Бюджетът за 2014 година ще бъде тема на съвета за национална сигурност

До дни ще стане ясно кога ще се проведе Консултативният съвет за национална сигурност, обясни президентът Росен Плевнелиев

    


Кюрдските бунтовници заплашиха Турция с гражданска война


Кюрдските бунтовници са готови да се върнат в Турция от Северен Ирак, заяви лидерът на политическото крило на групата от скривалището си в планините, съобщи Reuters.

Джемил Байик обвини Турция във водене на война чрез посредници срещу кюрдите в Сирия чрез подкрепа на ислямистките бунтовници. Байик е един от основателите на Кюрдската работническа партия (ПКК). По думите му организацията има правото да отвърне на турските сили.

Лидерът на ПКК Абдула Йоджалан е в затвора на...

"Бриджстоун" вреди на MotoGP, смятат пилотите


Производителят на гуми "Бриджстоун" навреди на имиджа на MotoGP със събитията на преасфалтираната писта "Филип айлънд", смятат част от водещите пилоти в шампионата.

Доставчикът, както и този за Moto2 - "Дънлоп", бяха сварени неподготвени от голямото износване за гумите от новия асфалт на австралийската писта.

Породените от това притеснения в свободните тренировки доведоха до намаляване на обиколките в MotoGP от 27 до 19, като за пръв път в историята на спорта беше въведена...

Работодатели бавят заплати за 63 млн. лв.

Работодатели бавят изплащането на трудови възнаграждения за 63 млн. лв. към момента, сочат данни на Главната инспекция по труда (ГИТ), обявени от изпълнителния й директор Румяна Михайлова във вторник по време на национална конференция за здравословни работни места.   Запазва се тенденцията от последните две-три години за най-висок относителен дял на нарушенията по заплащане на труда - 19 на сто от общия брой на констатираните нарушения. В сравнение с деветте месеца на 2012 г. спадът е 20 процента. През деветмесечието на тази година след намесата на ГИТ са изплатени забавени трудови възнаграждения за 43 млн. лв.   Като цяло от края на 2009 г. досега са погасени забавени заплати за 238 млн. лв., посочи още Михайлова. По думите й от половин година насам се наблюдава тенденция за намаляване на месеците, в които работодателите не са се разплатили. Около 40 процента от фирмите дължат заплати за месец, около 17 процента от предприятията изостават с изплащането с два до три месеца. Малко като процент са предприятията, дължащи заплати на работниците и служителите си за повече от 24 месеца, като по-голяма част от тях са или обявени в несъстоятелност, или са в процес на ликвидация, обясни Михайлова.   Социалният министър Хасан Адемов коментира, че все още голямото предизвикателство за голяма част от българските предприятия са мерките за защита на здравето и безопасността на работното място.   По думите му, след засилване на контрола от страна на ГИТ над работодателите нараства относителният дял на предприятията с изпълнени основни изисквания за здраве и безопасност на работа. Това са най-вече големите предприятия, които успешно преодоляват икономическите затруднения през последните години и имат значителен опит при управление на професионалните рискове, то това са под 2 на сто от предприятията, посочи Адемов.   За деветте месеца на сегашната година ГИТ е извършила 43 107 проверки в 33 397 предприятия от всички икономически дейности, в които работят 1 288 700 души. Констатирани са 185 804 нарушения, като 41 процента от тях са за нарушения на нормите в областта на здравословните и безопасни условия и на нормите за организация и управление за здравословни и безопасни условия на труд /60 на сто/. Нарушенията на безопасността на работното оборудване и технологичните процеси са 25.3 процента, а на хигиена на труда – 14.7 на сто.

Терористичният акт във Вогоград може да е бил предназначен за Москва

Извършителката на атентата във Волгоград Наида Асиялова, Снимка: Кавказпрес

Терористичният акт във Волгоград, при който загинаха 6 души, а десетки бяха ранени, може да е бил предназначен за Москва, съобщиха руски медии.

Самовзривилата се терористка Наида Асиялова е имала билет за автобус от столицата на Дагестан Махачкала до Москва.

Засега не е ясно защо тя е слязла във Волгоград. Един час по-късно 30-годишната Наида се качила на автобуса по линия 29 на градския транспорт и почти веднага задейства взривното устройство, което носи.

За издирване е обявен и съпругът на Наида 21-годишният Дмитрий Соколов, тъй като се смята, че той е един от организаторите на атентата.

Соколов е роден в Красноярск, но живее в Москва. Той приема исляма преди година и малко по-късно се присъединява към махачкалинска въоръжена група под псевдонима Абдул-Джабар.

Предполага се, че 21-годишният мъж е сглобил взривното устройство, използвано от съпругата му при атентата. То е било с мощност около 2 кг тротилов еквивалент. При направата на бомбата са използвани и много метални елементи, с което се обяснява голямата й поразяваща сила.

При терористичния акт загинаха 6 души, а 40 бяха ранени, 32 от които сериозно. Във Волгоград беше обявен тридневен траур в памет на загиналите при атентата.

Няколко часа след терористичния акт телевизия „Россия 24“ показа запис на взрива

Статията "Терористичният акт във Вогоград може да е бил предназначен за Москва" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Работници от военния завод в Търговище блокираха пътя за Попово

Напрежението сред протестиращите работници на военния завод в Търговище ескалира и те блокираха пътя Търговище-Попово. Работниците са недоволни от липсата на отговори от централата на военния холдинг "ТЕРЕМ" в столицата относно готвената смяна на настоящия директор в Търговище Никола Богданов. Допълнителна причина за нарастване на недоволството сред работниците бе и информацията, че готвеният за следващ директор на военния завод в Търговище е местният бизнесмен и бивш общински съветник от ДПС Красимир Сребров.  ...

20 000 лева награден фонд за Гршо от спортното ведомство

/КРОСС/ Григор Димитров ще бъде награден от министъра на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева с 20 хиляди лева, след като в неделя спечели първия си трофей от турнирите на АТП в Стокхолм (Швеция). Тази историческа победа за мъжкия ни тенис е доказателство, че когато има постоянство и точен спортно-технически режим, нещата се случват. Развитието на Гришата е пример за неговите последователи, и не само в тениса, как се стига до световния връх. Тренировки, тренировки, постоянство и успехът идва неминуемо. Няма друг начин. Пожелавам му от все сърце да бъде здрав, да няма контузии и догодина да зарадва България поне с полуфинал в някой от турнирите на Големия шлем, заяви министър Мариана Георгиева.  

Чуйте новото парче на Лейди Гага и R. Kelly

Лейди Гага и R. Kelly се обединиха в проект за ново парче. Песента се казва Лейди Гага и R. Kelly се обединиха в проект за ново парче. Песента се казва "Do What You Want" и е част от предстоящия нов албум на певицата - ARTPOP. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Албумът излиза на 11 ноември. Гага го определи като "албумът на хилядолетието". Ексцентричната изпълнителка е доволна о

Изверг отвлече ученичка и блудства с нея в гора край Асеновград

22-годишен младеж беше задържан за блудство в 15-годишно момиче в гора край Асеновград. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив.

Жертвата е подала сигнал в РУП-Асеновград, че младеж, на когото знае само малкото име, насила я бил качил в лек автомобил „Опел 22-годишен младеж беше задържан за блудство в 15-годишно момиче в гора край Асеновград. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пловдив. Жертвата е подала сигнал в РУП-Асеновград, че младеж, на когото знае само малкото име, насила я бил качил в лек автомобил „Опел", закарал я в гориста местност в землището на Поповица и там блудствал ...

Нов хит в САЩ: сервират пиле в писоар

Ресторант, в който клиентите се хранят от тоалетни чинии, отвори врати в Лос Анджелис, съобщи АФП.

Заведението се казва ’’Магическата тоалетна’’. Концепцията е внесена от Азия и включва столове, маси, прибори и съдове във формата на тоалетна чиния.

Странното е, че ресторантът прави голям оборот и предизвиква силен интерес. Ресторант, в който клиентите се хранят от тоалетни чинии, отвори врати в Лос Анджелис, съобщи АФП. Заведението се казва ’’Магическата тоалетна’’. Концепцията е внесена от Азия и включва столове, маси, прибори и съдове във формата на тоалетна чиния. Странното е, че ресторантът прави голям оборот и предизвиква силен интерес. "През уикенда

Смешен филм фест в Габрово

Габрово/КРОСС/ Смешен филм фест започва в Габрово. Четвъртото издание на международното събитие ще предложи на публиката 23 филма от 17 страни. В програмата на тазгодишния фестивал на смешното кино са включени 15 филма, премиерни за България - продукциите не са показвани в киносалоните или са представяни само в рамките на други фестивални програми. Публиката ще може да избира между европейско кино, американски, индийски и руски филми в трите рубрики - златни комедии, световен екран и детско кино. 9 от филмите са включени в конкурсната програма. Тричленно жури ще отличи най-смешния филм на Габрово, а зрителите ще изберат своя фаворит чрез гласуване в интернет и с анкетни карти.  Събитията, които ще съпътстват кинопрограмата, са литературни. Домът на хумора и сатирата ще посвети своя традиционен весел четвъртък на Ярослав Хашек и "Приключенията на добрия войник Швейк". Регионалната библиотека ще е домакин на няколко срещи между изтъкнати писатели и публиката.

Франция иска от САЩ обяснения за подслушването

Френският външен министър Лоран Фабиюс е повторил пред държавния секретар на САЩ Джон Кери искането на Париж да получи обяснения за програмата на американските тайни служби за шпионаж по света, предаде Франс прес. Това съобщи говорителят на външното министерство Ромен Надал. Фабиюс е посочил, че подобни "шпионски практики са неприемливите между партньори и трябва да им се сложи край". Срещата на двамата министри беше планирана преди френският вестник "Монд" да съобщи за шпионската афера, отбелязва БТА. Кери и Фабиюс са разговаряли рано тази сут...

Моделът Пеевски трябва да се изкорени, персоната е второстепенна, смятат от ДСБ

„Реформаторският блок настоява моделът „Пеевски" да бъде изкоренен от държавата и обществения живот, а личността Пеевски е второстепенна". Това заяви зам.-председателят на ДСБ Петър Москов пред bTV. Коментарът му дойде след изявлението на бившия партиен лидер Иван Костов, който нарече Пеевски „демонизиран", и последвалото потвърждение на настоящия председател Радан Кънев, че Реформаторския блок „не се интересува от персоната, а от проблема „Пеевски".

Вижте Мел Гибсън на пъпа на София!

Синдикалистки и социални работнички без малко да се сблъскат с неостаряващия екшън герой Мел Гибсън във фоайето на "Шератон", където снимаха холивудската продукция „Непобедимите 3“.

Данък „лихва" върху депозитите ще отпадне

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси. При първото гласуване законопроектът беше отхвърлен. Тогава гласуваха 189 народни представители, от които 90 - „за Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси. При първото гласуване законопроектът беше отхвърлен. Тогава гласуваха 189 народни представители, от които 90 - „за", 50 - „против", а 49 се въздържаха. След прегласуване, обаче, законопроектът беше подкрепен. Гласуваха 203 народни представители, от които 102 - „за", 59 -

7 години затвор за бившия директор на „Каучук”-Пазарджик

Съдът го призна за виновен за вреда над 7 млн. лв.

    


ЕС продължава извънредните преговори с Украйна за Тимошенко


Пратеници на Европейския парламент пристигнаха в понеделник в Киев, за да се опитат да постигнат споразумение осъдената Юлия Тимошенко да може да напуска страната, докато европейските министри призоваха Украйна да ускори реформите преди подписването на историческо споразумение, предаде агенция "Франс прес".

Александър Квашневски и Пат Кокс пристигнаха на извънредно двудневно посещение в Украйна, след като миналата седмица президентът Виктор Янукович заяви, че е склонен Тимошенко да...

Греков: Не можем да попречим на чужденци да купуват земеделска земя

Не можем да попречим на чужденци да купуват земеделска земя след Нова година, но можем да ограничим такива сделки със законови средства. Това заяви министърът на земеделието Димитър Греков пред БНР. 

Не можем да попречим на чужденци да купуват земеделска земя след Нова година, но можем да ограничим такива сделки със законови средства. Това заяви министърът на земеделието Димитър Греков пред БНР. "Можем да кажем, че не можеш да обработваш земя, ако не си я обработвал 3 години в България. Едно от условията, ако поставим, примерно, за стопанис

Варненец заби юмрук в лицето на шофьор на автобус

Шофьор на автобус е бил нападнат снощи около 21:30 часа, съобщават от полицията. Инцидентът е станал в местността Боровец, на обръщача на автобус № 46. 47-годишен варненец се нахвърлил върху водача, ударил го с юмрук в лицето и извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред. Извършителят е задържан за срок от 24 часа. Образувано е бързо полицейско производство....

Нов запис на кмета Иван Тотев: Прибрал съм 500 ”гербери” на работа

Кметът на Пловдив Иван Тотев е назначил на работа в общината 500 членове на ГЕРБ. Това става ясно още от скандалния аудиозапис на градоначалника по време на партийно събрание, който вчера бе изпратен до местни медии от неизвестен източник.

Клисарова: 5 - 7 процента повече средства за издръжката на един ученик

/КРОСС/ В бюджета за следващата година за средно образование се предвиждат между 5 и 7 процента повече средства за издръжката на един ученик в професионално училище и за децата със специални образователни потребности. Това заяви министърът на образованието Анелия Клисарова, на дискусия със студенти за връзката между бизнеса и висшето образование. Повече средства в следващия бюджет ще има и за висшето образование, гарантира министърът. То ще бъде съобразено с реализацията на студентите и с пазара на труда. Повече ще има за специалностите педагогика, за природонаучните науки и за инженерните науки. Клисарова очаква бюджетът за образование през 2014-а година да е по-голям от този за тази година с 0,01 до 0,03 процента от БВП. Образованието ще бъде приоритет в следващия бюджет, каза още министърът. Ще се отделят повече средства в тези направления и специалности, от които има нужда икономиката и бизнесът, от чиито специалисти ще има ефект като крайна реализация. Повече средства се предвиждат за стипендии за стажанти по отношение на следващия програмен период, каза още министрът на образованието. Клисарова коментира като възможност и широкоразпространената европейска практика, бизнесът да поръчва на университетите видът на специалистите и професионалните направления, в които се намират нови кадри

Тръгна делото срещу бившия шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров

Тръгна делото срещу бившия шеф на разузнаването ген. Кирчо Киров. Пред военния съд той ще се защитава по обвинение за присвояване на бюджетни средства. Прокуратурата твърди, че за периода 2007-2011 г. Киров е присвоил общо около пет милиона лева, като парите били дори във валута - долари и евро. За улесняване на присвояването Киров, в кръга на своите правомощия, съставил над хиляда официални финансови документи, с цел да бъдат използвани за доказване на несъществуващи служебни разходи. Фалшивите документи, с които парите са присвоени, са били з...

Графа тръгва на турне в подкрепа на децата

Половината приходи от "Заедно за децата на България" са за УНИЦЕФ

    


Apple ще произвежда огромни телевизори?

Американският технологичен гигант Apple вероятно ще започне да продава Ultra HD телевизори с размери между 55 и 65 инча в края на следващата ...

Скандалният художник Давид Черни забучи среден пръст в центъра на Прага

Художникът Давид Черни,известен с антикомунистическите си позиции, провокира с грамаден виолетов среден пръст в центъра на Прага. Броени дни преди парламентарните избори в Чехия ,дръзката скулптура с исполински размер се издигна на платформа по река Вълтава. Според анализатори на вота се очаква комунистическата власт отново да вземе превес. Художникът Давид Черни,известен с антикомунистическите си позиции, провокира с грамаден виолетов среден пръст в центъра на Прага. Броени дни преди парламентарните избори в Чехия ,дръзката скулптура с исполински размер се издигна на платформа по река Вълтава. Според анализатори на вота се очаква комунистическата власт отново да вземе превес.

Земетресение от 3,8 по Рихтер разлюля района на Вранча

Земетресение с магнитуд 3,8 по скалата на Рихтер е регистрирано тази сутрин в района на Вранча, Източна Румъния, съобщи румънската агенция Аджерпрес, позовавайки се на Националния институт по геофизика. Трусът е бил на дълбочина 140 километра. Регистриран е в 10:16 ч. местно време. Според българските сеизмолози земетресението ... Земетресение с магнитуд 3,8 по скалата на Рихтер е регистрирано тази сутрин в района на Вранча, Източна Румъния, съобщи румънската агенция Аджерпрес, позовавайки се на Националния институт по геофизика. Трусът е бил на дълбочина 140 километра. Регистриран е в 10:16 ч. местно време. Според българските сеизмолози земетресението ...

Видео: Миячи на прозорци зарадваха с костюми деца в болница в Бразилия


.
Двама мъже, почистващи прозорците на високи сгради, облякоха специални костюми на Супермен и Капитан Америка, за да отбележат Деня на детето в Бразилия, разказва Джули Ноус от "Ройтерс".

Идеята на мъжете от Сао Паулу дошла, когато научили, че ще чистят фасадата на детска болница в града на 12 октомври, когато се отбелязва този ден. За огромна изненада и радост на малките пациенти отвън се появили двама от популярните американски комикс герои.

Петгодишната Луис...

Липсва яснота за новия размер на детските добавки

/КРОСС/ Все още няма яснота за новия размер на месечните детски добавки. Това стана ясно след поредното обсъждане на проекта за бюджет 2014-та.  Парите за безработица остават както и тази година - 100 милиона лева, но социалният министър Хасан Адемов е категоричен, че сътресения на трудовия пазар няма да има. Адемов отказа да обясни между какви варианти за повишаване на детските добавки ще се избира, но припомни предизборното обещание на БСП, те да станат 50 лева догодина. Според БНР има и друго предложение - 35 лева за първо дете и 50 за второ при запазване подоходният критерии от 350 лева на човек от семейство. Преди седмица се появи и друг вариант - по 40 лева на дете и доходен критерии от 400 лева на човек от домакинство. Парите за безработица догодина ще са толкова, колкото и през тази - малко над 100 000 000 лв въпреки поисканите от Адемов 140 милиона. Амбициите понякога се разминават с възможностите, каза министърът, но прогнозира, че сътресения на трудовия пазар догодина няма да има и припомни, че в началото на годината се чакат сто милиона евро от ЕС за борба с младежката безработица. По темата за бежанците Адемов каза, че от 1 000-та, придобили статут, нямат интерес да ползват социалните фондове, което, според него, е знак, че тези хора нямали намерение да се задържат в България. Проектът на бюджета за догодина ще бъде публикуван в петък на интернет-страницата на Министерството на финансите.

Поредният президентски миш-маш

В деня, в който правителство се събра на извънредно заседание и обяви мерки за решаване на бежанската криза, президентът Росен Плевнелиев не изневери на характерното за него в такива ситуации неадекватно поведение.

Басейните в комплекс "Приморски" във Варна се рушат

Докато вървят довършителните работи на закрития басейн в комплекс “Приморски”, двете открити плувни съоръжения в съседство се рушат. Това показва справка на комисията по младежки дейности и спорт в Общинския съвет. И в останалите 5 общински бази има нужда от ремонти, но басейните в “Приморски” са най-зле, а са строени само преди 5-6 години с пари от общинската хазна.

"Мис Вселена България 2013" е оперирана от рак на гърдата

Мис Вселена България 2013 Венета Кръстева призна в студиото на bTV, че е оперирана от рак на гърдата. 

„Заболяването ми ме изгради като личност. Беше тежко, сигурна съм, че има и много други тежки неща, но това допринесе за развитието ми", каза тя. Сега тя иска да помага на хората с такова заболяване.

Интервюто е направено преди Кръстева да Мис Вселена България 2013 Венета Кръстева призна в студиото на bTV, че е оперирана от рак на гърдата. „Заболяването ми ме изгради като личност. Беше тежко, сигурна съм, че има и много други тежки неща, но това допринесе за развитието ми", каза тя. Сега тя иска да помага на хората с такова заболяване. Интервюто е направено преди Кръстева да

Обсъждат проекта за устройствен план на индустриалния квартал

Готов е проектът за подробен устройствен план /ПУП/ на индустриална зона „Север”, съобщи зам.-кметът Надежда Петкова. Районът е една от трите зони в града, които ще бъдат благоустроени по проекта „Интегриран план за градско развитие и възстановяване”. „Индустриалният квартал досега нямаше ПУП, което създава неудобства за фирмите там. Устройственият план ще реши много проблеми на бизнеса. В момента има случаи, при които 20 фирми се водят на един адрес. Освен че ще има  възможност общината да   кандидатства за финансиране за реконструкция на улиц...

Съдът върна за доразследване делото срещу Пламен Дишков-Кела

Бургаският окръжен съд върна за доразследване заради процесуални нарушения делото срещу Пламен Дишков-Кела, който е обвиняем за убийството на бизнесмена Димитър Стаматов-Мастара.

Адемов: Тенденцията за намаляване на трудовите злополуки е на път да се прекъсне


"С тревога трябва да отчета, че тенденцията за устойчиво намаляване на трудовите злополуки от последните години е на път да бъде прекъсната. Статистиката не трябва да се пренебрегва, защото заболяванията и злополуките по време на работа струват скъпо на всички - на държавата, на работодателите и на самите работници". Това заяви днес министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов на конференция, посветена на здравословните работни места. 

Данните на Националния осигурителен...

И чужденците ще имат право да ползват данъчни облекчения

/КРОСС/ От догодина и чужденците ще имат право да ползват данъчни облекчения, ако единственото им жилище е купено с кредит. Това приеха депутатите по време на извънредното си заседание, на което обсъдиха данъчните закони за 2014 година. Първоначално плановете бяха преференциите, които важаха само за българи, да отпаднат, тъй като Европейската комисия предупреди, че ще накаже България заради двойното третиране. В крайна сметка Министерството на финансите реши да позволи и чужденците да се възползват и да се избегне "дискриминационният въпрос". Корнелия Нинова БСП пое и ангажимента между първо и второ четене на Закона за доходите за физически лица да се намали с два пункта данък "лихва" и през 2014 година той да е 8 на сто. Така ще се редуцира поетапно с по два пункта, докато през 2018 стане нула.  

Павлюченкова и Корне допълниха осмицата за тениса в София

Рускинята Анастасия Павлюченкова и Ализе Корне от Франция са последните две тенисистки, които добиха право да играят в турнира на шампионките в София от 29 октомври до 3 ноември. 

Така Великолепната осморка включва Цветана Пиронкова, Ана Иванович (Сър), рускините Мария Кириленко, Елена Веснина и Анастасия Павлюченкова, Симона Халеп (Рум), Самант Рускинята Анастасия Павлюченкова и Ализе Корне от Франция са последните две тенисистки, които добиха право да играят в турнира на шампионките в София от 29 октомври до 3 ноември. Така Великолепната осморка включва Цветана Пиронкова, Ана Иванович (Сър), рускините Мария Кириленко, Елена Веснина и Анастасия Павлюченкова, Симона Халеп (Рум), Самант

Столична община с амбициозна програма относно инфраструктурата

За момента 37 вътрешноквартални улици са цялостно асфалтирани. От общината работят по още 8 проекта по 45 улици, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Столична община е подела и амбициозна и мащабна четиригодишна програма за реконструкция и разширяване на големи булеварди и мостове. Програмата включва 21 големи обекти, които включват За момента 37 вътрешноквартални улици са цялостно асфалтирани. От общината работят по още 8 проекта по 45 улици, заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова. Столична община е подела и амбициозна и мащабна четиригодишна програма за реконструкция и разширяване на големи булеварди и мостове. Програмата включва 21 големи обекти, които включват

Писанчев: ДАНС подготвя 12 сирийци за експулсиране

Дванадесет бежанци от Сирия са подготвени за експулсиране от България, съобщи пред bTV директорът на ДАНС Владимир Писанчев. Някои от набелязаните за експулсиране бежанци са с чисто криминални прояви, заяви Писанчев, но отказа да коментира дали останалите са свързани с ислямистки групировки, защото в момента тече разследване. От думите ... Дванадесет бежанци от Сирия са подготвени за експулсиране от България, съобщи пред bTV директорът на ДАНС Владимир Писанчев. Някои от набелязаните за експулсиране бежанци са с чисто криминални прояви, заяви Писанчев, но отказа да коментира дали останалите са свързани с ислямистки групировки, защото в момента тече разследване. От думите ...

Цялата ни земя е по-евтина от Facebook

Цената на цялата българска земеделска земя е по-евтина от Facebook. Това изчисление направи лидерът на „Атака” Волен Сидеров от парламентарната трибуна по време на дебатите за удължаване на мораториума върху продажбата на земя на чужденци.

Прокуратурата се самосезира заради Омуртаг

С протест пред сградата на прокуратурата утре

6-годишните Муай Тай бойци (снимки)

Фотографът Сандра Хион представя живота на 6-годишни деца, които са Муай Тай бойци. Сандра прекарала 4 седмици с тях, заснемайки усилените им тренировки и състезанията им на ринга. Муай Тай е наричан „изкуството на осемте крайника“, тъй като при него се използват удари с юмрук, крак, лакът и коляно, или общо осем контактни точки. Раните при децата рядко били сериозни, защото нямали такава сила, с която разполагат големите. В Тайланд това бойно изкуство е възприемано като начин за избавяне от беднотията. „Тези деца са се превърнали в инструмент за печелене на пари от родителите им. Те залагат много пари на малките бойци. Така или губят всичките си пари, или печелят доста", споделя Сандра.

Иван Иванов запазва депутатския си мандат

Очаквано народният представител Иван Иванов от "Kоалиция за България" запази депутатския си мандат в парламента, съобщи "Правен свят". Конституционният съд (КС) днес прие, че Иванов, макар и назначен със заповед на премиера, така и не е успял да встъпи в длъжност като зам.-министър и нито за секунда не е изпаднал в състояние на несъвместимост. Решението бе предизвестено още от момента, когато стана известно, че на искането си за допълнителни доказателства – преписката по назначаването на Иванов, КС е получил само два документа – заповед за назначаване на Иванов и заповед за освобождаването му. Решението си КС е постановил единодушно – с 12:0 гласа. Очаква се решението, по доклад на съдия Кети Маркова, да бъде публикувано на сайта на съда по-късно днес. Иванов...

Без яснота за размера на месечните детски добавки

Депутатите не решиха какъв да бъде новия размер на месечните добавки. На обсъждането на проекта за бюджет 2014-та обаче стана ясно, че парите за безработица ще бъдат 100 милиона лева и догодина. Няма да има сътресения на трудовия пазар, категоричен бе министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов, предаде Стандарт нюз. Министърът не даде яснота между какви варианти за повишаване на детските добавки ще избират депутатите. Той обаче напомни, че от БСП обещаха те да станат 50 лева догодина. БНР пък научи, е ще има по 35 лева за първо дете и 50 за второ при запазване подоходният критерии от 350 лева на човек от семейство. Парите за безработица за 2014 г. ще са толкова, колкото и през тази - малко над 100 000 000 лв „Амбициите понякога се разминават с възможностите", ...

Първият хибриден облак "надвисна" над Хонконг

Технологията позволява осигуряване на правилната инфраструктура за даден работен товар, твърдят от Racspace Asia-Pacific

    


Депутатите промениха местните данъци и такси

/КРОСС/ След прегласуване депутатите приеха на първо четене промените в закона за местните данъци и такси. Спорове и дебати по две от промените имаше на трето поредно заседание. От "Атака" разкритикуваха първото предложение храмовете и молитвените домове да бъдат освободени от такса смет. Магдалена Ташева заяви, че това е поредният закон, който отнема на БПЦ нейната държавообразуваща роля. Според депутата вносителите прикриват факта, че привилегия се дава и на други вероизповедания, което приравнява църквата с другите вероизповедания, което е в противоречие с Конституцията, където е записано, че официалната религия е православието. Ташева предупреди, че това трябва да се има предвид от всички българи, които след няколко месеца ще трябва да отидат до урните. Пламен Славов, председател на Комисията по вероизповедания, поиска след като има такава мярка, тези обекти да бъдат освободени и от данък при снабдяването с нотариален акт за собственост. Друга промяна предвижда да отпаднат данъчните преференции за колите с катализатори, като така данъкът за старите коли би скочил с от 20% до 50%. Председателят на Бюджетната комисия Йордан Цонев припомни, че никой не е възразил, че с отпадането на преференцията ще бъдат засегнати най-бедните и каза, че ще има предложения как да бъдат подпомогнати. За колите, които са на над 8 години, собствениците да плащат 50 на сто от данъка поради бедност, поради невъзможност да си купят друга

Вдигат Боксьора на крака, идва в съда

В четвъртък Военният съд в София ще разгледа искането на Върбан Борисов-Боксьора да бъде променена мярката му за неотклонение.

Шофьор с близо 4 промила се преобърна в канавка

Пиян шофьор е катастрофирал на пътя между село Рояк и Дългопол, съобщават от полицията. Инцидентът е станал снощи, минути преди 18:00 часа. 42-годишният мъж се движил с несъобразена скорост. Колата излязла от пътя и се преобрнала в канавка. Водачът на автомобила не е пострадал. При направената проверка с дрегер е установено, че той управлява с концентрация от 3,58 промила алкохол в издишания въздух. Издаден е талон за медицинско изследване, взета е кръвна проба. Шофьорът е задържан за срок от 24 часа, а срещу него е образувано досъдебно произво...

3,8 по Рихтер разлюля Вранча

Земетресение с магнитуд 3,8 по скалата на Рихтер е регистрирано тази сутрин в района на Вранча, Източна Румъния, съобщи румънската агенция Аджерпрес, позовавайки се на Националния институт по геофизика. Трусът е бил на дълбочина 140 километра. Регистриран е в 10:16 ч. местно време. Според българските сеизмолози земетресението ... Земетресение с магнитуд 3,8 по скалата на Рихтер е регистрирано тази сутрин в района на Вранча, Източна Румъния, съобщи румънската агенция Аджерпрес, позовавайки се на Националния институт по геофизика. Трусът е бил на дълбочина 140 километра. Регистриран е в 10:16 ч. местно време. Според българските сеизмолози земетресението ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване