Фашизъм и антифашизъм в XXI век

Годината 2013-а ще остане в историята на България като година на протестите, но и в началото на настоящата те не спират. В това няма нищо лошо, особено като имаме предвид как протестите еволюират - вече не са толкова еднопосочни, защитават нови гледни точки и си поставят различни цели. С други думи, малко по малко заприличваме Годината 2013-а ще остане в историята на България като година на протестите, но и в началото на настоящата те не спират. В това няма нищо лошо, особено като имаме предвид как протестите еволюират - вече не са толкова еднопосочни, защитават нови гледни точки и си поставят различни цели. С други думи, малко по малко заприличваме

Борисов: Мъже да си правят комплименти, доникъде няма да докараме

Когато човек каже нещо, трябва да го подкрепи с документи и факти. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Фокус. 

На коментар на журналист - „много си хубав, да не си станал от БСП Когато човек каже нещо, трябва да го подкрепи с документи и факти. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Фокус. На коментар на журналист - „много си хубав, да не си станал от БСП", Борисов каза: "Мъже, да започнат да си правят комплименти рано сутрин, доникъде няма да докараме".

Протестиращите превозвачи тръгват към София?

  Пренасяне на протестите към София – това е една от идеите, които се обсъждат от превозвачите, блокирали турската граница вече трети...

Кабинетът оцеля след трети вот

София /КРОСС/ Парламентът отхвърли внесения от ГЕРБ вот на недоверие срещу кабинета на Пламен Орешарски в сектор „Сигурност". Общо 217 депутати гласуваха, "за" бяха 93, "против" гласуваха 116, а 8 се въздържаха. Снимка: Булфото, всички права запазени

Очаквано кабинетът "Орешарски" оцеля и при третия вот на недоверие


С 93 гласа "за", 116 против и 8 "въздържал се" парламентът отхвърли внесеното от ГЕРБ искане на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски.

ГЕРБ поиска преди седмица вот на недоверие, заради провал във вътрешната сигурност и обществения ред. Сред мотивите на вносителите бяха битовата престъпност, бежанската криза, дискредитираната реформа в сектора "Сигурност".

В петчасовите разисквания в понеделник управляващите обвиниха предшествениците си от ГЕРБ за състоянието на...

Разрешиха отглеждане на американска ГМО царевица в Европа

Нов вид генномодифицирана царевица, продукт на американската компания „Пайъниър", ще бъде разрешена за отглеждане в ЕС тази седмица поради липса на консенсус сред страните от Съюза, предаде АФП. За забрана на царевицата TC1507 в Европейския съвет трябваше да бъде постигнато квалифицирано мнозинство.

Кабинетът "Орешарски" оцеля

Вотът беше внесен заради политиката на кабинета в сферата на вътрешните работи и сигурността.

Парламентът отхвърли вота на недоверие към правителството

Парламентът отхвърли проекта на решение за гласуване на вот на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на вътрешната сигурност и обществен ред, внесен от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и група народни представители.

Парламентът отхвърли проекта на решение за гласуване на вот на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на вътрешната сигурност и обществен ред, внесен от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и група народни представители. "За" вота гласуваха 93, "против" бяха 116, въздържаха се 8.

И МВР-вотът срещу кабинета не мина

И вот номер три, внесен от ГЕРБ срещу правителството, беше отхвърлен от парламента.

Вотът на недоверие към правителството беше отхвърлен

Парламентът отхвърли проекта на решение за гласуване на вот на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на вътрешната сигурност и обществен ред, внесен от Бойко Борисов и група народни представителиПарламентът отхвърли проекта на решение за гласуване на вот на недоверие на Минис Парламентът отхвърли проекта на решение за гласуване на вот на недоверие на Министерския съвет с министър-председател Пламен Орешарски за провала на правителството в областта на вътрешната сигурност и обществен ред, внесен от Бойко Борисов и група народни представителиПарламентът отхвърли проекта на решение за гласуване на вот на недоверие на Минис

Вотът не мина. Орешарски: Имаше много самокритика

Депутатите отхвърлиха поредния вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски. От 217 гласували, 93 бяха "за", 116 "против", а 8 се въздържаха. Викове "Оставка" гръмнаха в залата, след като премиерът Орешарски взе думата на трибуната. Развя се и транспарант "Оставка", държан от млади момичета.

Купете си вестник "Труд" - вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 

Също така от MediaMall.bgможе да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.

При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително 
В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат - като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bgможе да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително

Инвеститорите в имоти - осъзнават ли рисковете на пазара?

Много инвеститори не разбират напълно разнообразието на имотните активи и променливия характер на риска в сектора, според експерти

    


Мъж почина в стаята си в старчески дом в Благоевград

67-годишен мъж беше намерен мъртъв в стаята си в старческия дом в квартал "Струмско" в Благоевград, съобщи struma.com.

Инцидентът е регистриран снощи. Атанас Атанасов е бил открит мъртъв в стаята си в дома, след като няколко дни никой не го е потърсил. Оказало се, че мъжът се е заключил и издъхнал.


67-годишен мъж беше намерен мъртъв в стаята си в старческия дом в квартал "Струмско" в Благоевград, съобщи struma.com. Инцидентът е регистриран снощи. Атанас Атанасов е бил открит мъртъв в стаята си в дома, след като няколко дни никой не го е потърсил. Оказало се, че мъжът се е заключил и издъхнал.

Достена Лаверн: квалификацията "соросоиди" е изключително грозна

Намирам квалификацията “соросоиди” за изключително грозна и ако някой смята, че с нея подкрепя моите тези, самата аз съм против това. 
Не съм съгласна прекалено много и различни хора и институции да попадат под общ знаменател. Да не забравяме, че когато “Отворено общество” дойде в България, държавата рязко се отдръпна от културата и образованието. Намирам квалификацията “соросоиди” за изключително грозна и ако някой смята, че с нея подкрепя моите тези, самата аз съм против това. Не съм съгласна прекалено много и различни хора и институции да попадат под общ знаменател. Да не забравяме, че когато “Отворено общество” дойде в България, държавата рязко се отдръпна от културата и образованието.

Депутатите обсъждат спешни мерки за "Странджа"

/КРОСС/ Парламентарната комисия по околна среда ще обсъди предложение за неотложни мерки за опазване на Природен парк "Странджа" от застрояване, внесен от народния представител от ГЕРБ Лиляна Павлова.Ако проектът бъде приет, депутатите ще задължат министъра на регионалното развитие да подготви план за изменение на общия устройствен план на община Царево и да го представи за обществено обсъждане. Депутатите ще задължат и министъра на околната среда и водите да спре изпълнението на проекти по новия устройствен план до изменението на документа в частта, засягаща природния парк. От ГЕРБ настояват планът за застрояване на Царево да бъде изменен в съответствие с правилата за опазване на околната среда до 30 юни.Припомняме, че вчера екоактивисти протестираха за пореден път в различни краища на страната срещу общия устройствен план на Царево, който допуска строежи на територията на Странджа. Няколко часа преди протестите министърът на околната среда Искра Михайлова обяви, че е издала заповед за спиране на действието на общия устройствен план.

Откриха починал мъж в благоевградски старчески дом

67-годишен мъж беше намерен мъртъв в стаята си в старческия дом в квартал 67-годишен мъж беше намерен мъртъв в стаята си в старческия дом в квартал "Струмско" в Благоевград, съобщи struma.com. Инцидентът е регистриран снощи. Атанас Атанасов е бил открит мъртъв в стаята си в дома, след като няколко дни никой не го е потърсил. Оказало се, че мъжът се е заключил и издъхнал.

Дейвид Мойс очаква късметът да се обърне в полза на "Манчестър юнайтед"


Мениджърът на "Манчестър юнайтед" Дейвид Мойс заяви, че в доста мачове отборът му не е имал късмет, но очаква това съвсем скоро да се промени. 

Шотландският специалист се надява двубоят срещу "Арсенал" тази вечер от 21.45 часа да бъде началото на една успешна серия. През есента "червените дяволи" победиха "артилеристите" с 1:0, а това остава единствената им победа над отбор от първата деветка на класирането. 

"Ние сме топ отбор и се надявам да го покажем. Постигнахме добър...

Каракачанов: С Бареков объркахме нечии сметки

София /КРОСС/ Канонадата срещу обединението между ВМРО и "България без цензура" показва, че сме объркали нечии сметки, объркваме играта, коментира пред TV7 лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.Той отбеляза, че в центъра на обединението им е каузата "България" и обясни, че това, за което ВМРО говорят от 15-16 години, Николай Бареков е започнал да организира под формата на кръгли маси и дебати още преди да учреди партията си. В политиката е логично да срещнат хората с подобно мислене, подчерта Каракачанов.По думите му няма противоречие с това, че "България без цензура" е центристка партия, защото на хората им е писнало 25 години да слушат "измислени герои, които се наричат леви и десни, а са едни и същи крадци и разграбваха държавата".Николай Бареков добави, че има няколко точки, по които трябва да се споразумеят. Това предстои да се случи на втория кръг преговори между ВМРО и "България без цензура" на 13 февруари. Двете партии вече си стиснаха ръцете за операция "Чисти ръце", борбата с монополите, намиране на изход от демографската криза, рязко увеличение на пенсиите, реиндустриализацията на българската икономика.Като основни свои противници са посочили ГЕРБ, БСП, ДПС, партията на Касим Дал.Ние сме третата по големина партия, в коалиция с ВМРО спокойно можем да се борим с БСП за първото място, заяви Николай Бареков

Няколко района във Варна остават без вода

Много райони във Варна остават без вода днес, 12-ти февруари, съобщи Агенция Фокус. Без вода ще бъдат части от местност „Евксиноград”, к.к. „Св.св. Константин и Елена&am...

Йовчев доволен от вота, но иска по-добри резултати в МВР

Акцията с жандармерията не е театър, отсече министърът

    


Видео, описващо зимата, ще ви разтрепери повече, отколкото самата зима

Може и в стаята, в която се намирате в момента да е 30 градуса, може и навън да е изключително слънчево и приятно, но ако гледате това видео,...

"Вълкът от Уолстрийт" стана най-касовият филм на Скорсезе

/КРОСС/ Филмът на Мартин Скорсезе "Вълкът от Уолстрийт" стана най-печелившият във филмографията му. До момента касовите проходи от лентата надхвърлят 300 милиона долара, съобшщава The Guardian.    

Имотите ни сред най-евтините в Европа

Жилищните имоти в България са сред най-евтините в Европа. Това се казва в доклад за състоянието на жилищния пазар на ЕРА - една от големите вериги имотни агенции на Стария континент. Средната цена у нас е 740 евро на квадратен метър. На другия полюс е Швейцария, където средната цена на имотите е стигнала 9900 евро на квадрат, Жилищните имоти в България са сред най-евтините в Европа. Това се казва в доклад за състоянието на жилищния пазар на ЕРА - една от големите вериги имотни агенции на Стария континент. Средната цена у нас е 740 евро на квадратен метър. На другия полюс е Швейцария, където средната цена на имотите е стигнала 9900 евро на квадрат,

Красимир Лалов: Турция наруши всички правни норми

/КРОСС/ Зам.-председателят на Националното сдружение на българските превозвачи Красимир Лалов  - Г-н Лалов, как се стигна до ескалацията на напрежението и до затварянето на границата с Турция? - Проблемите се трупат от години. Преди четири години ние денонсирахме спогодбата с Турция. Нова не сме подписали и остана да важи старата, която е още от 1977 г.Предисторията е, че преди 15 г. турските превозвачи на база икономически помощи от различни места започнаха много бурно да развиват своя товарен транспорт и искат да заемат своето място в тази търговия. Дотогава ние обслужвахме превозите им - в началото чрез СОМАТ, а след 1989 г. новите частни български компании много бързо навлязоха в турския транспортен сектор. Оттам се появиха антагонистичните отношения между двете страни, защото и двата сектора се развиваха бурно. Естествено за кой ли път не се прояви политическа далновидност да се либерализира транспортът между двете страни. Така нещата стигнаха дотам, че в момента Турция като по-силна икономически дърпа нещата към себе си и не иска да се съобрази с никакви международни правни норми. Съобразява се с правила, които сама си измисля. - Кой е виновен за тази ситуация? - Всички управляващи до момента определено имат вина. Целият проблем бе оставен да се решава от ниво максимум министър на транспорта, сложността на проблема бе подценена. За такъв казус определено трябваше да има срещи на по-високо ниво

Малката мис Чудо

Звездата на Шърли Темпъл угасна на 85 години

    


Таско Ерменков: ГЕРБ са назначавали по професионални характеристики – „член на ГЕРБ” и „учредител на ГЕРБ”

Таско Ерменков:


Таско Ерменков

Едно от нещата, които днес трябваше да разглеждаме, бяха документи, свързани с нашата дейност намерени от депутат от “Атака” Гален Монев в служебния му апартамент, който преди това е бил използван от бившия депутат на ГЕРБ Павел Димитров. Това обяви пред журналисти в парламента Таско Ерменков, председател на Временната комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация, извършено в периода август 2009 – март 2013. Той добави, че анализът на тези документи ясно очертава йерархията на тотално партийно кадруване и нейния механизъм на действие, който може да бъде обобщен в четири стъпки. „Първата стъпка – административният секретар на ПП ГЕРБ Цветомир Паунов подготвя и изпраща писмо до областните ръководители на партията: „Уважаеми колеги, трябва да получим на мейл предложение за подходящи експерти от вашата област по приложените в справката позиции на областно ниво, също така следва да изпратите предложение за подходящи експерти, които да бъдат разгледани като потенциални кандидати за работа в изпълнителната власт и се поставят срокове. Забележете първият срок е 24 юли 2009г. непосредствено след изборите”, обясни Ерменков. Той допълни, че въпросната справка е свежданата за изпълнение, но с нови позиции в нея и с отметки “предложен”, “има назначение”, “изчаква”. „Искам да подчертая, че тук става въпрос само за отговорни кадри, а  не за чистачки  и младши експерти. Става въпрос за директори и нагоре”, каза още Таско Ерменков. Той обясни и механизмът на действие: след получаване на справките с позициите, областните ръководители на ГЕРБ връщат попълнената справка с подходящите кандидати за работа в изпълнителната власт. По думите му административният секретар, който ги е получил, ги изпраща на съответния министър, който от своя страна финализира действието и се отчита с трудов договор за назначението, което е направил. На част от имената от списъците има и опознавателни знаци -”братовчед на министъра”. Позициите, които са отбелязани в тези документи, са изключително широкомащабни: полиция, митници, пожарна, гранична полиция, ГДБОБ, Изпълнителната агенция по риболовство и аквакултури, НАП, НОИ, ВиК, Сметна палата, Държавен резерв, Градска защита, ЕСО, Метеорологически и технически надзор, Автомобилна администрация, одит на европейски средства,

Няколко варненски района без вода

От ВиК-дружеството във Варна съобщиха за Moreto.net, че поради авария части от местност Евксиноград, к.к. Св.св. Константин и Елена, местност Ален Мак и к.к. Чайка са без вода. Аварията се очаква да бъде отстранена в късния следобяд, а водоподаването възстановено до 18 часа, уточниха от водоснабдителното дружество.

Обама остро предупреди бизнеса да не нарушава санкциите срещу Иран


Президентът на САЩ Барак Обама отправи остро предупреждение срещу компаниите, опитващи да започнат бизнес с Иран, като каза, че страната му ще се стовари "като тон тухли" върху всеки, нарушил санкциите срещу ислямската република.

На съвместната пресконференция с гостуващия френски президент Франсоа Оланд той добави, че Франция и други съюзници са решени да прилагат съществуващите санкции, докато в същото време работят заедно за намиране на дипломатическо решение по спора за иранската...

Кънев: Правосъдието и прокуратурата са в основата на една прогнила схема, а не нейното решение

/КРОСС/ В България правосъдието и прокуратурата са в основата на една прогнила схема, а не нейното решение. Това е нещо, което наричаме мафия. Това каза говорителят на Реформаторския блок Радан Кънев в интервю за БНР по повод вчерашните изказвания на депутата от ДПС Делян Пеевски и депутата от ГЕРБ Цветан Цветанов. Падна завесата и стана. Не стана известно на хората нещо, което да не знаят. Всичко това беше добре известно и коментира, но беше упорито покривано зад едни красиви фрази, които включваха реформи, европейски доклади. Изведнъж в изявленията на двама народни представители вкопчили се в някаква тяхна си битка, а именно битка за незаконно влияние, за незаконни действия, те разкриха всичко онова, което знаехме от по-рано, за което Реформаторският блок говори и заради, което е създаден. Това е, че власт, медии и правосъдие са вплетени в една напълно незаконна мрежа, коментира той. Страшното е, че всеки български гражданин се оказа зависим. Кой от тези хора, от кого е зависим, по какъв начин е кадрувал, по какъв начин е злоупотребявал с властта си в медиите и в правосъдието. Каква е ролята на главния прокурор в тази история? На други хора на висши позиции в съдебната система? Всичко това е работа на едно много сериозно и тежко разследване, на едни процеси, които тепърва трябва да започнат и ЕС отдавна ни загатва, каза още Кънев

Петричанка бере душа след блъскане от кола

62-годишна жена е в тежко състояние в болницата в Петрич, след като бе блъсната от автомобил тази сутрин, съобщи БГНЕС.
Инцидентът станал в 6.50 часа тази сутрин на бул. "Рокфелер" в Петрич. Надка Б. пресичала булеварда, когато е блъсната от автомобил. Пострадалата е транспортирана до МБАЛ "Рокфелер" в тежко състояние с черепно-мозъчна травма и 62-годишна жена е в тежко състояние в болницата в Петрич, след като бе блъсната от автомобил тази сутрин, съобщи БГНЕС. Инцидентът станал в 6.50 часа тази сутрин на бул. "Рокфелер" в Петрич. Надка Б. пресичала булеварда, когато е блъсната от автомобил. Пострадалата е транспортирана до МБАЛ "Рокфелер" в тежко състояние с черепно-мозъчна травма и

Северна и Южна Корея правят крачка напред в преговорите

Двете страни ще проведат среща на високо равнище

    


Премиерът на Босна поиска предсрочни избори

/КРОСС/ Хиляди босненци продължиха на протестират в няколко града в страната срещу корупцията и безработицата и след месеци на недоволство по улиците, изглежда, постигнаха първия малък резултат. Седем дни след избухването на насилие и палежи премиерът на босненско-хърватската федерация Нермин Никшич предложи провеждането на предсрочни избори. Той внесе в централния парламент предложение за поправки в избирателния закон, които да позволят извънреден вот за парламент. В момента конституцията на страната не предвижда провеждането на предсрочни избори. Мирните протести продължават да се разрастват из доминираната от мюсюлмани автономна част на страната, но бавно започват да плъзват и в други райони. Недоволството от незавидното състояние на икономиката и политическата парализа вече свали четири от десетте кантонални администрации на федерацията. В Република Сръбска - другата част от републиката, засега организират контрапротести и се обявяват против предсрочни федерални избори, каквито би трябвало редовно да се проведат през октомври. Демонстрантите искат оставката на босненско-хърватското правителство и смяната му с кабинет от технократи. "На власт са вече 20 години и не правят нищо друго, освен да се обогатяват и да си строят палати и кули", коментира ветеранът от войната Хасиб Делич. В Сараево пенсионери и безработни на всякаква възраст преминаха по главната улица със скандирания "Оставки! Оставки!", а някои носеха плакати "EU-HELP"

Депутатите гласуват третия вот на недоверие

Народните представители ще гласуват третия вот на недоверие срещу правителството на Пламен Орешарски. Близо пет часа депутати дебатираха на 10 февруари политиката на правителството в сектор „Сигурност” заради внесения от ГЕРБ вот на недоверие.

MеdiaTek ще конкурира Qualcomm с нов осемядрен процесор

/КРОСС/ Компанията MediaTek официално представи най-новия си мобилен процесор, който е проектиран като директен конкурент на популярни архитектури като Snapdragon 800 и 805 на Qualcomm. Нейният чип е базиран на технология, която позволява да се използват едновременно и осемте му ядра, което е едно от най-големите му предимства. Премиерата му ще доведе до навлизането на по-бързи смартфони с достъпна цена, които също така се отличават и с по-дълъг живот на батерията, предаде Cnet.Името на процесора е MT6595 и той е оборудван с четири ядра базирани на новата архитектура ARM Cortex-A17 с тактова честота от 2,2-2,5GHz и още четири 1,7GHz Cortex-A7 ядра. Чипът позволява запис и възпроизвеждане на видео с 4K резолюция и също така поддържа високоскоростните LTE мрежи. Опциите за свързване включват технологиите NFC и Blueooth LE 4.0, a официалната му премиера се очаква през второто тримесечие на годината.Въпреки това вероятно първите устройства на пазара с новия осемядрен процесор на MediaTek ще се появят или в празничния сезон в края на 2014г. или през първите месеци на 2015г. Най-евтините модели с него се очаква да струват около €100-€150, което при всички положения е доста атрактивна стойност. Предстои да видим кой ще е първият смартфон на пазара, който ще работи с новия осемядрен процесор на MediaTek, пише www.digital.bg.

Нужен е между 7 и 9 % по-скъп ток заради ЕРП-тата, според EVN

„Има необходимост от увеличение между 7 и 9 процента в цената на тока - най-вероятно от 1-ви юли. През 2013 г. на три пъти я намалиха, което беше почти изцяло за сметка на енергоразпределителните дружества. За 8 години, от 2006 до 2013 - цената на тока се е увеличила с 45%, като от тях само 1,1% отиват за ЕРП-тата", каза Калина Трифонова - член на „Има необходимост от увеличение между 7 и 9 процента в цената на тока - най-вероятно от 1-ви юли. През 2013 г. на три пъти я намалиха, което беше почти изцяло за сметка на енергоразпределителните дружества. За 8 години, от 2006 до 2013 - цената на тока се е увеличила с 45%, като от тях само 1,1% отиват за ЕРП-тата", каза Калина Трифонова - член на

EVN: Нужен е между 7 и 9 % по-скъп ток заради ЕРП-тата

„Има необходимост от увеличение между 7 и 9 процента в цената на тока - най-вероятно от 1-ви юли. През 2013 г. на три пъти я намалиха, което беше почти изцяло за сметка на енергоразпределителните дружества. За 8 години, от 2006 до 2013 - цената на тока се е увеличила с 45%, като от тях само 1,1% отиват за ЕРП-тата „Има необходимост от увеличение между 7 и 9 процента в цената на тока - най-вероятно от 1-ви юли. През 2013 г. на три пъти я намалиха, което беше почти изцяло за сметка на енергоразпределителните дружества. За 8 години, от 2006 до 2013 - цената на тока се е увеличила с 45%, като от тях само 1,1% отиват за ЕРП-тата", каза Калина Трифонова - член на

След провала на третия вот ГЕРБ готви нов

Бойко Борисов призна, че не е очаквал този вот на недоверие към правителството да мине

    


ЕРП-тата искат увеличение на цената на тока

За 8 години цената се е покачила с 45%, като само 1,1% отиват в разпределителните дружества, каза пред Нова телевизия Калина Трифонова от EVN

Дичо щял да води кулинарно предаване

Дичо Христо щял да влиза в ново амплоа, пише жълто издание. Според клюката певецът бил поканен от една от телевизиите да води кулинарно предаване и да представя на зрителите авторски и чужди рецепти.
Потърсихме Дичо и ето какво каза той






































Дичо Христо щял да влиза в ново амплоа, пише жълто издание. Според клюката певецът бил поканен от една от телевизиите да води кулинарно предаване и да представя на зрителите авторски и чужди рецепти. Потърсихме Дичо и ето какво каза той

Деца се лекуват сред мухъл

Русе /КРОСС/ Деца се лекуват сред мухъл в болницата в Русе. Неподходящите условия са и в трите отделения на педиатрията. Лекарите молят за пари министерството на здравеопазването, но засега няма отговор. Майка на малък пациент написа се оплака пред Нова телевизия, че е едва е издържала 6 дни там. „Стаите са много зле, мизерия. Стените са мухлясали и този мухъл вреди на моето дете. Всички стаи са в окаяно състояние. Снимката е от педиатрията за деца от 0 до 2 години", пише тя. Майките са принудени да къпят децата на мивки в болничните стаи. Пак там перат и дрешките им. Във всяко отделение има само един санитарен възел.    

Георги Лозанов: Политическата реклама - в закон и да е ограничена по време и място

- Г-н Лозанов, как Съветът за електронни медии коментира публичното напускане на Росен Петров от Би Ти Ви и присъединяването му към партия?
- Мнението на съвета е, че това е опасен прецедент не толкова заради конкретния случай, а доколко медията може да изпълни изискванията по закон да носи отговорност за съдържанието, така че да не се налага - Г-н Лозанов, как Съветът за електронни медии коментира публичното напускане на Росен Петров от Би Ти Ви и присъединяването му към партия? - Мнението на съвета е, че това е опасен прецедент не толкова заради конкретния случай, а доколко медията може да изпълни изискванията по закон да носи отговорност за съдържанието, така че да не се налага

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване