Обир на банка в София

Малко преди 8:30 часа в СДВР е получен сигнал, че въоръжени лица са нахлули в клон на банка в столичния квартал "Хаджи Димитър", информира...

Миков призова депутатите да покажат, че са достойни за завета на Левски


Отново е 19 февруари и почитаме паметта на Апостола. Каквото и да кажем, никога не е достатъчно за Васил Левски, за когото републиката беше кауза, защото републиката означава закон, равен за всички. Това каза в началото на днешното пленарно заседание председателят на парламента Михаил Миков по повод 141-годишнина от обесването на Васил Левски.

Той проповядваше равенство на народите, на етносите, на държавите, каза Миков и призова да се следва завета на Апостола за "демократска...

26 детски градини и училища в София ще бъдат енергийно обновени през лятото

/КРОСС/ Процедурата за избор на изпълнители на мерки за енергийна ефективност в 23 детски градини и 3 училища беше обявена от Столичната община на 10 февруари. Общата стойност на проекта е 4.3 млн. лв., от които 50% безвъзмездна помощ от МФ „Козлодуй" и 50% съфинансиране от общинския бюджет. „Срокът за подаване на документи за участие в процедурата е 28 март, а същинските СМР дейности ще бъдат реализирани през летните месеци, за да не възпрепятстват нормалното провеждане на учебните занятия. За градините ще бъде създадена необходимата организация, така че децата да имат възможност да посещават близки детски заведения до приключването на ремонтите", съобщи зам.-кметът Ирина Савина. Според условията, заложени в процедурата, обектите са разделени на 4 лота, както следва:Лот 1: ОДЗ №8, ОДЗ № 80, ЦДГ №145, ОДЗ №93, ЦДГ №99 и 51 СОУ в район „Красно село";Лот 2: ОДЗ №61 и ОДЗ №65 в район „Слатина", ОДЗ №23 и ЦДГ №133 в район „Изгрев", ЦДГ №117 в район „Подуяне", ЦДГ №104 в район „Оборище" и 4 ОУ в район „Искър";Лот 3: ОДЗ №75, ОДЗ №14 и ОДЗ №117 в район „Младост", ОДЗ №10, ОДЗ №12 и ОДЗ №79 в район „Студентски";Лот 4: ЦДГ №141 и 122 ОУ в район „Лозенец", ЦДГ №16 в район „Витоша", ЦДГ №106 в район „Сердика", ОДЗ №7, ОДЗ №2 и ЦДГ №40 в район „Триадица"

Инспектори под прикритие дебнат в магазините

Инспектори под прикритие ще влизат в магазините по време на проверки, за да следят дали контролът се осъществява както трябва. Това ще бъдат експерти, които познават добре практиката, но се включват без знанието на колегите си в инспекцията на даден обект, стана ясно вчера от думите на изпълнителния директор на Българската агенция по храните проф.

Карачанака и Марсиньо пред нови договори с ЦСКА

Двамата най-вероятно ще преподпишат с клуба

    


Пазарът на търговски имоти в Европа отбелязва силно тримесечие

Обемът на инвестициите през последните три месеца на 2013 г. е на най-високо равнище от 2011 г.

    


Близо 200 хил. лв. откраднати от клон на ПИБ в София

По предварителни данни при извършения банков обир в столичния квартал "Хаджи Димитър" са откраднати до 200 000 лева, съобщиха от "Първа инвестиционна банка" по повод нападението в техния клон в сряда сутринта. "Клиентите нямат основание за притеснения, тъй като всички пари и ценности са застраховани и се покриват от застрахователите", уточняват от финансовата институция. Нападателите са нахлули в офиса въоръжени и маскирани. Служителките били вцепени от ужас. Един от нападателите е бил с автомат. Полицията е отцепила района, но крадците са успели да избягат. Най-вероятно те са атакували при отварянето на офиса сутринта и зареждането на банкомата с пари. Има един пострадал охранител, който е бил ударен в главата. Той е откаран в "Пирогов".

Въоръжени и маскирани крадци са атакували банка в София

Няколко маскирани и въоръжени мъже са нахлули в сряда клон на Първа инвестиционна банка в столичния квартал "Хаджи Димитър", съобщи бТВ. Инцидентът е станал около 8.30 часа. Полицията е отцепила района, но крадците са успели да избягат. Най-вероятно те са атакували при отварянето на офиса сутринта и зареждането на банкомата с пари. Според ТВ7 има един пострадал охранител, който е бил ударен в главата. Той е откаран в "Пиригов". Към момента няма яснота какво са успели да вземат нападателите.

Руското посолство у нас почита държавния празник на Руската Федерация

/КРОСС/ На 20 февруари във връзка с предстоящия държавен празник на Руската Федерация - Деня на Защитника на Отечеството Извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България, Военният, военновъздушен и военноморски аташе на Руската Федерация в Република България, служителите на Посолството и на апарата на Военния аташе ще положат венци и цветя пред паметниците на съветските воини в София. На мероприятието са поканени представители на висшето българско ръководство, Министерството на отбраната на РБ и други министерства, на дипломатически и военни мисии на държавите, акредитирани в България, неправителствени и обществени организации. Церемонията ще бъде проведена пред паметника на Съветската Армия в 10.00 часа в Княжеската градина и пред Паметник-костницата на съветските воини в квартал "Лозенец" в 10.30 часа.  

Шеф на обраната банка: Пари не са взети, бъдете спокойни

"Пари не са взети, нека клиентите ни са спокойни", заяви пред TV7 изпълнителният директор на Първа инвестиционна банка Васил Христов. "Те са застраховани", допълни той.
Христов потвърди, че е пострадал охранител, който е бил ударен по главата.
Столичните полицаи издирват извършителите на въоръжения грабеж. "Пари не са взети, нека клиентите ни са спокойни", заяви пред TV7 изпълнителният директор на Първа инвестиционна банка Васил Христов. "Те са застраховани", допълни той. Христов потвърди, че е пострадал охранител, който е бил ударен по главата. Столичните полицаи издирват извършителите на въоръжения грабеж.

Испания може да поиска помощ от ЕС за охрана на границата си


Испания ще иска помощ от Европейския съюз, за да пази границите си от имигранти, напиращи към страната от Африка, съобщи ДПА, цитирайки правителствени източници в Мадрид.

Масовите опити за нелегално пресичане на испанската граница изправиха пред проблеми силите за сигурност, които се оплакаха, че не са екипирани да се справят с наплива от 30 000 души, изчакващи в Мароко удобен момент да се прехвърлят през границата.

Висши служители в правителството на премиера Мариано...

Херардо Мартино: Резултатът срещу "Сити" е напълно справедлив


Старши треньорът на "Барселона" Херардо Мартино заяви, че победата срещу "Манчестър сити" с 2:0 в първия мач от осминафиналите на Шампионската лига е напълно заслужена. 

Според него каталунците са играли по-добре, създали са повече шансове за гол и са имали контрол върху топката през почти целия двубой. 

"Мисля, че заслужавахме да победим, защото имахме много шансове и показахме правилното отношение, необходимо за подобен мач. Изиграхме добър мач като гост и трябва да го...

Полицията разби канал за контрабанда на гориво

Арестувани са 12 души, сред които двама държавни служители и президента на компанията за петролни продукти Етека Георгиос Спанос

прочети повече

Москва отново повдига темата "Бургас-Александруполис"

На 7 и 8 април руско-българска междуправителствена комисия ще обсъди въпроса за строителството на петролопровода Бургас-Александруполис, съобщи...

Прополис – мощна атака срещу грип и вируси

Прополисът е смолиста смес, която пчелите събират от дървесните пъпки, сокове и цветове. Съдържа ценни антиоксиданти, наречени флавоноиди, и се използва като лепило за запечатване на отворите в кошера, както и за полиране на килийките във вътрешността му. Пчелният прополис притежава естественото свойство да унищожава патогените и още от древността Прополисът е смолиста смес, която пчелите събират от дървесните пъпки, сокове и цветове. Съдържа ценни антиоксиданти, наречени флавоноиди, и се използва като лепило за запечатване на отворите в кошера, както и за полиране на килийките във вътрешността му. Пчелният прополис притежава естественото свойство да унищожава патогените и още от древността

Единият от охранителите на банката е бил ранен, откаран е в „Пирогов“

Грабеж на банка стана тази сутрин в столичния кв. "Хаджи Димитър", съобщиха от МВР.
БГНЕС предаде, че един от охранителите е ранен. С линейка той е откаран в „Пирогов“. Той има наранявания по главата. Неизвестни са взели сума пари и са избягали.
По първоначални данни в банката нахлули двама или трима маскирани, единият от които бил въоръжен. Грабеж на банка стана тази сутрин в столичния кв. "Хаджи Димитър", съобщиха от МВР. БГНЕС предаде, че един от охранителите е ранен. С линейка той е откаран в „Пирогов“. Той има наранявания по главата. Неизвестни са взели сума пари и са избягали. По първоначални данни в банката нахлули двама или трима маскирани, единият от които бил въоръжен.

Шотландия ще може да емитира свои облигации

Според британското правителство обаче цената на финансирането от дълговите пазари няма да е рентабилна за местното правителство

    


Мирослав Найденов: Цветанов ще продължи с компроматите

В тази ситуация е възможно Цветанов да продължи да вади компрометиращи материали за хората от партията, които са се разграничили от него. Това, че няма такива за Красимир Стефанов и Влади Горанов не значи нищо, защото и за други предишни напуснали не започнаха да излизат компрометиращи материали веднага.

Парламентът пусна Влади Горанов да си ходи

Парламентът прекрати депутатските правомощия на Владислва Горанов от ГЕРБ.

Baidu навлиза в Холивуд

Най-голямата търсачка в Китай има планове, свързани с филмовата индустрия

    


Шеф на обраната банка: Пари не са взети, нека клиентите ни са спокойни

"Пари не са взети, нека клиентите ни са спокойни", заяви пред TV7 изпълнителният директор на Първа инвестиционна банка Васил Христов. "Те са застраховани", допълни той. Христов потвърди, че е пострадал охранител, който е бил ударен по главата. Столичните полицаи издирват извършителите на въоръжения грабеж.

Кметът на Варна: Общинският съвет да преразгледа решението си за заплатите

/КРОСС/ "Аз вече анонсирах, че възнамерявам общинският съвет да направи всичко възможно да преразгледа решението си да определи 1000 лева на общински съветник. Видимо е, че не беше направена необходимата прозрачна дискусия и не беше защитено това предложение за увеличение на заплатите подобаващо. Аз не бих искал да изземвам функциите на общинския съвет - аз не искам да изземвам функциите им. Но е и истина, че общинските съветници са знаели какъв е размерът на заплатите, когато са се включвали в общинския съвет". Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Иван Портних, кмет на Варна. Според него е правилно решението за размера на заплатите на общинските съветници да бъде разгледан още веднъж - този път по-обстойно и прозрачно за обществеността в града. "Не разбирам защо се говори постоянно за заплата от 1000 лева като тя зависи процентно от заплатата на шефа на общинския съвет, което прави заплата на общинските съветници около 1000 лева, а не точно толкова". Това каза от своя страна Владимир Тонев, зам.-председател на общинския съвет във Варна. "Имаше много добра аргументация за размера на заплатите- нашият колега Пламен Георгиев направи добро експозе и защити защо заплатата трябва да бъде този размер. После на комисия беше защитена отново тази теза", добави Тонев

Жените отделят година и половина от живота си в грижи за косата

Британките посвещават 14 хиляди часа от живота си в грижа за косата, за да се харесат на мъжете, пише в. "Дейли мейл". Тези часове се равняват на 1,5 година от живота на всяка британка. Ос...

АЯР одобрява проекта АЕЦ "Белене" до седмица?

Агенцията по ядрено регулиране (АЯР) е готова да одобри проекта за изграждане на АЕЦ "Белене" в най-скоро време. Възможно е това да се случи до седмица, заявява председателят на Агенцията Лъ...

Audi показа S3 Cabriolet

Две седмици преди официалното му представяне на салона в Женева Audi разпространи информация за S-версията си на A3 Cabriolet. Присъединявайки се към 3- и 5-вратите S3 и S3 Sportback, S3 Cabriolet вз...

Камила избяга и предизвика хаос в Калифорния - подгонила хора

Камила успя да се справи с огражденията и изчезна с пълни обороти от мястото, където е била затворена. 72-годишен мъж се опитал да я спре, но не успял, а обърканото животно подгонило няколко случайни ...

НС прие декларацията на Миков, отхвърли тези на "Атака" и ГЕРБ

Народните представители приеха декларацията на председателя на парламента Михаил Миков във връзка с ескалация на напрежение на етническа, религиозна и политическа основа, предаде „Фокус&...

И Радослав Янков се пусна за здраве в Сочи

Българският сноубордист Радослав Янков отпадна в квалификациите от паралелния гигантски слалом. Янков даде общо време от двата манша от 1:42.08 минута, което го нареди на 25-а позиция. Лидер в квалифи...

Матура по информатика след 8 клас

Учениците да се явяват на национален изпит по информатика след завършване на осми клас. Идеята е препитването да оцени дигиталната компетентност на тийнейджърите. Това предвижда „Стратегията...

Берлускони и Ларио вече са официално разведени

Силвио Берлускони и втората му съпруга Вероника Ларио вече официално са разведени, след като съдът в Монца, Северна Италия финализира процедурата. Въпросът с издръжката, която 77-годишният Берлускони...

Найденов: Очаквам още депутати от ГЕРБ да се еманципират


Очаквам да се еманципират още хора, защото те сега са в ситуация да бъдат безполезни, така коментира по Би Ти Ви напускането на групата на ГЕРБ от депутата Красимир Стефанов бившият земеделски министър Мирослав Найденов. Според него сред народните представители в ГЕРБ има много хора, който са свикнали да работят много и сега са в едно безвремие.

В отговор на въпрос Найденов каза, че очаква групата да се напусне от хора, който са били министри или активно ангажирани с управленски...

Маскирани нахлуха в банка, има ранен

Извършителите са заплашили с огнестрелно оръжие служителите на банката

Опит за въоръжен грабеж на банка в София

Извършителите са заплашили с огнестрелно оръжие служителите на банката

Въоръжен грабеж на банка в София

Извършителите са заплашили с огнестрелно оръжие служителите на банката

Спад в цената на златото

Златото с незабавна доставка поевтиня с 0,6% и се търгуваше за 1 314,49 долара за тройунция в 14:26 ч. на борсата в Сингапур, предаде "Блумбърг". ...

Deep Purple ще се снимат в израелска продукция

Членовете на групата "Deep Purple" ще се снимат в израелския телевизионен сериал "Атлантик", като ще играят самите себе си

Единият от охранителите на банката е бил ранен, откаран е в „Пирогов“

Грабеж на банка стана тази сутрин в столичния кв. Грабеж на банка стана тази сутрин в столичния кв. "Хаджи Димитър", съобщиха от МВР. БГНЕС предаде, че един от охранителите е ранен. С линейка той е откаран в „Пирогов“. Той има наранявания по главата. Неизвестни са взели сума пари и са избягали. По първоначални данни в банката нахлули двама или трима маскирани, единият от които бил въоръжен.

Въоръжени обраха банков клон в София

Престъплението е станало в квартал „Хаджи Димитър”

Дучето върза тенекия на ТV7 и Нова тв

 Димитър Ангелов-Дучето върза тенекия на водещите на сутрешния блок на ТV7. Журналистът Витомир Саръиванов разкритикува в ефир бившия лидер на агитката на ЦСКА. Той определи водача на феновете, които потрошиха Джумая джамия в Пловдив, като самозванец.
Малко по късно Дучето не се яви и в живо включване на Нова телевизия от паметника на Васил Левски  Димитър Ангелов-Дучето върза тенекия на водещите на сутрешния блок на ТV7. Журналистът Витомир Саръиванов разкритикува в ефир бившия лидер на агитката на ЦСКА. Той определи водача на феновете, които потрошиха Джумая джамия в Пловдив, като самозванец. Малко по късно Дучето не се яви и в живо включване на Нова телевизия от паметника на Васил Левски

Кадиев: Ако от ГЕРБ смятат, че парламентът е нелигитимен - да го напуснат

/КРОСС/ "Законът за тавана на заплатите на общинските съветници беше приет, за да се премахне несправедливостта наложена преди време от Искра Фидосова, която отряза заплатите на общинските съветници в цялата страна. Ние зададохме с новия закон рамката на общините, а вече те на своя отговорност и по свое усмотрение да си гласуват размера на заплатите. За съжаление някои общини решиха да си гласуват направо горния таван на заплатите, а не да подходят по-разумно в случая". Това каза в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Георги Кадиев, депутат от Коалиция за България. "На мен ми е непонятно поведението на ГЕРБ - ако смятат, че парламентът е нелигитимен, да заявят това и да кажат, че напускат парламента. Другото е безсмислена игра на котка и мишка. Аз не искам нови избори - аз смятам, че на правителството трябва да му бъде дадена възможност да работи. Аз не съм голям фен на Орешарски, но отчитам, че в момента той и неговото правителство са най-добрата алтернатива за управлението на държавата", каза още той. Според Кадиев, за да може да бъдат направени сериозни реформи и икономиката ни наистина да тръгне напред. "Ако някой в момента не иска да има стабилен парламент, то това е банковият сектор, защото законите, които смятаме да приемем ще са доста строги за него. С този пакет от мерки ще бъде ограничена възможността на банките да тормозят своите клиенти неправомерно

Рашидов: Трима души разиграват като маймуни цялата държава

В политиката винаги има роене, заяви пред Нова тв депутатът Вежди Рашидов в коментар на отцепванията на негови колеги от парламентарната група на ГЕРБ. Той отбеляза обаче като факт това, че редиците на опозицията напускат хора със съдебни дела и такива, които са работили на места, от които може да излезе нещо. В политиката винаги има роене, заяви пред Нова тв депутатът Вежди Рашидов в коментар на отцепванията на негови колеги от парламентарната група на ГЕРБ. Той отбеляза обаче като факт това, че редиците на опозицията напускат хора със съдебни дела и такива, които са работили на места, от които може да излезе нещо.

Преглед на варненския печат - 19 февруари

"Обмислят мини матури за децата в градините. Външно оценяване на нивото на езиковото развитие на децата от І и ІІ подготвителна група в детските заведения ще бъде провеждано от следващата учебна година".Темата е водеща за вестник "Черно море".

Според Русия договорът за "Бургас-Александруполис" още действа

В началото на април в междуправителствена комисия ще бъде обсъдена реализацията на проекта, заяви руският енергиен министър

    


Обраха банка в София

Въоръжен грабеж на банков клон в софийския квартал „Хаджи Димитър" е извършен преди около 20 минути.

Гуардиола: Мачът срещу Арсенал е добър тест за нас

/КРОСС/ "Мачът срещу Арсенал е добър тест за нас, тъкмо ще разберем какво е нивото ни в Европа през тази година. Невъзможно е да доминираш 90 минути срещу "Арсенал". Може да играеш добре и да имаш превъзходство в едно полувреме или 70 минути, но никога цял мач. Качествените им играчи винаги създават проблеми", заяви старши треньорът на Байерн Мюнхен Хосеп Гуардиола, цитиран от Goal.com. "Не мога да отрека, че сме фаворит за спечелване на двубоя и защита на титлата. Мачът в сряда обаче започва от 0:0. "Арсенал" са в добра форма и ако им позволим да вземат топката, ще страдаме. Притежанието й трябва да е наше", добави Гуардиола. Специалистът няма да може да разчита на контузените Франк Рибери и Джердан Шакири. Ариен Робен обаче ще бъде на линия. Двата отбора се изправят един срещу друг в осминафиналната фаза на Шампионска лига. Другата среща е между Милан и Атлетико Мадрид.  

Меркел: Предизвикателство за Швейцария ще бъде да остане близо до ЕС след референдума за имиграцията

Резултатът от неотдавнашния референдум за връщане на квотите за имигранти в Швейцария се приема със съжаление от Германия, но трябва да се уважава. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел на съвместна пресконференция в Берлин с швейцарския президент Дидие Буркхалтер.

Рашидов: Не напускам Бойко Борисов, нищо лошо не ми е направил

В политиката винаги има роене, заяви пред Нова тв депутатът Вежди Рашидов в коментар на отцепванията на негови колеги от парламентарната група на ГЕРБ. Той отбеляза обаче като факт това, че редиците на опозицията напускат хора със съдебни дела и такива, които са работили на места, от които може да излезе нещо. В политиката винаги има роене, заяви пред Нова тв депутатът Вежди Рашидов в коментар на отцепванията на негови колеги от парламентарната група на ГЕРБ. Той отбеляза обаче като факт това, че редиците на опозицията напускат хора със съдебни дела и такива, които са работили на места, от които може да излезе нещо.

Въоръжен грабеж на банка в София

Грабеж на банка стана тази сутрин в столичния кв. "Хаджи Димитър", съобщиха за БГНЕС от МВР.

141 години от гибелта на Апостола

/КРОСС/"Аз съм посветил себе си на отечеството си - да му служа до смърт и да работя по народната воля". (Васил Левски) По случай 141-та годишнина от обесването на Васил Левски в цялата страна ще се проведат поредица от възпоменателни прояви.От 17:00 часа Негово светейшество Български патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отслужи заедно с архиреи от Св. Синод на Българската православна църква, висши духовници и софийски свещеници панихида за Васил Левски в храма "Св. София - Премъдрост Божия".От 18:00 часа в столицата пред паметника на Васил Левски ще се проведе възпоменателна церемония по повод 141-та годишнина от обесването на Апостола. На церемонията ще присъства и президентът Росен Плевнелиев.В София от 17.40 до 18.00 часа ще се проведе литийно шествие по следния маршрут: от храм „Света София" по ул. „Московска" до паметника на Васил Левски, а от 18.00 часа е възпоменателната церемония пред паметника на Апостола. Тъй като има сигнали, че се готвят провокации на етническа основа, за ескалация на напрежението и ксенофобски настроения, част от които можело да предизвикат футболни фенове, които в петък вилняха в Пловдив и влязоха в сблъсъци с униформените, поне 500 полицаи и жандармеристи ще бдят за реда около паметника. При нужда има готовност да се включат още униформени

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване