Европейски съвет на 20-ти февруари заради Украйна, утре е ден на национален траур в страната

Външните министри от ЕС ще проведат извънредна среща утре, 20 февруари, за да обсъдят вариантите за приемане на санкции срещу властта в Украйна. Това съобщи говорителят на върховния представител на ...

"Атака" напуска парламента, ако предложенията й не бъдат приети

От "Атака" ще предложат промени в Закона за вероизповеданията, с идея да спрат исканията на Главното мюфтийство за връщане на джамиите, предаде БНР. Волен Сидеров предупреди, че тяхното отх...

Александра Жекова: В честната игра няма място за злоба (видео)


В честната игра няма място за злоба, защото всеки се бори за победата и влага много труд, заяви Александра Жекова след завръщането си от зимните олимпийски игри в Сочи.

Тя завърши на пето място в бордъркроса и записа най-доброто българско класиране в руския курорт. Тя беше близо до бронзовия медал във финала, но в предпоследния скок беше повалена от италианката Микела Мойоли.

"Това е спортът, не знаеш кой ще спечели. Не мога да обвинявам някого, че и той се бори за...

Александра Жекова: В честната игра няма място за злоба


В честната игра няма място за злоба, защото всеки се бори за победата и влага много труд, заяви Александра Жекова след завръщането си от зимните олимпийски игри в Сочи.

Тя завърши на пето място в бордъркроса и записа най-доброто българско класиране в руския курорт. Тя беше близо до бронзовия медал във финала, но беше ударена от италианката Микела Микела Мийоли и остана пета.

"Това е спортът, не знаеш кой ще спечели. Не мога да обвинявам някой, че и той се бори за победата....

Прогноза: Ускоряване на икономическия растеж на България

/КРОСС/ Икономическият растеж на България ще се ускори през второто тримесечие на 2014-а година с оглед по-високи публични (държавни) разходи и повишение на българския износ, прогнозира анализаторската компания Business Monitor International. От компанията обаче подчертават, че повишаващите се политически рискове в страната ще доведат до забавяне на дълготрайните бизнес инвестиции и до ограничаване на потребителските разходи. Според анализа на BMI по-силният износ на промишлени стоки за Европа и перспективата на нарастващите парични потоци след вдигнатите преди години ограничения за пътуване в ЕС на български граждани предполагат, че текущата сметка на България ще остане на излишък в обозримото бъдеще. Обвързаният курс на българския лев към еврото ще остане в сила като вътрешната девалвация, която преживява икономиката на страната, коригира нейните външни дисбаланси. Излишъкът по текущата сметка и покачването на чуждестранните валутни резерви в България показват, че привързването на лева към еврото е изправено пред много малки рискове през следващите години, посочва анализът на Business Monitor International. Анализаторската компания направи възходяща ревизия на прогнозите си за излишъка по текущата сметка на България до излишък в размер на 2,1% от БВП през 2014-а година (от предишни очаквания за излишък от 0,7%) и до излишък в размер на 1,6% от БВП за 2015-а година (от предишна прогноза за излишък от 0,5%)

FIAT ще представи специална версия на Panda 4х4 – Cross

/КРОСС/ FIAT ще представи в Женева специална версия на Panda 4х4 - Cross. Автомобилът се отличава с още по-висока проходимост, както и с промени в дизайна, които го нареждат сред кросоувърите. При Cross предната броня е напълно нова, като долната й част преминава в защитна метална скара, а фаровете са с по-различен дизайн, пише Autoclub. Cross е снабдена със система за блокиране на диференциалите, както и електронна система, която подпомага водача при спускане на стръмен склон. Версията Cross ще се предлага с 1,3-литров турбодизел с мощност 80 конски сили, както и с 0,9-литров 2-цилиндров бензинов турбо двигател с 90 конски сили. И двата двигателя работят с 6-степенна механична предавателна кутия. Продажбите на Cross в Европа започват малко след премиерата на автомобила в Женева през март.  

Надал мачка в Бразилия в битка за 1,45 млн. долара

№1 в света на тениса победи с 6:3, 7:5 своя сънародник Даниел Химено-Травер

    


Психично болен подпали плевня

Психично болен подпали плевня в село Върбово и в пламъците са изгорели и животни, община Чупрене, съобщава tribali.info.
Малко преди 15 часа вчера в селото е възникнал пожар в селскостопанска постройка, собственост на жител на селото.
Към мястото са насочени три автомобила на пожарната в Белоградчик. Психично болен подпали плевня в село Върбово и в пламъците са изгорели и животни, община Чупрене, съобщава tribali.info. Малко преди 15 часа вчера в селото е възникнал пожар в селскостопанска постройка, собственост на жител на селото. Към мястото са насочени три автомобила на пожарната в Белоградчик.

94% смятат икономическата ситуация у нас за лоша

Българите сме най-недоволни във финансов план от целия ЕС

Стратегията за ВиК отрязала главата на зам.-министър?

Властта не трябва да приема стратегията за ВиК, твърдят от Националния комитет за подобряване на водоснабдяването. От страна на МОСВ те срещнали пълно съгласие и единодушие за съображенията им. Не били доволни обаче от МРР. Според тях, зам.-министър Добромир Симидчиев се е разделил с поста си, защото се опитал да ги вкара в задънена улица.

Парламентът се разпусна! БСП изпраща Михалевски

Парламентът прекрати предсрочно работата си и днес. Депутатите от БСП ще пътуват до Кърджали за погребението на колегата си Димчо Михалевски.

Приеха декларацията на Миков, но не и на "Атака" и ГЕРБ

Депутатите приеха декларацията на председателя на парламента Михаил Миков във връзка с ескалацията на напрежение на етническа, религиозна и политическа основа. 113 народни представители подкрепиха декларацията, 3-ма бяха против, а нито един не гласува "въздържал се".

Понижения за паунда след ръста на безработицата във Великобритания

Вниманието на пазарните участници през днешния ден отново ще се насочи към САЩ

    


Започва изграждането на оптична инфраструктура за бърз интернет

Първите сключени договори са на стойност над 22 млн. лева. Оптичните кабелни трасета в Южна и Северна България трябва да са готови до 24 септември

    


Българите вярват в положителното развитие на ЕС, но не и на България


Близо половината (47%) българи смятат, че нещата в Европейския съюз вървят в правилната посока. С този процент България е на първо място сред всички държави членки по дял от населението с положителна нагласа за развитието на ЕС. За сравнение - 55% от българските граждани са на мнение, че нещата в България се развиват в грешната посока. Това показва редовното годишно проучване на Евробарометър, предаде пресслужбата на Европейската комисия.
 
Мнозинството от населението на България...

Депутатите прекратиха заседанието си заради поклонение към колегата си Димчо Михайлевски


След два часа и половина заседание Народното събрание прекрати заседанието си. Причината – поклонението пред колегата им Димчо Михалевски, който почина вчера след усложнения вследствие на пневмония.

Поклонението е от 12 до 15 часа в родния му град – Кърджали. Почти цялата парламентарна група на БСП и колеги от други парламентарни групи ще пътуват дотам.

В храм-паметника "Александър Невски" ще бъде отслужена заупокойна молитва.

"Отиде си един млад човек, който...

Единен национален регистър на брокерите на имоти, предлагат от бранша

/КРОСС/ За да се предотвратят злоупотреби, от Националното сдружение "Брокери на имоти", в което членуват над 150 фирми, предлагат законови мерки. Пред БНР заместник-председателят на сдружението Илияна Василева каза, че първата стъпка, която са предприели, е създаването на Закон за брокерите, какъвто до момента няма. Всички в този сектор работим по неясно формирани правила с неясни критерии. Основното, което искаме да заложим в закона е създаването на единен национален регистър на брокерите на недвижими имоти, който да бъде поддържан от държавен органи и в него да се вписват всички фирми и членове, които работят като брокери в тях, които имат право да бъдат такива. Когато един човек се свърже с брокер, да има възможност да провери той вписан ли е в регистъра, има ли правото да работи като такъв. В регистъра ще бъде описано какво образование и стаж имат брокерите, в какво са профилирани, каза Василева.  Липсата на такъв регистър сега позволява злоупотреби на пазара на имоти. Илияна Василева обясни, че голяма част от т.нар. "псевдо брокери" гледат само да си вземат комисионната си и оставят клиентите сами да се оправят. Това, според нея, вреди на имиджа на работещите в този сектор. "Смятам, че в България е крайно време държавата да поеме своята функция на регулатор, така че в бранша да има ясни правила за работа", допълни тя

ООН иска съд за престъпления в Северна Корея

Върховният комисар на ООН за човешките права Нави Пилай призова световните сили да предадат Северна Корея на Международния наказателен съд след разкритията, изнесени в доклада на ООН за извършени в тази страна престъпления срещу човечеството, предаде Ройтерс. "Международната общност трябва категорично да реагира на ужасяващите разкрития, направени от разследващата комисия. Затова я призовавам да се вслуша в препоръките на нейния доклад и да използва всички механизми, с които разполага, за да привлече виновниците към отговорност за деянията им", заяви Пилай. Шефове на севернокорейските органи за сигурност и вероятно самият върховен вожд Ким Чен-ун трябва да бъдат изправени пред международното правосъдие за това, че са нареждали систематични мъчения, лишаване от храна и убийства, сравними със зверствата от времето на нацизма, заявиха независимите следователи от ООН начело с Майкъл Кърби, подготвили доклада. Според тях въпросът трябва да бъде отнесен или до Международния наказателен съд в Хага, или до специално създаден за целта трибунал. Съветът на ООН за човешките права, състоящ се от 47 страни членки, който даде ход на разследването преди година, е насрочил обсъждане по доклада за 17 март и трябва да гласува по препоръките в него на 28 март.

Окървавиха протестите в Украйна

Протестите в Украйна прераснаха в тотални безредици, които вече взимат сериозни жертви. Само за последното денонощие 25 души са загубили живота си, а...

18-годишен се размаза с бясна скорост в дърво

18-годишен младеж загина на място, след като забил бясно летящото си БМВ в крайпътно дърво между Пловдив и Пазарджик. 48-годишна жена бере душа след катастрофа между Асеновград и Пловдив, а две момичета в Асеновград бяха блъснати от 17-годишен моторист без книжка.

Озвучителната система LG LAP340 SoundPlate с престижна награда за продуктов дизайн

/КРОСС/ Тънката аудиосистема LG LAP340 SoundPlate спечели престижното международно отличие iF Product Design Award. Озвучителната система от LG бе отличена заради впечатляващия си дизайн, придаващ елегантен завършек на всеки плоскоекранен телевизор и изтънчен вид на интериора в дома. Освен с дизайн обаче, LG LAP340 SoundPlate се отличава и със своите характеристики. Ниският басов звук се възпроизвежда от вградени двойни суб-буфери, като по този начин се елиминира нуждата от наличието на тежки и неудобни такива. Системата е снабдена с бас порт за постигането на наистина добър бас. От друга страна, 4.1 каналната система за пространствено озвучаване създава по-богат и по-дълбок звук, чрез който наистина би могла да бъде преживяна всяка сцена. LG LAP340 SoundPlate е точното допълнение за всеки телевизор, тъй като работи с почти всички модели телевизори от 32 до 55 инча. Системата се съчетава по изключителен начин с дизайна на съвременните телевизори, за които е характерно наличието на големи екрани и тънка рамка. Още едно от предимствата на аудиосистемата от LG е опцията за свързване само с един кабел или чрез безжична връзка за LG телевизори, монтирани на стена (за моделите, които поддържат Wireless Sound Sync). Нещо повече - LG LAP340 SoundPlate се свързва с всички домашни звукови плейъри, които подържат Bluetooth. Така имате опцията да споделяте филми и снимки, както и да слушате музика по всяко време, превръщайки го в система за домашно кино

Заради лошите условия у нас Белгия спира да ни връща бежанци

Белгия засега е спряла да изпраща към България търсещи убежище, въпреки съответните европейски регламенти, заради доклад на ООН, критикуващ условията за прием в нашата страна. Това съобщават белгийските медии, цитирани от БТА в сряда. Отбелязва се, че според европейското законодателство молбите на търсещите убежище се разглеждат от държавата, през която те са проникнали в ЕС. Уточнява се, че Белгия "теоретично може да насочи към България онези", навлезли в ЕС през българските граници. Белгийските медии добавят, че в началото на годината Върховният комисариат на ООН за бежанците е алармирал за условията на прием в България. Според публикациите в доклада се твърди, че България предлага на бежанците "нечовешко отношение".

Пълно преобразяване за най-големия пазар на Латинска Америка


"Ла Мерсед" - прочутият пазар в Мексико сити, който е смятан за най-големия в Латинска Америка, вече няма да е просто място за търговия и пазаруване.

Екип от дизайнери, ръководени от Карлос Марин и Хосе Муньос-Вийерс, представиха проект, според който "Ла Мерсед" ще се превърне в място за гастрономически постижения и културни прояви. Планът беше отличен с първата награда в конкурс за реконструкцията на пазара, през който всеки ден минават 200 000 души.


Ако бъде...

Психично болен подпали плевня, изгоряха домашни животни

Психично болен подпали плевня в село Върбово и в пламъците са изгорели и животни, община Чупрене, съобщава tribali.info.
Малко преди 15 часа вчера в селото е възникнал пожар в селскостопанска постройка, собственост на жител на селото.
Към мястото са насочени три автомобила на пожарната в Белоградчик. Психично болен подпали плевня в село Върбово и в пламъците са изгорели и животни, община Чупрене, съобщава tribali.info. Малко преди 15 часа вчера в селото е възникнал пожар в селскостопанска постройка, собственост на жител на селото. Към мястото са насочени три автомобила на пожарната в Белоградчик.

Изписват от „Пирогов“ охранителя на банката с пет рани на главата

Охранителят на банката в „Хаджи Димитър", който пострада преди обед, няма да бъде хоспитализиран, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов". 

Той има пет рани на главата, които са обработени и залепени. 

Направените снимки показват, че няма счупване на черепа, а очният преглед, че има възпаление на очите. 

Не се налага пациентът да бъде ... Охранителят на банката в „Хаджи Димитър", който пострада преди обед, няма да бъде хоспитализиран, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов". Той има пет рани на главата, които са обработени и залепени. Направените снимки показват, че няма счупване на черепа, а очният преглед, че има възпаление на очите. Не се налага пациентът да бъде ...

Етническият мир е буре с барут, притесни се Найденов

Оградата по границата заради бежанците не е договаряна "на тъмно“

    


Варна е лидер в областта на доброволчеството у нас

Варна е водеща община в България в създаването на условия за развитие на доброволчеството. Това стана ясно по време на кръгла маса "Младежко доброволчество в спорта", която се проведе днес в София. Организатор на събитието е Асоциацията за развитие на българския спорт.

Виж най-атрактивните банкови обири през последните години (снимки)

Обир на банка ОББ в Студентски град от 2012 г.
      
 Обир на банка - трезор на Райфайзен банк - Люлин 6 от 2011 г.
   
Алфа банк - разбита врата - опит за обир от 2011 г. 

Трезор - Обир от 2011 г.

Обир на банков трезор на бул. Евлоги Георгиев от 2011 г.  
    
Стефан Стефанов направи опит за въоръжен обир на Инвестбанк в Сливен през 2011 г  
  Обир на банка ОББ в Студентски град от 2012 г.         Обир на банка - трезор на Райфайзен банк - Люлин 6 от 2011 г.     Алфа банк - разбита врата - опит за обир от 2011 г.  Трезор - Обир от 2011 г. Обир на банков трезор на бул. Евлоги Георгиев от 2011 г.        Стефан Стефанов направи опит за въоръжен обир на Инвестбанк в Сливен през 2011 г   

Купете си вестник "Труд"- вече и със sms

В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева. 

Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад.

При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на В MediaMall.bg вече може да закупите вестник "Труд" в PDF формат- като изпратите sms на стойност 1,20 лева. Също така от MediaMall.bg може да се закупуват архивни броеве на вестника до 3 месеца назад. При поискване е възможно е да се закупуват и архивни броеве в PDF формат до 2002 г. включително - за целта пишете с конкретното си искане на

14 хил. часа от живота са посветени на... косата

Деветдесет на сто от участвалите в анкетата признали, че се вдъхновявали за фризурите си най-вече от знаменитостите

Дарко посреща Ромина със слон?

Тя заминава за Тайланд на 25 февруари и планира да се прибере у нас чак догодина, вече и със син на ръце.

Белгия не връща бежанци у нас заради "нечовешко отношение"

В началото на годината Върховният комисариат на ООН за бежанците е алармирал

Данните на 10 000 нелегални имигранти в Австралия разкрити погрешка

Разгласяването на подобна информация нарушава правата им

    


Кейти Пери се окичи с приз за "Жена на годината"

/КРОСС/ Кейти Пери беше коронована за жена на година на церемонията на наградите Elle Style, която се състоя в Лондон снощи. Наградата на певицата връчи нейната колежка Кайли Миноуг, която остана толкова очарована от Пери, че непосредствено след награждаването я похвали в Twitter, пише Daily Mail. Певицата получи наградата за усилията си да увеличи правата на жените по света и заради огромния си успех в музикалната индустрия. За мъж на годината беше избран 33-годишният британски актьор Том Хидълстън, който обаче не успя да присъства на събитието. Лили Алън стана певица на годината, а актриса - Ема Уотсън.  

Заради кражбите на фирми нотариусите предлагат те да заверяват промените в собствеността


Нотариалната камара планира да поддържа собствен регистър, в който да отбелязва всички промени в собствеността или управителите на дружествата, за да се противопостави на зачестили злоупотреби. Според нотариусите нарастват случаите на прехвърляне на собственост или източване на банкови сметки на търговски дружества с фалшиви документи, съобщи ръководството на камарата, цитирано от "Капитал Daily".

За да осъществят намерението си нотариусите се нуждаят от законови промени, които да...

Кабинетът защитава новата такса за ВЕИ производители

Искът на президентът пред Конституционния съд е неоснователен, заявяват от Министерския съвет

    


МОК: Протестите по време на игрите са неприемливи

Международният олимпийски комитет заяви, че ще бъде напълно неприемливо руските пънкарки от групата Пуси райът да протестират на олимпийските игри в Сочи, предаде Асошиейтед прес. Говорителят на МОК Марк Адамс подчерта, че спортните обекти не са място за организиране на демонстрации. Надежда Толоконникова и Мария Альохина са от два дни в Сочи и вчера бяха задържани от полицията във връзка с кражба, извършена в хотела, в който бяха отседнали. Малко след това певиците бяха освободени. Те са в Сочи, за да запишат нова песен, в която критикуват Владимир Путин. По-рано те призоваваха за бойкот на олимпийските игри в Сочи. На два пъти в Сочи беше задържана и италианската защитничка на правата на хомосексуалистите, транссексуалната Владимир Луксурия. Арестувани бяха и няколко природозащитници.

Фонд "Петър А. Даскалов" помага на бедни ученици

Петър Даскалов е учител, жени се за една от дъщерите на Бачо Киро, а синът му сродява рода със семейството на Александър Дюма-син

Напразно чакаме да се роди новият Левски

/КРОСС/ Във връзка със 141-годишнината от обесването на Васил Левски във всички български медии сякаш е обявено състезание. Всеки се изказва, пише, коментира. Това, което се набива на очи е, че всички чакат да дойде, да се появи новият Левски и да ни освободи. Не чух и видях нито един, който да си помисли, че сам може да бъде този нов Левски. Никой не подозира, че във всеки един от нас има по един Левски, само трябва да го повика вътре в себе си. Вижда се, че и днес българският народ мечтае, жадува за свобода, иска да бъде освободен. Нима все още сме роби? Кой е поробителят? От какво искаме да се отървем? Чии окови ни тежат? На първо място, веригата на собственото ни малодушие, менгемето, което стиска иначе големите ни и смели сърца и ги прави малки и страхливи. Първият поробител сме си самите ние, приели сме, че сме роби, смирили сме се, чакаме нещо да се случи, някой друг да го свърши. На тази благодатна почва съвсем естествено израстват родни чорбаджии, които тъпчат собствените си джобове, възползват се от поробителя вътре в нас и освобождават само и единствено себе си, а ние ги търпим. Траем си, мъкнем веригите на това двойно робство. Закономерно при народ, скован от страх, и управници-продажници се появява и възползва от ситуацията и външен поробител. Няма как да бъде иначе, исторически факт е, винаги е ставало така. Всяка чужда държава би се възползвала от услугите на българските боляри и техните стройно изградени корумпирани схеми и мрежи от зависимости

Размириците натежаха на украинските облигации

Наподобяващите гражданска война сцени по украинските улици имат ефект както върху пазарите на облигации и на акции

    


Лондон: Кога имигрантите могат да искат помощи?

Правителството взе решение, част от пакета от мерки срещу „социалния туризъм“ от Румъния и България

Лихвата по кредити за инвестиции и пчеларство пада до 5%

С решение на Управителния съвет на ДФ "Земеделие" годишният лихвен процент за новоотпусканите пряко от фонда кредити е намален от 6% на 5%, съобщиха от пресцентъра на фонд "Земеделие".

Двойното данъчно облагане ще насърчава икономиката между БГ и Норвегия

Министерският съвет одобри проект на Спогодба между България и Норвегия за избягване на двойното данъчно облагане на доходите. Документът ще бъде подписан при условията на последваща ратификация, предаде репортер на БГНЕС.

Новият филм на Ники Илиев номер едно в кината

Живи легенди Живи легенди" е номер едно в кината, като събра 13 392 зрители за първите 2 дни от появата си на големия екран. Лентата оглави класацията за най-гледания филм през уикенда и спечели на продуцента Ники Илиев общо 110 997 лв. Така комедията надмина по зрителски интерес дори и американски продукции като "Робокоп" и "Зимна приказка в Ню Йорк" с Колин

В дебата за етническия мир БСП призова да не се допуска разделение като в Украйна


Трагедията в Украйна влезе в дебатите по декларацията на парламента за етническия мир в България.  Паралел направи председателят на външната комисия и зам.-председател на БСП Янаки Стоилов, който посочи, че Украйна днес се намира между извънредното положение и гражданската война. Нейният избор е в този диапазон и не трябва да допускаме опити за разделение между народ и държава, защото точно такива опити се правят в Украйна и това не е борба за европейска перспектива", каза Стоилов.
...

Левскарите сме най-голямата общност след християните, които са 80% от българското население

Собственикът на Левски за пореден път е "реален" в изчисленията си, когато става дума за "сините". Той направи това изказване в опит да обясни защо често е притискан от политици, о...

МОК отказа на украинската делегация в Сочи да сложи траурни ленти

Международният олимпийски комитет отказа на участващите на Олимпиадата в Сочи украински спортисти да сложат траурни ленти заради жертвите, дадени в Киев през последното денонощие. Молбата за този зна...

Българите – оптимисти за бъдещето на ЕС, песимисти за собствените си перспективи

Близо половината (47%) българи смятат, че нещата в Европейския съюз вървят в правилната посока. С този процент, България е на първо място сред всички страни-членки по дял от населението с положителна ...

Жена се обади на 911 – мъжът й искал тя да спи със сестрите му

Семейните сбирки със сигурност не гарантират само хубави моменти, но в този случай подобно събиране си е чиста лудост. Такива сбирки определено не са за предпочитане и ако 72-годишният ти мъж е палав ...

И Борисов осъди насилието в Украйна

Взривът на напрежението в Украйна накара и нашите политици да започнат да се изказват по темата. След като външният министър Кристиан Вигенин и лидерът на ДБС Радан Кънев коментираха темата, дойде ре...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване