Спортният министър награждава Григор Димитров с премия от 20 000 лева

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева ще награди най-добрия български тенисист Григор Димитров с двадесет хиляди лева след като спечели първия си трофей от мъжката верига на Международната тенис асоциация /АТР/ в Стокхолм. Това съобщиха от министерството на младежта и спорта.

„Тази историческа победа за мъжкия ни тенис е доказателств Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева ще награди най-добрия български тенисист Григор Димитров с двадесет хиляди лева след като спечели първия си трофей от мъжката верига на Международната тенис асоциация /АТР/ в Стокхолм. Това съобщиха от министерството на младежта и спорта. „Тази историческа победа за мъжкия ни тенис е доказателств

35 лева за първо дете, 50 – за второ

Диференциран подход при детските се обсъжда за бюджета през следващата година.

Устойчиво земеделие и добри земеделски практики

КАКВО Е УСТОЙЧИВО ЗЕМЕДЕЛИЕ? Земеделието е стопански отрасъл, който ни снабдява с храна и продукти, незаместими за съществуването на човешкия живот. С развитието на технологиите, механизацията, увеличеното използване на изкуствени торове и препарати за растителна защита, от средата на миналия век този стопански отрасъл променя традиционния си семеен характер. Променят се и националните политики и новите цели във връзка с неговото развитие са производството на максимално количество земеделска продукция. В резултат земеделските земи повсеместно с...

Бивш разузнавач №1 се обяви за жертва на политически процеси

Бившият шеф на разузнаването (НРС) Кирчо Киров се обяви за жертва на политически процеси. „Очаквам справедлив процес. Не е особено комфортно да си подсъдим", каза той.

Днес започна заседанието на Софийския военен съд по делото срещу него за присвояване на близо 5 милиона лева.










Бившият шеф на разузнаването (НРС) Кирчо Киров се обяви за жертва на политически процеси. „Очаквам справедлив процес. Не е особено комфортно да си подсъдим", каза той. Днес започна заседанието на Софийския военен съд по делото срещу него за присвояване на близо 5 милиона лева.

Племенница на Гоце Делчев счупи ръка и крак

Учителката Катерина Нурджиева, която е племенница на Гоце Делчев, според сайтът struma.bg, е приета по спешност в благоевградската болница, след като паднала и счупила крак и ръка. 

Инцидентът с благоевградчанката станал вчера, три дни след отбелязването на 91-та й годишнина. На място пристигнал спешен екип и с линейка е транспортирана до благое Учителката Катерина Нурджиева, която е племенница на Гоце Делчев, според сайтът struma.bg, е приета по спешност в благоевградската болница, след като паднала и счупила крак и ръка. Инцидентът с благоевградчанката станал вчера, три дни след отбелязването на 91-та й годишнина. На място пристигнал спешен екип и с линейка е транспортирана до благое

Министър Георгиева награждава Гришо с премия от 20 000 лева

Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева ще награди най-добрия български тенисист Григор Димитров с двадесет хиляди лева след като спечели първия си трофей от мъжката верига на Международната тенис асоциация /АТР/ в Стокхолм. Това съобщиха от министерството на младежта и спорта.

„Тази историческа победа за мъжкия ни тенис е доказателств Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева ще награди най-добрия български тенисист Григор Димитров с двадесет хиляди лева след като спечели първия си трофей от мъжката верига на Международната тенис асоциация /АТР/ в Стокхолм. Това съобщиха от министерството на младежта и спорта. „Тази историческа победа за мъжкия ни тенис е доказателств

Само европейци ще могат да купуват БГ земя

 Отмяната на мораториума за продажба на български земи на чужденци се отнася само за граждани на ЕС, каза в Силистра народният представител на „Коалиция за България“ от Силистренско Антон Кутев.

„Това, което трябва да се случи през 2014 година, което е договорено в предприсъединителните документи, е отмяна на мораториума само за европейски граждани“, каза депутатът. Според него „цялата истерия около земята за чужденци е абсолютен PR „на една политическа партия.

Кутев обърна внимание, че за да бъде удължен мораториумът, трябва да има съгласие от всички държави членки на ЕС. Но депутатът смята за разумно да бъдат въведени някакви ограничения, за тях има възможности в европейското законодателство и БСП ще направи съответните предложения. Кутев обясни, че могат да бъдат въведени ограничения в гранични райони или в райони, които „по някакъв начин са свързани с националната сигурност“, посочва БТА. Антон Кутев обърна внимание, че проблеми могат да възникнат, ако бъдат продадени фондове, които са собственици на големи количества земя. „Но аз не очаквам да има някакъв бум на сделки със земя“, каза Кутев.

Запитан за дискусиите за частичната отмяна на забраната за тютюнопушенето на закрити обществени места, Кутев се обяви в подкрепа на идеята, като заяви, че не става дума за пълна отмяна. Депутатът смята, че това трябва да стане при строги правила, гарантирани от държавата.

Източник: dariknews.bg

Жени от Европа и Азия ще дискутират кризата в света

/КРОСС/ Участници от над 20 страни от Европа и Азия (Албания, Армения, Белгия, България, Хърватия, Франция, Грузия, Унгария, Казахстан, Косово, Киргизстан, Латвия, Литва, Македония, Молдова, Черна гора, Румъния, Русия, Сърбия, Турция, Украйна), ще се съберат на 14-та международна синдикална женска конференция на Международната конфедерация на профсъюзите (МКП)/Паневропейския регионален съвет (ПЕРС), която ще се проведе на 23 и 24 октомври 2013 г. в хотел „Родина", гр. София. Форумът ще бъде открит в 9.30 ч. на 23 октомври от председателя на Синдиката на българските учители - КНСБ Янка Такева. В конференцията ще участват вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, президентът на Женския комитет на ПЕРС Мариана Книеснер, директорът на Бюро „България" на Фондация „Фридрих Еберт" Регине Шуберт, вицепрезидентът на КНСБ Пламен Нанков и други. Основните теми, по които участниците ще водят дебат, са свързани с въздействието на кризата върху пазара на труда и жените, увеличаването на неравенството, проблемите, които създава неформалната икономика, правата на младите жени работнички, кампанията МКП „Count us in!" („Имайте предвид и нас!") и други.

Старец се самоуби във Върбица

75-годишен мъж от Върбица се е самоубил. Тялото му е било открито вчера в дома му на ул."Христо Ботев" в града, информират от ОД на МВР-Шумен. След извършения оглед от съдебен лекар станало ясно, че причина за смъртта е прострелна рана в областта на гърдите. Намерена и иззета е законно притежавана пушка "ИЖ", 12 калибър. Няма данни за насилствена смърт, уточняват от полицията.  ...

Бербатов се пробва като мебелист

Димитър Бербатов е на път да стане мебелист. Футболната звезда планира да отвори свой салон за обзавеждане, разказаха хора от обкръжението му.

Над 250 000 българи употребяват редовно дрога

По употреба на амфетамини сме 2 пъти над средното в Европа

    


Кой спечели безплатни билети от "Детски Дневник" и "Концерти на възглавници"


Читатели с потребителски имена elita_stz, nick686466, vasil angelov и blagaivanova са четиримата късметлии, спечелили безплатни ваучери за "Серенада за китара и пиано", с която на 27 октомври ще бъде открит новият сезон на "Концерти на възглавници". 

Попитахме ви "Част от коя опера е една от най-известните серенади". В гласуването участваха общо 87 души, като 27% от участвалите са дали верен отговор - "Дон Жуан" от Волфганг Амадеус Моцарт. 

В жребия участваха 16 души,...

Дългогодишен кмет се гръмна с пушката на сина си

75-годишният Стефан Стайков, дългогодишен кмет на община Върбица, Шуменско, е сложил сам край на живота си, като се гръмнал в гърдите със законно притежаваната си пушка.

Трима от Раднево измамени по обявя за работа в Ирландия

Tрима жители на Раднево са подали сигнал в полицейското управление в Раднево, че са измамени, след като кандидатствали за работа в чужбина по публикувана в интернет обява за работа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора.
Свързали се с лице, което им заявило, че работи в Ирландия за човек, който набира работници за бране на гъби.
Tрима жители на Раднево са подали сигнал в полицейското управление в Раднево, че са измамени, след като кандидатствали за работа в чужбина по публикувана в интернет обява за работа, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Свързали се с лице, което им заявило, че работи в Ирландия за човек, който набира работници за бране на гъби.

Nintendo казва сбогом на Wii, концентрира се върху Wii U

След като продаде повече от 100 милиона от оригиналната версия на Wii, Nintendo приключва производството на едно от най-успешните си хардуерни творения и се фокусира само върху Wii U, съобщава CNet. Скромният край на най-добре продаваната конзола от генерацията си е съобщение на японската интернет страница на компанията, гласящо „край на производството". Wii, първата конзола с възможност за контрол чрез движение беше подценена, когато се появи в магазините през 2006 година, но надмина по продажби Xbox360 и PlayStaytion 3 с повече от 100 милиона...

Според Цв.Цветанов, бежанският поток притежава неизползван ресурс

Цветан Цветанов коментра в Плевен, че не се обръща внимание на профила на влизащите бежанци, "което ни лишава от възможността да ползваме капацитета на тези хора". Той посочи, че в Германия бежанският поток е стъпка към осигуряване на повече работна сила и допълни, че между бежанците, дошли в страната ни има лекари, които могат да поемат прегледите на останалите. „Така ще им осигурим заетост, а от друга страна бежанците ще получат здравната помощ, от която се нуждаят". Това според Цветанов е липса на политика да се ползват възможностите, коит...

Волейболистът, пребил съдия във Варна, няма да играе 2 години и ще плати 2000 лв глоба

Волейболистът побойник Пламен Владимиров няма да играе две години и ще плати глоба от 2000 лв. Това реши Дисциплинарната комисия при Българската федерация по волейбол. Мотивът за сериозната санкцията е, че са извършени “особено тежки нарушения” при “саморазправа чрез употреба на физическа сила след срещата срещу съдийски състав”.

Учебна евакуация на свои сътрудници в Пловдив, проведе EVN България

/КРОСС/ EVN България проведе успешно ежегодната учебна евакуация на свои сътрудници в административна сграда с адрес ул. „Христо Г. Данов" 37 в гр. Пловдив. Учебното мероприятие се проведе съгласно чл.11 (т.8, т.11) от Наредба № Із-2377 от 15.09.2011 г. за правилата и нормите за пожарна безопасност при експлоатация на обектите. Подобни учебни евакуации предстои да се проведат и в останалите административни сгради на дружеството. Действията включваха реално проиграване на плановете за действия и извеждане на сътрудниците извън сградата при симулация на сигнал за пожар или други бедствия. Учебната евакуация се провежда веднъж годишно като за целта беше уведомена районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението". Реалното проиграване на учебна тревога следва политиката на ЕVN България за охрана на труда и сигурност на работното място. Допълнително във всички звена на дружеството се провеждат ежегодни обучения за запознаване и работа с различните видове противопожарни средства и поведение в случай на пожар или авария.   

Катастрофа с два камиона в Бургас

Катастрофа между два товарни автомобила затвори рано тази сутрин входа на Бургас, съобщиха от МВР.

McLaren P1 е по-бърз от LaFerrari и 918 Spyder

Вчера McLaren Automotive предаде първия хибриден супер автомобил Р1 на щастливия му собственик. Компанията използва повода да разпространи официлните динамични параметри на своето творение, които се оказаха малко по-различни от първоначално обявените. Така става ясно, че Р1 е по-бърз в спринтовите дисциплини от основните си конкуренти Ferrari LaFerrari и Porsche 918 Spyder. Не стига това, но днес се появи и все още непотвърдената информация, че McLaren P1 а завъртял „Нюрбургринг“ за 6,47 мин., подобрявайки предишния рекорд на 918 Spyder.   McLaren P1 пробягва дистанциите до 100, 200 и 300 км/ч за съответно 2,8, 6,8 и 16,5 секунди. Първоначалните данни сочеха други цифри: 2,5, 7,5 и 17 секунди. При максималната скорост няма промени, тъй като тя е електронно ограничена на ...

Плевнелиев: Ще реша кога да свикам КСНС, темата няма да е само една

Имам самочувствието, че досега съм свиквал Консултативния съвет по национална сигурност, когато трябва. Имам също така доказателствата пред целия народ, че за пръв път откакто аз станах държавен глава КСНС прие правила. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев, който днес бе гост на Тракийския университет, за да изнесе лекция на тема "Стратегически перспективи за развитие на земеделието и производството на храни в България". След лекторския час президентът коментира и думите на вътрешния министър от вчера, предаде БГНЕС. "Да напомня, че преди това 18 години в нарушение на закона нямаше такива правила и че също така проведените КСНС са имали стратегически теми и са вършили добра работа. На последния Консултативен съвет пред очите на цялата нация стана ясно, че се прави опи...

Енциклопедичен географски речник на България

Излезе осъвременен „Енциклопедичен географски речник на България“ (ИК „Изток-Запад“), чийто автор е видният географ проф. Светлин Кираджиев. Грандиозният труд е подготвен според сегашното административно делене на страната и съдържа основна информация за всички по-значителни географски, природо-географски и историко-географски обекти у нас.Интензивните политически, обществено-икономически и демографски промени в България през последните години налагат издаването на осъвременен географски речник, който да отрази измененията в географските обекти у нас в настоящото им състояние. Първият географски речник на България излиза през далечната 1918 г. и е дело на географа Жеко Чанков. Последват още две издания на Чанков – съответно през 1939 и 1958 г. През 1980 г. изл...

Полит-карикатурно


Препубликуваме текста на Калин Янакиев от портала "Култура". Акцентите са на "Дневник".

В разгара на протестите през юни и юли непрекъснато слушахме да ни убеждават, че независимо от "грешката с Делян Пеевски" на това Народно събрание "трябва да се даде шанса да заработи, та да покаже какво може".

Е, за добро или за зло, след повече от сто дни скандиране, хората в София се измориха, станаха далеч по-малобройни вечер, и въпреки че полицейските кохорти около Парламента и в...

Възобновяват делото за убийството на Политковская

Москва/КРОСС/ Съд в Москва ще възобнови делото за убийството на руската журналистка Анна Политковская, която беше застреляна в дома си през октомври 2006 г. Досега заседанията по делото бяха отлагани на няколко пъти. Вторият процес по неразкритото убийство на руската журналистка Анна Политковская започна в началото на месец юни. Обвиняеми за престъплението са петима мъже. Лом-Али Гайтукаев, чеченски бизнесмен с репутация на криминален бос, е обвинен в организиране на убийството чрез наемане на трима от племенниците си и на бивш полицай. Всички обвиняеми твърдят, че са невинни. Първият процес завърши през 2009 г. с оправдателни присъди за трима от подсъдимите, но те бяха отхвърлени от Върховния съд, който постанови ново дело.  

Кметът на Пловдив взел 500 „гербери" на общинска служба

„Досега сме прибрали толкова народ в Общината, колкото не можеш да си представиш". С тези думи кметът на Пловдив Иван Тотев отговаря на притеснен член на ГЕРБ, който го пита за чистката на техни хора в държавата от различни ведомства и институции. Това става ясно от един от записите, направен на партийното събрание на ГЕРБ в началото на месеца, водено от кмета на Пловдив и местен лидер Иван Тотев. „Постоянно ги прибираме, кой откъдето е артисал", се чува още да казва Тотев. От думите му става ясно, че има диалог с новия шеф на Летище-Пловдив Ив...

ЕК може да спре плащанията, нуждае се от 2,7 млрд. евро

Сградата на Еврокомисията. Снимка: totalservecy

Европейската комисия може да спре плащанията на 15-и ноември заради недостиг в бюджета си. Комисията се нуждае спешно от 2 милиарда и 700 милиона евро. Председателят й Жозе Мануел Барозу е изпратил писмо до Европейския парламент, с което настоява за актуализация на бюджета, за бъде избегнато обявяването в несъстоятелност на Комисията, съобщава БНР.

Недостигът се дължи на по-малко от прогнозираните собствени приходи от вносни мита, такси и ДДС и има опасност да се пренесе в следващата бюджетна година.

Гражданите и общините първи ще усетят, че парите в бюджета за 2014-а година са по-малко, предупреди българският евродепутат Ивайло Калфин. По думите му общините, които са основните получатели на пари по еврофондовете, ще бъдат засегнати сериозно.

Сред останалите съкращения са разходите за хуманитарна помощ и за бежанците от Близкия изток, за миграция, за поощряване на малкия и средния бизнес, за селско стопанство и за екология.

Статията "ЕК може да спре плащанията, нуждае се от 2,7 млрд. евро" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Бивш разузнавач №1 се обяви за жертва на политически процеси

Бившият шеф на разузнаването (НРС) Кирчо Киров регистрира липса на комфорт като подсъдим и се обяви за жертва на политически процеси. 

Днес започна заседанието на Софийския военен съд по делото срещу него за присвояване на близо 5 милиона лева.

Киров остави без коментар обвинението срещу него, но допълни, че очаква справедлива присъда.

Пет Бившият шеф на разузнаването (НРС) Кирчо Киров регистрира липса на комфорт като подсъдим и се обяви за жертва на политически процеси. Днес започна заседанието на Софийския военен съд по делото срещу него за присвояване на близо 5 милиона лева. Киров остави без коментар обвинението срещу него, но допълни, че очаква справедлива присъда. Пет

91-годишна племенница на Гоце Делчев счупи ръка и крак

Учителката Катерина Нурджиева, която е племенница на Гоце Делчев, според сайтът struma.bg, е приета по спешност в благоевградската болница, след като паднала и счупила крак и ръка. 

Инцидентът с благоевградчанката станал вчера, три дни след отбелязването на 91-та й годишнина. На място пристигнал спешен екип и с линейка е транспортирана до благое Учителката Катерина Нурджиева, която е племенница на Гоце Делчев, според сайтът struma.bg, е приета по спешност в благоевградската болница, след като паднала и счупила крак и ръка. Инцидентът с благоевградчанката станал вчера, три дни след отбелязването на 91-та й годишнина. На място пристигнал спешен екип и с линейка е транспортирана до благое

Спортният министър премира извънредно Григор Димитров с 20 хиляди лева


Спортният министър отпусна 20 хиляди лева извънредна премия за първата титла на тенисиста Григор Димитров, съобщиха от Министерството на младежта и спорта. 

"Тази историческа победа за мъжкия ни тенис е доказателство, че когато има постоянство и точен спортно-технически режим, нещата се случват", заяви по повод титлата министър Георгиева. 

"Развитието на Гришата е пример за неговите последователи, и не само в тениса, как се стига до световния връх. Тренировки, тренировки,...

Камиони горяха близо до Пловдив

Камион с трупи пламна на автомагистрала “Тракия” край Пловдив. Огънят е избухнал около 18.30 часа в района на 124-ти километър. Причината за пожара в камиона с полуремарке е спукана гума. Изгорели са 6 гуми и 18 куб. метра дървени трупи. Камион „ДАФ” изгоря и на околовръстното шосе край Пловдив. Пожарът лумнал в понеделник сутринта. По първоначални данни инцидентът е възникнал поради техническа неизправност. При  пожарите няма пострадали.   Лек автомобил изгоря през ...

Руските медии разкриват подробности за атентаторката от Волгоград


Атентаторката самоубиец Наида Асиялова от Дагестан е покрила главата си след сватба с руснак, твърди майка й в интервю за в. "Известия."

30-годишната Асиялова се самовзриви вчера в пътнически автобус в руския град Волгоград. Това отне живота на 6 души. 40 са пострадали, някои от които изключително тежко.

Самоличността на Асиялова е установена почти веднага, тъй като на мястото на нападението са открити личните й документи. Друга от пътниците потвърждава, че взривът е...

Уругвай продава грам марихуана за долар, ще бори трафика

Марихуана

Уругвай ще бори наркотрафика в страната спродажба на трева на цена от от $1 за грам, пишат местни издания, цитирани от “TheGuardian”.

Законът, който официално ще легализира продажбата на марихуаната, е само на крачка от това да бъде приет, като в момента се очаква единствено подписа на президента Хосе Мухика, който е “за” подобна алтернатива на борбата с наркотрафика.

Мярката ще превърне Уругвай в първата държава в света, която ще лицензира тревата и ще подкрепя правила за продукция, разпространение и продажба.

“Държавната” марихуана ще започне да се продава през втората половина на 2014г. на цена от
$1 за грам, което ще я направи 10 пъти по евтина от медицинската трева в САЩ.

Идеята на уругвайското правителство за продажба и легализация на марихуаната е да пребори наркотрафика с ниската цена, която ще предлага. “Няма как да търсим печалба от това решение с цената, която ще предложим”, заяви шефът на агенцията по борба с наркотици Хулио Калзада пред уругвайски медии.

Единственото ограничение в продажбата на марихуаната е, че жителите на Уругвай ще могат да си купуват “само” по 40 грама месечно.

Статията "Уругвай продава грам марихуана за долар, ще бори трафика" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Етичната комисия на ВСС се самосезира след интервю на прокурор Светлозар Костов

Етичната комисия към Висшия съдебен съвет се е самосезирала относно твърденията на шефа на спецпрокуратурата Светлозар Костов, че срещу него са били впрегнати много лобита и интереси. Думите на Костов бяха отправени в телевизионно интервю по повод абсолютния му провал на конкурса за ръководител на апелативната спецпрокуратура, когато той получи нулева подкрепа от ВСС. Костов, който гледа мегаделото „Октопод", хвърли вината върху председателя на етичната комисия Ясен Тодоров, който според него е действал предубедено. Тодоров обясни, че целта не ...

Късната менопауза и допълнителна хормонална терапия увеличават риска от рак на гърдата

/КРОСС/ От рак на гърдата се разболяват предимно жени. Има много малък процент на мъже, които страдат от това заболяване. Сред рисковите фактори е възрастта. На 30-годишна възраст една на 7000-8000 жени може да бъде засегната. На 40 години вече една от 300-400 жени. Колкото е по-голяма възрастта, рискът за развитие на болестта се увеличава". Това обясни пред Нова ТВ д-р Илия Полихронов, гл. ас. в Клиниката по мамология и реконструктивна хирургия в Онкологията в София. Много важен фактор е и фамилната обремененост. Има генетични промени, които се наследяват. При тях рискът за заболяване е над 70-80%, посочи д-р Полихронов и допълни: "Ракът на гърдата е хормонално свързан. Сред повишавашите риска са късната менопауза, допълнително лечение на някои заболявания с хормонална терапия". Други фактори, оказващи влияние за развитие на рак на гърдата, са напълняване след менопауза, плътността на гърдите, промени в някои гени, консумацията на алкохол и други. Затова специалистите препоръчват на жените да не пропускат профилактичните прегледи при мамолог.  

15 шуменски творци с изложба във Варна

15 шуменски творци ще експонират изложба „Шумен 13+"в галерия „Актив арт" във Варна. Общо 30 творби, картини -живопис, графика, както и склуптури ще бъдат експонирани в морската столица от 24 октомври до 15 ноември. „Творбите, които са подбрани ще се харесат на варненската публика и ще бъдат оценени", заяви художникът Валери Желязков.    ...

Повишаване на парите за образование обеща Клисарова

По думите й, слабата връзка на бизнеса с образованието е проблем не само у нас

Голямо парти за Хелуин

Хелуин парти  подготвят тийнейджърите от „Интеракт“ Враца.  Почитателите на празника могат да заповядат на 31 октомври, от 18 часа, в залата на ПМГ Враца, за предпочитане маскирани. Организаторите обещават много музика, забавления, игри, награди, вкл. и за най-оригинален костюм.  За настроението ще се грижи и DJ. „Интеракт“  е ученическата организация на „Ротари“ и освен, че участва в мероприятия на възрастните има и собствени  инициативи.  ...

V Национален конкурс „Съзвездие" ще се проведе в Шумен

V Национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен „Съзвездие" ще се проведе в Шумен на 26 и 27 октомври в концертната зала на Младежки дом. „Тази година се очаква рекорден брой участници да се включат в конкурса, към момента има подадени 80 заявки от 20 града в страната", заяви Румена Андреева. Те ще са разпределени в 4 възрастови групи - от 5 до 8 години, от 9 до 12 години, от 13 до 16 години и от 17 до 25 години. 16 са участниците от школата към Младежки дом-Шумен. Петчленно жури с председател Стефка Уникян ще оценява участниците....

Депутатите приеха промени в Закона за местните данъци и такси

Предлага се прецизиране на нормите за освобождаване от данък върху недвижимите имоти на сгради със сертификати за клас на енергопотребление В, C и D по Закона за енергийната ефективност.

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси

Депутатите приеха на първо четене промени в Закона за местните данъци и такси, предаде репортер на Агенция „Фокус”. При първото гласуване законопроектът беше отхвърлен. Тогава гласуваха 189 народни представители, от които 90 – „за”, 50 – „против”, а 49 се въздържаха.

Достъпни ли са безплатните прегледи за рак на гърдата?

Октомври е обявен за месец на борбата с рака на гърдата. Всяка година у нас с тази диагноза се сблъскват около 3800 жени, други 1200 умират от коварната болест. По повод световния месец за борба с тежкото онкологично заболяване няколко български болници, между които и варненската „Света Марина“, обявиха кампания за безплатни прегледи. Инициативата има за цел да постави акцент върху профилактиката и болничното лечение на рака на млечната жлеза. Като човек, загрижен и отговорен за здравето си, варненката Радостина Петрова решава да се възползва о...

Затворен е входът на Бургас заради разлив на гориво при катастрофа

Бургас/КРОСС/ Затворено е движението на входа на Бургас заради катастрофа рано тази сутрин. Катастрофирали са цистерна с румънска регистрация, превозваща лепило, и товарен автомобил. Има разлив на гориво и пътят е покрит с пясък, съобщават от местната полиция. На мястото на инцдента е и кметът на Бургас Димитър Николов.  

ВСС се самосезира за изказване на Светлозар Костов

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет се е самосеизрала, по повод телевизионно интервю на прокурор Светлозар Костов, в което той е обявил, че правосъдната система обслужва интереси на организираната престъпност.

75-годишен се уби със собствената си пушка

Тялото на 75-годишен мъж е било открито с огнестрелна рана в гърдите в дома му на ул. "Христо Ботев" във Върбица, съобщиха от полицията в Шумен. 

75-годишният С.С. е открит мъртъв вчера в дома си около 9:30 ч. сутринта. След извършения оглед от съдебен лекар станало ясно, че причина за смъртта е прострелна рана в областта на гърдите. Няма данни Тялото на 75-годишен мъж е било открито с огнестрелна рана в гърдите в дома му на ул. "Христо Ботев" във Върбица, съобщиха от полицията в Шумен. 75-годишният С.С. е открит мъртъв вчера в дома си около 9:30 ч. сутринта. След извършения оглед от съдебен лекар станало ясно, че причина за смъртта е прострелна рана в областта на гърдите. Няма данни

Бричките с по-висок данък, манастирите без такса „смет“

Старите автомобили ще плащат по-висок данък решиха депутатите с промените на първо четене в закона за местните данъци и такси, внесен от правителството. В същото време те освободиха от такса „смет” и данък "сграда" молитвените домове на всички вероизповедания

Йога и кисело мляко за трупата "Огънят на Анадола"

Турският балет може да видим на 8 декември

    


САЩ: Всички шпионират

/КРОСС/ Правителството на САЩ не вижда нищо необичайно в това, че Агенцията по национална сигурност /АНС/ събира информация за други страни. Това заяви Катлийн Хейдън, представител на Съвета по национална безопасност на САЩ, чиято основна цел е да консултира президента Барак Обама, цитиран от "Сега". "От гледна точка на политиката трябва да се разбере, че САЩ събират информация за чужбина, както всички останали държави", заяви Хейдън по повод скандала, разразил се заради работата на АНС по цял свят.Миналия месец стана ясно, че специалните служби на САЩ са подслушвали телефоните и проследявали телефонните разговори не само на своите граждани, а на граждани на Германия, Франция, Бразилия и др. Следена е била електронната поща и телефонните разговори и на някои държавни глави, като бразилския президент Дилма Русеф, бившия мексикански президент Фелипе Калдерон и др.Обект на разузнаваческите операции на АНС са били дори централата на ООН и Международната агенция по атомна енергетика.САЩ ще преразгледат методите за събиране на разузнавателни данни, за да намерят баланс между осигуряването на сигурност за своите граждани и съюзници и спазването на неприкосновеността на личния живот на хората, заяви американският президент Барак Обама в телефонен разговор със своя френски колега Франсоа Оланд. От Белия дом съобщиха, че разговорът се е състоял в понеделник

Приеха промени в закона за местните данъци и такси на първо четене

Парламентът прие на първо четене промените в закона за местните данъци и такси. Идеята е да отпадне такса смет за храмове и молитвени домове на всички регистрирани вероизповедани. Промените предвиждат и увеличаване на данъка върху по-старите автомобили. Досега автомобилите с катализатор ползваха 50 процента отстъпка от данъка. Предвижда се от догодина облекчението да е различно в зависимост от екологичните стандарти на колите....

"Зелени" индекси в ранната търговия на БФБ

В ранната търговия днес (22 октомври) индексите на Българската фондова борса (БФБ-София) приключиха с ръстове. SOFIX се повиши с 0,91%,...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване