18,5% от БВП е дългът ни за миналата година

През 2012 г. сектор „Държавно управление” отчита бюджетен дефицит от 592 млн. лв., или 0.8% от БВП. Това сочат окончателните данни на НСИ, потвърдени...

Държавата беше съсипвана целенасочено

 Делян Добрев и Асен Василев са плащали по дейности свързани с АЕЦ “Белене” и след решението на парламента да прекрати проекта, каза ефира на БНР Таско Ерменков, депутат от Коалиция за България.

“Бяха десетки милиони. Не се учудвам, че са ги подписвали тези договори, защото няколко пъти си говорихме с Добрев. Оказа се, че тези двама министри не са знаели, че държавни предприятия, на които те се явяват принципали, са извършвали плащания и то в размер на милиони. Тук има две хипотези, или двамата министри са били необразовани и незаинтересовани към енергетиката, или това е форма на оправдание, за да се прикрият други техни действия”, каза Ерменков.

По-важният проблем не е дали и кой и как е плащал, а защо е съществувало това безхаберие в управлението на държавата и по времето на ГЕРБ и по времето на служебното правителство, когато десетки милиони са се разхвърляли, когато в България 90% от големите обществени поръчки са ги печелили само 6 фирми. Защо правителство, което го е допускало това, сега има свои представители, които да говорят, че България се намирала в криза и да обвиняват всеки друг, но не и себе си. Естествено, когато си ползвал пари не по предназначение, държавата ще е в криза. Няма как с магическа пръчка, за 100 дни държавата да се оправи, защото в продължение на три и половина години тя беше съсипвана целенасочено. Било от некадърност и безхаберие, било от това, че лакомията някой път е вземала връх над разума”, коментира Таско Ерменков.

За вотовете на недоверие срещу кабинета, Ерменков каза, че и двата вота са на една и съща тема. “Това бяха вотове с правилно поставени въпроси, но не в правилно време. Тези вотове трябваше да се поставят преди 2 години и половина. Тези провали в инвестиционната и регионалната политика се случиха по време на управлението на ГЕРБ –  на двама министри на регионалното развитие, единият сега е президент, а другият е депутат”, уточни Ерменков.

За регионалната политика конкретно за липсата на устройствени планове на общините той коментира, че не бяха направени по времето на ГЕРБ. “Едва сега започваме подготовката за изготвянето на тези планове. По времето на ГЕРБ различието в регионите нарасна. Само за последните 6 години само в София се е вдигнал паритетът на покупателната способност. В София сме достигнали 75%, в сравнение с европейските градове, но в останалите градове е 5-10%. ГЕРБ раздели държавата на градове, в които можем да живеем и в пустини. 90% от територията на държавата е пустиня”, каза е Ерменков.

Той продължи, че разделението на населените места е и по това, че с изключение на градовете покрай, които минават магистрали останалата част от пътната мрежа е в окаяно състояние. Ерменков каза още, че Министерството на регионалното развитие подготвя програма за рехабилитация и ремонт на пътната инфраструктура за 2014 година, която ще обхване над 700 километра от пътната мрежа на страната. „Тези вотове бяха срещу намерението на правителството да подобри политиката водена през последните три години”, продължи той.

Относно предполагаемия трети вот на недоверие, за бежанския проблем, Ерменков, каза, че Коалиция за България от своя страна ще попита, как досега са изразходвани средствата за бежанци и какво е довело до това, че сега се намираме в това състояние. „По въпроса за бежанците ние можем да се отнасяме само в контекста на международните конвенции, които сме подписали като цивилизована държава и част от Европейския съюз”, завърши депутатът от Коалиция за България.




http://www.mignews.info/
 

Перничанин извади пистолет "Макаров" в пернишко заведение

 Пернишки полицаи задържаха мъж за незаконно притежаване на оръжие.

28-годишният Я.П. заплашил охраната на заведение с пистолет „Макаров”.

Инцидентът е станал вчера ,около 12,45 ч. в центъра на гр. Перник. 28-годишният Я.П. седял в пернишко заведение. След употреба на алкохол извадил незаконно притежаван пистолет „Макаров” и заплашил охраната на локала. Оръжието му било взето от охранител, който действал изключително хладнокръвно и...

Продължава

500 лева глоба за преминаване на червено

500 лева глоба ще трябва да плати всеки един шофьор, който се осмели да мине на червен светофар. Това предвиждат промените, които ще бъдат внесени във вторник в парламентарната комисия. В момента глобата за такова нарушение е 50 лева.

































500 лева глоба ще трябва да плати всеки един шофьор, който се осмели да мине на червен светофар. Това предвиждат промените, които ще бъдат внесени във вторник в парламентарната комисия. В момента глобата за такова нарушение е 50 лева.

Измамиха жена с 2000 лв по телефона

Непознато лице се е обадило на домашния телефон на 62-годишна

Българин - баща на две деца, уби студентка в Германия

/КРОСС/ Брутално убийство на литовска студентка в германския град Манхайм, извършено преди две седмици, изглежда е решено, коментира немското списание "Фокус". Заподозрян за престъплението е 40-годишният българин Емил С., който вече е задържан. Предполагаемият убиец е женен и баща на две деца. Той вече е лежал в затвор в България. От прокуратурата заявиха, че мотивът за престъплението е бил "сексуално удовлетворение". Емил С. е убил студентката Габриеле (20). През нощта на 4 октомври тя е била нападната, изнасилена и удушена със собствения ѝ шал в Манхайм. Тялото е открито под мост. Разследването отнело на полицията две седмици. ДНК проба доказала, че нашенецът е извършител на зверското престъпление. 40-годишният мъж е пристигнал в Германия през април. Според германските власти той е лежал в затвора в България. В него полицаите открили телефона на Габриеле и флашка с нейни документи. Преди убийството Емил нападнал и други жени. На 10 август българинът е нападнал, пребил и ограбил 48-годишна жена в град Шпайер в югозападна Германия. Жената била с тежки наранявания. Три дни преди да бъде задържан, Емил е нападнал и две момичета в Грюнщад. Те са били на 13 и 17 години. По-голямото момиче обаче е успяло да се защити с остър предмет, пише "24 часа".

Един от най-популярните торент сайтове в света затваря врати


След продължителна съдебна битка един от най-популярните торент сайтове, IsoHunt, ще бъде закрит съвсем скоро. Освен това неговият основател ще плати $110 млн., като глоби на американската асоциация на филмовите производители (MPAA), съобщава онлайн изданието CNET.

До решението се стига след реализирането на съдебно споразумение. MPAA водеше дело, в което обвиняваше IsoHunt в умишлено разрпространение на съдържание с неуредени авторски права. Делото продължи повече от седем...

Гришо: Още съм зашеметен! След победата получих SMS от приятелката си (видео)

Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели първа титла в кариерата си от турнир на АТП, след като триумфира в Стокхолм.
На финала той надигра испанеца Давид Ферер с 2:6, 6:3, 6:4, а след триумфа даде интервю за официалния сайт на АТП.
Най-добрият български тенисист Григор Димитров спечели първа титла в кариерата си от турнир на АТП, след като триумфира в Стокхолм. На финала той надигра испанеца Давид Ферер с 2:6, 6:3, 6:4, а след триумфа даде интервю за официалния сайт на АТП. "Чувството да си шампион е ново за мен. Все още съм като зашеметен. Много съм щастлив. Това означава

Ръководството на БСП-В. Търново дари книги на читалището в Дичин

Книги за библиотеката на читалище „Зора” в с.Дичин дариха членовете на общинското ръководство на БСП-Велико Търново. Общинският председател Валентин Ламбев, заместникът му Стефан Антонов и Димитър Чолаков, член на ръководния орган, присъстваха на тържествата по повод 140 години от основаването на културната институция в селото. Празникът започна с поднасяне на венци и цветя на признателност пред паметника на загиналите във войните 45 жители на селото. Програмата продължи с тържествено слово на председателя на читалището и кмет на с.Дичин Мария ...

25-годишен перничанин вдигна скандал в кафе заради момиче

25-годишен перничанин е задържан за грубо нарушаване на обществения ред и оказване на съпротива.

На 19 октомври, около обяд бил подаден сигнал от персонала на заведение в центъра на гр. Перник, че двама души в явно нетрезво състояние се държат грубо и арогантно в заведението. Пристигналите на място служители на реда опитали да успокоят ситуацията, но единият от мъжетe не се подчинил и продължил с грубо и арогантно държане и спрямо полицаите.

Криминално проявения В.Б....

Продължава

Носителката на Нобел за литература няма да може да получи лично наградата си


Канадската нобелистка за литература, писателката Алис Мънро няма да има възможност да присъства и лично да приеме наградата си на церемонията в Стокхолм през декември заради проблеми със здравето, обявиха от централата на Шведската академия, предаде "Ройтерс".

82-годишната авторка на къси разкази обяви през 2009 г., че се е подложила на операция за поставяне на коронарен байпас, а освен това се лекува и от рак. През 2013 г. писателката обяви, че смята да прекрати своята кариера и да...

Павел Чернев мирише на "раздразнен скункс"

Днес ще стане ясен поредният изгонен

    


Хванаха 19 годишен Кралевец с дрога у дома

 Криминално проявен перничанин е задържан за притежаване на наркотични вещества.
Акцията е проведена от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР – Перник. Служителите на реда задържали 19-годишният С.Р. При последвали процесуално-следствени действия, в къща в пернишкото с. Кралев дол обитавана от младежа са намерени и иззети пликче с марихуана, хашиш и 35 таблетки с характерна щампа. По-късно била претърсена и къща в...

Продължава

Разпитват Лютви Местан за нападение над Доган

Председателят на ДПС Лютви Местан дойде в Съдебната палата, за да даде показания по делото срещу нападателя на Ахмед Доган - Октай Енимехмедов. Местан каза, че не е получил призовка, а сам е решил да дойде и да свидетелства по делото.

От блоговете: Агенти на ДС, медии и апатия


"Дневник" публикува текста  на юриста и специалист по медийно право проф. Нели Огнянова от блога й "Медийно право" . Заглавието е на редакцията.

Заличават  последните щрихи от опитите за запазване на  пространства, свободни от агенти на бившата Държавна сигурност. Медиите поне частично бяха останали свободни. 15 години оцеляха две разпоредби в Закона за радиото и телевизията, които не допускаха щатни и нещатни сътрудници на бившата ДС  до регулатора и до обществените медии. Е, сега...

Славчо Атанасов и НИЕ искат оставката на Тотев

Славчо Атанасов и общинските съветници от политическа партия „Национален Идеал за Единство” искат незабавно оставката на кмета Иван Тотев, заради нанесената тежка обида към всички общински съветници и необратимо компрометиране на кметската институция, заради изказаното от него твърдение, че Общинският съвет на Пловдив взима нарочно подготвени от градската управа незаконосъобразни решения. Общинските съветници от „НИЕ” настояват прокуратурата да се самосезира по публикувания аудиозапис с изказването на Тотев.   В демократичната история на Плов...

Пуснаха мобилен интернет в цялото метро

/КРОСС/ Използването на мобилните телефони в столичното метро винаги е било предизвикателство особено в новите станции. За бърза 3G връзка и интернет не може и да се говори. По продължение на изградения втори лъч и на по-новите спирки от първия доскоро нямаше каквато и да било мобилна връзка. Вече всичко това ще е в миналото, защото трите мобилни оператора и доставчикът на телеком оборудване Ericsson изградиха съвместна 3G мрежа, която покрива цялото трасе на подземната железница. С други думи, достъпът до интернет през смартфона няма да е предизвикателство, докато пътуваме във влакчетата или чакаме на станциите. Уникално събиие Четирите компании и Столична община ще обявят подробностите от проекта днес. Събитието е уникално, защото това е първият съвместен проект на трите мобилни оператора в страната. Самите телекоми отказаха официален коментар, както и да дадат подробности по проекта, като обявиха, че всичко ще бъде представено на специалната пресконференция, която трябва да се проведе в понеделник. Според източници на "Капитал Daily" стойността на поръчката е малко над 1.7 млн. евро, която е надхвърлила първоначалната оценка от 1.5 млн. евро. Мрежата е активна от известно време и може да се ползва от потребителите в метрото. Опитите да се изгради 3G свързаност по цялото трасе на софийското метро започнаха преди повече от две години

Китайска парламентарна делегация идва у нас

Китайска парламентарна делегация, водена от заместник- председателя на Китайския народен политически и консултативен съвет Ду Цинлин, ще бъде на посещение в България 22 – 23 октомври 2013 г. 
Китайска парламентарна делегация, водена от заместник- председателя на Китайския народен политически и консултативен съвет Ду Цинлин, ще бъде на посещение в Китайска парламентарна делегация, водена от заместник- председателя на Китайския народен политически и консултативен съвет Ду Цинлин, ще бъде на посещение в България 22 – 23 октомври 2013 г. Китайска парламентарна делегация, водена от заместник- председателя на Китайския народен политически и консултативен съвет Ду Цинлин, ще бъде на посещение в

Кола се преобърна на тавана си при пътен инцидент

Лека кола се е преобърнала на ул. „Радой Ралин” в Сливен. Инцидентът е станал в неделя, 20 октомври около 15.20 ч. Установено е, че лекият автомобил “Опел Вектра”е претърпял инцидент, при който се е обърнал по таван, извън пътното платно. По първоначални данни водачът е загубил управление, вследствие на несъобразена скорост, уточняват от Областната дирекция на МВР в Сливен.   От произшествието е пострадало возещото се на задната седалка момиче на 19 години от Ямбол. Тя е транспортирана до МБАЛ-Сливен за лечение, без опасност за живота. Водачът ...

Доходността по щатските ДЦК може да достигне 6% през 2017 г.

Въпреки несигурността САЩ могат да постигнат устойчиво икономическо възстановяване, смятат от Societe Generale

    


Къде са камерите на столичния КАТ днес

21.10.2013
	

КАМЕРА 1
	

бул.”България”- Околовръстен път  

бул.”Ботевградско шосе”- бензиностанция “Еко”                          

 
	

КАМЕРА 2
	

бул.”Симеоновско шосе”- Ловен парк

бул.”Цариградско шосе”- стопанство “Врана”

 
	

КАМЕРА 3

 
	

бул. “Ломско шосе” 273

бул.”Рожен” – надлез “Надежда”

ул. “202-р 21.10.2013 КАМЕРА 1 бул.”България”- Околовръстен път бул.”Ботевградско шосе”- бензиностанция “Еко” КАМЕРА 2 бул.”Симеоновско шосе”- Ловен парк бул.”Цариградско шосе”- стопанство “Врана” КАМЕРА 3 бул. “Ломско шосе” 273 бул.”Рожен” – надлез “Надежда” ул. “202-р

Пернишка фирма участва в в търга за разширяването на бул. "Тодор Каблешков" в София

 Пет са подадените оферти за разширението и реконструкцията на бул. "Тодор Каблешков" от бул. "Братя Бъкстон" до бул. "Цар Борис ІІІ" и преасфалтиране на бул. "Т. Каблешков" от бул. "Бъкстон" до бул. "България и на кръстовището на булеварда с "Цар Борис ІІІ". В предмета на поръчката се включва изготвяне на технически проект и изпълнение на строително-монтажни работи, включително преасфалтиране и ремонт на тротоарна...

Продължава

В краен случай армията ще се включи в опазването на границите

Като крайна форма не е изключено евентуално участие на военно формирование за опазване на българската граница от бежанци. Това заяви на пресконференция министърът на отбраната Ангел Найденов след извънредното заседание на правителството, на което бе обсъдена бежанската криза, предаде „Фокус”. Ангел Найденов обаче отбеляза, че участието на армията ще е само по хуманитарни причини, подпомагащи екипите и силите на Гранична полиция, за опазване на българската граница. Министърът на отбраната направи разчет на средствата, от които се нуждае министерството. За възстановяването на 107-те км пътища за поставянето на технологични съоръжение за контрол на границата са необходими около 750 000 лева. До 5 млн. лева ще струва самото изграждане на техническите съоръжения в рамките на тази ...

Шофьор на камион уби теле на пътя

Фермерът удари с лопата виновника за смъртта

    


Разнопосочни индекси в ранната търговия на БФБ

В ранната търговия днес (21 октомври) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) бяха разнопосочни. SOFIX отбеляза повишение от 0,20%,...

Губим време, за да си осигурим работно време и водим битки, за да живеем в мир

Аристотел (384 г. пр.н.е. -322 г. пр.н.е.), древногръцки учен-енциклопедист и философ: Губим време, за да си осигурим работно време и водим битки, за да живеем в мир.

Варненски места без вода заради аварии

Част от кв. "Трошево" е без вода, съобщават от ВиК. "Сухият" режим ще продължи до 15 часа. До 17 часа вода няма да има в част от местността "Св. Никола". Спиранията се налагат за отстраняване на аварии.    ...

Напрежение между САЩ и Франция заради скандала с подслушванията

Външният министър на Франция Лоран Фабиюс

Френският външен министър Лоран Фабиюс извика посланика на САЩ във Франция на разговори заради информацията, че американската агенция за национална сигурност подслушва разговори на милиони французи.

Френското правителство подчерта, че подобни действия са „недопустими“. Това е и причината за привикването на американския посланик, който да даде отговор на обвиненията, съобщи Би Би Си.

Информацията, че САЩ подслушва не само американци, но и французи, без те да са заподозрени за тероризъм, е на бившия служител на ЦРУ Едуард Сноудън.

Между 10 декември 2012 г. и 8 януари 2013 г. са подслушани 70,3 млн. телефонни разговора във Франция. Проследени са и милиони SMS-и. Засега не е ясно дали е проследено и съдържанието на съобщенията и разгороите или само е предадено за изпращане на съобщения от един на друг номер или за разговор между двама потребители.

Според изданието обаче реакцията на френското правителство е повече заради пиар, тъй като правителството вече е обвинявано в извършването на подобна операция.

През юли френски медии обявиха, че френското правителство притежава суперкомпютър, на който се съхранява лична информация за френските граждани.

Според германски медии пък американски шпиони са хакнали имейла на бившия мексикански президент Фелипе Калдерон.

Секретните документи, доказващи, че американската агенция за национална сигурност следи милиони американци, бяха разкрити от бившия служител на ЦРУ Едуард Сноудън.

Разкритията бяха публикувани първо в The Guardian, а след това и в New York Times и Washington Post.

Заради предоставените секретни данни Сноудън беше обявен за издирване от САЩ и прекара повече от месец в транзитната зона на летище “Шереметиево” в Москва, когато се опита да стигне до Латинска Америка. 

В началото на август Сноудън получи временно политическо убежище в Русия. Отказът на Русия да предаде на САЩ бившия сътрудник на ЦРУ предизвика охладняване на отношенията между двете страни. 

Статията "Напрежение между САЩ и Франция заради скандала с подслушванията" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Френският външен министър пита САЩ за подслушването на французи

Външният министър на Франция Лоран Фабиюс

Френският външен министър Лоран Фабиюс извика посланика на САЩ във Франция на разговори заради информацията, че американската агенция за национална сигурност подслушва разговори на милиони французи.

Френското правителство подчерта, че подобни действия са „недопустими“. Това е и причината за привикването на американския посланик, който да даде отговор на обвиненията, съобщи Би Би Си.

Информацията за това, че САЩ подслушва не само американци, но и французи, без те да са заподозрени за тероризъм, е на бившия служител на ЦРУ Едуард Сноудън.

Между 10 декември 2012 г. и 8 януари 2013 г. са подслушани 70,3 млн. телефонни разговора във Франция. Проследени са и милиони SMS-и. Засега не е ясно дали е проследено и съдържанието на съобщенията и разгороите или само е предадено за изпращане на съобщения от един на друг номер или за разговор между двама потребители.

Според изданието обаче реакцията на френското правителство е повече заради пиар, тъй като правителството вече е обвинявано в извършването на подобна операция.

През юли френски медии обявиха, че френското правителство притежава суперкомпютър, на който се съхранява лична информация за френските граждани.

Според германски медии пък американски шпиони са хакнали имейла на бившия мексикански президент Фелипе Калдерон.

Секретните документи, доказващи, че американската агенция за национална сигурност следи милиони американци, бяха разкрити от бившия служител на ЦРУ Едуард Сноудън.

Разкритията бяха публикувани първо в The Guardian, а след това и в New York Times и Washington Post.

Заради предоставените секретни данни Сноудън беше обявен за издирване от САЩ и прекара повече от месец в транзитната зона на летище “Шереметиево” в Москва, когато се опита да стигне до Латинска Америка. 

В началото на август Сноудън получи временно политическо убежище в Русия. Отказът на Русия да предаде на САЩ бившия сътрудник на ЦРУ предизвика охладняване на отношенията между двете страни. 

Статията "Френският външен министър пита САЩ за подслушването на французи" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ученици на Строителната гимназия я превръщат в зелен оазис

 Младежи от Перник са решили да направят училището си зелен оазис и така за отговорят на предизвикателството за чиста околна среда.

"Инициатива за превръщане на всяко българско училище в зелена точка започва днес в Перник. Проявата стартира в Професионалната гимназия по техника и строителство "Арх. Йордан Миланов", съобщи Самуил Шейнин - директор на учебното заведение и председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, предаде...

Продължава

Китай разширява предлагането на земя за жилищно строителство

С нарастването на цените на земята в страната се повишават и цените на жилищата

    


Къде дебне столичният КАТ днес

21.10.2013
	

КАМЕРА 1
	

бул.”България”- Околовръстен път  

бул.”Ботевградско шосе”- бензиностанция “Еко”                          

 
	

КАМЕРА 2
	

бул.”Симеоновско шосе”- Ловен парк

бул.”Цариградско шосе”- стопанство “Врана”

 
	

КАМЕРА 3

 
	

бул. “Ломско шосе” 273

бул.”Рожен” – надлез “Надежда”

ул. “202-р 21.10.2013 КАМЕРА 1 бул.”България”- Околовръстен път бул.”Ботевградско шосе”- бензиностанция “Еко” КАМЕРА 2 бул.”Симеоновско шосе”- Ловен парк бул.”Цариградско шосе”- стопанство “Врана” КАМЕРА 3 бул. “Ломско шосе” 273 бул.”Рожен” – надлез “Надежда” ул. “202-р

НСИ: Дългът на България за 2012 г. е 18.5% от БВП

Без резерви през 2012 година сектор "Държавно управление" отчита бюджетен дефицит от 592 млн. лева, или 0.8% от БВП. Това показват окончателните данни на Националния статистически институт (НСИ), потвърдени от Евростат.

График за миене на улиците

Седмичен график за миене на улиците започват да публикуват от „Чистота". От предприятието умоляват пловдивчани да се съобразят с графика и по възможност да преместват автомобилите си от указаните улици в съответните дни. Миенето ще започва от 3:00 ч., за да не се пречи на трафика. Район „Централен" Машинно миене на маркуч На 21. 10. 2013 г. (понеделник): ул. „Райно Попович"; ул. „Лъджене"; ул. „Весела" - от бул. „Шести септември"; ул. „Емил Зола"; ул. „Д-р Селимински". На 22.10. 2013 г. (вторник): ул. „Родопи"; ул. „Гогол"; ул. „Мали Богдан" -...

Lamborghini разкри Veneno Roadster

Ще бъдат произведени 9 бройки от откритата модификация

    


Енерго-про временно отново е с нови телефони за сигнали

Поради технически проблем по трасето на Виваком, за който Ви информирахме в събота (19.10.2013), националната телефонна линия 0700 161 61 за връзка с телефонния център на Енерго-про и днес продължава да работи със значително намален капацитет.

145 години от рождението на поетесата Мара Белчева

/КРОСС/ Мара Белчева е една от най-значимите български поетеси. Съдбата й е трагична, защото Мара е обречена два пъти да скърби за мъжете, които бележат жизнения й път. На двадесет и три години тя става вдовица - съпругът й Христо Белчев (финансов министър на Стамболов) е убит. Това е голяма трагедия за нея и всички са покъртени от мъката й. Дворцовите ухажори, сред които е и княз Фердинанд, се мобилизират, но нямат успех. Когато Мара свързва живота и творчеството си с поета Пенчо Славейков, отново й е съдено да изживее същата трагедия и да се прости с любимия си. Животът, личността и интелектът на Мара Белчева намират отражение в стиховете й. По повод 145-годишнината от рождението на поетесата издателство „Изида" издаде книгата „Весталка, неразбулена мечта". В нея са включени не само стихотворения на Мара Белчева от трите й книги, но и нейни по-късни публикации в печата. Изданието представя разностранния гений на поетесата, която се вълнува както от дълбоко интимни човешки преживявания, свързани с любимия човек и сбогуването с него завинаги, но и от вселенски въпроси и проблеми (в последните десетилетия от живота си поетесата прегръща дъновизма и го превръща в свой прозорец към материалния и духовния свят). Книгата е спечелила конкурс на Министерство на културата. Със сигурност фината и елегантна Мара Белчева е привличала като магнит мъжете. И то не какви да е. Красавицата, родена под знака на Девата на 8 септември 1868 г

Не се страхувайте от катаракта

Кампанията „Не се страхувайте от катаракта” се повтаря в Очното отделение на МБАЛ Бургас. Тя включва периодични консултации за болни от катаракта (перде на окото) и техните близки, тъй като това заболяване е основната причина за слепота при възрастните хора. В инициативата вече има нещо ново – измерване със специален апарат (кератометър) за астигматизъм. То ще се проведе в петък, 25 октомври, от 10 часа, в отделението (на четвъртия етаж). Местата са ограничени, с предварително записване, на телефона на отделението 056 894 938.

Мария била дъщеря на български цигани

Тя се е родила в Атина на 31 януари 2009, заяви по телевизия СКАИ заместник-председателят на Циганския съюз Мариос Сайнопулос

прочети повече

Глоба за близо 10 млрд. долара очаква Украйна за невнесен руски газ през 2013-а

Количествата руски газ, недовзети от Украйна през 2013 година, ще доведат до начисляването на глоби за близо 10 милиарда долара. Това сочи оценка в анализ на текущата ситуация на газовия пазар, изготвена от Фонда за национална енергийна безопасност (ФНЕБ) на Русия и цитирана от ИТАР-ТАСС и БТА. По думите на заместник генералния директор на Фонда Алексей Гривач Нафтогаз за пореден път ще наруши условието "вземай или плащай" в договора и ще получи от Газпром нова сметка в началото на 2013 година. "Според нашите оценки е малко вероятно Нафтогаз да...

Русия ще създаде 81 специализирани центъра за мигранти


Федералната миграционна служба (ФМС) в Русия ще създаде 81 специализирани центъра за нелегални мигранти в страната през 2014 г., съобщи ръководителят на служба Константин Ромодановский пред в. "Коммерсант"

По думите на Ромодановски половината от центровете ще бъда създадена от нулата, а за втората ще бъдат използвани сгради на полицията. "Що се отнася до Москва, то центровете за задържане на мигранти крайно недостигат", казва Ромодановский.

В края на август в московския...

Китайско семейство продаде детето си за нов iPhone

Семейство продаде бебето си за нов Айфон

 Младо семейство от Китай продаде дъщеричката си, за да си купи Айфон и спортни обувки, съобщи АФП.

Властите от Шанхай вече са повдигнали обвинения на г-н Тенг и г-жа Жанг за трафик на хора. Младите родители са пуснали обява в интернет преди раждането на бебето и са приели сумата от 5,070 британски лири.

Разследващите органи в Шанхай са установили, че Жанг е похарчила парите за нов Aйфон, скъпи спортни дрехи и обувки.

Пред медии полицията коментирала, че двойката е продала бебето си, защото нямала пари, а искала ”да му даде по-добро бъдеще”.

Продуктите на калифорнийските Apple са изключително популярни. През изминалата година много тийнейджъри продаваха дори бъбреците си, за да могат да вземат нов модел телефон или таблет.

Статията "Китайско семейство продаде детето си за нов iPhone" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ромски барон: Родителите на Мария са българи

Биологичните родители на малката Мария са българи, заяви в гръцкия ефир председателят на ромската общност във Фарсала - Бабис Димитриу.

"Детето го познаваме всички. То не е крито от сегашните му родителите. Български цигани го оставиха, когато беше бебе на 15 дни, за да го отглеждат сегашните му родители. През годината бащата идваше по няколко Биологичните родители на малката Мария са българи, заяви в гръцкия ефир председателят на ромската общност във Фарсала - Бабис Димитриу. "Детето го познаваме всички. То не е крито от сегашните му родителите. Български цигани го оставиха, когато беше бебе на 15 дни, за да го отглеждат сегашните му родители. През годината бащата идваше по няколко

Великобритания ще строи първата АЕЦ в Европа след аварията във Фукишима

  Великобритания ще подпише споразумение с френската компания Е Де Еф (EDF) за първата атомна електроцентрала, която ще започне да се строи в Европа, откакто аварията в японската АЕЦ "Фукушима" предизвика опасения за сигурността по целия свят, информира Ройтерс. Разходите се оценяват на около 23 милиарда долара, предаде БТА. Сделката, която се очаква да бъде обявена днес, предвижда френската компания да оглави консорциум, включващ и китайска група, за изграждането на два европейски водни реактори под налягане (EPR), разработени от френската Аре...

Япония регистрира търговски дефицит за 15-ти пореден месец

Япония регистрира търговски дефицит през септември за 15-ти пореден месец, информира „Би Би Си“. Основна причина за това е повишаването на вносните...

Тракийският некропол под магистрала „Струма“ вече е изложен на експозиция в Перник

Тракийският некропол под магистрала „Струма“ вече е изложен на експозиция в Перник. Експозицията „Пътят: време без граници“ проследява резултатите от проведените през 2012 г. спасителни археологически разкопки по трасето на ЛОТ 1 на автомагистрала „Струма“. В изложбата са показани находките от Тракийския некропол между селата Дрен и Делян и от Тренкова могила, която се намира в местността Трите могили, североизточно от село Дяково, съобщава...

Продължава

Българин изнасили и уби студентка в Германия

Брутално убийство на литовска студентка в германския град Манхайм, извършено преди две седмици, изглежда е решено. Така коментира немското списание "Фокус".

Заподозрян за престъплението е 40-годишният българин Емил С., който вече е задържан. Предполагаемият убиец е женен и баща на две деца. 

Той вече е лежал в затвор в България. 

От прокур Брутално убийство на литовска студентка в германския град Манхайм, извършено преди две седмици, изглежда е решено. Така коментира немското списание "Фокус". Заподозрян за престъплението е 40-годишният българин Емил С., който вече е задържан. Предполагаемият убиец е женен и баща на две деца. Той вече е лежал в затвор в България. От прокур

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване