Тенисист и баскетболистите са №1 във Варна за януари

Тенисистът Калоян Вълчев бе избран за спортист №1 във Варна за месец януари в традиционната анкета сред варненските спортни журналисти. Той се размина с титлата от държавното първенство по тенис в Хасково, след като отстъпи на финала с 2:6 и 4:6 от Тони Нейков и грабна сребърното отличие.

С над 50% нарастват средствата, управлявани от инвестиционни фондове

1,4 млрд. лева са средствата, управлявани от местните и чуждестранните инвестиционни фондове у нас към края на 2013 г. Това е с 484,6 млн. лева или...

ЕС готви санкции за Янукович

Часове след като властта в Киев изпълни заканата си да прибегне до “сериозни действия” за въвеждането на ред, Украйна се оказа в международна изолация, заплашена от европейски санкции и подкрепяна единствено от Русия. В среднощните сражения, хвърлили в хаос украинската столица, загинаха 26 души, а поне 600 са били ранени. Часове след като властта в Киев изпълни заканата си да прибегне до “сериозни действия” за въвеждането на ред, Украйна се оказа в международна изолация, заплашена от европейски санкции и подкрепяна единствено от Русия. В среднощните сражения, хвърлили в хаос украинската столица, загинаха 26 души, а поне 600 са били ранени.

LES GRANDS BALLETS DE MONTREAL ПРИСТИГА С ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА БЪЛГАРСКАТА ПУБЛИКА

Големият канадски балет от Монреал “LES GRANDS BALLETS DE MONTREAL” на 6 април ще посвети на своята публика най-новия си спектакъл “Minus one” (‚Минус едно/един‘). Изключителни са отзивите от американските и европейски медии за тази постановка:

„Най-съблазняващата и привличаща интереса програма, която сме виждали през последните 50 години“ – пише Dance International.

„Неочаквано и тотално чаровно“ - Pittsburg Post-Gazette.

„Компанията използва класически техники с включвания от многообразни артистични влияния, за да създаде едно модерно ново шоу, което все пак е насочено към ценителите на класиката. Феновете на класическия балет, на Bob Fosse и Cirque du Soleil ще харесат със сигурност спектакъла. Единственото, за което може да се попита, е за повторно шоу“ – Dance Europe.

LES GRANDS BALLETS DE MONTREAL представя канадското модерно изкуство за първи път в България. Изключителна продукция, страстна, разпалваща емоциите сценография, неповторими движения и баланс на телата, това усещане носи за себе си канадският балет.
Плод на гениални хореографи от Канада, Източна Европа и Скандинавието, балетът идва директно от най-ярките сцени на Бродуей. Тези артисти носят силата да отразят духа на съвременното изкуство в движенията на съвършени форми, под властта на съблазняващи и провокативни ритми. Спектакълът е невиждан досега на българска сцена и е предизвикателство за сетивата и за пробуждането на човешките страсти. Помислете за това.
Българската публика, от своя страна, ще изненада канадските артисти, като всеки един е предизвикан да бъде облечен в червено! ДРЕСКОД ЧЕРВЕНО! В името на страстните танци и на канадското изкуство, нека облечем провокативния червен цвят и да бъдем част от тази емоция. Предизвикателство!

Концертът на LES GRANDS BALLETS DE MONTREAL е на 6 април, в зала 1 на НДК, от 20:00ч.
Можете да закупите билети на специални промоционални цени – с 10 лева по-ниски от редовните. Промоционалните цени са от 20 до 50 лева и ВИП от 70 до 90 лева.

Билети за концерта се продават на касата на НДК, както и в мрежата на магазини Пикадили, Германос, Офис 1, бензиностанции ОМВ и онлайн в Eventim.bg.


Предизвикателството "по-млад шеф"

Работата с по-млад началник може да бъде трудна, особено за хората с повече опит

    


Американецът Уайлд взе историческо злато за Русия

Американецът Вик Уайлд донесе историческото първо злато на Русия в сноуборда от олимпийските игри в Сочи. Вчера той спечели паралелния гигантски слалом и така сложи домакините на картата и в този спорт.
Вик сложи огромна разлика от 2,14 секунди на швейцареца Невин Галмарини.
Както “24 часа” писа ден по-рано, Американецът Вик Уайлд донесе историческото първо злато на Русия в сноуборда от олимпийските игри в Сочи. Вчера той спечели паралелния гигантски слалом и така сложи домакините на картата и в този спорт. Вик сложи огромна разлика от 2,14 секунди на швейцареца Невин Галмарини. Както “24 часа” писа ден по-рано,

Вторият транш от руския заем за Украйна се отлага

/КРОСС/ Вторият транш от руския заем за Украйна в размер на 2 милиарда долара се отлага до петък, съобщава „Ройтерс". Според агенцията, това се дължи на технически причини.    

Привърженици на "Атака" нападнаха словесно репортерка на bTV пред паметника "Левски" (видео)

Поддръжници на "Атака" нападнаха репортерката на bTV Рада Домусчиева. Те опитаха да провалят живото й включване във вечерната новинарска емисия, като направиха всичко възможно да я прогонят от прекия ефир.
Дори се наложи bTV да прекъсне излъчването за няколко минути, докато обстановката се Поддръжници на "Атака" нападнаха репортерката на bTV Рада Домусчиева. Те опитаха да провалят живото й включване във вечерната новинарска емисия, като направиха всичко възможно да я прогонят от прекия ефир. Дори се наложи bTV да прекъсне излъчването за няколко минути, докато обстановката се

Калфин против налагането на санкции на Украйна

"Русия направи всичко възможно да засили напрежението"

    


Маса призна за проблеми с булида

/КРОСС/ Пилотът на „Уилямс" Фелипе Маса призна, че по време на първия ден на тестовете в Бахрейн екипът му се е сблъскал с проблеми от техническо естество. Бразилецът успя да премине само четири обиколки. „Това беше труден ден. Разочарован съм, целият отбор е разочарован, защото искахме да направим възможно най-много обиколки. Имаше някои проблеми с колата, които ще се опитаме да решим през следващите няколко дни", каза Маса, цитиран от Grand Prix

Скопие забрани гащи и чушкопеци по балконите

Край на чушкопеците и низовете със суджуци на балконите в Скопие.

Сани Жекова: Победа е, че сме сред най-добрите

Много журналисти, не чак толкова много фенове, може би заради ранния час, посрещнаха най-добрата ни олимпийка от игрите в Сочи Александра Жекова. Разбира се, първи поздравления за петото място в бордъркроса Сани получи от спонсорите си. Последваха цветя от спортното министерство, федерацията по ски, както и от почитатели на сноубордистката.
Един о Много журналисти, не чак толкова много фенове, може би заради ранния час, посрещнаха най-добрата ни олимпийка от игрите в Сочи Александра Жекова. Разбира се, първи поздравления за петото място в бордъркроса Сани получи от спонсорите си. Последваха цветя от спортното министерство, федерацията по ски, както и от почитатели на сноубордистката. Един о

Кол центрове ще помагат на превозвачите при турската граница

За създаването на кол център в ИА „Автомобилна администрация“ София и в Генералната дирекция по регулиране на сухопътния транспорт в Анкара са...

Кол центрове ще помагат на превозвачите при турската граница

За създаването на кол център в ИА „Автомобилна администрация“ София и в Генералната дирекция по регулиране на сухопътния транспорт в Анкара са...

Едуард Сноудън е избран за ректор на университета в Глазгоу

Бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън, който направи скандалните разкрития за американската програма за следене, е избран за ректор на университета в шотландския град Глазгоу. Сноудън бе избран в конкуренция с още трима кандидати за поста.

Демонстранти са принудили 30 души от "Беркут" да се закълнат във вярност на украинския народ

Невероятно, но факт - украински активисти са задържали 30 души от спецчастите „Беркут”, които са се връщали с автобус от столицата Киев към град Тернопол в западната част на стра...

Икономист от ГЕРБ подсилва редиците на Бареков

София /КРОСС/ Двама народни представители вече са към "България без цензура". Това обяви тази вечер в Пловдив лидерът на партията Николай Бареков. Той уточни, че на 22 февруари предстои събрание на Земеделския народен съюз в Бургас, където се очаква депутатът Румен Йончев да получи подкрепа от съпартийците си, за да напусне "Коалиция за България"."Надявам се от понеделник "България без цензура" да има свой представител и изразител в парламента. Очакваме другата седмица към нас да се присъедини още един депутат от ГЕРБ, който е икономист", каза Бареков. До 2-3 дни сам щял да си каже името.Лидерът на "България без цензура" е категоричен, че двамата депутати, които минават към партията му, няма да участват в правителствени конфигурации в рамките на този парламент. Според Бареков изходът от създалата се криза е веднага след европейските избори през май да се отиде на предсрочен парламентарен вот. Единият вариант, който не е много удачен, е юли, а другият - октомври."Парламентът в този си вид е абсурд. От двете групировки има по 119 депутати и двама по средата, за които гарантирам, че няма да се включат в никакви коалиции", посочи Бареков, цитиран от "24 часа".

Честването на Левски не мина без проблеми с "Атака"

Шествие на националистите пристигна пред паметника на Васил Левски в края на официалната церемония в памет на загиналия преди 141 години Апостол на свободата, а Волен Сидеров нареди на полицията да изгони протестиращи срещу кабинета "Орешарски"

Честванията на Левски не минаха без проблеми с "Атака"

Шествие на националистите пристигна пред паметника на Васил Левски в края на официалната церемония в памет на загиналия преди 141 години Апостол на свободата, а Волен Сидеров нареди на полицията да изгони протестиращи срещу кабинета "Орешарски"

Полицията изтласка протеста срещу кабинета след призив за това от Сидеров


Полицията изтласка представители на антиправителствения протест, които бяха близо до паметника на Васил Левски до пресечката да бул. "Васил Левски" и ул "Оборище".

Граждани се оплакват, че полицията не ги допуска да се доближават до паметника на Апостола.

Чуват се скандирания срещу Волен Сидеров. Хората недоволстват, че Сидеров е привилегирован, че е получил разрешение да прави шествие в района.

Участниците в него са още край самия паметник и развяват...

Ексченге застава пред ВКС

/КРОСС/ Бившият полицай Михаил Менашки, който бе осъден на две инстанции на 25 години затвор за убийството на Мария Златанова в курорта "Слънчев бряг" на 3 септември 2012 г., обжалва присъдата си пред Върховния касационен съд.Менашки признава вината си, но не му се лежи толкова дълго зад решетките. Делото е образувано по негова жалба с искане за намаляване на наказанието. Досега Менашки не е оспорвал съдебните решения. Единствено бе пожелал да излезе под "домашен арест", защото приятелката му Маргарита имала нужда от него и щяла да се самоубие. Мотивът за убийството е ревност.При нападението Менашки убива Мария и ранява младия й любовник - 18-годишния Симеон Кумников, до луксозния му джип Ауди "Q7".

Атакисти нападнаха репортерка на bTV пред паметника "Левски" (видео)

Поддръжници на Поддръжници на "Атака" нападнаха репортерката на bTV Рада Домусчиева. Те опитаха да провалят живото й включване във вечерната новинарска емисия, като направиха всичко възможно да я прогонят от прекия ефир. Дори се наложи bTV да прекъсне излъчването за няколко минути, докато обстановката се

Димитър Бъчваров: Бюджет 2014 трябва да се коригира навреме

Приходната част няма да се изпълни, ще спрат реформите

    


Бан Ки-мун с нов говорител

/КРОСС/ Говорителят на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун - Мартин Несирки, ще бъде сменен. Това съобщи РИА „Новости", позовавайки се на шефа на организацията. Той ще продължи да изпълнява длъжността си до 7 март. Бан Ки-мун е благодарил на Несирки за работата му и е оценил високо приноса му в организацията. На мястото на Несирски е назначен Стефан Дужарик, който веднъж вече е заемал длъжността, по времето на Кофи Анан.

Видео: Танц със саби, или принц Чарлз на посещение в Саудитска Арабия



Британският престолонаследник принц Чарлз участва в церемониален танц със саби по време на днешното си посещение си в столицата на Саудитска Арабия Рияд, разказва агенция "Ройтерс".

Всички членове на неговата делегация, включително и той, бяха облечени с традиционните роби, носени от мъжете в страните от Персийския залив.

От понеделник той е на четиридневно посещение в Саудитска Арабия и Катар, а утре ще разгледа музей в столицата на Катар Доха, уточнява Al Arabiya...

Здравната каса не е рекетирала болниците

Софийска градска прокуратура е отказала да образува досъдебно производство срещу длъжностни лица от Националната здравно осигурителна каса за рекет, заради сигнала на Българския лекарски съюз. Според държавното обвинение няма данни за извършено престъпление.

Бареков: Двама депутати вече са към "България без цензура"

Двама народни представители вече са към Двама народни представители вече са към "България без цензура". Това обяви тази вечер в Пловдив лидерът на партията Николай Бареков. Той уточни, че на 22 февруари предстои събрание на Земеделския народен съюз в Бургас, където се очаква депутатът Румен Йончев да получи подкрепа от съпартийците си, за да напусне "Коалиция за България".

Жекова след прибирането: Италианката избра грешна траектория, не й се сърдя

- На всички българи направи впечатление пълната липса на злоба към италианката, която на практика те лиши от медал. Наистина ли не си ядосана?
- Мисля, че в честната игра няма място за злоба. В крайна сметка всички ние сме положили много труд, за да бъдем на олимпийски игри. Положили сме много труд и искаме да донесем златни медали на държавите. - На всички българи направи впечатление пълната липса на злоба към италианката, която на практика те лиши от медал. Наистина ли не си ядосана? - Мисля, че в честната игра няма място за злоба. В крайна сметка всички ние сме положили много труд, за да бъдем на олимпийски игри. Положили сме много труд и искаме да донесем златни медали на държавите.

98% шанс "Барселона" вече да е на 1/4-финал


Сблъсъкът още в 1/8-финалите на тазгодишното издание на Шампионската лига между “Манчестър Сити” и “Барселона” бе наречен от медии, специалисти и фенове финал преди финала.
Нещо повече - мнозинство бяха тези, които предричаха отпадане още тук на каталунците за сметка на разполагащия с невероятен комплект висококласни играчи тим на “гражданите”. Сблъсъкът още в 1/8-финалите на тазгодишното издание на Шампионската лига между “Манчестър Сити” и “Барселона” бе наречен от медии, специалисти и фенове финал преди финала. Нещо повече - мнозинство бяха тези, които предричаха отпадане още тук на каталунците за сметка на разполагащия с невероятен комплект висококласни играчи тим на “гражданите”.

Вкараха хероин във флумастри на затворник от Белене

Шест пакетчета и едно полиетиленово топче със 100 бели хапчета, укрити в три флумастери влезли в Беленския затвор. 
Тестът показал, че става въпрос за хероин.Дрогата е намерена вчера в затворника А.Й.Т., информират от Окръжна прокуратура - Плевен. Разследването показало, че лишеният от свобода я е получил чрез пощенска пратка.

В Районна прокура Шест пакетчета и едно полиетиленово топче със 100 бели хапчета, укрити в три флумастери влезли в Беленския затвор. Тестът показал, че става въпрос за хероин.Дрогата е намерена вчера в затворника А.Й.Т., информират от Окръжна прокуратура - Плевен. Разследването показало, че лишеният от свобода я е получил чрез пощенска пратка. В Районна прокура

Вкараха хероин в Беленския затвор, скриха го във флумастери

Шест пакетчета и едно полиетиленово топче със 100 бели хапчета, укрити в три флумастери влезли в Беленския затвор. 
Тестът показал, че става въпрос за хероин.Дрогата е намерена вчера в затворника А.Й.Т., информират от Окръжна прокуратура - Плевен. Разследването показало, че лишеният от свобода я е получил чрез пощенска пратка.

В Районна прокура Шест пакетчета и едно полиетиленово топче със 100 бели хапчета, укрити в три флумастери влезли в Беленския затвор. Тестът показал, че става въпрос за хероин.Дрогата е намерена вчера в затворника А.Й.Т., информират от Окръжна прокуратура - Плевен. Разследването показало, че лишеният от свобода я е получил чрез пощенска пратка. В Районна прокура

Задържаха варненец с наркотици в Шумен, за да се прикрие глътнал пакетче метаамфетамин

22-годишен варненец е бил задържан, в квартирата му в Шумен е открита дрога. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Младежът вече е осъждан за престъпления с наркотични вещества, допълват от там. Вчера в района на няколко учебни заведения на ул.

Видео: Новините в 100 секунди


Рубриката на БНТ "Новините в 100 секунди" можете да гледате и на "Дневник.бг". Емисията се подготвя специално за интернет.

Най-интересното от емисията в 19 часа:

- Министърът на околната среда и водите Искра Михайлова забрани строителството върху дюните в защитената зона "Ахелой-Равда-Несебър". 

- Народното събрание прие декларация, с която се противопоставя на проявите на екстремизъм, осъждат се посегателствата срещу религиозни храмове и провокативните...

Разбиха цех за производство на марихуана на руско-украинската граница

На руско-украинската граница в Курска област руските служби разбиха нелегална лаборатория и цех за производство на марихуана в промишлени количества, съобщиха от пресцентъра на МВР на Русия.

Задържан е човекът, който се е опитвал да пренесе в Украйна част от продукцията. В тайник на неговия автомобил са открити пакети с марихуана с тегло около На руско-украинската граница в Курска област руските служби разбиха нелегална лаборатория и цех за производство на марихуана в промишлени количества, съобщиха от пресцентъра на МВР на Русия. Задържан е човекът, който се е опитвал да пренесе в Украйна част от продукцията. В тайник на неговия автомобил са открити пакети с марихуана с тегло около

Разбиха цех за производство на промишлени количества марихуана на руско-украинската граница

На руско-украинската граница в Курска област руските служби разбиха нелегална лаборатория и цех за производство на марихуана в промишлени количества, съобщиха от пресцентъра на МВР на Русия.

Задържан е човекът, който се е опитвал да пренесе в Украйна част от продукцията. В тайник на неговия автомобил са открити пакети с марихуана с тегло около На руско-украинската граница в Курска област руските служби разбиха нелегална лаборатория и цех за производство на марихуана в промишлени количества, съобщиха от пресцентъра на МВР на Русия. Задържан е човекът, който се е опитвал да пренесе в Украйна част от продукцията. В тайник на неговия автомобил са открити пакети с марихуана с тегло около

Кейти Пери неразделна с плюшения си мечо

/КРОСС/ Въпреки че през тази година Кейти Пери ще навърши 30 години, звездата определено не бърза да се разделя със сладките си детски навици. На един от тях станаха свидетели вчера пътниците на международното лондонско летище „Хийтроу". Папараци уловиха слизащата от самолета Пери с любимото си плюшено мече под мишница. В компанията на мечо тя премина през залата за пристигащи и се качи в колата, която я откара до хотела й. Изпълнителката пристискаше силно към гърдите си плюшения си приятел. Наложи се охраната й да я предпази от дъжда, защото Пери нямаше как да държи и играчката, и чадъра.

Бизнесът в Швейцария се страхува, че ще пострада заради ограниченията за имигранти


Хотел "Швайцерхоф", сгушен в швейцарските Алпи, предоставя стаи за скиори и туристи повече от век, печелейки като много други компании от близките връзки на Швейцария с Европа, информира Ройтерс.

Резултатите от референдума в Швейцария, според които трябва да се ограничи имиграцията в страната и да се въведат квоти за граждани на ЕС, сега застрашават да ограничат наемането на служители в хотела.

Швейцария е прекалено малка, нямаме достатъчното квалифицирани хора - нито в...

Русия пак ни натиска за "Бургас - Александруполис"

Две години след като проектът за нефтопровода “Бургас - Александруполис” беше спрян с решение на правителството на ГЕРБ, а 41-вото народно събрание денонсира споразумението, Русия смята отново да преговаря за него. Това става ясно от интервю за ИТАР-ТАСС на руския енергиен министър Александър Новак. Според него “независимо от факта, че България е о Две години след като проектът за нефтопровода “Бургас - Александруполис” беше спрян с решение на правителството на ГЕРБ, а 41-вото народно събрание денонсира споразумението, Русия смята отново да преговаря за него. Това става ясно от интервю за ИТАР-ТАСС на руския енергиен министър Александър Новак. Според него “независимо от факта, че България е о

Френски милиардер е арестуван за купуване на гласове

Парламентът сне имунитета на Серж Дасо този месец

    


Плевнелиев: Още не сме равни с другите европейски народи

Не сме изградили своята чиста и свята република, коментира президентът на церемонията по повод 141 години от обесването на Васил Левски

    


Европейските санкции - какво представляват, каква сила имат и защо се налагат

Външните министри на държавите-членки на ЕС ще се срещнат утре, за да обсъдят кризата в Украйна и евентуални санкции. Но за какво са тези санкции и как работят? Какво представляват санкциите? Са...

Треньорът на "Лацио": Искам 2:0 срещу "Лудогорец"


Идеалният резултат за "Лацио" срещу "Лудогорец" ще е победата с 2:0, каза треньорът на италианците Еди Рея. В навечерието преди първия мач от 1/16-финалите в Лига Европа той похвали българския отбор.

"Ще положим усилия, за да спечелим у дома, защото това е важно. Също така не трябва да допускаме гол. Идеалното е да спечелим с 2:0, това е нашата цел", каза 68-годишният италиански специалист.

Той потвърди твърденията на медиите, че ще има промени в състава на "Лацио"....

Калфин е против налагането на санкции на Украйна

Русия направи всичко възможно да засили напрежението в страната, коментира евродепутатът

    


Външно отделя пари за сънародниците ни зад граница, изпаднали в беда

Министърът на външните работи Кристиан Вигенин представи днес пред медиите основните акценти в изготвения от МВнР законопроект за изменение и допълнение на Закона за дипломатическата служба. Предлаганите промени са резултат от няколкомесечна работа на специално създадената работна група, консултирани са с Колегуима на Министерството на външните работи, като са взети предвид и становищата на дипломатическите ни представителства в чужбина, подчерта министър Вигенин.

Норвегия със злато и при смесените щафети в биатлона

Отборът на Норвегия спечели първата олимпийска титла в смесената щафета в биатлона при дебюта на тази дисциплина на олимпийски игри. Норвежците в състав Тора Бергер, Тирил Екхоф, Оле Ейнар Бьордален и Емил Свендсен стигнаха до много убедителна победа. Проблеми имаха само на първия пост заради двете грешки в стрелбата на Тора Бергер. Веднага след като щафетата премина в ръцете на мъжете в отбора обаче, те се откъснаха от намиращия се най-близо отбор на Чехия и задържаха преднината си до края. Бьордален и Свендсен, които вече имаха по един златен медал от тази олимпиада в индивидуалните дисциплини, стреляха безпогрешно. Втори остана отборът на Чехия на 32,6 сек., а трети – италианският на 58,2 сек.. Така 40-годишният Оле Ейнар Бьорндален се превърна в най-успешния спортист в историята на зимните олимпийски игри – с общо 13 отличия, осем от които златни, спечелени на игрите от Нагано 1998 до Сочи 2014.

Лиляна Павлова: Управляващите крадат пари от различни проекти

Всички ние бяхме изненадани от напускането на Красимир Стефанов. Всеки има право на собствено мнение, аз не се чувствам подтисната и свободно си изразявам мнението си. Искам да ви кажа, че много често има несъгласие по законопроекти. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по bTV. Всички ние бяхме изненадани от напускането на Красимир Стефанов. Всеки има право на собствено мнение, аз не се чувствам подтисната и свободно си изразявам мнението си. Искам да ви кажа, че много често има несъгласие по законопроекти. Това каза депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова по bTV.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване