Шеф на варненска болница ще дава обяснения за похарчена общински пари

Шефът на Тубдиспансера да даде в 5-дневен срок точен отчет за разходването на отпуснатите му близо 76 000 лв. от Общинския съвет в града. Това поиска по време на 28-мото заседание на местния парламент Марио Шиваров от БАСТА. Сумата е била преведена преди дни на закъсалото лечебно заведение, за да се разплати с лекарите, работещи в дружеството, но това явно не е станало, защото трима медици са напуснали работа, коментира общинският съветник.

Предлагат промени, засягащи собствеността на земеделските земи

Правото на собственост върху земеделски земи и земи от горския фонд да се придобива само от хора, пребивавали в страната повече от три години преди...

След седем години мълчание Северна и Южна Корея проведоха среща

/КРОСС/ За пръв път от седем години насам Северна и Южна Корея проведоха разговори на високо равнище, търсейки начини да подобрят отношенията си, след като стана ясно, че Югът подготвя военни учения заедно със Съединените щати, които разгневи Севера. Срещата бе организирана с необичайна скорост по предложение на Севера миналата седмица, а най-новият пример на противоречивите сигнали, идващи от Северна Корея, е фактът, че страната внезапно прекрати поканата, изпратена до САЩ за посещение от страна на специален пратеник, предаде Reuters. Двете страни се срещнаха в село на границата, без предварително уговорен дневен ред, въпреки, че са обсъдили редица въпроси, включително събиранията на семейства, разделени по време на Корейската война. Северът е настоял Югът и САЩ да прекъснат предвидените за този месец военни обучения. Твърди се, че лидерът на Северна Корея иска да посети и Китай - най-големият съюзник на Северна Корея и главен благодетел, за да подсили своята легитимност като лидер. Срещата се провежда една седмица преди планираното събиране на разделени по време на Корейската война семейства.  

Синът на китайския посланик в Македония ще бъде екстрадиран

Окръжният съд в Кюстендил постанови незабавна екстрадация на 32-годишния Ли Ян Пенк, син на китайския посланик в Македония, който бе хвърлен в Бобовдолския затвор, пише вестник "Вяра". В съдебната зала дойдоха китайският посланик , който отказа коментар по темата, както и другият му син и негов приятел със семейството си, сред които има и малко Окръжният съд в Кюстендил постанови незабавна екстрадация на 32-годишния Ли Ян Пенк, син на китайския посланик в Македония, който бе хвърлен в Бобовдолския затвор, пише вестник "Вяра". В съдебната зала дойдоха китайският посланик , който отказа коментар по темата, както и другият му син и негов приятел със семейството си, сред които има и малко

Енергоизточниците се изчерпват като фактор за икономически ръст

/КРОСС/ Руският президент Владимир Путин смята, че енергийните източници са изчерпали потенциала си на фактор за икономически ръст, предава ИТАР-ТАСС.На съвещание с членовете на правителството Путин е поискал от министъра на икономическото развитие Алексей Улюкаев да представи доклад за подготовката на дългосрочната макроикономическа прогноза, включваща резервите за икономическо развитие".„Досегашните фактори на икономически ръст, дори да не са изчерпани, меко казано, не работят така ефективно както преди", отбелязва Путин.  

Стартира гласуването на публиката за "Място в сърцето"

Националната кампания "Място в сърцето" се провежда за пръв път у нас и разчита единствено на гражданската инициативност

Изкараха луд Закса, разпалил скандала за далавери в бургаския затвор

/КРОСС/ Неудобните тук ги пращат в Ловеч, за да продължат схемите, каза в скандалното си телефонно интервю преди седмица затворникът Скандалният затворник Господин Димитров-Закса, който направи за смях цялата управа, надзиратели и администрация на бургаския затвор е пратен в лудница, пише Флагман.бг. Той е освидетелстван и още днес ще бъде конвоиран до Ловеч, където има затворническо крило на психиатричната клиника. Че може да се стигне до този вариант предупреди и Закса в скандалното си телефонно интервю преди седмица. „Неудобните тук ги пращат в Ловеч, за да продължат схемите си", каза тогава Закса, явно предусещайки съдбата си. Той ще остане в Ловеч до изтърпяването на наказанието си - октомври 2014 година. "Ще лежи там и като излезе ще е регистриран като луд. Така после каквито и неща да разказва, управата на бургаския затвор ще го обявят за откачен и ще са чисти пред прокуратурата" - коментираха днес затворници. Припомняме, че Закса преди седмица даде над 10-минутно интервю по телефона, в което извади на бял свят скандални твърдения за злоупотреби в затвора. Разговорът му с представителите на медиите бе прекъснат от надзиратели, а на всички стана ясно, че Закса изяде здрав тупаник. Веднага след това той бе изолиран в самостоятелна килия.  

Audi представи S1 и S1 Sportback

Най-малките "спортисти" на компанията разполагат с мощност от 231 к.с.

    


Иран подготвен за "решителна битка" срещу САЩ и Израел

„Не сме враждебно настроени към страните от региона

Община Димитровград кандидатства за кредити за Водния проект

За кредити за финансиране на проекта за реконструкцията и доизграждането на канализационната мрежа на Димитровград ще кандидатства общината. По този повод администрацията организира публично обсъждане на 17 февруари, понеделник от 17:00 часа в зала „Гросето”.

Общата стойност на проекта е 13 млн. лв., като безвъзмездна финансова помощ  е в размер на 12 414 686,12 лв., а задължителният финансов принос на общината – 595 884,12 лв.

Разработката се финансира, чрез авансови и междинни плащания от страна на УО на ОПОС и два кредита от фонд ФЛАГ – мостови кредит до 2 281 460 лв. и кредит за съфинансиране на собственото участие на общината в размер до 595 884 лева, информират от администрацията.

Срок на погасяването му е до 36 месеца, от подписване на договора за кредит  с възможност за предсрочно погасяване изцяло или на части, без такса за предсрочно погасяване.

Проектът е разработен от Община Димитровград. Материалите са на разположение всеки работен ден от 08.30 до 17.00 часа, в административната сграда на Община Димитровград, уточниха от там.

Хасково Новини

Външно министерство продава имот в Лайпциг за над 1.6 млн. евро

Правителството реши да продаде сграда в Лайпциг и три апартамента в Кайро.   Имотът в Германия е построен през 1911 г. и е обявен за паметник на културата. Намира се в историческия център на Лайпциг и е част от архитектурния комплекс около църквата "Св. Томас".   Състоянието му не отговаря на изискванията за ползване на жилищна и търговска площ.   Местоположението на имота и изискванията за поддържане и ремонтиране на сгради - паметници на културата, изискват значителни средства, с каквито България не може да се ангажира. Кабинетът определи продажната цена да бъде не по-ниска от 1 601 000 евро, съобщиха от правителствената пресслужба.   Апартаментите в Кайро се намират относително далече от посолството и от години не се ползват по предназначение. Те не са необходими за нуждите на задграничното ни представителство, тъй като България разполага с голям брой имоти в египетската столица, които осигуряват изцяло нуждите на дипломатическата ни мисия. Продажната цена на всяко от жилищата ще бъде не по-ниска от 650 000 ег. лири (около 68 636 евро).   Със средствата от продажбите ще бъдат санирани други имоти на българската държава, които се ползват по предназначение и състоянието им изисква неотложни ремонти дейности.

АЦБ намекна, че може да повиши лихвите през втората половина на 2015 г.

Централната банка повиши прогнозата си за растеж на Великобритания през тази година от 2,8% на 3,4%

    


Дори в трамвая не всичко е наистина загубено

Случвало ли ви се е, когато полузаспали се прибирате от работа и нищо не е в състояние да ви накара да се съсредоточите, да осъзнаете, че ви липсват любимите ръкавици, чадърът или не дай си Боже ключовете? Е, да, на кого не се е случвало. Оказва се, че най-често хората губят своите вещи в градския транспорт. Случвало ли ви се е, когато полузаспали се прибирате от работа и нищо не е в състояние да ви накара да се съсредоточите, да осъзнаете, че ви липсват любимите ръкавици, чадърът или не дай си Боже ключовете? Е, да, на кого не се е случвало. Оказва се, че най-често хората губят своите вещи в градския транспорт.

Край Добрич задържаха 8 сирийци, скрити в тайник на камион

Полицията задържа осем сирийци и двама румънски граждани в района на Добрич, съобщават от пресцентъра на МВР. 

Тази сутрин в 4 часа екип на гранична полиция от ГПУ-Генерал Тошево спрял за проверка товарен автомобил с румънска регистрация. В него пътували двама мъже с инициали С. А. и В. М. съответно на на 28 г. и 35 г. Пътниците се оказали румън Полицията задържа осем сирийци и двама румънски граждани в района на Добрич, съобщават от пресцентъра на МВР. Тази сутрин в 4 часа екип на гранична полиция от ГПУ-Генерал Тошево спрял за проверка товарен автомобил с румънска регистрация. В него пътували двама мъже с инициали С. А. и В. М. съответно на на 28 г. и 35 г. Пътниците се оказали румън

КНСБ и КРИБ: Трябва ни развитие на индустрията, а не рестарт

Синдикатът и работодателската организация посочиха секторите, в които са необходими допълнителни инвестиции

    


НС отхвърли предложението за задължително гласуване

София /КРОСС/ Народните представители отхвърлиха предложението за задължително гласуване в проекта на нов изборен кодекс. Предложението бе внесено от Цецка Цачева, Десислава Атанасова, Данаил Кирилов, Красимир Ципов, Димитър Лазаров, Емил Радев, Снежина Маджарова и Желязко Желязков.Според текста „всеки избирател има право на един глас, който е длъжен да упражни. При произвеждане на избори по смесена система всеки избирател има право на един глас, който е длъжен да упражни за избор в едномандатен изборен район и един глас, който е длъжен да упражни за избор в многомандатен изборен район".„За" предложението гласуваха 55 народни представители, „против" - 100, шестима се въздържаха.Не мина и предложението на депутата от „Атака" Павел Шопов лица с двойно гражданство да нямат право да бъдат избирани и да избират народни представители, органи на местна власт, членове на Европейския парламент, президент, както и да участват в референдуми.

Коя е "Пазителка на тайните"

Кейт Мортън поднася роман с готически привкус

    


С 2,5% намаляват наетите на работа през декември 2013 г.

По предварителни данни на Националния статистически институт (НСИ) наетите лица по трудово и служебно правоотношение към края на декември 2013 г. намаляват с 57.1 хил., или с 2.5% спрямо края на септември 2013 г., като достигат 2.21 милиона.

Край! Няма да гласуваме задължително, нито в нета!

Мнозинството не прие предложението на ГЕРБ в Изборния кодекс да се запише, че всички българи трябва да ходят задължително до урните.

Обраха хотел в Слънчев бряг

Бургас КРОСС/ Полицаи разследват голяма кражба в хотел в Слънчев бряг, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Бургас. Вчера, около 11.30 ч е получен сигнал от 52-годишен старозагорец, че за времето от 20 януари до 11 февруари е проникнато в 6 хотелски стаи на хотел в Слънчев бряг. Откраднати са шест бойлера, шест 14-инчови телевизора "Нео", шест климатика - вътрешни и външни тела, пет алуминиеви врати с касите, 4 вградени гардероба, шест легла, три матрака, 6 душ-батерии и 6 обикновенни осветителните тела от баните и стаите. По случая работят служители на Районно управление "Полиция" - Несебър.  

Катар 2022 обеща по-добри условия на труд за строежа на стадионите


Организаторите на Световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. обещаха по-добри условия на труд за работниците, които изграждат стадионите домакини.

Страната от Персийския залив получи сериозни критики за отношението си към строителите и предупреди с глоби и наказания изпълнителите на обектите.

Напрежението над Катар се засили през септември. Тогава английският вестник "Гардиън" разкри смъртта на дузина непалски работници през лятото, след като не са получили...

Кметът на Варна: Запълването на "Дупката" е добра задача за т.нар- варненско лоби във властта.


Прословутата "Дупка", в сърцето на Варна, може да стане добра задача за работа за т.нар- варненско лоби във властта. Това каза кметът на града Иван Портних (ГЕРБ).

Става дума за започнатия през 1984 г. строеж на универсален магазин, който след падането на комунистическия режим у нас бе замразен на етап изкоп. От тогава до сега ямата се използва като платен паркинг. В продължение на близо 20 години бараките, поставени в периферията й, бяха отдавани под наем срещу 140 лв. на кв.м. От...

БСП ще направи всичко да не се случи исканото "абсурдно" поскъпване на тока

Като "абсурдно и безумно" определи исканията на електроразпределителните дружества за поскъпване на тока от 1 юли зам.-председателят на парламентарната комисия по енергетика Явор Куюмджиев пред БНР във вторник.   Коментарът му дойде, след като миналата седмица от ЕВН заявиха, че ще поискат повишаване на тарифите им между 7 и 9 на сто, в противен случай ще се влоши качеството на услугата електроснабдяване. Преди два дни и от "Енерго-Про" казаха, че подобно повишение ще отговаря на реалността и ще е под тарифите от миналия месец март, когато започна свалянето на цените на три стъпки. Дружеството още няма разчети, както и ЧЕЗ, откъдето също смятат, че при тези тарифи системата не може да издържи, тъй като доставчиците купуват енергията за 107 лв. мегаватчас, а трябва да я продават за 90 лв. на клиентите си.   Куюмджиев обаче заяви, че "ако зависи от нас, ние ще направим всичко възможно това увеличение, което за мен е абсурдно, тяхното искане имам предвид, да не се случи".   "В крайна сметка решава обаче Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, която, всички знаем, е независим орган. Но аз се надявам, че колегите също ще проявят разум и ще се съобразят с безумието, което тези хора отново искат. В крайна сметка за нас е най-важен българският гражданин, който не може да бъде рекетиран вече по този начин", посочи депутатът от БСП.   Според него е недопустимо тези компании "непрекъснато да се вайкат и да казват: ние сме много нещастни, трябва винаги да ни давате пари, за да можем да си гарантираме печалбите".   "За мен е по-странен един момент, а именно защо тези компании винаги желаят инвестициите им да бъдат възвърнати в рамките на една година и гарантирано от държавата. Това, което те се опитват да направят и вече девет години правеха, за пръв път не им се случи миналата година, е, че казват: ние, за да поддържаме мрежата и да инвестираме в развитието й, ни трябват 100 единици, моля те, скъпа държаво, дай ни на нас 108 единици и ни гарантирай 8-те процента печалба в рамките на тази година. Един, всеки нормален бизнес трябва да инвестира в своето бъдещо развитие - ако трябва собствени средства, ако трябва заемни средства, прави си бизнес план, развива мрежата, привлича нови клиенти, събира от тях своите приходи и с добро управление прави печалби", коментира Куюмджиев.   Той отхвърли упреците, че правителството прави всичко възможно, за да удържи цената на тока до изборите за европарламент през май. "Няма такова нещо, защото. . .много пъти съм го казвал, тези две намаления на електроенергията, които се получиха през миналата година, бяха на база балансиране по нов начин на целия сектор. Успяхме да намерим резерви, които, да кажем, преди това беше злоупотребявано с тях и вместо да заминават в джобовете на определен брой, краен, малък хора, послужиха за основа, здрава основа за намаляване на цените за всички", каза Куюмджиев. По думите му за бизнеса цените спаднали с 15 процента, "така че смятам, че сме на прав път, и не вярвам да се стигне до увеличаване на цените по никакъв повод".   Куюмджиев все пак призна, че "по принцип може би има някакъв малък резон в това, че енергийната система е недофинансирана. Според него обаче това не било защото цената е ниска, а "защото има някои все още неефективности в цялата система". "Когато те се отстранят, повярвайте ми, количеството парични потоци, които влизат в енергийната система, са достатъчни за нейното нормално функциониране, включително и поддръжката й.", смята социалистът   "След промените, които направихме в закона, и премахването на зелените и другите цветни добавки от таксата пренос, тя стана на едни нормални европейски нива и в момента цялата енергетика работи на почти сто процента капацитет. Всяка секунда ние изнасяме между 1400 и 1600 мегавата за всички съседни страни, та дори и за Италия. Това са огромни парични потоци, които влизат в българската енергетика, и по този начин може да се компенсира, ако щете, и това леко намаление на цените, което реализирахме миналата година", заяви зам.-председателя на енергийната парламентарна комисия.

Хасковски творци защитиха Баба Яга

Творци от Хасково определиха като смехотворни нападките на част от местните свещеници против скулптурата на Баба Яга в центъра. От месец ноември  миналата година религиозната институция в Хасково организира и подписка срещу приказния герой.

Днес  парафите бяха внесени в Общинска администрация.

Ето как коментираха ситуацията известни хасковски творци-  актьорът Янко Митев и художничката Мара Латева :

 

Click here to view the embedded video.

 

Анжелина Янева

Възобновиха евакуацията на жители от Хомс

/КРОСС/ Възобновена е операцията по евакуиране на жителите на обсадените райони на сирийския град Хомс и доставката на помощи. Това съобщи за „Франс прес" губернаторът Талал Барази.„В 11 ч. местно време хранителните помощи успяха да влязат в града", каза той и добави, че се очаква колите, доставили помощта, да евакуират група цивилни при напускането му. По-рано губернаторът на града съобщи, че примирието ще бъде удължено колкото е необходимо, за да може евакуацията да продължи. Повече от 1 200 души успяха да напуснат града от петък досега благодарение на постигнатото примирие. До късно снощи продължиха дискусиите за това как да продължи евакуацията и да бъдат доставени повече храни и лекарства в Стария град.

Полицията провери съмнителен багаж в метрото

Влакчетата временно не спираха на станция "Европейски съюз"

    

Полицията проверява съмнителен багаж в метрото

Влакчетата не спират на станция "Европейски съюз"

    


Дават еднократна помощ на най-бедните в края на зимата

Правителството обмисля еднократно подпомагане на най-бедните в страната, не само на пенсионерите сред тях. Това ще стане в края на зимата, а още се правят изчисленията колко хора се нуждаят от социалната инжекция и каква сума ще е възможно да се отдели, стана ясно от думите на социалния министър Хасан Адемов.

„Царевград Търнов" със „Златен приз" за най-добър атракционен комплекс

Велико Търново/КРОСС/ Мултимедийният посетителски център „Царевград Търнов" във Велико Търново е отличен със „Златен приз" за „Най-добър атракционен комплекс" на 2013 г. Това съобщиха от туристическия информационен център. Наградата ще бъде връчена на 14 февруари по време на ХХХI-та Международна туристическа борса „Ваканция и СПА Експо" в София. Тя се присъжда за единадесети път от списание „Туризъм и отдих", съорганизатоор на изложението. Златните призове се връчват ежегодно на лидерите, допринесли за развитието на туризма в България за висока култура на обслужването и професионален мениджмънт. Международна туристическа борса „Ваканция и СПА Експо" тази година се провежда от 13 до 15 февруари в Интер Експо Център София и на нея Велико Търново се представя с атрактивен щанд от 42 кв.м., посветен на кандидатурата на града за Европейска столица на културата 2019. В рамките на изложението Общинската агенция по туризъм „Царевград Търнов" ще представи възможностите за целогодишен културен, конгресен, религиозен и сити туризъм във Велико Търново. Акцент в участието на борсата ще е съвместният проект на общините Велико Търново, Горна Оряховица и Дряново „Бяло, пурпурно, синьо, зелено - следите на вечността

Жена скрила 6 бона от обир в замразени пилета

 
6640 лева в пачки открили разследващите в две замразени пилета във фризера на 21-годишната Гергина Пейкова от с. Бяга, Пазарджишко.
Младата жена сама посочила къде е скрила парите, които били част от нейния дял от крупен обир в девинското село Триград, станал на 22 март 2013 г. За нестандартното скривалище се разбра по време на дело в окръжния   6640 лева в пачки открили разследващите в две замразени пилета във фризера на 21-годишната Гергина Пейкова от с. Бяга, Пазарджишко. Младата жена сама посочила къде е скрила парите, които били част от нейния дял от крупен обир в девинското село Триград, станал на 22 март 2013 г. За нестандартното скривалище се разбра по време на дело в окръжния

Адемов иска сериозна дискусия за демографската криза

София /КРОСС/ Нужна е сериозна публична дискусия за демографската криза в България. Това каза министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. По думите му от 1989 до 2006 година тази политика е изцяло загърбена - стратегиите не са работещи. Министърът отбеляза, че демографският срив е не само български, но и в Европа. „В Европа населението остарява, но не намалява, а в България и двете се случват. За 2012 година хората на 65 години са 1,4 млн. души; 9,5% на 1000 е раждаемостта в България, а в Европа е 10,4% на 1000, посочи Адемов. Той допълни, че намаляват и жените, които са във способната фаза на раждаемост. Момичетата от 0 до 14 години през 2014 са 485 000. По отношение на смъртността, показателите за България са 15 на хиляда за 2012 година. 10927 са починали в България. Около 40000 намаля населението на България. Един среден голям областен град се заличава от територията на България. 536 бебета са починали през 2012 година, като 5,7% е коефициентът на смъртност сред бебетата в България. Всички тези индикатори са повод за сериозна публична дискусия, на базата на които да се приемат мерки с хоризонтален характер и да засягат всички политики", посочи той и добави, че няма министерство или съвет, или национална стратегия, която да отговаря за проблема с демографската криза.През последните 4 години е на лице загърбване на административния капацитет и заличаване на дирекции, които се занимават с демографска политика, каза още министърът

Мъж, пребил майка си до смърт, ще лежи 24 години в затвора

Пловдивският окръжен съд осъди Диян Петров, който убил умишлено майка си по жесток начин. Той ще лежи 24 години в затвора при строг режим, съобщиха от пресцентъра на съда.

Темида го призна за виновен, тъй като на 08 октомври 2013 г. в град Сопот умишлено е умъртвил майка си Иванка Нешева на 71 години. Според съдията деянието е извършено по Пловдивският окръжен съд осъди Диян Петров, който убил умишлено майка си по жесток начин. Той ще лежи 24 години в затвора при строг режим, съобщиха от пресцентъра на съда. Темида го призна за виновен, тъй като на 08 октомври 2013 г. в град Сопот умишлено е умъртвил майка си Иванка Нешева на 71 години. Според съдията деянието е извършено по

И част от "Траката" остана без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради аварии следните райони ще са без вода днес във Варна: - местност Траката ул.7, ул.11 и ул.12 до 18 часа. Припомняме, че по-рано днес без вода останаха следните места: - части от местност Евксиноград, к.

Как да премахнем главоболието с хомеопатия?

Кое е подходящото хомеопатично средство

    


Най-високата сграда в света може да остане без ... асансьори

Заради спор за неплатени общи разходи компанията, която управлява Бурж Халифа в Дубай, може да преустанови обслужването ѝ

    


Официално от МВР: Пеевски ходил 40 пъти при Цветанов

Делян Пеевски е ходил 40 пъти в МВР, когато министър беше Цветан Цветанов. Това става ясно от справка, направена от МВР и подписана от началника на кабинета на вътрешния министър, изпратена до агенция Фокус.

БСП: Чужденци да купуват земя след 3 г. пребиваване

Решение в закона намира проблемът с ползването на пасища от земеделски производители. Създават се определени изисквания в рамките на допустимите от ЕС условия по отношение на придобиването на земеделска земя от чужденци.

Как работят пробиотиците и защо да избера българското

Според определението на Световната здравна организация, пробиотиците са тези живи микроорганизми, които, прилагани в адекватни количества, оказват оздравителен ефект на организма.  Тяхното в...

Русия заплашва да блокира резолюция на Съвета за сигурност за Сирия

Русия заплашва да блокира приемането на нова резолюция на Съвета за сигурност на ООН относно хуманитарната ситуация в Сирия, предаде БНР. Предложената от Запада резолюция създава основа за силова нам...

Бързо решение за Кипър

Във вторник лидерите на кипърските турци и гърци изразиха желанието си за постигане на „възможно най-бързо споразумение” за обединяването на средиземноморския остров след подновя...

Депутат от ГЕРБ е вкарал протестиращите жени, които замериха БСП с плакат "Оставка"

Депутатът от ГЕРБ Александър Ненков, син на конституционния съдия Румен Ненков, е човекът, който е вкарал двете протестиращи жени, хвърлили плакат с надпис "Оставка" право в парламентарната ...

МЗ: Случаите на грип в страната намаляват

През изминалата 6-та седмица от 3 до 9 февруари са регистрирани 6090 случая на грип и ОРЗ, срещу 8968 за предходната 5-та седмица, съобщиха от Министерство на здравеопазването, предаде БГНЕС. Общат...

Най-смешните кучешки признания

Ако можеше кучето Ви да си каже причините за пакостите си в комбинация с виновния си поглед, то смехът щеше да е още повече. Представяте ли си тъкмо когато сте най-изморен и искате да си ленете на ди...

Още едно дете почина от усложнения след грип

Добрич/КРОСС/Още едно детенце на две години и половина е починало в добричката болница от усложенения от грипната епидемия, съобщи директорът на здравното заведение д-р Красимир Николов, цитиран от "Стандарт". Детето е било докарано твърде късно в здравното заведение и въпреки усилията на реаниматорите заради тежка полиорганна недостатъчност след 12-часова борба за живота му е починало, каза лекарят. В края на януари за часове от усложнения почина и момченце на година и осем месеца. Д-р Николов припомни, че от референтната лаборатория в столицата бе потвърден случай на щам на свински грип, от който в отделението по реанимация лежеше мъж на над 60 години. „Макар че отмениха грипната епидемия, не може да се каже, че все още пикът на заболяването отшумява. Обръщаме внимание на хората при първите симптоми на заболяване да търсят личните си лекари, които да ги насочват при нужда и към специалисти" - добави д-р Николов. Той гарантира, че в момента многопрофилната болница разполага със специалисти във всички направления, но допълни, че здравното заведение е готово да помогне и финансово на млади колеги във всички специалности, които изберат да работят в здравното заведение по време на специализацията си. Директорът на болницата допълни, че се обмисля идея отново да се възстанови обучението на медицински сестри, като припомни, че преди години в града имаше филиал на Варненския медицински университет

Екстрадират сина на китайския посланик от Бобов дол в Македония

Окръжният съд в Кюстендил постанови незабавна екстрадация на 32-годишния Ли Ян Пенк, син на китайския посланик в Македония, който бе хвърлен в Бобовдолския затвор, пише вестник Окръжният съд в Кюстендил постанови незабавна екстрадация на 32-годишния Ли Ян Пенк, син на китайския посланик в Македония, който бе хвърлен в Бобовдолския затвор, пише вестник "Вяра". В съдебната зала дойдоха китайският посланик , който отказа коментар по темата, както и другият му син и негов приятел със семейството си, сред които има и малко

Приеха бюджета на Варна от 222 млн. лева

С 32 гласа „за” , 8 "против", един "въздържал се" и 7 отсъстващи общинските съветници приеха бюджета на Варна за тази година. Общият му размер е 222 070 000 лева, или с около 11 милиона повече в сравнение с 2013-та.

Най-добрият подарък за Свети Валентин - секси фотосесия

Вижте няколко фотосесии на бельо, които може да ви вдъхновят

    


СГС спаси Доган от близка среща с Енимехмедов

София /КРОСС/ Софийски градски съд не уважи искането на Октай Енимехмедов Ахмед Доган да бъде призован за свидетел на следващото заседание. Съдът намира, че не са налице основания за промяна на решението на съда по отношение на разпита на свидетеля Ахмед Доган, предвид факта, че е наблюдавал деянието от най-близко разстояние. Съдът посочи, че са разпитани свидетели, които са били на достатъчно близко разстояние, а също така, че има достатъчно записи от камери, на които е видно деянието. С разпита на този свидетел няма да се извлекат допълнителни факти, е становището на съда.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване