Пълнят шунката с вода

/КРОСС/ Водното съдържание на няколко вида шунка, изследвани от асоциация „Активни потребители", е изключително високо, като показателят се е движил между 74 и 77 на сто. Това сочат предварителните данни от изследването, направено по поръчка на потребителската организация. „В крайна сметка обаче никъде няма ориентир какво трябва да бъде съдържанието на течности и производителите на практика могат да добавят колкото си искат вода", каза Богомил Николов, изпълнителен директор на асоциацията, цитиран от в.Монитор. Той смята, че у нас може да има доброволен стандарт и за този продукт, за да се ориентират купувачите добре какво слагат в кошницата си. Според него и българският потребител, и българският производител ще спечелят, ако се направи такъв стандарт. „Всяка компания, произвеждаща шунка у нас, сама прави техническата си документация, в която се упоменава и водното съдържание", уточни д-р Румен Караманов, член на Асоциацията на индустриалното свиневъдство в България. От килограм месо опитният производител може да направи кило и половина деликатес.  „При производството на шунка се прави т.нар. „овкусяване" на месото и се влагат добавките, които са регламентирани в Наредба №8 на агенцията по храните. В нея строго е регламентирано процентното участието на всяка добавка

Финансирането на общините не зависи от партийната принадлежност на кметовете

Основен приоритет в управленската програма на правителството е преодоляването на различието между регионите в страната. Това пише министър-председателят Пламен Орешарски в отговор на писмото, получено в Mинистерския съвет от председателя на ПГ на ГЕРБ Бойко Борисов, информират от правителствената информационна служба.

В неделя Борисов поиска среща с премиера и кметовете на най-големите градове в страната, които са останали без финансиране по инвестиционната програма "Растеж и устойчиво развитие". От ГЕРБ коментираха, че разпределението на проекти и тяхното финансиране са определени на партиен принцип. Според тях най-много пари са получили населени места, чиито кметове са от БСП и ДПС, за сметка на градове, в които местното управление е на ГЕРБ.

Премиерът Орешарски подчертава, че правителството полага много усилия за намирането на средства за българските общини. "Такива са предвидени както от фондовете на Европейския съюз, така и в държавния бюджет за 2014г. Един от основните инструменти в тази посока е публичната инвестиционна програма "Растеж и устойчиво развитие на регионите", отбелязва министър-председателят.

Той подчертава още, че кабинетът има добър диалог с общините в рамките на Съвета по децентрализация и на НСОРБ.

"За нас не е от значение политическата принадлежност на кметовете от различни общини. В рамките на НСОРБ съм готов да се срещна с всички представители на местната власт и да коментирам посочените теми. Готов съм да дискутирам и с Вас въпросите, които поставяте във Вашето писмо", пише още Орешарски до Борисов.


"Левски" чака новата си звезда Рафаел Бастос още утре в Кипър

“Левски” изпрати самолетни билети на бразилския плеймейкър Рафаел Бастос и още утре очаква новата си бразилска звезда на лагера в Кипър. След дълги преговори 29-годишният халф, който бе продаден от “Клуж” в арабския “Ал Насър” за 2,7 млн. евро, склони да продължи кариерата си в България и на “Герена”. По предварителната договорка Бастос трябва да “Левски” изпрати самолетни билети на бразилския плеймейкър Рафаел Бастос и още утре очаква новата си бразилска звезда на лагера в Кипър. След дълги преговори 29-годишният халф, който бе продаден от “Клуж” в арабския “Ал Насър” за 2,7 млн. евро, склони да продължи кариерата си в България и на “Герена”. По предварителната договорка Бастос трябва да

Как да възбудите партньора, без да го докосвате с пръстите си?

Кубче лед, спуснато по кожата, ще го възбуди максимално

    


Янукович иска аполитично коалиционно правителство

Опозиционерът Дмитро Булатов, който се лекува в болница във Вилнюс от раните от насилието, на което беше подложен в страната си, е решил да замине за Германия където живее семейството му

S&P 500 прекрати най-силния си 4-дневен възход от година

Американската икономика се разшири с 3% или повече през 2014 г., заяви председателят на Фед в Сейнт Луис Джеймс Булард

    


Рунд пореден между София и Анкара с разрешителните: Битката е кой ще вози 2 млн. тона стоки на година

Битка за превоз на минимум 2 млн. тона стоки на година. Затова е войната за разрешителните между България и Турция, която се води от години. Става дума за товари от България за Турция и обратно и от Турция към Европа, казаха превозвачи. 
Турция иска на година 250 000 транзитни разрешителни, за да може да вози стоки от Близкия изток към Европа, Битка за превоз на минимум 2 млн. тона стоки на година. Затова е войната за разрешителните между България и Турция, която се води от години. Става дума за товари от България за Турция и обратно и от Турция към Европа, казаха превозвачи. Турция иска на година 250 000 транзитни разрешителни, за да може да вози стоки от Близкия изток към Европа,

Кметът на Изток напуска структурата на ГЕРБ - Перник

/КРОСС/ Кметът на Изток Ивайло Иванов ще подаде заявление за напускане от структурата на ГЕРБ Перник. Това обяви самият той днес, предаде „Мироглед". Основната причината това да се случи е орязаният бюджет на кметство „Изток". От предложената рамка в размер на 1 100 000 лв. тя е занижена на 800 хил.лв. Това било абсурдно, защото само задълженията на кметството били повече. „Това е предателство от моя страна. Но предпочитам да предам ГЕРБ, а не хората. Напускам структурата, защото заставам зад интересите на хората, а не тези на партията. Ръководството на ГЕРБ в Перник се е самопровъзгласило, то не е избрано на общинска конференция. Не чувствам никакви морални угризения от действията си", заяви Иванов. Сред мотивите му за напускане на партията са и липсата на диалог и чуваемост.  

Пласидо Доминго: България винаги е давала феноменални гласове

 От 40 години искам да дойда да пея в България. Много съм развълнуван и щастлив, защото това е страна на прекрасни оперни певци и се надявам зрителите да се насладят на концерта ми на 14 февруари. Това каза един от най-големите тенори на нашето време Пласидо Доминго.

Доминго ще пее за първи път пред българска публика на 14 февруари в зала "Арена Армеец". В концерта ще бъдат включени оперни арии, сарсуели, оперетни арии, откъси от мюзикъли. Маестро Доминго каза, че програмата е разнообразна, заради голямата зала, в която ще се състои концертът. Но сподели, че мечтае един ден да се върне отново в България, за да постави оперен спектакъл.

Големият тенор е категоричен, че операта ще живее вечно. "Дори да не бъде написано нито едно ново произведение, съществуващият репертоар е достатъчно силен, за да продължи да вълнува зрителите", каза той. Маестрото окуражава младите композитори да пишат нови произведения, но изтъкна важността на доброто либрето, без което операта би имала кратък живот.

"Кралят на операта", както наричат Пласидо Доминго, е почитател на традиционните постановки, но сподели, че е играл и се е чувствал добре и в по-модерни трактовки на класически произведения. Важното според него е да не се търси елементарна провокация, скандалност и промяна на атмосферата на сюжета. "В Австрия, Швейцария, Германия много често се правят такива постановки, които са твърде провокативни и публиката не ги възприема добре. Дори твърде често освирква продуцентите, не изпълнителите, които са си позволили да стигнат твърде далеч", каза Доминго.

Той гледа положително на инициативите за популяризиране на оперното изкуство като спектакли на гари, в метрото или в супермаркета. "Има два вида хора, които не харесват операта. Едните просто не я познават, а другите не могат да си я позволят. Постановките в оперните зали са скъпо удоволствие, затова одобрявам всичко, което се прави, за да достигне до повече хора. Харесвам и оперите на открито, доколкото са добре издържани в звуково отношение. Но все пак операта е родена в малки театри и те все още остават най-доброто място за представянето й", каза Доминго.

Той си спомни за съвместната си работа с най-големите български оперни звезди – Борис Христов, Николай Гяуров, Никола Гюзелев, Гена Димитрова, Райна Кабаиванска, Ана Томова-Синтова, Александрина Пендачанска. "През целия си живот съм бил много свързан с изключителните оперни певци от България", сподели маестро Доминго. "Вие произвеждате феноменални гласове и се надявам, че новото поколение също ще даде прекрасни певци", допълни той. Един от новите млади български таланти, които са впечатлили големия тенор, е Орлин Атанасов, който спечели организирания от него конкурс "Опералия".

В края на пресконференцията директорът на Софийската филхармония Явор Димитров връчи на маестрото почетния знак на филхармонията. Той не скри вълнението си от предстоящия концерт, като заяви, че той е най-уникалният подарък за всички български музиканти за Свети Валентин. /БГНЕС

Основен приоритет е преодоляването на различията в регионите

Основен приоритет в управленската програма на правителството на България е преодоляването на различието между регионите в страната. Това пише...

Мартин Шулц раздразни Израел със слово в парламента


Председателят на Европейския парламент - социалистът Мартин Шулц, раздразни домакините си по време на посещение в Израел и предизвика публична критика от премиера Бенямин Нетаняху, съобщи "Ройтерс". Причината е изказване на германеца в израелския парламент.

Шулц говори в Кнесета на немски и в речта си включи твърдение на "палестински младежи", според което израелците получавали 4 пъти повече вода на глава от населението, отколкото палестинците. Предположението, че държавата не...

Търговските вериги протестират срещу обвинение на премиера

/КРОСС/ Търговските вериги реагираха с остра декларация, след като премиерът Пламен Орешарски публично изрази съмненията си, че те източват ДДС. „Приветстваме позицията на министър-председателя Пламен Орешарски, че търговските вериги имат сериозен принос за подобряване на качеството на стоките и търговските услуги, както и към развитието на българската икономика. Ние инвестирахме и инвестираме в България над 4 млрд. лв. и осигуряваме директно над 20 хиляди работни места и индиректно - десетки хиляди в свързаните бизнеси - наши партньори. Средно всяка верига за бързооборотни стоки в нашето сдружение работи с над 800 български доставчика, а средно 55% от стоките в магазините ни са български. Сдружението обаче категорично възразява срещу публично отправените от премиера към всички международни търговски вериги тежки обвинения за извършване на данъчни измами, базирани не на доказани факти и извършени разследвания, а на общи съмнения. Членовете на Сдружението за модерна търговия са сред най-големите данъкоплатци в страната и са подлагани на постоянни проверки", се казва в декларацията на Сдружението за модерна търговия.Вчера, при откриването на форума „Правителство-бизнес: Рестарт на икономиката", премиерът Орешарски заяви, че няма друго обяснение за внасяните чрез български ЕТ фирми стоки от чужбина, освен източване на ДДС.

Йовчев: Акцията с жандармерията не е театър

"Акцията с жандармерията не е театър и резултатите от последните два дни са доказателство за това. Правим организация така, че жандармерията оттук нататък да бъде ангажирана в полицейски действия за противодействие на битовата престъпност в малките населени места." Това заяви вчера вътрешният министър Цветлин Йовчев.
МВР шефът обясни, че предварит "Акцията с жандармерията не е театър и резултатите от последните два дни са доказателство за това. Правим организация така, че жандармерията оттук нататък да бъде ангажирана в полицейски действия за противодействие на битовата престъпност в малките населени места." Това заяви вчера вътрешният министър Цветлин Йовчев. МВР шефът обясни, че предварит

Циганите на бунт, ако гардът Еленков излезе на свобода

Ромите от столичния квартал "Христо Ботев" заплашват, че блокират летище София, ако прокуратурата не поиска постоянен арест за предполагаемия убиец на 17-годишният Велин. Гардът Петко Еленков бе пуснат на първа инстанция срещу 5000 лв. гаранция.

Университетите получават 21.5 млн. лв. допълнително (видео)


С постановление на министерски съвет се отпускат допълнително близо 21.5 милиона лева държавна субсидия за университетите. След днешното заседание на кабинета образователният министър Анелия Клисарова обяви, че общо 33 университета ще получат допълнително пари.

Софийският университет ще вземе над 3.5 милиона лева, Медицинският университет в София ще вземе над 3 милиона лева, а също толкова ще отидат и при Техническия университет в София. За УАСГ ще бъдат дадени допълнително над 1.35...

Историци: Управляващите в Македония са сърбомани и агенти на службите

Управляващите в Македония са сърбомани и принадлежат към репресивните службите на бивша Югославия. Именно това е причината за антибългарската политика, която провежда Скопие, обявиха пред телевизия „Европа” историци. А целта на Сърбия е Македония да остане в нейната орбита и да не се сближи в България, за да може Белград да е водещ фактор на Балканите.

Блокадата на границата с Турция пред финал

На двустранна среща на министри ще решават проблема с превозвачите

    


Ламбо се завръща на сцената

Големият актьор Стефан Данаилов се завръща на сцената с нов спектакъл в средата на март.

Руският външен министър: Удовлетворени сме от срещата с Муалем

/КРОСС/ „Руската страна е удовлетворена от срещата с министъра на външните работи на Сирия и очаква, че правителствените делегации ще продължат по конструктивен начин преговорите в Женева", заяви пред репортери, след срещата с Уалид Муалем, заместник-министърът на външните работи на Русия Генади Гатилов, предаде ИТАР-ТАСС. "Ние сме доста доволни от дискусиите, които се проведоха. Това е повратна точка. Убедени сме, че политическото решение е единственият начин за решаване на всички проблеми в Сирия, слагайки край на насилието, борейки се с тероризма и създавайки благоприятни условия за бъдещия просперитет на страната", каза още дипломатът. Гатилов добави, че борбата срещу тероризма и установяването на преходен ръководен орган са еднакво важни въпроси, за които Москва се надява, че сирийската страна ще бъде в състояние да реши. "Мисля, че излизането от безизходицата се крие в политическата воля на двете страни за намиране на взаимно приемливо решение", каза още той. Според Гатилов документът, представен от сирийската опозиция, едва ли ще бъде тема на разговор по време на тристранните преговори между представителите на Русия, САЩ и ООН за уреждане на междусирийския въпрос.  

Кметът на Изток напуска от структурата на ГЕРБ - Перник

Кметът на Изток Ивайло Иванов ще подаде заявление за напускане от структурата на ГЕРБ Перник. Това обяви самият той днес.

Основната причината това да се случи е орязания бюджет на кметство „Изток", съобщава "Мироглед". От предложената рамка в размер на 1 100 000 лв., тя е занижена на 800 хил.лв. Това било абсурдно, защото само задълженията ... Кметът на Изток Ивайло Иванов ще подаде заявление за напускане от структурата на ГЕРБ Перник. Това обяви самият той днес. Основната причината това да се случи е орязания бюджет на кметство „Изток", съобщава "Мироглед". От предложената рамка в размер на 1 100 000 лв., тя е занижена на 800 хил.лв. Това било абсурдно, защото само задълженията ...

Кметът на Изток напуска от структурата на ГЕРБ - Перник

Кметът на Изток Ивайло Иванов ще подаде заявление за напускане от структурата на ГЕРБ Перник. Това обяви самият той днес.

Основната причината това да се случи е орязания бюджет на кметство „Изток Кметът на Изток Ивайло Иванов ще подаде заявление за напускане от структурата на ГЕРБ Перник. Това обяви самият той днес. Основната причината това да се случи е орязания бюджет на кметство „Изток", съобщава "Мироглед". От предложената рамка в размер на 1 100 000 лв., тя е занижена на 800 хил.лв. Това било абсурдно, защото само задълженията ...

Орешарски: Финансирането не зависи от партийното членство

Основен приоритет е преодоляването на различието между регионите, пише министър-председателят в отговор на писмото на Бойко Борисов

Турският износ изоставал с 1000 тира дневно


Превозваческата криза с България засегна много сериозно турския износ. Блокирането на ГКПП Капъкуле, откъдето минава по-голямата част от турския износ за Европа, го с около 1000 тира дневно.

Това заяви, цитиран от БТА, изпълнителният директор на турската автомобилна асоциация Фатих Шенер, който призова страните "спешно да направят каквото е необходимо за нормализиране на превозите през турско-българската граница".

Според Фатих Шенер Турция и България досега са осигурявали...

Янукович сългласен на коалиционен кабинет

Яценюк вече отказа предложения му от държавния глава премиерски пост

Признаците, че бъдещият ви шеф ще е лош

Как можете да разберете още на интервюто за работа, че ще имате проблеми

    


Ферма за щрауси ще бъде изградена край Каварна

Започва реализирането на ферма за щрауси в каварненското село Белгун от немски инвеститори, които са наели от Община Каварна 173 декара пасища и мери в село Белгун, съобщиха от пресцентъра на общината. Строителните дейности започват на 3 март и през месец май ще бъдат доставени първите пилета, като на третата година ще започнат да се продават.

Обама: Париж или Лондон? Все едно да избирам между дъщерите си

 
Барак Обама отговори по соломоновски, когато трябваше да определи дали Франция или Великобритания е по-добрият приятел на САЩ. Той обяви, че това е все едно да да избира между дъщерите си Саша и Малия, предаде АФП.
“И двете ми дъщери са чудесни. Никога не бих избирал между тях. Така подхождам и към невероятните си европейски партньори”,   Барак Обама отговори по соломоновски, когато трябваше да определи дали Франция или Великобритания е по-добрият приятел на САЩ. Той обяви, че това е все едно да да избира между дъщерите си Саша и Малия, предаде АФП. “И двете ми дъщери са чудесни. Никога не бих избирал между тях. Така подхождам и към невероятните си европейски партньори”,

Продаваме имоти в Лайпциг и Кайро

Четири имота на България в чужбина ще бъдат продадени, реши вчера правителството. 
Става дума за терен в Лайпциг от 3 ара (300 кв. м) заедно с построената в него сграда, както и три апартамента в Кайро. 
Имотът в Германия е построен през 1911 г. и е обявен за паметник на културата. Намира се в историческия център на Лайпциг и е част от архитектур Четири имота на България в чужбина ще бъдат продадени, реши вчера правителството. Става дума за терен в Лайпциг от 3 ара (300 кв. м) заедно с построената в него сграда, както и три апартамента в Кайро. Имотът в Германия е построен през 1911 г. и е обявен за паметник на културата. Намира се в историческия център на Лайпциг и е част от архитектур

Лекари намаляват заплатите си в името на болни деца

/КРОСС/ Лекари намаляват заплатите си в името на малките си пациенти, защото Здравната каса не чува исканията им за адекватно финансиране. Единствената у нас клиника, в която се оперират и лекуват деца със сърдечни проблеми и вродени аномалии, е изправена пред абсурдната ситуация да оцелява по този начин. Годишно през трите звена на клиниката преминават около 2000 бебета и деца, съобщава NEWS7. Детската реанимация на Националната кардиологична болница е пълна с малки пациенти от цялата страна. Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) плаща само за болничен престой от пет до седем дни, а финансирането на лечението на деца и възрастни е еднакво. Лекарите твърдят, че в европейските страни то, както и оперирането на деца със сърдечни проблеми, са три-четири пъти по-добре платени в сравнение с тези на пълнолетните пациенти. Около 350 бебета, всяко пето още ненавършило един месец, са оперирали лекарите през миналата година. Заради неадекватното финансиране и заплатите им са ниски, затова някои бягат. Медиците искат държавата да се намеси. Предлагат например да ги подпомагат с пари от Фонда за лечение на деца, който ако клиниката я няма, ще трябва да плаща за лечение зад граница. Нужната сума е около 5 млн. евро, изчисляват лекарите.  

"Лудогорец" помпа самочувствие с обрат от 0:2 до 3:2

Шампионът “Лудогорец” завърши предсезонната си подготовка с оптимистичен обрат от 0:2 до 3:2 над шестия в руското първенство “Краснодар”. Само за 60 секунди разградчани получиха две попадения. Вандерсон откри с хубав шут от малък ъгъл в 12-ата мин, а малко по-късно Мамаев бе спънат за дузпа и бившият левскар Жоазиньо вкара за 2:0. В 25-ата мин Шампионът “Лудогорец” завърши предсезонната си подготовка с оптимистичен обрат от 0:2 до 3:2 над шестия в руското първенство “Краснодар”. Само за 60 секунди разградчани получиха две попадения. Вандерсон откри с хубав шут от малък ъгъл в 12-ата мин, а малко по-късно Мамаев бе спънат за дузпа и бившият левскар Жоазиньо вкара за 2:0. В 25-ата мин

Ексклузивно хип-хоп издание за “Свети Валентин”

Верни на стила си, столичният Club MASCARA и най-популярната хип-хоп парти платформа в София VANITY BLACK by George Tanev, са подготвили парти-изненада за своите гости в навечерието на “Свет...

Италия анулира закон, утрояващ присъдите за продажба, отглеждане и притежание на канабис


Италианският Конституционен съд отмени закон, който утрояваше наказанията за продажба, отглеждане и притежаване на канабис, предаде "Ройтерс". Законът беше много критикуван в Италия, защото се смяташе, че води до пренаселване на италианските затвори.

Конституционният съд обяви, че законът, прокаран през 2006 г. от консервативното правителство на Силвио Берлускони, е противоконституционен. Подробности за мотивите на съда не се съобщават.
Смята се, че в резултат на това решение 10...

Умни очила ще помагат на хирурзи да виждат рака

Хирурзите скоро ще могат да откриват и да отстраняват заразена тъкан от пациенти, болни от рак, само с един поглед.

Октай искал да унижи Доган, а не да го убива (обзор)

Целта на Октай Енимехмедов била да унижи Ахмед Доган и да му покаже, че не е недосегаем, а не да го убива. Това признал нападателят пред психолозите от МВР, които говорили с него след атентата срещу почетния председател на ДПС на 19 януари 2013 г.
Бившият шеф на института по психология на МВР Неделчо Стойчев и заместникът му по онова време... Целта на Октай Енимехмедов била да унижи Ахмед Доган и да му покаже, че не е недосегаем, а не да го убива. Това признал нападателят пред психолозите от МВР, които говорили с него след атентата срещу почетния председател на ДПС на 19 януари 2013 г. Бившият шеф на института по психология на МВР Неделчо Стойчев и заместникът му по онова време...

Слаб трус бе усетен в близост до Добрич

/КРОСС/ Земетресение с магнитуд 2,2 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, сочат данни от Геофизичния институт на БАН. Земният трус е усетен в 12:45ч. с епицентър югозападно от Добрич, северозападно от с. Бдинци и южно от Бенковски, с дълбочина 50,4 км.

Търговски вериги скочиха на премиера

Сдружението за модерна търговия обяви изказването на премиера Пламен Орешарски срещу големите вериги за дискриминативно. Това се казва в официална позиция на организацията, изпратена до медиите.

На крачка сме от вдигането на блокадата на границата

Надяваме се, че блокадата на границата ще бъде вдигната още тази нощ. Това заяви заместник-министърът на транспорта Антон Гинев. "Правим всичко...

Властта в Босна тушира протестите с обещание за предсрочни избори

Хиляди босненци продължиха да протестират в няколко града в страната срещу корупцията и безработицата и след месеци на недоволство по улиците, изглежда, постигнаха първия малък резултат. Седем дни след избухването на насилие и палежи премиерът на босненско-хърватската федерация Нермин Никшич предложи провеждането на предсрочни избори.

Какво говори мъжкото бельо за притежателя му?

Мъжкото атлетично бельо е любимо на мъжете с добре изваяна фигура

    


За отмъщение: Ученик стреля по трима братя, уби единия (ОБЗОР)

Среднощен екшън с бой и стрелба окървави в сряда през нощта ломският квартал “Моминброд”.
17-годишен ученик уби с пушка млад мъж и рани двамата му братя. От полицията потвърдиха за трагедията, но отказаха подробности.
Екзекуцията станала към полунощ в къщата на Михаил Петков, известен с прякора Гунди. По това време ромската фамилия организирала б Среднощен екшън с бой и стрелба окървави в сряда през нощта ломският квартал “Моминброд”. 17-годишен ученик уби с пушка млад мъж и рани двамата му братя. От полицията потвърдиха за трагедията, но отказаха подробности. Екзекуцията станала към полунощ в къщата на Михаил Петков, известен с прякора Гунди. По това време ромската фамилия организирала б

Пускат ГМО царевица в Европа

 Европейският съюз е на път да разреши американска ГМО царевица от сорта 1507, въпреки че 19 от 28-те страни членки гласуваха против, предадоха световните агенции.
Темата бе обсъдена по време на Съвета по общи въпроси, който се състоя в Брюксел. На заседанието 4 от държавите от ЕС се въздържаха, а само 5 одобриха пускането и? на европейския пазар.  Европейският съюз е на път да разреши американска ГМО царевица от сорта 1507, въпреки че 19 от 28-те страни членки гласуваха против, предадоха световните агенции. Темата бе обсъдена по време на Съвета по общи въпроси, който се състоя в Брюксел. На заседанието 4 от държавите от ЕС се въздържаха, а само 5 одобриха пускането и? на европейския пазар.

България продава свои имоти в Лайпциг и Кайро


Четири имота на България ще бъдат продадени в чужбина, реши министерският съвет на заседанието си днес. Три апартамента в Кайро и терен в Лайпциг от 3 ара (около 0.3 декара) заедно с построената в него сграда са пуснати за продажба, като със средствата от тях ще бъдат санирани други имоти на българската държава, информират от правителствената пресслужба.

За имотът в Германия кабинетът определи продажната цена да бъде не по-ниска от 1 601 000 евро. Сградата е построена през 1911 г. и...

Зографски на финал в сноуборда

Владимир Зографски се зареди с допълнителна енергия преди старта в петък на голяма шанца. Най-добрият ни скакач изгледа на живо финалите в халфпайпа (дисциплина в сноуборда - б.р.). И особено остана удовлетворен от изпълнението на своя идол Шон Уайн (САЩ), въпреки че той не успя да спечели за трети път олимпийската титлата и остана четвърти.

 Съ Владимир Зографски се зареди с допълнителна енергия преди старта в петък на голяма шанца. Най-добрият ни скакач изгледа на живо финалите в халфпайпа (дисциплина в сноуборда - б.р.). И особено остана удовлетворен от изпълнението на своя идол Шон Уайн (САЩ), въпреки че той не успя да спечели за трети път олимпийската титлата и остана четвърти. Съ

Сметната палата се връща към колективното управление с нови шефове

Сметната палата се връща към колективната форма на управление с ново ръководство от 9 души. Това е предвидено в новия законопроект на БСП и ДПС. Той беше внесен в деловодството на парламента в сряда, часове след като тръгнаха слухове, че се подготвя смяната на сегашния председател на Сметната палата Валери Димитров с депутата от ДПС и председател на бюджетната комисия Йордан Цонев.   Цонев отрече слуховете и ги определи като "обидни". Новият председател ще бъде професионалист, който не е свързан с политическа партия, не е настоящ депутат и член на правителството, каза Румен Гечев пред Mediapool. Той и Цонев са вносителите на законопроекта заедно с колегите си Петър Кънев от БСП и Сергей Кичиков от ДПС.   За нов закон за Сметната палата се дискутира отдавна като основния въпрос беше дали да се върне към старата система с колективна форма на управление или да остане сегашната с главен одитор, въведена по времето ГЕРБ.   Колективната форма на управление на Сметната палата е по-ефективна и това е основната причината тя да се върне, коментира Йордан Цонев пред Mediapool.   Сегашното управление с главен одитор е характерно предимно за страни с монархическа форма на управление каквито са Испания, Дания и Холандия, допълни Румен Гечев. По думите му, според някои юристи, има съмнение, че въвеждането на главен одитор противоречи на конституцията.   Вместо 11 души управа, както беше по времето на тройната коалиция, се предвижда Сметната палата сега да се ръководи от 9 души, предвижда законопроектът, каза Гечев. По думите му те ще са професионалисти и няма да са обвързани с политически партии.   Валери Димитров е начело на Сметната палата от 2005 г., когато на власт беше тройната коалиция БСП - НДСВ – ДПС. При промяната в закона за Сметната палата от мнозинството на ГЕРБ в предишния парламент беше преизбран отново на поста и шестгодишният му мандат изтича през 2017 г., а на двамата му заместници една година след това.   В последните месеци Валери Димитров се изказа доста критично и излезе със серия предложения като настоя за по-голяма отчетност на партийните финанси. Сметната палата откри и нарушения в дейността на "Авиоотряд 28", който е обект на разследване от специално създадена по случая комисия.

Бареков: Да се проведе референдум за членството на Турция в ЕС

/КРОСС/ Да се проведе референдум за членството на Турция в ЕС, поиска Николай Бареков в Благоевград. Той обяви, че ще предложи идеята на бъдещия си коалиционен партньор ВМРО и заедно да предложат това допитване до българите. "Като европейци ние имаме право да кажем "да" или "не" на членството на Турция в този й вид", обясни лидерът на „България без цензура". Той е категоричен, че не може религията да определя водещите политики в една държава. "При отрицателен вот, ЕС е длъжен да се съобрази и Турция ще остане извън Съюза. Да видим тогава Ердоган дали ще продължи да плаща на български депутати", каза Бареков. На учредителното събрание на общинската структура на "България без цензура" той коментира и скандала с 40-те срещи на Цветан Цветанов и Делян Пеевски. "Въпросът е кой ги прати един при друг. Има една политическа мишка, който от вчера стана по-нисък от тревата. Изведнъж се оказа, че с Пеевски бил приятел. Ще излезе истината за срамните сделки, които Борисов е предлагал на ДПС. Имаше коалиция и тя се нарича ГЕРБ-ДПС. Какъв е изборът на обществото сега - Цветанов да стане шеф на МВР, който подслушваше цялата държава или Росен Петров, който е завършил класическа гимназия, който е патриот, историк и има чин от МВР", очерта ситуацията Бареков

Доктор вундеркинд е най-младият професор у нас

На 33 години той има 150 научни труда и е автор на три учебника по медицина

Близо 50 двойки ще се венчаят на Свети Валентин

/КРОСС/ Близо 50 влюбени двойки в София ще си кажат "Да" навръх деня на влюбените. Напливът за бракове се дължи и на факта, че тази година датата е огледална. Интересното съчетание на числата е една от причините, двойките да изберат именно този ден, освен, че е ден на влюбените. И още - според сметките на нумеролозите датата носи дълго семейно щастие, предаде Нова телевизия.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване