Плевнелиев: Ще сезирам Конституционния съд за избора на шеф на ДАНС

„В следващите дни ще сезирам Конституционния съд с искане да се произнесе по решението на Народното събрание, свързано със злополучния избор за шеф на ДАНС". Това обяви на брифинг президентът Росен Плевнелиев. „Когато си на върха, там духат силни ветрове.

Йовов изложил концепция пред Батков, резултати се чакат след минимум година

Треньорският екип на „Герена“ и футболистите в Левски ще могат да се докажат до края на календарната година. Такова решение е взето на среща между Батков и Христо Йовов, която се проведе днес. Със собственика се е видял и старши треньорът Тони Здравков, който със сигурност остава на поста до края на годината. „Треньорите остават, но преди паузата ще коментираме. Трябва да покажат промяна, не толкова в резултатите, а най-вече в играта. Не може Левски да играе по този начин, както го направи в събота срещу ЦСКА. Ние си говорихме за този мач. Отно...

Лютви Местан: ДПС ще настоява да бъде разкрит поръчителя на убийството на Доган

„За да отговоря конкретно на въпроса кой е поръчал на Октай Енимехмедов да убие Ахмед Доган, означава да се намеся в територията на компетентните органи. Няма да направя това“. Това каза пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде Фокус.
                                                              „За да отговоря конкретно на въпроса кой е поръчал на Октай Енимехмедов да убие Ахмед Доган, означава да се намеся в територията на компетентните органи. Няма да направя това“. Това каза пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан, предаде Фокус.

Местан: ДПС ще настоява да се разкрие поръчителя на убийството на Ахмед Доган

„Не само, че не съм посочил каквото и да име, но единственото е, че очаквам от тях да не спират разследването за политическия поръчител. Ние съзнаваме колко е сложно да се стигне до истината, когато става въпрос за фактори, които стоят зад пердето. Настоятелната ни молба е разследването да продължи, да се стигне до истината”, настоява  Местан. 
„Не само, че не съм посочил каквото и да име, но единственото е, че очаквам от тях да не спират разследването за политическия поръчител. Ние съзнаваме колко е сложно да се стигне до истината, когато става въпрос за фактори, които стоят зад пердето. Настоятелната ни молба е разследването да продължи, да се стигне до истината”, настоява Местан.

Средната пенсия през 2014 г. - 307, 64 лв.

Това предвижда проектобюджетът на държавното осигуряване

    


Вдовицата на Тито - икона на стила на едно отминало време

Последното желание на Йованка Броз ще бъде изпълнено. Тя ще бъде погребана в помещението до титовия гроб в "Къщата на цветята"

Давид Черни показа среден пръст на чешките комунисти

Дръзка инсталация в центъра на Прага представи известният с антикомунистическите си убеждения чешки творец Давид Черни в навечерието на парламентарните избори. Чехия гласува в петък и очакванията са комунистите дискретно да влязат отново във властта. На платформа по река Вълтава Черни качи огромна скулптора на ръка със свити пръсти и единствено с вдигнат среден пръст. Творбата можеше да се види от Пражкия замък, седалище на президенството и беше в близост до Карловия мост на Вълтава. Президентът на Чехия Милош Земан подкрепя план след изборите левите социалдемократи да сформират правителство на малцинството, което да се полза с негласната подкрепа на чешките комунисти. Ако това се осъществи, за първи път от падането на комунизма през 1989 г. комунистите, макар и индиректно, ще се озоват отново на власт.

Холандия даде под съд Русия заради "Грийнпийс"

Холандия съобщи, че е завела дело срещу Русия пред Международния съд по морско право за освобождаването на 30 членове на екипажа на кораба на Грийнпийс "Арктик сънрайз", предаде БГНЕС. Срещу тях беше повдигнато обвинение в пиратство заради протест срещу добиването на петрол в Арктика, добавено беше и обвинение в наркотрафик. "Холандската държава моли за освобождаването на задържания екипаж и на кораба на Грийнпийс пред Международния съд по морско право, чиято централа се намира в Германия", се казва в комюнике. "Тъй като Холандия смята, че освобождаването на кораба и на екипажа е спешен въпрос, тя реши да предприеме тази стъпка", се допълва в съобщението. Руските власти повдигнаха обвинения срещу членовете на екипажа на екологичната организация в пиратство, за което се предвижда наказани...

Съдът назначи психиатрична експертиза на Доган


Състав на Софийски градски съд (СГС) с председател съдия Пенка Велинова не се произнесе по искането на почетния председател на ДПС Ахмед Доган да бъде заличен като свидетел по делото срещу нападателя му Октай Енимехмедов.

Съдът назначи съдебно-психиатрична експертиза, която трябва да установи дали Доган може да участва в процеса и дали е в състояние да възприема правилно фактите и да може да дава конкретни обяснения по тях.

В началото на заседанието днес постъпи молба от...

Областният управител и неговите заместници с колеги от две габровски гимназии

Антония Янкова и Стефан Георгиев седнаха на столовете  на ръководството на Областната администрация  за няколко часа. Инициативата за включването  на младите хора в управлението на местни и държавни институции на територията  на община Габрово е следствие  от провелата се Панорама на средните училища тази година. Тогава единодушно всички представители  на местната и държавна власт приеха да бъдат заместени за един ден  от най-добре представилия се ученик от всяка гимназия по време на изпитите. Изборът да реализират един работен ден в Обл...

Йованка Броз ще бъде погребана до Тито

Правителството на Сърбия взе решение вдовицата на лидера на Социалистическа федеративна република Югославия и югославската соцпартия Йосип Броз Тито - Йованка Броз, да бъде погребана редом със съпруга си в мавзолея "Дом на цветята" на територията на Историческия музей на Югославия в Белград, предаде агенция БЕТА. На заседание на министерския съвет е бил сформиран организационен комитет, който ще се заеме с изпращането в сетния й път на Йованка. Начело на организацията ще е вицепремиерът Расим Ляич. Вдовицата на Тито почина в неделя в клиничния ...

Жителите на Казанлък блокират пътя за прохода Шипка

В знак на протест днес около 300 души блокираха пътя за прохода Шипка, предаде „Фокус“. Недоволството е срещу закриването на полицейската школа и откриване на лагер за настаняване на бежанци в Казанлък. Председателят на Инициативния комитет в защита на полицейската школа Иван Иванов пояснява, че пътят е блокиран в рамките на един час от 12:00... В знак на протест днес около 300 души блокираха пътя за прохода Шипка, предаде „Фокус“. Недоволството е срещу закриването на полицейската школа и откриване на лагер за настаняване на бежанци в Казанлък. Председателят на Инициативния комитет в защита на полицейската школа Иван Иванов пояснява, че пътят е блокиран в рамките на един час от 12:00...

Без ток във Варна и областта утре ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 22 октомври - вторник, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - карето: бул. ”Сливница”, ул. ”Пирин”, ул.

Строг контрол върху дискотеките във Враца заради смъртта на Ники

Община Враца и полицията в града затягат драстично контрола върху нощните заведения. Причината е трагичната смърт след побой на 16-годишния Николай Димитров пред местна дискотека, съобщи bTV. 

Ще се проверява както спазването на работното време, така и пропускателния режим за непълнолетни. По данни на полицията след инцидента с момчето са ... Община Враца и полицията в града затягат драстично контрола върху нощните заведения. Причината е трагичната смърт след побой на 16-годишния Николай Димитров пред местна дискотека, съобщи bTV. Ще се проверява както спазването на работното време, така и пропускателния режим за непълнолетни. По данни на полицията след инцидента с момчето са ...

Ден 130: Народе ???? Не умирай, протестирай

Снимка: Константин Павлов

За 130-та поредна вечер в центъра на столицата се събраха демонстранти, които протестираха срещу правителството на Пламен Орешарски.

Сред плакатите, които носеха протестиращите, имаше един, на който пишеше  “Народе ???? Не умирай, протестирай”, а над него бе закачена снимка на Васил Левски.

С аплодисменти демонстрантите засвидетелстваха подкрепата си за президента Росен Плевнелиев, който е обект на масирана атака от Николай Бареков и близките до КТБ и Делян Пеевски медии.

Снимка: Константин Павлов

Около 19.45 ч. шествие от 200 души тръгна към парламента. По целия път протестиращите скандираха “Мафия”, “Оставка” и “Избори”. Десетина минути след 20.00 часа по-голямата част от демонстрантите се разотидоха.

Очаква се утрешното извънредно заседание на Народното събрание да събере протеста доста по-рано – в 15.00 часа. 

 

Статията "Ден 130: Народе ???? Не умирай, протестирай" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Паднаха уличаващи показания за убийството на Яна

Майката на първия заподозрян за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина Пламен Трифонов се отрече от първоначалните си показания дадени по време на разследването. В тях тя твърди, че Пламен не е бил с нея въпросната нощ и е останал в Борисовата градина.

Реформаторите запознаха БТПП със спешните си мерки за икономиката

София /КРОСС/ Пакетът спешни мерки в икономиката, предлаган от Реформаторския блок, беше представен на работна среща в БТПП пред ръководството и експерти на Палатата от представителите на Гражданския съвет към Реформаторския блок. Сред гостите бяха Димитър Бъчваров, Георги Ганев, Найден Зеленогорски, Корман Исмаилов. От страна на БТПП в работната среща участваха председателят Цветан Симеонов, главният секретар Васил Тодоров и експертите Олга Чугунска, Антон Лалов и Заря Сълова.Беше констатирано съвпадение в позициите по редица от дискутираните теми, например по отношение на необходимостта от намаляване на административната тежест за бизнеса. От страна на Палатата бе подчертано, че Палатата настоява за действия, които ще подобрят бизнес средата като цяло в страната и бе посочено, че според провежданите от БТПП проучвания, по-високата инвестиционна дейност зависи основно от два фактора - администрацията да стане по-ефективна и да намалее корупцията в публичните среди.Един от въпросите, по които БТПП ирази резерви, е този за въвеждането на необлагаем минимум. Такава мярка е стъпка към прогресивното данъчно облагане, което няма да допринесе за повишаване на приходите в бюджета.      

Строг контрол върху нощните заведения във Враца след смъртта на Ники

Община Враца и полицията в града затягат драстично контрола върху нощните заведения. Причината е трагичната смърт след побой на 16-годишния Николай Димитров пред местна дискотека, съобщи bTV. 

Ще се проверява както спазването на работното време, така и пропускателния режим за непълнолетни. По данни на полицията след инцидента с момчето са ... Община Враца и полицията в града затягат драстично контрола върху нощните заведения. Причината е трагичната смърт след побой на 16-годишния Николай Димитров пред местна дискотека, съобщи bTV. Ще се проверява както спазването на работното време, така и пропускателния режим за непълнолетни. По данни на полицията след инцидента с момчето са ...

Румен Петков застана начело на БСП-Плевен

Плевен /КРОСС/ Бившият вътрешен министър и депутат Румен Петков бе избран за председател на областната структура на БСП в Плевен. Това стана по време на събранието на областния партиен съвет, което приключи преди минути. Кандидатите за лидерския пост бяха двама - Румен Петков и Радослав Илиевски. Петков благодари за подкрепата, която е получил, както от досегашния председател на областната организация на БСП в Плевен Васил Антонов, така и от страна на другия кандидат Радослав Илиевски.

Румен Петков оглави БСП-Плевен

Румен Петков бе избран за председател на областната структура на БСП-Плевен на събранието на областния партиен съвет, което приключи преди минути. Кандидатите са били двама - Румен Петков и Радослав Илиевски.

Жена-камикадзе взриви автобус във Волгоград, 5 жертви

Атентаторка-камикадзе се взриви в автобус, пълен с ученици в Южна Русия, като уби най-малко петима души и предизвика опасения за сигурността по-малко от четири месеца преди Зимните олимпийски игри.

Мария Габриел настоява пред ЕК за подпомагане на пчеларския сектор

Секторът “Пчеларство“ няма да бъде подпомогнат нито чрез директни плащания, нито чрез обвързано с производството подпомагане става ясно след приключилите тристранни преговори по оформянето на Общата селскостопанска политика за новия програмен период 2014 – 2020 г. Това алармира Мария Габриел, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП в писмо до медиите. "Въпреки че новата ОСП залага на по-голяма справедливост за земеделските производители и повече гъвкавост при прилагане на регламентите за държавите-членки, ситуацията около пчеларите остава на същото ниво. В та...

Рашидов сам поискал от Борисов да отложат внасянето на вот на недоверие за културата

Бившият министър на културата и настоящ депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов разкри, че по негова молба Бойко Борисов е отложил засега внасянето на вот на недоверие срещу кабинета „Орешарски" за културата. В интервю за Дарик Рашидов обясни, че новият министър Петър Стоянович трябва да получи още малко време, а освен това темите за бежанците и за продажбата на земя на чужденци били много важни. Бившият министър беше категоричен, че ГЕРБ не се заиграва с „Атака", а само подкрепя искането на националистите за дебат по тези две теми в пленарната зала. На ...

Плевнелиев: Не си оправям живота чрез политиката

Президентството публикува документи за плащанията по банков път, направени от държавния гласва през 2007 г., за покупката на къщата му в Гърция

Експертиза ще установи болен ли е Доган

София /КРОСС/ Софийски градски съд назначи медицинска експертиза, с която трябва да се установи дали здравословното състояние на почетния председател на ДПС Ахмед Доган му позволява да даде показания по делото срещу Октай Енимехмедов. Днес Доган изпрати днес молба до съда, в която настоява да бъде заличен като свидетел по процеса. Към нея е приложен и болничен лист, който сочи, че състоянието му не му позволява да се яви в съдебната зала. Съдът обаче прецени, че документът не установява неспособност на Доган да даде показания.Защитникът на Октай Енимехмедов изтъкна, че становището на лекаря, написал болничния лист, касае момента, в който Доган е постъпил в болница, но то не уточнява, че след този момент състоянието му е същото.Подсъдимият заяви, че държи на разпита на почетния председател на ДПС, защото той е основен свидетел и посочи, че Доган е длъжен да "прояви поне малко мъжество" и да дойде в съдебната зала.Следващото заседание по делото е на 25 ноември.

ЕС призова границите да останат отворени за бежанците от Сирия


Европейският съюз си дава сметка за нарастващите тревоги сред по-далечните съседи на Сирия, но отново призовава границите да останат отворени за сирийските бежанци. Това се посочва в заключенията от днешното заседание на Съвета на ЕС по външни работи в Люксембург, предаде БТА.

Всички съседи на Сирия трябва да оставят границите проходими и да осигурят убежище за бежанците, включително за палестинците, се допълва в заключенията. Всички страни, които предоставят средства, трябва да...

Роналдо разпуска на -150 градуса

Кристиано Роналдо може да има гореща кръв, но тайната на добрата му форма са смразяващите температури, с които възстановява мускулестото си тяло. Звездата на “Реал” (Мадрид) разполага в дома си с модерна камера за криотерапия. Това е лечение чрез екстремно ниски температури, които провокират по-бързо възстановяване на мускулните тъкани и стимулират Кристиано Роналдо може да има гореща кръв, но тайната на добрата му форма са смразяващите температури, с които възстановява мускулестото си тяло. Звездата на “Реал” (Мадрид) разполага в дома си с модерна камера за криотерапия. Това е лечение чрез екстремно ниски температури, които провокират по-бързо възстановяване на мускулните тъкани и стимулират

Даниел Георгиев стана кмет за един ден, издаде извънредна заповед

Даниел Георгиев от 8 "г" клас на НАГ седна днес в стола на Таня Христова. Ученикът реализира успешен еднодневен мандат, чиито акцент бе амбициозната инициатива Габрово да бъде Европейска столица на културата през 2019 година. "Най-запомнящата се кампания от подготвителния етап на кампанията стартира през първия учебен ден", заяви Даниел Георгиев пред журналисти днес. "Става дума за подарък, който получи всеки габровски ученик - тефтерче с надпис "Габрово, кандидат за европейска столица на културата" и призив да се върне поне едно листче от този...

Проблеми с достъпа до Facebook изнервиха хиляди потребители по света


Вече  няколко часа различни основни функции на Facebook създават проблеми на потребителите. За момента изглежда, че почти всеки има различни неволи. Най-обикновено те са невъзможност да се публикува статус, проблем с функцията за коментиране или неработещ "Like" бутон. Някои потребители се оплакват и от невъзможност да качват снимки.

Справка в страницата за разработчици на Facebook показва, че платформата действително изпитва затруднения. Основният проблем е в системата за онлайн...

Малмстрьом: Ще окажем нужната помощ на България за бежанците

България ще получи нужната финансова и техническа помощ за справяне с бежанската вълна, заляла страната. В това вярва ЕК, съобщи комисарят по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом, без да посочва конкретна сума. Не мога да обявя сумата.

Бившият шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров застава пред съда утре заради 5 млн. лв.

Бившият директор на разузнаването ген. Кирчо Киров застава утре на подсъдимата скамейка, съобщи „Труд Бившият директор на разузнаването ген. Кирчо Киров застава утре на подсъдимата скамейка, съобщи „Труд". Пред военния съд той ще се защитава по обвинение за присвояване на бюджетни средства. Прокуратурата твърди, че за периода 2007-2011 г. Киров е присвоил общо около 5 милиона лева, като парите били във валута - долари и евро.За улесняване на при

Германският Ford T5

Заради производител на камиони, Mustang е трябвало да смени името си

    


Диво прасе над 300 кг уцели ловец в стралджанското село Каменец

Стралджанското село Каменец се радва на сериозни ловни подвизи тази есен. Дали точният мерник, или късметът са  причината, но местната ловна дружинка с председател Антон Петров само за две седмици записа в актива си отстреляни 9 диви свине, докато миналата година за целия сезон бяха улучени само 4  глигана. „Успехът се дължи и на добрата подготовка на момчетата”, твърди кметът Живко Димитров, който с гордост допълва, че един от трофеите е над 300 кг животно, ударено в каменската гора.   От общинския пресцентър уточняват, че с точен мерник са се...

Тодор Енев: Победата на Гришо ще спре спекулациите за личния му живот

Капитанът на България за Купа Дейвис Тодор Енев коментира пред Гонг успеха на първата ни ракета в Стокхолм. „Това е един страхотен успех, както за него, така и за българския тенис. Това е една дългоочаквана победа за Григор и за всички, които сме вярвали в него. Тази купа дойде в точното време, за да се спрат всички спекулации около това как му влияе личният живот и всички останали неща“, коментира Енев. „Аз винаги съм вярвал в него. Сигурен съм, че съвсем скоро ще влезе сред десетте най-добри в световната ранглиста. Всяка промяна води до нещо ...

Иван Тотев се забърка в нов скандал със записи, прокуратурата се заема с тях

Окръжната и районната прокуратура в Пловдив се самосезираха в понеделник по поредния скандал с изтекли компрометиращи записи на кмета на града Иван Тотев. По-рано през деня към редица медии изтече аудиозапис, в който се чуват обясненията на кмета, че общинският съвет в Пловдив взима нарочно подготвени незаконосъобразни решения. Записът е направен на партийно събрание на ГЕРБ, водено Тотев в качеството на местен партиен лидер. Той обяснява как градският парламент умишлено гласува незаконни решения, за да бъдат връщани от областния управител Венцислав Каймаканов (ДПС). Целта е вината за нереализираните в града проекти да пада върху него, а не върху общинската администрация. На записите от събранието се чува още как Иван Тотев обяснява, че се подготвя за гласуване “брутално незаконно решение”. В записа се чува още, че Каймаканов бил доста компрометиран, особено след системните протести пред кабинета му през лятото при встъпването му в длъжност. "Знаете ние много добре го изиграхме и никой не разбра", казва многозначително Тотев пред съпартийците си от ГЕРБ. Областният управител атакува в административния съд решението на общинския съвет за изтегляне на заем от 30 милиона лева за различни проекти в града. Мотивите бяха, че не е проведено задължителното публично разискване по проекта, няма решение на постоянните комисии в съвета, както и че няма конкурс за избор на банка, която да отпусне парите, припомня "Дарик". Каймаканов спря и проект за строеж на подземен паркинг, защото няма обезпечаване на искания заем от 3 млн. лв. Този проект също не е бил подложен на публично обсъждане. От записите става ясно още, че ГЕРБ започва на национално равнище подготовка за извънредни избори. Тотев разяснява, че “с благословията на централното ръководство” в Пловдив вече текат преговори с всички десни лидери, а целта е да се заложи на твърдия електорат, който имат бившият кмет Спас Гърневски и кръгът около сегашния председател на общинския съвет Илко Николов. През миналата седмица между ГЕРБ и Реформаторския блок се завъртя интрига около протестен концерт в Пловдив под мотото “Не на реставрацията на комунизма. Не на олигархичното управление”. На рекламните плакати бяха посочени като инициатори ГЕРБ и партии от от Реформаторския блок. Лидерът на ДСБ Радан Кънев обаче отрече, че дясната коалиция има нещо общо с този концерт. Покрай скандала с аудиозаписа двете прокуратури в Пловдив ще извършат проверка дали има достатъчно доказателства за извършено от Иван Тотев престъпление по служба. Разследването е възложено на местната икономическа полиция и ще продължи 30 дни. След изтичането на записа Иван Тотев коментира пред медиите, че въпросът не е дали той е извършил престъпления, а по-скоро кой е направил записа и носи отговорност за неговото разпространение. Кметът не се притеснявал от прокурорската проверка, защото "изказванията са извадени от контекста". "Категорично няма да коментирам неща, които са абсолютно незаконни, неморални, несъществуващи, защото реално в правния мир ги няма", каза Тотев. Преди две години чрез интернет бе разпространен друг скандален видеозапис, който демонстрира как в качеството си на активист на ГЕРБ Иван Тотев "обучава" партийни кадри на "печелене" на избори с купуване на ромски гласове, платени публикации и "злепоставяне на опонента". Ставаше дума за частичните местни избори през юли 2009 г. в район Източен в Пловдив. Иван Тотев, който дотогава е кмет на този район, и същевременно областен председател на ГЕРБ в Пловдив, става депутат в 41-ото Народно събрание. Именно в това си качество, той отправя "съветите". Месец по-късно Тотев стана областен управител на Пловдив, а след това спечели и кметските избори в Пловдив. Като кмет той отричаше да е правил подобни "инструкции" за печелене на избори и твърдеше, че записът е фалшифициран.

Актьори: Театър е на ръба на невъзможното

Благоевградският драматичен театър "Никола Вапцаров" е поставен в ситуация, в която трябва да оцелява на ръба на невъзможното, така актьорите от местната трупа описаха състоянието, в което се намира културната институция в момента. По думите на театралите, вече трети месец те са без заплати, като сред основните причини за това според тях е липсата на гъвкава система за финансиране на театрите,  която не е съобразена със спецификата на регионите. "Един 90-годишен театър в момента е изправен на нокти от страх, от липса на средства за преж...

Евра намекна, че може да напусне Юнайтед

Защитникът на Манчестър Юнайтед Патрис Евра намекна, че може да напусне клуба през лятото. Според думите на французина, клубът е готов да му предложи нов контракт, но на-вероятно ще си тръгне от „Олд Трафорд“ поради лични причини. Настоящият контракт на футболиста изтича през юни 2014 година. „Не, не се притеснявам, че все още новият ми договор не е договорен. Това са лични неща. Не става дума, че Манчестър Юнайтед не иска да подпиша нов контракт. Става дума за лични причини. От Юнайтед искат да завърша кариерата си в клуба, но тук става дума з...

Наемите на магазини в Ню Йорк най-скъпи, у нас - най-евтини

Престижните световни търговски улици се съживяват през тази година и голяма част от тях отчитат повишение в наемите, показва последният доклад на Colliers International.“5-то авеню” в Ню Йорк запазва първото място като най-скъпа търговска улица в светадокато българският бул, “Витоша” е на опашката - не само в Европа, но и в ... Престижните световни търговски улици се съживяват през тази година и голяма част от тях отчитат повишение в наемите, показва последният доклад на Colliers International.“5-то авеню” в Ню Йорк запазва първото място като най-скъпа търговска улица в светадокато българският бул, “Витоша” е на опашката - не само в Европа, но и в ...

Бакалов: Проблемът с бежанците ще доведе до отдалечаването ни от Шенген

София /КРОСС/ Изграждането на 30-километрова ограда с Турция не би решила проблема с бежанците. Това коментира пред БНР експертът по национална сигурност и бивш депутат от ОДС Йордан Бакалов. Да, тези 30 километра ще имат спомагателна функция, но по-скоро основният въпрос, който трябва да се зададе, е защо толкова години, при положение, че се вижда, че гражданската война в Сирия се задълбочава, защо българските власти не взеха мерки. Това е сериозно предизвикателство, което се решава в самата му основа. Не виждам външната ни политика да реагира. Нито бившият, нито настоящият външен министър участват в решаването на този проблем. Турция е полицейска държава, няма как тези хора да минат територията й и да не бъдат забелязани. Затова е явно, че турската страна има политика по този въпрос и притиска ЕС и България. Големият проблем е, че това ще доведе до отдалечаване на шенгенското ни членство. Турция се води голяма страна и е нормално тези хора да останат на нейна територия.Бакалов смята, че щеше да е добре да се изгради заедно с Турция и с помощта на ЕС един бежански лагер в Одрин.

Режат Левски с 30% за 0:3

Ръководството на Левски ще глоби футболистите с 30% от месечното им възнаграждение за загубата от ЦСКА. По принцип това е законното наказание, което могат футболистите да получат. При това положение, играчите на Тони Здравков ще получат 30% по-малко от заплатите си в края на месеца. Играчите са приели спокойно санкцията, която се стовари върху тях. Това не е и първият път, в който „сините“ футболисти отнасят глоба. Миналата година тимът отново беше санкциониран. Христо Йовов каза, че ако отборът промени играта и отношението си, глобите могат да...

Съдят ексшефа на разузнаването ген. Кирчо Киров за присвоени 5 млн. лв.

Бившият директор на разузнаването ген. Кирчо Киров застава утре на подсъдимата скамейка, научи „Труд". Пред военния съд той ще се защитава по обвинение за присвояване на бюджетни средства.

Прокуратурата твърди, че за периода 2007-2011 г. Киров е присвоил общо около 5 милиона лева, като парите били във валута - долари и евро.За улесняване на прис Бившият директор на разузнаването ген. Кирчо Киров застава утре на подсъдимата скамейка, научи „Труд". Пред военния съд той ще се защитава по обвинение за присвояване на бюджетни средства. Прокуратурата твърди, че за периода 2007-2011 г. Киров е присвоил общо около 5 милиона лева, като парите били във валута - долари и евро.За улесняване на прис

Червени депутати започват дискусия за необходимостта от нов закон за пътищата

София /КРОСС/ По инициатива на народните представители от ПГ на Коалиция за България Георги Свиленски и Татяна Буруджиева започва поредица от публични дискусии за необходимостта от създаване на нов закон за движение по пътищата. Първата от тях е на тема: „Участниците в пътното движение, техните права и задължения. Човешкият фактор като източник за опазване живота и здравето на всички участници в пътното движение".Целта на тази първа обществена дискусия е да се обсъдят възможностите и начините за намаляване на жертвите - водачи, пътници, пешеходци, велосипедисти, посредством въздействие върху поведението на участниците в пътното движение. Тя ще се състои на 22.10.2013г. /вторник/, от 11.00 до 14.00 часа, в зала „Изток", в сградата на Народното събрание на пл. „Народно събрание" №2.

Защо Плевнелиев мълчи за ордерите за 70 000 лева?

Г-н президент, ако всички тези хора на площада в Ямбол подкрепят промяна на политическата система и ако дойдат да управляват нови хора, такива като мен, как ще гледате тези хора в очите? Този въпрос зададе от първо лице Николай Бареков.

Знам кой мъти водата, обяви Плевнелиев

Няма повече да отговарям на всяка една лъжа и да рекламирам популисти

49 варненски училища се включват в ученическите спортни игри

49 училища от град Варна са подали заявка за участие в Ученически игри - 2013/2014, което е своеобразен рекорд за последните години. Ежегодно в състезанията се включват около 3500 варненски деца. И тази година спортовете, заложени в програмата, са осем: футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, лека атлетика, шахмат и бадминтон.

12 български компании попаднаха в класацията SEE Top 100

"Армеец" АД е най-добре представилата се застрахователна компания в класацията

    


Търсят с Интерпол норвежки момичета, тръгнали към Сирия

Те са от сомалийски произход, дошли са в страната през 2000 г.

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване