Ученици от Димитровград посвещават вечер на любовната поезия

Вечер на любовта и поезията под надслов “Колко обич в тебе аз открих”, организира в навечерието на Св. Валентин, димитровградската библиотека “Пеньо Пенев”.

Събитието е посветено на творчеството на поетите Евтим Евтимов и Павел Матев,  носители на националната литературна награда на името на Пеньо Пенев.

Популярните стихове на двамата поети ще представят възпитаници от местната Езикова гимназия, Природо-математическата гимназия и СОУ „Любен Каравелов”.

Проявата ще се проведе на 13 февруари от 16:30 часа в голямата читалня на  библиотеката.

Хасково Новини

Пандизчия вдига сватба на Свети Валентин в пловдивския затвор

Мъж, който излежава присъдата си в пловдивския затвор, ще сключи брак с половинката си в Деня на влюбените - 14 февруари, съобщи Иванка Ставрева от ОП "Радостни обреди" за „Фокус".

Бракосъчетанието ще се извърши в сградата на затвора от 12.30 часа в петък. По думите подобни сватби не са често срещани в Пловдив, но се случват поне веднъж годишно. Мъж, който излежава присъдата си в пловдивския затвор, ще сключи брак с половинката си в Деня на влюбените - 14 февруари, съобщи Иванка Ставрева от ОП "Радостни обреди" за „Фокус". Бракосъчетанието ще се извърши в сградата на затвора от 12.30 часа в петък. По думите подобни сватби не са често срещани в Пловдив, но се случват поне веднъж годишно.

Камарата на представителите одобри повишаването на тавана на дълга

Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри с малко мнозинство повишаването на тавана на държавния дълг на САЩ, съобщиха световните агенции.   Камарата, която е контролирана от републиканците, прие законопроекта с 221 гласа "за" на 201 "против", изпълнявайки искането на президента Барак Обама одобрението да не е обвързано с условия.   Законът ще даде възможност на министерството на финансите да тегли кредити още 13 месеца, отлагайки следващата дългова криза за след изборите през ноември.   Очаква се документът да бъде гласуван и в Сената, където според анализатори обаче републиканското малцинство може да блокира приемането му чрез парламентарна процедура.

Маладите художници от Хасково впечатлиха Европейския парламент с компютърни рисунки

Десетки посетители привлече откриването в Европейския парламент на изложбата на компютърни рисунки „Моята България в нашата Европа – ЕС през погледа на българските деца”, представяща творбите на талантите от компютърна школа „Вале” в Хасково.

Експозицията е организирана от евродепутата Мария Габриел като естествено продължение на установените приятелство и сътрудничество с школата преди две години. Рисунките на децата, изработени с техниката на дигиталната графика и живопис, майсторски пресъздават български исторически паметници, национални традиции и обичаи, символи на европейски градове, мечтите и представата на българските деца за обединена Европа.

Официални гости на откриването бяха председателят на Комисията по култура и образование в ЕП Дорис Пак, посланикът в Белгия Веселин Вълканов, постоянният представител в ЕС Димитър Цанчев, Светлозара Кабакчиева от екипа на комисар Кристалина Георгиева.

Представяйки изложбата, Мария Габриел поздрави децата за любознателността и желанието да преоткриват България и света около себе си.

„Гордеем се с вас, скъпи млади хора. Тази изложба е поредното доказателство за вашия талант. Тя е показател, че сте едно ново поколение европейци, владеещо новите технологии, символизиращо България в Европа. Контактите с активни, талантливи, будни младежи като вас ни дават сили и придават смисъл на работата ни. Вярвам, че присъствието на толкова много хора тук ще остане незабравим спомен за вас”, заяви евродепутатът.

Приветствия към талантливите деца отправиха и официалните гости на изложбата, а ръководителят на школата Людмила Стайкова разказа за магията на това ново изкуство – дигитална графика и живопис, даващо свобода на децата да смесват емоции и багри с компютърни четки без да се страхуват от разтичане на боята.

Накрая малките художници подариха на гостите картички с изображения на своите творби и описание на творческите си идеи и мечти.

Хасково Новини

 

Леброн Джеймс изведе Маями до победата срещу Финикс

Звездата на "горещите" заби 37 точки и спечели 9 борби

    


Чавката Гаргарон пие и пуши във варненски бар

Гарка порка уиски и пуши цигари във варненска кръчма.

Най-големите американски банки си стъпват на краката

Редица големи и средни банки постигнаха напредък в преодоляването на проблемите от ерата на кризата

    


Русия обяви, че ще наложи вето на резолюция за Сирия

Целта е да се създаде плацдарм за бъдещи военни действия

Последен ден за пререгистрация на заявление за прием в детска ясла във Варна

Днес е последният срок за пререгистрация на заявленията за прием в детска ясла във Варна, съгласно правилата и критериите за прием, влезли в сила на 1 декември 2013г. До 12.02.2014г. включително е дадена последна възможност за регистрация на заявление и запазване на входящия номер за всички от списъка с входящи номера.

Голямото преобразяване

Мащабни проекти за реновация връщат славата на района около King's Cross и старата електроцентрала Battersea

    


Лишен от свобода се жени в пловдивския затвор на Свети Валентин

Мъж, който излежава присъдата си в пловдивския затвор, ще сключи брак с половинката си в Деня на влюбените - 14 февруари, съобщи Иванка Ставрева от ОП Мъж, който излежава присъдата си в пловдивския затвор, ще сключи брак с половинката си в Деня на влюбените - 14 февруари, съобщи Иванка Ставрева от ОП "Радостни обреди" за „Фокус". Бракосъчетанието ще се извърши в сградата на затвора от 12.30 часа в петък. По думите подобни сватби не са често срещани в Пловдив, но се случват поне веднъж годишно.

3D принтирането и забравеното понятие за прототипа

Какво е прототипът и има ли почва у нас? Прототипирането е неизменна част от всеки производствен процес. Това е фазата на продуктовата разработка, в която се оценяват качествата и функционалността на дизайна, концепцията и комерсиалното възприемане на една идея, преди тя да се превърне в пазарен хит. От този етап на валидация на креативния процес д Какво е прототипът и има ли почва у нас? Прототипирането е неизменна част от всеки производствен процес. Това е фазата на продуктовата разработка, в която се оценяват качествата и функционалността на дизайна, концепцията и комерсиалното възприемане на една идея, преди тя да се превърне в пазарен хит. От този етап на валидация на креативния процес д

Взрив избухна до телевизия в Триполи

/КРОСС/ Силна експлозия разтърси либийския град Триполи, предаде ИТАР-ТАСС. По данни на местните медии, неизвестни лица са задействали взривно устройство в района на сграда на телевизия „Алассема ТВ".Засега няма данни за жертви и пострадали.

Белезници за трима иманяри в Свищов

Те копали край античния град Нове

    


Румънският премиер предложи в правителството да има четирима вицепремиери


Румънският премиер Виктор Понта заяви във вторник след заседание на управляващия Социаллиберален съюз (СЛС), че е предложил формула, в която всяка от четирите партии в коалицията да има свой вицепремиер в правителството, предаде "Аджерпрес", цитирана от БТА.

Лидерите на СЛС се събраха, за да обсъдят позицията, която ще заеме кметът на Сибиу Клаус Йоханис в правителството. Миналата седмица лидерът на Национално-либералната партия (НЛП) Крин Антонеску предложи Йоханис за вицепремиер и...

Синдикати и работодатели поискаха държавна подкрепа за 3 сектора

Железопътният транспорт, тежката индустрия и високотехнологичните отрасли – това са сферите, чието развитие държавата трябва да подкрепи. Около тази позиция се обединиха КНСБ и КРИБ след съв...

Местан: Ако задължителният вот беше панацея, щеше да го има в развитите демокрации

Ако задължителният вот беше панацея, щеше да го има във Франция, САЩ и други развити демокрации. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан при дебатите по приемането на второ четене на Проект за Изб...

От 2012-та година нямаме договорка с Турция за разрешителните за превозвачи, казва Бобева

Доста е остаряла правната рамка в отношенията между България и Турция, заяви вицепремиерът Даниела Бобева при изслушването й в Народното събрание по проблемите с разрешителните на българските прево...

VTB Capital продава "Булгартабак холдинг"


Руската инвестиционна компания VTB Capital продава "Булгартабак холдинг" малко над две години след приватизацията. Това се разбира от съобщение до Комисията за защита на конкуренцията, в което офшорно дружество от Лихтенщайн - "Ливеро естаблишмънтс", иска да придобие контрол над австрийското BT Invest, което е директен собственик на "Булгартабак".

Няма информация кой стои зад офшорния купувач, но се предполага, че са местни лица, които и досега бяха сочени като контролиращи...

Разследването на инцидента с Шумахер е към своя край


Разследването на ски инцидента с Михаел Шумахер се очаква да бъде приключено до няколко дни, твърди германският вестник "Билд".

Седемкратният световен шампион във Формула 1 претърпя тежко падане със ски във френския курорт Мерибел на 29 декември и оттогава е в изкуствена кома. Лекарите полагат усилия за изваждането му от това състояние.

Изданието твърди, че разследващите вече са предали своите заключения в офиса на прокурор Патрик Кинси. Информацията допълва, че няма да...

ВМРО с пет предложения за регионална справедливост

София /КРОСС/ ВМРО излезе с пет предложения за преодоляване на регионалната несправедливост. Позицията на партията е по повод скандалите с разпределението на средства за общините от новия фонд на правителството „Орешарски". ВМРО осъжда подхода на правителството като продължение на политиката на предходната власт. Партията предлага да започне дискусия за механизми, които ще гарантират равномерното развитие на територията на страната и справедливото разпределение на публичните инвестиции, независимо от това коя политическа сила управлява България.Предложенията на ВМРО са следните:1. Децентрализация и създаване второ ниво на самоуправление на базата на шестте планови региона; 2. Максимална независимост на регионите от Центъра, директна връзка на региона с Брюксел, без участието на София;3. Делегиране на регионите на достатъчно широки правомощия, които да са за сметка на компетенциите на централната изпълнителна власт. Реалната деконцентрация да се приложи в следните сектори на вътрешната политика: поддържане на вътрешен ред и сигурност, здравеопазване, образование, опазване на околната среда и рационалното използване на природните ресурси, социална политика, земеделие, регионално устройство, култура, организиране на спорт, отдих и туризъм, реализация на публични и европейски проекти;4. Въвеждане на принципа на субсидиарност. По-долната териториална инстанция да е независима от по-горната, ако е в състояние самостоятелно да изпълнява успешно своите задачи; 5

Google вече струва 400 млрд. долара

  Във вторник акциите на Google достигнаха нови рекордни стойности от 1191 долара за бройка. По този начин пазарната капитализация на...

Йовчев: Акцията с жандармерията не е театър

Тя е била обявена публично с превантивна цел – за да не се притеснят възрастните хора при появата на униформените, обясни министърт

Търговският излишък на Китай скочи до 31,9 млрд. долара

Търговският излишък на Китай скочи до 31,9 млрд. долара през януари, като новината намали страховете, че втората по големина икономика в света може...

Фестивалът Brazzobrazzie идва с шест концерта на 7 и 8 март

/КРОСС/ Третото издание на фестивала, посветен на красотата и богатството на духовата музика, Brazzobrazzie, ще се проведе на 7-и и 8-и март. Най-шареното, радостно и усмихнато музикално събитие ще огрее с медния си блясък сцената на Sofia Live Club в шест различни концерта, обединени от участието на прекрасни музиканти, и от страстта към духовата музика. Джаз и латино, стари градски песни и хора, фънк и фюжън ще си правят компания в рамките на фестивала. Станалият вече традиционен празник на духовата музика и радостта от живота ще бъде отtrumpetкрит с концерт на легендарния американски тромбонист Джигс Уигам, който пристига за пръв път в България, по покана на Брас Асоциация и фондация "Америка за България". Джигс Уигам ще зарадва българската публика със съвместен концерт с Биг Бенд Брас Асоциация с програма, за която казва, че "ще достави радост както на музикантите, така и на публиката". Интуитивен и много емоционален музикант с над 50-годишна история с музиката, Джигс Уигам е тромбонист, композитор, диригент, преподавател. Президент на Международната тромбонова асоциация (ITA), професор в няколко европейски музикални академии, диригент на BBC Big Band, артистичен директор на Berlin Jazz Orchestra и на BUJAZZO (German National Youth Jazz Orchestra), музикант, свирил и/или записвал с имена като Стен Гец, Елла Фицджералд, Бил Еванс, Тони Бенет, Дона Съмър и Майкъл Бубле, Джигс Уигам с радост прие да направи съвместен концерт с български музиканти

Великобритания е най-дебелата нация в Европа

Британците са най-дебелите хора в Европа. Това се дължи на студения климат, показва ново изследване.

Корабокрушенец се завърна у дома след 13 месеца в океана

Салвадорският корабокрушенец , който твърди, че е бил носен 13 месеца от теченията в Тихия океан, пристигна у дома и бе посрещнат с топла прегръдка от семейството си, което го мислеше за мъртъв.

Хосе Салвадор Алваренга се върна през океана този път със самолет, две седмици след като

беше спасен от патрулиращ полицейски кораб на Маршаловите острови миналата седмица на отдалечен атол. Той приближил до брега със 7-метровата си лодка от фибростъкло, носен от теченията в продължение на 12 500 километра. С избеляла от слънцето коса и рошава брада, едрият 37-годишен мъж изглеждаше в изненадващо добро състояние при пристигането си в столицата пет дни, след като стъпил на твърда земя на отдалечения атол Ебон. Той не изглеждаше с напукани устни, изгоряла кожа или да има други признаци на голяма загуба на жизненоважни елементи от организма. Вече с нова прическа и гладко избръснат, той беше подложен на медицински преглед.

Alvarenga , който напуснал Ел Салвадор преди повече от десет години , е живял по южното крайбрежие на Мексико, когато, както твърди той, излязъл на злополучния лов за акули в края на 2012 г., заедно със спътник, който по-късно починал.

Докато се е реел в открито море , Алваренга се хранел със сурова риба и птиче месо, пиел кръв от костенурки и дори собствената си урина, когато нямало дъжд.

"Той можеше да умре. Но, слава Богу, братовчед ми е воин. Не знам какво можеше да се случи на друг на негово място", каза Марисол Алваренга, която дойде да го посрещне на летището, заедно с друга братовчедка."Щастливи сме, че се връща след толкова дълго време", каза тя малко преди емоционалната им среща.

Говорителят на салвадорския президент Давид Ривас заяви пред АФП , че Алваренга ще получи "специално отношение". Той се отправи с линейка към болница край Сан Салвадор, където лекарите ще решат дали да прекара нощта там, или да се върне в своето рибарско селце Харита Палмера.

Там трудно вярват на одисеята на Алваренго. За риболовците, които знаят много истории за корабокрушения, никой не може да оцелее тринайсет месеца в открито море.

Жан-Ив Шов, френски лекар на далечни плавания, заяви, че е "скептичен за тази история и нейната продължителност". "Храната, която е поглъщал - риби, птици - съдържа само протеини и ако те са полезни за мускулната структура, те не стигат за цялостното функциониране на човешкото тяло, което се нуждае и от въглехидрати. Без захар то не работи, и на първо място спират невроните", каза д-р Шов. Повече от странно, казва той, е "липсата на витамин C, който се намира само в плодове и зеленчуци и води до голяма смъртност в морето по времето на Христофор Колумб. Обикновено трябва да има признаци на дефицит като опадане на зъби, кървене от венците, изтощение на организма, а той не го показва", казва той.

Д-р Шов обаче не е изненадан, че рибарят не е срещнал никакъв кораб през Тихия океан, " където движението на корабите е много по-малко интензивно, отколкото в Атлантическия океан".

ГЕРБ: Срещу България ще има наказателна процедура за застрояване в Странджа

Пак има риск да се строи в защитената територия, твърди Лиляна Павлова

    


Емиграционно цунами в Полша, 500 000 напуснали страната

500 000 поляци са напуснали през изминалата година Полша и са се преместили в други държави в Европейския съюз. Това се явява най-високият показател за последните шест години, съобщава 500 000 поляци са напуснали през изминалата година Полша и са се преместили в други държави в Европейския съюз. Това се явява най-високият показател за последните шест години, съобщава "Фокус", позовавайки се на вестник "Dziennik Gazeta Prawna", който от своя страна, определя ситуацията като „емиграционно цунами".

Записки по чиновническата глупост

Взе да става направо подозрително от толкова много папки, записки, тефтерчета и флашки, уличаващи как са ни управлявали допреди една година. След тефтерчето на Филип Златанов с инициалите И.Ф. и Ц.Ц. сега пък излизат папки как са назначавали калинките във властта. 
Че калинките са вредни за обществото и институциите, че даже понякога и опасни за Взе да става направо подозрително от толкова много папки, записки, тефтерчета и флашки, уличаващи как са ни управлявали допреди една година. След тефтерчето на Филип Златанов с инициалите И.Ф. и Ц.Ц. сега пък излизат папки как са назначавали калинките във властта. Че калинките са вредни за обществото и институциите, че даже понякога и опасни за

BMW M GmbH се похвали с добра 2013 г.

Въпреки спирането на М3 компанията записва 14% ръст при продажбите си

    


Малчуган вози в кола малката си сестра и се оказват в канавка

Момче на 10 години беше намерено на волана на семейната кола, която се забила в канавка в Норвегия, докато искал да повози 18-месечното си сестриче, съобщи полицията.

Колата с двете деца пропътувала около 10 км тази сутрин и накрая се забила в канавката, където била открита от шофьор на снегорин, уточниха силите на реда. Децата пътували без предпазни колани, но са имали късмета да останат невредими при инцидента.

"Каква приумица! Децата се събудили през нощта и баткото решил да направят едно кръгче", обясни Кай Лишауген от полицията в гр. Вестопланд, в Южна Норвегия. Служителите на реда посъветвали родителите да държат ключовете на колата на места, до които малките да нямат достъп.

Белгия се доближава към разширяване на правото на евтаназия и до децата


Белгия, една от малкото страни, в които евтаназията е законна, е на път тази седмица да направи безпрецедентна стъпка, отменяйки възрастовите ограничения за желаещите да приключат живота си по този начин, предаде "Асошиейтед прес".

Законодателството, което за първи път ще разшири правото на евтаназия и до децата, изглежда, има широка подкрепа в страната, но среща и силна съпротива от лекари.

Според поддръжниците на проекта законът ще бъде достатъчно точен, така че да се...

Синдикат "Образование": Забавачките да преминат към делегирани бюджети

Синдикат „Образование" към КТ „Подкрепа" направи анализ на предучилищното образование и установи огромни проблеми в този етап от образователната система. Анализът показа категорично необходимостта от преминаване към делегирани бюджети на детските градини.

Напрежение и сигнал за бомба заради мартениците в Бургас

Сигнал за поставено взривно устройство затвори териториалната дирекция "Приморие" в Бургас, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Сградата беше окупирана още през нощта от около сто търговци, заради преразпределяне местата за продажба на мартеници. Традиционният базар на площад "Тройката", ще бъде пръснат в центъра на града, заради ремонта на площада, а и масите ще са с около 80 по-малко.

Хора са прекарали цяла нощ пред дирекцията, за да успеят да се запишат за по-атрактивни места. Напрежение възникна след слухове, че търговци са изготвяли списъци за преразпределение на местата. Наложи се и служители на полицията да усмиряват гражданите.

Заради сигнала за бомба сградата остава запечатана до утре. Той е получен на спешния телефон, обаждането е било анонимно.

Обама призова Русия да окаже натиск върху сирийския режим

Държавният глава на САЩ не изключи и възможност за военна намеса, ако режимът не положи усилия за прекратяване на насилието

    


Енимехмедов поиска Доган да бъде призован като свидетел

На днешното заседание по делото за нападението срещу лидера на ДПС беше направена и очна ставка с Христо Бисеров

Читателите на "Дневник" отново могат изберат тема от ЕС, за която да научат повече


Активна е новата анкета на "Европа.Дневник" към "Избери да научиш повече", като читателите отново могат да изберат по коя тема искат да научат повече.

Темите на дневен ред са: "Държавите членки трябва да зачитат свободното движение", "По-строги инспекции на труда срещу социалния дъмпинг", "Европейска стратегия за пластмасовите отпадъци", "Сърбия и Косово", "Публични услуги - по-добра стойност на парите".

След като читателите направят избора си - до 14 февруари, екипът на...

Бисеров на очна ставка по делото срещу Енимехмедов

На предишното заседание имало разминаване между неговите показания и тези на друг свидетел

ГЕРБ оприличиха Изборния кодекс на тюрлю гювеч

Управляващите очакват президентско вето върху закона

Twitter тества дизайн в стил Facebook и Google

/КРОСС/ Twitter започна да тества промяна на дизайна си, който наподобява Facebook и Google+. Някои ползватели на мрежата вече съобщиха, че на страницата с профила им главното изображение и раздела „За мен" е в лявата част на екрана. Потокът от туитове също изглежда различно, като фокусът е върху снимките и картите със съдържание. Тестването на нови черти тихомълком е типичен за Twitter. Експериментите обикновено се провеждат сред ограничен кръг от потребители.

НСИ: С 19.3% намаляват цените на производител в селското стопанство

Индексът на цените на производител в селското стопанство за четвъртото тримесечие на 2013 г. намалява с 19.3% спрямо същото тримесечие на предходната година и с 16.2% спрямо 2012 година, съобщиха от НСИ.

Пак спорят за таксата при теглене на кредит

Проектозаконът за потребителския кредит ще се гледа в икономическата комисия на парламента, след като беше одобрен от бюджетната комисия, въпреки разминаването в позициите между вносителите и БНБ за таксата за кандидатстване за заем.

Села ще строят лифт

Лифт, който да свързва селата Храбрино и Бойково край Пловдив, има намерение да изгради община Родопи. Идеята е на бившия областен управител и настоящ депутат от ГЕРБ Здравко Димитров. Изграждането на въжената линия ще спомогне за привличане на родни и чуждестранни туристи и за развитие на селски туризъм и на целия планински регион. 


Лифт, който да свързва селата Храбрино и Бойково край Пловдив, има намерение да изгради община Родопи. Идеята е на бившия областен управител и настоящ депутат от ГЕРБ Здравко Димитров. Изграждането на въжената линия ще спомогне за привличане на родни и чуждестранни туристи и за развитие на селски туризъм и на целия планински регион.

Влюбени ще въртят колелото на любовта за „Св. Валентин“ в Бургас

„Колело на любовта“, фотоси на влюбени двойки и стилизирано сърце, на което всеки може да запише своето уникално любовно послание. Това са само част от проявите, включени в АНТИСПИН кампанията „Животът е безценен“. Тя се реализира от Община Бургас по повод деня на влюбените – 14 февруари.

Любовните инициативи ще завладеят централната улица в часовете от 10.30 до 13.30 и от 14.00 до 15.30. Те са:

- „Колело на любовта“ – представено от екипи доброволци на БМЧК на ул. „Александровска“ до Мак Доналдс.

- Изработване на фотографски снимки на влюбени двойки и поставяне на стилизирано сърце за любовни послания пред Часовника.

От 10:30 ч. до 13:30 ч. всеки желаещ може доброволно и анонимно да изследва ХИВ статуса си напълно безплатно. Мобилните медицински кабинети ще са разположени на възлови места в града – до Бургаски свободен университет, на ул. „Александровска“ (до Мак Доналдс) и до Часовника.

Музикално – поетичният спектакъл „Всичко е любов“ е първото от поредицата инициативи, включени в АНТИСПИН КАМПАНИЯТА „Животът е безценен“. Той стартира на 13-ти февруари от 18.00 часа в КЦ “Морско казино“ и ще даде среща на именити бургаски поети – Елка Василева, Елка Стоянова, Калина Колева, Антония Тодорова, Ралица Арнаудова, Георги Д. Георгиев и Атанас Радойнов. Водеща е Десислава Кирязова.

Събитието се реализира от Община Бургас, в партньорство с РЗИ, Сдружение „Равновесие“, Сдружение „Доза обич“, Фондация „Областен ромски съюз“, Сдружение „Каритас“, Общински младежки клуб „J.J.Cool A“, Община Бургас, БМЧК, Дружество на българския писател, Местен координационен офис по СПИН и Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН” на Министерство на здравеопазването.

 

Париж събира кулинари от цял свят

/КРОСС/ От 16 до 18 март в столицата на Франция ще се проведе Международният кулинарен фестивал Omnivore Food. В течение на три дни посетителите на Париж ще могат да се насладят на ястия от пет континента, да се срещнат със собствениците на ресторанти и кафенета и да посетят забавни кулинарни вечеринки. В изложбената зала на Maison de la Mutualite ще се провеждат майсторски класове и фуд-шоу. На 16 март ще има "солен" майсторски клас, в който звездни готвачи ще приготвят пикантни местни ястия. По време на „сладкия" клас, предвиден за 17 март, посетителите ще се докоснат до изкуството на правене на десерти. За 18 март е предвидена голяма работна среща с най-добрите френски фермери, които ще говорят за това как да изберете правилните продукти. Майсторските класове ще започват в 09:30 часа, а цената им е 40 евро.След майсторските класове в ресторант "104" ще има гала вечери. На всяка една от тях двама шеф-готвачи ще подготвят уникални ястия. По-късно вечерта гостите ще могат да се насладят на забавно парти с коктейли, съобщава Travel.ru.

Търговци на мартеници заплашват конкуренцията с бомби

Служителите на ТД "Приморие" в Бургас трябваше да напуснат работните си места и сградата да се отцепи заради сигнал за бомба, предаде "Флагман". Сутринта анонимен мъжки глас е съобщил, че има поставено взривно устройство. 

Служба ДОТИ отцепват района и извършват щателна проверка. Най-вероятната причина за заплахата с бомба е заради търговците на Служителите на ТД "Приморие" в Бургас трябваше да напуснат работните си места и сградата да се отцепи заради сигнал за бомба, предаде "Флагман". Сутринта анонимен мъжки глас е съобщил, че има поставено взривно устройство. Служба ДОТИ отцепват района и извършват щателна проверка. Най-вероятната причина за заплахата с бомба е заради търговците на

Дървените бижута идват на мода

В китайската година на дървения кон идват на мода дървените бижута - колиета, обеци, гривни и пръстени. Това заяви Александър Върбанов от веригата магазини E'lements. Българската марка пуска новата колекция през тази седмица.

Хиляди сайтове протестираха онлайн срещу практиките на NSA


Около 117 хил. интернет страници, технологични компании и обикновени граждани са взели участие в първия по рода си онлайн протест срещу практиките на американската Агенция за национална сигурност (NSA). Протестът беше под наслов "Денят, в който започваме да се борим" и беше организиран от няколко неправителствени организации и научни групи.

Тези, които се присъединиха към протеста онлайн, използваха специалните материали на кампанията, които са поместени в нейния сайт. Освен това в...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване