Страсбург осъди Русия, че не е съдействала на разследването в Катин

Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург потвърди окончателно присъдата срещу Русия, че не е оказала съдействие за разследването на съдбата на хиляди полски офицери, екзекутирани в Катинската гора по време на Втората световна война през 1940 г.

Нова водеща изгрява в ефира на Нова ТВ

Татяна Чохаджиева е най-новото лице, което се присъединява към екипа на Новините на Нова ТВ. Тя ще бъде водеща на централната новинарска емисия,...

Бомба под влак в Пакистан уби 7 души

Бомбен атентат срещу пътнически влак в Пакистан причини смъртта на на 7 човека и рани други 20, информира Indianexpress. Взривното устройство е било поставено на релсовия път, заяви провинциалният министър на вътрешните работи.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева  

Бомбата избухнала при преминаването на влака Бомбен атентат срещу пътнически влак в Пакистан причини смъртта на на 7 човека и рани други 20, информира Indianexpress. Взривното устройство е било поставено на релсовия път, заяви провинциалният министър на вътрешните работи. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Бомбата избухнала при преминаването на влака

Николай Дойнов: За войната от първо лице

В болницата Николай Дойнов вижда много тежки случай – хора без крака, с обезобразени лица

По пътя на пулсиращата светлина

Бела Бенова ще представи на 24 октомври (в четвъртък) своята дебютна книга „По пътя на пулсиращата светлина”. Това ще стане от 17 часа, в Историческата експоциция на бургаския музей, на улица „Лермонтов” 31. Проиведението е автобиографичен пътепис, богато илюстриран с 250 черно–бели фотографии. Той разказва за велосипедното пътешествие на авторката и приятели по българските черноморски фарове през 2007 година. <...

Виц на деня – 21 октомври

Липсата на фейсбук всява паника и хаос по улиците на София.

Фейсбук не работи. Паника по улиците на София. Тийнеджърки тичат по улицата със свои снимки и питат минувачи “ХАРЕСВА ЛИ ВИ???”

Статията "Виц на деня – 21 октомври" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Сирийски вестник: Българска танцьорка дари парите си за бежанци

Българска танцьорка дари всичките си пари, за да подпомогне сирийските бежанци, пише сирийският информационен сайт ’’Ол фор Сирия’’. 

’’В социалната мрежа ’’Фейсбук’’ сирийските активисти разнасят оспорвана и същевременно иронична новина’’, съобщават от сайта.

Танцьорката обявила, че ще дари всички пари, които спечели, танцувайки в ресторант Българска танцьорка дари всичките си пари, за да подпомогне сирийските бежанци, пише сирийският информационен сайт ’’Ол фор Сирия’’. ’’В социалната мрежа ’’Фейсбук’’ сирийските активисти разнасят оспорвана и същевременно иронична новина’’, съобщават от сайта. Танцьорката обявила, че ще дари всички пари, които спечели, танцувайки в ресторант

Старите моми и заклетите ергени на Холивуд

Звезди, които никога през живота си не са се женили или омъжвали

    


Ако изборите са днес! Галъп: БСП - 22,3%, ГЕРБ - 19,2%

 Ако изборите са днес 22,3% ще гласуват за БСП, а 19,2% за ГЕРБ. 41% от българите не подкрепят искането за оставка на правителството на премиера Пламен Орешарски.

Това показват данните от последното изследване на "Галъп интернешънъл", проведено между 3 и 10 октомври чрез пряко стандартизирано интервю по домовете сред 1013 пълнолетни българи в цялата страна.

Вече четири поредни месеца се възпроизвежда сходна картина на обществените настроения, се констатира в изследването.

Изкристализирането и проясняването на структурата на нагласите, обаче, не отменя и немалката степен на тревога в обществото. Протестният потенциал остава висок. Затова и предстоящият зимен сезон се очертава като важен тест за участниците в политическия процес. Почти без промяна в последните месеци остават общите нива на песимизъм и оптимизъм в традиционния въпрос на "Галъп интернешънъл" накъде върви страната. Песимизмът по традиция преобладава, а нивата от близо 70% негативни очаквания са постоянни от началото на политическата криза през февруари до днес - със закономерното изключение около изборите.

И през месец октомври продължават ясно да личат позициите "за" и "против" правителството на Пламен Орешарски. 41% от българите искат оставка на кабинета. Също толкова подкрепят и протестите срещу него. Контрапротестите пък се ползват с одобрението на 27% от респондентите. 38% смятат, че протестите срещу правителството трябва да продължат. 22% твърдят, че биха взели лично участие в тях – това означава, условно, повече от милион българи. На фона на данните по тези въпроси от предишните месеци октомври потвърждава постепенно успокояване при запазване на немалка протестна енергия. По-младите, хората с по-високи доходи и образование, привържениците на партиите на десницата, продължават да са и в по-голяма степен настроени срещу настоящото управление.

Потенциалът на Реформаторския блок засега остава на нива от 5 – 6%. Подобни числа се получават при сумиране на резултатите на различните партии в блока в стандартния отворен въпрос от типа "Ако изборите се проведат сега...", както и при изричен въпрос за Реформаторския блок от типа "Бихте ли гласували за". Данните за новата формация, обаче, все още са хипотетични и отразяват потенциални нива.

Половината от привържениците на ГЕРБ смятат, че партията им трябва да се коалира с Реформаторския блок, една пета са на обратното мнение, а една трета се колебаят. При привържениците на партиите от Реформаторския блок картината изглежда противоположна. Общи действия на Реформаторския блок и ГЕРБ изглеждат по-желани при привържениците на ГЕРБ и по-нежелани при привържениците на Реформаторския блок.

Няма съществена динамика в доверието към основните личности, включително и към ръководителите на двете основни партии. Така се потвърждава наблюдението от миналия месец, за стабилизация в нивата на доверие и към Бойко Борисов, макар и при по-ниски стойности от преди. Рискът за подкрепата към Росен Плевнелиев продължава да стои. Благоприятни и през този месец изглеждат позициите и на Георги Първанов, Йорданка Фандъкова, Константин Пенчев.

Развитието на парламентарния дебат в последните седмици явно повлиява на доверието в парламента и то достига до нива от 15%, които помним по време на предишния мандат или мандата на Тройната коалиция. Трябва да се изчакат данните от ноември, за да се види дали парламентът ще продължи към нива от 10% доверие, познати назад в годините.

Доверието в правителството е 30%, а недоверието – два пъти по-високо. Така подкрепата за правителството и през октомври напомня нивата в последните месеци на управлението на Борисов и в първите месеци на управлението на Тройната коалиция, т.е. благоприятните периоди за Тройната коалиция и неблагоприятните за Борисов. Очаквайте подробности. /БГНЕС

София / България

70 % песимизъм отчита проучване на Галъп

41% от българите искат оставка на кабинета

Поли Генова и Прея разпускат в джакузи

Поли и Прея решиха да разпуснат след концерта на звездите в МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ в джакузито в двора на открито. Ниските температури не ги изплашиха и те решиха да се потопят в горещата вана на сладки приказки. Оказа се обаче, че има повреда и джакузито трябва да бъде напълнено с вода ръчно. Това не спря Поли и тя „на инат“ дори с риск да си счупи крак успя да подготви ваната за релакс терапия. Прея също се включи в ръчното пълнене на ваната с легени и след близо час тежък физически труд двете заедно щастливо се потопиха по бански и с бутилка шампанско в джакузито на Академията. Звездите в МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ имаха привилегия да гледат мача ЦСКА-Левски . За всеобща изненада към мача по-голям интерес проявиха жените, а Поли Генова се оказа голям фен на ЦСКА и като исти...

E-учебници пусна издателство "Просвета"

Всеки български първолак вече може да има електронни учебници на компютъра си, съобщават от издателство "Просвета", ден преди официално да обявят електронните учебници за вкъщи, което ще стане на 22 октомври.За пръв път "Просвета" ще представи новото си поколение електронни издания, предназначени за работа вкъщи – за учениците и за родителите. Най-късно до 1 ноември, Деня на будителите, издателството ще предложи интернет достъп до своите електронни учебници за 1. и 2. клас. Това ще става срещу минимален годишен абонамент чрез сайта e-uchebnik.bg. Сайтът непрекъснато ще се обогатява с електронни уроци, с нови онлайн форми за обучение, занимателни игри, тестови задачи с актуални новини за електронното образование. До края на учебната година постепенно ще излязат електронните учебници з...

И част от "Владиславово" остава без вода

От ВиК-дружеството във Варна, съобщиха за Moreto.net, че поради аварии без вода ще са следните райони: - от бл.1 до бл.18 в кв.Владислав Варненчик до 18 часа ; Припомняме, че по-рано днес без вода останаха следните места: - част от местност "Св.

Народното събрание - окупирано отвътре

Тактиката на ГЕРБ е близък бой, без размяна на удари, а само взаимно блъскане, но няма съдия, който да сложи ред на ринга Живата верига на протестиращите около сградата на парламента, която трябваше да спъне работата му и да предизвика нови парламентарни избори, се скъса и уличният бунт закъса. Той излъчи неколцина нови граждански говорители, обществени полузащитници, защитници и вратари, но нито един нападател. Нито от средите на лявото крило, нито пък се пръкна откъм дясното пространство на павирания в жълто терен. Защо? Преди да превърнем тази публична питанка в удивително твърдение, трябва да признаем, че най-островърхите ножове в гърба на тригърбата камила на правителството забиха старите муцуни Румен Петков и Татяна Дончева, които улицата няма как да припознае като комунистически светци. И двамата са люде с характер, а и имат доста богата колекция от универсални рендета, които пускат, когато трябва и доколкото трябва. Ударите им срещу кръга „Моника", който е на път да се превърне в аферата „Моника", не са само персонални и единствено лявоориентирани. Те са частици от едва сдържан гняв срещу съюза на Станишев с ултралевия атакистки биоробот. И въпреки че в близкото миналото Петков и Доган бяха в доста топли шотлански отношения, разредени с три бучки лед, днес или ледът е доста повече от вчера и водата преобладава във взаимните им скочове

Омуртаг остава на воден режим

Пускат водата в града три пъти дневно

    


Параскева Джукелова: Германия ще страда за Димитър Гочев повече от нас

Димитър Гочев това е един велик режисьор. Немският театър със сигурност ще страда повече от България, защото през последните години той твореше там и получи редица награди. Това сподели актрисата Параскева Джукелова в предаването Димитър Гочев това е един велик режисьор. Немският театър със сигурност ще страда повече от България, защото през последните години той твореше там и получи редица награди. Това сподели актрисата Параскева Джукелова в предаването "Преди обед" на bTV. По време на участието си в сутрешния блок актрисата коментира и някои изказвания на Гочев. Той

Президентът критикува условията за настаняване на бежанци

Президентът Росен Плевнелиев критикува условията, при които са настанявани бежанците в България. Държавният глава обяви, че има план за бежанците и той трябва да се спазва. На конференция по сигурността в столицата Плевнелиев призова да не се допуска групировки да влияят на институциите.

Осъдиха фенове след мача ЦСКА - "Левски"

Четирима са осъдени след мача на отборите ЦСКА и и Левски, съобщиха от пресслужбата на СДВР.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева  

Софийски районен съд наложи на провинилите се фенове парични глоби, а на двама от тях са забранени посещенията на спортни мероприятия за срок от една година.

На всички останали Четирима са осъдени след мача на отборите ЦСКА и и Левски, съобщиха от пресслужбата на СДВР. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Софийски районен съд наложи на провинилите се фенове парични глоби, а на двама от тях са забранени посещенията на спортни мероприятия за срок от една година. На всички останали

Една холивудска сватба

Кристен Бел и Дакс Шепърд вече са законни съпрузи. Двамата актьори минаха под венчило в Лос Анджелис, щата Калифорния. Церемонията била изключително емоционална за булката, която плакала през цялото време. Запознат източник разкри пред сайта TMZ, че двойката отишла до гражданската служба, само за да вземе брачното си свидетелство, но служителка предложила да се венчаят веднага и те се съгласили. Церемонията, на която присъствал и фотограф, се състояла в близка съдебна зала. Двамата актьори, които имат седеммесечна дъщеря Линкълн, обявиха годежа...

Тримесечният отчет на McDonald's изненада приятно инвеститорите

Приходите на гиганта в бързото хранене са нараснали до 7,32 млрд. долара в периода юли-септември

    


Мексико привлича инвестиции в автомобилния сектор

Очаква се страната да произвежда един на всеки четири автомобила

Глобяват JP Morgan с колосалните 13 млрд. долара

JP Morgan ще плати глоба в размер на 13 млрд. долара заради разследванията срещу ипотечните ценни книжа на банката, пише „Би Би Си“, позовавайки се...

Държавната ТЕЦ "Марица изток 2" изхарчила 36,1 млн. лева без договори

Държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" е платила 36,1 млн. лв. на десетки фирми за строителство, доставки и услуги не само без да обявява обществени поръчки, но и без да има сключени договори. Това показва проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), която е ревизирала всички конкурси на централата между януари ... Държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" е платила 36,1 млн. лв. на десетки фирми за строителство, доставки и услуги не само без да обявява обществени поръчки, но и без да има сключени договори. Това показва проверка на Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ), която е ревизирала всички конкурси на централата между януари ...

Бомба се взриви под преминаващ влак в Пакистан, уби 7

Бомбен атентат срещу пътнически влак в Пакистан причини смъртта на на 7 човека и рани други 20, информира Indianexpress. Взривното устройство е било поставено на релсовия път, заяви провинциалният министър на вътрешните работи.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева  

Бомбата избухнала при преминаването на влака Бомбен атентат срещу пътнически влак в Пакистан причини смъртта на на 7 човека и рани други 20, информира Indianexpress. Взривното устройство е било поставено на релсовия път, заяви провинциалният министър на вътрешните работи. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Бомбата избухнала при преминаването на влака

Ако изборите са днес, 22,3% ще гласуват за БСП, а 19,2% за ГЕРБ

/КРОСС/ Ако изборите са днес, 22,3% ще гласуват за БСП, а 19,2% за ГЕРБ. 41% от българите не подкрепят искането за оставка на правителството на премиера Пламен Орешарски. Това показват данните от последното изследване на "Галъп Интернешънъл", известно като политически и икономически индекс, проведено между 3 и 10 октомври чрез пряко стандартизирано интервю по домовете сред 1013 пълнолетни българи в цялата страна. Запитани как ще гласуват, ако изборите бяха днес, 22,3% от хората отговарят, че биха гласували за БСП, 19,2% за ГЕРБ, 6% за ДПС. За "Атака" и НФСБ биха гласували съответно 1,4% и 1,5%. ''Това е моментна снимка, струвам ми се че и двете формации, и "Атака", и НФСБ имат своите шансове да влязат в парламента, нека да не избързваме с прогнозите за тези партии'', подчерта политологът и изпълнителен директор на "Галъп Интернешънъл" Първан Симеонов. ''Перспективата за предсрочни избори се отдалечава. С това намалява и усещането, че те ще бъдат предсрочни, но нека да видим и данните от следващия месец'', каза още Симеонов. Според изследването потенциалът на Реформаторския блок засега остава на нива от 5 - 6%. ''Подобни числа се получават при сумиране на резултатите на различните партии в блока в стандартния отворен въпрос от типа "Ако изборите се проведат сега...", както и при изричен въпрос за Реформаторския блок от типа "Бихте ли гласували за"

Кадиев: Данъкът на автомобила да се калкулира в цената на бензина

Данъкът на автомобила да отпадне, а да бъде калкулиран в цената на бензина, предлага депутатът от „Коалиция за България" Георги Кадиев. Пред Нова телевизия той изрази мнение, че така било по-справедливо. Кадиев отговори на депутата от ГЕРБ Красимир Ципов, който коментира, че от Закона за местните данъци и такси отпада привилегия, от която са се възползвали над 1 милион собственици на моторни превозни средства. В началото на октомври правителството прие предложение за промяна на данъка за моторните превозни средства, която предвижда отпаданет...

Как се обменят 2000 долара

Осемдесет и шест годишен бургазлия от комплекс „Зорница” е поредният лесно измамен жител на нашия град. Той отишъл на автогара „Запад”, където го пресрещнали мъж и жена, представили се за чужденци. На развален български език му обяснили, че техен познат е пострадал в катастрофа и търсят къде да обменят бързо и изгодно за него 2 000 американски долара, за да платят на лекарския екип в болницата. Бургазлията ги поканил в дома си и им дал 1 500 лева за горепосочената сума. След като ги изпратил, установил, че е измамен и вместо валута с...

Промяна в разписанието и маршрута на влакове заради ремонт край Пловдив

Временни промени в движението и в маршрута на пътнически влакове от Пловдив за Карлово и Ямбол и от Хисар до Пловдив ще има в периода от 21 до 31 октомври, без събота и неделя, съобщиха от "Холдинг БДЖ" в понеделник.   Причината за временното изменение в графика на тези влакове са ремонти, извършвани от Национална компания "Железопътна инфраструктура” в участъка между гарите Пловдив и Филипово.   Така тръгващият от Карлово за Пловдив в 13:20 ч. влак ще се движи само до гара Филипово. От там до Пловдив пътниците ще се движат с автобуси. Композицията от Пловдив за Карлово, заминаваща в 16:35 ч. ще се движи само от гара Филипово до Карлово. От Филипово влакът ще тръгва с 20 минути по-късно от редовното си разписание - т.е. в 16:55 ч. и ще пристига в Карлово в 18:05 ч. За пътниците от този влак ще бъдат осигурени автобуси, които да превозват клиентите на националния железопътен превозвач в участъка от Пловдив до Филипово.   С променено разписание е влакът от Пловдив за Ямбол, който обичайно тръгва в 17:40 ч., ще тръгва с 6 минути по-късно. Крайградският влак от Хисар за Пловдив, който обичайно заминава в 16:25 ч., ще се движи по редовното си разписание до гара Калояново, откъдето ще тръгва с 6 минути по-късно и също със 6 минути по-късно ще тръгва от всички следващи гари и спирки и ще пристига в Пловдив в 17:42 ч.   Информация за промените в разписанията на влаковете, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на железниците www.bdz.bg.

Гей скандал избухна в сръбската църква

Огромен гей скандал се развихри в Сръбската православна църква, напиша сръбският вестник „Блиц“. 
Седмина от членовете на Синода са хомосексуални, а високопоставените служители прикриват този факт. Според вестника един от свещениците е ръководител на епархията. От медията коментират, че въпреки модерното мислене на хората с хомосексуална ... Огромен гей скандал се развихри в Сръбската православна църква, напиша сръбският вестник „Блиц“. Седмина от членовете на Синода са хомосексуални, а високопоставените служители прикриват този факт. Според вестника един от свещениците е ръководител на епархията. От медията коментират, че въпреки модерното мислене на хората с хомосексуална ...

Гей скандал в сръбската църква

Огромен гей скандал се развихри в Сръбската православна църква, напиша сръбският вестник „Блиц“. 
Седмина от членовете на Синода са хомосексуални, а високопоставените служители прикриват този факт. Според вестника един от свещениците е ръководител на епархията. От медията коментират, че въпреки модерното мислене на хората с хомосексуална ... Огромен гей скандал се развихри в Сръбската православна църква, напиша сръбският вестник „Блиц“. Седмина от членовете на Синода са хомосексуални, а високопоставените служители прикриват този факт. Според вестника един от свещениците е ръководител на епархията. От медията коментират, че въпреки модерното мислене на хората с хомосексуална ...

Германия даде зелена светлина на Турция за ЕС

/КРОСС/Германия даде зелена светлина за откриването на 22-ра глава в преговорите за присъединяване на Турция към ЕС, предаде вестник "Хюриет". Отварянето на глава 22 от преговорите за членство, която се отнася до регионалната политика, беше одобрено по време на председателството на Ирландия, но заради събитията около протестите в Турция за парка "Гези" същинското започване на преговори по нея беше отложено за след доклада на Европейската комисия за напредъка. След излизането на доклада за напредъка на 16 октомври, турският министър по европейските въпроси Егемен Багъш и еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле подчертаха необходимостта за преговори с "нов тласък", чрез отваряне на нови глави, особено тези, свързани със съдебната власт. Според информация на германското списание "Шпигел" германският външен министър Гидо Вестервеле ще повдигне темата на заседанието на външните министри на ЕС в Люксембург.

Новото име на "Глобул" ще е Telenor

 

Главният изпълнителен директор на "Глобул" Стайн Ерик Велан пред "Капитал


И така, как ще се казва "Глобул"?


Визитка:

Стайн-Ерик Велан е главен изпъ
- Няма да е изненада. Всички знаят, че Telenor стъпи в България и инвестира доста средства. Вниманието ни е насочено към България от доста години и решението ни да навлезем на пазара е дългосрочно. Ако погледнете 14-те страни, в които присъстваме, навсякъде с изключение на една - Малайзия, където собствеността не е 100% наша, брандът на оператора е Telenor. Така че - да, новото име на оператора и тук ще е Telenor. Но преди да направим ребрандирането, трябва да ни дадете време да инвестираме и да предложим на абонатите този тип услуги, които те биха очаквали от нас. А предстои да направим солидни инвестиции. Не че не съм впечатлен от това, което видях като състояние на мрежата, но искаме с нашия опит и финансови възможности да я направим по-добра преди ребрандирането.
"Ние купихме мобилен

Тоест искате, преди да дадете името си на оператора, мрежата и услугите му да са достойни за него?

- За нас е важно потребителят да направи разлика между Telenor и досегашното състояние, а за това трябват инвестиции.

Кога ще стане това?

- Не е точно най-мъдрият ход от моя страна да кажа на конкурентите си кога ще се ребрандирам. По някое време следващата година. Като говорим за конкуренция, нека ви разкажа нещо. Спомням си как бях в България преди 26 години, за да играем баскетбол с националния ви отбор. Изгубих. Този път имам доста българи в екипа си и ще спечеля.

Каква е инвестицията, за която говорим за подмяна на мрежата на "Глобул"?

- Стартирахме този процес, започнахме преговори с потенциални доставчици на оборудване и в момента сме в процес на подбор. Процесът е строго дефиниран като процедури - всички доставчици ще получат една и съща информация по едно и също време, за да могат да се конкурират, а решението ще бъде взето по прозрачен начин, като с него са ангажирани и хора извън "Глобул". Но не мога да ви кажа колко ще инвестираме, защото не искам да подсказвам на доставчиците колко сме готови да вложим. Искам само да потвърдя, че мрежата ще е перфектна. Всъщност процесът е доста сложен, защото говорим за различни типове оборудване и няма как да имаме само един доставчик. Нека го кажа така: през следващите 12 до 24 месеца ще направим огромни инвестиции. Целта ми е да имаме най-добрата мрежа. Но имаме намерение да инвестираме и в маркетинг, дистрибуция, грижа за клиента.

Моят стремеж е да предложим най-доброто обслужване на абонатите. За целта трябва да инвестираме и в хората си - бях искрено изненадан от това колко компетентни са хората в "Глобул". Именно тези хора са поддържали оператора в доброто състояние, в което го заварваме. И заслужават да се разчита на тях и да се инвестира в тях. Ще направим и вътрешни промени. След 12 месеца, когато дойдете тук, няма да видите нито един кабинет - искам да сме всички в едно общо отворено пространство. Това е начинът на работа в Telenor навсякъде.

Ще инвестирате ли в LTE? Или по-скоро - кога?

- Всичко зависи от това как се движи българският пазар. Разбира се, ще предложим LTE в един момент. Но за мен въпросът не е от кое поколение е мрежата - второ, трето или пето. Въпросът е доколко трансферът на данни навлиза в обществото. Да, ще се подготвим и ще инвестираме в LTE. Въпрос на време е.

Конкурентите ви са категорични, че мрежите им имат достатъчно капацитет, за да поемат трафика на данни към момента.

- И аз нямам намерение да инвестирам в LTE днес. Всъщност поколението комуникации няма значение, важното е какви услуги получава клиентът. Българският пазар всъщност е доста зрял. Но предимството на Telenor е в това, че има опита и финансовата мощ да направи съответното вложение, за да отговори на изискванията му.

Към кой честотен спектър се ориентирате? Питанията ви към КРС са били за 1800 MHz?

- Не търсете нищо специално зад тези ни питания. Те означават само едно: вярвам, че трябва да имаме открит диалог с регулатора, за да разчитаме на предвидимост на средата за инвестиции. Затова трябва да разберем какви са намеренията на местния регулатор. Ще се съобразяваме на 100% с изискванията му тук и за да изградим стратегията си, е важно да знаем какви са тези изисквания.

Бихте ли нарекли "гаранция за предвидимост" последните идеи на комисар Нели Крус за промяна в регулациите в ЕС?

- Не.

Какъв е коментарът ви за тях?

- Този коментар е по-скоро лично мой. Някои елементи от новия пакет мерки са продиктувани от политически съображения. Мога да разбера повечето насоки в пакета, но голяма част от промените са с ясната цел да се отбележат червени точки пред аудиторията. Мисля, че трябва да има разбиране на факта, че на телекомите трябва да бъде оставено някакво пространство за инвестиции, някакъв въздух.

Последните проучвания на London school of economics показват, че нормалното развитие на телеком индустрията влияе пряко на ръста на БВП на всяка страна с близо 2%. Но за да се постигне ръст, зад него винаги има инвестиции. И това някак си трябва да бъде осъзнато. Интересно е и друго. Разсъждавайки върху пакета мерки, трябва да се има предвид, че в Европа има исторически оператори, които не са част от големи телеком групи. Те нямат финансовата мощ на тези групи, но е важно да оцелеят, защото спомагат за конкуренцията и създават среда за нея.





Моля, включете смартфоните!

Пътниците по линиите на софийското метро вече ще могат да говорят и сърфират през мрежата на трите телеком оператора – Vivacom, Globul и Мтел. ...

КЗК смята, че "Енерго-Про Мрежи" е злоупотребило с господстващо положение


Комисията за защита на конкуренцията предяви твърдение за извършено нарушение на текст от Закона за защита на конкуренцията, който се отнася до злоупотреба с господстващо положение от страна на "Енерго-Про Мрежи" АД (предишно "Е.ОН България Мрежи" ЕАД).

От антимонополното ведомство посочват, че това е станало в резултат на забавяне процеса на присъединяване на производител на енергия от ВЕИ към електроразпределителната мрежа.

В комисията смятат, че с това дружеството може...

"Галъп интернешънъл": Протестният потенциал остава висок (видео)


Половината от хората между 18 и 55 години смятат, че правителството на Орешарски трябва да подаде оставка, докато на същото мнение са 27 на сто от по-възрастните. Това показва новото проучване на "Галъп интернешънъл". По 41 процента от всички анкетирани са "за" и "против" кабинетът да се разпусне. Доверието в правителството е 30%, а недоверието – два пъти по-високо.

Протестите срещу управляващите се подкрепят от 41 на сто и не се одобряват от 46 процента от анкетираните....

"Галъп интернешънъл" : Протестният потенциал остава висок


Половината от хората между 18 и 55 години смятат, че правителството на Орешарски трябва да подаде оставка, докато на същото мнение са 27 на сто от по-възрастните. Това показва новото проучване на "Галъп интернешънъл". По 41 процента от всички анкетирани са "за" и "против" кабинетът да се разпусне. Доверието в правителството е 30%, а недоверието – два пъти по-високо.

Протестите срещу управляващите се подкрепят от 41 на сто и не се одобряват от 46 процента от анкетираните....

Чиширков: Трябва да говорим за интеграцията на бежанците със статут

/КРОСС/ До момента потърсилите убежище у нас са над 5 хиляди души, но всеки ден има нови, които биват настанявани, каза Борис Чиширков от Върховния комисарият на ООН за бежанците. В момента все още се изпълнява интеграционна програма. Тя е до края на 2013-а година. След това ще бъде приета друга програма. Сегашната програма е за малък брой хора и е ограничена в това, което се предоставя. Акцентът трябва да е в изучаване на езика, заяви в интервю за БНР Чиширков. Хората, които идват тук, имат желание да се върнат, когато конфликтът свърши. Много от тях имат връзка с България по различни причини, коментира още той. На въпрос за опасността от застрашаване на националната сигурност, в контекста на предстоящото извънредно правителствено заседание, посветено на ситуацията със сирийците у нас, Чиширков каза: "Седи въпросът за прием на хората, които идват, всеки ден има нови стъпки на правителството. Сега трябва да се заговори за интеграцията на тези, които ще получат статут. Да се обсъждат възможностите до достъп до трудовия пазар и изучаване на езика"  

Само ЦПО към Международен колеж–Добрич с лиценз да обучава корабни готвачи

Центърът за професионално обучение към Международен колеж – Добрич е единственият към момента в страната, който е одобрен за провеждане на подготвителни курсове за корабни готвачи със заповед № 3-324/07.10.2013 на Изпълнителния директор на ИА „Морска администрация” съгласно приетия Национален стандарт за провеждане на обучения в подготвителен курс „Корабен готвач”.

Родителите на напуснали училище деца - извън програмите за заетост

Само през миналата година от образователната система са отпаднали около 4 500 ученици, по данни на Синдиката на българските учители

    


"Хонда" запали новия си двигател за "Макларън" във F1 (аудио)


"Хонда" разпространи първия аудио запис на новия си 1.6-литров V6 турбодвигател, с който ще се завърне във Формула 1 през 2015 г.

Японската компания ще задвижва болидите на "Макларън" и ще замени "Мерцедес" като доставчик на екипа.

Два от останалите три производители на двигатели - "Мерцедес" и "Рено", вече разпространиха аудио на своите агрегати. Новите им двигатели, както и този на "Ферари", ще направят своя дебют през следващия сезон.


Задържаха двама, убили и разфасовали кон и кобила, пуснати на свободна паша

Двама мъже от ботевградското село Врачеш са задържани за убийството на мъжки жребец и кобила, пуснати на свободна паша, съобщиха от Областната дирекция на МВР в София.
Съобщението е получено е полицията в събота.
Двата коня са били отнети и разфасовани от пасище в местността „Биляница Двама мъже от ботевградското село Врачеш са задържани за убийството на мъжки жребец и кобила, пуснати на свободна паша, съобщиха от Областната дирекция на МВР в София. Съобщението е получено е полицията в събота. Двата коня са били отнети и разфасовани от пасище в местността „Биляница", землището на с. Огоя, община Своге. Установено е, че това

Парите от "Нобела" - за игрище по крикет в двора. Как лауреатите харчат сумата от премията

На 14 октомври приключи раздаването на нобеловите награди за 2013 г. Лаврите на победителите и признанието на академичното общество са безценни, но това не отменя и солидната материална стойност на наградата. Тя е в размер на $ 1,2 млн. и ако лауреатът е един - прибира всичките. Ако са повече - делят.
Най-често носителите на престижния приз дават На 14 октомври приключи раздаването на нобеловите награди за 2013 г. Лаврите на победителите и признанието на академичното общество са безценни, но това не отменя и солидната материална стойност на наградата. Тя е в размер на $ 1,2 млн. и ако лауреатът е един - прибира всичките. Ако са повече - делят. Най-често носителите на престижния приз дават

Сирийските бежанци в Турция са повече от 600 хиляди души


Броят сирийски бежанци в Турция е задминал 600 хиляди души, съобщи Reuters.

Повече от 400 хиляди от тях живеят извън бежанските лагери, които се намират основно по турските гранични градове, допълва държавната агенция за справяне с кризи.

"Направихме изследване преди почивните дни покрай Курбан Байряма и става дума за повече от 600 хиляди души", заяви Мустафа Айдоуду, говорител на държавната агенция.

Турция споделя 900 километра граница със Сирия. Анкара ще...

Проблеми с достъпа до Фейсбук в целия свят

Фейсбук не работи в цял свят

Социалната мрежа Facebook стана недостъпна за голяма част от своите потребители по целия свят.

Първите докладвани от бългасрки потребители трудности с регистрацията и публикуването бяха към 14 ч днес.

В Туитър хора от Румъния, Испания, Бразилия, САЩ и много други страни публикуват в своите Twitter профили, че имат проблеми със свързването.

Потребилите на социалната мрежа не могат да харесват, споделят или коментират съдържание от сайта, а голяма част от хората не могат да влязат в профилите си.

Причините около проблема не са известни, а официално изявление от Зукърбърг и компания засега няма. 

Статията "Проблеми с достъпа до Фейсбук в целия свят" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Едра кражба на коли

Съобщение за откраднати едновременночетири автомобила от птаркинга на административната сграда на „Елкабел” било получено във Второ районно управление. Полицаи оттам и от Пето управление веднага започнали работа по въпроса. В резултат на техните действия колите бързо били открити в сервиз на бургаската улица „Одрин”, собственост на 54- годишен бургазлия. Те били откарани там с влекач. Открит е извършителя на кражбата – мъж на 55 години, от село Желю войвода. Случаят се доизяснява. <...

Раздават безплатни читателски карти по повод 60-годишния юбилей на библиотеката в Благоевград

Регионална библиотека "Димитър Талев" в Благоевград отбелзва 60-годишния си юбилей с Ден на отворените врати. До 17:00 часа днес жителите и гостите на града ще могат да посетят библиотеката и да получат безплатна читателска карта. Регионална библиотека “Димитър Талев“ е създадена през 1953 година и е най-голямата, след столична библиотека в Западна България с фонд над 370 000 единици. Библиотеката притежава и работи с 46 модерни интерактивни конфигурации, разполага с локална компютърна мрежа и 8 собствени бази от данни, налични в локален и онла...

Най-песимистичните прогнози се сбъдват, призна Йовчев

/КРОСС/ Най-песимистичните прогнози за миграционната вълна от Сирия се сбъдват и натискът се усилва, призна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след извънредното заседание на кабинета, посветено на проблема с бежанците. Към 16 октомври бежанците у нас са 6445 души. Капацитетът на местата за настаняване е надхвърлен. Йовчев очерта проблеми, които могат да възникнат в няколко направления - възникване на хуманитарна криза; рисковете, идващи от хора, свързани с терористични организации; здравни и социални рискове, включително - напрежение с местното население, нетърпимост и ксенофобия. Вицепремиерът подчерта, че е възможно да има и натиск върху социалната система в страната. Няма държава, която да е спечелила от това, че на нейната територия има бежанци, както и няма държава, която да е успяла да ги спре, коментира още вицепремиерът. Системата за наблюдението и охраната на българската граница е една от най-съвременните в Европа и успяваме да заловим почти всички хора, които преминават нелегално. Не е възможно да преминат групи от хора, които не са заловени, коментира Йовчев. Той бе категоричен, че след като бъдат заловени, се оценяват рисковете и се предприемат съответните действия по настаняването им. Йовчев бе категоричен, че обстановката в Близкия Изток е много усложнена и разрешаването на проблема може да отнеме години

Бо Силай обжалва доживотната присъда в петък

Бо има право да обжалва, но е малко вероятно той да спечели

Прокуратурата не откри престъпление около смъртта на Пламен Горанов


Разследването на прокуратурата не е открило данни за престъпление в самозапалването на Пламен Горанов във Варна на 20 февруари. Това съобщава в. "Сега", като се позовава на говорителя на Варненската ,айонна прокуратура Десислава Йотова. С мотива за липса на престъпление делото за трагедията, разиграла се в разгара на протестите срещу правителството на ГЕРБ и бившия кмет на Варна Кирил Йорданов, е прекратено, уточнява изданието.

Днес Йотова не отговаряше на нито един от телефоните,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване