Мамич отново уволни Бранко Иванкович

За трети път в своята кариера Бранко Иванкович бе уволнен като наставник на Динамо Загреб и за трети път неговото уволнение става факт след решение на собственика на тима Здравко Мамич. Новината бе съобщена на официалния сайт на хърватския гранд, а временно начело на тима отново ще застане братът на Мамич - Зоран, а негов помощник ще бъде Игор Цвитанович. Уволнението на Иванкович става факт до голяма степен и след загубата на Динамо с 0:3 в София от българския шампион Лудогорец от турнира Лига Европа, както и след лошото представяне на тима в м...

Борисов: Щях да се обръсна, ако знаех, че ме чакат толкова много жени

Благоевград /КРОСС/ Ако знаех, че толкова жени ще ме посрещнете, щях да се обръсна. Така Бойко Борисов се обърна към 20-ината представителки на женската организация на ГЕРБ, които го посрещнаха в центъра на Благоевград преди минути. Бившият премиер се появи костюмиран, с широка усмивка и прегърнал с лявата си ръка бащински областния председател на Пиринско Даниела Савеклиева. "Къде си бе, Баханов", отклони се за секунди от маршрута си Бойко Борисов, за да се ръкува с общинския председател и бивш заместник областен управител от Сандански Георги Баханов. "Къде е кметът, чух, че бил болен нещо", продължи да се интересува бившият премиер, а в този момент кметът на Благоевград Атанас Камбитов притичваше след него, тъй като се разминали при посрещането, предава "Струма".    

По-евтина вода за по-бедните

По-бедните ще плащат по-евтина вода. Хората с доход под средния, за даден регион на страната, да плащат само част от сметката си, а останалите да се поемат от социално подпомагане - това е записано в Стратегията за развитие на водоснабдяването, която ще се прилага от догодина.

Атанасов: Мораториумът няма да издържи

София /КРОСС/ Мораториумът върху покупката на земеделска земя от чужденци е обикновен популизъм. Не може държава, която е част от Европейския съюз, да забранява на европейски граждани да придобиват земя. Това каза пред bTV Атанас Атанасов от ДСБ. Според него днешното решение на парламента няма да издържи и ще бъде променено, тъй като страната ни е поела ангажименти по този въпрос в договора си за присъединяване. По думите му в случая са взели връх определени икономически интереси. Крупните собственици на земя имат голямо лоби в Народното събрание, след като това бе гласувано с гласове от всички партии, представени в парламента, смята бившият депутат. Според него с този акт се задържа цената на земята в полза на големите фирми в земеделието. „Спомням си един действителен случай, един човек от БСП, дълги години беше народен представител, ми разказа, че през бурните времена 89-90 г. тогавашният първи секретар на партията в неговия град го повикал и му казал, че трябва да се оттегли и той трябва да го смени. Завел го в партийния дом при Андрей Луканов да го представи. В един момент в стаята на става тишина и този човек, бившият първи секретар казал - и другарю Луканов, да ви кажа, това е един изключително честен човек. Луканов, чул тази фраза, се обърнал и казал: Да, партията има нужда и от такива хора". Така генерал Атанас Атанасов коментира изказването на проф

Плевнелиев: България трябва да спазва договорите, които е подписала

Снимка: president.bg

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че България трябва да спазва договореностите, които е подписала, включително и тези, които са свързани с продажбата на земеделските земи на чужди граждани.

Държавният глава коментира темата на деня в Стара Загора, където бяха обсъдени стратегическите перспективи за развитието на земеделието и производството на храни в България до 2020 г. Изнесеното заседание в Тракийския университет  събра Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура при държавния глава. В работата му взеха участие президентът Росен Плевнелиев, представители на изпълнителната и на законодателната власт, на академичната общност и браншови организации. Домакин на форума бе ректорът на Тракийския университет проф. Иван Станков. Малко по-рано президентът изнесе лекция пред студентите на университета. 

България отдавна е подписала най-важните стратегически документи, които определят и нашата позиция като член на европейското семейство, включително и договора за присъединяване към ЕС, така че подобни ясни ангажименти от България са поети,поясни Плевнелиев, цитиран от агенция “Фокус”.  По същото време Народното събрание одобри с гласовете на “Атака”, и части от БСП и ГЕРБ удължаване на забраната чужди граждани да купуват земя в страната.

“Когато ние искаме да сме член на ЕС, трябва да си дадем сметка, че ставаме член и на общия пазар. Когато сме член на общия пазар, трябва да се държим освен като българи, и като европейци. Това е съзнателен избор на българската нация. Следователно ще спазваме законите, ще спазваме правилата, ще спазваме договорите, които сме подписали, за да бъдем достойни европейци. Не бива да се поставя под съмнение нещо, което отдавна е решено, разписано и предоставено като ясна и категорична българска позиция” препоръча президентът. Той напомни, че и днес съществуват всички възможности чужденци да купуват земеделска земя, ако  желаят стига да извършат покупката чрез фирма.

Той призова България да покаже своето достойно и държавно отношение като спазва договорите, които е разписала и правилата, които сама е приела.

Статията "Плевнелиев: България трябва да спазва договорите, които е подписала" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Ройтерс: Заради мораториума забраната за работа за българи в ЕС може да остане

Снимка: sxc.hu

Всяка ревизия на присъединителния договор на България може да бъде посрещната с реципрочни действия от страните членки на ЕС, включително с потенциално удължаване на изтичащата на 1 януари 2014 г. забрана български граждани да могат да работят постоянно в която и да е държава от съюза.

Това съобщава агенция Ройтерс във връзка с днешното решение на парламента да бъде удължен мораториумът за продажба на земя на чужденци.

По-рано днес говорителката на Еврокомисията по въпросите на вътрешния пазар Шантал Хюс заяви пред БНР, че при неспазване на общностното законодателство се пристъпва към наказателна процедура, която може да доведе и до съд.

Говорителката подчерта още, че Европейската комисия няма правомощия да разреши на България удължаване на мораториума и че ако страната ни иска той да остане в сила и след началото на идната година, ще трябва да получи съгласието на всички останали 27 страни от Евросъюза.

Това на практика означава преразглеждане на присъединителния ни договор и повторна ратификация от 28 държави членки.

Статията "Ройтерс: Заради мораториума забраната за работа за българи в ЕС може да остане" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Фейсбук разреши постването на клипове с насилие

Фейсбук разреши качването на видеоклипове с обезглавяване на хора, съобщи Би Би Си.

През май мрежата започна да премахва клиповете с насилие, но сега нейн говорител заяви официално, че всеки потребител има право да гледа подобни клипове в социалната межа.

































Фейсбук разреши качването на видеоклипове с обезглавяване на хора, съобщи Би Би Си. През май мрежата започна да премахва клиповете с насилие, но сега нейн говорител заяви официално, че всеки потребител има право да гледа подобни клипове в социалната межа.

Фъргюсън: Бекъм си мислеше, че е по-важен от мен

/КРОСС/ Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън разказа защо през 2003 година отборът му се е отказал от услугите на Дейвид Бекъм. В автобиографията си експертът отбелязва, че основната причина за раздялата е поведението на футболиста след мача от Купата на лигата срещу Арсенал."Когато един играч на Манчестър Юнайтед започне да мисли, че е по-важен от треньора, той трябва да напусне клуба", каза Фъргюсън, цитиран от Би Би Си. „Така се случи с Бекъм. Той реши, че в по-важен от мен. И така, Давид трябваше да напусне".

Изгониха Кобрата като шеф на баретите

Командирът на Специализирания отряд за борба с тероризма е бил освободен от поста и пренасочен към друга дирекция на МВР.

Физическата активност повишава успеха

Тийнейджърите повишават толкова повече успеха си, колкото повече спортуват, твърди ново проучване

Русо момиченце бе отнето от ромско семейство в Ирландия

Русокосо синеоко момиченце бе отнето от румънско ромско семейство в предградието на Дъблин Талагт след сигнал от обезпокоени местни жители, че не прилича на останалите членове на семейството, предадоха световните агенции. Няма данни 7-годишното дете да е било отвлечено, съобщи полицията. Няма задържани лица по случая. Момиченцето е в добро здраве. То обаче е било пратено в здравната служба, след като родителите, които настояват, че детето е тяхно, не са могли да докажат самоличността му. Представеният паспорт е бил твърде стар, а актът за ражда...

Решението за земята може да бъде дадено на съд

Удълженият от Народното събрание мораториум за продажба на земеделски земи на чужденци предизвика остри реакции. ДПС и ДБГ призоваха президента Плевнелиев да сезира Конституционния съд. На свой ред държавният глава призова договорите да се спазват.

Реакции на приетия от НС мораториум за нивите

Удълженият от Народното събрание мораториум за продажба на земеделски земи на чужденци предизвика остри реакции. ДПС и ДБГ призовават президента Плевнелиев да сезира Конституционния съд.

Инспектори на БАБХ затвориха училищен стол

София /КРОСС/ Все по-малко нарушения се констатират при проверките в кухните на училищата и детските градини, съобщават от Агенцията по безопасност на храните. От началото на учебната година започнаха засилени проверки в кухненски блокове в детски ясли и градини, детски кухни майки и училищни столове и бюфети в цялата страна. През изминалия месец, инспекторите към съответните Областни дирекции по безопасност на храните в страна са направили общо 3348 допълнителни проверки на детски заведения. В резултат на проверките са издадени 213 предписания и са съставени 22 Акта за установяване на административно нарушение. Констатираните пропуски са свързани с пропуски в изискванията на Наредба №9/16.09.2011 година за специфичните изисквания към безопасността и качеството на храните, предлагани в детските заведения и училища, пропуски във воденето на записите по системите за управление безопасността на храните, както и случаи на наличие на храни без етикетировка, незадоволително хигиенно състояние на обектите и неправилно съхранение на храни.Възбранени и бракувани са 90 килограма плодове и зеленчуци, 9 килограма храни от животински произход и 185 броя негазирани безалкохолни напитки. Временно е преустановена дейността на един обект (ученически стол), като след отстраняване на несъответствията е издадена Заповед за възстановяване експлоатацията на обекта

Фейсбук позволи качването на клипове с обезглавяване

Фейсбук разреши качването на видеоклипове с обезглавяване на хора, съобщи Би Би Си.

През май мрежата започна да премахва клиповете с насилие, но сега нейн говорител заяви официално, че всеки потребител има право да гледа подобни клипове в социалната межа.

































Фейсбук разреши качването на видеоклипове с обезглавяване на хора, съобщи Би Би Си. През май мрежата започна да премахва клиповете с насилие, но сега нейн говорител заяви официално, че всеки потребител има право да гледа подобни клипове в социалната межа.

Microsoft създаде конкурент на Google Glass

/КРОСС/ Microsoft създаде очила, които ще конкурират Google Glass, пише The Wall Street Journal. Според данни на изданието, компанията води преговори с няколко компании, произвеждащи компоненти за очила. В същото време Google обещава да пусне устройството си в началото на 2014 г. Очаква се цената им да бъде 1,5 хиляди долара. Появиха се съобщения, че и от Apple работят над подобен продукт.

Брюксел подновява преговорите с Турция

Министрите на европейските въпроси на 28-те страни членки одобриха предложението на Еврокомисията (ЕК) на заседание в Люксембург. Преговорите по глава 22 “Регионално развитие” трябва да започнат на 5 ноември. Турция има вече 50 години споразумение за асоцииране с ЕС, което предвижда постепенно въвеждане на свободна търговия и е кандидат-членка. Министрите на европейските въпроси на 28-те страни членки одобриха предложението на Еврокомисията (ЕК) на заседание в Люксембург. Преговорите по глава 22 “Регионално развитие” трябва да започнат на 5 ноември. Турция има вече 50 години споразумение за асоцииране с ЕС, което предвижда постепенно въвеждане на свободна търговия и е кандидат-членка.

Варненска област продължава да държи третото място по раждаемост в страната

Варненска област продължава да държи третото място по раждаемост в страната, сочат данните на здравното министерство. От началото на годината в областта на бял свят са се появили над 3700 бебета. Първенец по брой новородени е София, където са се родили около 11 500 деца.

"Майката" на Мария имала фалшива лична карта

Русата Мария от циганския катун в Гърция, е от Сандански.
Новата бомба хвърли грък, който обяви по гръцка телевизия, че през 2010 г. е видял детето в болница в Сандански. Според бизнесмена Теодорос Атанасиади, който живее в България, Мария имала проблем с очите. Тя била с биологичните си родители - български роми. Русата Мария от циганския катун в Гърция, е от Сандански. Новата бомба хвърли грък, който обяви по гръцка телевизия, че през 2010 г. е видял детето в болница в Сандански. Според бизнесмена Теодорос Атанасиади, който живее в България, Мария имала проблем с очите. Тя била с биологичните си родители - български роми.

Марешки: Приех да издържам "Локо", а не Коко и затова се махнах от футбола


Бившият инвеститор в "Локомотив" (Пловдив) Веселин Марешки обяви, че няма намерение да влага повече средства във футбола. Той твърди, че част от парите, които е дал, са отишли за покриването на лични задължения на собственика на клуба Константин Динев.

"Спекулира се, че съм си искал първия милион. Дал съм около 3 милиона лева за няколко месеца. От тези пари няма да взема нито един лев, който е даден за издръжката на "Локомотив" (Пловдив). То пък аз преди малко го измислих, докато...

Областният управител подкрепя казанлъчани

Областният управител Живка Аладжова декларира за пореден път подкрепата си в законните инициативи на активните граждани в община Казанлък. В позицията си, прочетена на общоградския, Аладжова заявява: Подкрепяйки за пореден път вашата гражданска позиция, която изразявате активно през последните дни, бих искала да заявя пред всички Вас, че от позицията, която заемам вече четири месеца, защитавам и заставам зад всяка една инициатива, свързана с отстояването интересите на гражданите и на институциите в област Стара Загора. Искам ясно и категор...

Българин почина при тежка катастрофа в Германия

Български гражданин е загинал при тежка верижна катастрофа на магистрала в Бавария, съобщи министерството на външните работи. Инцидентът е станал вчера на магистрала А 8 по посока от Аугсбург към Мюнхен. Генералното консулство на България в Мюнхен е във връзка с немските власти и оказванеобходимото съдействие....

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Ето съдържанието на емисията в 19.30 часа:

- Бежанците и бюджетът на спецслужбите ще бъдат във фокуса на Консултативния съвет за национална сигурност.

- Депутатите приеха мораториум за купуване на земеделска земя от чужденци до 1 януари 2020 г.

- В Казанлък прекратяват протестите срещу закриване на школата на МВР и превръщането й...

Татяна Дончева алармира: Въртят далавери със служебни защитници на бежанците

Бившата депутатка от БСП Татяна Дончева коментира в предаването Бившата депутатка от БСП Татяна Дончева коментира в предаването "Още от деня" на БНТ приемането на предложението за удължаване на мораториума върху продажба на земеделска земя от чужденци. "Малко хора знаят, че българска земя се изкупува много масирано в последните няколко години. И това го извъшрват руснаци, евреи и турци. Това се прави през бълг

Меглена Кунева: Според мен се подготвя излизането на България от ЕС

"Според мен се подготвя излизането на България от ЕС поради некадърност, нарочно, или просто защото не се вижда друга възможност да се печелят избори в България", коментира лидерът на Движение България на гражданите Меглена Кунева по повод гласувания от парламента във вторник нов мораториум върху продажбата на земя на чужденци. "Изглежда, ЕС е най-очевидният враг. Чужденците по принцип, но в момента именно ЕС, защото ако отвърнем поглед от ЕС, ще видим невъзможност да се справим с въпроса за бежанците, ще видим, че един български пенсионен фонд е в други ръце и т.н.", заяви Кунева пред БНР. Това, че чужденци не могат да купуват българска земя, влошава защитата на българската земя, смята Кунева. Тя напомни, че единствените пари в България, които отиват за земеделие, са тези от ЕС. "В момента се търси враг. България стои зле във всеки един момент", коментира тя. Меглена Кунева, която бе главен преговарящ с ЕС за присъединяването на България, не смята да се оправдава за договорените в онзи период срокове, свързани с продажбата на български земеделски земи на чужденци. "Изобщо не ми минава и през ум да минавам в някаква оправдателна позиция по няколко причини. Първо, защото когато нещо се появява като проблем от един ден за друг, освен ако не е природно бедствие, изглежда крайно нелогично. Зад него прозират други интереси. Второ – от година на година е имало възможност този въпрос да се обсъди и последният път, когато това можеше да се направи, беше при генералната предпазна клауза през 2010 година, когато нашата страната имаше право да поиска удължаване на каквито и да е било икономически мерки, ако икономиката ни страдаше от присъединяването на България към ЕС. Всъщност истината е обратна", каза Меглена Кунева. Тя обясни, че главата за мораториум за продажба на чужденци е била част от преговорите с ЕС по предприсъединителния процес и е завършена още при правителството на Иван Костов. "В интерес на истината ще кажа, че главата не съм я затваряла аз. Тя беше лесна за затваряне. Това беше при правителството на г-н Костов. През 2000-а година е затворена главата. Интересна ирония на съдбата е, че г-н Пламен Орешарски към онзи момент е бил заместник-министър, т.е. в политическото ръководство на правителството, приключило преговорите по този текст", каза Кунева.

Левски с ново поражение в Балканската лига

БК Левски загуби домакинството на македонския Кожув Гевгелия със 71:84 във втория си мач през този сезон в Балканската лига. Това бе първо домакинство за българския тим в регионалната надпревара, след като "сините" отстъпиха в първия кръг при гостуването в Румъния на Крайова. Тимът на Тити Папазов обаче загуби днешната среща, която се игра в зала "Универсиада", а по този начин вече има две поражения в турнира. Македонският съперник на "сините" Кожув, който спечели първия си двубой през този сезон срещу косовския Печ като домакин, пък вече има д...

Декларация срещу закриването на школата и отваряне на бежански лагер прие ОбС в Казанлък

Декларация за несъгласие да бъде закрит Центърът за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР - гр. Казанлък и несъгласие да бъде разкрит на територията на община Казанлък лагер от затворен тип или лагер за бежанци, приеха единодушно съветниците от Казанлък на извънредна сесия. Декларацията на ОбС-Казанлък подкрепи Декларацията от 16 октомври, подписана от кмета на община Казанлък, председателя на Общинския съвет и представените в ОбС политически партии и движения. В нея в 13 точки се посочват аргументите в подкрепа на и...

Кола на полицай залята с киселина

Сензационен арест помрачи настроението на провелия се вчера събор по случай празника на града в Кресна. По заповед на местния полицай Васил Спасов, 4-има мъже от града били арестувани и прекарани с белезници през площада, без да знаят защо, съобщава в. Струма. В ареста за 24 часа били Георги Димчев, двамата братя Янко и Георги Йовкови, и... Сензационен арест помрачи настроението на провелия се вчера събор по случай празника на града в Кресна. По заповед на местния полицай Васил Спасов, 4-има мъже от града били арестувани и прекарани с белезници през площада, без да знаят защо, съобщава в. Струма. В ареста за 24 часа били Георги Димчев, двамата братя Янко и Георги Йовкови, и...

Гейши създават ново изкуство

Голи музикантки изнесоха невиждан спектакъл пред препълнена зала в Токио.
Представлението на стройните японки стана топновина в нета само за часове, а видеото от концерта обиколи земното кълбо. 

































































Голи музикантки изнесоха невиждан спектакъл пред препълнена зала в Токио. Представлението на стройните японки стана топновина в нета само за часове, а видеото от концерта обиколи земното кълбо.

Гейши създават ново изкуство

Голи музикантки изнесоха невиждан спектакъл пред препълнена зала в Токио.
Представлението на стройните японки стана топновина в нета само за часове, а видеото от концерта обиколи земното кълбо. 

































































Голи музикантки изнесоха невиждан спектакъл пред препълнена зала в Токио. Представлението на стройните японки стана топновина в нета само за часове, а видеото от концерта обиколи земното кълбо.

Новите таблети на Apple са "само началото за iPad"

Тим Кук и компания представиха новия ултралек и свръхтънък таблет iPad Air

    


Бивши членове на ДКЕВР ще си разделят близо 80 хил. лева


Правителството ще отпусне допълнителни 78 900 лева на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Решението ще бъде гласувано утре на редовното заседание на Министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Средствата са необходими за обезщетения по Кодекса на труда на освободените членове на енергийния регулатор. През 2013 г. бяха сменени или напуснали осмина служители. Всеки от тях ще получи по близо 10 хил. лева.

Средствата ще се осигурят чрез...

Четиригодишно дете загина след падане от седмия етаж в Пловдив


Момченце на четири години загина след падане от седмия етаж в блок в пловдивския квартал "Столипиново", съобщи "Фокус" като се позова на МВР.

Инцидентът е станал вчера на улица "Елба".

Образувана е проверка по случая, по първоначални данни на полицията гибелта на детето е резултат на нещастен случай. 

Пловдивски медии цитират общинския съветник от ДПС Бранимир Иванов, според когото детето си играело на стълбището и паднало, защото парапетите на площадката...

Обсъждат ракетите на Китай за Турция

В Брюксел започва двудневно заседание на министрите на отбраната на страните-членки на НАТО.

Стоичков: Трябва да си посадим футболисти

Легендата коментира корупцията във футболните ни първенства

    


Предлагат: Младите шофьори без право да карат мощни коли

Депутати от Коалиция за България организираха обществена дискусия за промени в Закона за движение по пътищата, която се проведе в Народното събрание. В срещата взеха участие народни представители, служители на КАТ и редица браншови организации. Участниците в дискусията влязоха в противоречия, без да постигнат консенсус по отношение на предложенията Депутати от Коалиция за България организираха обществена дискусия за промени в Закона за движение по пътищата, която се проведе в Народното събрание. В срещата взеха участие народни представители, служители на КАТ и редица браншови организации. Участниците в дискусията влязоха в противоречия, без да постигнат консенсус по отношение на предложенията

Да се забрани на младите шофьори да карат мощни коли, предлага депутат

Разгорещен скандал предизвика обществена дискусия за промени в Закона за движение по пътищата, която се проведе в Народното събрание. Срещата, организирана от депутати от Коалиция за България, в която взеха участие народни представители, служители на КАТ, и редица браншови организации, имаше за цел да се обсъди необходимостта от създаването на нов закон.

Хванаха “муле”, пренасяло пари от телефонни измами

Арестуваха Арестуваха "муле", пренасяло пари от телефонни измами, съобщи Областната дирекция на МВР. Арестът е извършен от бургаски криминалисти и служители от Базовата научно-техническа лаборатория. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Разследването е във връзка с телефонната измама осъществена на 13.10.т.г. спрямо

Mercedes показа снимки на новата V-класа

/КРОСС/ Mercedes публикува първите снимки на интериора на изцяло новата V-класа, която е планирана да се появи през следващата година. Компанията ще замени досегашния Viano с V-класа, която освен това е заместник и на R-класата. Новият модел ще бъде представен през март по време на автомобилното изложение в Женева. С кодово име W447 той ще предлага на бизнес клиентите версии с по-високо ниво на оборудване под името Vito. От снимките се вижда, че Mercedes залага на по-луксозен интериор, оборудван с премиум материали, като дърво, кожа, метални елементи и д., пише autobild.bg.

Прокуратурата се самосезира заради безводието в Омуртаг

Окръжната прокуратура в Търговище се самосезира в резултат на избухналото гражданско недоволство в Омуртаг, където беше обявено бедствено положение, заради безводието

Киев да спре да блъфира и освободи Тимошенко, призоваха евро министри

Времето за блъфиране приключи от двете страни. Време е за действие

Увеличават средствата за персонал на ДКЕВР

Те ще се осигурят чрез преструктуриране на разходите по централния бюджет за 2013

    


Сменят шефа на баретите

София /КРОСС/ Командирът на Специализирания отряд за борба с тероризма е бил освободен. Пред bTV Кирил Димов заяви, че не му е било обяснено защо го отстраняват от поста.От МВР потвърдиха рокадата, но заявиха, че Димов не е уволненин, а пренасочен към друга дирекция във вътрешното ведомство.

Гласят нов шеф на баретите

София /КРОСС/ Командирът на Специализирания отряд за борба с тероризма е бил освободен. Пред bTV Кирил Димов заяви, че не му е било обяснено защо го отстраняват от поста.От МВР потвърдиха рокадата, но заявиха, че Димов не е уволненин, а пренасочен към друга дирекция във вътрешното ведомство.

Татяна Дончева: В районите с бежанци се върти схема за източване на държавни пари

Бившата депутатка от БСП Татяна Дончева коментира в “Още от деня” по БНТ приемането на предложението за удължаване на мораториума върху продажба на земеделска земя от чужденци. “Малко хора знаят, че българска земя се изкупува много масирано в последните няколко години. И това го извъшрват руснаци, евреи и турци. Това се прави през български граждани. Това ще вкара България в наказателна процедура с ЕК”, посочи Дончева.

Сумиста свидетел срещу ексшефа на шуменския арест

При специални мерки за сигурност Петър Стоянов - Сумиста беше доведен във Варненския окръжен съд за делото срещу бившия шеф на ареста в Шумен Христо Гичев Христов. Заради идването на Сумиста движението по малката уличка "Фредерик Шопен", която води към съда, беше отцепена, а според свидетели снайперисти са държали на прицел автомобила на съдебна охрана, в който е бил свидетеля, пише "Стандарт".

4 поколения британски монарси заедно на кръщенето на принц Джордж

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж помолиха Джейсън Бел да бъде официалният фотограф на кръщенето на сина им, принц Джордж, съобщи дворецът Кенсингтън в комюнике. 

Снимките от събитието ще бъдат публикувани в четвъртък. Портретният фотограф Джейсън Бел е известен със снимките си на Пол Макартни и Дейвид Бекъм. Той е снимал фотосесии за списани Херцогът и херцогинята на Кеймбридж помолиха Джейсън Бел да бъде официалният фотограф на кръщенето на сина им, принц Джордж, съобщи дворецът Кенсингтън в комюнике. Снимките от събитието ще бъдат публикувани в четвъртък. Портретният фотограф Джейсън Бел е известен със снимките си на Пол Макартни и Дейвид Бекъм. Той е снимал фотосесии за списани

Обвиняеми по делото за убийството на Михаил Стоянов вероятно оказват натиск над свидетел

Обвиняемите по делото за жестокото убийство на студента по медицина Михаил Стоянов през 2008 г. оказват натиск над свидетел. Такова съмнение изрази прокурорът по делото, което стартира едва преди няколко дни, Мариян Маринов. По време на днешното заседание над два часа съдът изслушва свидетеля Цветомир Георгиев, който е съученик и приятел на двамата обвиняеми. В показанията си 23-годишният младеж многократно представи данни, които рязко противоречат на показанията му от 2010 г., направени в хода на разследването. По тази причина обвинението поис...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване