Миков: Да покажем, че сме достойни за завета на Левски

Почитаме Апостола. Каквото и да кажем никога не е достатъчно за Левски, за когото републиката беше кауза. Защото републиката означава закон, равен за всички.

ДПС пита: Къде е равноправието по Апостола?

Всеки един от нас, депутатите в ДПС, ще следваме неотклонно заветите на Апостола. Това обяви лидерът на движението Лютви Местан от парламентарната трибуна.

Нели Куцкова: Не е изключено съдии да се изплашат от натиска на улицата

Съюзът на съдиите осъжда натиска върху съда в Пловдив. "Не е изключено съдии да се изплашат от натиска на улицата и по места да решат нещата така, че само и само да има мир. В писмо, което разпространихме, ние накратко обясняваме как са се развивали нещата около вакъфските имоти." Това обясни съдия Нели Куцкова пред Нова телевизия. Съюзът на съдиите осъжда натиска върху съда в Пловдив. "Не е изключено съдии да се изплашат от натиска на улицата и по места да решат нещата така, че само и само да има мир. В писмо, което разпространихме, ние накратко обясняваме как са се развивали нещата около вакъфските имоти." Това обясни съдия Нели Куцкова пред Нова телевизия.

Сидеров: Изказването на Хафъзов е антиконституционно

/КРОСС/ „Изказването на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов е недопустимо в българския парламент, защото е антиконституционно. Народното събрание е длъжно да изрази позицията си". Това заяви от парламентарната трибуна лидерът на "Атака" Волен Сидеров. „Нека да не играем игрички, всеки със своята декларация, а да бъдем отговорни народни представители, българи и да гласуваме декларацията на ПП „Атака", осъждаща поведението на Хюсеин Хафъзов и повече такива призиви към неспазване на Конституцията да не бъдат казвани. Нашата декларация беше първа по време и по идея. Първите трябва да бъдат уважавани, защото те проправят пътя", добави още той. Цецка Цачева от своя страна пък заяви, че не е добре за българския парламентаризъм при един такъв повод да бъдат представени три декларации. „Аз и моите колеги от ГЕРБ трябваше да намерим един консенсус с останалите партии, но това не се случи. Има три отделни декларации, това е факт за работата на това 42-то Народно събрание. Вярно е, че първата е на Атака, вярно е, че от управляващото мнозинство не последва категорична оценка и осъждане на подобно ораторстване от парламентарната трибуна. Ние подготвихме свои проект на декларация. В нея се казва, че подобни действия застрашават мира в държавата. От ГЕРБ осъждат изказванията на Хюсеин Хафъзов. Те застрашават обществения ред и сигурността на българските граждани

При задължително гласуване трябва да има и вот "срещу всички"

Предложението на президента за провеждане на национален референдум едновременно с изборите за Европейски парламент очерта профила на управляващото съставно мнозинство. Агресивната реакция срещу предложението, както и опитите за подмяна на неговия смисъл, показват колко дълбока всъщност е кризата на политическото представителство у нас.
Трите теми Предложението на президента за провеждане на национален референдум едновременно с изборите за Европейски парламент очерта профила на управляващото съставно мнозинство. Агресивната реакция срещу предложението, както и опитите за подмяна на неговия смисъл, показват колко дълбока всъщност е кризата на политическото представителство у нас. Трите теми

Парламентът почете паметта на Апостола

Прекратиха депутатските правомощия на Владислав Горанов

Сидеров: Да гласуваме декларацията на „Атака” за Хафъзов като отговорни депутати

Представяме декларация за осъждане на изказването на Хюсеин Хафъзов на 14 февруари тази година, с което той заяви, че няма да спазва законите на страната за агитация на майчин език.
Това каза от парламентарната трибуна председателят на „Атака” Волен Сидеров.
„Такова изказване е недопустимо в българския парламент, защото е антиконституционно. Представяме декларация за осъждане на изказването на Хюсеин Хафъзов на 14 февруари тази година, с което той заяви, че няма да спазва законите на страната за агитация на майчин език. Това каза от парламентарната трибуна председателят на „Атака” Волен Сидеров. „Такова изказване е недопустимо в българския парламент, защото е антиконституционно.

Кейти Пери стана жена на годината на "Ел Стайл"

Пери получи наградата за усилията си да разшири правата на жените по света и заради огромния си успех в музикалната индустрия

Писма от Левски

/КРОСС/ „Каквото съм рекъл да направя, ще го правя, ако рече Бог. Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя, губя само мене си." В навечерието на 141-та годишнина от обесването на великия български революционер и Апостол на свободата Васил Иванов Кунчев излезе книгата „Васил Левски" със съставител Димитър Страшимиров. Този първи том на изданието представя най-интересните писма на Левски, писани до негови съмишленици и членове на революционни комитети след 1866 г. За корицата е използван портрет на Апостола, работен скоро след Освобождението от Георги Данчев, известен под името Георги Зографина.Книгата съдържа също сметки, бележки на Апостола, автобиографичен разказ в стихове, псевдонимни адреси, цикъл от песни и други интересни документи, сред които е и фототипното издание на джобното бележниче на Левски, разчетено и публикувано от съставителя през 1929 г. Факсимиле: Левски, Влашко То представя най-интересните писма на Левски, писани до негови съмишленици и членове на революционни комитети след 1866 г. Тук са събрани някои от най-интригуващите страници до Панайот Хитов, Любен Каравелов, Христо Иванов Книговезеца, Димитър Общи, Киряк Цанков, Централния комитет в Ловеч, в Букурещ и др. Писани са лично Дякона след 1866 г. В този първи том на документалната книга (с подзаглавие „Живот, дела, извори"), чийто съставител е историкът Димитър Т

Сидеров: Да бъдем отговорни депутати и да гласуваме декларацията на „Атака” за Хафъзов

Представяме декларация за осъждане на изказването на Хюсеин Хафъзов на 14 февруари тази година, с което той заяви, че няма да спазва законите на страната за агитация на майчин език.
Това каза от парламентарната трибуна председателят на „Атака” Волен Сидеров.
„Такова изказване е недопустимо в българския парламент, защото е антиконституционно. Представяме декларация за осъждане на изказването на Хюсеин Хафъзов на 14 февруари тази година, с което той заяви, че няма да спазва законите на страната за агитация на майчин език. Това каза от парламентарната трибуна председателят на „Атака” Волен Сидеров. „Такова изказване е недопустимо в българския парламент, защото е антиконституционно.

Сани на родна земя: Петото място е победа за България

Има смисъл да се борим, обяви у нас сноубордистката ни

    


BLife попита: Секс за една нощ?

Откровено за похотливите преживявания между чаршафите без обвързване...

Инкасо донесло в ударената банка 200 хил. лева

Инкасовият автомобил, пристигнал в ударената банка сутринта, е превозвал 200 хиляди лева.

Наркококтейл прати в болница 30-годишна от Варна

Жената комбинирала кокаин с амфетамини и марихуана

    


Дончо Дудев: Атмосферата от протеста в Пловдив може да се пренесе в София

Атмосферата от протеста в защита на Куршун джамия в Пловдив може в днешния ден да се пренесе в София, каза в предаването "Преди всички" по БНР Дончо Дудев, една от водещите фигури на миналогодишните протести. Той обясни, че тази вечер ще се съберат при паметника на Левски, но не за да протестират, а да почетат паметтта на Апостола. Атмосферата от протеста в защита на Куршун джамия в Пловдив може в днешния ден да се пренесе в София, каза в предаването "Преди всички" по БНР Дончо Дудев, една от водещите фигури на миналогодишните протести. Той обясни, че тази вечер ще се съберат при паметника на Левски, но не за да протестират, а да почетат паметтта на Апостола.

До 2015 г. развиваща се Азия ще изпревари САЩ по богатство

Според експертите на HSBС през тази година Китай ще задмине Япония по финансово състояние

    


Съдия Куцкова: Няма право да има субективен момент по решенията за Вакъфските имоти

/КРОСС/ Няма право да има субективен момент по решенията за Вакъфските имоти, обясни в студиото на Нова тв говорителят на Съюза на съдиите в България Нели Куцкова. „Съдиите нямат право да се поддават на никакви пристрастия", заяви Куцкова. „Нищо не смея да кажа за Куршум джамия, защото ниско не зная за конкретното дело", заяви съдия Куцкова. По думите й обаче относно мюсюлманските храмове на територията на България има сериозни дипломатически спогодби с Турция още от 1909 година, с които двете страни взаимно зачитат религиозните права на своите граждани и се запазва правото на мюсюлманските вероизповедание в България. Още тогава България поема ангажимента да съхранява мюсюлманските храмове, а от друга страна Турция поема същия ангажимент към християнските храмове. „Разбрах, че мюфтийството е завело над 100 дела, не може да очакваме, че навсякъде решенията ще са еднакви", заяви съдия Куцкова. „Ние съдиите прилагаме закона такъв какъвто е приет и на базата на доказателствата приложени в папката. Никой съдия няма право да влага лични пристрастия, когато гледа такива спорове", заяви тя. По думите й обаче не е изключено съдиите по места да се изплашат и да решат делата по места, така че само мир да има. Това обаче не би било редно, защото е възможно тогава и мюсюлманската общност да се надигне, въпреки че не го е правила.

Бобслеистка се къпе в кофа за боклук

Канадската бобслеистка Хедър Мойс, която спечели златото във Ванкувър, си направи вана от кофа за боклук в олимпийското село. Според нея така и не намерила добра в апартаментите, които се предлагали.

Мойс трябвало да направи възстановяване с английска сол и заради това прибегнала към нетрадиционната вана. Магнезивият сулфат помага за бързото Канадската бобслеистка Хедър Мойс, която спечели златото във Ванкувър, си направи вана от кофа за боклук в олимпийското село. Според нея така и не намерила добра в апартаментите, които се предлагали. Мойс трябвало да направи възстановяване с английска сол и заради това прибегнала към нетрадиционната вана. Магнезивият сулфат помага за бързото

Прекратиха депутатските права на Владислав Горанов

/КРОСС/ Парламентът прекрати депутатските права на Владислав Горанов, който напусна парламентарната група на ГЕРБ. Председателят на парламента Михаил Миков обяви, че при него е постъпило заявление за напускане. При вота 184 народни представители гласуваха „за", петима бяха „против", а 4-ма останаха „въздържал се". Горанов беше заместник-министър на финансите по време на управлението на ГЕРБ.  

Властта почете паметта на Левски на фона на скандирания "Оставка"

Въпреки предупрежденията и опасенията от ексцесии възпоменателната церемония в Деня на Левски мина спокойно, но на фона на скандирания "Оставка" на дошли граждани.   На церемонията пред паметника на Васил Левски дойдоха президентът Росен Плевнелиев, председателят на Народното събрание Михаил Миков, вицепремиерът Цветлин Йовчев, министърът на отбраната Ангел Найденов, на външните работи Кристиян Вигенин, столичният кмет Йорданка Фандъкова, патриарх Неофит. Премиерът Пламен Орешарски не бе на възпоменанието, защото е на посещение в Азербайджан.   Площадът около паметника бе отцепен плътно от полицията, а зад огражденията имаше множество от хора, от чиито редици се чуваха скандирания "оставка". Пред самия паметник от 14 до 19 часа бе поставен почетен военен караул.   По същото време преподаватели с плакат "Университетските преподаватели призовават: събудете се!” се отправиха към монумента. Преди това те се събраха пред входа на Софийския университет "Свети Климент Охридски", където поясниха, че искат да изразят несъгласието си, че дати като днешната се използват по популистки начин от различни политически сили.   Преподавателите носеха листа с надписи "Чиста и свята република - кое не разбрахте?”, "Чиста и свята република - не коалиция с Атака”.   В ранния следобед десетки богомолци се събраха в столичния храм "Света София", за да почетат паметта на Апостола. Панихида отслужи патриарх Неофит.   В краткото си слово пред събралите си около паметника президентът Росен Плевнелиев изтъкна: "Българските граждани, независимо от вяра, религиозна и етническа принадлежност, са способни, и достойни да осъществят идеала на Левски".   "Още не сме равни с другите европейски народи и все още не сме изградили своята чиста и свята република. Имаме още много работа за вършене. Нека никой не поставя под съмнение зададената от Апостола цел и посока", продължи Плевнелиев".   "На тази дата скланяме глава, за да почетем великото дело. Левски е непреходен идеал, ориентир и коректив за всеки от нас, и за нацията, като цяло. Онзи, който в епохата на безкуражието имаше куража да тръгне между народа, за да му проповядва правда и свобода", каза в словото си държавният глава.   "Без да пести сили, Апостолът не просто проповядваше. Левски прокарваше пътеки в душите и сърцата на нашите сънародници. Колцина от нас си дават ясна сметка, че и днес трябва да защитаваме неговото дело, да съхраним и предадем неговия идеал и завет за България. Днес е нашият ред. Свободата и достойнството на България зависят от нас, гражданите, от усилията ни по демократичен път да защитаваме правата си", продължи Плевнелиев.   И завърши с думите: Успехът на едно дело е винаги в ръцете на народа. Левски, Ботев и плеадата български патриоти изковаха нашия национален идеал, който ни обединява и днес".   След официалните думи официалните лица поставиха венци и цветя, след което се изви шествие от граждани, желаещи да сложат цвете пред паметника. Полицията отвори кордоните и хората спокойно можеха да оставят цветята си.   След 19 часа трябва да се проведе традиционното шествие на "Атака", което тръгва от близко разположената централа на партията и се очаква да стигне до паметника, където самостоятелно да изрази почитта си към делото на Апостола .   Очаквайте подробности

Властта и граждани почитат паметта на Левски

Въпреки предупрежденията и опасенията от ексцесии възпоменателната церемония в Деня на Левски минава спокойно. На церемонията пред паметника на Васил Левски дойдоха президентът Росен Плевнелиев, вицепремиерът Цветлин Йовчев, министърът на отбраната Ангел Найденов, столичният кмет Йорданка Фандъкова. Премиерът Пламен Орешарски не бе на възпоменанието, защото е на посещение в Азербайджан. Площадът около паметника бе отцепен плътно от полицията, а зад огражденията имаше насъбрани граждани, от чиито редици се чуваха скандирания "оставка". Пред самия паметник от 14 до 19 часа бе поставен почетен военен караул. Преди това десетки богомолци се събраха в столичния храм "Света София", за да почетат паметта на Апостола. Панихида отслужи патриарх Неофит. Очаквайте подробности

Столицата ще бъде блокирана от чествания и протести

София ще бъде блокирана в сряда заради честванията на 141 години от смъртта на Апостола на свободата Васил Левски и всичките политически акции, които се прикачиха към този ден. В града ще има акции на ВМРО, митинг на "Атака", протестна демонстрация на преподаватели от Софийския университет, антиправителствен протест #DANSwithme, протест срещу президента и официална церемония за почитането на паметта на Васил Левски. Мерките за сигурност ще бъдат засилени заради размириците през миналата седмица в Пловдив. В събота кметът на София Йорданка Фандъкова издаде решение за прекратяване и разпръскване на събралите се националисти за Луковмарш. Първото събитие за деня е причинено от зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки, който призова хората да ходят пред Съдебната палата да протестират срещу незаконен ”цигански протест”. Същият призив е отправила и шефката на Националното сдружение на фен клубовете Елена Ваташка. Отделно ВМРО, която е в коалиция с партията на Николай Бареков "България без цензура", предвижда в 19 ч. да бъдат поднесени цветя на паметника на Апостола в кв. "Левски" (градинката на "Герена"). "Атака" ще проведе митинг при паметника на Васил Левски в София в 19.20 ч. веднага след официалната церемония. По време на нея Волен Сидеров ще държи реч. Преподавателите от Софийския университет ще се съберат на стълбите на Ректората в 18 часа в протестна декларация срещу използването на годишната от обесването на Левски от всевъзможни популисти с политически амбиции. Около половин час по-късно пред парламента започва редовния протест срещу управляващите. Официалната церемония започва в 17 ч. в храм "Света София" ще бъде отслужена Архиерейска панихида. В 18 ч., пред Паметника на Васил Левски ще се проведе церемония–поклонение. Президентът Росен Плевнелиев ще направи изказване, слово ще изнесе проф. Пламен Митев - декан на Историческия факултет на Алма Матер, който е и заместник-председател на Общобългарски комитет "Васил Левски". Ограничения за движението в София      От 08.00 до 19.15 часа на:    - северната част на пл. "Св. Ал. Невски" и да се закрият базарите за художествени произведения;    - ул. "Московска" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. Раковски";    - бул. "Янко Сакъзов" между ул. "Кракра" и бул. "Васил Левски";    - ул. "Дунав" между пл. "Св. Ал. Невски" и ул. "Московска".    От 14.00 до 19.15 часа на:    - бул. "Васил Левски" между ул. "Оборище" и бул. "Кн. Ал. Дондуков";    - ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. Раковски";    - ул. "11-ти август" между бул. "Кн. Ал. Дондуков" и пл. "Св. Ал. Невски";    - ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски".        От 15.00 до 20.30 часа се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по:    - бул. "Васил Левски" между ул. "Оборище" и бул. "Кн. Ал. Дондуков";    - бул. "Янко Сакъзов" между ул. "Кракра" и бул. "Васил Левски";    - ул. "Оборище" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. Раковски";    - ул. "11-ти август" между бул. "Кн. Ал. Дондуков" и пл. "Св. Ал. Невски";    - ул. "15-ти ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски";    - ул. "Дунав" между пл. "Св. Ал. Невски" и ул. "Московска".    От 15.00 до 20.30 часа се забранява влизането на пътни превозни средства по:    - бул. "Васил Левски" при бул. "Цар Освободител" посока ул. "Оборище", с изключение на автобусите от линии №№ 9, 280 и 306;    - бул. "Янко Сакъзов" при бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" /посока ул. "Кракра"/, с изключение на трамвайните мотриси от линии №№ 20, 22 и 23;    - ул. "Врабча" при ул. "Дунав", посока бул. "Васил Левски".        От 15.00 до 20.30 часа на 19.02.2014 г. частично се променят маршрутите на тролейбусни линии №№ 1, 2, 4 и 11, както следва:    - Тролейбусни линии №№ 1 и 2 от бул. "Васил Левски" обратен завой при кино "Одеон", бул. "П. Евтимий" и по маршрута си;    - Тролейбусни линии №№ 4 и 11 - от бул. "Цар Освободител" по бул. "Васил Левски", ул. "Ген. Гурко", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си, като тролейбусите от линия № 11 преминали в участъка между паметника на Васил Левски и Сточна гара в периода от време от 14.00 до 20.30 часа изчакват на Сточна гара. Тролейбусите от линии №№ 1, 2 и 4, които остават в участъка от ж. к. "Х. Димитър" до ж.к. "Левски Г" ще се движат от ж. к. "Х. Димитър" по ул. "Ильо войвода" до ж. к. "Левски Г".

12-и клас е излишен

Разпилява се доста енергия в спора да се учи ли в 11-и и 12-и клас история и география, или знанията до 10-и клас по тези предмети са достатъчни. Министърът на образованието вече успокои, че въобще не се предвиждала промяна в учебните планове. (Виж 7-а стр.)
Докато върви тази дискусия обаче, се пропуска нещо по-важно - защо въобще е необходим 12-и Разпилява се доста енергия в спора да се учи ли в 11-и и 12-и клас история и география, или знанията до 10-и клас по тези предмети са достатъчни. Министърът на образованието вече успокои, че въобще не се предвиждала промяна в учебните планове. (Виж 7-а стр.) Докато върви тази дискусия обаче, се пропуска нещо по-важно - защо въобще е необходим 12-и

Обединен детски комплекс-Благоевград почита паметта на Васил Левски

Обединен детски комплекс- Благоевград почита паметта на Васил Левски с рецитал- спектакъла „Апостолът в премеждие”, съобщи Агенция Фокус. Момчетата и момичетата от детската редакц...

Премахването на единната сметка на НАП може да вдигне разходите за самоосигуряващите се

След като в началото на месеца Конституционният съд отмени предизвикалата хаос и спорове единна сметка за превеждане на данъци и осигуровки, оказва се, че това решение може да има и негативни последиц...

Кметът на Бургас ще бъде награден от Президента на Руската Федерация

Кметът на град Бургас – Димитър Николов, ще бъде награден от Президента на Руската Федерация за големия му принос за укрепването и развитието на руско-българските отношения, съобщи Агенция Ф...

Слънчев пай от спанак

Необходими продукти: за тестото: 500 гр брашно 90 мл олио 200 мл затоплено сухо бяло вино 1 с.л. сол за пълнежа: 300 гр спанак 300 гр сирене 1 яйце 100 гр настърган кашкавал сол черен пипе...

Дончо Дудев: Атмосферата от протеста в Пловдив може да се пренесе в София

Атмосферата от протеста в защита на Куршун джамия в Пловдив може в днешния ден да се пренесе в София, каза в предаването Атмосферата от протеста в защита на Куршун джамия в Пловдив може в днешния ден да се пренесе в София, каза в предаването "Преди всички" по БНР Дончо Дудев, една от водещите фигури на миналогодишните протести. Той обясни, че тази вечер ще се съберат при паметника на Левски, но не за да протестират, а да почетат паметтта на Апостола.

18-годишен шофьор загина при катастрофа в Пловдив

Колата се е движела с несъобразена скорост

    


Кадиев: Ако колегите искат турския език за официален, е друго нещо

Поведението на ГЕРБ - влизането и излизането от Пленарна зала ни излага пред българското общество. Едва ли то ни плаща заплатите, за да стоим до 11 часа на работа. Ако целта е да няма парламент, то от ГЕРБ да излязат и да кажат, че го считат за нелигитимен и да напуснат.

Афганистанец от „Ал Кайда" лежи в пловдивския арест

/КРОСС/ Издирван от Германия по обвинение в тероризъм афганистанец беше задържан в Пловдив и вчера окръжният съд го остави в ареста. Сюлейман Сидики е от афганистански произход, но е с германско гражданство. Арестуван е у нас на 15 февруари по силата на европейска заповед за арест, издадена от германските съдебни власти, след като на 29 януари той успял да избяга от правосъдието на тази страна. В Германия срещу него е повдигнато обвинение за членство в терористична организация, базирано на участието му в едно военно обучение на ислямското движение за Узбекистан и в друго - в лагер на „Ал Кайда". В първото Сидики се включил през 2009 г. след екскурзия от Хамбург, където живеело семейството му, до Пакистан. В ислямската страна той се присъединил към узбекистанското движение и минал обучение по стрелба с автомат „Калашников". След това се снимал в клип, озаглавен „Предимствата на джихада", озвучен на немски. После отишъл на обучение при бойци от „Ал Кайда". Германските служби вече били по следите му и той е арестуван след прибирането си от Пакистан. След бягството си се укрил в Пловдив. Вчера Сидики обясни пред съда, че е напуснал Германия, защото там е несправедливо обвинен, и се оплака, че не са му дали да се свърже с жена си след задържането му в Пловдив

Разхищенията във фондациите с протекцията на Георгиос Папандреу

Гръцките съдебни власти разследват периода 2000 – 2010, когато около 176 неправителствени организации за получили финансиране в размер на 70 милиона евро от министерството на външните работи и други държавни институции.

прочети повече

Протестна мрежа призовава президетът да бойкотира Сочи

Noresharski.com публикува призива на Протестна мрежа към Президента:

Г-н Президент,

Протестна мрежа Ви призовава да бойкотирате закриването на олимпийските игри в Сочи. Пред очите на целия свят президентът Янукович потопи в кръв съпротивата на украинския народ срещу руския неоимпериализъм. Надеждите на Украина за европейско бъдеще бяха разстреляни. На площада. Поради отказа на една горда нация да коленичи пред Путин. Г-н Президент, отговорът на избиването на хора може да бъде само един. И еднозначен.

The post Протестна мрежа призовава президетът да бойкотира Сочи appeared first on Noresharski.com.

Гражданска война у нас? При тази селяния не е възможно!

НС не порица Хафъзов, но призова да се спазва заветът на Левски

    


АЯР може да одобри АЕЦ "Белене" за седмица

Оценката на техническия проект е завършена, коментира пред ИТАР-ТАСС шефът на агенцията Лъчезар Костов

    


Парламентът прекрати депутатските права на Владислав Горанов

Парламентът прекрати пълномощията на народния представител от ГЕРБ Владислав Горанов.
184 депутати гласуваха „за” прекратяване” на пълномощията му, петима бяха „против” и четирима "се Парламентът прекрати пълномощията на народния представител от ГЕРБ Владислав Горанов. 184 депутати гласуваха „за” прекратяване” на пълномощията му, петима бяха „против” и четирима "се

Банковият сектор има интерес да не работи парламентът, смята Георги Кадиев


Ако някой има интерес да няма парламент в момента, това е банковият сектор, каза днес по Би Ти Ви депутатът от БСП Георги Кадиев. Той уточни, че не визира някакъв заговор от финансовите институции, но просто за тях било добре депутатите да не работят, за да не приемат предложените поправки в Закона за потребителския кредит. Кадиев допъли, че най-засегнати обаче ще бъдат компаниите за бързи кредити, за които ще има много по-големи ограничения.

Изказването на Кадиев дойде като подкрепа...

Банковият сектор има интерес да не работи парламента, смята Георги Кадиев


Ако някой има интерес да няма парламент в момента, това е банковият сектор, каза днес по Би Ти Ви депутатът от БСП Георги Кадиев. Той уточни, че не визира някакъв заговор от финансовите институции, но просто за тях било добре депутатите да не работят, за да не приемат предложените поправки в Закона за потребителския кредит. Кадиев допъли, че най-засегнати обаче ще бъдат компаниите за бързи кредити, за които ще има много по-големи ограничения.

Изказването на Кадиев дойде като подкрепа...

Обсъждат рестарта на "Белене"

/КРОСС/Парламентарната комисия по икономическата политика и туризма ще обсъди следобед проекти на решения за възобновяване на строежа на АЕЦ "Белене" и преобразуване на електроразпределителните предприятия в дружества с преобладаващо държавно участие. И двете предложения са внесени от лидера на "Атака" Волен Сидеров. Йордан Цонев от ДПС предлага промени в Закона за потребителския кредит.  

Бивш латвийски премиер обяви кандидатурата си за наследник на Барозу


Бившият премиер на Латвия Валдис Домбровскис обяви официално кандидатурата си за председател на Европейската комисия, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Домбровскис смята да се кандидатира с подкрепата на най-голямата фракция в Европейския парламент - Европейската народна партия (ЕНП).

След среща в Брюксел с Жозеф Дол, лидера на ЕНП, Домбровскис заяви, че е необходимо усилията да се концентрират върху възстановяването на Европа след кризата и по-нататъшното икономическо...

Откъс от юбилейното издание "Петко Бочаров на 95 през три Българии"


Дългогодишният журналист, публицист и преводач Петко Бочаров навършва днес, 19 февруари, 95 години, а по този повод преди около месец издателство "Жанет 45" публикува юбилейното издание "Петко Бочаров на 95 през три Българии", което събира на едно място някои от най-интересните истории, който той има да разкаже. В него увлекателно авторът води читателя на пътешествие в спомените си, разкривайки подробности от своето миналото, от историята на България, на която е свидетел, както и за хора и...

Парламентът прекрати депутатските права на Владислав Горанов

Парламентът прекрати пълномощията на народния представител от ГЕРБ Владислав Горанов.
184 депутати гласуваха „за” прекратяване” на пълномощията му, петима бяха „против” и четирима Парламентът прекрати пълномощията на народния представител от ГЕРБ Владислав Горанов. 184 депутати гласуваха „за” прекратяване” на пълномощията му, петима бяха „против” и четирима "се

Shanghai Composite нарасна с 1,1% до двумесечен максимум

Австралийските акции също поскъпнаха до няколкомесечен връх в сряда

    


Крадците са задигнали до 200 000 лв. от клона на банката

Извършителите са заплашили с огнестрелно оръжие служителите на банката

Нели Куцкова: Мюсюлманската общност може да се надигне

Съюзът на съдиите осъжда натиска върху съда в Пловдив. Съюзът на съдиите осъжда натиска върху съда в Пловдив. "Не е изключено съдии да се изплашат от натиска на улицата и по места да решат нещата така, че само и само да има мир. В писмо, което разпространихме, ние накратко обясняваме как са се развивали нещата около вакъфските имоти." Това обясни съдия Нели Куцкова пред Нова телевизия.

Не двама, а 4-ма атакували банката с Калашников!

4-ма са въоръжените нападатели на банката в София, съобщиха за Bnews от МВР.

Отбелязваме 141 години от обесването на Васил Левски

Днес, 19 февруари, българският народ отбелязва 141 години от гибелта на Васил Левски, известен като Апостола на свободата. В Карлово, родния град...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване