Напрежение пред Апостола! Намеси се жандармерията!

Шествието на Атака премина по скъсен маршрут по искане на МВР.

Китайци и Париж спасяват "Пежо" с по 800 млн. евро

Китайската “Дунфън мотърс” и френското правителство ще инвестират по 800 млн. евро в замяна на дял от 14%. Други 1,4 млрд. евро ще бъдат набрани от инвеститорите на “Пежо”. След одобрение от акционерите споразумението ще вкара жизненонеобходимите капитали, за да оцелее “Пежо” след края на държавната програма за помощ. Китайската “Дунфън мотърс” и френското правителство ще инвестират по 800 млн. евро в замяна на дял от 14%. Други 1,4 млрд. евро ще бъдат набрани от инвеститорите на “Пежо”. След одобрение от акционерите споразумението ще вкара жизненонеобходимите капитали, за да оцелее “Пежо” след края на държавната програма за помощ.

Този път пасти в "колет от Америка", баба изгоря с 4000 лв.

Само два дни след като бе измамена 83-годишна бургазлийка, падна нова жертва на тлефонни апаши, които Само два дни след като бе измамена 83-годишна бургазлийка, падна нова жертва на тлефонни апаши, които "доставят" колети от чужбина с "големи суми пари". 80-годишна баба от к-с "Лазур" дала 4000 лв. на непознат, за да плати "екотакса" на пратка от Америка. По телефона измамниците й казали, че внукът й изпраща пакет с голяма сума пари.

Видео: Най-популярната певица в Иран се противопостави на хомофобията в страна


Поп звездата Гугугуш (Googoosh), най-известната певица в Иран, разбуни духовете в страната след като посвети новия си видеоклип на правата на ЛГТБ общността, пише в. "Гардиън". Този ход до голяма степен е революционен за Иран, където хомосексуалността все още може да се наказва със смърт.

Видеото към песента Behesh ("Рай") показва клубно изпълнение на певицата, редуващо се с кадри от ежедневието и щастливите моменти на младо момиче, които се оказват заснети от нейната интимна...

Как хората гледат на онлайн съдържанието ви?

/КРОСС/ Проведохме изследване сред 500 души в САЩ, за да успеем да вникнем по-дълбоко в това как потребителите гледат на съдържанието, което всички ние създаваме и да определим какво влияние имат неща като авторството в SERP и възприеманата правдоподобност върху поведението им,както и какви фактори допринасят за това даден човек да сподели някакво съдържание и в крайна сметка, от гледна точка на потребителите, как съдържанието се вмества в тунела на продажбите. Публикацията ще разгледа някои от най-ясно открояващите се резултати в проучването. [...] За проучването използвахме платформата Google Consumer Surveys и 500 участника, с различна възраст, доходи и местоживеене. Всички отговори бяха събрани в рамките на 3 дни от датата на старта на провеждане на изследването на 2 януари 2014 г. Някои основни изводи 47,6% твърдят, че потребяват съдържание (не социални мрежи) ежедневно. 56,1% казват, че възприеманата от тях правдоподобност на даден автор оказва значително влияние върху тяхното поведение. 52,4%  избират първия резултат в SERP пред втория, който има маркиране за авторство. 31% казват, че причина номер 1 за тях да споделят нещо в социалната си мрежа е то да бъде полезно. 37,9% казват, че съдържанието, създадено от една компания,  има значително влияние върху поведението им при покупка - след като веднъж са се настроили в режим на купуване

Здравните вноски на децата да са равни с тези на възрастните, иска БЛС

БЛС обезпокоени от предстоящто съкращаване на 200 души медицински персонал в Стара Загора

Иран строи свой ядрен изследователски реактор

/КРОСС/ Иран обяви решението си да изгради свой ядрен изследователски реактор. Според агенция ИСНА, реакторът ще бъде създаден в университета в Шираз."Смятаме да пуснем изследователски реактор с мощност 10 мегавата в университета в Шираз", каза Мохамед Нематолахи, представител на учебното заведение.Университетът подписа споразумение за придобиването на изследователски реактор с американската компания General Electric още през 1974 г., но изпълнението му бе забавено. След пускането реакторът ще може да осигури електроенергия не само за Шираз, но и за няколко съседни града. Университетът поддържа близки отношения в областта на ядрените изследвания и технологии с Университета Тохоку в Япония, Университета на Торино ( Италия) и два американски ВУЗ-а.

Двойно по-малко оптимисти у нас за 2 г.: Нещата отиват на зле!

Нагласите ни към ЕС обаче са положителни, сочи проучване на Евробарометър

    


Полицията осигури паметника "Левски" на Волен Сидеров

Полицията прави тактика и изпраща хората, събрали се да почетат паметта на Васил Левски, защото Волен Сидеров се готви за своя пропаганда на това място. Вече се разполагат колони и сцена. Малкото останали хора пък викат: Волен, к..рво! Полицията прави тактика и изпраща хората, събрали се да почетат паметта на Васил Левски, защото Волен Сидеров се готви за своя пропаганда на това място. Вече се разполагат колони и сцена. Малкото останали хора пък викат: Волен, к..рво!". При безпрецедентни мерки за сигурност премина отбелязването на 141-ата годишнина от смъртта на Васил Левски

Глоба до 10 000 лв. грози Влади Въргала заради незаконни снимки в пещери


Глоба до 10 000 лв. грози актьора Владо Въргала заради снимки на филм в пещери, които попадат в защитена местност, без задължителното за това разрешение. Регионалната екоинспекция вече е съставила акт за нарушение на "Си Енд Арт Продакшън" ДЗЗД, представлявана от Владислав Карамфилов Димитров – Въргала.

Става дума за пещерите Проходна и Свирчовица край луковитското село Карлуково. Двете пещери се намират в защитена територия - в т.нар. Карлуковски карстов комплекс.

"В...

Състезание "лъвски скок" се проведе във варненско училище

По нетрадиционен начин бе отбелязан днешният ден във варненско училище, научи Moreto.net. Във Второ СОУ " Неофит Бозвели" днес се състоя състезание "лъвски скок" посветено на 141-та годишнина от обесването на Апостола на свободата - Васил Левски.

Протестиращи опитаха да обсадят управляващите на паметника на Апостола

Протестиращи скандираха „оставка” пред КПП-тата на ул. „Оборище” и бул. „Васил Левски” след края на възпоменателната церемония за 141 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски. В района остава засилено полицейското присъствие. След официалната част гражданите също ще могат да поднесат цветя пред паметника на Апостола на свободата.

Туитър наказа президента на Турция заради онлайн цензура

Гюл, който е заклет потребител на мрежата за микроблогиране, загуби почти 80 хил. последователи, след като във вторник написа в туитър, че е ратифицирал закона. Президентът каза, че има уверенията на правителството, че двата най-оспорвани члена на закона ще бъдат променени. Активисти твърдят, че техните разпоредби нарушават човешките права. Гюл, който е заклет потребител на мрежата за микроблогиране, загуби почти 80 хил. последователи, след като във вторник написа в туитър, че е ратифицирал закона. Президентът каза, че има уверенията на правителството, че двата най-оспорвани члена на закона ще бъдат променени. Активисти твърдят, че техните разпоредби нарушават човешките права.

Да бъдеш богат не е грях, но богатството трябва да се споделя

Папа Франциск поднови критиките срещу алчността

    


Павлова: Заигравката с междуетническия мир е театър, с който "Атака" да се разграничи от ДПС

Всички ние бяхме изненадани от напускането на Красимир Стефанов. Всеки има право на собствено мнение, аз не се чувствам подтисната и свободно си изразявам мнението си. Искам да ви кажа, че много често има несъгласие по законопроекти. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по bTV. Всички ние бяхме изненадани от напускането на Красимир Стефанов. Всеки има право на собствено мнение, аз не се чувствам подтисната и свободно си изразявам мнението си. Искам да ви кажа, че много често има несъгласие по законопроекти. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по bTV.

Нашенец опита да подпали жена в Гърция

/КРОСС/ Българин опита да запали жена в гръцкия град Волос. Инцидента е станал във вторник вечерта в района на Тесалийския университет в Педион Ареос, зад КТЕЛ. Според подадената информация случайни минувачи са предотвратили лошия край на това жестоко нападение. На мястото на трагедията бързо са пристигнали полицаи и пожарникари и в 8.45 часа мъжът е задържан. До сега самоличността на жената причината за инцидента не са известни, съобщава newsbg.eu.

Университетските преподаватели: Няма да предадем Левски на националистите

Преподаватели от Софийския университет обявиха, че се противопоставят на употребяването на Васил Левски от националисти и ксенофоби.

Около трейсетина преподаватели тази вечер тръгнаха от Алма матер в посока към паметника на Левски, носейки цветя. Те обаче отказаха да минат през вратите-метал детектори, които бяха поставени ва всички хора, които искаха да се присъединят към церемонията.

Левски не е ничий, той е на всички нас , той е символ на националното единство, обявиха...

Google пусна етичен кодекс за очилата си

Американският интернет гигант Google публикува етичен кодекс за потребителите на интерактивните си очила, чиито прототипи вече предизвикват безпокойство относно защитата на личния живот, предаде БГ...

Пулев: Или Кличко се бие с мен, или сдава титлата

Ако Кличко не се откаже, мачът ни ще е до края на годината", каза Кубрат Пулев след получаването на наградата за "Мъж на годината 2013", предаде БГНЕС. "Мисля, че ще имам още ед...

Ан Хатауей е сред избраните за връчването на наградите "Оскар"

Актрисата Ан Хатауей ще бъде една от водещите на церемонията по раздаването на наградите "Оскар" на 2-ри март, според официалният сайт на Оскарите oscar.go.com.
33-годишната актриса, която водеше церемонията заедно с Джеймс Франко през 2011-а, отново ще се завърне в това амплоа. Тя ще се присъедини към другите двама водещи - Дженифър Лорънс и Актрисата Ан Хатауей ще бъде една от водещите на церемонията по раздаването на наградите "Оскар" на 2-ри март, според официалният сайт на Оскарите oscar.go.com. 33-годишната актриса, която водеше церемонията заедно с Джеймс Франко през 2011-а, отново ще се завърне в това амплоа. Тя ще се присъедини към другите двама водещи - Дженифър Лорънс и

Съдът си взе бележка – 15 г. за сливенския обирджия

Обирджията на банката в Сливен, който взе заложници през 2011 г., ще лежи 15 години в затвора, решиха магистратите от Бургаския апелативен съд.

Станишев: Насилието в Украйна трябва да спре незабавно

/КРОСС/ Това, което мога да кажа като наше послание и позиция след обсъждането на въпроса на среща с ръководството на групата на социалистите и демократите и с нашите комисари, е първо и най-важно - да се спре насилието и загубата на човешки животи. Това е най-трагичното. Това трябва да спре незабавно и е неприемливо непропорционалното използване на сила от страна на властите. Това заяви пред журналисти в Брюксел президентът на ПЕС и председател на БСП Сергей Станишев. Като втора важна стъпка той посочи възстановяване на политическия диалог между управляващи и опозиция, което да създаде условия за стабилизация и функциониране на държавата като цяло, независимо кой е управляващ. По думите му в ПЕС следят ситуацията в Украйна от самото начало на протестите и няколко пъти са заели много ясни позиции. В тази връзка той припомни, че в началото на месеца е имало и мисия на представители на ПЕС в Киев, която се е срещнала с всички участници в политическия процес и протестите - и опозиционните партии като "Удар" и "Родина", и Партията на регионите, и с протестиращи, и организатори, защото те не са равнозначни по позиция.„Украйна се намира в изключително тежко икономическо положение. Второ има сили, които тласкат страната към разделение. Това разделяне на Запад и Изток се задълбочава. Това представлява най-големият политически риск, според мен, за самата държавност в Украйна и това трябва да се избегне", категоричен бе Станишев

Хиляди се сбогуваха с Димчо Михалевски

Хиляди изпратиха в сряда Димчо Михалевски или както го наричаха близките му "Дими", в последния му път. Дворът на църквата "Свети Георги Победоносец" в Кърджали беше изпълнен с хора от цялата страна. Поклонението започна в 11.30 часа и продължи до 15 часа. Час по-късно беше положен в гробищния парк в родния му град, както сам е пожелал преди да издъхне. За последно сбогом дойдоха председателят на парламента Михаил Миков, предишният президент Георги Първанов, депутати от БСП, ДПС и ГЕРБ. "В такива моменти човек разбира колко много неща, освен живота, са безсмислени", каза Георги Първанов. Имаше кметове от седемте общини на област Кърджали, както и от Смолян и Бургас, от където Михалевски влезе в последните два парламента. Приятелите му също бяха до него в последния момент. В болничната си стая в клиниката в Истанбул до последно Михалевски е получавал електронна поща за водната реформа, която не доживя да се случи, и по всички важни теми от обществения и политически живот, разказваха негови приятели. Дори звънял на управители на фирми в Кърджали заради водните проблеми. Последната му публична проява е била на заседанието на БСП в Пловдив на 1 февруари. Въпреки влошеното си здравословно състояние Михалевски напуснал клиниката в Истанбул и дошъл. Преди това на 4 октомври, вместо да се лекува в болницата, Михалевски свали системите и влетя в парламента, за да осигури необходимия кворум на управляващите, но не успя да се регистрира като присъстващ. Последва "другарски съд", но дори и тогава Михалевски реши да брани честта на партията и излезе с опровержение, че не е имало такова нещо. Депутатът неглижира здравето си заради многобройните си ангажименти. Три мандата Димчо Михалевски се бори за реализирането на водната реформа, която се спъва от тясно партийни интереси и задни мисли кой да вземе парите, като ефектът в момента е спрени от Брюксел фондове за водните проекти. Той е идеологът и архитектът на създаването на фонда "ФЛАГ", който помага на всички общини в страната успешно да реализират европейски проекти. Неговият модел дори беше заимстван в Румъния. Михалевски направи много за откриването на новите гранични пунктове с Гърция и изграждането на пътя през прохода Маказа, който беше пуснат най-после в началото на годината. Това помогна на българите от двете страни на границата най-после да си ходят на гости, спомогна и за подобряването на туризма. Михалевски беше в основата на реализацията на най-големия инфраструктурен проект на Кърджали – водното огледало на града. "Беше безкрайно динамичен и отворен към проблемите на Кърджали, макар в последните два мандата да беше народен представител от Смолян и Бургас. Но беше и безкрайно немарлив към здравето си в името на работата, това погуби сина ми", изплака майка му Петя. Михалевски е предусещал, че идва края му и затова е пожелал в последните дни до него да бъде и малкият 7-годишен син Дими, разказаха близките му.

Пуснаха на свобода "къртицата" от ДАТО

Служителката от СДОТО Антоанета Първанова, която изнасяла информация за контролирани телефони, е на свобода. Софийската градска прокуратура е пуснала 50-годишната жена от ареста с най-леката мярка “подписка”, понеже нямало опасност да се укрие.
Освободени са и останалите трима задържани - зетят на Първанова и двама от “абонатите” . Те са само... Служителката от СДОТО Антоанета Първанова, която изнасяла информация за контролирани телефони, е на свобода. Софийската градска прокуратура е пуснала 50-годишната жена от ареста с най-леката мярка “подписка”, понеже нямало опасност да се укрие. Освободени са и останалите трима задържани - зетят на Първанова и двама от “абонатите” . Те са само...

Иван Сотиров: БСП ще угодят на Русия за „Бургас – Александруполис”

Пред телевизия „Европа” Иван Сотиров от СДС изрази огромно съмнение, че БСП ще удържат българската позиция „против” изключително рискования проект „Бургас – Александруполис”. Сотиров обърна внимание и на факта, че за пореден път ние в България научаваме какви са плановете на правителството от руски медии, защото всичко се прави на тъмно, без никакъв обществен дебат.

Лиляна Павлова: С ултиматума "Атака" си вдига цената

Не значи, че се съюзяваме с "Атака". Но сами не можем да го постигнем. Така отговори в "Лице в лице" по bTV на въпрос дали ще се съюзат с партия "Атака", за да се разтури сегашното Народно събрание депутатката от ГЕРБ и бивш министър Лиляна Павлова.

Росен Плевнелиев: Още не сме равни с другите европейски народи и все още не сме изградили своята чиста и свята република

"Всяка година на тази дата скланяме глава, за да почетем великото дело, за да си припомним думите и завета на Апостола на свободата. Левски е непреходен идеал, ориентир и коректив за всеки от нас и за нацията като цяло. Онзи, който „в епохата на безкуражието имаше куража да тръгне между народа, за да му проповядва „правда и свобода“, "Всяка година на тази дата скланяме глава, за да почетем великото дело, за да си припомним думите и завета на Апостола на свободата. Левски е непреходен идеал, ориентир и коректив за всеки от нас и за нацията като цяло. Онзи, който „в епохата на безкуражието имаше куража да тръгне между народа, за да му проповядва „правда и свобода“,

Румен Петков: БСП блести с липсата на ясни идеи и политики

Не приляга на един европейски лидер да има такъв език. АБВ и сега е представена в групата на ПЕС в Европарламента. Членството в ПЕС е процедура. Сергей Станишев явно гледа на ПЕС като на ООД и мисли, че може да взима еднолично решения. Изказването му днес в Брюксел е доста пошло. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV Румен Петков. Не приляга на един европейски лидер да има такъв език. АБВ и сега е представена в групата на ПЕС в Европарламента. Членството в ПЕС е процедура. Сергей Станишев явно гледа на ПЕС като на ООД и мисли, че може да взима еднолично решения. Изказването му днес в Брюксел е доста пошло. Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV Румен Петков.

Павлова: Нито съм класна, нито давам указания

София /КРОСС/ Ако „Атака" напуснат парламента, и ние тръгваме, защото това е единственият начин този парламент да спре да работи. Това обаче не означава, че се съюзяваме с тях, заяви пред bTV депутатът от ГЕРБ Лиляна Павлова. Според нея ултиматумите, които днес поставиха националистите, са опит или да си вдигнат цената, или да ходим на избори. По повод депутатите, които напускат парламентарната група на партията, Павлова заяви, че нито един колега досега не е казвал, че е потискан. Нито съм класната, нито давам указания, каза още депутатката по повод изказването на първия отцепник Георги Марков, който в началото на седмицата заяви, че в ГЕРБ има дружинни ръководители - хора като Цецка Цачева, Лиляна Павлова, Красимир Велчев, Димитър Главчев. Явно г-н Марков е бил потискан и си е останал във времето на пионерската организация, подчерта тя.    

Експерт по затворите поема бургаския

Два пъти зам.-министър на правосъдието, чийто ресор бяха затворите - Димитър Бонгалов ще бъде новия директор на скандалния Бургаски затвор.

Google с дял в нова компания, равняващ се на 1 млрд. долара

Технологичната компания Google продължава да защитава репутацията си на компания, която не пести от нови инвестиции. Стана ясно, че фирмата е...

Районeн съд - Варна даде ход по делото на 57-годишния „ходжа”, мамил с разваляне на черни магии

Районeн съд - Варна даде ход на наказателно дело по обвинение в измама срещу 57 – год. Ал. Чакъров, представящ се за „Шериф Ходжа“ и предлагащ „разваляне на черни магии“, съобщиха от пресцентъра на съда за Moreto.net. Той е обвинен, че в периода 23-24 август 2012 г.

Димитър Бъчваров: Бюджет 2014 трябва да се коригира навреме

Икономистът прогнозира, че неизпълнението в приходната част в перото за данъци и осигуровки ще е в рамките на 1,1 млрд. лева

    


Президентът: Още не сме равни с другите европейски народи и все още не сме изградили своята чиста и свята република

"Всяка година на тази дата скланяме глава, за да почетем великото дело, за да си припомним думите и завета на Апостола на свободата. Левски е непреходен идеал, ориентир и коректив за всеки от нас и за нацията като цяло. Онзи, който „в епохата на безкуражието имаше куража да тръгне между народа, за да му проповядва „правда и свобода“,

Бургаският апелативен съд постанови още по-лека присъда на сливенския похитител

Бургаският апелативен съд наложи в сряда 15-годишна присъда при първоначален строг режим на Стефан Стефанов, който през пролетта на 2011 г. нахлу в сливенски клон на "Инвестбанк", простреля охранител и часове наред държа за заложници 6 служителки на банката. Куриозното в случая е, че през януари т.г. Върховният касационен съд (ВКС) за втори път върна казуса на бургаските си колеги заради "явна несправедливост на наказанието". Тогава те бяха наложили присъда от 16 години и половина на Стефанов. След като делото веднъж стигна до ВКС, оттам бе върнато на Бургаския апелативен съд, а той установи сериозни пропуски на прокуратурата и й го върна за ново разследване, през април м.г. Стефанов получи от Сливенския окръжен съд 18 години затвор. Това наказание бе намалено на 16 и половина години зад решетките от Апелативният съд в Бургас, като магистратите се позоваха на смекчаващи вината обстоятелства, които не са били отчетени от първата инстанция. Прокуратурата и частното обвинение обаче протестираха това решение и настояха пред ВКС за по-тежка присъда. ВКС отново върна делото на втора инстанция, отбелязвайки, че изводите, с които Бургаският апелативен съд е намалил общото наказание на Стефан Стефанов от 18 на 16 и половина години, са неоснователни, както и че посочените допълнителни смекчаващи вината обстоятелства не съответстват на данните по делото. "Така, "младата възраст" на подсъдимия не може да бъде възприемана като смекчаващо обстоятелство. Такова би било само ако същата е близка до непълнолетието, характеризиращо се с недостатъчна зрялост на индивида... Липсата на грубо и нечовешко отношение спрямо служителите в банката, предоставянето на телефонен контакт с близките и доставянето на храна, не могат да бъдат отнесени към смекчаващите вината обстоятелства по отношение на деянието по чл. 199, ал. 2 НК (грабеж). Това поведение на подсъдимия, ако изобщо би могло да се обоснове извод за по-хуманно отношение в рамките на тежкото престъпно посегателство, би могло да бъде относимо към престъпленията по чл. 143А, ал. 1 НК (вземане на заложници)", аргументира се тогава ВКС.

Росен Плевнелиев: Все още не сме изградили своята чиста и свята република

Българските граждани, независимо от вяра, религиозна и етническа принадлежност, са способни, и достойни да осъществят идеала на Левски. Това каза президентът Росен Плевнелиев в словото си на възпоменателната церемония за 141 години от гибелта на Васил Левски.

"Бърз фалит" – може, но най-рано след 12 месеца

Кабинетът увеличи периода за дейност преди обявяване на неплатежоспособност

    


„Оставка" и на възпоменателната церемония за Левски

София /КРОСС/ Викове „Оставка" и „Предатели" огласиха възпоменателната церемония за 141-ата годишнина от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски в столицата. Церемонията започна с изпълнение на стихотворението на Христо Ботев, посветено на Васил Левски. Събрали са се много граждани, както и официални лица.Мерките за сигурност за изключително засилени. Присъстващите граждани са по-малко от обичайното за този ден.Полицейското присъствие в района е изключително засилено. В района има и коли на жандармерията и на "Военна полиция".

Сидеров: Докато всички не гласуват за "Атака", няма оправия

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров в прав текст заяви, че докато бюлетините в урните в полза на „Атака” не станат мнозинство, няма да има оправия за България. Той...

Румен Петков: Станишев гледа на ПЕС като ООД

Не приляга на един европейски лидер да има такъв език. АБВ и сега е представена в групата на ПЕС в Европарламента. Членството в ПЕС е процедура. Сергей Станишев явно гледа на ПЕС като на ООД и мисли, че може да взима еднолично решения. Изказването му днес в Брюксел е доста пошло. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Румен Петков.

Протестъри не пощадиха от скандирания и Апостола

Протестърите не пощадиха и церемонията за обесването на Левски.

92 крави в Разградско с положителна проба за туберкулоза

/КРОСС/ Тайни заседания и отказ от информация прикриват появата на огнище на туберкулоза в кравеферма в разградското село Лудогорци трета година.За заразата по животните съобщи днес местният вестник „Екип 7" на база данни от частни ветеринари и положителни лабораторни проби. Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Ибрахим Яхов обясни, че няма право да дава информация, тя се предоставяла само от пресцентъра на институцията в София.Директорът на Регионалната здравна информация д-р Йорданка Николова заяви, че здравните инспектори са ангажирани по случая от понеделник, тогава тя самата била уведомена за заразата по животните, утре ще бъде обобщена информация относно това колко са контактните хора и трябва да бъдат наблюдавани, а също и дали има вече болни хора.Единственият, който коментира официално проблема, бе заместник-областният управител Иван Борисов, това обаче се случи пред ограничен брой медии, непосредствено преди протоколно събитие в Областна администрация. Голяма част от изявлението му е насочено към изясняване отношенията на настоящото ръководство на областта с медиите, за които закритата Епизоотична комисия в понеделник е втора тайна, а касаеща общественозначим проблем, след друга за зимна обстановка преди няколко месеца

Станишев: Кампанията срещу българите в Европа е "фалшива и популистка"

Кампанията, която се води срещу българите в Европа, е фалшива и популистка, заяви в Брюксел лидерът на БСП Сергей Станишев, който е и лидер на Партията на европейските социалисти (ПЕС), предаде БТА в сряда. Станишев цитира статистика, според която България не е сред водещите държави по получаване на помощи в Англия. По думите му, на първо място е Пакистан с 35 хиляди души, а след него са Полша с 26 хиляди, Сомалия с 22 хиляди, и Индия – 20 хиляди души, а България е в самото дъно на класацията с едва хиляда души, разчитащи на социални грижи в Обединеното Кралство. Според Станишев, дебатът за българските граждани в Англия е "абсолютно измислен, играещ върху страховете на хората". Той коментира и референдума, който се проведе в Швейцария и бе спечелен от противниците на свободното движение на граждани. Това е сериозно предизвикателство пред един сериозен принцип на ЕС, въпреки че Швейцария е извън него, каза Станишев и посочи, че според социалистите и демократите в Европа "свободното движение на емигранти от изтока и в ЕС е водеща". Станишев посочи още, че резултатите от референдума в Швейцария са повдигнали въпроса за преразглеждането на европейската програма "Хоризонт 2020", има риск и от спиране на програмата "Еразъм". По думите му, заради това Швейцария може да загуби финансиране от ЕС от над 90 млрд. евро.

Викове "Оставка" и "Предатели" огласиха честването на деня на Левски

Възпоменателната церемония за 141 години от гибелта на Васил Левски - Апостола на свободата започна пред паметника на Васил Левски в столицата, предаде “Фокус”.
Церемонията започна с изпълнение на стихотворението на Христо Ботев, посветено на Васил Левски. Събрали са се много граждани, както и официални лица. Възпоменателната церемония за 141 години от гибелта на Васил Левски - Апостола на свободата започна пред паметника на Васил Левски в столицата, предаде “Фокус”. Церемонията започна с изпълнение на стихотворението на Христо Ботев, посветено на Васил Левски. Събрали са се много граждани, както и официални лица.

Казашка милиция преби с камшици членовете на „Пуси Райът”

Членове на така наречената „казашка милиция" атакуваха с камшици

Протестиращи изгориха знамето на Европейския съюз в Атина

Над 4 000 души участваха в днешния общогръцки протест на фермерите, в четвъртък решават дали ще засилят блокадите по пътищата.

прочети повече

МОСВ забрани строителството върху дюните край Несебър

Министърът на околната среда и водите издаде заповед по чл. 19 от Закона за биологичното разнообразие за защитена зона „Ахелой-Равда-Несебър”. С нея се забранява строителство в имотите в защитената зона, в които са установени дюни, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Пари за болниците има за цялата година, увериха от Здравната каса

НЗОК опроверга твърдения, че парите ще стигнат едва до средата на годината

Сензцация: Финландия изхвърли Русия от турнира по хокей в Сочи!

Финландия се класира на полуфинал на мъжкия хокеен турнир на Олимпийските игри в Сочи. Финландците победиха домакините от Русия с 3:1 (2:1, 1:0, 0:0).
В петък Финландия ще играе в мач за влизане във финала срещу Швеция, която днес победи с 5:0 Словения. По-късно днес са останалите два четвъртфинала. Финландия се класира на полуфинал на мъжкия хокеен турнир на Олимпийските игри в Сочи. Финландците победиха домакините от Русия с 3:1 (2:1, 1:0, 0:0). В петък Финландия ще играе в мач за влизане във финала срещу Швеция, която днес победи с 5:0 Словения. По-късно днес са останалите два четвъртфинала.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване