Борисов отива на гъза на политиката, Орешарски е едни гърди напред

Колкото повече Борисов отива на гъза на политиката, толкова повече Орешарск е едни гърди напред. Това заяви в студиото на БНТ тази сутрин Александър Кръстев по повод щампованите в ликовете на настоящия и бившия премиер дамски роклички, които станаха част от кампанията в подкрепа на кабинета. Александър Кръстев стана популярен след като премиерът Пламен Орешарски се подписа на фланелката му с лика на министър-председателя на гърдите и с лика на бившия премиер Бойко Борисов на гърба, но с надпис NO. Кръстев призна, че ако има интерес, ще направи серийно производство на тениската. Една такава е загубна в автобус 74, призна Кръстев и обяви, че ако бъде върната, ще я обяви на търг с благотворителна цел. Той очаква цената й да скочи до четирицифрена, дори и петцифрена сума.

Данъкът за кола да се включи в цената на горивата

Данъкът на автомобила да отпадне, а да бъде калкулиран в цената на бензина, предлага депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев. Според него така било по-справедливо. Пред Нова телевизия Кадиев отговори на депутата от ГЕРБ Красимир Ципов, който коментира, от Закона за местните данъци и такси отпада привилегия, от която са се възползвали над 1 милион собственици на моторни превозни средства.

ЕП ще обсъди въпроса с движението на работници от ЕС в държавите от Общността

Европейският парламент ще обсъди на тазседмичната си сесия в Страсбург въпроса с движението на работници от ЕС в държавите от Общността и използването на общественоосигурителните системи, предаде БТА. Предвижда се утре Европейската комисия да направи изявление, в което да бъде дадена оценка на ползите, произлизащи от правото европейските гражданите да работят във всяка от 28-те страни на ЕС, както и да коментира случаите на злоупотреби със системите за обществено осигуряване. Също утре ЕП ще обсъди окончателния доклад за организираната престъпн...

Минималната заплата не е бомба, която ще срути бюджета

Решението да се върже минималната работна заплата с инфлацията е много добро по няколко причини. Първата от тях дори не е толкова икономическа, а по-скоро ешението да се върже минималната работна заплата с инфлацията е много добро по няколко причини. Първата от тях дори не е толкова икономическа, а по-скоро политическа. На път сме да се откажем от Решението да се върже минималната работна заплата с инфлацията е много добро по няколко причини. Първата от тях дори не е толкова икономическа, а по-скоро ешението да се върже минималната работна заплата с инфлацията е много добро по няколко причини. Първата от тях дори не е толкова икономическа, а по-скоро политическа. На път сме да се откажем от

Веселин Топалов донесе победа за звездния "Сокар" на европейската клубна купа


Българският гросмайстор Веселин Топалов и съотборниците му от "Сокар" започнаха много силно участието си в европейската клубна клуба. Русенецът спечели партията си срещу Андреас Моен от "Осло шакселскап".

Звездният отбор на "Сокар", за който се състезават още Фабиано Каруана, Шахрияр Мамедяров и Гата Камски, спечели с 5.5:0.5 точки срещу норвежкия тим. Единствено Каруана не успя да стигне до успех, като направи реми в партията си с Семен Агдещайн.

Топалов имаше черните...

Крими с комичен край: трафикант, хванат с 2,5 кг брашно

Полицейски екшън с неочаквано смешен край се разигра преди около 10 дни край Куклен, съобщава ’’Марица’’. Акция на ДАНС по разбиването на наркоканал завършила с фиаско и затова най-вероятно е потънала в полицейските архиви, без да се огласят резултатите от нея.

Антимафиотите от агенцията получили сигнал за 2,5 кг хероин, които щели да сменят Полицейски екшън с неочаквано смешен край се разигра преди около 10 дни край Куклен, съобщава ’’Марица’’. Акция на ДАНС по разбиването на наркоканал завършила с фиаско и затова най-вероятно е потънала в полицейските архиви, без да се огласят резултатите от нея. Антимафиотите от агенцията получили сигнал за 2,5 кг хероин, които щели да сменят

Радан контрира Костов: Вълнува ни не личността, а проблемът Пеевски

Радан Кънев, председател на ДСБ. Снимка:БГНЕС

Реформаторският блок не се интересува от персоналния образ на Делян Пеевски, а от публичната му роля. Това заяви пред bTV председателят на ДСБ Радан Кънев и един от лидерите на Реформаторския блок Радан Кънев.

Коментарът на Кънев е в отговор на изказването на предишния председател на ДСБ Иван Костов, че депутатът от ДПС Пеевски е „демонизиран” и партиите не трябва да се занимават с него.

„Имаме проблеми, които демонизираме”, посочи Кънев и заяви, че Реформаторският блок се изправя „принципно” срещу мафията, нарушенията при обществените поръчки, злоупотребите с кредитополучатели и др.

„Пеевски ни интересува само заради публичната му роля – той е назначен изключително млад в ръководния орган на едно от най-важните предприятия в България – Пристанище Варна, назначен е за следовател въпреки липсата на достатъчна експертиза, поверен му е Държавният резерв, свързан е с монополизирането на цял отрасъл и то медиите…”, изброи Радан Кънев.

В отговор на думите на Костов, че Реформаторския блок трябва да уточни отношението си към ГЕРБ, новият лидер на ДСБ за пореден път каза, че блокът не вижда бъдещ партньор в лицето на ГЕРБ. „Отношението към ГЕРБ е дълбоко персонализирано, а при нас отговорът винаги е принципен. Никой не се интересува от нашето отношение към ГЕРБ като цяло, а към отношението ни към лидерите Борисов и Цветанов”, подчерта Радан Кънев.

Коментирайки социологическите прогнози, че Реформаторският блок ще влезе в следващия парламент, но не като първа политическа сила, Кънев категорично отхвърли възможността за обединение с ГЕРБ или поддържаща роля на блока, каквато Атака играе в настоящото Народно събрание. „Атака” просто излъга избирателите си – те нямат ключова роля в управлението, нито едно тяхно обещание не влезе в програмата на правителството”, посочи лидерът на ДСБ.

Според Кънев, най-важни са бъдещите промени в правосъдната система на България. „Да вярваме, че БСП може да се промени след 120-годишна история, е несериозно. ДПС все повече затъва в образа си на мафиотска партия. Те са доказали, че пазят статуквото. ГЕРБ до голяма степен също запази статуквото, а Цветан Цветанов се превърна в олицетворение на това. В момента няма партия, която да показва готовност за реформа в правосъдието”, обясни Кънев.

Статията "Радан контрира Костов: Вълнува ни не личността, а проблемът Пеевски" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

261 бежанци са настанени в чудесни условия в Ковачевци

Те обитават хотелската част на комплекса в стаи с по 2 до 4 легла и самостоятелен санитарен възел. В комплекса има игрища с изкуствена настилка, тенискортове, открити басейни

Джон Кери: Пакистан е наш важен стратегически партньор

САЩ ще отпуснат през 2014 г. военна и икономическа помощ от над 1,6 млрд. долара, за да укрепят връзките с Пакистан

Словакия предостави помощ на България за бежанците

Помощта от Словакия са главно походни легла, завивки и прибори

Цитат на деня: Всички разбират от футбол и енергетика, вече и от арбитражи


"Ние сме уникални хора. Днес в България всеки разбира от футбол и от енергетика. В последно време усещам, че започваме да разбираме и от арбитражи - нека оставим това на специалистите" - така председателят на парламентарната енергийна комисия Рамадан Аталай (ДПС) отговаря в интервю за вестник "Труд" на въпроса дали не се опасява, че докато тече анализа на ситуацията в енергетиката България ще бъде осъдена от Русия за проекта "Белене" в Арбитражния съд в Париж. 

Аталай повтаря тезата...

Най-древните следи от човешки живот в Америка откриха в Бразилия

Най-древните следи от човешки живот в Америка бяха открити в Бразилия. Останките са на 50 хиляди години и са намерени в националния парк Сера де Капивара, предаде РИА Новости.

Най-древните следи от човешки живот в Америка бяха открити в Бразилия. Останките са на 50 хиляди години и са намерени в националния парк Сера де Капивара, предаде РИА Новости. "Това са най-древните човешки следи в Америка. Това може да потвърди теорията, че човекът е дошъл тук от Африка", коментират археолози, които, освен останките, са

Григор Димитров: Искам да покажа на българите, че всеки има шанс да успее


Първият български шампион в турнир от веригата на Асоциацията на професионалните тенисисти Григор Димитров заяви, че този негов успех е много важен заради посланието към хората в България. 

В интервю за сайта на АТП хасковлията коментира влиянието, което му е оказал новият му треньор Роджър Рашийд и целите до края на годината. 

На въпроса как се чувства като първия българин с турнирна победа, той отговори: "Това е важен успех не само за мен, но и за страната. Те (хората)...

Георги Кадиев: Колкото повече караш, толкова повече замърсяваш, толкова повече плащаш

Данъкът на автомобила да отпадне и да бъде калкулиран в цената на бензина, предложи депутатът от „Коалиция за България" Георги Кадиев в студиото на Нова телевизия. Според него така било по-справедливо. 

„Колкото повече караш, толкова повече замърсяваш, толкова повече плащаш", е логиката на това предложение, описано от депутата и в блога му.
Данъкът на автомобила да отпадне и да бъде калкулиран в цената на бензина, предложи депутатът от „Коалиция за България" Георги Кадиев в студиото на Нова телевизия. Според него така било по-справедливо. „Колкото повече караш, толкова повече замърсяваш, толкова повече плащаш", е логиката на това предложение, описано от депутата и в блога му.

След като ДПС взе властта в Пернишко, напълни Ковачевци със сирийци

Само месеци след като Галина Никодимова - човекът на Ахмед Доган взе властта, като зам.областен управител на Перник се вижда първия резултат. Сирийците в село Ковачевци са повече от местните, гръмват от там. Галина Никодимова от ДПС, чиято щерка бърка в дупетата на слонове, дърпа чурките на играчки и мрази перничани си прокарва мюсюлманската политика, без да пита перничани, без да казва какво става в областта. Тайно и подмолно.

Екип на Actualno.com успя да заснеме мястото, където в момента живеят бежанците. Това е Националния детски екологичен комплекс в село Ковачевци.

Първите автобуси със семейства с бежанци са пристигнали още в петък вечерта.

Очаква се в детския комплекс да намерят убежище още два рейса с бегълци, съобщи кметът на общината Васил Станимиров. Той научил за...

Продължава

Колко струва да върнем старата си кола обратно в движение?

По-лесно и евтино да продаваме старите си автомобили, ако са регистрирани в страната – това е целта на част от правителствените мерки за намаляване...

Съдът назначи психиатрична експертиза на Доган

Ахмед Доган поиска да бъде заличен като свидетел по делото срещу Октай Енимехмедов

САЩ записали милиони разговори на французи, Париж иска обяснение

Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ е прехващала в големи мащаби телефонни разговори на френски граждани. Френският вътрешен министър Манюел Валс заяви, че разкритията са шокиращи и ще искат обяснение.

Доган иска да го заличат като свидетел

Постъпил е болничен лист, документи от болница „Лозенец” и писмо от лекуващия лекар за здравословното състояние на Ахмед Доган, който не се яви на делото срещу Октай Енимехмедов

Пчеларите получиха близо 6 млн. лв. за 2013 г.

Това прави 90% усвояемост на бюджета за 2013 г.,

Спортната министърка разпореди беседи “Толерантност” в помощ на бежанците

Мариана Георгиева

Спортната министърка Мариана Георгиева разпореди “спешни мерки” в помощ на бежанците. Сред мерките, описани от пресцентъра на ведомството, е например провеждането на беседи “Толерантност” сред младежи.

За министърката на ДПС потокът от бежанци е “удар”.

За България е много важно омекотяването на „удара“ от емигрантския поток да бъде равномерно разпределен между институциите, имащи отношение към проблема, заявява Георгиева, цитирана от пресцентъра на спортното министерство.

България, като външна граница на ЕС, не може да си позволи “импровизации”, продължава тя.

Затова тя и екипът й щели да направят всичко възможно, за да помогнат на държавата “в тази кризисна ситуация”, израз на което бил предложения пакет мерки.

Публикуваме въпросните мерки така, както са формулирани от пресцентъра на ММС:

  1. Студентите – арабистика, медицина, филология и психология да се включат като доброволци съобразно професионалната им квалификация – за превод, ограмотяване и подпомагане в комуникацията.

  2. Реализация по проект „Младежта в действие“ за подкрепа на бежанците в София. Участие на млади хора от Египет, Тунис и Йордания – за 28.10.2013 год.

  3. Провеждане на съкратен курс за ограмотяване по български от младите доброволци.

  4. Проект „Младежка академия“ за популяризиране на действията в подкрепа на бежанците.

  5. Събиране на дарения за бежанците чрез студентски структури в университетите и организиране на спортни мероприятия с благотворителна цел.

  6. Закупуване на спортни пособия от ММС за младите хора в бежанските лагери – ракети за тенис на маса, топки и др.

7. МВР и Агенцията за бежанците да осигурят достъп на младежите-доброволци и организациите, предоставящи услуги на младите емигранти в бежанските лагери.

  1. Кратки сесии и беседи с наши младежи на тема „Толерантност“.

Статията "Спортната министърка разпореди беседи “Толерантност” в помощ на бежанците" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Даниел Вълчев в афера за $17 млн.

Бившият вицепремиер и настоящ член на ръководството на партията на Меглена Кунева „България на гражданите” Даниел Вълчев е участвал в източването на държавното дружество „Инко”. Само за година от него изчезнали почти 17 млн. долара.

Русенци могат да помогнат на семейства в риск с дарения

Фондация „Надежда и домове за децата” и Сдружение „Еквилибриум” откриха партньорски офис на ул. „Добруджа” 5 в Русе. От двете организации се надяват той да стане притегателен център за деца и младежи. В него ще идват и доброволци, които работят по програмата „Благотворец храбър”. В офиса ще има постоянна изложба-базар на предмети, изработени от деца-клиенти на Комплекса за социални услуги за деца и семейства. Средствата, събрани от продажбата им ще се използват за пряка работа с децата в различни ателиета, както и за разходки сред природата. Пр...

ДАНС и качулки хващат трафикант с 2,5 кг брашно

Полицейски екшън с неочаквано смешен край се разигра преди около 10 дни край Куклен, съобщава ’’Марица’’. Акция на ДАНС по разбиването на наркоканал завършила с фиаско и затова най-вероятно е потънала в полицейските архиви, без да се огласят резултатите от нея.

Антимафиотите от агенцията получили сигнал за 2,5 кг хероин, които щели да сменят Полицейски екшън с неочаквано смешен край се разигра преди около 10 дни край Куклен, съобщава ’’Марица’’. Акция на ДАНС по разбиването на наркоканал завършила с фиаско и затова най-вероятно е потънала в полицейските архиви, без да се огласят резултатите от нея. Антимафиотите от агенцията получили сигнал за 2,5 кг хероин, които щели да сменят

Емил Димитров купувал дървесина по-евтино от "бедните баби"

Бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров е изкупувал дървесина на цена между пет и шест пъти по-ниска, отколкото гражданите. Това заяви пред bTV бизнесменът и председател на браншовото сдружение на практикуващите лесовъди и горски предприемачи БУЛПРОФОР Димитър Джоков.

Слай: Мразех Арни, но вече сме приятели

През 80-те години Силвестър Сталоун изпитвал "непреодолима омраза" към Арнолд Шварценегер, призна самият той в шоуто на Дейвид Летерман. "Дразнех се дори само от факта, че Шварценегер съществува. И двамата се снимахме в еднотипни филми. Конкурирахме се. Той стреляше с повече оръжия. Аз пък "убивах" повече врагове. Тогава в следващия си филм той предприемаше същинско масово изтребление", казва Сталоун. "Но после Арни започна да снима научна фантастика - "Терминаторът", "Хищникът". И постепенно престанах да го ненавиждам, защото вече не се конкур...

Keane приключват кариерата си след четири номер 1 албума


Британската алтърнатив рок група Keane ще приключи кариерата си след издаването на предстоящия сборен албум Best Of, съобщи MTV, като засега новината се очаква да бъде потвърдена от официалния сайт на групата. Компилацията ще бъде издадена на 11 ноември и ще обедини синглите от 16-годишната им кариера, включваща четири номер 1 албума във Великобритания и над 10 млн. копия от албумите им.

Групата стана известна през 2004 г. с продалия над 6 млн. копия Hopes & Fears, превърнал се...

Онлайн и под земята - от днес в софийското метро

Трите GSM оператора са инвестирали €,1,7 млн. в проекта

    


България трябва да се разбаречи

Къде е Янето? Няма го. Но нишата му е пълна. В нея е Никито. Бареков. Той има две неща - риза и кауза. Ризата му е бяла. А каузата - справедлива. Сценаристът му е работил по нещо като кандидат-студентска тема - традиция и новаторство в българската политика. С бяла риза като бунтовник пред бесило Никито излиза сам срещу тираничната държава, за да я оправи. Довчера оправяше журналистиката. Но тя тясна за неговата душа е. И той се заема с държавата. В тази неравна борба неговото знаме е свободата (изобщо и на словото в частност). Никито Бареков, когото оттук нататък за краткост ще наричам Н.Б., не е новост в този жанр. Преди него тук бяха Яне Янев и Георги Петрушев с кодовото название "Жорж". Името на тяхната обща игра е: "Открадни каузата!" Защо трябва да се крадат каузи? Защо да не крадем направо пари? Защото, когато откраднеш кауза, може да ти падне цялата държава барабар с парите ѝ. Не искам да кажа, че Н.Б. краде каквото и да било. Освен вниманието на наивните. Така обаче той помага на други да крадат. Нещо като хлапетата, които ви разсейват, докато джебчията ви пребърква дискретно. Какво става, когато откраднеш кауза в условията на демокрация? Тя не може да спечели мнозинство и да се превърне в закон. И по осъществяването ѝ трябва да се водят преговори. С онези, от които зависи мнозинството. Жорж беше яхнал една много обща кауза - "на ползу роду"

Концерт в Русе за майка, спасила детето си от огъня

В Русе направиха благотворителен концерт в помощ на майка, спасила детето си от пожар.

Ани присъстваше в залата, за да благодари на всички, подкрепили я със средства, съобщи Нова телевизия. 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева 
За да спаси момиченцето си от избухнал в къщата им пожар

Музикантите разказаха, В Русе направиха благотворителен концерт в помощ на майка, спасила детето си от пожар. Ани присъстваше в залата, за да благодари на всички, подкрепили я със средства, съобщи Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева За да спаси момиченцето си от избухнал в къщата им пожар Музикантите разказаха,

Кметът на Пловдив алармира за нарочни незаконни решения на общинарите

Общинският съвет на Пловдив взима нарочно подготвени незаконосъобразни решения. Това става ясно от запис, изпратен до няколко национални медии. Записът е от партийно събрание на ГЕРБ, водено от кмета на Пловдив и местен лидер Иван Тотев.Незаконните решения се гласуват умишлено, за да се връщат от областния управител Венцислав Каймаканов. Целта е вината за нереализираните в града проекти да пада върху него, а не върху общинската администрация.  На записите от събранието се чува още как кметът Тотев обяснява, че се подготвя за гласуване „брутално...

Телефон и интернет в метрото в София (снимки)

Трите телекома обявиха пускането на 3G покритие в метрото  Снимка: Сергей Антонов Трите телекома обявиха пускането на 3G покритие в метрото  Снимка: Сергей Антонов Трите телекома обявиха пускането на 3G покритие в метрото  Снимка: Сергей Антонов Трите телекома обявиха пускането на 3G покритие в метрото  Снимка: Сергей Антонов

В софийското метро вече има достъп до глас и данни през мрежата на трите мобилни оператора – Мтел, Globul, Vivacom.

Трите мобилни оператора са инвестирали близо 1.7 млн. евро в изграждането на съвместна 3G мрежа чрез система от антени и излъчващи кабели (за тунелите), които да осигурят телефонна и интернет връзка за хората, придвижващи се с метрото в София.

Изпълнението на проекта е възложено на шведската компания “Ериксон”, която е осигурила достъп до услугите на трите мобилни оператора във всички 23 метростанции и по 35-километровия релсов път в метрото.

За целта е опънат 25 км оптичен кабел, поставени са 400 антени и 61 дистанционни станции.

Мрежата осигурява скорост до 42 mbps за сваляне и до 5.76 mbps за качване на информация.

Това позволява на пътниците не само да водят телефонни разговори, но и да свалят и качват файлове в интернет, да слушат музика и дори да гледат филми и телевизия.

В момента метрото се използва от 450 хил. човека на ден.

Трите мобилни оператора и изпълнителят са поели ангажимент с разширението на метрото с още метростанции в тях също да има телефонна и мобилна връзка, каза изпълнителният директор на “Метрополитен” Стоян Братоев.

Той напомни, че досега мобилна връзка имаше само в част от първата линия на метрото - от жк. “Люлин” до спирка “Сердика”. 

Милан Госпич, регионален мениджър на “Ериксон”, уточни, че има възможност мрежата да бъде ъпргрейдната до 4G.

Статията "Телефон и интернет в метрото в София (снимки)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Доган е поискал да бъде заличен като свидетел по делото срещу нападателя му


Почетният председателна на ДПС Ахмед Доган е поискал да бъде заличен като свидетел по делото срещу нападателя му Октай Енимехмедов, стана известно на заседанието по процеса

На предишното заседание съдът изиска документите от прегледите на Ахмед Доган. Той също беше призован, но за пореден път представи болничен лист. Затова съдия Пенка Велинова разпореди да бъде изискана документацията от прегледите на Доган от неговия лекар доктор Ева Стефанова от университетската болница...

ТИР се обърна в Прохода на Републиката, шофьорът загина

Водач на товарен автомобил загина при пътен инцидент в Прохода на Републиката, съобщиха от Областната дирекция на МВР Велико Търново. 

Сигналът за произшествието е получен около 09:20 часа. По първоначална информация, товарен автомобил ДАФ, с прикачено полуремарке, с бургаска регистрация, превозващ хартия, се е движел в посока от Велико Търново Водач на товарен автомобил загина при пътен инцидент в Прохода на Републиката, съобщиха от Областната дирекция на МВР Велико Търново. Сигналът за произшествието е получен около 09:20 часа. По първоначална информация, товарен автомобил ДАФ, с прикачено полуремарке, с бургаска регистрация, превозващ хартия, се е движел в посока от Велико Търново

Българските игрички с пенсиите

Да се пенсионираш по-рано и с по-голяма пенсия - за това мечтаят мнозина. За съжаление това е невъзможно, казват експертите. Българските политици обаче се канят да опровергаят твърденията им. Пита се: на каква цена? От първия си ден сегашното българско правителство се самоопределя като "експертно-политическо". На всички е ясно, че с този новоизкован термин трябваше да се заобиколи неудобната дума "коалиция" и да се придаде известна доза приличие на странното мнозинство, подкрепящо това правителство. След някои от първите решения и назначения на мнозинството и правителството пък мнозина са твърдо убедени, че в тяхната формула има и трети, при това решаващ елемент, който трябва да остане скрит за широката публика. В случая, за който ще говорим сега, едва ли могат да се търсят някакви преки задкулисни интереси. Става дума за следното: като част от големия дебат за бюджета предстои да се вземат важни решения, свързани с пенсионната система. Те дават на управляващите рядката възможност да докажат на практика "експертно-политическата" си претенция, като на основата на обективните данни и здравия разум защитят дългосрочния обществен интерес. При това има две обстоятелства, които значително ги улесняват. Първо: пенсионната система е в ресора на министър, който по най-безспорен и благоприятен начин съчетава в себе си експертното и политическото

Хидинк отказа да води Австралия на Мондиала

Холандският специалист Гуус Хидинк отказа за втори път да тренира австралийския национален отбор и да го води на Мондиала в Бразилия догодина. Хидинк заяви пред "Скай Спортс", че дори участието в Световното първенство не може да го накара да прекъсне почивката си. "През последните години много работих и пътувах, затова ми е нужен отдих." 66-годишният треньор може да започне работа отново най-рано следващия сезон. Австралия остана без треньор, след като Холгер Осиек бе уволнен на 12 октомври заради тежката загуба т Франция с 0:6 в контролна срещ...

Спортисти- ветерани се включиха в Световния ден на ходенето

Клубът на спортиста ветеран се включи в Световния дена на ходенето в Кюстендил. Семейство Весела и Христо Вукови, Милчо Смилянов, Кирил Станков и др. техни приятели се изкачиха по маршрута от стадион "Осогово" до "Чешмето". Спортистите- ветерани получиха фланелки за участието си от началникът на отдел "Младежки дейности и спорт" в община Кюстендил Мая Лехчанска.

Късметлия от Долни Чифлик спечели 36 000 лева от тотото

Късметлия от Долни Чифлик спечели голямата награда в неделния специален тираж на играта „Второ ТОТО шанс”. Той грабна36 000 лева от тотото. Джакпотът в първо теглене на играта 6/49 също беше спечелен от двама щастливци от Силистра и от Видин.

Пчеличката Мая Манолова опраши с любовта си Ангел Найденов на Деня на града

Пчеличката на българския парламент Мая Манолова и военния стража на любовта Ангел Найденов бяха нонстоп заедно, като влюбени гълъбчета на вечерта на Деня на града в Перник. Снимките, изпратени ни от читателката Ванеса Владимирова доказват това. Русата Мая най-много се усмихваше, когато е интимно близо до принца на своето легло Ангел Найденов.

Около тях не липсваха и светила - от едната страна им светеше лидера на...

Продължава

Георги Кадиев: Данъкът на автомобила да се калкулира в цената на бензина

Данъкът на автомобила да отпадне и да бъде калкулиран в цената на бензина, предложи депутатът от „Коалиция за България Данъкът на автомобила да отпадне и да бъде калкулиран в цената на бензина, предложи депутатът от „Коалиция за България" Георги Кадиев в студиото на Нова телевизия. Според него така било по-справедливо. „Колкото повече караш, толкова повече замърсяваш, толкова повече плащаш", е логиката на това предложение, описано от депутата и в блога му.

Бургаската болница тества безплатно за астигматизъм

Тестът за астигматизъм помага на пациентите с перде на очите

Правят строителна полиция

Строителна полиция ще следи за нарушения при вдигането на сгради. Новият орган може да бъде създаден с промяна на устройствения правилник на Дирекцията за национален и строителен контрол (ДНСК). Това съобщи новият началник на ведомството арх. Николай Христов. "В момента ДНСК може да проверява сгради само по сигнал или ако е открила непълни документи. Промяната ще позволи на инспекторите да се самосезират", обясни арх. Христов. Той уточни, че подобен орган работи успешно в Германия. Поправки в Закона за устройство на територията ще предотвратят изграждането на сгради извън правилата и ще улеснят процедурите. Солени глоби вместо бутане на постройки, които са вдигнати без книжа, но биха покрили изискванията на закона, предлага още Христов. Ще се засили ли контролът върху незаконното строителство, има ли нужда от опростяване на правилата и от допълнителни правомощия за надзора? На тези въпроси отговаря новият шеф на Дирекцията за Национален строителен контрол архитект Николай Христов. Преди да бъде назначен на поста, той е работил в системата на регионалното министерство. Има дългогодишен опит в общинската администрация като старши експерт и впоследствие главен архитект на столичния район "Красно село". - Архитект Христов, какви са първите проблеми, с които се сблъскахте на новия пост? - Проблемите са по-скоро принципни. Досега голяма част от публичното лице на ДНСК беше разрушаването на незаконните строежи

Райчинов: Като видях проектобюджета на НЗОК, помислих, че Дянков се е върнал

Д-р Цветан Райчинов, председател на БЛС. Снимка: БГНЕС

Когато видях проекта за бюджет на Здравната каса, си помислих, че може междувременно да са уволнили финансовия министър Петър Чобанов и на негово място тайно да са върнали Симеон Дянков.

Това заяви пред Дарик председателя на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов.

Ако сега бюджетът на Касата не бъде актуализиран, от 15 ноември лекарите ще трябва да започнат да обслужват само спешни случаи. При това тази мярка ще се приеме от солидарност към болниците, посочи Райчинов.

След като болниците бяха орязани с 20% за септември, работещите в тях лекари няма да си получат заплатите. Ако няма актуализация за тази година, лекарите ще останат без заплати и без възможност да работят, коментира Райчинов.

Това ще ни върне към онова време, в което болният трябваше да си носи всичко – лекарствата, храната и т.н., категоричен е Райчинов.

В същото време стана ясно, че Българският лекарски съюз иска общата част на Националния рамков договор да се договаря веднъж на три години, а ежегодно да се актуализират само цените и обемите.

Лекарите искат още при всяко посещение при лекар да се заплаща такса от 1% от минималната работна заплата, а за болничен престой пациентите да плащат по 2%. За да се върне тази практика, трябва да се подготвят законови промени, казаха специалистите.

Лекарите поискаха и да отпадне задължението на личните лекари да осигуряват 24-часова неотложна медицинска помощ. 

Статията "Райчинов: Като видях проектобюджета на НЗОК, помислих, че Дянков се е върнал" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Русият ангел Мария била продадена за 500 евро от българска майка

 Мария - момиченцето, което беше намерено в ромски лагер в Гърция и наречено "рус ангел”, е била купена за 500 евро от българска майка.
Това е една от последните версии, тиражирана от местната преса, съобщи кореспондентът на Нова телевизия в Гърция.
Освен това се твърди, че биологичната майка на детето се намирала в Атина, а българските роми в района знаели подробности, които можели да помогнат на разследването.
Същевременно председателят на ромската...

Продължава

Заловиха крадец, задигнал парфюм и пари от магазин

39-годишен мъж, откраднал пари и парфюм от магазин в Шумен е бил задържан, съобщават от полицията. Сигнал за кражбата от хранителен магазин на ул."Панайот Хитов" в Шумен е получен малко след 20 часа вчера. При пристигане на полицейския екип станало ясно, че 39-годишен шуменец е извършил кражба на парфюм и 14 лева. Мъжът е задържан в полицейския арест. Работата по изясняване на случая продължава.  ...

ТИР с хартия се обърна в Хаинбоаз, шофьорът загина

Шофьор на тир загина на място, след като управляваният от него камион се преобърна в урва в Прохода на републиката.  

Сигнал за произшествието в ОДМВР – В. Търново е получен тази сутрин, около 09,20 ч. По първоначална информация бургаски товарен автомобил „ДАФ” с прикачено полуремарке се е движел в посока от В. Търново към Гурково. Шофьор на тир загина на място, след като управляваният от него камион се преобърна в урва в Прохода на републиката. Сигнал за произшествието в ОДМВР – В. Търново е получен тази сутрин, около 09,20 ч. По първоначална информация бургаски товарен автомобил „ДАФ” с прикачено полуремарке се е движел в посока от В. Търново към Гурково.

Задържаха мъж, шофирал рисково и вдигнал скандал в заведение

27-годишен мъж от Драгоево е бил задържан заради рисково шофиране и за това, че предизвикал скандал в заведение, съобщават от ОД на МВР-Шумен. Около 21 часа снощи гражданин сигнализирал, че водач управлява автомобил в насрещното движение по пътното платно на влизане във Велики Преслав. Веднага е изпратен полицейски екип, но шофьорът не е установен на място. За да не се стигне до инцидент след подадения сигнал за рисково шофиране, униформените предприели издирване на описания автомобил. Минути след това го засекли пред заведение в града. Станало...

Джим Кери в ново амплоа

/КРОСС/ Любимият на няколко поколения зрители комедиен актьор Джим Кери влиза в ново амплоа. Този път обаче не става дума за поредната роля в касов филм. Джим Кери публикува първата си книга за деца. Както може да се очаква, тя е забавна, но и много поучителна. В нея главен герой е океанска вълна на име Роланд. Той се опитва да открие смисъла на живота и затова каква точно е неговата мисия. Роланд има едно притеснение да не би случайно да се разбие на брега, тъй като това ще сложи край на живота му. Съвсем философски обаче Роланд осъзнава, че това няма да е край, а едно ново начало за него. По време на представянето на книгата Кери развесели всички присъстващи в читалнята деца, които слушаха в пълен захлас.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване