Митничари дебнат в нета за валутни далавери

Целта на нововъведението: ограничаване на контрабандата

    


Шумахер получил възпаление на белите дробове

Лекуват германеца от пневмония, която влошава състоянието му

    


„Тойота" изтегля близо 2 млн. автомобила

/КРОСС/ Японският гигант „Тойота" изтегля 1.9 милиона автомобила по целия свят от хибридния модел „Приус" заради проблем, който може да доведе до внезапното спиране на возилото.В свое изявление компанията посочва, че има проблем със софтуера, използван за контролиране на конвертора за мощността. „В ограничени случаи хибридната система може да откаже и автомобилът да спре в движение", се казва в съобщението на „Тойота".

Бареков: Искаме оставката на шефа на БТА за манипулация

„България без цензура“ иска оставката на шефа на БТА Максим Минчев. Това обяви в предаването „Гореща точка“ по TV7 лидерът на партията Николай Бареков. Искането е заради старо изследване на „Алфа рисърч“, което вчера бе пуснато от държавната медия и отразено от други медии.

Кабинетът обсъжда мерките за намаляване на административната тежест

На днешното седмично заседание правителството ще разгледа трети пакет от мерки за намаляване на административната тежест. "Двадесетте и шест...

Как продавачите на жилища в Испания сами прогонват купувачите

Очакванията за цените на имотите са доста по-оптимистични в сравнение с цените, на които купувачите са готови за сделка

    


Запален ширм вдигна на крак два екипа на варненската пожарна и кола на бърза помощ

Запален ширм вдигна на крак варненската пожарна, видя репортер на Moreto.net. Действието се разви снощи малко преди 21 часа в района на Спортна зала на ул. "Морска сирена" №13 във Варна.. На мястото на инцидента бяха изпратени два пожарни екипа, както и екип на спешна помощ.

Журналисти: Борисов все още не е задраскал Цветанов, но тотално го оголи

Т.нар."мои" медии действат или като бухалки или като чадърчета, смята Иван Бедров. Политическата власт вече така се е деформирала, че изглежда като организирана престъпна група, заяви Петьо Цеков.

Над 10 км е опашката от тирове на Капитан Андреево

Над 10 км е опашката от тирове на граничния пункт "Капитан Андреево", съобщи Би Ти Ви. По информация на "Фокус" на другия българо-турски пункт - "Лесово - Хамзабейли, опашката е 7 км.

Блокадата на границата с Турция продължава заради нерешения двустранен спор за броя на еднократните транспортни разрешителни, които България и Турция взаимно си издават. От края на януари голяма част от превозвачите  - главно малкият и средният бизнес, не могат да работят. Причината е, че именно те...

Често спират тока на роми, излизат на бунт

В ромската махала на село Микрево избухна бунт заради честите спирания на тока, показа репортаж на TV7. 
Според живеещи в селото от тези хора 53-ма си плащат редовно тока, докато останалите се закачват незаконно и нямат електромери.

Идват от ЧЕЗ, откачват незаконните връзки и си тръгват, разказват потърпевши. С това проблемът не се решава В ромската махала на село Микрево избухна бунт заради честите спирания на тока, показа репортаж на TV7. Според живеещи в селото от тези хора 53-ма си плащат редовно тока, докато останалите се закачват незаконно и нямат електромери. Идват от ЧЕЗ, откачват незаконните връзки и си тръгват, разказват потърпевши. С това проблемът не се решава

Обсъждат промените в Закона за стоковите борси

София /КРОСС/ Започва дискусия за промените в Закона за стоковите борси и тържищата. Участие в нея ще вземат браншът, на ресорните министерства, Агенцията по безопасност на храните и Комисията за защита на потребителите. Акцент в дебата ще бъде намерението да се закрие Държавната комисия по стоковите борси и тържищата, която в момента действа като регулатор, а функциите ѝ да поема МИЕТ, със съдействието на Агенцията за безопасност на храните и Комисията за защита на потребителите. Предложението се мотивира с административната реформа.

Ремонтират над 270 км второкласни и третокласни пътища

По предложение на областните управители приоритетно в списъка за ремонти за включени над 270 км второкласни и третокласни пътни участъци от републиканската пътна мрежа, които не са ремонтирани от години и са в изключително лошо състояние.

Роми на бунт в Микрево, често им спирали тока

В ромската махала на село Микрево избухна бунт заради честите спирания на тока, показа репортаж на TV7. 
Според живеещи в селото от тези хора 53-ма си плащат редовно тока, докато останалите се закачват незаконно и нямат електромери.

Идват от ЧЕЗ, откачват незаконните връзки и си тръгват, разказват потърпевши. С това проблемът не се решава В ромската махала на село Микрево избухна бунт заради честите спирания на тока, показа репортаж на TV7. Според живеещи в селото от тези хора 53-ма си плащат редовно тока, докато останалите се закачват незаконно и нямат електромери. Идват от ЧЕЗ, откачват незаконните връзки и си тръгват, разказват потърпевши. С това проблемът не се решава

Учат катаджии да ловят дрогирани шофьори

Разширени зеници, изпотяване, зачервяване, нервни тикове... Това са част от признаците, по които ченгетата от КАТ и “Магистрална полиция” ще могат да разпознават дрогирани шофьори.
От вчера стартира обучението на 200 пътни полицаи от Софийска област, което се води от експерти в Националния център по наркомании (НЦН). След 11 март подобни курсове Разширени зеници, изпотяване, зачервяване, нервни тикове... Това са част от признаците, по които ченгетата от КАТ и “Магистрална полиция” ще могат да разпознават дрогирани шофьори. От вчера стартира обучението на 200 пътни полицаи от Софийска област, което се води от експерти в Националния център по наркомании (НЦН). След 11 март подобни курсове

Икономисти оценяват положително срещата между правителството и бизнеса

Бизнесът иска предсказуемост като държавна политика, коментира Петър Ганев

    


Днес да почерпят

Борислав Михайлов, президент на Българския футболен съюз, 51 г.

Добромир Симидчиев, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, 40 г.

Иван Абаджиев, треньор по вдигане на тежести, 82 г.

Иванка Сандулова, технически секретар във в. "Труд".

Чл.-кор. Йордан Стаменов, ядрен физик, 74 г. 

Кирякос Аргиропулос, режисьор, ди Борислав Михайлов, президент на Българския футболен съюз, 51 г. Добромир Симидчиев, зам.-министър на регионалното развитие и благоустройството, 40 г. Иван Абаджиев, треньор по вдигане на тежести, 82 г. Иванка Сандулова, технически секретар във в. "Труд". Чл.-кор. Йордан Стаменов, ядрен физик, 74 г. Кирякос Аргиропулос, режисьор, ди

Вачкова започва "Шоуто на Марта"

От два дни Мартина Вачкова е в София и чете сценария на новото си предаване. Работата по него наистина е много и затова актрисата спонтанно реши да отиде в Рим за няколко дни миналата седмица. По време на ваканцията тя се срещна с Антоанета Николова, кореспондента на Би Ти Ви в Италия. Освен това Вачкова вечеря и с приятелката си Дарина Павлова и 3 От два дни Мартина Вачкова е в София и чете сценария на новото си предаване. Работата по него наистина е много и затова актрисата спонтанно реши да отиде в Рим за няколко дни миналата седмица. По време на ваканцията тя се срещна с Антоанета Николова, кореспондента на Би Ти Ви в Италия. Освен това Вачкова вечеря и с приятелката си Дарина Павлова и 3

Лозанов: Най-рискованите зависимости са политическите

София /КРОСС/ Ако един журналист се превърне в политик, той престава по самата си същност да бъде журналист. Двете роли са конфликтни помежду си. Не можеш да ги практикуваш едновременно, коментира пред БНТ шефът на СЕМ доц. Георги Лозанов. По думите му журналистиката трябва да е независима и това не е някакво пожелание към нея, самата й същност е такава. Най-рискованите зависимости са политическите, подчерта Лозанов. Според него в закона трябва да се вкара термина „политическа реклама". В европейските държави е въпрос на професионализъм и възпитание да не допускаш такова смесване. Необходимо е да има някакъв тип ново регламентиране между медиите и политиката. Предлагам този инструмент с политическата реклама. Когато има реклама, започват да звучат звънци и аларми - сега навлизаш в една територия, която ще повлияе на твоя избор. Този избор и в политическо отношение е такъв. Ако някой ти диктува нещо, а не прави журналистика, трябва поне да бъдеш предупреден, посочи Лозанов. Според него е редно зрителят да знае мотивите на този, който говори. Затова било важно да се знае собствеността на медиите.Шефът на СЕМ прогнозира една много тежка предизборна кампания. След изборите не излязохме от предизборната ситуация. Вдигна се тона на говорене. Политическата реч стана враждебна. Влязохме в друг тип политически отношения.Медиите няма да излязат невредими от тази кампания, каза още той.

EVN: Поддържаме с минимални средства добри нива на обслужване и качество

/КРОСС/ Трите ЕРП-та ще поискат от енергийния регулатор ново увеличение на тока между 7 и 9% от 1 юли. Дружествата трябва да внесат предложенията си в ДКЕВР до края на март. Енергийният министър Драгомир Стойнев обаче бе категоричен, че цената няма да се променя през тази година. Не е задължително да се увеличи цената на тока, може средствата да се преразпределят вътре във веригата, уточни в ефира на Нова телевизия Калина Трифонова от EVN. Тя бе категорична, че загубите са огромни - в процеса на производство, трансформацията и преноса по мрежата, но регулаторът е намалил технологичните загуби, а в същото време не е призна нито един лев инвестиция. Принудени сме да поддържаме с минимални средства един постигнати добри нива на обслужване и качество, каза Трифонова и посочи, че от това следва повишаване на аварийността и невъзможност да се поддържат качество и нормативи, каквито са заложени. По думите й, 130 милиона лева трябва да се инвестират всяка година, за да се поддържа така изградената вече мрежа.     

Продължава блокадата на границата ни с Турция

Трето денонощие граничните пунктове при „Капитан Андреево” и "Лесово" остават блокирани за тежкотоварни автомобили. При „Капитан Андреево” опашката от ТИР-ове е над 10 км., а при „Лесово” – повече от 5 км. Няма ограничения за леки автомобили и автобуси.

Робокоп надви Джак Райън в българския бокс-офис

Българският "Корпус за бързо реагиране"2 е на девето място

    


McLaren и Ferrari ще се състезават и на Олимпиадата в Сочи

Компаниите участват в разработката на шейните на отборите по бобслей на Великобритания и Италия

    


Сложните операции - в суперболниците

София /КРОСС/ Скъпоструващите модерни изследвания и операции да се правят само в определени лечебни заведения. Това предвижда Националната здравна стратегия за периода 2014-2020. В момента документът се разглежда от парламентарната здравна комисия и трябва да бъде приет до средата на годината. Сложните операции ще се извършват вече само в т.нар. суперболници, които ще са не повече от 12 в цялата страна, плюс специализирани клиники за сърдечни или онкозаболявания, научи „Преса".„Адмирирам тази идея, крайно време е някой да направи подобна стъпка, която ще е от полза и за пациентите, и за лекарското съсловие, и за здравната каса", коментира проф. Генчо Начев, директор на столичната болница „Св. Екатерина". По думите му мярката трябва да се въведе максимално бързо още тази година. „По този начин парите на хората от здравни вноски ще се концентрират само на места, където има както достатъчно добри лекари, така и супермодерна апаратура. Така касата ще може да разходва средствата по-ефективно, защото хем ще се повиши качеството на услугата, хем ще падне цената й", обясни проф. Начев. „Другият плюс е, че контролът ще е много по-лесен, когато скъпоструваща манипулация се прави на три места, а5 не в 300 болници", добави кардиохирургът

Наш филм с награда от фестивал за късометражни ленти във Франция

“Чест” - третият късометражен филм на режисьора Павел Веснаков, спечели голямата награда на 36-ия Международен фестивал за късометражно кино в Клермон-Феран, Франция. На закриването му в събота лентата получи още едно отгличие - номинация за европейските филмови награди. За призовете във фестивала се състезаваха 75 филма от цял свят. “Чест” разказв “Чест” - третият късометражен филм на режисьора Павел Веснаков, спечели голямата награда на 36-ия Международен фестивал за късометражно кино в Клермон-Феран, Франция. На закриването му в събота лентата получи още едно отгличие - номинация за европейските филмови награди. За призовете във фестивала се състезаваха 75 филма от цял свят. “Чест” разказв

Скарлет Йохансон ще получи почетен "Сезар"

Актрисата е сгодена за французина Ромен Дориак

    


Икономисти оценяват положително срещата между правителството и бизнеса

Бизнесът иска предсказуемост като държавна политика, коментира Петър Ганев

    


Руското гражданство - за 10 млн. рубли

/КРОСС/ Федералната миграционна служба и Министерството на икономиката на Русия разработиха законопроект, предлагащ предоставяне на руско гражданство на чужденци, инвестирали 10 млн. рубли в руската икономика, както и на чуждестранни студенти, завършили в Русия колеж и ВУЗ и работили в страната не помалко от 3 години, пише руското издание „Коммерсант". Както посочват експертите, ако в първия случай става дума за единици еднолични търговци, във втория - за милиони граждани.Поправките в чл. 14 от Закона за руското гражданство, касаещи облегчения ред за предоставяне на гражданство, вече са обсъдени от правителството и скоро ще бъдат внесени за разглеждане в Държавната дума. Според концепцията, една от задачите е „осигуряване на постоянно местожителство на специалисти с различен профил, предприемачи и инвеститори, както и стимулиране на младите хора с търсени професии и специалности".

Видеото на BNews с отговори за атентата срещу Доган

Нова експертиза само по видеото на BNews ще бъде представена днес по делото срещу Октай Енимехмедов, обвинен за атентата срещу почетния лидер на ДПС Ахмед Доган. За втори път пред съда се очаква да дойде и бившия втори в партията - Христо Бисеров, за да участва в очна ставка между него и шефа от НСО Георги Райков.

Human Rights Watch критикува Египет и Судан за мъчения над бежанци

Не са предприети мерки срещу държавните служители, отговорни

И третият вот на недоверие логично не мина

Очаквано и третият вот на недоверие срещу кабинета на Пламен Орешарски не мина. 93-ма депутати, т.е. всички от ГЕРБ, гласуваха „за”, против бяха 116 – всички от БСП и ДПС...

Контрол по турски

Новоприетият турски закон за интернет ще позволява на Анкара да блокира сайтове без съдебно решение. Турските блогъри обаче не се плашат от цензурата. Те са убедени, че винаги ще успяват да вадят ис...

Г-н Цветанов да говори за подслушване е все едно Лъки Лучано да прави конференция срещу контрабандата

С тези думи депутатът от Коалиция за България Петър Курумбашев мотивира решението да си гласува срещу третия вот на недоверие на правителството на Пламен Орешарски. Той заяви, че в пленарната зала в м...

Росен Петров като Петър Волгин

Последният спектакъл с "Нека говорят" и Росен Петров, който турската медийна империя на Делян Пеевски, Цветан Василев и Ахмед Доган ни спретна чрез подставеното си лице и техен черноработник...

Audi S1 впряга 228 „коня“ за Женева

Наближаващото автомобилно изложение в Женева се очертава да бъде изключително интересно. Ето поредното парче от пъзела, който ще се нареди в зала „Палекспо“ на 4 март за първия пре...

България слезе до 100-то място по свобода на словото

България е слязла до 100-ното място в класацията на "Репортери без граници" за свободата на словото в 180 страни за 2014 година, сочи доклад на организацията, публикуван на нейния сайт.

Един загинал и двама с опасност за живота при катастрофи

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 16 тежки катастрофи с един загинал и 23 ранени, от които 2 с опасност за живота.

Национална мрежа за децата: Институциите бездействат срещу насилието в бившите ТВУ


Продължава насилието над и между децата, настанени в социално-педагогическите интернати в страната (бившите трудово-възпитателни училища). Около 100 деца са настатени в трите подобни заведения у нас в момента и живеят "при изключително лоши условия и в среда, в която се упражнява насилие". Въпреки че проблемите са известни и част от тях бяха осветлени от медиите, отговорните институции продължават да бездействат.

Това написа в отворено писмо до медиите и кабинета Националната мрежа...

Слабото представяне в развиващите се пазари понижи печалбата на Heineken

Валутните изменения ще имат неблагоприятно въздействие върху представянето ни през 2014 г., заявиха от холандската пивоварна

    


България слезе до стотното място по свобода на словото

/КРОСС/ България е слязла до 100-ното място в класацията на "Репортери без граници" за свободата на словото в 180 страни за 2014 година, сочи доклад на организацията, публикуван на нейния сайт.Страната отново е на последно място сред членките на Европейския съюз след тежка година, белязана от 5 месеца на мащабни протести и политическо напрежение, отбелязва организацията.Независимите журналисти, особено разследващи репортери, междувременно бяха изложени на тормоз, който може да приема формата на палежи на автомобилите им, посочва докладът. Миналата година България бе на 87-мо място в класацията.В годишния си доклад базираната в Париж организация предупреждава за „растяща заплаха по цял свят" от „тенденция на интерпретиране нуждите на националната сигурност по твърде широк и застрашителен начин".Съединените щати се открояват с преследването на Едуард Сноудън , присъдата над предали информация на „Уикилийкс" редник Брадли Манинг и тайното събиране на данни за телефонните разговори на Асошиейтед прес. САЩ са паднали в индекса по държави с 13 места, съобщи "24 часа".

Жандармерията стресна престъпниците

София /КРОСС/ Жандармерията изплаши престъпниците. Това става ясно от бюлетините на 12-те областни дирекции на МВР, където спецсилите бяха изпратени за борба с битовата престъпност. В почти половината от регионите с жандармерия не били регистрирани престъпления, похвалиха се от МВР, пише "Труд". Общо 621 души били проверени по време на акцията. В различни полицейски управления били отведени 7 човека. От тях двама били задържани. Нито една кражба или друго престъпление не е регистрирано в пловдивските села, в които влезе жандармерията в понеделник, казаха от полицията. Един от шефовете на жандармерийски екипи, които излязоха на лов за крадци, бе дълги години гард на Бойко Борисов. Стефан Стефанов бе в екипа около лидера на ГЕРБ, когато той бе главен секретар на МВР и кмет на София. Във вътрешното министерство жандармеристът понякога помагаше в оперативната работа на Борисов. Колегите на Стефанов го описват като професионалист.    

Лекарства поскъпват заради нова регулация на МЗ

Увеличението е заложено в промяна на таксите по Закона за лекарствата

    


Депутатите гласуват новия изборен закон

София /КРОСС/ Народното събрание ще продължи работа по окончателното гласуване на Изборния кодекс.Приемането на новите правила за гласуване е първа точка в седмичната програма на депутатите. В проектозакона е заложено въвеждане на машинно гласуване и преференциален вот.Депутатите трябва да разгледат и ветото на президента Росен Плевнелиев върху Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. Законът беше върнат за ново разглеждане заради изискването търговците на едро да подават уведомление до Изпълнителната агенция по лекарствата при всеки износ на медикамент от Позитивния лекарствен списък.

България с най-нисък индекс в ЕС за свобода на пресата

България е слязла до 100-ното място в класацията на "Репортери без граници" за свободата на словото в 180 страни за 2014 година, сочи доклад на организацията, публикуван на нейния сайт.

Страната отново е на последно място сред членките на Европейския съюз след тежка година, белязана от 5 месеца на мащабни протести и политическо напрежение България е слязла до 100-ното място в класацията на "Репортери без граници" за свободата на словото в 180 страни за 2014 година, сочи доклад на организацията, публикуван на нейния сайт. Страната отново е на последно място сред членките на Европейския съюз след тежка година, белязана от 5 месеца на мащабни протести и политическо напрежение

Омразата ни залива, предупредиха експерти

Рисковете от омразата в българското общество" бяха обсъдени на дискусия в БНР по инициатива на организацията на евреите в България "Шалом". Участниците изразиха силна тревога от ширещата се омраза в българското общество. Според проф. Искра Баева напоследък тя достигнала огромни размери.
Журналистът Петър Волгин сподели опасения, че неудържимата Рисковете от омразата в българското общество" бяха обсъдени на дискусия в БНР по инициатива на организацията на евреите в България "Шалом". Участниците изразиха силна тревога от ширещата се омраза в българското общество. Според проф. Искра Баева напоследък тя достигнала огромни размери. Журналистът Петър Волгин сподели опасения, че неудържимата

България слезе до стотното място по свобода на словото

България е слязла до 100-ното място в класацията на България е слязла до 100-ното място в класацията на "Репортери без граници" за свободата на словото в 180 страни за 2014 година, сочи доклад на организацията, публикуван на нейния сайт. Страната отново е на последно място сред членките на Европейския съюз след тежка година, белязана от 5 месеца на мащабни протести и политическо напрежение

Последни сме в ЕС по свобода на медиите

Страната ни се е смъкнала на 100-тното място

Преглед на печата - 12 февруари

Вестниците в сряда отделят подобаващо място на предстоящите избори и изборното законодателство. „Напрежение между депутати от една и съща парламентарна група се усети на заседанието на временната комисия за нов Изборен кодекс.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване