Давид Черни показа огромен среден пръст на чешкия президент със скулптура


В Чехия са предизобрни времена, а този уикенд в страната хората се готвят да дадат своя глас за нов парламент. Известният чешки артист Давид Черни, който редовно успява да скандализира обществото с творбите си, е решил да използва случая, за да покаже отношението си към политическата класа с един доста еднозначен символ какъвто е показването на среден пръст. За целта в река Вълтава в понеделник той постави огромна лилава скулптура, изобразяваща ръка, която е свита в юмрук, а от нея на високо...

ЕК вдига ограниченията за лечение в чужбина

/КРОСС/ Европейската комисия вдига ограниченията за лечение в чужбина. Брюксел въведе промени в закона за лечение в чужбина и здравно обслужване в Общността на граждани от други страни членки. Според новите норми за мобилност на пациентите, гражданите на страните членки на ЕС ще могат да се лекуват в други страни с равностойни права. Цената на лечението ще се поема от националната здравна каса по тарифите на лекуващата страна. Това означава, че ако български гражданин се лекува в Италия например, ще предплати лечението си на цените на Италия, но след това здравната каса ще трябва да го обезщети с цените на лечението по българската здравна пътека.Разликата в цената на лечението на определено заболяване ще е за сметка на пациента. Ако в някои страни липсва лечение за по-редки болести, то тогава всичко е за сметка на здравната каса.При специфични и скъпи лечения с престой ще е необходима предварителна оторизация. Оторизация за лечение в чужбина не може да бъде отказана, ако в страната на място трябва да се чака дълго за лечение или липсва експертно, специализирано обслужване.ЕС ще изгради общоевропейска мрежа на здравните заведения и техните специфики, за да могат гражданите да направят избор на здравните заведения. Статистиките показват, че лечението в чужбина е само 1% от обществените разходи.

Заляха колата на полицай с киселина

Сензационен арест помрачи настроението на провелия се вчера събор по случай празника на града в Кресна. По заповед на местния полицай Васил Спасов, 4-има мъже от града били арестувани и прекарани с белезници през площада, без да знаят защо, съобщава в. Струма. В ареста за 24 часа били Георги Димчев, двамата братя Янко и Георги Йовкови, и... Сензационен арест помрачи настроението на провелия се вчера събор по случай празника на града в Кресна. По заповед на местния полицай Васил Спасов, 4-има мъже от града били арестувани и прекарани с белезници през площада, без да знаят защо, съобщава в. Струма. В ареста за 24 часа били Георги Димчев, двамата братя Янко и Георги Йовкови, и...

Кристиано Роналдо: Напрежението върху Бейл е прекалено голямо


Звездата на "Реал" (Мадрид) Кристиано Роналдо защити своя съотборник Гарет Бейл. Според португалеца върху новата рекордна покупка в историята на футбола се оказва прекалено голямо напрежение, което много му вреди.

Бейл беше привлечен на "Сантиаго Бернабеу" срещу 100 милиона евро, но от началото на сезона изигра едва 145 минути, тъй като през повечето време беше контузен. През миналата седмица "Марка" дори обяви, че играчът има симптоми на дископатия и "Реал" е допуснал голяма грешка...

Руснаци, евреи и турци изкупуват масирано земята ни, твърди Татяна Дончева

София /КРОСС/ Българска земя се изкупува много масирано в последните няколко години. И това го извършват руснаци, евреи и турци. Това се прави през български граждани, заяви пред БНТ бившата депутатка от БСП Татяна Дончева, коментирайки приемането на предложението на „Атака" за удължаване на мораториума върху продажба на земеделска земя от чужденци. Това ще вкара България в наказателна процедура с ЕК, посочи Дончева. Юристката коментира и решението на Конституционния съд да върне Иван Иванов като народен представител. Според нея, решението е "абсолютно юридически коректно". Той не е встъпил в длъжност и не е извършил никакви действия, обясни тя.Според нея, всяка нормална държава с нормални служби за сигурност много отдавна би засекла сигналите за бежанския проблем. Проблемът започва от предишното правителство, когато той е тежко проспан. Но вижте каква приемственост има", заяви тя и посочи, че тогавашният шеф на ДАНС сега е министър на вътрешните работи.Според Дончева, в регионите, където има бежанци, като Ямбол, върви схема с дела, които източват държавни пари. Тя смята, че е много лесно човек с познания по арабски език да разбере дали един бежанец е сириец, или не. Вместо това обаче се водят едни дела, в които има задължително служебни защитници. Работата им се плаща от държавата. По думите на Дончева това се е превърнало в доходоносен „бизнес" за местните адвокати.

Генерал Атанасов: Разкраченото положение на правителството между ДПС и "Атака" - причина за бежанската вълна

Тази политика на мълчаливо приемане на бежанци през затворената част на границата е резултат от разкраченото положение на правителството между ДПС и "Атака". Няма никаква дипломатическа активност от наша страна в отношенията ни с Турция. Това каза ген. Атанас Атанасов от ДСБ по bTV, където участва в "Лице в лице" заедно с Румен Петков.

Почасово заплащане? Не, благодаря!

Нито бизнесът, нито работниците го предпочитали

    


Предлагат младите шофьори да нямат право да карат мощни коли

Депутати от Коалиция за България организираха обществена дискусия за промени в Закона за движение по пътищата, която се проведе в Народното събрание. В срещата взеха участие народни представители, служители на КАТ и редица браншови организации. Участниците в дискусията влязоха в противоречия, без да постигнат консенсус по отношение на предложенията Депутати от Коалиция за България организираха обществена дискусия за промени в Закона за движение по пътищата, която се проведе в Народното събрание. В срещата взеха участие народни представители, служители на КАТ и редица браншови организации. Участниците в дискусията влязоха в противоречия, без да постигнат консенсус по отношение на предложенията

Поне половината от ромските къщи в Лом нямат разрешително за строеж

Между 50 и 70% от къщите в ромските квартали в Лом са строени без разрешително. Това призна кметът на Община Лом Иван Иванов. По думите на Иванов един от приоритетите на общината е тези строежи да бъдат изаконени. Целта е с узаконяването на къщите, ромите да се ползват не само от своите права, но и да консумират своите задължения, като плащат своите данъци, каза кметът на Лом. Според кмета процесът с узаконяването на ромските къщи е доста дълъг и ще продължи няколко години. „Трябва да признаем, че дори и някои новите къщи, които се строят, също нямат строително разрешение. И там общината се стреми да изчисти проблемите, за да не остават нерешени с години”, обясни Иво Иванов. В Лом има четири ромски квартала, като три са в рамките на града, един от тях се намира...

Българин загина при тежка катастрофа в Германия

/КРОСС/ Българин загина при тежка верижна катастрофа на магистрала в Бавария. Инцидентът е станал вчера на магистрала А 8 по посока от Аугсбург към Мюнхен, съобщиха от пресцентъра на Министерството на външните работи. Генералното консулство на Република България в Мюнхен е във връзка с немските власти и оказва необходимото съдействие.

БСП депутат в списък с неизрядни платци

На червената Жара е съставен акт за установяване на задължение

"Крадец" на вода поема ВиК-то в Банско

Георги Пидов обаче се ползва с протекцията на

Гърците са с 40% по-бедни отколкото през 2008 г. според изследване


Гърците са с почти 40% по-бедни отколкото през 2008 г., показват оповестени днес данни, които разкриват ефекта от тежката рецесия и мерките за икономии, които правителството може да бъде принудено да удължи и през следващата година, предаде "Ройтерс".

Брутните разполагаеми доходи са паднали с 29.5 процента между второто тримесечие на 2008 г. и 2013 г., обяви статистическата служба ELSTAT. Като се добави натрупаната инфлация в същия период, спадът възлиза на почти 40%.
...

Енергийният регулатор с изнесено заседание във Варна, ще обсъжда Енерго-про

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще проведе изнесено открито заседание и обществено обсъждане на 24 октомври 2013 г.(четвъртък) в град Варна. На заседанието ще бъдат разгледани доклади относно общите условия на договорите за продажба на електрическа енергия на „Енерго –Про Продажби” АД и общите условия за достъп и пренос на електрическа енергия през електроразпределителната мрежа на „Енерго – Про Мрежи” АД.

Валери Божинов забрани на Венета Райкова да споменава името му

Валери Божинов писмено забрани на Венета Райкова да споменава името му. Това заявиха от предаването "Горещо", като разпространиха и до медиите писмото със забраната на футболиста. Самото обръщение е подписано лично от Венета Райкова. Съдържанието на писмото е следното: 

"Преди няколко дни едро момче с дебели златни ланци донесе "на ръка" в офиса Валери Божинов писмено забрани на Венета Райкова да споменава името му. Това заявиха от предаването "Горещо", като разпространиха и до медиите писмото със забраната на футболиста. Самото обръщение е подписано лично от Венета Райкова. Съдържанието на писмото е следното: "Преди няколко дни едро момче с дебели златни ланци донесе "на ръка" в офиса

България остана без сериозно класиране на световното първенство по бокс


Българските боксьори приключиха своето участието на световното първенство в Алмати, Казахстан, след като Симеон Чамов отпадна в осминафиналите в категория до 69 килограма със загуба по точки от германеца Аражик Марутян.

В първия рунд германецът от арменски произход доминираше, във втория рунд Чамов имаше предимство, но в третия отново отстъпи инициативата на своя съперник и тримата рефери единодушно дадоха гласа си за Марутян.

По този начин нито един български боксьор не...

Плевнелиев отива към немската прокуратура

Журналистът Николай Бареков ще сезира немската прокуратура за начина, по който Росен Плевнелиев е източвал фирмата „Линднер“.

Общинските съветници в Казанлък с декларация си поискаха полицейската школа


На извънредна сесия общинските съветници в Казанлък гласуваха обща декларация срещу закриването на полицейската школа в града и преобразуването й в бежански лагер, съобщи председателят на Общинския съвет Николай Златанов пред БНР. 

От дни жителите на града протестират срещу закриването на школата, защото подозират, че сградата ще бъде предоставена за настаняване на бежанци. Хората се опасяват, че ще пострада уникалният парк в съседство, розовите насаждения, а и изказват безпокойство...

Да решиш имотен спор за 2 часа

По време на имотния бум, когато сключените сделки бяха много, зачестиха и случаите на спорове между купувачи, брокери, продавачи и строители. Много рядко те не стигаха до съда, а там изхабените нерви, време и пари помрачиха радостта от имотната придобивка за много българи. Но докато се реши такова дело, минават поне две години. По време на имотния бум, когато сключените сделки бяха много, зачестиха и случаите на спорове между купувачи, брокери, продавачи и строители. Много рядко те не стигаха до съда, а там изхабените нерви, време и пари помрачиха радостта от имотната придобивка за много българи. Но докато се реши такова дело, минават поне две години.

Движение България на гражданите: С днешното си решение партиите подготвят излизане на България от ЕС

"С днешното си решение партиите в Народното събрание на практика подготвят излизане на България от Европейския съюз". Това заявиха от Движение България на гражданите в прессъобщение, изпратено до медиите. 

Ето и пълния текст на съобщението:
 
Изпълнителният съвет на „Движение България на гражданите" остро осъжда днешното решение за ... "С днешното си решение партиите в Народното събрание на практика подготвят излизане на България от Европейския съюз". Това заявиха от Движение България на гражданите в прессъобщение, изпратено до медиите. Ето и пълния текст на съобщението: Изпълнителният съвет на „Движение България на гражданите" остро осъжда днешното решение за ...

"24 часа" и "Труд" събраха още дарения за бежанците

Няколко кашона с хранителни стоки бяха доставени днес в БЧК от представител на Няколко кашона с хранителни стоки бяха доставени днес в БЧК от представител на "24 часа онлайн" и "Труд онлайн". Продуктите са предназначени за сирийските бежанци. Даренията са част от инициативата на в. "Труд" "От мен за теб", в която се включи и в. "24 часа". През последните дни столичани оставиха в специалните колички за дарения...

Българин почина при тежка катастрофа в Германия

Български гражданин загина при тежка верижна катастрофа на магистрала в Бавария, съобщиха от МВнР.

Бялата вдовица изля възхитата си от Бин Ладен в стихове

Саманта Лютуейт е издирвана за терористичното нападение в Кения

    


Социалистите гласували по съвест за мораториума

София /КРОСС/ Червените депутати не са имали единно решение как да гласуват по мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 г. и всеки е гласувал, както смята за добре. Това стана ясно от думите на депутата от Коалиция за България Антон Кутев, гласувал „за" мораториума.За мен мораториумът и досега не работи и продължаването му е до известна степен популистко действие, подчерта той в кулоарите на НС. Приех тезата, че все пак законодателни промени трябва да има, те трябва да са извън този мораториум, да ограничат продажбата на земя за чужденци и приемем, че този мораториум е само първата стъпка, обясни той.Според него с това гласуване се показва желание да се чуят българските граждани по темата. Истината е, че този мораториум ще заработи много трудно, посочи още червеният депутат. Чрез него не решаваме проблема. Има друг начин, чрез други законодателни инициативи. Проучихме европейската практика. Има места, където са правени такива закони. Например - може да се приеме ограничение да не се продава земя на чужденци на 30 или 50 км от границата; може да се приеме ограничение за продажба на земя около ключови обекти за сигурността. Това вече е вътрешно законодателство и то няма да противоречи на договора с ЕС, смята той.В момента юридическо лице в България може да си купи целия фонд. Това може и трябва да бъде преосмислено, каза още червеният депутат.

Новият френски посланик ще работи за по-добри икономически отношения между България и Франция

Новият посланик на Република Франция в България Ксавие дьо Кабан ще работи за развитие на двустранните икономически отношения между двете държави. По негови думи в момента икономическите връзки между двете страни не са на достатъчно добро ниво. Затова ще работим заедно за това френските инвеститори да имат желание да инвестират в България, каза във Велико Търново Ксавие дьо Кабан. Според него инвестициите в България са едно добро предизвикателство. Френският посланик е в България от три седмици, а посещението във В. Търново е първата му официал...

Путин: Външни сили използват радикалния ислям, за да отслабят Русия

Днес напрежението между западните сили и ислямския свят нараства

Българин плашел с трусове от 10-а степен заради икономически интереси

„Прогнозата за силно земетресение в нашия регион е на българин, инженер, който няма нищо общо с Украинската сеизмологична агенция - Николай Георгиев. Той не за първи път прогнозира трусове от 10 по скалата на Рихтер „Прогнозата за силно земетресение в нашия регион е на българин, инженер, който няма нищо общо с Украинската сеизмологична агенция - Николай Георгиев. Той не за първи път прогнозира трусове от 10 по скалата на Рихтер", обяви в студиото на bTV проф. Емил Ботев. Украинските сеизмолози официално опровергаха тези твърдения, потвърди той. Според Емил

Плевнелиев: До дни ще обявя темите и датата за провеждане на КСНС

До няколко дни ще стане ясна датата, на която ще се събере Консултативния съвет по национална сигурност. Това коментира в Стара Загора президентът Росен Плевнелиев. Винаги съм свиквал Консултативния съвет по национална сигурност, когато трябва.

Медицински вертолет се разби в Тенеси, 3 загинали

Вертолет на медицинската служба, доставящ пациенти в болницата при спешни случаи, се разби в американския щат Тенеси. Всичките трима души, които са били на борда му са загинали.

Събрахме още помощи за бежанците

Поредният транш дарения от кампанията на в.Труд „От мен за теб“ беше приет от Български червен кръст. 

През последните дни столичани оставиха в специалните колички за дарения в супермаркети „Лидъл“ следните хранителни продукти – 39 кг ориз, 15 кг брашно, 31 консерви, 22 пакета макарони, 9 пакета леща и 6 пакета захар. Клиентите бяха закупили ... Поредният транш дарения от кампанията на в.Труд „От мен за теб“ беше приет от Български червен кръст. През последните дни столичани оставиха в специалните колички за дарения в супермаркети „Лидъл“ следните хранителни продукти – 39 кг ориз, 15 кг брашно, 31 консерви, 22 пакета макарони, 9 пакета леща и 6 пакета захар. Клиентите бяха закупили ...

Сблъсък на бул. "Цариградско шосе" доведе до огромно задръстване

Верижна катастрофа причини голямо задръстване на бул. „Цариградско шосе”, предаде “Фокус”. Катастрофата е станала на бул. „Цариградско шосе” в посока Орлов мост, преди спирката на студентски общежития, в ускорителната лента. Причиненият удар е между такси, автомобил с монтанска регистрация и БМВ със софийски регистрационни номера. Вследствие на... Верижна катастрофа причини голямо задръстване на бул. „Цариградско шосе”, предаде “Фокус”. Катастрофата е станала на бул. „Цариградско шосе” в посока Орлов мост, преди спирката на студентски общежития, в ускорителната лента. Причиненият удар е между такси, автомобил с монтанска регистрация и БМВ със софийски регистрационни номера. Вследствие на...

Фирма съди за 5.5 млн. лв. Столичната община заради "забравени" бали смет

Една от големите строителни компании "Микс-ПС" съди Столичната община за 5.48 млн. лв. за "забравени" бали с боклук на терени на компанията в землището на село Сеславци. Това става ясно от внесен доклад от общинския съветник от БСП Гергана Алексова, който предстои да бъде разгледан в четвъртък на сесия на Столичния общински съвет. Дълга история През май 2005 г., когато започва балирането на отпадъците, Столичната община сключва договор с фирмата за ежедневно приемане, складиране и временно съхранение на опакованата смет е до края на юни 2008 г. След това Столичната община е трябвало да изнесе балите си с отпадъци от имотите на "Микс-ПС". При изтичане на договора на терените на компанията е имало 87 690 бали. Имало е възможност договорът между частната фирма и общината да бъде продължен, но София не се е възползвала от тази опция в договора. "До април 2012 г. няма сведения за стартиране на действия по извеждане на балите от площадката", пише в доклада си Алексова. Сега "Микс-ПС" претендира обезщетение от Столичнато община за 5.48 млн. лв. за периода от 30 юни 2008 до октомври 2013 г. за дейностите по поддръжка и съхранение на битовите отпадъци. Разчетите са направени на базата на гласувания от комисията по финанси и бюджет наем от 1.10 евро/кв.м през 2009 г. Решаване на проблема без съдебна процедура Гергана Алексова предлага да се направи работна група, която да влезе в преговори с фирмата и проблемът да бъде решен, без да се минава през съдебна процедура. В работната група трябва да влязат и представители на постоянните комисии по бюджет и финанси и по опазване на околната среда към СОС, както и един представител от администрацията на Столична община. "Микс-ПС" е една от големите строителни компании основана още през 1993 г. През 2006 г. тя се преименува на "Микс Констъркшън". Оборотът й за миналата година е 36 млн. лв., а за 2011 г. - 42 млн. лв., според регистъра на строителната камара. Логистичните бази на "Шенкер", "Пени маркет", "Сомат" са сред последните изпълнени поръчки от компанията. Собственици на "Микс-ПС" са Стамен Иванов и Пламен Христов.

Русокосо синеоко дете отнето от ромско семейство в Ирландия

След като миналата седмица гръцката полиция откри русо 4-5-годишно момиченце в цигански катун във Фарфала и се появиха съмнения, че може да е българче, в Ирландия има сходен случай.

Проф. Емил Ботев: Можем да очакваме земетресение със сила 8

Две са сеизмичните зони у нас: в областта на Калиакра и в района на Кресна, където може да се очакват мощни трусове с манитут до 8 по Рихтер, предупреди сеизмолог №1 проф. Емил Ботев. Максималният магнитут за София е около 6, 5, допълни ученият. За 200 години се получава повтаряемост на трусовете през 30-40 години.

Движение България на гражданите: С днешното си решение партиите подготвят излизане на България от ЕС

"С днешното си решение партиите в Народното събрание на практика подготвят излизане на България от Европейския съюз". Това заявиха от Движение България на гражданите в прессъобщение, изпратено до медиите. Ето и пълния текст на съобщението: Изпълнителният съвет на „Движение България на гражданите" остро осъжда днешното решение за ...

Борисов за мораториума: Премиерът да отива в Брюксел

Доволен съм, че и от ГЕРБ, и от БСП получихме гласове в защита на нашето предложение за удължаване на мораториума за продажба на българска земя на чужденци, каза лидерът на "Атака"

Миков: БГ ще има проблеми в ЕС след това решение

Доволен съм, че и от ГЕРБ, и от БСП получихме гласове в защита на нашето предложение за удължаване на мораториума за продажба на българска земя на чужденци, каза лидерът на "Атака"

Миков: БГ ще има проблеми в ЕС след това решение

Доволен съм, че и от ГЕРБ, и от БСП получихме гласове в защита на нашето предложение за удължаване на мораториума за продажба на българска земя на чужденци, каза лидерът на "Атака"

ДПС иска Конституционният съд да се произнесе за мораториума

Лютви Местан

ДПС ще поиска Конституционният съд да се произнесе по днешното решение на парламента, с което се възлага на правителството да работи за мораториум върху продажбата на земя на чужденци до 2020 г., съобщи Лютви Местан.

ДПС нямат нужния брой депутати, за да ангажират Конституционния съд.  

По думите на Местан, за да сезират КС, са необходими още 14-15 народни представители. 

Ако не получим подписите от други парламентарни групи, като председател на ДПС се обръщам към президента Росен Плевнелиев да се възползва от правата си по Конституция и той да сезира Конституционния съд за обявяване на противоконституционността на днешното решение, заяви Лютви Местан.

Решението е несъстоятелно от юридическа гледна точка, посочи той.

В диспозитива на решението се възлага на Министерски съвет да приеме действия и актове по обявяване на мораториум, а по Конституция МС не обявява мораториум. Това се прави от Народното събрание, обясни Местан.

Статията "ДПС иска Конституционният съд да се произнесе за мораториума" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Фандъкова обяви: София е подготвена за зимата

Столична община е подготвена да се справи със зимните условия тази година, съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Това е установила проверка на фирмите за снегопочистване, която е в ход от вчера. Общо 10 са фирмите на територията на София, които ще чистят общинските пътища през идната зима. 
"Снегопочистващите фирми имат Столична община е подготвена да се справи със зимните условия тази година, съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. Това е установила проверка на фирмите за снегопочистване, която е в ход от вчера. Общо 10 са фирмите на територията на София, които ще чистят общинските пътища през идната зима. "Снегопочистващите фирми имат

Шефът на Сеизмология-та в БАН: Може да се очаква трус от 7 по Рихтер в София

 "Можем да очакваме трус от максимум 8 по Рихтер в района около Кресна и около Шабла", обяви по Би Ти Ви Емил Ботев, шеф на секция "Сеизмология" в БАН.

Това са двете най-опасни от сеизмична гледна точка зони у нас. В същото време според Ботев край Вранча се наблюдават много силни трусове в период от 40 години. Това означава, че и там може да се чака яко клатене след катастрофалното през 70-те.
Проф. Ботев прогнозира, че София може да бъде...

Продължава

Ню Йорк затегна контрола при работата на децата модели

Ню Йорк прие нови правила за работа на невръстните модели, които според правозащитници са стъпка напред към прекратяване на ширещата се експлоатация, предаде БГНЕС. Законът, подписан от губернатора на щата Ню Йорк Андрю Куомо, ще даде на моделите под 18-годишна възраст същата защита като на децата изпълнители. Това вероятно ще окаже значително влияние върху наемането на модели за ревюта и фотосесии за списания в Ню Йорк, една от най-големите модни столици в света. Поправките в съществуващите закони, внесени от сенаторите от щата Ню Йорк Диан Савино и Джеф Клейн, ще влязат в сила до 30 дни. Децата модели често са изложени на сексуален тормоз и нямат достъп до адекватно образование и до финансова защита въз основа на съществуващите закони, предупредиха законодателите. Съветът на ...

Проф. Емил Ботев: Не може да се прогнозира земетресение от Вранча

София /КРОСС/ Прогнозата за силно земетресение в нашия регион е на българин, инженер, който няма нищо общо с Украинската сеизмологична агенция. Той се казва Николай Георгиев и не за първи път прогнозира трусове от 10 по скалата на Рихтер.Това коментира пред bTV проф. Емил Ботев. По думите му Георгиев дава такава сразяваща прогноза, защото има икономически интереси като строител в Одеския край и така си урежда повече пари за проектите.От историята на трусовете по нашите земи, която е от около 200 години, а научни данни имаме сигурни данни от 120 години. За София максималния магнитут е 6.5 по Рихтер. Има две регистрирани труса в столицата, но в средата на 19 век, които наистина са нанесли сериозни щети на тогавашния град. Зоната около Калиакра е наистина силно сеизмична зона, но най-силното земетресение тук може да е с магнитут около 8 по скалата на Рихтер, посочи Ботев. Професорът посочи, че не може да се прогнозира земетресение от Вранча, защото там разломът е на много дълбоко и не може да бъде наблюдаван. Там максимума на магнитуда е около 7 и той се случва на няколко десетки години.Следващото земетресение в нашия регион може да се очаква някъде около 2020 година, ако се базираме на средните данни за сеизмичната активност в нашия регион, твърди професорът.Според него, ако има силен трус във Вранча, ние ще имаме около 60 секунди, преди да стигне до нас и ако имаме добра осведомителна система, това е достатъчно хората масово да се изнесат от сградите на безопасно място.

Съветници от БСП: Защо Петър Диков е и главен архитект, и собственик на фирма


Общинските съветници от БСП Иван Мечков и Николай Белалов питат столичния кмет Йорданка Фандъкова защо Петър Диков едновременно е бил главен архитект на София и собственик на фирми. Справка на "Дневник" в Търговския регистър потвърждава, че той и в момента притежава еднолично капитала на "Проин" ЕООД, а едва на 24 юли 2013 г. е прехвърлил дела си в "Арх ком про" ООД.

През юли депутатът от БСП и бивш общински съветник Георги Кадиев внесе сигнал в Комисията за конфликт на интереси по...

Търсят съпруга на атентаторката от Волгоград

Властите в Русия издирват Дмитрий Соколов. Смята се, че той подготвил взрива за съпругата си Наида Ахиялова, с който в понеделник тя уби шестима във Волгоград, предаде НТВ.
Според следствието 30-годишната самоубийца от Дагестан задействала експлозив с еквивалент на 600 грама тротил в градския автобус. Властите в Русия издирват Дмитрий Соколов. Смята се, че той подготвил взрива за съпругата си Наида Ахиялова, с който в понеделник тя уби шестима във Волгоград, предаде НТВ. Според следствието 30-годишната самоубийца от Дагестан задействала експлозив с еквивалент на 600 грама тротил в градския автобус.

Дете падна от седмия етаж в „Столипиново”

4-годишно момченце нелепо загина в ромския квартал

    


Марешки за мораториума: Това решение е абсолютно популистко

София /КРОСС/ Нормално е чужденци да могат да купуват земя у нас. Решението за налагане на мораториум с нищо не помага на никого. Българите няма да опазят земята си. Това каза пред bTV лидерът на Либерален алианс Веселин Марешки. И в момента чужденците могат да купуват земя чрез регистрация на фирма у нас.„Както ние можем да купуваме земя в чужбина, така е нормално и други граждани да могат да купуват. За българите нека да е ясно, че чужденците и в момента имат прави да купуват - като се регистрират като юридическо лице в България.", уточни Марешки.Това решение на парламента е без смисъл и е абсолютно популистко.Хвърля се прах в очите на хората, опитва се отвлече вниманието на хората и настроенията срещу определени други решения - безработица, високи разходи, каза той. След като в Европейския съюз правим общо семейство, покупката на българска земя от чужденци е нещо нормално, добави бизнесменът.Фактът, че много депутати от различни партии са подкрепили мораториума Марешки обясни с цел да се печелят дивиденти: „Мога да ви дам хиляди примери. Примерно, понеже фармацевтите казват - няма да гласуваме за вас, партията хикс, партията хикс преди изборите сменя закона така, че казва: в България само фармацевти ще имат аптеки и ще имат право на една аптека, което е ясно, че е противоконституционно и то ще отпадне, но преди изборите им го гласуват този закон, а след изборите им го отменят. И това вече 20 г. се играе на тази гоненка

Днес е голям ден, обяви Сидеров и благодари на БСП и ГЕРБ

Това не е победа само на „Атака", а на българския интерес

Хванаха варненец, обрал паркиран на гробищата автомобил

Сигнал за кражба от лек автомобил "Тойота" е подаден на 21 октомври, в Трето РУП – Варна. Тойотата е била паркирана на алея в Централен гробищен парк – Варна, когато неизвестно лице разбило вратата на автомобила и извършило кражба на лични документи, сума пари в щатски долари и лева и фотоапарат.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване