Неизвестен задигна ВАЗ в Харманли

Кражба на лек автомобил ВАЗ е регистрирана вчера в РУП-Харманли. 73-годишният му собственик е подал сигнал в местното управление.

Той заявил, че колата е била паркирана на булевард „България” в Харманли, информират от пресцентъра на Областна дирекция на МВР.  Разследването продължава.

Хасково Новини

 

Черногорският митрополит призова "да бъде върната честта" на страната след гей парада


Митрополитът на Сръбската православна църква в Черна гора Амфилохие призова "да бъде върната честта" на Черна гора след организирания в неделя в Подгорица гей парад, съобщава вестник "Блиц", цитиран от БТА.

Амфилохие призова "гей парадиращите" да престанат с насилието над морала на Черна гора. Коментирайки факта, че организаторите на гей парада взеха мустаците като знак на проявата, Амфилохие каза, че това било "обезчестяване на мустаците на черногорците и на Черна гора".
...

Майнагейт, епизод 2: Кметът уредил 500 гербери на работа в общината

Иван Тотев

Втора порция аудиозаписи от партийно събрание на ГЕРБ, уличаващи пловдивския кмет Иван Тотев в партийни назначения, бяха изпратени днес от неизвестен подател до пловдивски медии. 

Новите записи уличават кмета, че се грижи за своите съпартийци и “постоянно ги прибира, кой откъдето е артисал”, съобщи БГНЕС. “Търсим и всеки случай го гледаме по отделно. Ми ние нямаме, ако примерно партията в Пловдив е 1000 човека, те 500 работят в Общината”, добавя градоначалникът.

Според записите, Тотев посочва, че във ВиК- Пловдив работят 120 човека от ГЕРБ и в момента текат разговори с новия управител (Венцияслав Каймаканов – ДПС) да не ги уволнява. Новият шеф на летището Иван Кабамитов бил обещал да разкрие нови щатове, за да се назначават хора. В записа се споменава и общинската болница “Свети Пантелеймон”, в която също са назначени “сума ти хора”.

От аудиозаписа става ясно също, че ГЕРБ започва подготовка на национално ниво на извънредни избори, а в Пловдив “с благословията на централното ръководство” вече текат преговори с всички десни лидери, но основно се залага на бившия председател на СДС и бивш кмет Спас Гърневски, сега председател на движение “Разум”.

Вчерашната порция записи уличават кмета, че нарочно прокарва незаконни решения с помощта на общинския съвет, които да бъдат отхвърлени от областния управител, за да обере той недоволството.

Окръжната и Районната прокуратура Пловдив се самосезираха заради публикациите за пловдивския кмет. Първоначално определеният срок за приключване на проверките е 30 дни, допълниха от прокуратурата.

Статията "Майнагейт, епизод 2: Кметът уредил 500 гербери на работа в общината" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Деца раждат в АГ-болницата, модерните имена все още хит

Варненска област продължава да държи третото място по раждаемост в страната, сочат данните на здравното министерство. От началото на годината в областта на бял свят са се появили над 3700 бебета. Първенец по брой новородени е София, където са се родили около 11 500 деца. Броят им в Пловдивско е над 5400. Най-малко са пеленачетата във Видин – под 400. Раждат ли се повече бебета във Варна, кой пол преобладава и залитат ли родителите по модерни имена, чуйте в звуковия файл:...

Срязаха 2 гуми на БМВ

Срязани са 2 гуми на лек автомобил" БМВ", който е бил паркиран пред търговски обект в Дупница. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група.Започнато е досъдебно производство в РУП Дупница, информират от ОД на МВР Кюстендил....

7,2 млрд. лв. ще струва постигането на националната цел за енергийни спестявания

Увеличава се енергийната интензивност на икономиката, по данни на Агенцията за устойчиво енергийно развитие

    


На 22 октомври 2009 г. Microsoft официално пуска на пазара Windows 7

/КРОСС/ Windows 7 (по-рано известна като Blackcomb, а след това и Vienna) е предпоследната версия на Microsoft Windows, операционна система от Microsoft, за употреба на персонални компютри, включително домашни и бизнес компютри, лаптопи, таблети, медиа център компютри. Майкрософт заяви през 2007 година, че планира разработването на Windows 7 да е в рамките на тригодишен период, считано от датата на официалното пускане на пазара на нейния предшественик, Windows Vista, но също че окончателната дата ще бъде определена от качеството на продукта. За разлика от случая с предходната операционна система от Майкрософт, Windows 7 бе предвидена да е ъпгрейд с цел пълна съвместимост със съществуващите драйвъри за устройства, приложения и хардуер. Презентации, направени от компанията през 2008, фокусират вниманието над "Multitouch" поддръжката, обновен облик с нова лента на задачите, система за домашна мрежа, наречена "HomeGroup" и подобрения в производителността. Някои приложения, които досега са били включени в предни издания на Microsoft Windows, най-видните от които Windows Mail, Windows Calendar, Windows Movie Maker и Windows Photo Gallery, вече не са част от операционната система. Вместо това те се предлагат по отделно. Първоначално версия на Windows с кодово название Blackcomb е планувана като наследник на Windows XP и Windows Server 2003

Прокуратурата оповести подробностите от разследването на смъртта на Пламен Горанов

Oт Районна прокуратура - Варна оповестиха официалната информация по досъдебното производство, водено във връзка със смъртта на Пламен Горанов. Публикуваме я в оригиналния й вид: Предвид изключително високия интерес към досъдебното производство, водено във връзка със смъртта на Г-н Пламен Горанов, настъпила в резултат на самозапалването му пред сградата на Община – Варна, Варненската районна прокуратура намира за необходимо, обществото и медиите да бъдат информирани за установените при разследването факти и обстоятелства.

Последни контроли за "Добруджа 07" преди старта на Суперлигата

Последни две проверки ще направят волейболистите на "Добруджа 07", които се подготвят за съботния мач с "Левски Бол", съобщават от пресцентъра на отбора. Двубоят е от програмата на първия кръг на Суперлигата при мъжете. В 18.00 ч. възпитаниците на Мирослав Живков ще излизат срещу бургаския "Нефтохимик 2010" у дома, като желаещите да подкрепят своите любимци могат да бъдат в зала „Добротица" половин час по-рано, за да наблюдават загрявката. Двата тима ще се срещнат отново утре, 23 октомври, от 11.00 ч.. Контролите за добричлии в подготвителния е...

Максималната пенсия става 840 лева от 1 юли догодина

От 1 юли следващата година минималната пенсия за стаж и възраст от 150 лв. ще нарасне на 154,50 лв., а таванът на всички новоотпускани пенсии ще се...

Жена е със счупен пръст след ПТП в Кюстендил

37-годишна жена е пострадала вчера при пътно транспортно произшествие в Кюстендил, на ул"Бузлуджа", в района на кв. "Изток". Пътният инцидент е причинен ,поради отнемане на предимство от водач на лек автомобил "Форд" на друг участник в движението, като е предприел завиване наляво. При удара с другия автомобил - "Опел", е пострадала пътничка във "Форд"-а - със счупен пръст на ръката е . Оказана й е здравна помощ в кюстендилската болница. Работата по случая продължава РУП Кюстендил....

САЩ: Не е необичайно да се подслушват и други държави

Правителството на САЩ не вижда нищо необичайно в това, че Агенцията по национална сигурност /АНС/ събира информация за други страни, съобщават от Globalpost.

Това заяви Катлийн Хейдън, представител на Съвета по национална безопасност на САЩ, чиято основна цел е да консултира президента Барак Обама. "От гледна точка на политиката трябва да се Правителството на САЩ не вижда нищо необичайно в това, че Агенцията по национална сигурност /АНС/ събира информация за други страни, съобщават от Globalpost. Това заяви Катлийн Хейдън, представител на Съвета по национална безопасност на САЩ, чиято основна цел е да консултира президента Барак Обама. "От гледна точка на политиката трябва да се

Тежка катастрофа запуши Бургас на север

Тежка автомобилна катастрофа затвори северния вход на Бургас, съобщи Дарик. Според свидетели на място има зигинал.

Влизането в града е затруднено.

Движението на автомобилите към Бургас се отклонява през „Лукойл" и Долно Езерово.

Очаквайте подробности. 






























Тежка автомобилна катастрофа затвори северния вход на Бургас, съобщи Дарик. Според свидетели на място има зигинал. Влизането в града е затруднено. Движението на автомобилите към Бургас се отклонява през „Лукойл" и Долно Езерово. Очаквайте подробности.

Тежка катастрофа със загинал затвори северния вход на Бургас

Тежка автомобилна катастрофа затвори северния вход на Бургас, съобщи Дарик. Според свидетели на място има зигинал.

Влизането в града е затруднено.

Движението на автомобилите към Бургас се отклонява през „Лукойл Тежка автомобилна катастрофа затвори северния вход на Бургас, съобщи Дарик. Според свидетели на място има зигинал. Влизането в града е затруднено. Движението на автомобилите към Бургас се отклонява през „Лукойл" и Долно Езерово. Очаквайте подробности.

Оперираха в Швейцария 13-годишна, изправиха гръбначния ѝ стълб

Лекарите в Швейцария изправиха гръбначния стълб на 13-годишно момиче от Карлово, след като твърде скъпата му операция се превръна в кауза за хиляди българи, съобщи Нова телевизия.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева  

Драматичната история на 13-годишната Марта, която е диагностицирана още ... Лекарите в Швейцария изправиха гръбначния стълб на 13-годишно момиче от Карлово, след като твърде скъпата му операция се превръна в кауза за хиляди българи, съобщи Нова телевизия. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Драматичната история на 13-годишната Марта, която е диагностицирана още ...

Германец с „Мазда” блъсна „Опел” в насрещното

35-годишен гражданин на Германия предизвика пътен инцидент  между Симеоновград и Гълъбово. Чужденецът нарушил  пътната маркировка, навлязъл в насрещната лента за движение и блъснал лек автомобил Опел с водач 52-годишен жител на Гълъбово. Инцидентът станал вчера в 09:30 часа, информират от Областна дирекция на МВР.

От удара е пострадал 52-годишен мъж, возещ се на предната седалка на Маздата, живеещ в Германия. Пострадалият е с фрактура на дясна ръка, без опасност за живота. Прегледан и освободен за домашно лечение. Образувано е досъдебно производство.

Хасково Новини

Българка загина в Словакия, след като микробус с нашенци се обърна до Братислава

Българка загина на място, а други трима бяха тежко ранени при катастрофа в неделя в района на с. Малацки, близо до Братислава, Словакия. Причината за инцидента е местен гражданин, който е предприел несъобразено изпреварване.

Инцидентът е станал между лек автомобил и микробус с прикачено ремарке, в който са пътували десет български граждани... Българка загина на място, а други трима бяха тежко ранени при катастрофа в неделя в района на с. Малацки, близо до Братислава, Словакия. Причината за инцидента е местен гражданин, който е предприел несъобразено изпреварване. Инцидентът е станал между лек автомобил и микробус с прикачено ремарке, в който са пътували десет български граждани...

Микробус с българи катастрофира в Словакия, загина една жена

Българка загина на място, а други трима бяха тежко ранени при катастрофа в неделя в района на с. Малацки, близо до Братислава, Словакия. Причината за инцидента е местен гражданин, който е предприел несъобразено изпреварване.

Инцидентът е станал между лек автомобил и микробус с прикачено ремарке, в който са пътували десет български граждани... Българка загина на място, а други трима бяха тежко ранени при катастрофа в неделя в района на с. Малацки, близо до Братислава, Словакия. Причината за инцидента е местен гражданин, който е предприел несъобразено изпреварване. Инцидентът е станал между лек автомобил и микробус с прикачено ремарке, в който са пътували десет български граждани...

Данъчните облекчения за млади семейства с ипотека остават

Разширява се техният обхват, прие на първо четене парламентът

    


Google празнува годишнината от скока на Андре-Жак Гарнерен

Технологичният гигант Google отбелязва годишнината от първия скок с парашут, като променя визията на своята търсачка. Днешната забавна анимация е в чест на 216 години от скока на Андре-Жак Гарнерен. Французинът скача с парашут за първи път на 22 октомври 1797 година. Роденият през 1769 година в Париж Гарнерен учи физика, преди да се присъедини към френската армия в хода на Френската революция. Именно там започва да се интересува от балони и агитира за употребата им за военни цели. След полета на братя Монголфие през 1783 година става ясно, че б...

Гърция затяга мерките срещу търговията с деца

Бебетата, които не се раждат в болница или родилни домове ще преминават през тестове за бащинство и майчинство

“Атака” и ГЕРБ заедно в спора за продажбата на земя на чужденци

Янаки Стоилов в парламента.

Вече повече от 90 минути депутатите спорят за удължаването на мораториума за продажба на земеделска земя на чужденци.

Проекторешението бе внесено от “Атака” и представено в зала от партийния лидер Волен Сидеров. Той обясни, че основният мотив за искането му е ниската стойност на българската земеделска земя в момента.

“За периода от 2012 -2013 средната цена е 440 лв. за декар или приблизително 220 евро за декар. Цената на българската земя е една от най-ниските в ЕС, докато цената на декар тук е 220 евро, то в Северна Ирландия средната цена е 2400 евро, в Холандия е 2930 евро, Италия –  1430 евро, Белгия – 1705 евро”, аргументира се от парламентарната трибуна Сидеров.

Депутатът на ГЕРБ Цвета Караянчева, която миналата седмица стигна почти до бой с депутати от “Атака”, подкрепи предложението на националистите.

Председателят на комисията по външна политика към парламента Янаки Стоилов от “Коалиция за България” защити тезата, че от юридическа гледна точка България няма как да удължи мораториумът.

Според него предлаганият мораториум има два аспекта – от една страна ограничението за чужденци от трети страни, а от друга – забрана за гражданите на ЕС. Според червения депутат за чужденците от трети страни режимът и в момента е сложен и разрешителен и изисква парламентът да ратифицира договор със съответната страна.

По думите на Стоилов за граждани на ЕС мораториумът няма как да бъде удължен, защото за целта правителството ще трябва да предоговори споразумението за членството на България в ЕС, а това може да стане само с абсолютно единодушно съгласие на всички останали страни.

Стоилов коментира, че дори кабинетът да постигне частичен успех в подобни преговори, това няма как да стане преди изтичането на мораториума.

“Ако навлезем в разговори за удължаване на мораториума пред България ще бъде поставен въпросът за това български граждани да не бъдат допускани свободно до работа в други страни от ЕС. Това ще бъде най-малкото, което част от тези страни ще изискват от нашата страна”, каза Стоилов.

Червеният депутат все пак подчерта, че въпросът е от изключително значение, предвид ниската покупателна способност на българите. Той обаче бе категоричен, че държавата не е собственик на земята в страната и няма как да въведе задължителна регулация по темата. Според него въпросът опира до съвестта на частните собственици.

“Не продавайте своята земя на чужденци и нито един декар няма да бъде продаден. Не може да искаме от българските институции да бъдат най-големите патриоти, а всеки български гражданин да мисли само за собствения си джоб”, призова Янаки Стоилов.

Статията "“Атака” и ГЕРБ заедно в спора за продажбата на земя на чужденци" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

ВСС се сезира заради интервю на прокурора по „Октопод“

Етичната комисия на Висшия съдебен съвет се е самосезирала заради изказани от прокурор Светлозар Костов неверни твърдения.

Услугата BlackBerry Messenger най-после достъпна за Android OS и iOS

Канадският производител на смартфони BlackBerry обяви, че нейната дългоочаквана услуга BlackBerry Messenger (BBM) вече е достъпна и за мобилните...

Изгониха Риана от джамия заради провокативни снимки

Скандалната американска певица Риана била помолена да напусне джамия в Абу Даби, след като заснела провокативна серия от снимки пред религиозната сграда, предаде Time .
Изпълнителката на Скандалната американска певица Риана била помолена да напусне джамия в Абу Даби, след като заснела провокативна серия от снимки пред религиозната сграда, предаде Time . Изпълнителката на "Umbrella" е качила снимки на страницата си в Instagram, на които позира пред джамия "Шейх Зайед", най-големият мюсюлмански храм в Обединените арабски емирства.

Над 2300 лева откраднаха от кабина на товарен автомобил

2370 лева са били откраднати от незаключена кабина на товарен автомобил с пазарджишка регистрация. Инцидентът е станал около 16.00 часа на 21 октомври, докато автомобилът бил паркиран в складова база на ул. „Индже войвода” в Ямбол. Сигнал за кражбата в полицията подал шофьорът - 32-годишен мъж. Криминалистите от РУ „Полиция” – Ямбол продължават работата по издирване на извършителя на деянието....

Арестуваха българин в Сиатъл за трафик на хора

Българин е арестуван в Сиатъл по обвинение в трафик на хора и непредумишлено убийство. Това съобщава БГНЕС, позовавайки се на информация на АП. 58-годишният Пламен Владимиров Трифонов е бил задържан след искане на българските власти, които желаят депортирането му.

Лекарите в Швейцария изправиха гръбначния стълб на 13-годишната Марта

Лекарите в Швейцария изправиха гръбначния стълб на 13-годишната Марта от Карлово, след като твърде скъпата операция на момичето се превръна в кауза за хиляди българи, съобщи Нова телевизия. Драматичната история на 13-годишната Марта завърши с щастлив край. Стотици зрители промениха съдбата на седмокласничката като й помогнаха да събере ... Лекарите в Швейцария изправиха гръбначния стълб на 13-годишната Марта от Карлово, след като твърде скъпата операция на момичето се превръна в кауза за хиляди българи, съобщи Нова телевизия. Драматичната история на 13-годишната Марта завърши с щастлив край. Стотици зрители промениха съдбата на седмокласничката като й помогнаха да събере ...

Президентът скара Райчев и Минчев

Атаката за собствеността в Гърция и офшорките касае един период, когато президентът Росен Плевнелиев е бил бизнесмен. Офшорният бизнес не е незаконен, освен ако не е забранен в страната. Това заяви социологът Андрей Райчев в интервю за НоваТВ. Плевнелиев "не е мошеник", но се е "провалил като президент", раздели упреците към държавния глава социологът. Атаките срещу президента започнаха, когато той трябваше да сформира служебно правителство, за да не успее. Корпоротавната медийна общност в България се опитва да контролира властта. Атакуват Плевнелиев, защото той е една независима институция в страната, която за разлика от правителството има все още легитимност извън страната, коментира от своя страна политологът Огнян Минчев. "Това са глупости", контрира го Райчев. Плевнелиев бе посочен от Бойко Борисов, за да му топли мястото. Той се провали и в двете функции, които имаше - да организира честни избори и да обедини нацията, допълн той. "Пеевски е фигура, изведена напред, за да свърши мръсната работа. Задкулисието командва марионетното правителство. Президентът вижда как в страната се осъществява преврат, създава се правителство, което предлага човек, който да репресира, и той трябва да озапти и обедини превратаджиите", каза в отговор Минчев. "Ролята на президента не е да бъде крупие, а държавник. Друг е въпросът дали Росен Плевнелиев успява да се справи", каза политологът

Продават "Победа" на цената на BMW

Автомобилът е на основата на Mercedes-Benz и е оценен на $75 000

    


ЕС подновява преговорите с Турция на 5 ноември

ЕС реши да поднови преговорите по присъединяването на Турция след тригодишно замразяване на процеса, предаде АФП, позовавайки се на литовското председателство на ЕС. Следвайки препоръките на ЕК, министрите за европейските въпроси от ЕС дадоха зелена светлина за отварянето на нова глава от преговорите. Процесът ще бъде подновен на 5 ноември. По-рано в годишния си мониторингов доклад Еврокомисията препоръча преговорите с Турция да бъдат подновени. Брюксел смята, че присъединителните преговори с Турция, които започнаха през 2005 г., но бяха блокирани заради кипърската криза и френско-германските задръжки, “трябва да получат нов тласък”, каза в сряда еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле. Той призова външните министри на 28-те членки да потвърдят отварянето на...

Извеждаме 12 потенциално опасни бежанци извън България, казва шефът на ДАНС

Общо 12 сирийски бежанци са експулсирани от България. Това заяви пред bTV председателят на ДАНС Владимир Писанчев. Писанчев уточни, че някои от набелязаните за експулсиране са с чисто криминални прояви, но отказа да коментира дали останалите са свързани с ислямистки групировки, защото се водело разследване. От думите на началника на контраразузнаването не стана ясно къде ще бъдат изпратени определите като рискови бежанци, но със сигурност нямало да бъдат върнати в Турция, откъдето са влезли в страната. Документите за експулсирането на бежанците ще бъдат готови до една или две седмици. Писанчев каза още, че ще са нужни допълнителни средства за агенция за справяне с бежанската вълна. Вчера беше обяснено, че в страната ни могат да бъдат направени затвори за рискови бежанци, но досега няма...

Над 250 000 българи редовно употребяват някакъв вид наркотик

Над 250 000 българи редовно употребяват някакъв вид наркотик. Това сочат данните от доклада на службата на ООН по наркотиците за 2012-а година, предаде БНР.  Все още в страната ни най-страшното зло е хероинът, но данните от същия доклад сочат, че по употреба на амфетамини България е с два пъти по-високи показатели от Европа. Според публичния отчет на МВР за 2012-а година в България има драстично увеличение на нови легални химични аналози на контролираните законни наркотични вещества. Европейската система за ранно предупреждение, която функционира съгласно действащото законодателство, към момента наблюдава над 300 нови психоактивни вещества и обяснява непрекъснатото им увеличаване с технологичния напредък и глобализацията, за която интернет играе ...

Балотели излиза срещу Барса довечера?

Все още в щаба на Милан се таят надежди, че Балотели ще може да вземе участие в сблъсъка срещу Барселона тази вечер. Марио пропусна двубоя срещу Удинезе през уикенда, заради проблеми в бедрото и се очаква да премине късен фитнес тест, който да определи дали ще може да вземе участие в двубоя от Шампионската лига, пише спортният сайт football24.bg. Според треньора на "росонерите" Масимилиано Алегри, отборът му ще трябва да покаже най-доброто на което е способен, за да постигне успех в двубоя. Със сигурност той е човекът, който желае най-силно да чуе добри новини от лекарския щаб относно състоянието на Балотели. За нас пък остават надеждите да станем свидетели на едно подобаващо зрелище, което могат да предложат тези два клуба.  

2013 г.: туризмът с рекордни приходи от над 3 млрд. евро

Два рекорда отбелязва българският туризъм. До края на 2013 г. за първи път от доста години страната ни ще регистрира 9 млн. посещения от чужденци, обяви Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. От тях се очаква около 62%, или 4,9 млн. души да са граждани на ЕС. 4,1 млн. са гостите, влезли у нас от държави извън ... Два рекорда отбелязва българският туризъм. До края на 2013 г. за първи път от доста години страната ни ще регистрира 9 млн. посещения от чужденци, обяви Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма. От тях се очаква около 62%, или 4,9 млн. души да са граждани на ЕС. 4,1 млн. са гостите, влезли у нас от държави извън ...

Експулсирането на роми от ЕС няма да реши проблемите с малцинствата според издание


Експулсирането на роми от страните членки на Европейския съюз няма да осигури трайно решение на проблема с етническите малцинства в тези държави. Такъв извод прави френската версия на американския информационен сайт "Хъфингтън пост" в статия за положението на малцинствата в Европа и по-специално на ромите в България, предаде БТА.

Изданието напомня, че щом ромите в България са български граждани, значи са и граждани на Европа, а ромите са най-голямото малцинство в ЕС - 10 милиона....

Мъж прободе сина си с нож след скандал

43-годишен мъж е нанесъл няколко прободни рани в областта на тялото на 20-годишния си сина с остър предмет при семеен скандал в Монтана. Това съобщиха от МВР.

Инцидентът е станал около 22:30 ч. снощи в с. Ерден, област Монтана. В резултат на нанесените травми пострадалият е настанен в МБАЛ Монтана с данни за средна телесна повреда, без 43-годишен мъж е нанесъл няколко прободни рани в областта на тялото на 20-годишния си сина с остър предмет при семеен скандал в Монтана. Това съобщиха от МВР. Инцидентът е станал около 22:30 ч. снощи в с. Ерден, област Монтана. В резултат на нанесените травми пострадалият е настанен в МБАЛ Монтана с данни за средна телесна повреда, без

Тежка катастрофа затвори северния вход на Бургас

Автомобилна катастрофа предизвика затруднения с влизането от северния вход на Бургас. Според слушатели, които потърсиха Дарик, при инцидента има загинал.Движението на автомобилите към Бургас се отклонява през „Лукойл" и Долно Езерово. Очаквайте подробности.  ...

Най-сигурният автомобил на планетата

Разкриха част от технологиите в лимузината на Барак Обама

    


Реформаторите: Моделът „Пеевски" да бъде изкоренен

/КРОСС/ Реформаторският блок настоява моделът „Пеевски" да бъде изкоренен от държавата и обществения живот, личността Пеевски е второстепенна. Това заяви зам.-председателят на ДСБ Петър Москов по БТВ в допълнение на изявлението на бившия партиен лидер Иван Костов, който нарече Пеевски „демонизиран", и последвалото потвърждение на настоящия председател Радан Кънев, че Реформаторският блок „не се интересува от персоната, а от проблема „Пеевски". „Пеевски е съобщение, че има недосегаем елит, който си има банка, медии, парламент, прокурори, очевидно и Конституционен съд и няма да позволи демокрацията да се развива на легитимни основания като избори", посочи Петър Москов. „Искаме да демонтираме модела „Пеевски" от властта и да го махнем от живота си", категоричен бе Петър Москов, според когото депутатът от ДПС, заедно с провалената номинация за конституционен съдия Венета Марковска, са част от „повтаряща се матрица, която трябва да бъде извадена", защото в противен случай пред българското общество се оформя избора между бедност или емиграция. Москов коментира и повторното сезиране на Конституционния съд по казуса „Пеевски" от страна на президента Росен Плевнелиев след призив от страна на Реформаторския блок

Телефонни измамници ”жилят” депутати

Находчиви мошеници измислиха схема, по която мамят депутати, като ги карат да помагат на останали без подслон семейства, съобщи Дарик, като се позова на източници от Народното събрание.

Трима ранени в болница след пътния ад на "Хемус"

Най-тежко е състоянието на 30-годишна жена

    


Българска гражданка загина при тежка катастрофа в Словакия

/КРОСС/ Българска гражданка загина на място, а други трима бяха тежко ранени при пътно произшествие между лек автомобил и микробус с прикачено ремарке, в който са пътували  десет български граждани. Катастрофата е станала на 20 октомври в района на с. Малацки, близо до Братислава. Инцидентът е предизвикан от местен гражданин при несъобразено изпреварване. Тримата тежко пострадали български граждани са в стабилно състояние. Други петима са с леки наранявания, шестият не е пострадал. Българското посолство в Братислава е в постоянен контакт с пострадалите българи и с болницата, където са настанени, и им оказва необходимото съдействие.

От Коалиция за България искат нов закон за движение по пътищата

Предложение за нов Закон за движение по пътищата внесоха народните представители от Коалиция за България – Татяна Буруджиева и Георги Свиленски, предаде БГНЕС. 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева  
Днес от 11.00 до 14.00 ч. на пл. „Народно събрание“ №2, в сградата на Народното събрание ще се проведе дискусия на Предложение за нов Закон за движение по пътищата внесоха народните представители от Коалиция за България – Татяна Буруджиева и Георги Свиленски, предаде БГНЕС. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева  Днес от 11.00 до 14.00 ч. на пл. „Народно събрание“ №2, в сградата на Народното събрание ще се проведе дискусия на

Извеждат 35 бежанци от лагера в Харманли

35 бежанци от Харманли ще бъдат изведени от лагера там. Те са изявили желание да  живеят при свои близки. Бежанците са потърсени от свои роднини в България, или сами подават заявление, че имат при когото да се настанят.

От събота вечерта в лагера се разпънаха и палатки. Продължава изграждането на временно селище от палатков тип с капацитет 500 лица  в центъра, информират от Националния оперативен щаб.

65 бежанци са потърсили убежище от България през последното денонощие. От тях 20 са сирийски граждани, по данни на Министерството на вътрешните работи.  Капацитетът за настаняване в териториалните поделения на Държавната агенция за бежанците и в специализираните домове на МВР е 4 090 лица. Той е надхвърлен със  341 места. От агенцията са предприети действия за ускоряване на процедурите за предоставяне на статут или закрила. Към момента няма риск от усложняване на епидемиологичната обстановка.

Вчера България получи безвъзмездна помощ за бежанците по общностната система за комуникация и информационен обмен при Бедствия на ЕС (CECIS). Унгария също е потвърдила изпращането на помощ, която ще бъде предадена утре.

Хасково Новини

Намаляват заразените с ентероколити

По два случая на туберколоза и варицела са регистрирани в РЗИ Кюстендил за периода 14.10.2013 г. - 20.10.2013 г. 14 са заразените в областта с ентероколити за същия период, за предходния случаите са били 17.По 1 са заболелите с ротавирусен гастроентерит и остра вяла парализа.Не бяха регистрирани епидемични взривове от заразни болести.Седмичната заболяемост от грип и ОРЗ е 13,47 на десет хиляди души спрямо 20,21 за предходната седмица....

Днес подписват договора за новите автобуси във Варна

Договорът за доставка на 70 нови автобуса по проекта за интегриран градски транспорт във Варна ще бъде подписан днес от 11.00 часа в присъствието на кмета на община Варна Иван Портних и председателя на Общинския съвет Иван Луков. Парафи под документа ще положат Злати Златев – изпълнителен директор на общинската фирма „Градски транспорт” ЕАД и от Адам Желински – търговски директор на полската фирма „Соларис”.

Работници блокираха път да защитят управителя си

В ТЕРЕМ "Хан Крум" в Търговище не искат нов шеф

    


Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване