Софийски театри празнуват Европейската нощ на театъра

След първото издание на Нощта на театрите тази есен част от софийските театри се включват и в петата Европейска нощ на театъра, която ще се случи едновременно в 11 държави на Стария континент на 16 ноември (събота). До момента към инициативата се присъединиха Народен театър "Иван Вазов", Сатиричен театър "Алеко Константинов", Театър "София", Младежки театър "Николай Бинев", Малък градски театър "Зад канала", Камерен театър "Възраждане", Театрална работилница "Сфумато", които ще предложат спектакли, посветени на Европейската театрална платформа....

Запазват се облекченията за млади семейства с ипотека


Данъчните облекчения за млади семейства с ипотека за единствено жилище се запазват и се разширява обхватът им. Това решиха депутатите с гласуваните на първо четене промени в Закона за доходите на физическите лица, цитирани от агенция "Фокус". Разширението на обхвата е заради започнала наказателна процедура срещу България от страна на Европейската комисия.Така в него се включват и граждани на други страни - членки на ЕС.

Корнелия Нинова (БСП) коментира, че се радва, че правителството...

Папазов представи в Сеул националната програма „Цифрова България"

/КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов представи националната програма „Цифрова България" по време на участието си в Глобалния форум за електронно правителство в южнокорейската столица Сеул. Форумът е посветен на предизвикателствата и най-новите тенденции в сферата на електронното управление и електронните услуги за гражданите и бизнеса и се провежда днес и утре. Сред участниците в международното събитие са министри, представители на ангажираните с изграждането и функционирането на електронното правителство институции, учени. „Основен приоритет на програмата е осигуряването на бърз интернет на територията на цялата страна, така че до 2020 г. над 50% от домакинствата и бизнеса да могат да използват световната мрежа и електронни услуги със скорости по-високи от 100 Mbps", заяви министър Папазов по време на изказването си на Кръгла маса на високо равнище. По думите му, за постигане на тази цел, на първо място трябва да бъде решен въпросът с покритието на малките градове и селските райони. Това ще стане чрез инвестиционни проекти в отдалечените места, чрез изграждане на безжичен широколентов достъп в общините, както и на високоскоростна свързаност на читалища, медицински заведения, кметства. Тези проекти ще бъдат финансирани чрез публично-частни партньорства и новите Оперативни програми за периода 2014 - 2020 г

Без яснота за размера на месечните детски добавки

Депутатите не решиха какъв да бъде новия размер на месечните добавки. На обсъждането на проекта за бюджет 2014-та обаче стана ясно, че парите за безработица ще бъдат 100 милиона лева и догодина. Няма да има сътресения на трудовия пазар, категоричен бе министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов.

Вижте цитати от скандалния запис с кмета на Пловдив

В таен запис, изпратен до медиите снощи, се чува как кметът на Пловдив и водач на листата за общински съветници на ПП ГЕРБ - Иван Тотев, обяснява на партийно събрание, че Общинският съвет в града взима нарочно подготвени незаконосъобразни решения, които да се връщат от областния управител Венцислав Каймаканов.
Повече за случая четете ТУК.

В таен запис, изпратен до медиите снощи, се чува как кметът на Пловдив и водач на листата за общински съветници на ПП ГЕРБ - Иван Тотев, обяснява на партийно събрание, че Общинският съвет в града взима нарочно подготвени незаконосъобразни решения, които да се връщат от областния управител Венцислав Каймаканов. Повече за случая четете ТУК.

Децата от 1-ви и 2-ри клас вече могат да учат от е-учебници вкъщи

Издателство "Просвета" пусна ново поколение електронни учебници, предназначени за работа вкъщи, които помагат на децата от 1-ви и 2-ри клас да усвоят по-лесно учебния материал.

Цветанов: 20 милиона лева има в специалния фонд от глоби по пътищата

20 милиона лева постъпления са събрани в специалния фонд от глоби на нарушители по пътищата.
Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на общественото обсъждане на тема:
20 милиона лева постъпления са събрани в специалния фонд от глоби на нарушители по пътищата. Това съобщи заместник-председателят на ГЕРБ и бивш министър на вътрешните работи Цветан Цветанов на общественото обсъждане на тема: "Участниците в пътното движение, техните права и задължения. Човешкият фактор като източник за опазване живота и здравето

Заплашваната от сина на Масларова измамила Пашата

Станка Марангозова, която бе погната да напусне мезонета си заради измама, свързана със сина на екссоциалната министърка Емилия Масларова-Иво, е успяла да завлече и известния бизнесмен Румен Николов - Пашата. Накрая той се отказал да си търси парите.

Според разследването на ДАНС щети от измамана възлизали на около 28 милиона лева. В началото на Станка Марангозова, която бе погната да напусне мезонета си заради измама, свързана със сина на екссоциалната министърка Емилия Масларова-Иво, е успяла да завлече и известния бизнесмен Румен Николов - Пашата. Накрая той се отказал да си търси парите. Според разследването на ДАНС щети от измамана възлизали на около 28 милиона лева. В началото на

В Русе отбелязват 65 години от началото на строителното образование


Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия "Пеньо Пенев" ще отбележи с поредица от събития 65-тата годишнина от началото на образованието в бранша в Русе. Това съобщи днес директорът на училището Камелия Денчева. Тържествата започват в петък, 25 октомври, със състезание по строителни професии – зидария, облицовки и настилки.
Юбилеен педагогически съвет, спортно състезание, откриване на фитнес зала, инсталиране на пластична фигура на алеята на бул. "Цар Освободител",...

Уругвай легализира марихуаната

Ако законопроектът мине, страната ще прибере първата си легална

Спипаха офицер Андреев за 13 телефонни измами

Бургаските полицаи разкриха 61-годишен мъж, участвал в ролята на "муле" в 13 телефонни измами, за които задържаният направил пълни самопризнания.

Пияни шофьори засечени в нощните часове по габровските улици

Бързи производства са започнати срещу двама габровци, шофирали в нетрезво състояние. На 19 октомври, около 01.15 ч., на бул. "Хемус" в Габрово, полицейски екип спира за проверка л.а. „Рено Клио”. Установено е, че водачът – Н. Г. /34 г./ управлява МПС след употреба на алкохол – техническото средство отчита 1.63 промила. На следващия ден, около 22.10 ч., на ул. "Брянска" е спрян л.а. „Рено”. Установено е, че водачът му – Д. М. /44 г./ също управлява след употреба на алкохол – техническото средство отчита 1.96 промила. Двамата са отказали кръвна п...

Бербатов се разписа при победата на Фулъм над Кристъл Палас

Бившият капитан на националния отбор Димитър Бербатов вкара при победата на тима си Фулъм срещу Кристъл Палас с 4:1. Това е първият му гол през новия сезон в Премиър лийг.   Бербатов се разписа с глава в 50-ата минута за 3:1.   Другите голове за "котиджърс" реализираха Пайтим Касами, Стийв Сидуел и Филип Сендерос. За домакините точен бе Ейдриън Мариапа.   Със спечелените три точки Фулъм се отдалечи от зоната на изпадащите и вече заема 13-та позиция във временното класиране.

12 сирийски бежанци ще бъдат експулсирани

Дванадесет бежанци от Сирия са подготвени за експулсиране от България, съобщи във вторник директорът на ДАНС Владимир Писанчев.   Той уточни пред бТВ, че някои от набелязаните за експулсиране са с чисто криминални прояви, но отказа да коментира дали останалите са свързани с ислямистки групировки, защото се водело разследване.   От думите на началника на контраразузнаването не стана ясно къде ще бъдат изпратени определите като рискови бежанци, но със сигурност нямало да бъдат върнати в Турция, откъдето са влезли в страната.   Документите за експулсирането на бежанците ще бъдат готови до една или две седмици.   Писанчев каза още, че ще са нужни допълнителни средства за агенция за справяне с бежанската вълна.

ЕС заплашен от "шътдаун"

Новата дупка в европейските финанси се дължи на по-малко

Гъстият смог отново мъчи Китай

Повишеното потребление на въглища и бързият индустриален възход допринесоха за замърсяването на въздуха в североизточния град Харбин

    


Симеон Щерев празнува юбилей в БНР

/КРОСС/ Проф. Симеон Щерев - един от най-добрите световни джаз флейтисти, ще отпразнува своята 70 годишнина с концерт на 24 октомври /четвъртък/ от 19:00 ч. в Първо студио на БНР. Юбилярът е подготвил свои композиции, които ще прозвучат в изпълнение на Биг бенда на БНР и Джаз квартет: Симеон Щерев - флейта, Антони Дончев - пиано, Стоян Янкулов- ударни и Веселин Веселинов (Еко) - контрабас. Сред специалните изненади за публиката са пиесите от проекта „Барок и джаз" и „Моцарт и нещо друго" за пиано и флейта. Специален гост на концерта - бенефис ще бъде Николета Хайтова, студентката на проф. Щерев от класа му в НМА „Проф. Панчо Владигеров". Проф. Симеон Щерев (популярен в музикалната гилдия с творческия псевдоним Банана) е педагог и композитор, автор на джазова, филмова и театрална музика. Осъществява стотици записи за БНР и БНТ, издава самостоятелни плочи, дългогодишен солист на Биг бенда на БНР. Печели признанието на европейските музикални критици и получава редица награди от джаз фестивали. Свирил е с Чък Къриа, Мейнард Фергюсън, Алберт Мангелсдорф, Кени Уилър и други водещи джаз музиканти. Биг бендът на БНР е създаден на 3-ти март 1960-а година. В продължение на повече от пет десетилетия съставът реализира записи за фонда на БНР и концертира със звездите на родната поп и джаз сцена

КТБ опита да цензурира и The Economist

сп. "Икономист"

Възражение срещу статия за антиправителствените протести в България изпрати Корпоративна търговска банка до сп. „Икономист“ (The Economist).

Поводът за писмото е статията от 21 септември „Раждането на едно гражданско общество“, в която се прави връзка между мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев и Делян Пеевски, чието назначение за шеф на ДАНС взриви протестите. “За протестиращите Делян Пеевски се превърна в символ на всичко нередно в българската политика. Неговата “Нова българска медийна група” поддържа всяка власт, променяйки позициите си само в рамките на един ден. Зад НБМГ стои мощната Корпоративна търговска банка, притежавана от Цветан Василев – банката на голяма част от държавните компании“, пише в статията.

В писмото си до „Икономист“ от банката заявяват, че статията дава подвеждаща информация за КТБ: „Нова българска медийна група не е нито икономически, нито юридически свързана с Корпоративна банка. КТБ не притежава медии и не инвестира в такива“.

Банката опровергава и твърдението, че Цветан Василев е неин собственик. „Корпбанк е листвана на Българската фондова борса. Много чуждестранни инвеститори притежават значителни дялове в банката. Цветан Василев не участва директно в управлението на КТБ, въпреки факта, че „Бромак“, еднолична собственост на г-н Василев, притежава 50.66% от капитала на банката.“

КТБ оспорва и информацията, че е банката на държавните компании. Депозитите на държавните дружества представляват едва 7% от вложенията в нея, които са малко над 5 милиарда лева, посочват оттам. България има стотици компании с държавно участие и повечето от тях не са клиенти на КТБ, добавят от ръководството на банката (от друга страна, тя държи 50% от парите на държавните дружества – бел.ред.).

Подобно писмо до “Дойче веле” стана причина за уволнението на Иван Бедров и Еми Барух от медията. След последвалата бурна реакция, ръководството на “Дойче веле” промени позицията си и поднови сътрудничеството с Бедров и Барух.

 

Статията "КТБ опита да цензурира и The Economist" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Почивка след почивка: депутати бистрят мораториума за земите

Повече от 4 часа темата се обсъжда в пленарната зала

    


Казармен ред за опасните бежанци

Опасните бежанци, които хулиганстват, нямат пари за издръжка и не могат да се социализират, ще бъдат настанявани в центрове от затворен тип. Бегълците няма да имат право да излизат извън тях, когато си пожелаят.

"Дунав турс" превози повече от 17 хиляди туристи през сезона


 Повече от 17 хиляди човека са ползвали корабите на русенското дружество за круизен туризъм "Дунав турс" АД  през отминалия сезон. Това съобщи изпълнителният директор на компанията Катя Стоянова.   
Сезонът е бил съпътстван от проблеми с корабоплаването, породени както от високи, така и от ниски води по вътрешните водни пътища на Европа.

"Дунав турс" оперира с шест свои плавателни съда. Сезонът е бил съпъстван още от наложителни ремонти по шлюзовете на Дунав и стачки, което...

Работници от военния завод в Търговище блокираха пътя за Попово

Напрежението сред протестиращите работници на военния завод в Търговище ескалира и те блокираха пътя Търговище-Попово за един час по обяд. Работниците са недоволни от липсата на отговори от централата на военния холдинг "ТЕРЕМ" в столицата относно готвената смяна на настоящия директор в Търговище Никола Богданов. Иначе обявеният за днес протест започна с подписка, в която подписалите се 210 работници настояват да не бъде сменян управителят на военния завод в Търговище. Според работниците, благодарение на Богданов са били изчистени задълженията ...

Професионалните гимназии ще получат с 5-7% повече пари догодина

Единният разходен стандарт на учениците в професионалните училища ще бъде повишен с 5 до 7 на сто в бюджета за 2014 г.. съобщи министърът на образованието и науката Анелия Клисарова във вторник по време на дискусия в УНСС. Планирано е и увеличение на средствата за обучение на децата със специални образователни потребности.   Във висшето образование пък ще се заложи на връзки с бизнеса и на професионалната подготовка на студентите и ще се увеличат стандартите на студентите по педагогика, природо-математически и инженерни науки. Във ВУЗ-овете догодина ще бъде въведен нов модел на финансиране на висшите учебни заведения, в момента се изработват 11 критерия в две групи, по които да бъдат финансирани факултети, а не цели университети, посочи просветният министър.   Мерките са продължение на политиката на правителството да се набляга повече на професионалното образование за нуждите на бизнеса вместо на хуманитарното, което в момента привлича повече ученици.   По думите на Клисарова в бюджета за догодина ще бъдат заделени средства и за добавената стойност в средното образование.   Тя изрази надежда процентът от брутния вътрешен продукт за образование да се увеличи от 0.01 до 0.03%. Ако това стане, бюджетът за образование ще се увеличи най-много до 3.53% от БВП за следващата година при 3.5 на сто сега. Крайните параметри обаче ще станат ясни при обсъждането на държавния бюджет в Народното събрание.   Студентите имат много добра теоретична подготовка, но трябва да се помисли и за практическата им подготовка за намиране на възможности за практики и стажове, коментира още Клисарова. Трябва да се върви в посока на квалификацията на студентите, не са само на българския пазар на труда, но и на европейския, допълни тя..

1 300 лв и 200 долара даде баба от Драгановци на телефонен измамник

Възрастна жена стана жертва на телефонна измама. Снощи в полицията е получен сигнал от 74-годишна жена от село Драгановци, че около 17.45 ч., неизвестно лице, въвеждайки я в заблуждение, й причинило имотна вреда в размер на 1 300 лв. и 200 щатски долара. Телефонната измама е извършена по схемата „пострадал близък се нуждае от средства за лечение”. По случая е започнато досъдебно производство....

Иран иска реформиране на ООН

Иранският заместник-министър на външните работи Аббас Аракчи призова ООН да се реформира, за да отразява „нарастващата роля на развиващите се страни”, предаде АФП. „За да продължи да присъства на международната политическа и икономическа сцена, ООН трябва да предприеме фундаментални реформи”, подчерта Аракчи. В същото време иранският заместник-министър на външните работи Саид Аббас Аракчи потвърди, че преговорите с делегацията на Международната агенция за атомна енергия (МААЕ) ще се проведат във Виена на 28 и 29 октомври, предаде телевизия „Прес ТВ”. Аракчи уточни, че постоянният представител на Иран в международните организации във Виена Реза Наджафи ще оглави иранската делегация на преговорите. Ръководител на делегацията на МААЕ ще е заместник-дирек...

61% от българските родителите ни биха ударили шамар на детето си

Повече от половината родители в България (61%) заявяват, че не биха ударили детето си, докато останалите 39% подкрепят удрянето на шамар като възпитателен подход. Тези родители биха използвали някаква форма на телесно наказание в случаите, когато не могат да се справят с поведението на детето си. Само 6% от тях, категорично твърдят, че нямат друга алтернатива в трудна ситуация. Това сочат резултати от проучване на тема „Нагласи на родители и млади хора към три от правата на децата", проведено по поръчка на Национална мрежа за децата от агенция ЕСТАТ. По-малко от половината от анкетираните, независимо дали имат деца или не, споделят мнението, че е добре малкото дете да бъде възпитавано чрез шамар и че за положителното развитие на едно дете е добре то да бъде наказвано. Изследването ...

Приложение чете новините, докато шофирате

Четенето на новини е противопоказно по време на шофиране по съвсем обясними причини. Сега обаче ново приложение цели да направи статиите на таблета и...

„Юбилейна седмица“ отбелязва 65-тата годишнина на строителното образование в Русе

Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Пеньо Пенев“ ще отбележи с „юбилейна седмица“ 65-тата годишнина от началото на образованието в бранша в Русе. Това съобщи днес на пресконференция директорът на училището Камелия Денчева. Тържествата започват в петък, 25 октомври, със състезание по строителни професии – зидария, облицовки и настилки. Предприемачи, инженери и архитекти ще оценяват работата на младите състезатели. Юбилеен педагогически съвет, спортно състезание, откриване на фитнес зала, инсталиране на пластична фиг...

ЕК премахва ограниченията за лечение в чужбина

Лекар, Снимка: БГНЕС

Европейската комисия въведе промени в закона за лечение в чужбина, според които гражданите на Европейския съюз ще могат да се лекуват в други страни членки на ЕС, като се ползват със същите права, като тези на гражданите на съответната страна.

Цената на лечението ще се заплаща от здравната каса според тарифите на страната, в която пациентът е избрал да се лекува.

Така всеки, решил да се лекува в друга страна на ЕС, ще трябва да предплати лечението си според цените в съответната страна. След това Здравната каса ще трябва да му изплати сумата за лечение, но според цените на българската клинична пътека. Разликата в цената ще бъде за сметка на пациента.

Ако в някоя страна липсва лечение за по-редки болести, цялата сума ще се заплаща от Здравната каса.

При по-скъпите лечения обаче, при които се налага болничен престой, ще е необходимо получаването на предварително разрешение. Такова разрешение няма да се отказва, ако в съответната страна трябва да се чака дълго за лечение или ако липсва експертно специализирано обслужване.

Предстои да бъде изградена общоевропейска мрежа на лечебните заведения и техните специфики. По този начин ще може по-лесно да се прави избор на болница. 

Статията "ЕК премахва ограниченията за лечение в чужбина" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Летци и миньори работят до 53 г.

Възрастта за летци, миньори и машинисти ще продължи да се вдига и догодина. Това заяви вчера шефът на НОИ Бисер Петков.

От Варненската митрополията съобщават за злоупотреба с името й във Фейсбук

Извършена е злоупотреба с името на Варненска и Великопреславска света митрополия в социалната мрежа Фейсбук. Това съобщават от редакционния екип на официалния сайт на Митрополията. От там информират, че профил с име: „Варненска Света Митрополия" не е създаван с благословението на Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Амвросий.

Каназирева за Тотев: Това момче е готово на всякакви манипулации

Пловдив/КРОСС/ Окръжна и Районна прокуратура-Пловдив се замосезираха във връзка с новините, свързани със записи от изказвания на кмета на Пловдив Иван Тотев. Разпоредено е да се извършат проверки, които трябва да докажат има ли или не достатъчно данни за извършено длъжностно престъпление. Втората проверка е по чл. 339а от НК и е образувана по искане на кмета Иван Тотев за незаконно използване на Специални разузнавателни средства за подслушване и запис (СРС). В коментар на случилото се адвокат Дани Каназирева пише във Фейсбук: В Пловдив вчера се случи нещо отвратително, поредната порция флашки. Този път нашият кмет обяснява на партийния си актив как умишлено ще внася незаконносъобразни решения за гласуване в Общински съвет и се готви на следваща сесия да внесе "брутално незаконносъобразно решение" (цитат на неговите думи). Аз обаче не поисках оставката му, защото знам, че няма да я даде. Оставка подават силните личности, с достойнство и които вярват, че са прави, а Тотев изобщо не може да ме изненада. Това момче е готово на всякакви манипулации, да жертва авторитета на всеки, включително и на града си, за да постигне своето. Знам и елементарния му повод да го направи - да впечатли подчинените си, да събере малко самочувствие на стратег

Последно: Новите автобуси ще бъдат по улиците на Варна до края на ноември

Новите автобуси, част от транспортния мегапроект, ще бъдат по улиците на Варна най-късно до края на ноември. Това обяви кметът Иван Портних след церемонията по подписването на договора за доставка на 70 модерни возила, произведени от полската фирма „Соларис“. Следващата стъпка е документацията да бъде изпратена до управляващия орган с искане за превеждане на авансовото плащане по проекта. От „Соларис“ в понеделник ще осигурят условия българска делегация да приеме прототипите на трите вида автобуси, които Варна ще получи. „След приемането им и п...

Провеждането на информационни и превантивни кампании може да намалят ПТП, смятат младежите

23% от младите хора смятат, че провеждането на информационни и превантивни кампании е най-ефективният начин за намаляване на жертвите по българските пътища в краткосрочен план. 19% са на същото мнение, гледайки и в дългосрочен аспект. 37% от младежите отговарят, че превантивните кампании имат най-голям ефект за повишаване на информираността сред участниците в движението по пътищата. Това показват резултатите от проучване, проведено от 06 до 19 октомври 2013 г., като част от кампания „Безопасно и икономично - шофирай еко-ЛОГИЧНО!", в която участ...

Две нови книги представят в музея

Kнигите „Балансирано хранене завинаги“, с автори Александър Попов и д-р Галина Попова и „Приказки за живота“ на Зинаида Хаджимитова ще бъдат представени в зала „Княз Александър I“ на Историческия музей на 24 октомври от 18 часа. Авторите Александър и Галина Попови предлагат книга за това, как да изменим живота си чрез промяна в начина на хранене. Книгата съдържа 290 рецепти от българската национална кухня, а също така вкусни и питателни рецепти от френската, руската и други национални кухни. Дълги години семейство Попови се интересуват от здрав...

Университетите няма да бъдат финансирани ”на калпак”

Министерството на образованието подготвя нов модел на финансиране на университетите от 2014 г. В него са залегнали 11 критерия, свързани с качеството на образованието и реализацията на завършилите специалността.

Кание предложи брак на Ким Кардашиян

Певецът поискал ръката й навръх рождения й ден

    


ГЕРБ пробутва незаконни решения в пловдивския парламент

Скандален аудиозапис с гласа на кмета на Пловдив Иван Тотев уличи ГЕРБ в тайни машинации за уронване престижа на областния управител Венцислав Каймаканов.

Хулиган остави десетки семейства без ток

Домакинства в района на ул. „Фр. Шопен” останаха без ток, след като варненец повреди електрическо табло. Сигнал за инцидента подал вчера служител на енергото. Той обяснил, че неизвестно лице е ударило с крак металната врата на таблото, в резултат на което е станало късо съединение. Непосредствено след извършване на хулиганската постъпка е задържан 28-годишен мъж, вече осъждан. По случая е образувано досъдебно производтсво....

Изписаха четиризнаците Енес, Ранес, Бенет и Севи

Преди повече от месец те се родиха в АГ болницата в Русе

    


Предимно земеделски проблеми изложиха в приемни на депутатите от ГЕРБ, хората недоволни от новия министър

Народните представители от ГЕРБ Евгени Стоев, Мирослав Петков и Георги Марков отново прекараха целия свободен от парламентарна дейност понеделник, за да се срещат и разговарят с хора от региона. Този път депутатските приемни бяха съвместно с експерта по въпросите на земеделието Йорданка Стефанова, която до неотдавна оглавяваше Областната дирекция по земеделие и гори. След ранните срещи, които представителите от ГЕРБ проведоха във Велико Търново, те посетиха Лясковец, където в сградата на общината се проведе приемна за жителите на малката община...

Иван Иванов от СИК остава депутат

Иван Иванов, злополучният зам.-министър.

Иван Иванов от Коалиция за България запазва депутатския си мандат. Това реши единодушно Конституционният съд.

Според съдиите, макар и назначен със заповед на премиера, Иванов не е встъпил в длъжност като заместник-министър на вътрешните работи и затова не е изпаднал в състояние на несъвместимост.

Иван Иванов беше заместник на Цветлин Йовчев за няколко часа – от 18-и юни, късния следобед до 19-и юни, сутринта. Междувременно се появиха информации, че в миналото си е работил в силовата групировка СИК. Последваха изявления на вътрешния министър, че не знаел за назначението и отказ да работи с Иван Иванов.

По време на изслушването на депутата в Конституционния съд, след като ГЕРБ поискаха прекратяване на правомощията му заради несъвместимост, стана ясно, че и самият той не е знаел, че е станал заместник-министър. В документацията, предоставена от Министерския съвет, няма нито един документ, подписан или написан лично от Иванов. Има два документа – заповед за назначаване и заповед за освобождаване.

Статията "Иван Иванов от СИК остава депутат" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

КС: Иван Иванов от СИК остава депутат

Иван Иванов, злополучният зам.-министър.

Иван Иванов от Коалиция за България запазва депутатския си мандат. Това реши единодушно Конституционният съд.

Според съдиите, макар и назначен със заповед на премиера, Иванов не е встъпил в длъжност като заместник-министър на вътрешните работи и затова не е изпаднал в състояние на несъвместимост.

Иван Иванов беше заместник на Цветлин Йовчев за няколко часа – от 18-и юни, късния следобед до 19-и юни, сутринта. Междувременно се появиха информации, че в миналото си е работил в силовата групировка СИК. Последваха изявления на вътрешния министър, че не знаел за назначението и отказ да работи с Иван Иванов.

По време на изслушването на депутата в Конституционния съд, след като ГЕРБ поискаха прекратяване на правомощията му заради несъвместимост, стана ясно, че и самият той не е знаел, че е станал заместник-министър. В документацията, предоставена от Министерския съвет, няма нито един документ, подписан или написан лично от Иванов. Има два документа – заповед за назначаване и заповед за освобождаване.

Статията "КС: Иван Иванов от СИК остава депутат" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

КС: Иван Иванов остава депутат

Иван Иванов, злополучният зам.-министър.

Иван Иванов от Коалиция за България запазва депутатския си мандат. Това реши единодушно Конституционният съд.

Според съдиите, макар и назначен със заповед на премиера, Иванов не е встъпил в длъжност като заместник-министър на вътрешните работи и затова не е изпаднал в състояние на несъвместимост.

Иван Иванов беше заместник на Цветлин Йовчев за няколко часа – от 18-и юни, късния следобед до 19-и юни, сутринта. Междувременно се появиха информации, че в миналото си е работил в силовата групировка СИК. Последваха изявления на вътрешния министър, че не знаел за назначението и отказ да работи с Иван Иванов.

По време на изслушването на депутата в Конституционния съд, след като ГЕРБ поискаха прекратяване на правомощията му заради несъвместимост, стана ясно, че и самият той не е знаел, че е станал заместник-министър. В документацията, предоставена от Министерския съвет, няма нито един документ, подписан или написан лично от Иванов. Има два документа – заповед за назначаване и заповед за освобождаване.

Статията "КС: Иван Иванов остава депутат" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ЕС рестартира преговорите с Турция на 5 ноември

Преговорите между ЕС и Турция започнаха на 3 октомври 2005 година

Вече и в САЩ похапват от тоалетната чиния

Ресторант, в който клиентите се хранят от тоалетни чинии, отвори врати в Лос Анджелис, съобщи АФП.

Заведението се казва ’’Магическата тоалетна’’. Концепцията е внесена от Азия и включва столове, маси, прибори и съдове във формата на тоалетна чиния.

Странното е, че ресторантът прави голям оборот и предизвиква силен интерес. "През уикенда Ресторант, в който клиентите се хранят от тоалетни чинии, отвори врати в Лос Анджелис, съобщи АФП. Заведението се казва ’’Магическата тоалетна’’. Концепцията е внесена от Азия и включва столове, маси, прибори и съдове във формата на тоалетна чиния. Странното е, че ресторантът прави голям оборот и предизвиква силен интерес. "През уикенда

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване