„Рона” с благотворителен концерт


„Рона” ще организира концерт в четвъртък, който ще се проведе в читалище „Заря”. Със средствата от билетите ще бъде подпомогнато участието на танцьорите, които ще се включат във фестивала в Нови Сад. Концертът в Хасково  ще се проведе от 18 часа. Входът е 3 лв.
Новорегистрираният като спортен клуб “Рона„ ще участва за втори път в ”Денс Фест Нови Сад”, който се провежда за 5 –та година. 17 възпитаници на хореографа Милена Налбантова ще се включат в него. Фестивалът  ще се проведе от 22  до 24 ноември.

За голямата сцена в Нови Сад младите таланти са подготвили 40 хореографии в различните стилове- модерн, джаз, характерни танци, оупън и други. Клубът е и партньор на сръбските организатори.

„Рона”  ще участва със 70 хореографии и във фестивала “България танцува”, който ще се проведе на 9 и 10 ноември в Димитровград.

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

     Анжелина Янева

Ивайло Калфин: Брюксел фалира?

Риск да изпадне в несъстоятелност има за Европейската комисия. Това става ясно от публикация на официалната страница на евродепутата Ивайло Калфин. Председателят на Комисията Жозе Мануел Барозу е предупредил в писмо до Европейския парламент (ЕП), че на 15 ноември тя ще спре плащанията от бюджета на Европейския съюз (ЕС), ако спешно не й бъдат приведени 2,7 млрд. евро за покриване на разходите.

Облекчението в данъка за колата – според екостандарта

С измененията в закона за местните данъци и такси, приети на първо четене от парламента, се предвижда облекчението при данъка за превозните средства да бъде в зависимост от екологичните стандарти по отношение на емисионните норми на парникови газове, предаде БТА.

Германия напуска ЕС (Балканският сценарий за развитието на Европа)

EU1

Тази история от бъдещето бе много популярна през 2005 г., когато вече изглеждаше, че ще ни приемат в ЕС, но още не можехме да повярваме в това.

На фона на днешното решение на парламента и последвалите заплахи за наказателна процедура, тази стара антиутопия заблестява в нова светлина.

 

2007 г. – България и Румъния са приети в ЕС.

2015г. – Хърватия, Македония, Босна и Херцеговина и Турция са приети в ЕС.

2017 г. – Албания, Косово и Сърбия са приети в ЕС.

2018 г. – За първи път европейска институция назначава румънец на висок пост.

Той назначава жена си, цялата рода на жена си, членове на семействата на техните съседи и най-добрите си приятели.

2019г. – Служителите от балканските страни представляват 10 процента от европейската администрация.

2022г. – Служителите от балканските страни представляват 60процента от европейската администрация. Администрацията повишава заплатите тройно, въвежда гъвкаво работно време, южнославянските езици са на трето място сред “езиците на администрацията”. Поради стрес 90процента от служителите на европейската администрация излизат в отпуск по болест. Най-много заболявания са констатирани в периодите между 15 юни и 15 септември и 15 декември и 15 януари. Болните служители са забелязани в Алпите, Канарските острови и други места, известни като лечебни срещу стрес. Европейският парламент гласува закон, според който бюджетът на ЕС плаща за лечението на тези болести. По време на отпуските европейската администрация се движи от стажанти на временни трудови договори.

2025г. – Балканците достигат 90 процента от администрацията. Македонците отново отказват да приемат еврото.

2026г. – Високата цена на европейската администрация изисква драстични съкращения. Уволнени са всички белгийски граждани, служители на ЕС. Балканските служители в ЕС достигат 99.3 процента от общия брой.

2027г. – България успешно приключва приватизацията. През 2028г. Сърбия поема председателството на ЕС.

2028г. – През февруари Германия напуска ЕС. Месец по-късно тя е последвана от Франция и Финландия. До края на годината под албанско председателство напускат Великобритания, Белгия, Дания, Швеция, Холандия, Люксембург, Италия, Испания, Португалия, Австрия, Чехия, Литва, Латвия, Естония и Словения. Всички тези държави въвеждат строг визов режим за ЕС.

Статията "Германия напуска ЕС (Балканският сценарий за развитието на Европа)" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

4 поколения британски монарси ще се съберат на кръщенето на принц Джордж

Херцогът и херцогинята на Кеймбридж помолиха Джейсън Бел да бъде официалният фотограф на кръщенето на сина им, принц Джордж, съобщи дворецът Кенсингтън в комюнике. 

Снимките от събитието ще бъдат публикувани в четвъртък. Портретният фотограф Джейсън Бел е известен със снимките си на Пол Макартни и Дейвид Бекъм. Той е снимал фотосесии за списани Херцогът и херцогинята на Кеймбридж помолиха Джейсън Бел да бъде официалният фотограф на кръщенето на сина им, принц Джордж, съобщи дворецът Кенсингтън в комюнике. Снимките от събитието ще бъдат публикувани в четвъртък. Портретният фотограф Джейсън Бел е известен със снимките си на Пол Макартни и Дейвид Бекъм. Той е снимал фотосесии за списани

Верижна катастрофа затрудни трафика на "Цариградско"

София /КРОСС/ Верижна катастрофа причини огромно задръстване на столичния булевард „Цариградско шосе". Инцидентът е станал в посока Орлов мост, преди спирката на студентски общежития, в ускорителната лента. Ударили са се три автомобила, сред тях е и едно такси. От сблъсъка на пътя има изтекло гориво.

Да се забрани на младите шофьори да карат мощни коли, предлага депутат

Разгорещен скандал предизвика обществена дискусия за промени в Закона за движение по пътищата, която се проведе в Народното събрание. Срещата, организирана от депутати от Коалиция за България, в която взеха участие народни представители, служители на КАТ, и редица браншови организации, имаше за цел да се обсъди необходимостта от създаването на нов закон. Вместо това обаче участниците в дискусията влязоха в остри спорове без да постигнат какъвто и да е консенсус по отношение на предложенията си. Според едно от тях в новия закон трябва да има те...

Експулсираме 12 сирийци

До 2 седмици ще бъдат изготвени документите

Рекорден брой жени в Бундестага

Тя бе натоварена да продължи да изпълняват задълженията си до сформирането на ново правителство. Очаква се то да е широка коалиция между десницата на Меркел и социалдемократите. Преговорите започват днес. По конституция новият парламент се свиква най-късно на 30-ия ден след изборите (те бяха на 22 септември) и този срок бе спазен. За сформиран Тя бе натоварена да продължи да изпълняват задълженията си до сформирането на ново правителство. Очаква се то да е широка коалиция между десницата на Меркел и социалдемократите. Преговорите започват днес. По конституция новият парламент се свиква най-късно на 30-ия ден след изборите (те бяха на 22 септември) и този срок бе спазен. За сформиран

Плевнелиев: Поляризацията остава основен проблем на българското земеделие

Стара Загора /КРОС/ След 2015 година до 13 на сто от годишния бюджет за подпомагане с европейски средства на земеделските производители ще бъдат насочени към плащания, обвързани с производството. Тази договореност е много важна за България, защото ще даде възможност за по-справедливо подпомагане на зеленчукопроизводството, овощарството и животновъдството. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в лекция пред студенти от Тракийския университет в Стара Загора, посветена на стратегическите перспективи за развитие на земеделието и производството на храни у нас.В момента държавите-членки могат да получават обвързани помощи до 3.5% от общите средства на всяка страна по Първия стълб на Общата селскостопанска политика (ОСП) за подпомагане на икономически уязвими ферми и по екологични съображения.Държавният глава коментира, че въпреки ограниченията и изоставането в развитието на сектора през последните 20 години, в областта на земеделието и производството на храни България има безспорни конкурентни предимства. В страната ни се употребяват 650 вида лечебни растения, като 300 от тях се събират ежегодно. България се нарежда сред най-големите производители на подправки и билкови продукти в ЕС - 71% от производството в съюза или близо 40 хиляди тона през 2008 година. Страната ни също така е един от най-големите производители на етерични масла и най-големият производител в света на биологично розово масло, припомни държавният глава

Ето какво е станало на пътя (1:1, според полицията)

На 22.10.т.г. около 03.10 ч. на пътя от кв. „Ветрен” в посока Бургас, на около 300 м. след бензиностанция „Ромпетрол” възниква самостоятелен пътен инцидент с лек автомобил, който аварира вдясно от пътното платно, но водачът му не е пострадал. Движещият се в същата посока т.а. „Рено Премиум”, с пловдивска регистрация, с прикачено полуремарке, управляван от 39 год. Н.К. от Карлово, намаля скоростта си, в резултат на което е блъснат от пътуващият зад него т.а. „Скания”, с румънска регистрация, с прикачено полуремарке / цистерна/, управляван от ру...

Швейцарска банка пуска акции за хомосексуални

Американското подразделение на швейцарската инвестиционна банка Credit Suisse се впуска в дълбоки води. Началото на това слага предложението за инвестиции на пазара на акции, насочено към ЛГБТ - обществото (лесбийки, геи, бисексуални и трансексуслани), съобщи „Маркетплейс Американското подразделение на швейцарската инвестиционна банка Credit Suisse се впуска в дълбоки води. Началото на това слага предложението за инвестиции на пазара на акции, насочено към ЛГБТ - обществото (лесбийки, геи, бисексуални и трансексуслани), съобщи „Маркетплейс". Клиентите на управляващото дружество, разполагащи с капитал от 2 млн.

Швейцарска банка пуска акции за хомосексуалното общество

Американското подразделение на швейцарската инвестиционна банка Credit Suisse се впуска в дълбоки води. Началото на това слага предложението за инвестиции на пазара на акции, насочено към ЛГБТ - обществото (лесбийки, геи, бисексуални и трансексуслани), съобщи „Маркетплейс". Клиентите на управляващото дружество, разполагащи с капитал от 2 млн. Американското подразделение на швейцарската инвестиционна банка Credit Suisse се впуска в дълбоки води. Началото на това слага предложението за инвестиции на пазара на акции, насочено към ЛГБТ - обществото (лесбийки, геи, бисексуални и трансексуслани), съобщи „Маркетплейс". Клиентите на управляващото дружество, разполагащи с капитал от 2 млн.

Все още не е сигурно участието на сирийската опозиция в мирната конференция

Все още има препятствия пред организирането на мирната конференция за Сирия, която трябва да се състои през ноември в Женева. Единадесет западни и арабски страни от "Групата на приятелите на Сирия” се срещнаха с представители на сирийската опозиция в Лондон, като след срещата британският външен министър Уилям Хейг обяви, че са стигнали до съгласие, че президентът Башар Асад не може да играе роля в бъдещо правителство. Лидерите на Приятелите на Сирия проведоха среща с ръководители на бунтовниците, за да ги убедят да присъстват на голямата мирна конференция в Женева идния месец. Хейг заяви на пресконференция след срещата, че са се споразумели "за редица важни стъпки" и призова коалицията да се посвети на Женевската конференция. "Първо, ние се споразумяхме, че ще поставим обединената ни и колективна тежест зад процеса Женева-2, ръководен от ООН, който трябва да доведе до създаването по взаимно съгласие на преходно правителство с изпълнителни правомощия", заяви Хейг. "По дефиниция взаимното съгласие означава, че то може да бъде договорено със съгласието на Сирийската национална коалиция, така че Асад няма да играе роля в бъдещото правителство на Сирия", каза още Хейг. Председателят на Националната коалиция на опозиционните и революционни сили на Сирия Ахмад Джарба заяви, че опозицията няма да участва в мирните преговори "Женева 2", ако не бъде обявено, че целта на преговорите е отстраняването от власт на сирийския президент Башар ал Асад. На срещата на групата "Приятели на Сирия", която събра в Лондон представители на 11 западни и арабски страни, подкрепящи сирийската опозиция, Джарба предупреди, че сирийската опозиция рискува да изгуби доверие, ако отстъпи пред международния натиск и се включи в преговори, които нямат за цел отстраняването на Асад. "Хората ще престанат да ни вярват и ще гледат на нас като на предатели на революцията и на кръвта на бунтовниците", посочи Джарба, цитиран от Ройтерс. Националната опозиционна коалиция ще обсъди възможностите за участие в Женева-2 на генералното си събрание в Истанбул на 1 и 2 ноември, предаде ИТАР-ТАСС. "На този етап организацията не е взела никакво предварително решение за участието си в женевската конференция", каза говорителката на коалицията Сара Харкур. От изявлението й става ясно, че организациите, членуващи в коалицията, не са на еднакви позиции. Преди седмица една от тях - Сирийският национален съвет - заяви, че няма да изпрати свои представители в Женева. "Сирийският национален съвет заяви позицията си, но другите членове на коалицията ще се изкажат на общото събрание", заяви представителят на коалиц

131-ви протест срещу кабинета “Орешарски”

Снимка: Константин Павлов

И тази вечер протестиращите се събраха пред Министерски съвет, за да поискат оставката на управляващите, защото смятат, че задкулисието продължава да контролира властта у нас.

Хората дойдоха и да подкрепят президента Росен Плевнелиев, защото според тях той е започнал операция “Чисти ръце”, след като показа документите за имота си в Гърция. Протестиращите подкрепят и подетата от него инициативата за диалог с гражданите под формата на срещи-дискусии. Много от тях споделиха, че вече са се регистрирали на сайта на президентската институция и че утре ще присъстват на дискусията с президента.

Шествието, в което участваха около 300 души, стигна до парламента в 20,00 часа. Протестиращите скандираха “Мафия”, “Избори” и “Оставка”. Протестиращите се разотидоха половин час по-късно без никакви инциденти, а полицейското присъствие бе символично. 

Статията "131-ви протест срещу кабинета “Орешарски”" бе публикувана първо в OFFNews.bg.

Русо момиченце бе отнето от ромско семейство в Ирландия

Обезпокоени местни жители сигнализирали, че детето не прилича на останалите членове на семейството

144 сигнала за деца в риск от изоставяне са получени в отдел „Закрила на детето” във Варна от началото на 2013

144 сигнала за деца в риск от изоставяне са получени в отдел „Закрила на детето” във Варна от началото на годината. Това каза за Радио „Фокус” – Варна Ана Конукова - началник отдел „Закрила на детето" – Дирекция социално подпомагане – Варна.

Съхнещите гори зоват за помощ

Над 66 000 кубика иглолистна дървесина е засегнатата от съхнене в териториите, стопанисвани от Югозападното държавно предприятие в Благоевград, съобщава Дарик.
Инвентаризацията на площите, извършена до края на септември показва, че съхнат основно изкуствено създадените насаждения от бял и черен бор. Те са на възраст между 10 и 50 години.

Над 66 000 кубика иглолистна дървесина е засегнатата от съхнене в териториите, стопанисвани от Югозападното държавно предприятие в Благоевград, съобщава Дарик. Инвентаризацията на площите, извършена до края на септември показва, че съхнат основно изкуствено създадените насаждения от бял и черен бор. Те са на възраст между 10 и 50 години.

Линията на бедност се вдига на 251 лева

Линията на бедност се вдига на 251 лв. за 2014 г. За тази размерът й беше с 10 лв. по-малко. Решението ще бъде взето от кабинета в сряда, съобщи правителствената информационна служба. За изчисляване на размера на линията на бедност ежегодно се използват данните от изследването на бюджетите на домакинствата, провеждано от НСИ. Размерът е определен с оглед на гарантираното задоволяване на минималните жизнени потребности от храна и нехранителни стоки и услуги. Социалният министър Хасан Адемов обяви миналата седмица идея минималната работна заплата да бъде обвързана с линията на бедността, а също и с размера на средното трудово възнаграждение и инфлацията.

Дете падна от 7-я етаж и почина

Момченце на 4 години почина, след като падна от 7-я етаж на блок в квартал "Столипиново" в Пловдив, съобщи общинският съветник ДПС Бранимир Иванов.

Домът за хора с увреждания в Долно Драглище отпразнува 50-и рожден ден

Домът за възрастни хора с физически увреждания „Св. Пантелеймон” село Долно Драглище, община Разлог отпразнува своя 50-ти рожден ден. Юбилеят бе отбелязан с голяма торта, много танци, песни и усмивки на домуващите и на гостите. Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев и директора на дома Лилия Алтънина отправиха поздрав и пожелаха към всички присъстващи. Лилия Алтънина  сподели, че  ръководството на общината винаги е съпричастно с проблемите и нуждите на дома за подобряване качеството на социалната услуга. По време на тържественото отбелязв...

ЕК премахна ограниченията пред лечението в чужбина

Без ограничения при лечението в друга страна-членка на ЕС. Това постанови Европейската комисия със свое решение. Според новите норми за мобилност на пациентите, гражданите на страните-членки на ЕС ще могат да се лекуват в други страни с равностойни права. Цената на лечението ще се поема от националната здравна каса по тарифите на лекуващата страна, предаде bTV. Това означава, че ако например български гражданин се лекува в Германия, той плаща по германските цени, но след това НЗОК трябва да му възстанови разходите. Касата обаче плаща по цените в България, а разликата в цената на лечението на определено заболяване ще е за сметка на пациента. Ако в някои страни липсва лечение за по-редки болести, то тогава всичко е за сметка на здравната каса. При специфични и скъпи лечения с пр...

150 000 човека арестувани в Китай за корупция

/КРОСС/ За последните пет години близо 150 000 души са били арестувани от китайските власти по обвинения в корупция, съобщава „Ройтерс".Според главния прокурор на Китай не по-малко от 66 000 служители са били вкарани в затвора за вземане на подкупи, а около 23 000 души - за подкуп на длъжностни лица. В 4,8-те милиона разгледани наказателни дела сумата над подкупите надхвърля 1 милион юана. По-рано беше съобщено, че китайският политик Бо Силай е осъден на доживотен затвор по обвинение за подкуп, корупция и злоупотреба с власт.

Санкции от ЕС за земята? Плашат с дядо Торбалан!

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров установи, че гласуването на мораториума за продажба на земята ни на чужденци е победа не само за партията му, но най-вече за България и ще вдигне поне малко реномето на парламента в очите на хората.

Петър Кънев: Този път бюджетната пица има месце и малко мазнинка

НАП и митниците ще получат амбициозен план за събиране на приходи в хазната, за да могат да се гарантират заложените от властта харчове в бюджета за 2014 г. Това стана ясно от думите на зам.-председателят на бюджетната комисия в НС Петър Кънев. В интервю за Дарик той изреди мерките, които ще облекчат бизнеса, като подчерта, че заложените от кабинета параметри на бюджета за догодина могат да доведат до реален растеж. До късни часове в понеделник експертите от БСП и ДПС са обсъждали с премиера и финансовото министерство параметрите в бюджета за д...

Министър Греков: Ще направим пълна напоителна карта на страната

„Възстановяването на „Напоителни системи” е един от важните ни приоритети. Още следващата година ще направим пълен анализ за това, което е пропуснато. Ще направим и пълна напоителна карта за страната, тоест карта, в която да може да се поливат всички земеделски площи“, сподели пред журналисти в парламента министърът на земеделието и храните. „Възстановяването на „Напоителни системи” е един от важните ни приоритети. Още следващата година ще направим пълен анализ за това, което е пропуснато. Ще направим и пълна напоителна карта за страната, тоест карта, в която да може да се поливат всички земеделски площи“, сподели пред журналисти в парламента министърът на земеделието и храните.

Най-важните новини от деня, вторник, 22 октомври

Лидер по оборот на БФБ бяха земеделските бонове След края на търговията днес (22 октомври) индексите на "Българска фондова борса - София"...

САЩ отчете спад на безработицата

/КРОСС/ 148 000 нови работни места са създадени в САЩ през месец септември, съобщава АП. Според данни на Министерството на труда нивото на безработицата е намаляло от 7.3% през август до 7.2%. Резултатите бяха обявени със закъснение поради икономическите проблеми в САЩ. Икономистите обаче се надяваха на по-значително намаляване на безработицата в страната - на 180 хил. работни места. С най-много се е увеличила заетостта в сферата на професионалните и делови услуги. Само в областта на отидоха нивото на заетостта е паднало.

Най-важните новини от деня, вторник, 22 октомври

Лидер по оборот на БФБ бяха земеделските бонове След края на търговията днес (22 октомври) индексите на "Българска фондова борса - София"...

Турция с първия си онлайн секс шоп

Ислямски онлайн секс магазин, в който се продават презервативи, масажни масла и парфюми, беше основан Турция, превръщайки се в първия по рода си в мюсюлманската страна.

Уебсайтът на „Секс магазин Халал"представя своите продукти като "напълно безопасни", и в съответствие с ислямските норми. Интернет потребителите, които посещават сайта , ще могат Ислямски онлайн секс магазин, в който се продават презервативи, масажни масла и парфюми, беше основан Турция, превръщайки се в първия по рода си в мюсюлманската страна. Уебсайтът на „Секс магазин Халал"представя своите продукти като "напълно безопасни", и в съответствие с ислямските норми. Интернет потребителите, които посещават сайта , ще могат

Русокосо момиченце отнето от ромско семейство и в Ирландия

Русокосо синеоко момиченце бе отнето от ромско семейство в Дъблин след сигнал от обезпокоени местни жители, че не прилича на останалите членове на семейството, предаде ДПА. Няма данни 7-годишното дете да е било отвлечено, съобщи полицията. Момиченцето обаче е поставено под опеката на националната служба за здравеопазване, след като родителите, които настояват, че детето е тяхно, не са могли да докажат самоличността му. Представеният паспорт е бил твърде стар, а актът за раждане е бил счетен за незадоволителен, защото на посочената в него дата в болницата, където се твърди, че е било родено, няма регистрирани никакви раждания. Властите влезли в контакт със семейството, след като местен жител изпратил сигнал. Не се предвижда ДНК-тест. Момиченцето е в добро здраве. Това е втори случай за последната седмица на намерено в европейско ромско семейство дете, което може да е било отвлечено. Миналата седмица полицията в Гърция отне от ромско семейство 5-6-годишно момиченце, Мария, което не прилича по външен вид на ромите, които се представяли за негови родители.

Четиригодишно момченце полетя от 7-ия етаж

Четиригодишно момченце падна от 7-ия етаж на стълбищна площадка на блок в ромския квартал „Столипиново” в Пловдив и е починало на място.

Старите коли с по-високи данъци

Да отпадне данъчното облекчение за стари автомобили с катализатори предвиждат промените в Закона за местните данъци и такси, които бяха приети от народните представители на първо четене. Така данъкът за голяма част от шофьорите със стари автомобили ще се увеличи с 20 до 50 % от следващата година.

Ще има облекчения само за шофьорите на нови коли. Намалението ще бъде между 30 и 50 на сто в зависимост от нивото на екологичност и категорията на автомобила. Така шофьорите, които ще могат да ползват отстъпката от 50% за данъка върху автомобилите с мощност до 100 конски сили, трябва колите им да отговарят на европейските стандарти Евро 5 и 6. 30% отстъпка ще имат тези, на които отговарят на стандартите Евро 3 и 4.

Освен проектозакона, който бе подкрепен днес,  ще се гледа промяна и в размера на глобата за нарушението – преминаване на червен светофар, от 50 на 500 лв.

 

 

 

Репортаж гледайте в новините

 

 

   Анжелина Янева

 

Разкриха двама 15-годишни, потрошили люлка в ЦДГ

Две непълнолетни момчета потрошили люлка в двора на ЦДГ „Щастливо детство” – с.Раковски – установи полицията в Разград. Съоръжението било повредено за времето от 15.10 часа на 20 октомври до 7.00 часа на 21 октомври. Нанесените щети са за 300 лева. При проведените издирвателни действия е установено, че извършители на деянието са 15-годишните М.Ю. и Е.Х. от Раковски. По случая е образувана проверка.   ...

Нови електронни учебници за основно образование ще се ползват до края на годината

Ново поколение електронни издания за основното образование, предназначени за работа вкъщи, представиха експерти. Най-късно до 1 ноември ще бъде осигурен достъп до електронните издания за първи и втори клас. До края на тази учебна година ще бъдат достъпни и учебните пособия до седми клас.

Орехи за 5000 лв. откраднаха в Стражец

500 кг орехови ядки са откраднати през нощта на 20 срещу 21 октомври от стопански двор в село Стражец – съобщават от ОДМВР-Разград. Крадците разбили метална решетка на прозорец в складово помещение, собственост на 60-годишен мъж. Нанесените щети възлизат на 5000 лева. По случая се води досъдебно производство.   ...

ДПС иска съдът да обяви за противоконституционно решението за мораториума за земята

Парламентарната група на ДПС ще представи становище до Конституционния съд с искане решението за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на Република България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица до 1 януари 2020 г. да се обяви за противоконституционно. Това заяви на брифинг в пар Парламентарната група на ДПС ще представи становище до Конституционния съд с искане решението за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на Република България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица до 1 януари 2020 г. да се обяви за противоконституционно. Това заяви на брифинг в пар

ДПС сезира Конституционния съд за удължаването на мораториума за земята

Парламентарната група на ДПС ще представи становище до Конституционния съд с искане решението за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на Република България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица до 1 януари 2020 г. да се обяви за противоконституционно. Това заяви на брифинг в пар Парламентарната група на ДПС ще представи становище до Конституционния съд с искане решението за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на Република България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица до 1 януари 2020 г. да се обяви за противоконституционно. Това заяви на брифинг в пар

10 кандидати ще участват в президентските избори в Афганистан

/КРОСС/ От президентската надпревара в Афганистан спаднаха 16 от 26-те кандидати, съобщи AFP. По този начин, в изборите, които ще се проведат на 5 април следващата година, ще се включат 10 кандидати.Като фаворити за президентския пост са смятани бившият афганистански външен министър Абдула Абдула, по-големият брат на сегашния президент - Касим Карзай, и бившият финансов министър Ашраф Афгани. По-рано беше съобщено, че братът на Карзай иска да стане президент на Афганистан.

Очернят бежанците в опит да съберат гласове на изборите!

Петър Стоянов: Не е голяма разликата с българите, търсещи подслон навън

    


Евро 2016 тръгва по нови правила

УЕФА ще определя еднолично датите на срещите и съперниците в отделните мачове в квалификациите за Евро 2016.

4-годишно момченце загина след падане от 7-ия етаж на блок в „Столипиново"

Момченце на 4 години е починало, след като е паднало от 7-ия етаж на блок в квартал „Столипиново" в Пловдив, съобщи Дарик.

По думите на Бранимир Иванов, общински съветник на ДПС, детето е полетяло от стълбищна площадка, на която нямало парапет и е паднало на козирката.

Инцидентът е станал на 21 октомври на улица Момченце на 4 години е починало, след като е паднало от 7-ия етаж на блок в квартал „Столипиново" в Пловдив, съобщи Дарик. По думите на Бранимир Иванов, общински съветник на ДПС, детето е полетяло от стълбищна площадка, на която нямало парапет и е паднало на козирката. Инцидентът е станал на 21 октомври на улица

Доларът поевтиня рекордно спрямо еврото

Американският долар поевтиня рекордно спрямо еврото като падна до ниво от 1.3741, което е най-високият курс на европейската валута от ноември 2011 г., сочат данните на FactSet. Котировката на долара спрямо лева е 1.43033 по фиксинга на БНБ за 22 октомври. Поевтиняването стана след публикуването на данните за американската икономика, според които са разкрити 148 000 работни места през септември, което е по-малко от очакваните 185 000 нови работни места. Докладът на Бюрото за трудова статистика на САЩ показа обаче, че равнището на безработицата е спаднало неочаквано до 7.2% през септември - най-ниското ниво от ноември 2008 г. Данните бяха забавени с повече от две седмици поради частичния блокаж на дейността на федералното правителство. Според Камила Сътън, главен валутен стратег в Scotiabank, "сравнително слабите" данни за работните места могат да вземат превес над очакванията за евентуално ограничаване на покупките на облигации от страна на Федералния резерв още през 2013 г. В момента централната банка на САЩ изкупува активи в размер на 85 млрд. долара на месец. Паричните стимули пък традиционно поставят под допълнителен натиск долара.

7 години затвор за бившия шеф на "Каучук" в Пазарджик

/КРОСС/ Пазарджишкият окръжен съд осъди на 7 години затвор изпълнителния директор на фирма " Каучук" в Пазарджик Велко Генчев за безстопанственост. Той е признат за виновен, защото с умишлена безстопанственост и неправилно ръководство е насесъл щети на предприятието за над 1.5 милиона лева в периода 2001-2004 година. Свен това, като длъжностно лице той е сключвал и неизгодни сделки. Само една от тях е на стойност над 4 милиона лева, като в случая е продал 226 акции на дружеството на фирма от Сапарева баня. Генчев е признат за виновен и затова, че през 2006 година не е предприел необходимите действия по събиране на вземания от длъжници, от което най-голямото предприятие в Пазарджик е загубило над 7 милиона лева. Според обвинението това е класически пример как на практика са се източвали предприятията в страната. Бившият директор на „ Каучук" е осъден на 7 години затвор при първоначален строг режим. Присъдат подлежи на обжалване в 15 дневен срок. Това бе втори процес по тези обвинения, след като при първото му разглеждане от пазарджишките магистрати Генчев бе оправдан. Апелативният съд в Пловдив обаче върна делото за ново разглеждане, което вчера завърши с осъдителната присъда. Тя може да се обжалва в 15-дневен срок пред пловдивските апелативни магистрати.Това е втора присъда за заводския шеф след като Велко Генчев бе осъден на 1,5г. затвор по други обвинения свързани с пряката му работа

Проблемите с водата в Омуртаг ще продължат до 2014 година

Кризата с водата в Омуртаг се очаква да приключи чак през октомври следващата година, коментира пред журналисти заместник-министърът на регионалното развитие Добромир Симидчиев, информира бТВ. 
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева  

Той участва в обществено обсъждане на Стратегията за ВиК сектора на България. П Кризата с водата в Омуртаг се очаква да приключи чак през октомври следващата година, коментира пред журналисти заместник-министърът на регионалното развитие Добромир Симидчиев, информира бТВ. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева Той участва в обществено обсъждане на Стратегията за ВиК сектора на България. П

Антраник Шакариян: Демокрацията умря. Да живее комунизмът!

-Г-н Шакариян, общинските съветници като един гласуваха обществените превози във Варна да се извършват само по възлагане от Община Варна на собственото й дружество „Градски транспорт” ЕАД. Как ще коментирате този договор, който сякаш игнорира всички други превозвачи, включително и „Транстриумф холдинг” АД, независимо че дружеството вози по над 50% от линиите в града? - Ще отговоря на въпроса ви със смесени чувства.

Обезвредиха мощна бомба в Дагестан

Предотвратиха голям бомбен атентат в град Хасавюрт, в южната руска република Дагестан, предаде ИТАР-ТАСС. 
Мощна бомба е била поставена на около 300 метра от търговския център "Киргу", гласи съобщение на Националния антитерористичен комитет. Местни жители уведомили властите след като забелязали съмнителен предмет
Предотвратиха голям бомбен атентат в град Хасавюрт, в южната руска република Дагестан, предаде ИТАР-ТАСС. Мощна бомба е била поставена на около 300 метра от търговския център "Киргу", гласи съобщение на Националния антитерористичен комитет. Местни жители уведомили властите след като забелязали съмнителен предмет

Международна конференция за геостатистика ще се проведе в НСИ

От 23-и до 25-и  октомври, 2013 г. в София ще се проведе шестата  конференция на Европейския форум за геостатистика (ЕФГС) с партньорството на Националния статистически институт. 
ЕФГС е изградена професионална мрежа от експерти от 40 страни, включително и представители на съответните национални статистически институции. 
От 23-и до 25-и октомври, 2013 г. в София ще се проведе шестата конференция на Европейския форум за геостатистика (ЕФГС) с партньорството на Националния статистически институт. ЕФГС е изградена професионална мрежа от експерти от 40 страни, включително и представители на съответните национални статистически институции.

Използват невръстни дечица в нова схема за измами във Варна

Поредната схема за измама е в ход, използват и невръстни дечица, алармира в редакцията на Днес+ възмутен варненец. Той разказа как млада майка с бебешка количка е поискала пари уж за лекарства. Същият сценарий се повторил и на следващия ден отново в морската столица, при което мъжът се усъмнил.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване