Четирима българи в три дисциплини в днешната състезателна програма в Сочи

/КРОСС/ Четирима българи в три дисциплини ще участват в днешната състезателна програма на зимните олимпийски игри в Сочи. От тях първи на старта ще застане сноубордистът Радослав Янков, чиято квалификация в паралелния гигантски слалом ще започне в 7.42 часа, българско време. Той ще спори за място на осминафиналите в директна битка с някой от останалите 31 състезатели. Финалът е насрочен за 12.35 часа, а по график четири минути по-рано трябва да бъде определена и шампионката в дисциплината при жените. България ще има своя представител и в предпоследното състезание от програмата на ските алпийски дисциплини. Стефан Присадов ще се включи в гигантския слалом, чийто първи манш започва в 9.00 часа, а вторият - в 12.30. Ски бегачите Веселин Цинзов и Андрей Гридин ще стартират във втора полуфинална серия в отборния класически спринт. Квалификациите в надпреварата, при която двамата състезатели си предават щафетата по три пъти за покриването на 1.5 километра от всеки пост, са с начален час 12.05. Финалът в дисциплината е насрочен за 14.15 часа, а в него ще вземат участие най-добрите пет отбора от двете елиминационни серии. Половин час по-рано трябва да станат ясни носителките на титлата при жените. В сряда в Сочи ще бъдат раздадени още три комплекта медали - в бързото пързаляне с кънки на 5000 метра при жените (15.30 ч.), в смесената щафета в биатлона (2x6 км жени и 2x7.5 км мъже, 16.30 часа) и в бобслея при жените (19.25 ч.).  

Миков: Народното събрание се противопоставя на проявите на екстремизъм и вандалщина

Председателят на Народното събрание Михаил Миков представи своя проект за декларация във връзка с ескалация на напрежение на етническа, религиозна и политическа основа.
В проекта на декларацията се казва: Народното събрание на Република България отхвърля и се противопоставя на проявите на екстремизъм и вандалщина, Председателят на Народното събрание Михаил Миков представи своя проект за декларация във връзка с ескалация на напрежение на етническа, религиозна и политическа основа. В проекта на декларацията се казва: Народното събрание на Република България отхвърля и се противопоставя на проявите на екстремизъм и вандалщина,

ЧЕЗ предлага пакет "С грижа за вас"

ЧЕЗ предлага на своите клиенти пакет от мерки „С грижа за вас“, с който потребителите имат възможността да планират по-ефективно семейните си бюджети. Пакетът има за цел да подпомогне потребителите да бъдат по-добре информирани, да планират разходите за електроенергия и да управляват по-ефективно семейните си бюджети. Проектът ще се развива в пет основни насоки – „сметки“, „бизнес“, „плащания“, „ефективност“ и „специални оферти“.

Дипломатически коли задръстват тротоари

ВЕНЦИСЛАВ СЪБОТИНОВ
 
Коли с дипломатически номера паркират необезпокоявано по тротоарите в центъра на столицата и пречат на пешеходците, установи проверка на “Труд”. Пред сръбското посолство на ул. “Велико Търново” например се натъкнахме на дипломатически автомобил, паркиран напречно върху тротоара, заел цялата му дължина от около 2 метра. ВЕНЦИСЛАВ СЪБОТИНОВ   Коли с дипломатически номера паркират необезпокоявано по тротоарите в центъра на столицата и пречат на пешеходците, установи проверка на “Труд”. Пред сръбското посолство на ул. “Велико Търново” например се натъкнахме на дипломатически автомобил, паркиран напречно върху тротоара, заел цялата му дължина от около 2 метра.

Миков: Парламентът отхвърля и се противопоставя на проявите на екстремизъм и вандалщина

Председателят на Народното събрание Михаил Миков представи своя проект за декларация във връзка с ескалация на напрежение на етническа, религиозна и политическа основа.
В проекта на декларацията се казва: Народното събрание на Република България отхвърля и се противопоставя на проявите на екстремизъм и вандалщина, Председателят на Народното събрание Михаил Миков представи своя проект за декларация във връзка с ескалация на напрежение на етническа, религиозна и политическа основа. В проекта на декларацията се казва: Народното събрание на Република България отхвърля и се противопоставя на проявите на екстремизъм и вандалщина,

Откраднаха цигари от бакалия в Димитровград

Кражба на неустановен брой цигари е станала тази нощ в Димитровград. 55-годишна жена, МОЛ в магазина е подала сигнал за кражбата. Пристигналите полицаи са установили, че в бакалията на улица „Ст.Стамболов” е проникнато след разбиване на патрон на входната врата. Магазина се охранява от СОТ. Образувано е досъдебно производство.

 

Намериха труп на жена с изпочупени крака

Трупът на 26-годишна жена беше намерен снощи под терасите на блок в квартал Еленово, Благоевград. Чакат се резултатите от аутопсията, за да се изясни точната причина за смъртта. При първоначалния оглед е установено, че краката й са счупени, най-вероятно има разкъсвания и на вътрешните органи. Полицията се опитва да изясни дали става дума за самоубийство или не.

25 жертви в Киев! МВР: Може да са убити от приятелски огън (гледай на живо)

По време на охраната на обществения ред в центъра на Киев служителите на полицията и военнослужещите от Вътрешни войски не са използвали огнестрелно оръжие, предаде Интерфакс, позовавайки се на информация от Министерството на вътрешните работи на Украйна.„Отчитайки характера на нараняванията на гражданите, По време на охраната на обществения ред в центъра на Киев служителите на полицията и военнослужещите от Вътрешни войски не са използвали огнестрелно оръжие, предаде Интерфакс, позовавайки се на информация от Министерството на вътрешните работи на Украйна.„Отчитайки характера на нараняванията на гражданите,

Радослав Янков отпадна в квалификациите на паралелния гигантски слалом


Българинът Радослав Янков отпадна в квалификациите на дисциплината паралелен гигантски слалом в турнира по сноуборд на олимпийските игри в Сочи. 

24-годишният състезател от Смолян зае 25-ото място от 32-ма участници, след като постигна общо време в двата манша 1:42.08 мин. 

За осминафиналите се класираха най-бързите шестнадесет състезатели, а последното място в следващата фаза беше заето от австриеца Андреас Промегер с общо време 1:39.76 мин. 

Янков финишира с...

Руско-българска комисия ще обсъди през април строителството на Бургас-Александруполис

/КРОСС/ Руско-българска междуправителствена комисия на 7 и 8 април ще обсъди въпроса за строителството на петролопровода Бургас-Александруполис. Това съобщи руският министър на енергетиката Александър Новак в интервю за ИТАР-ТАСС. "Изхождаме от факта, че въпреки заявлението на българската страна за излизане от проекта споразумението от 2007 година между руското, българското и гръцкото правителство продължава да действа. Преждевременно е да говорим за приключване на проекта, тъй като споразумението не предвижда едностранно излизане", казва Новак.

Кабинетът дава по 30 лв. на бедните преди евроизборите

По 30 лв. ще раздаде правителството през април на около 270 000 бедни българи. Това е предвидено в проекта на постановлението, което кабинетът трябва да разгледа на редовното си заседание днес. Помощта ще бъде изплатена на всички 250 000 души, които са взимали помощи за отопление през зимния сезон.

Мистерия с плик в търг за 18 млн. лв.

 
Мистерия с изчезнал плик в търг за 18 милиона лева ще бъде разбулена днес в община Бургас, когато ще бъде обявен победителят. От общо десет кандидати, четири фирми стигнаха до финална фаза в конкурса за изграждане на интелигентната транспортна система на града. Победителят де факто трябва да реализира проекта за електронно таксуване в автобусите.   Мистерия с изчезнал плик в търг за 18 милиона лева ще бъде разбулена днес в община Бургас, когато ще бъде обявен победителят. От общо десет кандидати, четири фирми стигнаха до финална фаза в конкурса за изграждане на интелигентната транспортна система на града. Победителят де факто трябва да реализира проекта за електронно таксуване в автобусите.

Депутатите започнаха да си мерят декларациите относно Хафъзов

Изказването на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов е недопустимо в българския парламент, защото е антиконституционно. Народното събрание е длъжно да изрази позицията си.

Л.Костов: До седмица България ще одобри проекта АЕЦ "Белене"

Българската агенция за ядрено регулиране (АЯР) е готова възможно най-скоро да одобри проекта за изграждане на АЕЦ "Белене". Това заяви в интервю пред ИТАР-ТАСС председателят на агенцията Лъчезар Костов.

Българска мода за червения килим

Дизайнерката София Борисова сподели, че новата й колекция, е вдъхновена от материите на една от най-известните фабрики за дизайнерски платове, с която работят имена от световната мода

Затварят за час пътя Хасково – Димитровград

Затварят за час днес пътя Хасково-Димитровград, заради контролна експлозия по строящата се Автомагистрала „Марица”, информират от Агенция пътна инфраструктура.

Взривните дейности ще се осъществят между 15 и 16 часа. През този период  движението в двете посоки ще бъде спряно, преди разклоните за селата Добрич и Крепост.

Хасково Новини

Михаил Мирчев: Възможно е етническото напрежение да ескалира

"Предложението на ДПС за предизборната агитация допълнително усложни обстановката"

    


Израелският посланик Шаул Камиса Раз: Санкции за продавачите на фашистки символи

- Г-н посланик, онзи ден чистихте свастики от софийските улици, колко такива символа намерихте? - За щастие в България, за разлика от много други държави по света, антисемитизмът е на много ниско ниво и по тази причина знаците и символите, които могат да се видят, не са толкова много. Но все пак съществуват. - Г-н посланик, онзи ден чистихте свастики от софийските улици, колко такива символа намерихте? - За щастие в България, за разлика от много други държави по света, антисемитизмът е на много ниско ниво и по тази причина знаците и символите, които могат да се видят, не са толкова много. Но все пак съществуват.

Проф. Андрей Пантев: Агитирайте на майчин език, но с преводач

- Почитаме ли наистина паметта на Левски, човекът, който се е борил за чиста и свята република, в която българинът, турчинът и евреинът да имат равни права, проф. Пантев?
- Намирам, че доста пълноценно и даже показно ние изявяваме тази почит. Не може да се каже, че някой е забравил Левски дори и в най-мрачните периоди от нашата история - Почитаме ли наистина паметта на Левски, човекът, който се е борил за чиста и свята република, в която българинът, турчинът и евреинът да имат равни права, проф. Пантев? - Намирам, че доста пълноценно и даже показно ние изявяваме тази почит. Не може да се каже, че някой е забравил Левски дори и в най-мрачните периоди от нашата история

Вижте в снимки: Кървавата нощ в сърцето на Киев!

По данни на министерството на здравеопазването на Украйна 25 души са загинали при ожесточените сблъсъци между демонстранти и полицията в украинската столица Киев. 241 са ранените.

Суровата зима в САЩ изстреля цената на петрола нависоко

Цената на петрола сорт Brent надвиши 110 долара за барел. Увеличението е провокирано от геополитическите промени в Африка и Венецуела, докато в САЩ...

Цачева: Не е добре, че в парламента има 3 отделни декларации за Хафъзов

Изявления от народен представител, че няма да спазва законите и Конституцията на страната по категоричен начин застрашават сигурността на гражданите.
Това заяви депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на Парламентарната група Цецка Цачева във връзка с декларацията на ПГ на ГЕРБ относно запазването на етническия мир в страната и изказването на Изявления от народен представител, че няма да спазва законите и Конституцията на страната по категоричен начин застрашават сигурността на гражданите. Това заяви депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на Парламентарната група Цецка Цачева във връзка с декларацията на ПГ на ГЕРБ относно запазването на етническия мир в страната и изказването на

22 катастрофи са регистрирани през денонощието във Варна

22 катастрофи са регистрирани през изминалото денонощие във Варна. Това съобщиха за Радио „Фокус” – Варна от "Пътна полиция" - Варна. При пътните инциденти няма пострадали. Причинени са материални щети. Пътищата от републиканската пътна мрежа са предимно мокри и хлъзгави.

21-годишен задържан за опит да открадне тоалетни принадлежности

Двама мъже са задържани в РУП-Свиленград за кражби. 53-годишният жител на село Капитан Андреево и 35-годишният любимчанин са хваната от полицаите в момент на кражба от необитаем частен дом на улица „Бяло море” в града. Преди да им щракнат белезниците, мъжете са подготвяли за изнасяне 25 гипсокартонови плоскости. Образувано е бързо производство. Още един свиленградчанин е в ареста за кражба. 21-годишен младеж от Свиленград е прибран след сигнал от охранителна фирма на хипермаркет в града, тъй като се опитал да открадне тоалетни принадлежности на стойност около 25 лева.

Хасково Новини

 

Да си припомним "Смъртта на крал Артур"

Излиза една от най-емблематичните рицарски творби

    


Мощен взрив уби петима в предградие на Бейрут

Експлозията е станала в квартал, в който са разположени офиси на шиитската групировка „Хизбула“

Мощен взрив уби най-малко двама в предградие на Бейрут

Експлозията е станала в квартал, в който са разположени офиси на шиитската групировка „Хизбула“

Годишната печалба на OMV се сви с 28%

Най-голямата петролна и газова компания в Австрия бе засегната от производствените проблеми в Либия

    


Зловещи тайни излизат наяве във „Фамилията“

Поредицата, с която bTV успя да се впише в конкуренцията с криминалните заглавия - „Фамилията“, се завръща с трети сезон. Началото на новите епизоди...

Европа настръхна след събитията в Украйна

ЕС няма да се поколебае да въведе санкции срещу лицата, свързани с репресиите и насилието в Украйна. Това заяви министърът на външните работи на Швеция Карл Билдт, цитиран от Интерфакс. Освен това то...

Байерн тръгва към безсмъртието, Милан дочака да е аутсайдер в ШЛ

Втора порция супермачове от Шампионската лига предстои днес. На "Сан Сиро" седемкратният победител в турнира Милан приема Атлетико (Мадрид). "Росонерите" определено не са в добра ф...

Български деца отиват на Международния фестивал по роботика в САЩ

Българският отбор KASAPIN40 завърши на четвърто място в крайното класиране на европейските финали на състезанието по роботика FIRST LEGO League (FLL), които се проведоха на 24 и 25 януари в Падерборн,...

Цачева: Ако "Атака" напусне парламента, и ние ще го направим

Ако „Атака” напусне парламента, и ние ще го направим. Това каза пред журналисти народният представител от ГЕРБ Цецка Цачева пред журналисти в парламента, предаде „Фокус&a...

Лудогорец замина да пише история във Вечния град

Шампионът на България Лудогорец отпътува за Рим, където утре излиза срещу Лацио в първи мач от 1/16-финалите на турнира Лига Европа, предаде БГНЕС.Направи впечатление, че с тима отпътуваха наскоро въз...

Варненка е получила сериозно отравяне от коктейл от наркотици

30-годишна варненка е получила остро отравяне от коктейл от наркотици, съобщи Агенция Фокус. „Младата жена е комбинирала кокаин с амфетамини и марихуана. Състоянието на пациентката е стабил...

25 убити в Киев! МВР: Може да са жертви на приятелски огън (гледай на живо)

По време на охраната на обществения ред в центъра на Киев служителите на полицията и военнослужещите от Вътрешни войски не са използвали огнестрелно оръжие, предаде Интерфакс, позовавайки се на информация от Министерството на вътрешните работи на Украйна. 

„Отчитайки характера на нараняванията на гражданите, а също така и характеристиките ... По време на охраната на обществения ред в центъра на Киев служителите на полицията и военнослужещите от Вътрешни войски не са използвали огнестрелно оръжие, предаде Интерфакс, позовавайки се на информация от Министерството на вътрешните работи на Украйна. „Отчитайки характера на нараняванията на гражданите, а също така и характеристиките ...

Хванаха младеж за три поредни кражби

23-годишен хасковлия е задържан за кражби. Местните криминалисти са установили, че младежът е извършител на 3 кражби в областния град. Първата е на 40 лева от кафене на улица „Единство”, където е проникнал, след като е счупил прозореца. След демонтиране на стъкло е нахлул и в павилион на улица „Единство” и задигнал мобилен апарат. При третото си взломяване чрез демонтиране на метална решетка е проникнал във вила във вилна зона „Орфей”, откъдето е извършил кражба на телевизор, лаптоп, златни накити и DVD. Познатият на органите на реда хасковлия е с полицейска мярка „задържане” по образуваното досъдебно производство.

 

 

 

 

Цачева: 3 отделни декларации в парламента за Хафъзов, това не е добре

Изявления от народен представител, че няма да спазва законите и Конституцията на страната по категоричен начин застрашават сигурността на гражданите.
Това заяви депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на Парламентарната група Цецка Цачева във връзка с декларацията на ПГ на ГЕРБ относно запазването на етническия мир в страната и изказването на Изявления от народен представител, че няма да спазва законите и Конституцията на страната по категоричен начин застрашават сигурността на гражданите. Това заяви депутатът от ГЕРБ и заместник-председател на Парламентарната група Цецка Цачева във връзка с декларацията на ПГ на ГЕРБ относно запазването на етническия мир в страната и изказването на

Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя, губя само мене си

/КРОСС/ Васил Левски: Ако спечеля, печели цял народ, ако загубя, губя само мене си

Съдия Панова: В проекта за нов ИК не намираме съществени промени

/КРОСС/ В предаването "Преди всички" на БНР съдия Павлина Панова - заместник-председател на ВКС и председател на Наказателната колегия, каза, че критиката им има основания от гледна точка на потребността от приемането на наистина нов Наказателен кодекс: "Съдиите от Наказателната колегия на ВКС не намират при прочита на проекта такива съществени кардинални промени и толкова много, които да налагат наистина приемането на нов кодекс - такива, каквито са изискванията на Закона за нормативните актове. За да бъде приет нов кодекс, трябва да се касае за промяна на принципите, на философията, на духа на този нов Наказателен кодекс, каквито ние не успяхме да намерим", каза тя. Според съдия Панова няма нужда от нов Наказателен кодекс, а от промени в съществуващия: "В основните престъпления вносителите на законопроекта не предлагат никаква нова трактовка или философия на тази престъпна дейност, която да бъде кодифицирана чрез нов Наказателен кодекс. Текстовете са в познатия си вариант, те не са променени, променена е структурата на нормите, а някъде и терминологията". В проекта за нов Наказателен кодекс се предвижда да отпадне понятието "организирана престъпна група". "Нас ни притеснява основно това, че с новата дефиниция, която се дава за "престъпно сдружение", се отстъпва от основни понятийни стандарти, които съответстват на международното законодателство

12 мъже са задържани в ареста

12 мъже от Меричлери и село Черна гора са задържани в ареста на димитровградското управление за кражба. Мъжете на възраст от 20г до 55 г са направили изкопи в земеделска земя в близост до Меричлери, откъдето са изтеглили телефонен кабел, собственост на БТК. Полицаите са ги задържали в процес на кражбата. Образувано е досъдебно производство.

 

 

Хасково Новини

Депутатите обсъждат декларации за осъждане на изказването на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов

Очаква се Народното събрание да обсъди искането на „Атака” за декларация, с която се осъжда изказването на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов за предизборната агитация на майчин език. В понеделник Волен Сидеров и парламентарната му група напуснаха пленарната зала, след като искането им не беше одобрено.

Видео: "Маями" победи "Далас" след 42 точки на Леброн Джеймс


"Маями хийт" победи "Далас маверикс" със 117:106 в най-резултатния двубой от първия ден след паузата за Мача на звездите, а Леброн Джеймс изигра поредния си изключителен мач в Националната баскетболна асоциация. 

Крилото на шампионите отбеляза върховите си от началото на сезона 42 точки и за пореден път демонстрира отлична успеваемост в стрелбата от игра - 70% след 16 коша от общо 23 опита. Освен това той добави девет борби, шест асистенции и две откраднати топки. 

Той...

900 къса цигари без бандерол иззеха полицаи

900 къса цигари без бандерол иззеха симеоновградските полицаи. Вчера те са проверили частен дом на улица „Съединение” в града, където са открили безакцизните цигари от различни марки. Иззети са с протокол от 43-годишният собственик на дома.

 

 

 Хасково Новини

Цитат на деня: България е нашата родина и ще бъдем нейните синове


"България е нашата родина и ще бъдем нейните синове, защото дори когато, принудени от икономическата криза, нашите младежи отиват в чужбина, на третия ден ги стяга носталгията не за друга родина, а за България, защото вероятно в сънищата си чуват песните, с които са закърмени - както българските, така и на родопския славей, който възпяваше скалата край Ловеч".

Това заяви председателят на ДПС Лютви Местан при обсъждането на три проекта на декларации за езика на омразата и етническия...

Орешарски на официално посещение в Азербайджанската република

/КРОСС/ Министър-председателят Пламен Орешарски ще бъде на официално посещение в Азербайджанската република на 19 и 20 февруари 2014г. През първия ден от посещението премиерът ще посети Стария град и площад „Държавен флаг". В рамките на втория ден премиерът Орешарски ще отиде до Мемориалната алея на почетните герои и ще участва в церемония по поднасяне на венец на паметника на националния лидер Гейдар Алиев. Министър-председателят ще бъде и на церемонията по поднасяне на венец в Мемориалния комплекс „Ебеди Машал" (Вечния огън). След това премиерът Пламен Орешарски ще проведе срещи с президента на Азербайджан Илхам Алиев, с министър-председателя на Азербайджан Артур Расизаде и с председателя на парламента на Азербайджан Октай Асадов. Премиерът Пламен Орешарски ще посети Центъра за Български език и култура на Бакинския славянски университет, както и Центъра на приятелите на културата на Азербайджан „Гейдар Алиев". По време на официалното посещение в Азербайджан премиерът ще бъде придружаван от министъра на финансите Петър Чобанов, министъра на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, министъра на земеделието и храните Димитър Греков, министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, министъра на околната среда и водите Искра Михайлова и представители на четирите национално представени работодателски организации.  

САЩ обмислят екзекуции с газови камери и разстрел

 
Недостигът в САЩ на лекарства, с които екзекутират осъдените на смърт, е толкова остър, че някои щати обмислят да използват взводове за разстрел и газови камери, съобщи АП.
Оказва се, че зад проблема стои Европа - тя не разрешава износ на подобни лекарства заради яростното си противопоставяне на смъртната присъда. Още преди 9 г.   Недостигът в САЩ на лекарства, с които екзекутират осъдените на смърт, е толкова остър, че някои щати обмислят да използват взводове за разстрел и газови камери, съобщи АП. Оказва се, че зад проблема стои Европа - тя не разрешава износ на подобни лекарства заради яростното си противопоставяне на смъртната присъда. Още преди 9 г.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване