На 22 октомври 1912 година започва Лозенградската операция

Превземането на Лозенград

Лозенградската операция е първото голямо сражение в Източна Тракия по време на Балканската война. Тя се провежда от 22-24 октомври 1912 година, като Първа (командващ генерал-лейтенант Васил Кутинчев) и Трета българска армия(командващ генерал-лейтенант Радко Димитриев) настъпват срещу силите на османската Източна армия, концентрирани около Лозенград

Интензивните сражения от Лозенградската операция започват на 22 октомври. В централния участък при Гечкинли и Селиолу Първа пехотна софийска дивизия (командващ генерал-майор Стефан Тошев), подпомогната от Конната дивизия и Четвърта пехотна преславска дивизия(командващ генерал-майор Климент Бояджиев), с тежък бой успява да отблъсне османските части, като разделя подразделенията, прикриващи Одрин от основните сили при Лозенград. На 24 октомври сутринта Трета армия се подготвя за окончателното овладяване на Лозенград, но командването установява, че основните османски войски са се изтеглили от града.  

На втория ден от операцията частите на Трета българска армия продължават настъплението си към Лозенград, преодолявайки опитите за съпротива. Османското командване включва в боя резервната Седма низамска дивизия и за кратко спира настъплението. След влизането в сражението на български резервни части, Трета бригада на Пета дивизия и Втора бригада на пазената в резерв Шеста пехотна бдинска дивизия(командващ генерал-майор Православ Тенев), масирана българска атака ликвидира съпротивата на османските части, които отстъпват неорганизирано към Лозенград.

 Броят на жертвите в Лозенградската операция от османска страна се оценява на около 1000 убити и 1500 пленени. От българска страна само Трета армия губи 532 убити, а 1420 са ранени

Статията "На 22 октомври 1912 година започва Лозенградската операция" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Св. Аверкий, еп. Йераполски, Св. Александър еп. и Ираклий войн, Св. Антуса, Преп. Лот Египетски

Православен календар

Св. равноап. Аверкий, еп. Йераполски чудотворец

Св. Аверкий бил трети епископ на град Йерапол, Мала Азия. Живял в края на първия и началото на втория век.

Дейността му в Йерапол била свързана с много трудности. Тук в началото на неговото светителствуване християните били твърде малко. Той употребил всички усилия да увеличи броя на членовете на Църквата. Бог го подкрепял чрез много чудеса.

При едно шумно езическо празненство той силно скърбял за заслепението на народа. Усърдно се молил на Бога да му помогне да просвети езичниците, да им отвори очите на правата вяра.

На следващата нощ имал такова съновидение:

- Иди и съкруши със жезъла си началниците на заблуждението! – казал му един светъл момък, като му подал жезъла.

Разбрал смисъла на видението, епископ Аверкий бързо отишъл в езическото капище и разтрошил на късове издигнатите там идоли. Езичниците узнали за това и с ярост се спуснали към дома на Аверкий. Устремили се да го бият.

Епископът не избягал. Не се скрил. Спокойно излязъл на площада, като спечелил уважението на всички с осанката си. От площада почнал да учи народа в Кого да вярва. Пред очите на цялата тълпа излекувал в името на Бога трима болни.

Яростта на езичниците преминала в почит към Божия човек. На тълпата вече било ясно, че истински Бог е Оня, Когото Аверкий проповядва. Все повече се сгъстявали слушателите, които искали да слушат словото му за великия и истински Бог.

На другия ден приели от него Кръщение повече от 500 души.

С проповедническа цел св. Аверкий обиколил Сирия, Киликия, Месопотамия. Бил и в Рим. Затова е наречен равноапостолен.

Умрял в 167 г. на 72-годишна възраст.

 

Статията "Св. Аверкий, еп. Йераполски, Св. Александър еп. и Ираклий войн, Св. Антуса, Преп. Лот Египетски" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ето ги "родителите" на малката Мария

С прокурорско разрешение бяха разпространени снимките на "родителите" на малката Мария. Срещу двамата е образувано наказателно производство за отвличане на непълнолетно дете.

Мигрената може да доведе до депресия

/КРОСС/ Хората, които страдат от пристъпи на мигрена, са по-застрашени да развият тежка депресия. Това сочат данните от проучване на канадски учени, чието изследване е публикувано в изданието Depression Research and Treatment.Експертите са наблюдавали 67 000 души в периода между 2005 г. и 2007 г. Те са открили, че всеки 16 човек, страдащ от мигрена, е склонен към депресивни състояния и мисли за самоубийство.Специалисти взимат предвид фактори като възраст и пол на участниците. От мигрена са страдали 6000 участници, по-специално представители на нежния пол(всяка седма жена).В същото време, депресивно разстройство се среща два пъти по-често при хора, които страдат от мигрена.Хората с мигрена са изпадали в депресия с 80% по-често от тези, които не са се сблъсквали с този проблем. Учените са установили още, че мигрената „притеснява" с 40% по-често тези, които страдат от депресия.

Правителството да поиска вот на доверие за бежанците, призова Цветанов

В момента липсва всякаква политика, свързана с бежанската вълна у нас, заяви в Плевен заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи в правителството на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщи БНР. Той призова правителството да поиска вот на доверие за свършеното и намеренията по въпроса с миграционния поток.

„Няма абсолютно никакъв д В момента липсва всякаква политика, свързана с бежанската вълна у нас, заяви в Плевен заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи в правителството на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщи БНР. Той призова правителството да поиска вот на доверие за свършеното и намеренията по въпроса с миграционния поток. „Няма абсолютно никакъв д

С аплодисменти за президента започна днешният протест срещу кабинета


Протестиращите за 130-ти пореден ден срещу кабинета "Орешарски" започнаха днешното си шествие със спирка пред президентството, където прозвучаха аплодисменти, съобщи БНТ. Хората приветстваха решението на Плевнелиев да публикува документите за покупката на къщата си.
 
Протестиращите са на мнение, че той е започнал операция "Чисти ръце" с личния си пример и сега трябва и другите политици да покажат какви данъци са платили и какви имоти имат.
Протестиращите освиркваха сградата на...

С аплодименти за президента започна днешният протест срещу кабинета


Протестиращите за 130-ти пореден ден срещу кабинета "Орешарски" започнаха днешното си шествие със спирка пред президентството, където прозвучаха аплодисменти, съобщи БНТ. Хората приветстваха решението на Плевнелиев да публикува документите за покупката на къщата си.
 
Протестиращите са на мнение, че той е започнал операция "Чисти ръце" с личния си пример и сега трябва и другите политици да покажат какви данъци са платили и какви имоти имат.
Протестиращите освиркваха сградата на...

С аплодименти за президента започна днешния протест срещу кабинета


Протестиращите за 130-ти пореден ден срещу кабинета "Орешарски" започнаха днешното си шествие със спирка пред президентството, където прозвучаха аплодисменти, съобщи БНТ. Хората приветстваха решението на Плевнелиев да публикува документите за покупката на къщата си.
 
Протестиращите са на мнение, че той е започнал операция "Чисти ръце" с личния си пример и сега трябва и другите политици да покажат какви данъци са платили и какви имоти имат.
Протестиращите освиркваха сградата на...

Дрогба ще играе още четири години

Звездата на Галатасарай Дидие Дрогба обяви, че възнамерява да продължи футболната си кариера с още четири години, като по този начин най-вероятно ще изравни рекорда на камерунската легенда Роже Мила, който игра до 39-годишна възраст. „Надявам се, че Господ ще ми даде нужното здраве и условия да играя още четири години“, коментира Дрогба на церемонията по връчването на наградата Golden Foot 2013 година в Монако. През март 2014 година Дрогба ще навърши 36 години. По-рано капитанът на Кот Д'Иваор обяви, че ще се откаже от националния тим на своята...

Тата Мартино преди Милан и Реал: Предстоят ни важни мачове, но не и решителни

Старши треньорът на Барселона Херардо Мартино обяви, че със сигурност настоящата седмица ще е много интересна, тъй като "каталунците" срещат Милан и Реал Мадрид. Въпреки това, Мартино не смята, че резултатите от тези два мача ще решат нещо окончателно. "Седмица с важни, но не и решителни мачове," заяви той. Мартино бе категоричен, че няма да пази никого за Ел Класикото срещу Реал. "Сега мислим само за Милан, и как да победим. От сряда ще мислим за Реал Мадрид," категоричен бе наставникът. "Към момента не е нужно още да правим някакви специални ...

Ексшефът на разузнаването ген. Кирчо Киров на съд за присвоени 5 млн. лв.

Бившият директор на разузнаването ген. Кирчо Киров застава утре на подсъдимата скамейка. Пред военния съд той ще се защитава по обвинение за присвояване на бюджетни средства. Прокуратурата твърди, че за периода 2007-2011 г. Киров е присвоил общо около 5 милиона лева, като парите били във валута - долари и евро.

Фонд "Земеделие" вече официално с нов шеф

Васил Грудев е назначен за директор на Държавен фонд „Земеделие". Той пое временно управлеското кормило, след като предишният директор - Румен Порожанов, подаде оставка.

"Рисковите бежанци" - в затворени лагери (Обзор)

Правителството затяга мерките за влизане и пребиваване на наша територия на бежанците и мигрантите.
Изграждане на съоръжения по границата, вкарване в центрове от затворен тип на бегълци, за които полицията реши, че са рискови за населението, спешно експулсиране на мигранти от други страни - това са само част от мерките, които правителството обсъди Правителството затяга мерките за влизане и пребиваване на наша територия на бежанците и мигрантите. Изграждане на съоръжения по границата, вкарване в центрове от затворен тип на бегълци, за които полицията реши, че са рискови за населението, спешно експулсиране на мигранти от други страни - това са само част от мерките, които правителството обсъди

Цветанов: Кабинетът да поиска вот на доверие за бежанците

В момента липсва всякаква политика, свързана с бежанската вълна у нас, заяви в Плевен заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи в правителството на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщи БНР. Той призова правителството да поиска вот на доверие за свършеното и намеренията по въпроса с миграционния поток.

„Няма абсолютно никакъв д В момента липсва всякаква политика, свързана с бежанската вълна у нас, заяви в Плевен заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи в правителството на ГЕРБ Цветан Цветанов, съобщи БНР. Той призова правителството да поиска вот на доверие за свършеното и намеренията по въпроса с миграционния поток. „Няма абсолютно никакъв д

Майка и посредник от България дали "русия ангел" на ромите в Гърция


Майката на откритото в ромски лагер момиченце, кръстено от медиите "русия ангел", Мария е българка, а посредникът между нея и ромската двойка, отгледала момичето, също е българин - това заяви в съда мъжът, представял се за баща на детето, съобщи БНТ. Хората, отгледали детето бяха разпитани днес в съдебната зала в Лариса. Срещу тях са повдигнати обвинения в отвличане на малолетна и притежание на фалшиви документи.
 

Версията, че българин е посредничил в сделката между ромското...

Цветанов: Правителството да си внесе вот на недоверие за бежанците

Ако правителството има смелост, да внесе в парламента вот на доверие за секторната си политика за бежанците, подкани от Плевен зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му темата за бежанците е болезнена, много тежка и той смята, че пропуснатите пет месеца от управлението на правителството на Пламен Орешарски "са ни довели до задънена улица".

Видео на взрива във Волгоград

Снимка: Радио "Ехото на Москва" Взривът във Волгоград Взривът във Волгоград

Телевизия „Россия 24” показа видеозапис на взрива в пътническия автобус във Волгоград.

Взривът е бил извършен от жена-атентатор, съобщава радио Голос России.

Във взривното устройство е имало тротил, гранати, винтове и железни стружки.

На мястото на инцидента е била намерена една граната, която сапьорите са обезвредили.

При терористичния акт са загинали 5 души, над 30 са пострадали. Осем души са в критично състояние.

 

 

Статията "Видео на взрива във Волгоград" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Модернизираха училища и детски градини в Община Аврен

1 726 724, 46 милиона лева финансирани от Европейския фонд за регионално развитие и общинския бюджет са усвоени за въвеждането на соларни системи и модернизация на три училища и три детски градини, което осигурява условия за икономия от консумираната енергия за отопление.

С търгове за конче от бракониерска кобила и катафалка на 25 години пълнят общинската хазна

На публичен търг с явно наддаване подават конче, родено в базата ОП“Разградлес“ от конфискувана от бракониери кобила. Решението ще вземат на сесия местните парламентаристи в Разград, днес го одобриха на съвместно заседание комисиите по законност и управление на общинската собственост. Кончето се родило дни след като е издадено наказателното постановление за отнемане в полза на държавата на бракониерската кобила. Няколко месеца по-късно Изпълнителната агенция по горите предоставила животното на община Разград. Кончето е на година и 4 месеца, жен...

Надраскаха колата на прокурор

“Пежо 307” на прокурор Иван Спиров от Окръжна прокуратура - Смолян е надрано с пирон два пъти в два поредни дни.
В обедната почивка в петък 36-годишният прокурор открил колата си, паркирана зад съдебната палата, с надраскан преден капак. На следващия ден неизвестен вандал отново атакувал автомобила в центъра на града. Този път оставил драскотини п “Пежо 307” на прокурор Иван Спиров от Окръжна прокуратура - Смолян е надрано с пирон два пъти в два поредни дни. В обедната почивка в петък 36-годишният прокурор открил колата си, паркирана зад съдебната палата, с надраскан преден капак. На следващия ден неизвестен вандал отново атакувал автомобила в центъра на града. Този път оставил драскотини п

Яна Акимова прие фамилията на Петко Димитров

Всички гости аплодират много дълго време Петко Димитров, когато казва Всички гости аплодират много дълго време Петко Димитров, когато казва "да" на балерината Яна Акимова. Ето така започва сватбената им церемония в неделя в ресторант в Панчарево. Преди това двамата се вричат един на друг само пред най-близките си хора в местния храм "Свети Димитър". Между другото там се снимат и кадрите с героя на Ненчо Илчев -

Купили Мария за 500 евро от майка българка

/КРОСС/ Бялата и руса Мария, открита в цигански катун в Гърция, е дете на българска циганка, която заедно с приятеля си го продала. Това заяви при разпит ромът, представял се за баща на детето.Той казал името на българския посредник, както и на истинската майка на Мария.39-годишният мъж е поискал да бъде освободен и да се срещне с двойката българи, които според думите му живеят в Гърция, както и да премахне поверителността при телефонния разговор за него и обвиняемата, за да се намерят истинските родители на детето.Мъжът потвърдил, че съпругата му го принудила да приеме детето от българските роми, отбелязвайки, че самият той е баща на пет деца.От вчера се тиражира и версията, че малката Мария е купена за 500 евро от българска майка, която се намира в Атина, и българските роми в района на Атика знаят подробности, които могат да осветлят разследването.Катунът, където момиченцето бе открито.40-годишната Елефтерия Димопуло и 39-годишният Христос Салис са имената на "родителите" на малката Мария, при които детето е живяло в катуна. Двойката цигани от Фарсала има различни адвокати, но от изявленията и на двамата представители на обвиняемите става ясно, че биологичните родители на детето са роми от България, които живеят в Гърция.Двамата роми са задържани, тъй като срещу тях има образувана преписка с наказателен характер за похищение на непълнолетно дете и многократно придобиване на фалшиво удостоверение

Отказаха да пуснат Чеци от ареста

Софийският градски съд отказа да върне свободата на Николай Русинов-Чеци, който е подсъдим за жестокото убийство на Яна Кръстева в Борисовата градина.

Има опасност той да се укрие, обявиха съдиите, след като защитата поиска мярката за неотклонение "задържане под стража" на Русинов да се промени в по-лека. Те не приеха аргументите, че подсъдимият Софийският градски съд отказа да върне свободата на Николай Русинов-Чеци, който е подсъдим за жестокото убийство на Яна Кръстева в Борисовата градина. Има опасност той да се укрие, обявиха съдиите, след като защитата поиска мярката за неотклонение "задържане под стража" на Русинов да се промени в по-лека. Те не приеха аргументите, че подсъдимият

Съдят "родителите" на малката Мария

Гръцки съд повдигна обвинение за отвличане на двамата роми, които се представяха за родители на 4-годишната Мария, намерена в ромски лагер край гръцкия град Лариса.

НЕК си взе еротичен модел на служба

Поредното скандално назначение в енергетиката, след това на Румен Овчаров в „Лукойл”, е на еротичен модел. Елена Бончева е от няколко седмици в компанията и работи като сътрудник в управление "Обществени поръчки".

Телефонни измамници „ужилили" възрастна жена с над 70 000 лв.

Телефонните измамници все повече лъжат жертвите си с обещания, че срещу пари ще бъде „освободена" ценна пратка от митницата. Наред със стандартните сценарии за роднина, който се нуждае спешно от пари заради злополука, измамниците все повече залагат на този нов номер при опитите си да измъкнат пари от случайно подбраните си жертви. Оказва се, че престъпните групи, които се занимават с телефонни измами, са предимно от Плевенска, Великотърновска и Русенска област. В 90% от случаите на телефонни измами жертвите сами разказват факти от личния си жи...

Рехав пореден протест срещу властта

По-рано днес се проведе и поредният контрапротест

Лудогорец пусна билетите за мача с Черноморец, талоните струват по 9 евро

Феновете, които възнамеряват да наблюдават на живо мача на Лудогорец с Черноморец в Одеса идния четвъртък от 22:05 часа, могат да се снабдят с билети на клубната база Спортен център Лудогорец в Разград, съобщават шампионите. Цената на талоните е 9 евро. Лудогорец съобщава на феновете, че в деня на срещата с Черноморец на стадиона в Одеса ще работи каса, откъдето привържениците на шампионите също ще имат възможност да се снабдят с билети. Гишето се намира до сектор №9, който е предвиден за гостуващата агитка....

Удължиха срока за регистрация на проекти в категория Медиа Мастърс на конкурса БГ сайт 2013

До четвъртък, 24 октомври 2013 г., до 24 ч. е удължен срокът за регистрациите на проекти в категория Медиа Мастърс на престижния конкурс БГ сайт. Всички, които не са успели да регистрират проекта си до сега в желаната категория и отговарящ на условията на конкурса, могат да го направят на адрес: http://bgsite.

Само европейци ще могат да купуват земя в България

"Това, което трябва да се случи през 2014 година, което е договорено в предприсъединителните документи, е отмяна на мораториума само за европейски граждани", каза депутатът от БСП Антон Кутев

Румен Петков се върна начело на БСП-Плевен


Бившият вътрешен министър в тройната коалиция и бивш депутат Румен Петков, сочен за близък до предишния президент Георги Първанов и за противник на лидера Сергей Станишев, беше избран за председател на областната структура на БСП в Плевен, съобщи агенция "Фокус".

Конкурент на Петков е бил бившият депутат от левицата в мандата на тройната коалиция Радослав Илиевски.

Изборът на нов председател на БСП в Плевен се наложи, заради изискване в устава местни председатели да не...

Германия се прекланя пред Димитър Гочев

Велик, неповторим, незабравим. Най-влиятелните германски медии във вчерашните си издания се прекланят пред ярката следа, оставена от българския режисьор Димитър Гочев. Той почина в нощта срещу неделя в Берлин на 70-годишна възраст.
 “Театралният свят загуби един от най-ярките си режисьори”, заяви вчера управляващият столичен кмет Клаус Воверайт, Велик, неповторим, незабравим. Най-влиятелните германски медии във вчерашните си издания се прекланят пред ярката следа, оставена от българския режисьор Димитър Гочев. Той почина в нощта срещу неделя в Берлин на 70-годишна възраст. “Театралният свят загуби един от най-ярките си режисьори”, заяви вчера управляващият столичен кмет Клаус Воверайт,

Египет отвори границата с Либия

/КРОСС/ Египетските власти откриха днес границата с Либия. Това стана, след като бяха освободени всички граждани на Египет, задържани от екстремисти, базирани в околностите на северния либийски град Аждабия.Главния граничен пункт в близост до град Ес Салюм , който беше затворен в събота, започва работа .В четвъртък в Либия групировка на бивши бунтовници взеха за заложници около 95 шофьора на камиони от Египет заедно с превозните им средства в района Аждабия, разположен на 150 км западно от Бенгази. Срещу освобождаването на заложниците си похитителите от затвора да бъдат пуснати либийците, задържани в Египет по обвинения в контрабанда на оръжие.В събота египетските власти обявиха, че спират за неопределено време работата на пункта на брега на Средиземно море. Официални причини не бяха обявени, но никой не се усъмни, че това е свързано със задържаните шофьори. В неделя всички задържани бяха освободени и повечето от тях са се завърнали в родината си. В операцията по освобождаването им се включиха Министерството на външните работи и египетският посланик в Триполи , който преговаряше с представителите на седем местни племена, които имат влияние върху въоръжените групировки .

Част от ж.к. Възраждане остана без вода

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария без вода ще останат абонатите в ж.к. "Възраждане" от бл. 67 до бл. 70. Очаква се аварията да бъде отстранена в близките часове, а водоподаването да бъде възстановено до полунощ, уточняват от водоснабдителното дружество.

Резнаха с 30% заплатите в "Левски" след резила с 0:3! Изгонени и съблечени няма!

30% глоба от заплатите за октомври за всички футболисти на “Левски” след резила с 0:3 от ЦСКА. Дори за резервите и тези, които изобщо не попаднаха в групата за вечното дерби. Изгонени няма. Това е решението на шефовете на “сините” след безобразното представяне в събота, официализирало треньора на врага като Тройчо Младенов.
“Глобите са факт, 30% глоба от заплатите за октомври за всички футболисти на “Левски” след резила с 0:3 от ЦСКА. Дори за резервите и тези, които изобщо не попаднаха в групата за вечното дерби. Изгонени няма. Това е решението на шефовете на “сините” след безобразното представяне в събота, официализирало треньора на врага като Тройчо Младенов. “Глобите са факт,

Гигантска дюля в с. Гълъбец

Дърво с гигантски дюли отгледа Сали от село Гълъбец. Най- големият плод е с тегло 1, 800 кг, похвали се търговецът.

Дюлята била засадена преди няколко години, но за пръв път тази година дала плод, разказа земеделският производител. Като търговец на зеленчуковия пазар той никога досега не е виждал дюли с такъв размер.

Дръвчето дало 4 плода. Най- големият тежи 1, 800 кг като първоначално теглото му, дори било 1, 850 кг, сподели търговецът.

Сали е оставил 2-те гигантски дюли на показ на сергията, която държи на пазара, но не смята да ги продава.

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

   Анжелина Янева

Русия и Иран укрепват военното си сътрудничество

Разговорите се фокусираха върху „електронни подслушвателни системи, радари

Разследват Бръмбаргейт-а в Пловдив!

Окръжна и Районна прокуратура Пловдив се семосезираха след публикации в електронните медии за пловдивския кмет и лидер на градската организация на ГЕРБ Иван Тотев.

Ваучерите за храна пак свършиха

Свършиха отпуснатите с актуализацията на бюджета 40 млн. лв. за ваучери за храна. Лимитът е изчерпан преди броени дни, съобщи вчера Асоциацията на операторите на ваучери.                                                                                                                                          

Свършиха отпуснатите с актуализацията на бюджета 40 млн. лв. за ваучери за храна. Лимитът е изчерпан преди броени дни, съобщи вчера Асоциацията на операторите на ваучери.

Забранените сайтове за онлайн залагания у нас са над 140

София /КРОСС/ Броят на забранените у нас сайтове за онлайн залагания вече е над 140. Повече от година след по-строгата регулация на залаганията от разстояние, само един чуждестранен оператор е получил лиценз.„Няма организирано нелегално онлайн залагане. Няма и пунктове. Ако има, те са пренебрежимо малко. През миналата и по-миналата година сме затворили над 100 такива незаконни пункта", обясни Явор Колев от ДАНС, който се занимава с интернет престъпленията.Според неофициални данни в България масово се използват прокси сървъри, които извършват милиони пренасочвания месечно. „Статистиката неофициално, която ние имаме, е, че интензитетът на играчите изобщо не е спрял - влизат си, залагат си, просто това не става легално", коментира Миглена Димитрова, която е адвокат на спортен сайт.Според бранша това лишава държавата от около 180 млн. лв. данъци годишно. „За да се лицензират повече чужди инвеститори, трябва има промяна в облагането - 15% са твърде много. Освен това данъкът трябва да е върху печалбата, а не върху оборота", заяви Сю Роситър от Европейската асоциация на игрите от разстояние.Поне към момента заявка за промяна в данъците върху хазарта у нас обаче няма., съобщи bTV.

Научно доказано: Ракията е лековита

Умерената консумация на ракия повишава концентрацията и намалява нивото на лошия холестерол, показва ново изследване.

ИУ-Варна с проект за модерна лаборатория за приложни изследвания върху безопасността на стоките

Стопански факултет към ИУ-Варна стартира през м. октомври 2013 г. проект "Развитие на приложните изследвания за безопасност на стоките в ИУ-Варна", реф. № BG161PO003-1.2.04-0092. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие на Европейския съюз.

U2 посветиха песен на Мандела и обявиха планове за нов албум


U2 разкриха част от първата си нова песен от няколко години насам и конкретизираха плановете около следващия си албум.

Минута от Ordinary Love може да се чуе в новия трейлър към биографичния филм за Нелсън Мандела с Идрис Елба в главната роля. Mandela: Long Walk To Freedom, който направи премиерата си на кинофестивала в Торонто, ще бъде по кината от 29 ноември, а U2 са написали песента специално за продукцията на режисьора Джъстин Чадуик. Сюжетът е базиран на мемоарната книга...

Осъдиха поет на 15 години затвор в Катар заради поема за Арабската пролет

15-годишна присъда за катарския поет Мохамед Ал Аджами потвърди днес Касационният съд в Доха, предаде ББС.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева  

До присъдата се е стигнало заради написана от него поема през 2011 година, приветстваща Арабската пролет и изразяваща надеждата този феномен да обхване и монархиите 15-годишна присъда за катарския поет Мохамед Ал Аджами потвърди днес Касационният съд в Доха, предаде ББС. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева До присъдата се е стигнало заради написана от него поема през 2011 година, приветстваща Арабската пролет и изразяваща надеждата този феномен да обхване и монархиите

С "финален щурм" S&P 500 успя да преодолее спада от началото на сесията

Търговците очакват доклада за развитието на пазара на труда в САЩ през септември и обръщат по-малко влияние на отчетите

    


Шалке загуби Марко Хогер до края на сезона

Шалке загуби полузащитника си Марко Хогер до края на сезона, съобщиха от клуба. Хогер скъса кръстни коленни връзки на дясното си коляно при победата с 3:2 над Айнтрахт Брауншвайг в събота. Хогер ще се подложи на операция, а възстановяването му ще продължи повече от шест месеца. В същото време наставникът на Шалке Йенс Келер допълни, че в състава се завръща триото Джърмейн Джоунс, Квеин Принс Боатенг и Тимо Хилдебранд. И тримата лекуваха различни травми, но ще попаднат в групата за двубоя от Шампионската лига срещу Челси във вторник. „Много съжа...

Председателят на БАН акад. Стефан Воденичаров: България може да печели от хранителни добавки

С председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров разговаря Ярослава Прохазкова

- БАН се е амбицирала да спаси държавата, до месец ще представите пред парламента националните цели, кои са сред тях? 

- Туризмът трябва да се превърне в индустрия. В момента имаме 2 месеца море и 2 месеца ски. Трябва да осигурим целогодишен туризъм. Около ... С председателя на БАН акад. Стефан Воденичаров разговаря Ярослава Прохазкова - БАН се е амбицирала да спаси държавата, до месец ще представите пред парламента националните цели, кои са сред тях? - Туризмът трябва да се превърне в индустрия. В момента имаме 2 месеца море и 2 месеца ски. Трябва да осигурим целогодишен туризъм. Около ...

Цветанов: Ако правителството има смелост – да внесе вот на доверие за бежанците

Плевен /КРОСС/ Ако правителството има смелост, да внесе в парламента вот на доверие за секторната си политика за бежанците. Това коментира в Плевен зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му темата за бежанците е болезнена, много тежка и той смята, че пропуснатите пет месеца от управлението на правителството на Пламен Орешарски "са ни довели до задънена улица".Според Цветанов неизпълнението на стратегията по темата за бежанските въпроси и липсата на политика от правителството са най-големия проблем в тази сфера. Ако не бяхме загубили време, нещата щяха да бъдат коренно различни, посочи той. Според бившия вътрешен министър по темата "няма абсолютно никакъв диалог с местната власт". Ние сме убедени, че да се реши този проблем трябва да има солидарност от всички 264 общини, не може да се решават въпросите с административно решение, допълни Цветанов. Той определи като изключително закъсняло решението на МС за увеличение на числения състав на Агенцията за бежанците. Никой от правителството не говори за профила на тези, които са влезли в страната - лишаваме се от възможността да ползваме техния капацитет, ако имат такъв, коментира заместник-председателят на партия ГЕРБ.Най-грешното решение е да се закрие полицейското училище в Казанлък, а да правиш домове за бежанци в курортни центрове показва абсолютно липса на всякаква политика, допълни той.

Поредна блокада на прохода ”Шипка” заради бежанците

Продължава и недоволството срещу настаняване на бежанци в страната. Жителите на Казанлък отново затвориха прохода "Шипка" за час. Те поискаха ясни гаранции от правителството, че полицейската школа в града няма да бъде превърната в бежански лагер.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване