Басейните в комплекс "Приморски" се рушат

Докато вървят довършителните работи на закрития басейн в комплекс “Приморски”, двете открити плувни съоръжения в съседство се рушат. Това показва справка на комисията по младежки дейности и спорт в Общинския съвет. И в останалите 5 общински бази има нужда от ремонти, но басейните в “Приморски” са най-зле, а са строени само преди 5-6 години с пари Докато вървят довършителните работи на закрития басейн в комплекс “Приморски”, двете открити плувни съоръжения в съседство се рушат. Това показва справка на комисията по младежки дейности и спорт в Общинския съвет. И в останалите 5 общински бази има нужда от ремонти, но басейните в “Приморски” са най-зле, а са строени само преди 5-6 години с пари

Генерал Киров застава пред съда за присвояване на близо 5 милиона

/КРОСС/ Бившият началник на Националната разузнавателна служба - генерал Кирчо Киров застава днес пред Софийския военен съд по обвинение за присвояване на близо 5 милиона лева. Прокуратурата твърди, че между 2007 и 2011 година Киров е съставил над 1000 финансови документа, за да оправдае несъществуващи служебни разходи. Нарушенията били открити от новото ръководство, което сезирало главния прокурор. В обясненията си пред обвинителите генерал Киров е казал само, че е обект на политическата конюнктура. За престъплението, в което е обвинен, той може да получи между 10 и 20 години затвор.

20 г. затвор за племенник, убил с 19 удара вуйчо си в спор за земя

Притчата за Каин, който убил брата си Авел от завист, прозвуча в съдебната зала в Монтана. “И Авел стана пастир на овци, а Каин беше земеделец. И рече Каин на брата си: да идем на полето. И когато бяха на полето, Каин нападна брата си Авеля и го уби. И рече Господ: какво стори?” Да убиеш чичо си, е братоубийство. Притчата за Каин, който убил брата си Авел от завист, прозвуча в съдебната зала в Монтана. “И Авел стана пастир на овци, а Каин беше земеделец. И рече Каин на брата си: да идем на полето. И когато бяха на полето, Каин нападна брата си Авеля и го уби. И рече Господ: какво стори?” Да убиеш чичо си, е братоубийство.

Португалия ще направи всичко възможно, за да избегне още един спасителен заем

Финансовият министър Антонио Пирес де Лима увери, че до 2014 г. бюджетният дефицит ще слезе до 4% и че страната ще изпълни договорките с кредиторите си

    


Орешарски смята бюджета в резиденция "Лозенец"

БСП изкара тежката артилерия за последните сметки по бюджет 2014. И за закритото заседание в правителствената резиденция "Лозенец" снощи пристигна върхушката на "Позитано" 20 начело със соцлидера Сергей Станишев.

За купата - без гостуваща агитка на "Армията" и "Герена"

Френско правило може да бъде въведено у нас, за да се изиграят мачовете за купата между ЦСКА и “Левски”. Те ще бъдат на клубните стадиони, но без да присъства агитка на противника. Така ще останат по програма на 6 и 24 ноември.
Хаосът с двата мача от 1/8-финалите стартира още на жребия. Стадион “Васил Левски” е неизползваем по това време заради ср Френско правило може да бъде въведено у нас, за да се изиграят мачовете за купата между ЦСКА и “Левски”. Те ще бъдат на клубните стадиони, но без да присъства агитка на противника. Така ще останат по програма на 6 и 24 ноември. Хаосът с двата мача от 1/8-финалите стартира още на жребия. Стадион “Васил Левски” е неизползваем по това време заради ср

Тежка катастрофа на АМ "Хемус", 1 загинал

АМ „Хемус" в посочения участъка е затворена за движение

Ще правят изнесени приемни по селата

Във всички села на община Враца кметът инж. Николай Иванов ще направи изнесени приемни. Традиционните срещи ще започнат          от 12 ноември. Темите, които ще се обсъждат, са проблемите, чиито решения ще се търсят в проекта за бюджет за 2014 г., готовността за предстоящия зимен период и актуални въпроси от жителите на малките населени места. В изнесените приемни ще вземат участие и представители на Дирекция „Социално подпомагане”, Бюро по труда, Районно управление  „Полиция” – Враца, „ЧЕЗ”,  „В и К” и „Общинска служба по земеделие”.  ...

Арестуваха българин в Сиатъл за трафик на хора

В САЩ е бил арестуван българин, обвинен в трафик на хора и непредумишлено убийство, съобщава АП. Българските власти искат депортирането на 58-годишния Пламен Владимиров Трифонов, който е бил задържан в отговор на отправеното от тях искане. Трифонов е бил арестуван в Къркланд, предградие на Сиатъл. През 1995 г. българинът прекарвал нелегално с камиона си граждани на Шри Ланка от Румъния за Унгария. Заради жегата и липсата на въздух в транспортното отделение на камиона 18 от пасажерите починали. В България Трифонов е признат за виновен в трафик н...

БЧК събра 65 000 лв. помощи за бежанците у нас

Спалните на бежанците.

Българският червен кръст (БЧК) е събрал близо 65 хил. лева от началното на дарителската кампания за бежанците у нас.

Повече от 51 хил. лева от даренията за бежанци са събрани по банков път. Според данни на БЧК обикновено хората дават между 20 и 500 лв.

Най-големият дарител е институт “Отворено общество”, който е дал 20 хил. лв. Сумата е целева и е предназначена за купуването на индивидуални хигиенни пакети за настанените във всички центрове в страната.

“Разходите, които правим, се съгласуват с Националния щаб”, заяви председателят на Българския червен кръст Христо Григоров. По думите му хората имат нужда от трайни храни. В центровете за настаняване има и много майки с невръстни деца, които се нуждаят от памперси, тоалетна хартия и адаптирани храни.

Според Христо Григоров ситуацията е под контрол и в момента няма заплаха от хуманитарна криза в България. При децата започва кампания за ваксиниране, а сирийски лекари, които са завършили у нас, ходят вечер в центровете за настаняване, за да се грижат за болните и да извършват прегледи. Освен това е сформиран екип от столичната болница “Пирогов”.

 

Статията "БЧК събра 65 000 лв. помощи за бежанците у нас" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Вицепрезидентът Маргарита Попова пристига във Враца

200-годишнината от успението на св. Софроний, епископ Врачански, ще бъде отбелязана тържествено във Враца в Деня на народните будители. Честванията са под патронажа на вицепрезидента на България Маргарита Попова, която ще пристигне в града на 1 ноември. Програмата предвижда в 9 ч. в храма „Св. Възнесение” да започне с св. литургия. „След края на богослужението, литийно шествие ще се отправи към паметника на св. Софроний. Тринадесет училища от общината, носещи имената на народни будители, ще вземат участие в тържеството, което започва в 10.30 ч”...

Пътна обстановка в страната - 22 октомври

СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: - АМ „Тракия”: Област Пазарджик: От км 60+950 до км 61+968 дясно- посока Пловдив движението се пренасочва от дясното в лявото платно.Във връзка с извършване на ремонтно-възстановителни работи на виадукт при км 67+027 на два етапа е въведена временна организация на движението.

Йовчев: През февруари бежанците не са оценени като риск

Цветлин Йовчев, министър на вътрешните работи. Снимка: БГНЕС

Добре е да се види, че към февруари оценката за бежанците е била, че нямаме рискове, че всичко е наред. Това каза в интервю за bTV вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Той отговори на критиките на президента за това, че изцяло в компетенциите на правителството е да реши кризата с бежанците. 

Йовчев предложи да бъде разсекретена и показана стенограмата от заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) от 5 февруари

Вътрешният министър обясни, че тогава е показана “една хубава презентация за това как се охранява границата, какви са възможностите на интегрираната система за видеонаблюдение и от там нататък, че нямаме никакъв проблем”. “И евентуално, ако има бежанска вълна, ще опънем едни палатки на Харманли и ще ги настаним там хората”, каза Йовчев.

По думите му, добре е да се види каква е била оценката към онзи момент и какво е казал всеки един от участниците на този съвет при президента.

Йовчев обясни, че когато има остри критики, трябва да има и отговорно национално поведение. 

“Това, което искам да се чуе, е да се стреснат много хора, че проблемът е сериозен. Ние не можем да продължаваме да се делим на Монтеки и Капулети и да се са занимаваме с любимото българско занимание да се замеряме с кал”, каза Йовчев, като на питане дали президентът се е стреснал, отговори, че се надява това да е така. 

“Единствено изпълнителната власт ли има отговорности по този въпрос? От тук нататък, когато ни се е подпалила къщата от единия край и да се държим по този начин и да обясняваме, че има там някакъв си план, да го изпълняват – извинявайте, но нова сериозно отношение ли е”, попита Йовчев.

Вътрешният министър отговори и на жителите на Казанлък, които днес в 17.00 часа подготвят голям протест срещу настаняването на бежанци в подразделение на Академията на МВР. Очаква се днес Общинският съвет в града да проведе извънредна сесия по този проблем, като ще бъде дискутирана и възможността за референдум. 

Йовчев отговори, че към момента не е обсъждана идеята да се настаняват бежанци в този имот на МВР. Той обаче обясни, че ако на местно ниво няма разбиране, кризата с бежанците ще се задълбочава, защото никой кмет няма да е съгласен доброволно да приеме бежанци на територията си.  ”Когато имаме 300 души, които са под открито небе, тогава нямате време за добри комуникационни стратегии”, обясни министърът. 

Относно протеста за закриване на Академията в града Йовчев каза, че разходите идват от централния бюджет и не може местната власт да решава как ще се харчат парите на данъкоплатците в такъв случай. Той обясни, че разходите по издръжката на Академията са близо 13 млн. лв. годишно. 

Статията "Йовчев: През февруари бежанците не са оценени като риск" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Иран: Политическия център - извън Техеран?

Въпросът за преместването на някои държавни учреждения в други градове вече е бил повдиган, но сега се обмислял по-мащабен план

Депутатите с извънредно заседание днес, решават за местните данъци и такси

Депутатите ще работят извънредно днес от 10:00 до 17:00 часа.
Заседанието се наложи заради липсата на кворум в пленарна зала и провалени заседания.
Програмата на заседанието предвижда гласуване на първо четене на промени в Закона за местните данъци и такси.
Депутатите ще обсъдят още: първо чете на законопроект за изменение и допълнение на Закона Депутатите ще работят извънредно днес от 10:00 до 17:00 часа. Заседанието се наложи заради липсата на кворум в пленарна зала и провалени заседания. Програмата на заседанието предвижда гласуване на първо четене на промени в Закона за местните данъци и такси. Депутатите ще обсъдят още: първо чете на законопроект за изменение и допълнение на Закона

Мъж прободе сина си при семеен скандал

Пострадалият е със средна телесна повреда

    


Да се подготвим, ще търпим негативи от бежанците!

Йовчев: "Не може да продължим да се замеряме с кал"

    


60 000 може да изгорят с лихвоточки

Близо 60 000 граждани разчитат на поредна отсрочка за осребряване на лихвоточките им. "Надяваме се крайният срок за покупка или строеж на жилище - 21 ноември 2013 г., да се удължи", заявиха някои, които притежават спестовни числа. На 21 ноември т.г. изтича 3-годишният срок, в който хората, попаднали в т.нар. окончателни списъци, трябваше да купят жилище или да започнат строеж, за да имат право да осребрят лихвоточките си, пише „Труд". А държавата трябва да се разплати с тях до 31 декември 2019 г. Сагата с лихвоточките се точи вече над 20 години...

Депутатите работят извънредно днес, решават за местните данъци и такси

Депутатите ще работят извънредно днес от 10:00 до 17:00 часа.
Заседанието се наложи заради липсата на кворум в пленарна зала и провалени заседания.
Програмата на заседанието предвижда гласуване на първо четене на промени в Закона за местните данъци и такси.
Депутатите ще обсъдят още: първо чете на законопроект за изменение и допълнение на Закона Депутатите ще работят извънредно днес от 10:00 до 17:00 часа. Заседанието се наложи заради липсата на кворум в пленарна зала и провалени заседания. Програмата на заседанието предвижда гласуване на първо четене на промени в Закона за местните данъци и такси. Депутатите ще обсъдят още: първо чете на законопроект за изменение и допълнение на Закона

Играй и спечели билет за концерта на Том Джоунс

На 30 октомври в Зала 1 на НДК ще се срещнем със 73-годишния уелски изпълнител Том Джоунс. Преди няколко месеца той стартира световното си турне, на което представя последния си албум. Чрез възхитителна поредица от хитове като "What's New Pussycat", "Delilah", "She's A Lady", "Kiss" и "Sex Bomb", присъствието му на сцената ще е както винаги единствено по рода си. Искаш ли и ти да си там? Actialno.com и Болкан Ентъртейнмънт дават невероятната възможност на двама от вас да спечелят билет за концерта. Всичко, което трябва да направите е да отговорите ПОД СТАТИЯТА САМО С FACEBOOK ПРОФИЛА СИ на следния въпрос: Как е цялото име на Том Джоунс? Победителите ще бъдат изтеглени на 28.10.2013г. на томболен принцип. Екипът на actualno.com ще се свърже с тях, за да уточни получаването на награди...

2 млрд. годишно струват на Лондон "здравните туристи"

Британската Национална здравна служба харчи по 2 млрд. паунда годишно за здравни услуги на имигрантите на Острова, пише в. "Дейли Мейл", предаде БГНЕС. В доклад на здравната служба се отбелязва, тя е "една от най-щедрите в света". В множество случаи роднини на имигранти се възползват от визитите си във Великобритания, за да получат безплатно лечение. От харчените 2 млрд. паунда годишно се възвръщат едва 16%. Здравният министър Джереми Хънт все пак се надява страната да започне да си възстановява до 500 млн. паунда годишно, което си е 1/4 от похарченото "Не можем де си позволим да продължаваме да бъдем нещо като международна здравна служба", отбелязва със загриженост той. 388 млн. паунда отиват за чуждестранни пациенти, които би трябвало да си плащат за получените здравни ...

Федерер стартира успешно в Базел

Швейцарската тенис легенда Роджър Федерер започна участието си на турнира в родния Базел с убедителна победа над французина Адриан Манариньо с 6:4, 6:2, предаде БГНЕС. Швейцарският маестро се нуждае от силно представяне през тази седмица, за да увеличи шансовете си за класиране на финалния Мастърс на осемте най-добри за годината, като шеста титла от Базел на практика ще му осигури участие на заключителния турнир в Лондон. 32-годишният Федерер спечели 10 от последните 12 гейма в мача, за да стигна до успеха след само час и 11 минути игра. Роджър обаче се движеше малко по-бавно от обичайното и беше доста подпомогнат от купищата непредизвикани грешки, дошли от ракетата на нервния Манарино. "Мисля, че това бе доста добро представяне като за първи кръг. Имах някои добри моменти и някои ...

САЩ заловиха български беглец

Американските власти арестуваха български беглец, осъден за трафик на хора и убийство по непредпазливост.

Мораториумът за земите пак няма да е първа точка в НС

Този сценарий се разигра няколко пъти предната седмица

    


В Deep Zone правят тройки, но без Надя

Надя от Deep Zone е категорична, че отношенията й с колегите от групата са колегиални и приятелски.

Условията за бежанците във Враждебна - обнадеждаващи

Имало подобрения в хигиената и здравната грижа

    


До 24 градуса днес, остава слънчево

През по-голямата част деня времето ще е слънчево. В сутрешните часове на отделни места в низините видимостта ще бъде намалена.
Късно след пладне над североизточната половина от страната ще се появи разкъсана облачност.
Вятърът през деня ще е слаб. Дневните температури ще останат без съществена промяна - между 19° и 24°, в София - около 21°.
Така През по-голямата част деня времето ще е слънчево. В сутрешните часове на отделни места в низините видимостта ще бъде намалена. Късно след пладне над североизточната половина от страната ще се появи разкъсана облачност. Вятърът през деня ще е слаб. Дневните температури ще останат без съществена промяна - между 19° и 24°, в София - около 21°. Така

Депутатите ще работят извънредно днес

Депутатите днес ще си наваксват на извънредно заседание на Народното събрание. Това е нужно, за да се компенсират многото изгубени дни покрай вотовете на недоверие.

Апетитна свинска плешка

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Кой готви

Йовка Лукова изпраща Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Кой готви Йовка Лукова изпраща

Кирчо Карагьозов зае депутатското място на Николай Петев

Кирчо Карагьозов

Кирчо Карагозов влезе в редиците на “Коалиcия за България” на мястото на починалия миналата седмица Николай Петев.

Карагьозов бе третият в листата на левицата за за Ямбол. Той се закле като депутат, след като миналата седмица след неуспешна борба с рака почина председателят на Съюза на българските писатели Николай Петев.

Днешният работен ден на Народното събрание започна с убедително присъствие в залата. Кворумът бе събран бързо и председателят на парламента Михаил Миков обяви началото на заседанието, без да прочете колкото депутати са се регистрирали.

Програмата на извънредното заседание днес включва седем точки. На първо четене в залата влизат промени в три данъчни закона, както и разглежданите за трети пореден ден изменения в  Закон за местните данъци и такси.

Пета точка от програмата е внесеното от “Атака” предложение за удължаване на Мораториума върху продажбата на земеделска земя на чужденци. В началото на заседанието, в духа на обещанията си от миналата седмица, от ГЕРБ предложиха дискусиите за мораториума да бъдат първа точка от дневната програма. С 97 гласа “за”, 57 “против” и 47 “въздържал се” обаче парламентът отхвърли корекциите в програмата за заседанието.

Като шеста точка депутатите ще разгледат на първо четене измененията в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина.

На края на днешния работен ден в Народното събрание ще се проведе извънреден парламентарен контрол, в който по план участие ще вземат вътрешният министър Цветлин Йовчев, здравният министър Таня Андреева, образователният министър Анелия Клисарова, министърът на културата Петър Стоянович и финансовият министър Петър Чобанов.

Статията "Кирчо Карагьозов зае депутатското място на Николай Петев" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

БСП свиква дискусия в парламента за нуждата от нов закон за движение по пътищата


По инициатива на депутатите от БСП Георги Свиленски и Татяна Буруджиева започва поредица от публични дискусии за необходимостта от създаване на нов закон за движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на левицата. Първата от тях ще бъде днес в парламента и е на тема "Участниците в пътното движение, техните права и задължения. Човешкият фактор като източник за опазване живота и здравето на всички участници в пътното движение".

Целта на тази първа обществена дискусия е да се обсъдят...

22 октомври в историята

1575 г. — Основан е град Агуаскалиентес. 1721 г. — Руският цар Петър I се обявява за император. 1797 г. — Французинът Андре-Жак Гарньорен извършва първият регистриран скок с парашут от височина 1 000 м над Париж. 1877 г. — При взрив в мина в Шотландия загиват 207 миньори — най-голямата производствена катастрофа в тази страна.

Къде ще бъдат днес камерите на столичния КАТ


Всеки ден столичният КАТ сменя местоположението на камерите, които следят за нарушения на Закона за движение по пътищата. Списъкът за план-графика за разположението на устройствата се публикува на страницата на отдел "Пътна полиция" към СДВР. За удобство на читателите си "Дневник" публикува местата, където днес ще бъдат камерите.
 
Мобилни камери:
 
бул."Цариградско шосе"-стопанство "Врана"
 
бул."Вл. Вазов"-стадион "Г. Аспарухов"
 
бул."България"-пл....

Слънчево и до 24 градуса днес

През по-голямата част деня времето ще е слънчево. В сутрешните часове на отделни места в низините видимостта ще бъде намалена.
Късно след пладне над североизточната половина от страната ще се появи разкъсана облачност.
Вятърът през деня ще е слаб. Дневните температури ще останат без съществена промяна - между 19° и 24°, в София - около 21°.
Така През по-голямата част деня времето ще е слънчево. В сутрешните часове на отделни места в низините видимостта ще бъде намалена. Късно след пладне над североизточната половина от страната ще се появи разкъсана облачност. Вятърът през деня ще е слаб. Дневните температури ще останат без съществена промяна - между 19° и 24°, в София - около 21°. Така

Министерствата мълчат за парите на държавните компании в банки

Въпреки наближаването на крайния срок за прилагане на новите правила при избор на банки от държавните дружества данни за изпълнението им продължава да няма. До 4 декември по-големите държавни фирми с над 50% държавно участие трябва да разпределят парите си в поне 4 банки, за да не нарушават максималните нива на концентрация на ресурс в една финансова институция, пише „Сега". Най-големите фирми, при които концентрацията надхвърля максималните нива, обаче още не са обявили търгове. Няма яснота и какви са данните за разпределение на парите на държ...

Лудост ли е да се произвежда телефон за 6000 долара?

Винаги ще има хора, които ще са готови да платят повече за нещо, което разполага с допълнителен елемент на лукс

    


Представят неизвестни фрагменти от живота на Златю Бояджиев

Пловдивчани и гости на града ще имат възможността да видят проекта "Непознатият Златю Бояджиев", които се реализира във връзка честването на 110 години от рождението на художника. Това ще стане от 17:30 ч.  днес в постоянната експозиция „Златю Бояджиев”. Проектът ще представи десет пана, които разкриват живота и богатата душевност на Златю Бояджиев. Преминавайки от „Началото... и краят” през „Спомените”, „Моделите – жените в негов...

Още слънце и високи за сезона температури

През по-голямата част от деня времето ще е слънчево. В часовете преди обед на отделни места в низините видимостта ще бъде намалена. След обяд над североизточната половина от страната ще се появи разкъсана облачност. Вятърът през деня ще е слаб. Дневните температури ще останат без съществена промяна, между 19° и 24°, за Велико Търново - около 23°, съобщиха от НИМХ към БАН. През по-голямата част от деня по Черноморието ще е слънчево, но след обяд по северното крайбрежие облачността ще се увеличи. Вятърът ще е слаб. Вълнението на морето ще е слабо...

Кюрдите заплашиха Турция с нова гражданска война

Кюрди от бунтовническата армия. Снимка: politics.the-environmentalist

Кюрдските сепаратисти са готови да се върнат в Турция от Северен Ирак и да започнат въоръжени действия в страната. Това заяви пред Ройтерс лидерът на политическото крило на кюрдите.

Обвинявайки Турция, че води война срещу кюрдите в Сирия, като подкрепя ислямистките бойци, Чемил Байък – основател на Кюрдската работническа партия (ПКК), заяви, че групата има право да отвърне на тези действия.

„Мирният процес почти е изчерпан. Ако властите не приемат задълбочени и смислени преговори с кюрдското движение, в Турция ще има гражданска война”, заяви Байък.

„Сега се подготвяме да върнем изтеглените групи отново в Северен Кюрдистан, ако правителството не приеме нашите условия”, допълни той, като подчерта, че посоката, в която ще поеме процесът, ще стане ясна в следващите дни.

Статията "Кюрдите заплашиха Турция с нова гражданска война" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Огнян Донев е увеличил дела си в Софарма имоти АДСИЦ до над 20%

Ден по късно Доневе инвестмънтс холдинг АД е намалило своето участие до под 15%

    


Съдът ще разгледа предложения за предсрочно освобаждавене

Състав на Пловдивски окръжен съд ще разгледа 6 предложения за предсрочно освобождаване на осъдени, които изтърпяват наказание лишаване от свобода. Предложенията са направени от специална комисия, в която участват представители на администрацията на затвора в Пловдив, прокурор и психолог. Съгласно чл. 70 от Наказателния кодекс, съдът може да постанови предсрочно освобождаване от изтърпяване на останалата част от наказанието лишаване от свобода по отношение на осъден, който с примерно поведение е дал доказател...

Предимно слънчево

През по-голямата част от деня ще е слънчево. В часовете преди обед на отделни места в низините видимостта ще бъде намалена. След обяд над североизточната половина от страната ще се появи разкъсана облачност. Вятърът през деня ще е слаб. Дневните температури ще останат без съществена промяна, между 19° и 24°, в София - 20°, съобщиха от НИМХ към БАН. През по-голямата част от деня по Черноморието ще е слънчево, но след обяд по северното крайбрежие облачността ще се увеличи. Вятърът ще е слаб. Вълнението на морето ще е слабо 1-2 бала. Дневни темп...

Преглед на печата от 22 октомври


Държавно управление

Сега

Правителството започва да строи затвори за бежанци
Армията ще помага на МВР за укрепването на границата ни с Турция

Министерствата още мълчат за парите на държавни фирми в банки
Изискваните по наредба данни не се появиха нито в края на юни, нито на септември

Столичната община пренебрегна областния управител за паркирането
Граждани се готвят да сезират прокуратурата заради наредбата, а губернаторът - съда

Ученически конкурс събира карикатури срещу тютюнопушенето

Ученически конкурс за карикатура на тема тютюнопушене организират Община Велико Търново и Регионалната здравна инспекция. В надпреварата могат да участват деца в две възрастови групи - 5 - 7 клас (първа група) и 8 - 12 клас (втора група). Няма ограничения във    формата и техниката на творбата. Участниците трябва да изпишат на гърба на карикатурата име и фамилия, навършени години, клас, училище, телефон и имена на учителя, съдействал при изработване на творбата. Крайният срок за участие е до 15 ноември. Творбите се изпращат на адреса на РЗИ във...

Унгария ни предоставя хуманитарна помощ за бежанците

Хуманитарна помощ за бежанците, намиращи се на територията на България, ще бъде предоставена от Унгария в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението". Помощта е по линия на Механизма за гражданска защита на ЕС. Пратката включва предмети от първа необходимост, като средствата ще бъдат използвани по преценка на Националния оперативен щаб и ще бъдат разпределени във всички бежански центрове у нас. При приемането на хуманитарните помощи от Словакия вчера зам.-министърът на вътрешните работи Васил Маринов посочи, че към момента у ...

БСП създава комисия за проверка на решенията в Общински съвет

Трябва да предприемем и обсъдим създаването на една комисия, която отново да прегледа решенията на Пловдивския общински съвет, вземани досега. Това каза за Дарик председателят на групата на БСП в Пловдивския общински съвет Николай Радев след разпространението на скандалните записи, в които пловдивският кмет говори за умишлената незаконосъобразност на решенията. Почти на всяка сесия заявяваме своето несъгласие за законосъобразност и целесъобразност на предложенията, каза Радев.  Виждате колко предложения се връщат от областния управител именно ...

Тотев взел 500 „гербери” на общинска служба

„Досега сме прибрали толкова народ в Общината, колкото не можеш да си представиш.” С тези думи кметът на Пловдив Иван Тотев отговаря на притеснен член на ГЕРБ, който го пита за чистката на техни хора в държавата. Това става ясно от един от записите на партийно събрание на ГЕРБ, водено от кмета на Пловдив и местен лидер Иван Тотев, които бяха изпратени до Дарик радио и други национални медии. „Постоянно ги прибираме, кой откъдето е артисал” се чува още да казва ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване