярск. Тя го вербувала за каузата на ислямските терористи и той приел името Абдулджабар. Двамата се оженили тайно от родителите си и се преместили в Дагестан. Една от версиите е, че именно Соколов направил пояса на любимата си, в който било поставено взривното устройство. Съпругът на Наида е обявен от родителите си за безследно изчезнал от 2 юли 2012 г. и по тяхно искане се издирва. По последни данни освен шестимата загинали (петима пътници плюс жената камикадзе) в нападението са пострадали 32 души, сред които дете на годинка и осем месеца. Осем от ранените са в изключително тежко състояние.

Олимпийският огън чака старт за Космоса

Днес олимпийският огън за игрите в Сочи 2014 пристигна на космодрума “Байконур”, откъдето ще излети в Космоса. Факелът, който обикаля Русия, бе доставен със специален товарен самолет “Ан-12”.


Реликвата бе съхранена в т. нар. “чиста камера” на площадка №254 в “Байконур”, който се намира в Казахстан, но си е база под руска егида. Оттам огънят ще Днес олимпийският огън за игрите в Сочи 2014 пристигна на космодрума “Байконур”, откъдето ще излети в Космоса. Факелът, който обикаля Русия, бе доставен със специален товарен самолет “Ан-12”. Реликвата бе съхранена в т. нар. “чиста камера” на площадка №254 в “Байконур”, който се намира в Казахстан, но си е база под руска егида. Оттам огънят ще

Обществен труд за родители, ако децата спрат училище

Икономическият и социален съвет предлага отговорните родители да са с предимство при намиране на работа. Рестарт на законите за средно и висше образование ще промени трудовия ни пазар, който се намира в критична точка.

Бербатов се отпуши за новия сезон

Българинът се разписа при победата на Фулъм с 4:1 над Кристъл Палас

    


Швейцарски колежи за хотелски мениджмънт и туризъм набират кандидат-студенти от Варна

Швейцарски колежи за хотелски мениджмънт и туризъм ще се срещнат утре с варненски кандидат студенти Най-големият доставчик на образователни услуги в сферата на хотелиерството и туризма на английски език в Швейцария - Swiss Education Group ще проведe информационна среща с кандидат- студенти от Варна на 24 октомври 2013, х-л „Голдън Тюлип”, от 18:30 часа.

Двама ранени при стрелба в училище в Невада

Двама души са ранени при стрелба в училище в американския щат Невада. Неизвестен извършител е открил стрелба в сградата на училище в град Спаркс в щата Невада. Според местните медии са ранени двама души, между които 12-годишен ученик. От полицията заявиха, че има арестуван заподозрян за извършването на нападението, но не дадоха повече подробности за случая, пише ИТАР-ТАСС. Охраната на училището е евакуирала сградата и всички ученици и учителски персонал са извън опасност.  ...

Румен Петков е новият областен лидер на БСП-Плевен

Бившият вътрешен министър и народен представител от Коалиция за България Румен Петков беше избран за лидер на Областното ръководство на БСП-Плевен. Това стана на специално заседание на областния съвет на БСП-Плевен на 21 октомври. Основен опонент на новия шеф на областното ръководство на партията беше Радослав Илиевски, кайто получи 16 гласа и така Румен Петков беше избран с убедителните 30 гласа. В надпреварата се включиха и Венцислав Конов и Чавдар Велинов, но в последствие се отказаха в полза на основните кандидати. Изборът на нов областен л...

Лотар Матеус поема Сан Марино след България?

Работилият за последно в българския национален отбор германски треньор Лотар Матеус може да смени Джампаоло Мадза начело на футболното джуддже Сан Марино.

Последният подаде оставка след 15 г. на поста. В този период тимът му записа 75 загуби в 76 световни или европейски квалификации. Единствено срещу Латвия през 2001 г. бе записан хикс. Работилият за последно в българския национален отбор германски треньор Лотар Матеус може да смени Джампаоло Мадза начело на футболното джуддже Сан Марино. Последният подаде оставка след 15 г. на поста. В този период тимът му записа 75 загуби в 76 световни или европейски квалификации. Единствено срещу Латвия през 2001 г. бе записан хикс.

Милан ще се бори за името си срещу Барселона

След емоциите от вечното дерби и срещите на националите отбори, отново дойде време за най-силния и комерсиален клубен турнир по футбол в света – Шампионската лига. Днес, от 21:45 часа, безспорно погледите на Футболна Европа ще са приковани в сблъсъка между седемкратният европейски клубен шампион „Милан” и носителят на четири титли от Шампионската лига „Барселона”. Сблъсъкът е от група H, а след два изиграни кръга Барса е водач с 6 точки, "Милан" е втори с 4. Двата клуба се изправят за 14-ти път в най-престижното състезание, с което изравняват рекорда за най-игран мач в Шампионската лига, който се държи от срещата „Байерн” – „Реал Мадрид”. Със сигурност този рекорд ще бъде подобрен, защото италианският и испанският гранд имат гара...

Две прокуратури се самосезираха за записите с Иван Тотев

Окръжна и Районна прокуратура-Пловдив се замосезираха във връзка с новините, свързани със записи от изказвания на кмета на Пловдив Иван Тотев. Разпоредено е да се извършат проверки, които трябва да докажат има ли или не достатъчно данни за извършено длъжностно престъпление. Втората проверка е по чл. 339а от НК и е образувана по искане на кмета Иван Тотев за незаконно използване на Специални разузнавателни средства за подслушване и запис (СРС). Извършването на проверките е възложено на сектор „Противодействие на икономическата престъпност" при О...

Пожарите в Австралия се разрастват

Три големи пожара в Сините планини, западно от Сидни, може да прераснат в "суперпожар", съобщиха австралийските власти. Един човек загина в опит за опази дома си от огъня, който върлува наред в щата Ню Саут Уелс от миналата седмица.

Президентът свиква дебати за свободата на словото

Президентът Росен Плевнелиев ще инициира публична дискусия на тема “Свободата на медиите в България”, която ще се състои следващия месец. Това съобщиха от прессекретариата на президента пред близо 30 практиканти от “Труд”, които вчера посетиха институцията. 
Единственото условие за участие в публичната дискусия е желаещите да си направят регистрац Президентът Росен Плевнелиев ще инициира публична дискусия на тема “Свободата на медиите в България”, която ще се състои следващия месец. Това съобщиха от прессекретариата на президента пред близо 30 практиканти от “Труд”, които вчера посетиха институцията. Единственото условие за участие в публичната дискусия е желаещите да си направят регистрац

Без забрани за притежаване на медии и спортни клубове за офшорки с известни собственици

София /КРОСС/ Офшорките с известни собстнецити няма да попадат в забраните за притежание на медии, спортни клубове и участие в обществени поръчки. Това става ясно от тестовете на проектозакона, изготвен от депутатите от ДПС Делян Пеевски и Йордан Цонев и публикувани на сайта на парламента.Авторите на закона са записали в мотивите към предложението си, че с новите текстове „се създава възможност съществуващият към момента механизъм за скрито разпределение на печалби и свързаните с него санкции да намери приложение и по отношение на сделките с дружества, регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим", т.е. офшорните зони.Регистрираните в офшорни зони дружества да не се допускат нито пряко, нито косвено до участие в процедури по лиценз на кредитни институции, пенсионни и здравни фондове, застрахователни дружества, както и при сделки с ценни книжа, участие в обществени поръчки и концесии. Забранява се такива дружества да участват в собствеността на спортни клубове, мобилни оператори, електронни или печатни медии. Освен това тези дружества няма да могат да получават лиценз за търговия със стоки в обхвата на Закона за данъчните складове и акцизите - т.е. цигари, алкохол и горива. Също така офшорките няма да могат да са хазартни оператори.Въпреки широкия кръг забрани, законодателят е предвидил и няколко изключения

20 г. затвор за племенник, убил с 19 удара вуйчо си в спор за земя

Притчата за Каин, който убил брата си Авел от завист, прозвуча в съдебната зала в Монтана. “И Авел стана пастир на овци, а Каин беше земеделец. И рече Каин на брата си: да идем на полето. И когато бяха на полето, Каин нападна брата си Авеля и го уби. И рече Господ: какво стори?” Да убиеш чичо си, е братоубийство. Притчата за Каин, който убил брата си Авел от завист, прозвуча в съдебната зала в Монтана. “И Авел стана пастир на овци, а Каин беше земеделец. И рече Каин на брата си: да идем на полето. И когато бяха на полето, Каин нападна брата си Авеля и го уби. И рече Господ: какво стори?” Да убиеш чичо си, е братоубийство.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване