Депутатите работят извънредно върху данъчни закони и продажбата на земя

Пламен Орешарски на парламентарната трибуна. Снимка: Сергей Антонов/ OFFNews

Парламентът ще заседава извънредно днес с удължено работно време – от 10 до 17 ч. (по принцип заседанията са от сряда до петък от 9 до 14 ч.) заради изоставането с множеството чакащи законопроекти.

Дневният ред предвижда да продължи обсъждането и да се гласуват най-накрая промените в Закона за местните данъци и такси. Те предвиждат нов метод за начисляване на такса смет – на база генерирания отпадък, а не според големината на жилището и по-високи данъци за по-старите коли.

Най-голям спор в пленарна зала в четвъртък и петък предизвика освобождаването на молитвените храмове от данъци и такси.

Депутатите трябва да отметнат още на първо четене промени в Закона за данъците върху доходите на физическите лица, Закона за корпоративното подоходно облагане и Закона за счетоводството.

Като точка пета е предвидено да се гледа предложението на “Атака” за удължаване мораториума върху продажбата на български земи на чужденци (междувременно ЕС отказа на Румъния удължаване на срока).

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че подкрепя националистите за това искане и дори ги призова да се обединят срещу БСП и ДПС и да не се регистрират, докато не се обсъжда този въпрос.

Лидерът на “Атака” Волен Сидеров обаче се оплака, че подкрепата е само на думи, а по комисии депутатите от ГЕРБ гласуват срещу предложението. 

След скандал в пленарната зала, при който идва не се стигна до бой, Сидеров обяви, че вече няма да проявява никаква толерантност към ГЕРБерите и ще се бори за заличаването на тази партия от политическия живот.

В края на днешното заседание ще има блиц-контрол, в който премиерът Пламен Орешарски ще се отчете за пореден път пред депутатите.

Статията "Депутатите работят извънредно върху данъчни закони и продажбата на земя" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Нова надежда за лечение на плешивостта

След години безплодни усилия и опити учените успяха да предизвикат растеж на коса, след като отгледаха в лаборатория клетки от кожата на окосмената част на главата. Така се родиха нови надежди за лечение на плешивостта, която засяга не само мъжете, но и жените.

Запис на кмета разтресе Пловдив

Общинските съветници от НИЕ в Пловдив поискаха оставката на кмета Иван Тотев заради пуснат в медиите аудиозапис. На него с недобро качество се чува гласът на Тотев.
Според "Дарик" записът е от партийно събрание на ГЕРБ, водено от кмета. Чуват се различни реплики, а една от тях е как в общинския съвет се гласували незаконни решения умишлено, за да Общинските съветници от НИЕ в Пловдив поискаха оставката на кмета Иван Тотев заради пуснат в медиите аудиозапис. На него с недобро качество се чува гласът на Тотев. Според "Дарик" записът е от партийно събрание на ГЕРБ, водено от кмета. Чуват се различни реплики, а една от тях е как в общинския съвет се гласували незаконни решения умишлено, за да

Русия ще следи интернет

Всички интернет доставчици в Русия ще трябва да инсталират оборудване за следене на трафика, предаде РИА Новости.
Мярката може да влезе в сила от 1 юли 2014 г., ако бъде приет законопроект, подготвен от Министерството на комуникациите и връзките.
Той предвижда под контрол да бъдат поставени телефонните номера, IP адресите, потребителските имена. Всички интернет доставчици в Русия ще трябва да инсталират оборудване за следене на трафика, предаде РИА Новости. Мярката може да влезе в сила от 1 юли 2014 г., ако бъде приет законопроект, подготвен от Министерството на комуникациите и връзките. Той предвижда под контрол да бъдат поставени телефонните номера, IP адресите, потребителските имена.

Прокуратурата потвърди: Пламен Горанов е пламнал при конфликт с охраната на Община Варна


Повече от два часа след края на работния ден днес Варненската районна прокуратура разпространи информация за обстоятелствата, довели до смъртта на  36 годишния Пламен Горанов. На 20 февруари т.г. се самозапали пред парадния вход на кметството в града, където протестираше с искане за оставка на бившия варненски кмет Кирил Йорданов.

Информацията, разпространена от прокуратурата, потвърждава версията от паралелното разследване на Дневник, според която Горанов е пламнал след конфликт с...

Фалшифицираха подписа на видинския кмет

Прокуратурата е сезирана за фалшив документ с подправен подпис на видинския кмет Герго Гергов (БСП). Това съобщи самият градоначалник на дунавската община.Документът менте с логото на общината, печата и подписа на кмета е удостоверение, с което градоначалникът потвърждава, че в местната хазна е постъпило дарение от три фирми на стойност от 124 087 Прокуратурата е сезирана за фалшив документ с подправен подпис на видинския кмет Герго Гергов (БСП). Това съобщи самият градоначалник на дунавската община.Документът менте с логото на общината, печата и подписа на кмета е удостоверение, с което градоначалникът потвърждава, че в местната хазна е постъпило дарение от три фирми на стойност от 124 087

Видео: "Атлетик" (Билбао) спря високо летящия "Виляреал"


С две попадения в рамките на 120 секунди "Атлетик" (Билбао) победи гостуващия "Виляреал" с 2:0 в последен двубой от деветия кръг на Примера дивисион и продължава без загубен домакински мач от началото на сезона.

Баските се възползваха от няколко груби грешки на съперника и постигнаха четвърти успех четвърти успех в пет мача на стадион "Сан Мамес". 

"Жълтата подводница" пък допусна второ поражение в последните три срещи, след като преди това нямаше загуба в първите шест...

Извадиха болт от сърцето на ранен във Волгоград

Руските лекари извадиха метален болт от сърцето на един от пострадалите при взривяването на автобуса във Волгоград, но въпреки това мъжът ще живее.

Волейболист аут за 2 г. заради побой

Ученикът преби брутално главния съдия на мача с Ученикът преби брутално главния съдия на мача с "Виктория волей" Илиян Георгиев. Варненският клуб също отнесе парична глоба от общо 6000 лева от дисциплинарната комисия. "Черно море Баск" бе лишен и от пет домакинства във Висшата лига. Пострадалият съдия обяви, че ще заведе дело срещу побойникът.

Коалиция измества Юнкер в Люксембург?

Либерали, социалдемократи и зелени са започнали преговори за коалиционно правителство

В Китай критикуват Starbucks за високите цени

Китайските медии подложиха на остра критика верига кафенета Starbucks заради високите цени в тях.

Възобновяват делото за убийството на Политковская

Досега заседанията по делото бяха отлагани на няколко пъти

Милиони французи подслушвани от САЩ

Агенцията за национална сигурност на САЩ е прехващала телефонни разговори на милиони френски граждани. Това пише в понеделник френския в. “Монд”, като цитира документи на Едуард Сноудън, бившият сътрудник на ЦРУ, който сега живее в Русия.
За един месец - от 10 декември 2012 г. до 8 януари 2013 г., АНС е направила 70,3 милиона записа Агенцията за национална сигурност на САЩ е прехващала телефонни разговори на милиони френски граждани. Това пише в понеделник френския в. “Монд”, като цитира документи на Едуард Сноудън, бившият сътрудник на ЦРУ, който сега живее в Русия. За един месец - от 10 декември 2012 г. до 8 януари 2013 г., АНС е направила 70,3 милиона записа

Казанлъчани пак блокираха Шипка

Граждани на Казанлък за втори ден протестираха с блокада срещу превръщането на полицейската школа в града в бежански лагер. Около 200 души затвориха прохода Шипка за час. Продължава и подписката за референдум. "Досега няма нито един отговор на поставените от нас въпроси", каза кметът на Казанлък Галина Стоянова (ГЕРБ), която се включи в блокадата. Граждани на Казанлък за втори ден протестираха с блокада срещу превръщането на полицейската школа в града в бежански лагер. Около 200 души затвориха прохода Шипка за час. Продължава и подписката за референдум. "Досега няма нито един отговор на поставените от нас въпроси", каза кметът на Казанлък Галина Стоянова (ГЕРБ), която се включи в блокадата.

Топмоделът Даша се измори да следва любимия Алонсо

Руският топмодел Даша Капустина обяви, че с всеки изминал кръг от Формула 1 и става все по-трудно да следва своя любим Фернандо Алонсо. Влюбената Капустина иска да бъде до Алосно непрекъснато, но й е много тежко. "Може би изглежда забавно и вълнуващо да си на самолета през ден, за да бъдеш до човека, когото обичаш. Вече се превърна в рутина, но определено ентусиазмът ме напусна. Пътуването може да бъде много стресиращо, особено при часовата разлика. Понякога съм напълно изтощена," призна манекенката. "Не се оплаквам, просто искам да споделя с в...

Стрелецът от Невада се е самоубил

Младежът, убил един учител и ранил двама ученици в Невада, се е самоубил, съобщава Ройтерс.

Бразилски голаджия при “белите”

Бразилският нападател Игор Карвальо Виейра пристигна в “Славия” и е надежда за подобряването на атаката. В момента тежестта с голове изнася Атанас Курдов. Освен на Виейра, който идва от “Индепенденте” (Сао Пауло), новият треньор Милен Радуканов ще разчита и на френското крило Плезир Мойо, който бе на проби, но ще подпише договор.

Арсенал без Фламини срещу Борусия Дортмунд

Полузащитникът на Арсенал Матийо Фламини ще пропусне гостуването на тима на Борусия Дортмунд в мач от Шампионската лига във вторник вечерта, заради сътресението, което получи в двубоя с Норич. Борбеният халф удари главата си в съперник по време на успеха на "артилеристите" с 4:1 в събота, като в последствие стана ясно, че е получил сътресение. "Фламини се чувства добре и тренира нормално, но няма да играе утре. Има си правило за пет дни почивка при сътресение, което ние ще уважим и няма да рискуваме. Той ще е на линия за следващия мач от Висшат...

Певецът Сий Ло Грийн обвинен в разпространение на екстази

Американският певец Сий Ло Грийн бе обвинен, че е дал екстази на жена без нейно знание, а след това я е последвал в хотела й. Той обаче няма да бъде преследван за сексуална злоупотреба.

Асен Мурадов завърши осми на световното по вдигане на тежести


Българският щангист Асен Мурадов завърши на осмо място в категория до 56 килограма на световното първенство по вдигане на тежести във Вроцлав, Полша. 

В първата дисциплина от шампионата 22-годишният състезател събра общ сбор от 247 кг, след като записа 113 кг в изхвърлянето и 134 кг в изтласкването. 

Мурадов, който беше със седма заявка в стартовия лист, направи три успешни опита - един в първата дисциплина и два във втората.

Олимпийският шампион Юн Чол Ом от...

На 22 октомври рожден ден имат

Борислав Костурков, журналист, главен експерт Борислав Костурков, журналист, главен експерт "Медии" в банка ДСК Доц. Ботьо Захаринов, преподавател в НБУ, бивш зам.-министър на екологията Красимир Костов, оператор Петър Жотев, икономист, вицепремиер и министър на икономиката в правителството на Иван Костов, бивш депутат Проф. Петър Луканов, балетен хореограф и педагог

Преглед на печата

Този вторник вестник "Посредник" информира: Имаше ли конкуренция Медицинският университет в Плевен за домакинство на форум, който ще се проведе... в София Кой спечели изборите за областен лидер на социалистите и кои бяха другите кандидати Къде беше открит паметник на хан Кубрат и начало на каква инициатива поставя това Защо учители от Плевен ще посетят хърватския град Винковци и гости от къде ще посрещнат през ноември С каква светлина огря галерия "Дарение Светлин Русев" поетеса с четиринадесетата си книга Как католиците в Плевенско отбелязаха ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване