Дерек Арден ни учи как да преговаряме

Известният специалист по водене на преговори ще гостува в София и ще проведе обучение на 27 февруари

Големите банкови обири в София за последните 4 години

Два банкови грабежа за по-малко от седмица станаха в столицата. На 13 февруари беше обран банкомат на ДСК на столицата улица "Оборище", а тази стурин четирима въоръжени напднаха клон на банка в кв. "Хаджи Димитър".
Припомняме по-големите случаи на банкови грабежи и обири в последните три години.
13 февруари 2014 г. Два банкови грабежа за по-малко от седмица станаха в столицата. На 13 февруари беше обран банкомат на ДСК на столицата улица "Оборище", а тази стурин четирима въоръжени напднаха клон на банка в кв. "Хаджи Димитър". Припомняме по-големите случаи на банкови грабежи и обири в последните три години. 13 февруари 2014 г.

Део и приятелката му Мариана на разходка в Рила

Откакто се сдоби с мансарда в Банско, Део разпуска в свободното време сред природата. С приятелката си Мариана Станчева той се отбеляза във фейсбук от село Годлево, което е на няколко километра от курорта. Водещият пусна и снимка на Мариана, седнала около маса с домашни гозби насред 



















Откакто се сдоби с мансарда в Банско, Део разпуска в свободното време сред природата. С приятелката си Мариана Станчева той се отбеляза във фейсбук от село Годлево, което е на няколко километра от курорта. Водещият пусна и снимка на Мариана, седнала около маса с домашни гозби насред

5 чуждестранни отбора гостуват на ПГ по туризъм ” Ал. Паскалев” по проект

 5 отбора гостуват на гимназията по туризъм „Александър Паскалев” в Хасково по програма Коменски. Проектът на тема Eat betterto live better all you life long е с цел юношите да се научат да се хранят здравословно.

 

 5-те отбора са от Турция, Полша, Чехия, Германия и Италия. Това е 5-тата поредна среща  на тимовете. Учениците ще останат в Хасково до петък.

 

На среща днес с ръководството на гимназията по туризъм младежите представиха филми. В своите продукции  всеки отбор показа рецепти, свързани със здравословното хранене. Отборите представиха и презентация за  видовете вода – трапезна, минерална и други.

 

 Директорът на училището Пенка Георгиева приветства гостите и им поднесе символични подаръци от България.

След срещата отборите ще организират разходка из града. Следващия ден ще посетят Златоград.

По проекта следва 6-та среща в Италия. Около 10 ученици и преподаватели от отбора на гимназията по туризъм  ще бъдат в европейската страна от 6 до 10 май.

 Проектът е на стойност 20 000 евро. До момента по него са извършени няколко вида дейности. Издаден е вестник за здравословното хранене, книга с рецепти  и са изработени постери против затлъстяването. Провеждани са и анкети за здравословния начин на живот.

Анжелина Янева

 

Добре дошли в ресторантите на звездите!

Холивудските знаменитости, които ще споменем, отдавна са натрупали достатъчно пари, за да осигурят децата и старините си. И продължават да печелят...

Кой има полза от разрушаването на религиозния мир?

Застават ли лидерите на старите десни партии и бившият представител на Тройната коалиция в лицето на Меглена Кунева зад позицията на техния коалиционен партньор Касим Дал, че България трябва да поиска от Европейския съюз безусловното приемане на Република Турция в европейското семейство?

Тед Лигети поведе в гигантския слалом, Присадов отпадна


Американецът Тед Лигети направи силна заявка за олимпийската титла в гигантския слалом в Сочи.

Световният шампион в дисциплината беше най-бърз в първия манш и взе сериозен аванс от 93 стотни пред чеха Ондржей Банк, който успя да се нареди на второ място.

Тройката допълва италианецът Давиде Симончели, завършил с пасив от 1,27 секунди зад лидера.

Все още не са завършили всички 109 заявени участници, но условията на трасето не позволяват поднасянето на голяма...

Ето големите банкови обири в столицата от последните 4 години

Два банкови грабежа за по-малко от седмица станаха в столицата. На 13 февруари беше обран банкомат на ДСК на столицата улица Два банкови грабежа за по-малко от седмица станаха в столицата. На 13 февруари беше обран банкомат на ДСК на столицата улица "Оборище", а тази стурин четирима въоръжени напднаха клон на банка в кв. "Хаджи Димитър". Припомняме по-големите случаи на банкови грабежи и обири в последните три години. 13 февруари 2014 г.

Местан: Ще следваме завета на Апостола за република, в която всички са равни

/КРОСС/ „Ще следваме неотклонно завета на Апостола за република, в която българи и турци ще бъдат равноправни във всяко отношение - всички да спадат под един общ закон. Това е концепцията на Левски за общ закон", обяви от парламентарната трибуна Лютви Местан. „Ние ще следваме този завет, докато той бъде реализиран наистина, докато се постигне истинското равноправие. Ние с вас можем да спорим дали е постигнато, вероятно ще кажете, че има какво да се желае, но той е разбрал, че няма развитие за нито една страна, която не е осигурила своя етнорелигиозен мир. Той е имал силата да каже това, когато държавата е била под чуждо владичество - огромна сила се изисква за това", посочи Местан. Местан настоя едно нещо да се признае на партията му. По думите му тя е била създадена като реакция на Възродителния процес, но вместо да тръгне по пътя на реваншизма, тя е казала не на него и на сепаратизма, да на териториалната цялост и неприкосновеност на „единствената родина, която имаме - България". Според него светът е заговорил за българския етнически модел - най-ценният продукт на нашето демократично общество. „България има проблем с отношението към етно-релизигиозните различия. Казвам го с нескрита болка. Днес трудно можем да си представим моноезична, монокултурна страна - няма такива държави. Разноезичието, разнокултурността са характеристика на всички съвременни държави

Бареков: Кой има полза от разрушаването на религиозния мир?

 
„Застават ли лидерите на старите десни партии и бившият представител на Тройната коалиция в лицето на Меглена Кунева зад позицията на техния коалиционен партньор Касим Дал, че България трябва да поиска от Европейския съюз безусловното приемане на Република Турция в европейското семейство?“ Това попита лидерът на "България без цензура" Николай   „Застават ли лидерите на старите десни партии и бившият представител на Тройната коалиция в лицето на Меглена Кунева зад позицията на техния коалиционен партньор Касим Дал, че България трябва да поиска от Европейския съюз безусловното приемане на Република Турция в европейското семейство?“ Това попита лидерът на "България без цензура" Николай

КЗК отмени oбществена поръчка на Мини Марица-Изток

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени като незаконосъобразно решение на изпълнителния директор на "Мини Марица-Изток" ЕАД, съобщиха от комисията.

Откриха 30-годишната капсула на времето на Стив Джобс

През 1983 г. в американския град Аспен, щата Колорадо, се провежда Международната конференция за дизайн, на която вдъхновяваща реч изнася и...

Бареков: Кой има полза от разрушаването на религиозния мир?

 
„Застават ли лидерите на старите десни партии и бившият представител на Тройната коалиция в лицето на Меглена Кунева зад позицията на техния коалиционен партньор Касим Дал, че България трябва да поиска от Европейския съюз безусловното приемане на Република Турция в европейското семейство?“ Това попита лидерът на   „Застават ли лидерите на старите десни партии и бившият представител на Тройната коалиция в лицето на Меглена Кунева зад позицията на техния коалиционен партньор Касим Дал, че България трябва да поиска от Европейския съюз безусловното приемане на Република Турция в европейското семейство?“ Това попита лидерът на "България без цензура" Николай

Местан: Апостола е разбрал, че няма развитие за нито една страна без етно-религиозен мир

Парламентарната група на ДПС ще подкрепи декларацията на Михаил Миков, защото проблемът с етническия мир в страната, е много сериозен и не може да се сведе с едно изказване. Той е свързан и с нападения срещу религиозни храмове.
Това каза от парламентарната трибуна председателят на ДПС Лютви Местан.
„Упълномощен съм от името на ПГ на ДПС на Парламентарната група на ДПС ще подкрепи декларацията на Михаил Миков, защото проблемът с етническия мир в страната, е много сериозен и не може да се сведе с едно изказване. Той е свързан и с нападения срещу религиозни храмове. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ДПС Лютви Местан. „Упълномощен съм от името на ПГ на ДПС на

БСП предупреди: Да не стане като в Украйна!

Не трябва да допускаме опити за разделение между народ и държава. Такива опити се правят в момента в Украйна и това не е европейска перспектива. Това предупреди депутатът от БСП Янаки Стоилов.

Особено тежка ситуация в Украйна - броят на жертвите расте постоянно

Нова ескалация на напрежението в Украйна. Броят на жертвите непрекъснато се увеличава. По последна информация загиналите са 20 души, сред които както цивилни, така и полицаи. Полицията за борба с безредиците щурмува лагера на антиправителствените протестиращи на централния площад "Независимост", за да сложи край на продължаващата с месеци безизходица.

Виж най-зловещата нощ в Киев (видео+ галерия)

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Honda изтегля два хибрида от Европа

Моделите Insight и CR-Z напускат континента заради слаби резултати

    


Кражбите на фирми зачестяват, предупреждават нотариуси

Напоследък кражбата на фирми у нас набира голяма скорост и е нужно законодателят да предприеме мерки. За това призовават от ръководството на...

Местан: България е наша родина и ще бъдем нейните синове

Парламентарната група на ДПС ще подкрепи декларацията на Михаил Миков, защото проблемът с етническия мир в страната, е много сериозен и не може да се сведе с едно изказване. Той е свързан и с нападения срещу религиозни храмове.
Това каза от парламентарната трибуна председателят на ДПС Лютви Местан.
„Упълномощен съм от името на ПГ на ДПС на Парламентарната група на ДПС ще подкрепи декларацията на Михаил Миков, защото проблемът с етническия мир в страната, е много сериозен и не може да се сведе с едно изказване. Той е свързан и с нападения срещу религиозни храмове. Това каза от парламентарната трибуна председателят на ДПС Лютви Местан. „Упълномощен съм от името на ПГ на ДПС на

Янков завърши 25-и в паралелния слалом

Българският сноубордист Радослав Янков отпадна в квалификациите на паралелния гигантски слалом в Сочи.

Професия ''трол''

/КРОСС/ Интернет-троловете пишат клеветнически и агресивни постинги, за да избиват комплекси - или за пари. Тези хора заливат интернет с помия, каквото се среща и из българските сайтове. Немскоезичните медии също пишат за това. Австрийският вестник "Дер Щандард" тези дни писа за подозренията, че една евродепутатка от БСП е наела PR-агенция, за да разпространи в мрежата негативни коментари срещу българската еврокомисарка. Какви хора са всъщност троловете? Думата "трол" се среща в скандинавския фолклор и детските приказки и описва пакостливи и зли същества, които са зле настроени срещу хората. Съществителното "трол" произлиза от старата скандинавска дума за митологично чудовище. Но какво търсят тези чудовища в интернет? Класическите читателски писма до вестниците бързо отмират. Читателите, които днес искат да коментират, дискутират или саботират някоя публикация, направо влизат в интернет, пише "Ди Велт". Там те разполагат с няколко предимства: бързина, леснота и интерактивност. Но най-вече: тези форуми им предлагат широка публичност. Това може да се окаже продуктивно, когато потръгне добра дискусия. Но може и да се превърне в голямо безобразие, ако сред дискутиращите се появят "тролове". Така в мрежата наричат онези потребители, които съсипват всяка смислена дискусия във форумите. Те провокират, клеветят и интригантстват, при това обикновено в няколко медии едновременно

Ансамбъл "Българе" със спектакъл за Апостола

Премиерата на спектакъла Премиерата на спектакъла "Последната нощ на Апостола" на ансамбъл "Българе" е днес от 19 ч в аула "Максима" на бул. "Хр. Смирненски" 1 в столицата. "През последните години изразът на уважение пред паметта на Апостола става все по-формално. Това усещане роди постановката", споделя режисьорът Христо

По какво Galaxy S5 ще прилича на iPhone 5S

  Следващият флагман на Samsung – Galaxy S5, ще разполага с сензор за пръстови отпечатъци, който ще бъде вграден във Home бутона му, твърдят...

Кайли Миноуг изпадна в депресия и самота

Кайли Миноуг призна, че откакто скъса с гаджето си се чувства ужасно самотна и депресирана.

Мирослав Найденов е обсъждал кадровата политика на ГЕРБ с Пеевски

С Делян Пеевски съм се срещал по повод на кадровата политика на ГЕРБ по места, призна в сряда пред бТВ разследваният за корупция бивш земеделски министър Мирослав Найденов. Коментирайки срещите на Цветан Цветанов с медийния магнат и депутат от ДПС, бившият министър каза, че Пеевски си е позволял да възразява за назначения. ”За своя регион (Пазарджик-бел.ред.) възрази за едно назначение. Мисля, че ставаше дума за директор на горското стопанство. При разговорите ни не е ставало дума за медийно отразяване. Не е имало медиен чадър над мен, не са ме щадили медиите. Отговарял съм на всички въпроси", обобщи Мирослав Найденов. Той допълни, че очаквам от ГЕРБ да се еманципират още хора, защото те сега са в ситуация да бъдат безполезни. Найденов обясни, че сред депутатите от ГЕРБ има много хора, които са ”свикнали да работят много и сега са в едно безвремие”. В отговор на въпрос Найденов каза, че очаква групата да се напусне от хора, който са били министри или активно ангажирани с управленски дейности. Групата беше напусната от бившия зам.-финансов министър Владислав Горанов и от бившия шеф на НАП Красимир Стефанов. "Няма да стане революция в ГЕРБ. Много хора очакваха да се случи нещо с Цветанов на този конгрес, напротив, затвърди се статуквото", каза Найденов. Той изрази надеждата си, че прокуратурата ще успее да докаже, че бившият вътрешен министър държи компромати срещу съпартийците си. "Нерегламентирано години наред Цветанов събираше компромати по отношение на политическите си опоненти, по отношение на своите съпартийци и, разбира се, по отношение на определени представители на българския бизнес", каза Найденов.

Авария спря парното в квартал "Обеля 1"

Екипи работят по отстраняването на повредата

    


Варненка в токсикологията - направила си коктейл от наркотици

30-годишна варненка е получила остро отравяне от коктейл от наркотици, съобщи Агенция Фокус. „Младата жена е комбинирала кокаин с амфетамини и марихуана. Състоянието на пациентката е стабил...

Българката през погледа на чужденците – красива, но разголена

Няма спор, че жените у нас са едни от най-красивите в целия свят. Почти няма чужденец, стъпил на българска земя, който да не е забелязал този факт още на летището. Попаднахме на статия, която описва п...

Чарли Шийн и порнозвездата Брет Роси няма да подписват предбрачен договор

Чарли Шийн може и да няма дълготрайни бракове със своите бивши, но поне явно се е научил, че предбрачни договори не трябва да се подписват – особено с настоящия си „горещ&ldquo...

Марселиньо култов, притесни се от играч на Интер

Халфът на Лудогорец Марселиньо е на мнение, че разградчани имат шансове за победа срещу Лацио в първи мач от 1/16-финалите на турнира Лига Европа"Отиваме за победа. Имаме шанс. Гледахме 4-5 мача ...

Стоев: Очакванията към нас са прекалено високи

"Може би, очакванията към нас са малко прекалено високи", това заяви треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев при заминаването на отбора за Рим."Настроението е добро. Предстоят ни два добри ...

МВнР: Не пътувайте до Украйна

По информация на българското посолство в Украйна, от 00.00 ч. на 19 февруари движението към и от Киев е блокирано от сили на МВР и Вътрешни войски. Ситуацията в западната част на страната (Лвовска, Ив...

Lotus E22 излезе на пистата „Сакхир“ в Бахрейн

Днес стартира вторият предсезонен тест в Бахрейн. Официалният си дебют на пистата направи Lotus E22. Преди седмица болидът измина 100-ина безпроблемни километра по време на разрешения от правилника фи...

МС одобри 6 разрешения за проучване за добив на подземни богатства

Правителството одобри издаването на шест разрешения за проучване на възможностите за добив на подземни богатства, предаде БГНЕС. Три от тях са за строителни материали и ще бъдат предоставени на &qu...

Варна е лидер в областта на доброволчеството у нас

Варна е водеща в България в създаването на условия за рaзвитие на доброволчеството, съобщи Община Варна. Това стана ясно по време на кръгла маса "Младежко доброволчество в спорта", която се...

Сани: Струваше си, никога няма да забравя емоцията

"Мисля, че в честната игра няма място за злоба", заяви Сани Жекова при пристигането си от Сочи на "Летище София", предаде репортер на БГНЕС. Тя бе посрещната от доста нейни фенове,...

Дано всички са си взели урок, обяви Местан

С фалстарт започна представянето на проекта

ЧЕЗ предлага на клиентите си пакет от мерки „С грижа за вас“

/КРОСС/ ЧЕЗ предлага на своите клиенти пакет от мерки „С грижа за вас", който има за цел да подпомогне потребителите да бъдат по-добре информирани, да планират разходите за електроенергия и да управляват по-ефективно семейните си бюджети. Проектът ще се развива в пет основни насоки - „сметки", „бизнес", „плащания", „ефективност" и „специални оферти". Частта плащания е в услуга на клиентите, които имат нужда от повече време за посрещане на задълженията си. За тях компанията въведе гъвкави схеми на разсрочване и предлага възможност да удължи двойно срока за безлихвено погасяване на сметките за електроенергия от 10 на 20 дни. Потребителите могат да се възползват и от новия продукт „Персонален съветник", който предоставя консултации за разсрочване на плащанията. По отношение на сметките за електроенергия компанията започна разяснителна кампания за съдържанието на фактурите след понижението на цените от 30 декември 2013 г. и сравнение между сумата за плащане при една и съща консумация преди и след понижението. ЧЕЗ ще продължи да информира периодично клиентите си за тарифните структури и тенденциите в потреблението на електроенергия. Като част от мерките за ефективност ЧЕЗ започна активна кампания за насърчаване на разумното използване на електроенергията

България осъжда насилието в Киев

В изявление министър Вигенин призова за диалог

    


Рохани: Санкциите срещу Иран вредят и на Запада

Според иранския президент санкциите са своеобразна форма на насилие

    


А таен клиент за чиновниците?

Агенцията по храните щяла да праща тайни инспектори из търговските вериги, за да дебнат дали супермаркетите и бакалиите не мамят клиенти. Причината - официалните проверки не били ефективни.
 Досега повечето секретни акции, организирани от държавни ведомства, са се проваляли с гръм и трясък. Причината - винаги се намира някой предател. Агенцията по храните щяла да праща тайни инспектори из търговските вериги, за да дебнат дали супермаркетите и бакалиите не мамят клиенти. Причината - официалните проверки не били ефективни. Досега повечето секретни акции, организирани от държавни ведомства, са се проваляли с гръм и трясък. Причината - винаги се намира някой предател.

210 декара иглолистни гори изгоряха край благоевградско село

Пожарникарите в региона са гасили общо 2 пожара за изминалото денонощие

    


Ученици почитат Апостола с открит урок в НГХНИ"Константин Преславски"-Варна

"Земята ни за сетен път тъжно разлиства книгата на своите спомени. Февруари 1873 година...Вторник, пазарен ден...Дебели преспи притискат земята ни. Леден вятър обхожда Софийското поле. Пусто е...Народът го няма... После се чуват последните думи на Апостола:"Отче,поменувай ме в молитвите, си като дякон Игнатий.

Чешкото лявоцентристко правителство получи вот на доверие


Новото лявоцентристко правителство в Чехия спечели вот на доверие във вторник, с което получи мандат да смекчи рестриктивните бюджетни политики, за да подкрепи растежа и да приближи страната към основното течение на европейската политика след години на евроскептични кабинети, предаде "Ройтерс".

В подкрепа на трипартийната коалиция на премиера социалдемократ Бохуслав Соботка гласуваха 110 народни представители в 200-членната Камара на депутатите. Новото правителство беше официално...

Подкрепят ли реформаторите Касим Дал, който иска Турция в ЕС?

Кой има полза да разруши религиозния мир у нас и подкрепят ли реформаторите искането на Касим Дал ислямистка Турция незабавно да бъде приета в ЕС?, пита Николай Бареков в свой коментар. Припомняме, че вчера в бТв Касим Дал призна, че е приятел с Ердоган и заяви, че подкрепя безусловно влизането на ислямизираната от Ердоган Турция в демократична Европа.

ЕС може и да наложи санкции на Украйна заради насилието

Германският, полският и шведският външни министри заговориха за последствия заради окървавения протест

    


Peugeot подписа спасителната сделка с китайската Dongfeng Motor Group

Финансово затруднененият френски производител на автомобили Peugeot Citroen постигна дългоочакваната спасителна сделка с китайската корпорация...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване