Сидеров постави ултиматум на управляващите

София /КРОСС/ "Атака" постави ултиматум на управляващите. Пред журналисти в парламента лидерът на националистите Волен Сидеров обяви, че внасят в Народното събрание десет предложения за законодателни промени и проекти на декларации. Той подчерта, че предложенията са истинските национално отговорни решения и ги изброи:1. да паднат новините на турски език; 2. да бъдат подновени действията на правителството по тракийските имоти; 3. декларация, която да отмени декларация от 2012 г. за Възродителния процес; 4. да се признае геноцидът над българите в Османската империя; 5. да се въведе 0 процента ДДС върху лекарства и учебници; 6. да се премахне плоският данък; 7. да се развалят договорите с ЕРП-ата; 8. да се развалят договорите за концесия на злато; 9. поправка в Закона за бюджета и ДОО, според която от 1 юли 2014 г. минималната пенсия да е 500 лв.; 10. поправка в Кодекса на труда, според която минималната заплата да е индексирана със средноевропейската. Ако не бъдат приети тези предложения, ще направим нашите заключения и те няма да бъдат ласкателни за този парламент и неговата конфигурация, и ще вземем решение дали да бъдем част от този парламент или не, подчерта СидеровСидеров съобщи, че от групата внасят и предложение за промяна в Закона за вероизповеданията, с която щял да се реши въпросът с претенциите на мюфтийството за сгради и имоти.    

Епископ Борис вече не е игумен на Бачковския манастир


Епископ Борис вече не е игумен на Бачковския манастир, съобщи църковният сайт dveri.bg. На заседанието си днес Светият синод е решил да започне църковно-наказателно дело срещу Агатоникийския епископ Борис заради непристойни за сана му действия.

Архиереите са решили, че той ще бъде изпратен на покаяние в Рилския манастир, където ще изчака решението на църковния съд.
 

За временно изпълняващ длъжността игумен на Бачковския манастир е определен отец Симон, монах от...

Инвестициите в здравеопазването – едно добро пожелание

Реформата в сектора трябва да се направи на база солидарност, смята д-р Атанас Щерев

    


Нудистко пътуване с круизен кораб едва не завършва със смърт след обида на пътничка към стюард

Работник на круизен кораб е арестуван във Флорида, след като опитал да изнасили 28-годишна жена на нудистко пътуване, преди да се опита да я изхвърли през борда, съобщава британският "Дейли мейл".28-годишният Кетут Пуджаяса от сервизното помещение нападнал пътничка, защото го обидила, докато ? доставя закуска за Свети Валентин. Работник на круизен кораб е арестуван във Флорида, след като опитал да изнасили 28-годишна жена на нудистко пътуване, преди да се опита да я изхвърли през борда, съобщава британският "Дейли мейл".28-годишният Кетут Пуджаяса от сервизното помещение нападнал пътничка, защото го обидила, докато ? доставя закуска за Свети Валентин.

Пожарникар на годината бе награден днес в Бургас

Членовете на доброволно формирование „Общински доброволци - град Средец”, подпомагащи дейността на служителите от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населени...

Ликвидират фирма на Галеви

/КРОСС/ Прокурорът от Окръжна прокуратура - Кюстендил Владимир Мицов прекратява дейността на една от най-големите строителни фирми на Пламен Галеви и Ангел Христов - „Инфра Асет Мениджмънт". Държавният обвинител иска от съда да прекрати дейността на фирмата със седалище в Дупница.Магистратът обяснява, че адресната й регистрация е на ул. „Христо Ботев" 19А, съдружници са Братя Галеви, а впоследствие като съдружник в дружеството е включен и прочутият Фьодор Фьодоров - Федята от Перник, който на 08.06.2012 г. прехвърля чрез покупко-продажба дела си на Росен Тончев, съобщава viaranews.com.

Излезе книгата за „Пуси Райът"

/КРОСС/ Излезе книгата за руската пънк група „Пуси Райът", известна с протестите си срещу режима в Русия. Англоезичната „Words Will Break Cement: The Passion of Pussy Riot" е дело на известната журналистка Маша Гесен. Книгата е едновременно история и ценностите на групатаи пореден опит да се привлече внимание към случващото се в Русия и режима на Владимир Путин. В нея е описан инцидентът от 21 февруари 2012 г. Тогава момичета от „Пуси Райт" влязоха в църква в Москва и протестираха срещу потискането на човешките права в Русия, диктатурата на Владимир Путин и манипулирането на обществото. Протестът бързо беше потушен, като органите на реда задържаха участничките. По късно две от тях бяха вкарани в затвора. Скандалът получи широк отзвук в цял свят. Маша Гесен документира случилото се в най-големи подробности. Тя разказва както за „Пуси Райът" и тяхната идеология, така и как тяхната дейност се отразява на семействата и близките им. Авторката представя бандата като нестандартни, съвременни революционери в едно общество на лъжи. Мария Александровна Гессен, известна повече като Маша Гесен, е известна руска и американска журналистка. Родена е в еврейско семейство в Русия. През 1981 г. емигрира с родителите си в САЩ. Десет години по-късно се връща в Русия.  

Разпитват с видео връзка румънец по делото за Яна

Това налага заседанието по делото да е в следствието, а не в съда

    


Германия показва готовност да се включи в европейския спасителен фонд

Събирането на средства за фонда трябва да се ускори, смята немският финансов министър Волфганг Шойбле

    


Волейболната федерация глоби с 4000 лева треньора на ЦСКА


Треньорът на мъжкия волейболен отбор на ЦСКА Александър Попов е глобен с 4000 лева от Дисциплинарната комисия към българската федерация.

Наказанието идва след прекратения мач на червените срещу "Пирин" в Разлог. Миналия петък при 1:2 и 13:16 Попов изрази недоволството си срещу отсъждане на съдията Милан Тодоров, който първо даде точка за ЦСКА, а след това промени решението си.

След кратки спорове на игрището мачът беше прекратен. Попов обяви впоследствие, че не е вадил...

Не можеш да скриеш оборот от „склада за данни“ на НАП

Управленска информационна система на НАП анализира приходите в бюджета и подсказва какви услуги да се предложат на гражданите и фирмите, които да подобрят обслужването им.

"Атака" заплаши да напусне парламента, от ГЕРБ били готови да ги последват


Лидерът на "Атака" Волен Сидеров продължи и днес с ултиматумите към управляващите. След като в неделя заяви, че дава на управлението още няколко месеца и ако не направи нищо, "Атака" ще го свали, както направила с ГЕРБ, а в понеделник каза, че е против агитацията на майчин език и ако някой се опита по някакъв начин да върне този въпрос, това ще бъде суперскандално и не знае "дали изобщо тогава трябва да съществува този парламент", днес Сидеров обяви десет условия, които ако не бъдат приети,...

Nokia намекна за Android смартфон

Утройството е предназначено за развиващите се

Китайците обуздават френския лъв

Основаният през 1896 г. най-голям френски автомобилен производител Peugeot Citroen губи своята независимост

    


Нудистко пътуване с круизен кораб едва не завършва със смърт след обида на пътничка към стюард

Работник на круизен кораб е арестуван във Флорида, след като опитал да изнасили 28-годишна жена на нудистко пътуване, преди да се опита да я изхвърли през борда, съобщава британският Работник на круизен кораб е арестуван във Флорида, след като опитал да изнасили 28-годишна жена на нудистко пътуване, преди да се опита да я изхвърли през борда, съобщава британският "Дейли мейл".28-годишният Кетут Пуджаяса от сервизното помещение нападнал пътничка, защото го обидила, докато ? доставя закуска за Свети Валентин.

Започва регистрация за прием в детските ясли във Варна

Регистрацията за прием в детските ясли във Варна започва на 20 февруари, четвъртък, от 11 часа, съобщиха от общината за Moreto.net. Съгласно нормативната уредба родителите могат да регистрират заявление за прием и да получат входящ номер по два начина - на място във всяка детска ясла на територията на общината, и по електронен път - на сайта на община Варна - www.

Неочакван ръст на безработицата във Великобритания

Безработицата във Великобритания изненадващо е нараснала до 7,2% през четвъртото тримесечие на миналата година. Това сочат данни на Службата за...

Олимпиада по трибуните – красота и много колорит

Вижте най-интересните фенове на игрите в Сочи

    


Мъчения в поза “пингвин” и “самолет” - любими в лагерите в Северна Корея

 
Севернокорейка, затворена в изправителен лагер в КНДР, има неблагоразумието да забременее. Макар че затворниците са оставени на почти пълен глад, тя успява да износи детето и ражда в лагера. Един от охранителите чува плача на бебето и започва да бие жената като наказание.
Майката моли пазача да пощади детето и?, но той продължава да я бие.   Севернокорейка, затворена в изправителен лагер в КНДР, има неблагоразумието да забременее. Макар че затворниците са оставени на почти пълен глад, тя успява да износи детето и ражда в лагера. Един от охранителите чува плача на бебето и започва да бие жената като наказание. Майката моли пазача да пощади детето и?, но той продължава да я бие.

Седем свещеника опяха на български и гръцки Михалевски (видео)

Седем свещеника опяха на български и на гръцки език депутатът Димчо Михалевски.
Опелото се водеше от енорийския свещеник отец Петър Гарена и отец Георгиос.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
Приживе Михалевски беше известен с добрите си контакти в северна Гърция. Седем свещеника опяха на български и на гръцки език депутатът Димчо Михалевски. Опелото се водеше от енорийския свещеник отец Петър Гарена и отец Георгиос. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Приживе Михалевски беше известен с добрите си контакти в северна Гърция.

Прокуратурата се самосезира заради запалено куче

Бургас /КРОСС/ Районна прокуратура на Бургас се самосезира по случая със запаленото улично куче. Това съобщи за burgasinfo говорителят на прокуратурата Георги Чинев.Припомняме, целта на злосторника, залял животното със запалителна течност и драснал клечката, била да гледа как то агонизира.„Вече има образувана преписка за извършено престъпление по чл. 325б от Наказателния кодекс. Възложили сме проверка по случая и се надяваме да имаме резултат в най-скоро време, за да бъде образуваме и досъдебно производство", каза още Чинев.Ако извършителят бъде разкрит, той може да получи до 3 години затвор и да плати глоба между 1000 и 5000 лева.Междувременно стана ясно, че животното, на име Любчо, е открито в стопански двор в бургаския квартал „Победа", в района на ДАИ. Все още обаче не е ясно кой го е залял с нафта и е напъхал горяща пръчка в ануса му.„В интернет се разпространява снимка на евентуалния извършител, но тя е взета от друго място, свързана е с друг случай и няма общо с кучето. Ние нямаме описание на човека", съобщи Миглена Иванова от Фондация „Приятели на животните", където са оказали помощ на Любчо.Именно управителката на фондацията е изпратила по електронната поща снощи жалба в Районна прокуратура - Бургас.

Плевнелиев осъди остро проявите на насилие в Украйна


Президентът Росен Плевнелиев остро осъжда проявите на насилие в Украйна и призовава политическите лидери в страната да поемат отговорност и да предприемат неотложни действия за намирането на  мирен и демократичен изход от кризата. Това се казва в съобщение на прессекретариата на държавния глава по повод трагедията в Украйна.

От прессекретариата напомнят, че през януари 2014 г. президентът Росен Плевнелиев отложи планираното за май посещение в Украйна в знак на несъгласието си с...

Владо Карамазов се отрови с буболечки

„Състоянието му наистина беше тежко два дни и дори се чудехме как ще снимаме", признават продуцентите на Сървайвър.

България зове украинските власти да прекратят насилието

Държавният глава Росен Плевнелиев остро осъжда проявите на насилие в Украйна и призовава политическите лидери в страната да поемат отговорност и да предприемат неотложни действия за намирането на мирен и демократичен изход от кризата, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Българските отбори по роботика с добро представяне

За първи път тази година страната ни има два тима на европейските финали на състезанието по роботика FIRST LEGO League

Да няма лихви върху прогнозните сметки за вода в София, предлагат общинари


Лихвата върху прогнозните сметки за ползвана вода в София да отпадне - такава поправка в общите условия предоставяне на услугата от "Софийска вода" са внесли за разгледане общинските съветници Николай Стойнев и Иван Илиев.

В момента показанията на водомерите се отчитат на три месеца, но се начислява сума за всеки месец на базата на прогнози. Ако предложението се приеме, абонатите ще плащат точно дължимата сума.

Докладът ще бъде гласуван в четвъртък на редовното заседание...

Стефан Присадов е изнесен на носилка след гигантския слалом

Българинът Стефан Присадов бе изнесен на носилка малко след спускането си в гигантския слалом на Олимпиадата в Сочи.
Българинът Стефан Присадов бе изнесен на носилка малко след спускането си в гигантския слалом на Олимпиадата в Сочи.

Присадов отпадна от надпреварата и не финишира в първия манш. Според медиите в Р

Българинът Стефан Присадов бе изнесен на носилка малко след спускането си в гигантския слалом на Олимпиадата в Сочи. Българинът Стефан Присадов бе изнесен на носилка малко след спускането си в гигантския слалом на Олимпиадата в Сочи. Присадов отпадна от надпреварата и не финишира в първия манш. Според медиите в Р

Астрономите на Рожен откриха нов астероид

Астрономите на Рожен откриха нов астероид. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян директорът на Националната астрономическа обсерватория „Рожен”, Никола Петров. По думите му, те са подали информацията с наблюденията, свързани с този астероид в Агенцията за наблюдение на малки тела от Слънчевата система, която е международна организация по астрономия, в която и България е членка.

18 градуса удари живакът в Драгоман

Три положителни рекорда отчетоха синоптиците

    


Прокуратурата се самосезира за запаленото куче

Образувано е досъдебно производство - с оглед оценката за наличност на достатъчно данни за извършено от неизвестен извършител престъпление

БНР ще прави "Училище за радио"

"Училище за радио" - такава идея имаше в концепцията си Радослав Янкулов, когато кандидатстваше за позицията генерален директор на БНР миналия май. Сега, в качеството си на такъв, той започна и първия етап. Заради това вчера в радиото специален гост беше Фредерик Франц, който е преподавател в Медийната академия на Европейския съюз за радио и "Училище за радио" - такава идея имаше в концепцията си Радослав Янкулов, когато кандидатстваше за позицията генерален директор на БНР миналия май. Сега, в качеството си на такъв, той започна и първия етап. Заради това вчера в радиото специален гост беше Фредерик Франц, който е преподавател в Медийната академия на Европейския съюз за радио и

Прокуратурата се самосезира за малтретираното куче

Образувано е досъдебно производство - с оглед оценката за наличност на достатъчно данни за извършено от неизвестен извършител престъпление

Сметната палата скочи срещу новия закон за дейността й

София /КРОСС/ От Сметната палата остро се противопоставиха на новия законопроект, свързан с дейността на институцията. „Предлаганият модел в законопроекта е на колективната безотговорност и междупартийните сделки, удобен за натиск и манипулиране. Непрофесионалисти ще одитират парите на данъкоплатците, а качеството на одитите ще се контролира от ръководство, от което също не се изискват професионални качества. Сегашният уж "недемократичен" модел е преобладаващ в Европейския съюз", пише Палатата в свое становище, изпратено до парламента. Сметната палата се обявява против предложението за председателя и членовете й да не се изисква дълъг специализиран професионален стаж в областта на одита, финансовия контрол, финансите или счетоводството. С проекта се премахва изискването за сертификат за одиторите, удостоверяващ професионалната им пригодност. Според ведомството, това се прави с цел „чисто партийни, приятелски и шуробаджанашки назначения".„Според законопроекта непрофесионалисти ще одитират парите на данъкоплатците, а качеството на одитите ще се контролира от ръководство, от което също не се изискват професионални качества. Сегашният уж "недемократичен" модел е преобладаващ в Европейския съюз", заявяват от Сметната палата

Десетки жители на Разлог се преклониха пред живота и делото на Апостола

Разлог /КРОСС/ Под звуците на духова музика десетки жители на Разлог се преклониха пред живота и делото на великия син на България Васил Иванов Кунчев. По повод 141 г. от обесването на Васил Левски инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог положи венец с цветя пред паметника на Апостола на свободата в Разлог. Цветя положи и председателя на Общински съвет - Разлог д-р Мария Копанарова, както и още десетки граждани, ученици и деца, представители на различни институции и политически партии. Ученици рецитираха стихове и пяха патриотични песни в памет на Васил Левски - български революционер, идеолог и организатор на българската национална революция, национален герой. Слово по повод 141 година от гибелта на Васил Левски произнесе кметът на община Разлог. Паметта и делото на Апостола на свободата бяха почетени с едноминутно мълчание и падане на колене. През цялата седмица във всички учебни заведения се провеждат рецитали и други инициативи в памет на Васил Левски.

Жандармерията напълни арестите със селски крадци

6337 души са били проверени само през последното денонощие. От тях 188 са хвърлени зад решетките. 4159 са проверените МПС в рамките на полицейските действия за противодействие на криминалната и битова престъпност.

Св. Синод уволни епископ Борис от порноклиповете

Срещу него започва църковно-наказателно дело заради разпространените в интернет клипчета, в които мъж, който прилича на него, си разменя ласки със служителка на обителта.

Църквата подхваща игумена на Бачковския манастир

Срещу него и йеромонах Кирил започват църковно-наказателни дела

    


ПФК Левски почете Апостола на свободата

Служители и фенове на клуба поднесоха венци на паметника на Левски в столицата

    


Премахваме двойното данъчно облагане с Норвегия

Проект за нова спогодба между България и Норвегия за избягване на двойното данъчно облагане на доходите бе одобрен от Министерски съвет (МС). ...

Дизайнер предлага самолет, вдъхновен от китовете


Испанският дизайнер Оскар Виналс предлага нова, по-различна концепция на самолетите. Вместо от птица той е взел своето вдъхновение от... китовете, съобщава Би Би Си. Неговият AWWA Sky Whale конкурира по размери най-големия пътнически самолет в света Airbus A380, но е значително по-ефикасен.

"Небесният кит" ще може да побира около 755 пътници в зависимост от конфигурацията на трите си етажа. Първа класа е разположена на най-високото място, с гледка към небето. На втория етаж е бизнес...

Лигети грабна златото в гигантския слалом, нашият изнесен на носилка

Американският скиор алпиец Тед Лигети доказа, че с право е наричан "Кралят на гигантския слалом", след като спечели олимпийското злато в дисциплината по убедителен начин. 29-годишният действ...

Елените в Лапландия светят в тъмното, за да не бъдат прегазени от коли

Във финландската област Лапландия, където се смята, че живее Дядо Коледа, се изпробва метод, чрез който северните елени да светят нощем, за да се избегне рискът да бъдат прегазени от автомобили, преда...

Монахиня бе осъдена за взлом в сграда с ядрено оръжие

Сестра Меган Райс получи 35 месечна присъда, докато съучастниците й получиха по 62 месеца зад решетките. 84-годишната монахиня получи присъдата си поради обвинения в проникване с взлом в сграда с ядр...

Започват две независими експертизи в ремонтираната сграда на НГДЕК

На 20 февруари от 10:00 часа стартират две независими експертизи в ремонтираната сграда на Класическата гимназия. При вземането на пробите от ремонтираната наскоро с европейско финансиранe училищна ...

Адвокат по "Килърите": Чист криминален процес!

Адвокатът на гражданските ищци и частни обвинители по това дело оспори пред Варненския апелативен съд всички твърдения на подсъдимите, че процесът бил политически и манипулиран от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, съобщиха от пресцентъра на съда.

Алгафари: Ако още веднъж направя тая грешка, ще засмърди много

/КРОСС/ Заслужена награда! Така Нидал Алгафари приема Златния скункс. Краткият коментар и видеото към събитието самият той сподели във Фейсбук дневника си днес.  След яростните си критики към БСП и подкрепата си за АБВ, Нидал Алгафари разочаровано напусна движението на Първанов. Това стана причина да му бъде връчен Златен скункс. Аз тръгнах с някаква кауза за себе си, която се оказа, че не й е мястото там, заяви той при приемането на наградата. Статуетката Алгафари ще нареди сред другите в дома си с идеята да му напомня, че ако още веднъж направи грешка, ще засмърди много.  Той призна, че Първанов го предава не за първи път.  На въпрос дали сега от два стола остава на земята, той отговори: "Може и така да стане", но уточни, че отн БСП не могат да го идзгонят и смятат, че той има качества, с които би бил полезен в лявото пространсство. Аз съм с леви убеждения, категоричен бе той. 

Прокуратурата проверява случай със запалено куче в Бургас


Районна прокуратура-Бургас се е самосезирала заради жестоко малтретирано куче в града и вече е възложена проверка по случая, потвържават от пресцентъра на ведомството пред агенция "Фокус".

Младо бездомно куче на около 1-2 години е било измъчвано като е запалено от неизвестни извършители в края на миналата седмица. За това сигнализира Миглена Иванова от фондация "Приятели на животните" пред OFFNews този вторник.

По думите й, животното е било с почти 50% изгаряния от 2-3...

Въоръжен с нож задигна оборота на казино във Варна

Въоръжен с нож е задигнал над 4000 лева оборотни пари от служителка в казино, намиращо се на бул. „Осми Приморски полк“, съобщиха от полицията за Moreto.net. Сигнал за престъплението е подаден в понеделник. След оперативно – издирвателни дейности извършителят е задържан още на следващия ден.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване