Клиенти похапвали човешко месо

Арести в нигерийски ресторант, намерили печени глави

    


Плевнелиев видя задкулисие в изборния кодекс

За пореден път в проект на закон намират място идеите и плановете на тайни лаборатории за политически инженеринг. Това се посочва в изявление на президента Росен Плевнелиев, разпространено от пресекретариата на държавния глава, във връзка с изборния кодекс.

Борисов е принуден да изпрати в глуха линия Цветанов

По всичко личи, че предстои раздяла между Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Сега не може да се определи под каква форма ще стане, но Цветан Цветанов като фигура отдавна е неприемлив за всички партньори на ГЕРБ. Самият Борисов ще направи всичко възможно Цветанов да остане в партията, защото ПП ГЕРБ организационно е свързана с него.

Борисов дори открито е заявявал, че не може да си позволи да се раздели с Цветанов. Но натискът от партньорите на ГЕРБ явно е изключително голям и Бойко Борисов не може повече да пренебрегне техните съвети, дори искания. Виждаме, че натискът от страна на Европейската народна партия да бъде премахнат Цветанов като символ на престъпни практики в ГЕРБ е силен. Натискът от страна на Реформаторския блок също е доста сериозен. Освен това срещу Цветанов има вече две дела в съда и скоро ще има и трето. Вече и на обществото, и на цяла Европа станаха абсолютно ясни нещата, с които той се е занимавал - той се е занимавал с престъпност в рамките на МВР. Това е страшно. Така че Борисов ще трябва на всяка цена да изпрати Цветанов в някакъв глуха линия, защото той няма да може да се отърве изцяло от него. Обикновено партиите процедират в такива случаи като назначават я член на контролна комисия, я председател на контролна комисия – изобщо някакво лице от партията, което не се е появявало публично. Борисов не може да си позволи изцяло да премахне Цветанов и защото ще загуби възможността да си контролира структурите. Ще трябва отново да заиграе двойна игра – за пред външните фактори Цветанов няма да го има, а вътре в ГЕРБ неговата сила ще остане почти непроменена.

Гласуваният днес трети вот на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски беше най-неуспешният, който ГЕРБ предпостави като автогол към себе си. Не е изключено обаче той да беше насочен срещу Цветанов, да целеше и натрупване на повече аргументи срещу него.

ГЕРБ за сега се съхранява като партия благодарение на слабостта на дясното в момента. Но най-вече от подкрепата, която идва от Европейската народна партия и която ще идва в още по-голям размер до европейските избори. Защото за ЕНП числото депутати от дясно са много важни, а други десни партии у нас, които да ги излъчат няма. Така че ГЕРБ се съхраняват изцяло отвън. Беше направен опит партията да бъде върната на власт. Но този опит не успя. Сега с други средства ЕНП ще крепи ГЕРБ, ще принуждава Реформаторския блок също да крепи ГЕРБ. Така всичко ще бъде насочено към подкрепа на фигурата на Бойко Борисов. Останалите ще стоят в сянка. ЕНП и досега действа дори с непозволени средства за намеса на национално ниво. Не се съмнявам, че тези средства ще станат още по-безпардонни. Дори на самия конгрес на ГЕРБ не изключвам да се появи някой десен евродепутат и да наговори невероятни приказки. Играта е ва банк.

Истината е, че Бойко Борисов няма на кого да разчита, освен на Цветанов. Още от времето на Иван Костов Борисов предпочете Цветанов пред Костов, Цветанов пред подкрепата на ДСБ и Синята коалиция и от тогава започна тази огромна дилема на Бойко и неговите заявления, че той не може да къса с Цветанов. Още повече, че с него го държат много важни връзки не само като вътре в партията, но и в цялата непублична част от управлението на ГЕРБ, която се държи от Цветанов и от Борисов в комбинация.

Почина проф. Николай Василев

На 67 г. днес почина проф. Николай Василев. Василев бе философ, преподаваше философия и антропология в Софийския университет.

 

От 1975 година е член на Българската комунистическа партия, през 1987 година е изключен от нея заради несъгласие с официалната политика на режима на Тодор Живков. През 1990 г. Николай Василев оглавява отделилата се от Българската социалистическа партия Алтернативна социалистическа партия (АСП), преименувана на следващата година на Алтернативна социаллиберална партия. В края на 1990 г. АСП става член на Съюза на демократичните сили и през следващата година Василев е избран за народен представител. Участва в правителството на Филип Димитров като вицепремиер и министър на образованието и науката (1991-1992).

Николай Василев се занимаваше активно с публицистика и бе автор на "Реконтри" на стр. "После" на в. "Сега". Редакцията изказва съболезнования на семейството му.

Поклон пред светлата му памет!

Цвети не издържа срещу германка

Цветана Пиронкова спря победния си ход в Доха - 7:6, 2:6, 2:6 срещу германката Аника Бек във втория кръг на силния турнир по тенис с награден фонд 2,4 млн. долара. Първата ни ракета преодоля квалификациите, а после срази 14-ата в света Роберта Винчи (Италия). 

Срещу Бек обаче пловдинчанката не издържа. В първия сет съперничките си размениха по н Цветана Пиронкова спря победния си ход в Доха - 7:6, 2:6, 2:6 срещу германката Аника Бек във втория кръг на силния турнир по тенис с награден фонд 2,4 млн. долара. Първата ни ракета преодоля квалификациите, а после срази 14-ата в света Роберта Винчи (Италия). Срещу Бек обаче пловдинчанката не издържа. В първия сет съперничките си размениха по н

Toyota изтегля за корекции 1,9 милиона автомобила

Японският автомобилостроител Toyota Motor Corp. съобщи, че изтегля от цял свят 1,9 милиона хибридни автомобила от модела Prius от трето поколение, слезли от конвейерите между март 2009 г. и февруари 2014 г., заради грешки в програмното осигуряване, предадоха световните агенции.

Плевнелиев възмутен: Кой каза, че ще има президентски избори с Европейските

За пореден път в проект на закон намират място идеите и плановете на тайни лаборатории за политически инженеринг.

Обмен на филми, специализанти и наука предвижда споразумението между България и КНДР

/КРОСС/ Научно сътрудничество, размяна на опит на националните архивни институции, културен и медиен обмен, поощрение за прожектиране на филми - това са част от точките на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата на България и Корейската народнодемократична република, приета днес от кабинета на Пламен Орешарски. От пресцентъра на Министерския съвет посочиха пред "Дневник", че това е периодично подновяван документ с тоталитарната Северна Корея, какъвто се сключва и с много други държави постоянно. Записаното в програмата нямало задължителен характер. Залегнало е сътрудничество в сферата на образованието чрез размяна на стипендианти, обмен на опит между националните научни академии на двете държави, предвижда се и поощряване на съвместна работа на учени. От пресцентъра уточниха, че срокът за кандидатстване за специализация в Северна Корея е 30 април. В точките на документа пише още, че се поощрява прожектирането на филми, като български кинопродукции ще могат да участват в севернокорейския кинофестивал чрез посолството на азиатската държава у нас. Предвижда се още създаването на възможности за обмен на опит на държавните архивни институции. Важна част от документа е възможността радио- и печатни медии от двете страни също да осъществят контакт, да разменят опит и кадри

Най-бедните ще получат еднократна енергийна помощ в края на отоплителния сезон

Хората с най-ниски доходи ще бъдат подпомогнати еднократно в края на отоплителния сезон, съобщи социалният министър Хасан Адемов след правителственото заседание в сряда. Още не е уточнено каква ще е сумата на енергийната помощ, по какви критерии ще се отпуска и колко хора ще могат да се възползват от нея. Не е ясно и колко общо ще струва това на бюджета и дали парите ще дойдат от въведената, но оспорвана от президента Росен Плевнелиев в Конституционния съд, такса от 20 процента върху приходите на слънчевите и вятърните електроцентрали. Към момента дебатът за въвеждане на семейното подоходно облагане е замразен до втората половина от мандата на кабинета, заяви още Адемов. Според него паричните помощи са само един от инструментите за подпомагане и в никакъв случай не е решителният. "Ако беше така, най-високоплатеното майчинство в България щеше да даде сериозен ефект и вместо да има тенденция за спад в раждаемостта, поне щеше да има някаква тенденция за стабилизиране. За съжаление това не се случва и това ни дава основание да считаме, че финансовите мерки са важен, но не единственият инструмент", каза още министърът на социалната политика. На правителственото заседание е одобрено създаването на национален съвет по демографските въпроси, за да се спрат негативните тенденции на застаряване и намаляване на населението в България. По думите на Адемов, трябва да се изработят комплексни мерки за справянето с демографския срив у нас проблема.

Най-бедните с еднократна енергийна помощ в края на отоплителния сезон

Хората с най-ниски доходи ще бъдат подпомогнати еднократно в края на отоплителния сезон, съобщи социалният министър Хасан Адемов след правителственото заседание в сряда. Още не е уточнено каква ще е сумата на енергийната помощ, по какви критерии ще се отпуска и колко хора ще могат да се възползват от нея. Не е ясно и колко общо ще струва това на бюджета и дали парите ще дойдат от въведената, но оспорвана от президента Росен Плевнелиев в Конституционния съд, такса от 20 процента върху приходите на слънчевите и вятърните електроцентрали. Към момента дебатът за въвеждане на семейното подоходно облагане е замразен до втората половина от мандата на кабинета, заяви още Адемов. Според него паричните помощи са само един от инструментите за подпомагане и в никакъв случай не е решителният. "Ако беше така, най-високоплатеното майчинство в България щеше да даде сериозен ефект и вместо да има тенденция за спад в раждаемостта, поне щеше да има някаква тенденция за стабилизиране. За съжаление това не се случва и това ни дава основание да считаме, че финансовите мерки са важен, но не единственият инструмент", каза още министърът на социалната политика. На правителственото заседание е одобрено създаването на национален съвет по демографските въпроси, за да се спрат негативните тенденции на застаряване и намаляване на населението в България. По думите на Адемов, трябва да се изработят комплексни мерки за справянето с демографския срив у нас проблема.

Цените на плодовете и зеленчуците скачат заради блокадата на границата

Блокадата на турската граница вдигна цените на плодовете и зеленчуците, съобщи Нова телевизия.

От два дни на борсата край пловдивското село Първенец не пристигат тирове от съседна Турция и така скочи цената на зарзавата от Гърция, Македония и Испания...
































Блокадата на турската граница вдигна цените на плодовете и зеленчуците, съобщи Нова телевизия. От два дни на борсата край пловдивското село Първенец не пристигат тирове от съседна Турция и така скочи цената на зарзавата от Гърция, Македония и Испания...

"Прозрачност без граници" настоява изборният закон да се приеме след евровота

В отворено писмо до председателя на парламента и шефовете на парламентарните групи асоциация "Прозрачност без граници" настоя промените в изборните правила да се отложат след гласуването за евродепутати през май тази година. От гражданската организация повториха опасенията си, описани от тях през октомври миналата година, че няма достатъчно време за обсъждане на идеите. "Начинът, по който се приемат изборните правила – на части и без виждане за цялостната концепция на закона и неговата философия, са неприемливи", се казва в писмото на организацията. Според тях вече няма време за приемане на нов Изборен кодекс и за създаването на нова изборна администрация преди изборите за Европейски парламент. "Считаме, че новият Изборен кодекс следва да се прилага след изборите за Европейски парламент през май 2014 година", казват от организацията и напомнят, че е редно правилата за изборите да са известни на цялото общество поне половин година преди датата на вота. От "Прозрачност без граници" пишат още, че част от приетите на второ четене правила бележат отстъпление от постигнат широк обществен консенсус за решаване на ключови проблеми в изборния процес – политически безпристрастна професионална ЦИК, преференциално гласуване с нисък праг, по-справедливо отразяване на кампаниите на кандидатите в медиите и други.

Програмата за сътрудничество с КНДР цели отдалечаване на България от ЕС

/КРОСС/ Експертната комисия по образование, наука, култура, медии и гражданско общество на ПП Синьо Единство излезе с официално становище относно одобрения проект на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на науката, образованието и културата между България и Корейската народнодемократична република. "Допълнително проучване на "Синьо Единство" стигна и до реалния източник, а навярно и инициатор, на тази информация - Министерство на външните работи, ръководено от щедро демонстриращият проевропейски ценности министър Кристиан Вигенин", се казва в становището. "Нужно ли е да припомняме, че КНДР е военизирана диктатура, изповядваща идеологията чучхе и сонгун с марксистко-ленински примес? Че там цари брутална цензура и силова несвобода на словото? Че първият лидер на тази страна се е самообожествил, а настоящият екзекутира собственият си чичо и цялото му семейство? На какво по-конкретно ще научи българо-севернокорейското сътрудничество нашите деца? С какво челният севернокорейски опит ще обогати българската култура? Възползва ли се България от всички възможности на ЕС за модернизиране на образованието, за гарантиране свободата на словото, за дигитализиране на архивите и развитие на междукултурния диалог, та опряхме до Северна Корея?", питат от партията

Юлиана Методиева, БХК: Въпросът за състоянието на сградата на НГДЕК измества акцента

Подписката е извършена лично от мен по родителски сигнал, който ме накара да установя нагласите на 100 от най-авторитетните личности на България. Това каза Юлиана Методиева от Българския хелзинкски ко...

Не ме разглеждайте като евродепутат, участието ми е символично, заяви Станишев

"Нашата листа ще бъде много авторитетна, с хора, които имат политическа тежест, гражданска и човешка позиция, които ще отстояват нашата кауза тук в България и в Европейския съюз". Това каза ...

Плевнелиев атакува опита за легитимиране на предсрочни избори за президент

Президентът Росен Плевнелиев призова всички демократично мислещи българи "да се противопоставим заедно на задкулисните сценарии" и критикува остро готвения от управляващите партии Изборен кодекс. "За пореден път в проект на закон намират място идеите и плановете на тайни лаборатории за политически инженеринг", посочва в своя позиция държавният глава. Плевнелиев визира вече отпадналия параграф от кодекса, който бе разчетен като подготовка за избори "3 в 1" – за президент, национален парламент и Европейския парламент. Мая Манолова от БСП, която е вносител на закона и ръководеше комисията по подготовката му, вече обясни обаче, че въпросният текст (параграф 12 от преходните и заключителни разпоредби) е част от доклада на предишната временна комисия, която излезе с проект през октомври миналата година. По думите й въпросният параграф е имал за цел само да опише различни хипотези. Текстът обаче не присъства във внесения от БСП проектозакон и не се обсъжда от депутатите. "Още по-притеснително изглеждат и поредицата съвпадения, които допълват съдържанието на този параграф 12 от Изборния кодекс, и в които, за съжаление, освен политически сили и медийни олигарси, са впрегнати и държавни институции", посочва Плевнелиев. Той отбелязва, че текстът присъства в публикувания на сайта на Народното събрание на 17 октомври 2013 г. проект за Изборен кодекс и е изпратен за мнение на Венецианската комисия. Този проектозакон и е поставил "отново на дневен ред някои от най-тежките недостатъци на българската политическа система". "За пореден път закон, който по думите на управляващите е изработен по най-публичния и прозрачен начин, с участие на гражданското общество, всъщност съдържа текстове, които никой не може да обясни с какви мотиви и от кого са включени в проекта. Още по-притеснително е, че публично и без каквото и да е притеснение се демонстрира пред гражданското общество, че през изминалата есен, когато българските граждани бяха на улицата и призоваваха за морал в политиката, някой някъде, на тъмно е правил задкулисни планове", посочва Плевнелиев. Според него изпращането на този проект във Венецианската комисия с изричната уговорка в него, че през 2014 година се планират избори за президент, представлява по същество и опит да се потърси международна легитимация на този план. Според Мая Манолова текстът е изпратен във Венецианската комисия, тъй като по това време още не е бил готов проектът на БСП.

Арбузов: Правата на инвеститорите в Украйна са защитени

Съвсем скоро страната ще бъде стабилизирана, твърди временният премиер на страната

    


Шефка на държавна комисия наследи 64 имота за милиони

64 имота е наследила през 2012 г. председателката на Комисията за защита на личните данни Венета Шопова, показа проверка на BPost.bg. държавната служителка е собственичка на 5 апартамента в центъра на София и четири парцела в квартал "Горна баня".

Политическата принадлежност на кметовете не е от значение!

Орешарски отговори на писмото на Борисов, готов е на дискусия за парите за регионите

    


Джамбазки скочи на Местан заради Луковмарш

Категорично и остро възразявам срещу това да се квалифицира възпоменанието на ген. Луков като неонацистко. Ген. Луков е български национален герой, който е изпълнявал войнския си дълг. Ген. Христо Луков никога не е завявал национал- социалистическа идеология. Тази позиция изрази зам.-председателят на ВМРО и участник в марша Ангел Джамбазки ... Категорично и остро възразявам срещу това да се квалифицира възпоменанието на ген. Луков като неонацистко. Ген. Луков е български национален герой, който е изпълнявал войнския си дълг. Ген. Христо Луков никога не е завявал национал- социалистическа идеология. Тази позиция изрази зам.-председателят на ВМРО и участник в марша Ангел Джамбазки ...

ВМРО скочи на ДПС заради Луковмарш

Категорично и остро възразявам срещу това да се квалифицира възпоменанието на ген. Луков като неонацистко. Ген. Луков е български национален герой, който е изпълнявал войнския си дълг. Ген. Христо Луков никога не е завявал национал- социалистическа идеология. Тази позиция изрази зам.-председателят на ВМРО и участник в марша Ангел Джамбазки ... Категорично и остро възразявам срещу това да се квалифицира възпоменанието на ген. Луков като неонацистко. Ген. Луков е български национален герой, който е изпълнявал войнския си дълг. Ген. Христо Луков никога не е завявал национал- социалистическа идеология. Тази позиция изрази зам.-председателят на ВМРО и участник в марша Ангел Джамбазки ...

Стефан Данаилов се завръща на сцената

Здравословното му състояние върви към подобрение

Мария Илиева и Саня Армутлиева размахаха шпаги

Ябълката на раздора между двете дами е победителят от "Х Фактор" - младото лъвче Атанас Колев.

Съдебният процес срещу Джохар Царнаев ще се състои на 3 ноември

/КРОСС/ Съдебният процес срещу Джохар Царнаев, обвинен в съпричастност към Бостънския атентат от април 2013 г., ще се състои на 3 ноември, съобщава Интерфакс. Американската прокуратура възнамерява да поиска смъртно наказание за Царнаев. Братята Джохар и Тамерлан Царнаеви са обвинени в извършването на терористичния акт в Бостън на 15 април 2013 г. При атентата загинаха трима души, а повече от 180 бяха ранени.

След обжалване в съда решението за нов шеф на Окръжна болница във Варна е спряно

Новият шеф на МБАЛ „Св. Анна“ д-р Десислав Тасков, който бе избран на общо събрание на болницата, проведено на 7 февруари, на този етап ще трябва да изчака с нанасянето си в директорския кабинет. Причината е, че варненският Общински съвет е обжалвал решението за смяна на болничното ръководство и така временно е спряно вписването на новия управител и борд в Търговския регистър.

Блокадата на границата вдигна цените на плодовете и зеленчуците

Блокадата на турската граница вдигна цените на плодовете и зеленчуците, съобщи Нова телевизия.

От два дни на борсата край пловдивското село Първенец не пристигат тирове от съседна Турция и така скочи цената на зарзавата от Гърция, Македония и Испания...
































Блокадата на турската граница вдигна цените на плодовете и зеленчуците, съобщи Нова телевизия. От два дни на борсата край пловдивското село Първенец не пристигат тирове от съседна Турция и така скочи цената на зарзавата от Гърция, Македония и Испания...

Ген. Атанасов: Прокуратурата да се произнесе по твърденията на Цветанов и Пеевски

Това не е махленска свада. Двама души, единият бивш вътрешен министър, се обвиняват в кадруване, в редица престъпления. Един юрист е сметнал, че има 15 престъпления в твърденията им. Няма значение кой се стреля, а какви са факти. Става дума за кадруване, за задкулисни игри,злоупотреба с власт, които засягат националната сигурност. Трябва да се ... Това не е махленска свада. Двама души, единият бивш вътрешен министър, се обвиняват в кадруване, в редица престъпления. Един юрист е сметнал, че има 15 престъпления в твърденията им. Няма значение кой се стреля, а какви са факти. Става дума за кадруване, за задкулисни игри,злоупотреба с власт, които засягат националната сигурност. Трябва да се ...

Бум на изнасилени жени от таксиметрови шофьори в Брюксел - над 30

Поне 30 млади жени са били изнасилени в Брюксел от 2011 г. насам от мними шофьори на такси, съобщи местната прокуратура. 

В последните години полицията е открила няколко разследвания, но след като данните бяха представени в медиите в последните дни, заваляха нови жалби. 

Предполага се, че извършителите са поне четирима, несвързани помежду си Поне 30 млади жени са били изнасилени в Брюксел от 2011 г. насам от мними шофьори на такси, съобщи местната прокуратура. В последните години полицията е открила няколко разследвания, но след като данните бяха представени в медиите в последните дни, заваляха нови жалби. Предполага се, че извършителите са поне четирима, несвързани помежду си

В Аспен отвориха времева капсула на Стив Джобс (видео)


През последните 30 години в Аспен, Колорадо, се съхранява т.нар. времева капсула, която е поставена от Стив Джобс и участници в международна конференция за дизайн. Срокът на капсулата вече е изтекъл и тя е била отворена, за да се провери какви предмети са били оставени вътре, съобщава онлайн изданието CNET, което публикува и видео от събитието.

Оригиналният план е бил капсулата да бъде отворена през 2000 г. След голямо преустройство на комплекса обаче организаторите не са могли да я...

Холандия взе четвъртото си злато в бързото пързаляне с кънки

Холандецът Стефан Гротхейс стана олимпийски шампион на 1000 метра и така спечели за страната си четвъртия (от общо пет) златен медал в бързото пързаляне с кънки. Холандската доминация в този спорт бе подкрепена и с бронзовия медал в надпреварата за Михел Мюлдер. Със среброто е канадецът Дени Морисън.

Президентът: Някой на тъмно е правил задкулисни планове

Това се казва в изявление на държавния глава във връзка с текст от проекта на Изборен кодекс, изпратен за становище до Венецианската комисия

Потопът отмени визита на Камерън

Кризата със страховитите наводнения в Англия принуди британския премиер Дейвид Камерън да отмени визитата си в Израел и палестинските територии, предаде АФП. Посещението било планирано за следващата седмица. То щеше да е първото на Камерън в региона, откакто той бе избран за премиер през 2010 година. Кризата със страховитите наводнения в Англия принуди британския премиер Дейвид Камерън да отмени визитата си в Израел и палестинските територии, предаде АФП. Посещението било планирано за следващата седмица. То щеше да е първото на Камерън в региона, откакто той бе избран за премиер през 2010 година.

Кипърският президент с обръщение преди преговорите за обединение

/КРОСС/ Президентът на Кипър Никос Анастасиадис ще направи тази вечер обръщение към народа на страната във връзка с подновяването на преговорите за обединяването на разделения вече 40 години остров. Той ще анализира съвместната декларация за решаване на Кипърския въпрос, която той подписа с лидера на кипърските турци Дервиш Ероглу, и преговорния процес. Декларацията, подписана от двамата лидери по време на първата им официална среща вчера, даде възможност след повече от година и половина да се възобновят преговорите за решаване на Кипърския въпрос и обединяването на страната. Първата среща на главните преговарящи от двете страни е насрочена за петък. Съвместната декларация очертава рамката и основните принципи на преговорите, тя не е окончателно решение, а началото на трудни усилия за постигане на желаните цели, подчерта президентът в кратко изявление. Той призова политическите партии в страната и народа да подкрепят преговорите и да покажат високо ниво на патриотизъм, за да се "сложи край на неприемливото положение, което поддържа острова и народа на Кипър разделени от 40 години". Анастасиадис обеща в изказването си тази вечер да разсее съмненията около записаното в съвместната декларация, тъй като някои от нейните пунктове предизвикаха опасения сред политически лидери и обществото

За първи път две алпийки на олимпийския връх

За първи път в историята на игрите две състезателки в алпийските ски покориха върха. Словенската звезда Тина Мазе и швейцарката Доминик Гизин дадоха абсолютно равни времена в спускането - 1:41,57 минута. И МОК бе принуден да даде две златни отличия. 

Досега е имало три случая, в които двама състезатели са вземали сребърни отличия - през 1964, 19 За първи път в историята на игрите две състезателки в алпийските ски покориха върха. Словенската звезда Тина Мазе и швейцарката Доминик Гизин дадоха абсолютно равни времена в спускането - 1:41,57 минута. И МОК бе принуден да даде две златни отличия. Досега е имало три случая, в които двама състезатели са вземали сребърни отличия - през 1964, 19

С нов закон управляващите ще сменят шефа на Сметната палата


Управляващите партии БСП и ДПС подготвят подмяна на състава на Сметната палата, включително и на дългогодишния й председател Валери Димитров. Това ще стане с приемане на изцяло нов закон, който е внесен днес следобед в 17.06 ч. в деловодството на парламента.

Вносители са председателят на бюджетната комисия Йордан Цонев и Сергей Кичиков от ДПС и Румен Гечев и Петър Кънев от БСП. Самият законопроект все още не е публикуван на страницата на Народното събрание, но по информация на...

Калановски: Рано или късно ще разберем какво представлява Конституцията

/КРОСС/ "Гражданският ни инициативен комитет има за задача да предизвика диалог, за да се чуе гласът на гражданите, да има диалог между управляващи и управлявани". Това заяви за предаването „Лице в лице" на бТВ актьорът Веселин Калановски, член на граждански инициативен комитет за провеждане на референдум по въпросите, зададени от президента Росен Плевнелиев. "ГЕРБ застават зад нас, Реформаторският блок, Движение „ 22 Септември", НПО. Утре имаме среща с Ранобудните студенти, с Татяна Дончев също ще се срещнем - ще им предложим да се присъединят към подписката за референдум.Аз вярвам, че пряката демокрация е нещо, което трябва да се случи в тази държава", изтъкна Калановски. „Никой не таи надежда, че тази инициатива за референдум ще се осъществи за тези избори, то няма и технологично време за това", призна той. „Моята информираност е на добро ниво, вярвам в съгражданите си и рано или късно ще разберем що е туй обществен договор и какво представлява Конституцията", добави Веселин Калановски. "Не се готвя за политиката", категоричен е актьорът.  

Лора Караджова се кротна заради сърфист

Лора Караджова се появи с нов мъж подръка на светско събитие и веднага предизвика медийна суматоха. „Има човек до мен, но няма да разкрия името му.

Вече нямаме църква на фонтана „Треви" в Рим

/КРОСС/ Със сигурност повечето от българите, посетили Рим през последните 11 г., са видели и църквата „Св. св. Викентий и Анастасий", която наричахме българската църква. Няма начин да са я пропуснали - тя е точно до фонтана „Треви", откъдето всеки задължително минава, за да хвърли монета. Днес мнозина от туристите, които се трупат от сутрин до вечер пред фонтана, се чудят на обраслата в плевели църква със залостени порти. По-информираните са наясно, че тя е затворена за ремонт.От ремонт или от хора с подобни намерения обаче няма и помен. „Св. св. Викентий и Анастасий" прилича на място, в което човешки крак не е стъпвал от месеци, пише „24 часа".На оградата все още седи табела, указваща, че там се намира българската църковна община „Св. св.Кирил и Методий".Ламаринената плоча е всъщност последният външен спомен, че именно този храм ни беше предоставен за литургийно ползване от папа Йоан Павел II. Мраморна плоча вътре в църквата също напомня за това.От година българите в Рим се чудят какво точно става с църквата им и защо се стигна дотам, че тя вече няма да бъде мястото, в което ще присъстват на православни служби.Версиите са много, а интригите около тях - оплетени като в роман на Дан Браун. Коя е истината, не е ясно, защото досега официално никой не я е изяснил пред българската църковна община в Рим. За сметка на това има няколко неофициални версии

Хасан Адемов: Политическа лоялност не се купува

Още в началото на мандата ние приехме т. нар. минимален пакет, без да предстоят каквито и да било избори. Политическа лоялност не се купува. Сега имаме желание да подпомогнем над 1 300 000 българи, които живеят под линията на бедността, с еднократна финансова помощ в размер на 30 лева.

Борисов: Със Северна Корея властта се окаля тотално

"Тези хора тотално се окаляха, аз съм потресен, дори трудно мога да изразя възмущението си. След като седна на една маса в Сочи с Янукович, днес разбирам, че Орешарски ще си сътрудничи със Северна Корея в сферата на образованието и медиите.Така експремирът Бойко Борисов коментира остро решението на правителството да започне сътрудничество със Северна Корея в областта на образованието и медиите.

Ген. Атанасов: Прокуратурата да се произнесе по твърденията на Пеевски и Цветанов

Това не е махленска свада. Двама души, единият бивш вътрешен министър, се обвиняват в кадруване, в редица престъпления. Един юрист е сметнал, че има 15 престъпления в твърденията им. Няма значение кой се стреля, а какви са факти. Става дума за кадруване, за задкулисни игри,злоупотреба с власт, които засягат националната сигурност. Трябва да се ... Това не е махленска свада. Двама души, единият бивш вътрешен министър, се обвиняват в кадруване, в редица престъпления. Един юрист е сметнал, че има 15 престъпления в твърденията им. Няма значение кой се стреля, а какви са факти. Става дума за кадруване, за задкулисни игри,злоупотреба с власт, които засягат националната сигурност. Трябва да се ...

Почина проф. Николай Василев

Премиерът към близките: Няма да забравим думите му към хората да се усмихват повече

    


По един областен град изчезва всяка година

Средно голям областен град се заличава само по показателите раждаемост и смъртност всяка година. Това заяви социалният министър Хасан Адемов, цитиран от БТА. По думите му починалите са с около 40 000 повече, отколкото новородените.

Борисов: След като седна на една маса в Сочи с Янукович, Орешарски ще си сътрудничи със Северна Корея

Тези хора тотално се окаляха, аз съм потресен, дори трудно мога да изразя възмущението си. След като седна на една маса в Сочи с Янукович, днес разбирам, че Орешарски ще си сътрудничи със Северна Корея в сферата на образованието и медиите, това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук.  "Днес стана ясно, че България ... Тези хора тотално се окаляха, аз съм потресен, дори трудно мога да изразя възмущението си. След като седна на една маса в Сочи с Янукович, днес разбирам, че Орешарски ще си сътрудничи със Северна Корея в сферата на образованието и медиите, това е написал лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук. "Днес стана ясно, че България ...

Посланик Кенеди посети Окинава сред протести срещу преместването на американска военна база (видео)


Американският посланик в Япония Керълайн Кенеди направи първата си обиколка на южния японски остров Окинава, известен с високата си концентрация на американски военни бази, предава агенция "Ройтерс". Сред основните теми на посещението й беше планираното преместване на една от базите.

Съгласно споразумение между Токио и Вашингтон, подписано през далечната 1996 г. и отлагано на няколко пъти, военноморската база във Футенма, североизточно от град Наха, трябва да бъде преместена на около...

Обама: Париж и Лондон са като дъщерите ми

Американският президент Барак Обама заяви, че Париж и Лондон са като двете му дъщери Малия и Саша. Това стана в отговор на въпрос на журналисти по време на визитата на френския му колега Франсоа Оланд.

Денят в снимки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Ferrari California T разчита на турбо двигател

Това е новото Ferrari California T. Очевидно е, че става въпрос за фейслифт на модела от 2008 г., но Ferrari твърди, че автомобилът е тотално преосмислен. Затова го броят като напълно нов модел. Осве...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване