Сметките на Гамакабел АД са запорирани по иск за 757 хил. лв.

Смолянският производител на кабели обяви 5 млн. лв. загуба и 31% спад на продажбите през 2013 г.

    


Слънчево време с разкъсана облачност – до 23 градуса

Над страната ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност, а преди обяд в низините и около реките с мъгли или ниска облачност и там дневните температури ще останат по-ниски от 12° до 17°. В останалата част от страната максималните ще са предимно между 18° и 23°, в София около 19°. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в Над страната ще преобладава слънчево време с разкъсана висока облачност, а преди обяд в низините и около реките с мъгли или ниска облачност и там дневните температури ще останат по-ниски от 12° до 17°. В останалата част от страната максималните ще са предимно между 18° и 23°, в София около 19°. Вятърът ще се ориентира от юг-югозапад, в

НЗОК на червено през май, ще разчита на актуализация

През май Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) ще е без резерв за непредвидени разходи от 279 млн. лв. Както и без другите два "буфера" - излишъкът от 80 млн. лв. и събраните в повече здравни вноски.

Президентът на Украйна призова към компромис, опозицията твърди, че иска да се предадат


Президентът на Украйна Виктор Янукович призова опозицията да направи компромис и да намери общ език в името на бъдещето на страната, съобщи ИТАР-ТАСС. "Винаги съм смятал използването на сила за погрешен подход. Най-добрият и ефективен начин е да се намери общ език. Да се направи компромис. Да се постигне договореност. Вече съм казвал неведнъж, че в такъв случай донякъде губи властта. Губи и опозицията. Но печели Украйна", заяви Янукович в обръщение към нацията.

Той допълни, че вече е...

Президентът на Украйна призова към компромис, опизицията твърди, че иска да се предадат


Президентът на Украйна Виктор Янукович призова опозицията да направи компромис и да намери общ език в името на бъдещето на страната, съобщи ИТАР-ТАСС. "Винаги съм смятал използването на сила за погрешен подход. Най-добрият и ефективен начин е да се намери общ език. Да се направи компромис. Да се постигне договореност. Вече съм казвал неведнъж, че в такъв случай донякъде губи властта. Губи и опозицията. Но печели Украйна", заяви Янукович в обръщение към нацията.

Той допълни, че вече е...

Днес почитаме Апостола - 141 години от гибелта му

Днес с възпоменателни прояви в цялата страна ще бъде отбелязана 141 годишнина от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Софийски митрополит Неофит ще отслужи заедно с архиреи от Св. Синод на БПЦ, висши духовници и софийски свещеници панихида за Васил Левски в храма "Св. София - Премъдрост Божия".

НИМ и музеи в Търново с вход свободен

/КРОСС/ Вратите на Националния исторически музей (НИМ) ще бъдат отворени за всички посетители безплатно по случай 141-вата годишнина от гибелта на Васил Левски. От 11.00 часа Сдружение "Евтерпани", чиято мисия е да издирва и представя "човешки съкровища" - талантливи певци и музиканти, ще изнесе специална програма. Акцент в нея ще бъде драматизацията "Урок по родолюбие", която ще изнесе фолклорната група "Житената питка" от Софийската гимназия по хлебни и сладкарски изделия и дует "Рукатка", с ръководител Боряна Райкова. В сградата на НИМ ще оживеят образите на Левски, Христо Ботев, Чавдар войвода в изпълнение на абитуриентите от гимназията, носители на награди за фолклорно изкуство. Деца и младежи, лауреати от фестивали и конкурси, с музикален ръководител Аня Краваева, ще изпълнят български песни. Във Велико Търново музеите "Затвор" и "Възраждане и Учредително събрание" също ще са отворени за безплатни посещения по повод годишнината от гибелта на Левски. В единствения музей-затвор от 27 до 30 декември 1872 година е лежал Дякона след залавянето му при Къкрина. Тази година в килията са добавени автентични пранги, подобни на тези, с които е бил окован Левски при отвеждането му от Търново в София.  

Чаша ракия прати момиченце на 7 г. в болница

Момиче на 7 г. е прието в болницата в Благоевград, след като се почерпило с чаша ракия на ученически купон. Детето придружавало батко си, който се събрал със свои съученици. Когато момичето започнало да повръща, ученикът прибрал сестра си вкъщи. По-късно родителите им я завели на лекар, който установил, че става дума за алкохолно отравяне.

Виктор Янукович: Протестиращите преминаха границата (гледай на живо)

Президентът на Украйна Виктор Янукович заяви, че антиправителствените протестиращи са „преминали границата”, излизайки по улиците с цел да го свалят от власт. Това заяви държавният глава в обръщението си към нацията на фона на продължаващите смъртоносни сблъсъци в Киев, предаде АФП.
„Лидерите на опозицията пренебрегнаха принципите на Президентът на Украйна Виктор Янукович заяви, че антиправителствените протестиращи са „преминали границата”, излизайки по улиците с цел да го свалят от власт. Това заяви държавният глава в обръщението си към нацията на фона на продължаващите смъртоносни сблъсъци в Киев, предаде АФП. „Лидерите на опозицията пренебрегнаха принципите на

БНБ разреши сливането на „Юробанк" и ПИБ

Влоговете на гражданите са в безопасност

Кристовао Рамос пред завръщане в Левски

Португалецът може отново да облече синята фланелка

    


Възрастна дама простреля крадец в Аржентина

Аржентинка на 77 година отблъсна с револвер в ръка двама крадци, нахлули в дома й в Росарио, трети по големина град в Аржентина, съобщи източник от местната полиция, цитиран от АФП.

Пътна обстановка в страната - 19 февруари

Републиканските пътища на територията на страната са проходими при зимни условия, съобщават от Агенция пътна инфраструктура. Температурите са от -2 С° до +17 С°. Времето над страната е предимно ясно. СЪСТОЯНИЕ НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ: АМ „Хемус“: Няма ремонтни дейности.

Владислав Горанов поема по експертния си път

НС прекрати правомощията му като депутат от ГЕРБ

    


Националният исторически музей и музей във Велико Търново са със свободен вход днес


В деня, в който се навършват 141 години от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски - 19 февруари 2014 г., вратите на Националния исторически музей ще бъдат отворени за всички – входът е свободен. 

От музея съобщиха още, че от 11 часа сдружение "Евтерпани" ще изнесе програма - драматизацията "Урок по родолюбие" на фолклорната група "Житената питка" от Софийската гимназия по хлебни и сладкарски изделия, и дует "Рукатка", с ръководител Боряна Райкова. 

Музеят се намира...

С три декларации срещу Хафъзов започва днешното заседание

/КРОСС/ С три декларации заради скандалното изказване на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов от миналия петък ще започне днешното пленарно заседание в Народното събрание, пише "Стандарт". В петък избраникът се разгневи от трибуната за неприети текстове за агитация на майчин език. И заяви: "Следете всяка моя стъпка, защото съм готов да заплатя за свободата си. Аз ще вървя по пътя на Осман Калъч, Ахмед Давутооглу, Нури Адалъ". Още в понеделник от "Атака" поискаха депутатите да гласуват текст, с който Народното събрание да се разграничи и "остро да осъди антибългарските и противодържавните изказвания на Хюсеин Хафъзов по повод на обсъждането на чл. 181 от проекта за Изборен кодекс". "Изказванията му взривиха българската общественост и доведоха до нарушаване на гражданския и етнически мир", пишат в мотивите си атакистите. Парламентарната група на ГЕРБ обаче излезе със своя декларация срещу Хафъзов. "Няма как да подкрепим текст на националистите", аргументираха се ключови ГЕРБери. По същество текстът е почти идентичен, като хората на Бойко Борисов се разграничават "от всички опити за използване на етническата карта за политически цели". Председателят на парламента Михаил Миков прекрати вчера визитата си в Хърватска. И по обяд започнаха политически совалки за обща декларация на парламента

САЩ сложили Асандж в списък с членове на "Ал Кайда"

Американските и британските спецслужби шпионирали сайта "Уикилийкс" и неговите читатели, показват нови документи, изнесени от Едуард Сноудън

Цветанов ще компрометира разграничилите се от него, смята Найденов

"Няма да стане революция в ГЕРБ. По отношение на ситуацията с Цветанов там важи известната сентенция - а дано, ама надали. На всеки му е ясно, че едва ли Йорданка Фандъкова и Димитър Николов ще т...

Двама нападнаха банков клон в София, има ранен охранител

Въоръжени бандити са нападнали клон на Първа инвестиционна банка в столичния квартал Хаджи Димитър тази сутрин. Бандитите са били двама, а един от охранителите е ранен. Мъжът е с наранявания по гла...

Парковете в Хонконг са застрашени от строителство

Жителите не одобряват застрояването на парковете, но според местните власти хората не трябва "никога да казват никога"

    


Въоръжени атакуваха банков клон в столицата

Нападнатият офис е в кв. "Хаджи Димитър", има ранен

    


Избраха Сноудън за ректор на университета в Глазгоу

/КРОСС/ Бившият сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън е бил избран за ректор на университета в Глазгоу, Шотландия, предаде BBC. Сноудън успява да изпревари по гласове други трима кандидати за поста - бившият колоездач Греъм Обри, писателят Алън Бисет и местният викарий. Местни медии обаче съобщават, че студентите са разделени относно Сноудън и мястото му в управата за висшето учебно заведение. Според негативно настроениете на университета е нужен ректор, който да работи на мястото си, което изключва Сноудън като опция. Затова, смятат те, той би могъл да бъде удостоен с някое почетно отличие, но не и да му се предлага подобен пост. Сред предишните му ректори са са Уини Мандела и израелският ядрен специалист Мордехай Вануну.  

Сноудън избута Алън Бисет и стана ректор

Бившият сътрудник на американското разузнаване Едуард Сноудън беше избран за ректор на университета в Глазгоу, Шотландия. Той победи бившия колоездач Греъм Обри, писателя Алън Бисет и местния викарий.

"Ринспийд" събра офис и хол в автономен автомобил


Бъдещето на автономните превозни средства, това е темата, по която са направили действащ прототип, работещите в швейцарското тунинг ателие "Ринспийд". Концептуалният модел "Ексчейндж" ("XchangE") може да се движи сам по избрания маршрут, докато пътуващите в него, работят, почиват или се забавляват, като в същото време дава и възможност за шофиране като обикновен автомобил.

Напълно в тон с най-новите тенденции в индустрията, прототипът се задвижва от електричество, като с един заряд...

Без ток във Варна днес ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, днес - 19 февруари - сряда, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 16:00 ч. - ул.”кап. Райчо Николов”,ул.”кап.

Украинският президент Виктор Янукович: Протестиращите преминаха границата (снимки)

 
Президентът на Украйна Виктор Янукович заяви, че антиправителствените протестиращи са „преминали границата”, излизайки по улиците с цел да го свалят от власт. Това заяви държавният глава в обръщението си към нацията на фона на продължаващите смъртоносни сблъсъци в Киев, предаде АФП.
„Лидерите на опозицията пренебрегнаха принципите на   Президентът на Украйна Виктор Янукович заяви, че антиправителствените протестиращи са „преминали границата”, излизайки по улиците с цел да го свалят от власт. Това заяви държавният глава в обръщението си към нацията на фона на продължаващите смъртоносни сблъсъци в Киев, предаде АФП. „Лидерите на опозицията пренебрегнаха принципите на

Статойл обединява фирмите за петрол и газ

От 1 май Статойл ще обедини двете си фирми, занимаващи се с търговия с нефт и газ поради нарастващата конкуренция на пазара на въглеводороди и появата на повече играчи на него.

Удължиха срока за кандидатстване за ваучери за гориво

Срокът за кандидатстване по държавната помощ за покриване на разходите на земеделските стопани за използваните в дейността им горива е удължен от Министерството на земеделието и храните.

Земеделските производители от региона могат да кандидатстват за ваучери до 28 февруари в Областна дирекция „Земеделие” – Хасково.

Общият размер на помощта за страната е 84 млн. лв. и се предоставя под формата на намалена акцизна ставка чрез система от ваучери за компенсиране на част от разходите на земеделските производители за газьол, използван в първичното производство на земеделска продукция.

Срокът за кандидатстване продължи един месец – от 2 януари до 3 февруари. От ресорното ведомство удължават срока заради интересът към схемата, тъй като тя ще намали производствените разходи на селскостопанската продукция и ще повиши конкурентоспособността на българското земеделие. Така се дава възможност на повече земеделски производители да ползват отстъпка от акциза върху газьола, използван в земеделието.

Общият брой на регистрираните стопани в региона е 2 141 души, по данни на   Областната дирекция „Земеделие”.

Хасково Новини

$ 10 млрд.са преките чужди инвестиции в Китай

Обемът на преките чуждестранни инвестиции в икономиката на Китай през януари тази година са нараснали с 16,11% спрямо същия период на миналата година и са достигнали равнище от 10,76 млрд. долара.

Украйна на ръба на гражданска война - коментари в световните медии

Украйна бе на ръба на гражданската война през изминалата нощ, когато бяха убити 20 протестиращи, а други 335 бяха ранени при кървави сблъсъци в украинската столица, пише Daily Mirror.
Полицията за борба с безредиците щурмува лагера на антиправителствените протестиращи на централния площад Независимост, Украйна бе на ръба на гражданската война през изминалата нощ, когато бяха убити 20 протестиращи, а други 335 бяха ранени при кървави сблъсъци в украинската столица, пише Daily Mirror. Полицията за борба с безредиците щурмува лагера на антиправителствените протестиращи на централния площад Независимост,

Блокаж на "синя зона" в центъра на София

От Центъра за градска мобилност не знаят и не искат да говорят

    


Нотариуси: Има бум в кражбите на фирми

Кражбата на фирми набира голяма скорост в България напоследък и е нужно законодателят да предприеме мерки. За това призоваха вчера от ръководството на Нотариалната камара в България. Нотариусите са забелязали бума през последните месеци, като случаите зачестяват около почивните дни. “На 5 и 6 януари т.г. Кражбата на фирми набира голяма скорост в България напоследък и е нужно законодателят да предприеме мерки. За това призоваха вчера от ръководството на Нотариалната камара в България. Нотариусите са забелязали бума през последните месеци, като случаите зачестяват около почивните дни. “На 5 и 6 януари т.г.

Опознаеш ли човек, не може да не го намразиш

/КРОСС/ Александър Сергеевич Пушкин, руски писател, смятан от мнозина за първия велик руски поет и за родоначалник на съвременната руска литература: Опознаеш ли човек, не може да не го намразиш

Телевизионно утро

/КРОСС/ bTV, "Тази сутрин"Тема: Цветанов остава. Защо Бойко Борисов се скара, но не наказа първия си заместник? Гостува Мирослав Найденов; Тема: Бръмбари на абонамент. Колко струва чадърът срещу СРС-та? Гост: Атанас Атанасов; Тема: На живо: Едно училище в две сгради. Кой и какво разделя децата от Класическата гимназия? Тема: Защо депутат от управляващите поиска дата за разпускане на парламента? Опозиция отвътре Гост: Георги Кадиев; Тема: На живо от Варна: Много ли са 1000 лева заплата за общински съветник? Гост: Кметът Иван Портних; Тема: Объркана история. Кога честваме паметта на Апостола Васил Левски? Гост : Историкът Пламен Митев; Нова ТВ, "Здравей, България" Тема: На живо - ще има ли провокации в деня на Левски? Докъде ще стигнат? Тема: Съдът проговаря след агресията пред Джумая джамия. Гост: Нели Куцкова. Тема: Разцепва ли се групата на ГЕРБ? И кой опъва медиен чадър?Гост - Вежди Рашидов. Тема: Последни социологически проучвания. Има ли разместване? Тема: Украйна след новите жертви. Следим на живо. Тема: Специалната хореография с карабини на гвардейския представителен оркестър. Най-изявените бонбони на Поли Генова с обща песен

Протестът преди оставката на кабинета "Борисов"


Публикуваме репортажа на "Дневник" за събитията от 19 февруари 2013 година, когато на поредния от т.нар. февруарски протести (започнали, заради сметките за ток и парно и искащи оставката на управляващите) в София се стигна до сблъсъци с полицията и имаше няколко ранени. Още вечерта след случилото се, СДВР обяви, че е имало провокатори, които са хвърляли камъни и димки срещу полицаите, но са се скрили. "От записите на нашите камери се вижда как те хвърлят и бягат назад", каза тогава директорът...

Предстоящи събития в страната

/КРОСС/ По случай 141-та годишнина от обесването на Васил Левски в цялата страна ще се проведат поредица от възпоменателни прояви: От 17:00 часа Негово светейшество Български патриарх и Софийски митрополит Неофит ще отслужи заедно с архиреи от Св. Синод на БПЦ, висши духовници и софийски свещеници панихида за Васил Левски в храма "Св. София - Премъдрост Божия". От 18:00 часа в столицата пред паметника на Васил Левски ще се проведе възпоменателна церемония по повод 141-та годишнина от обесването на Апостола. На церемонията ще присъства и президентът Росен Плевнелиев. София.От 09:00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание. София.От 10:00 часа ще се проведе заседание на Министерски съвет. София.От 10:00 часа в библиотеката на Финансовата група Карол, ул. „Златовръх-1", ще се проведе среща между бизнеса и науката, организирана от Списание „Българска Наука" и Сдружение „Форум Наука". София.От 11:00 часа в Софийска градска художествена галерия, ул. „Гурко"-1, ще се проведе пресконференция на „София 2019" по повод „изнасянето" произведения от фонда на Софийска градска художествена галерия и ги поставя върху билбордове. София

19 февруари в историята

На този ден слънчевите лъчи огряват четирите статуи на Птах, Ра-Хоракти, Рамзес II и Амон-Ра, намиращи се във вътрешността на храма в Абу Симбел. Този феномен се наблюдава и на 21 октомври. 356 г. — Константин Велики заповядва да се затворят всички езически храмове в Римската империя.

Виена пак е най-доброто място за живеене

Политическата стабилност и относително ниската престъпност позволяват чужденците да се чувстват безопасно и сигурно в повечето европейски градове

    


Вестниците пишат...

/КРОСС/ Водещи заглавия на първите странициНови милиарди за малките и средните компании - в. Капитал Дейли - стр. 1, 12С един изпит в Алма матер и в САЩ - в. Преса - стр. 1, 2, 3Инспектори под прикритие дебнат в магазините - в. Монитор - стр. 1, 2, 3500 лв. на месец и ти казват дали те слуша МВР - в. 24 часа - стр. 1Здравната каса без резерв още през май - в. Труд - стр. 1РЕЖИМ НА ВОДАТА, АКО НЕ ПАДНЕ СНЯГ - в. Телеграф - стр. 1 Водещи заглавия на вътрешните странициБългария и Турция договориха частична либерализация на товарните превози - в. Капитал Дейли - стр. 3Административната тежест ще се намалява по нов проект - в. Капитал Дейли - стр. 4БСП няма да отстъпи и за уседналостта - в. Преса - стр. 5Плевнелиев отива при английската кралица - в. Преса - стр. 4Къртица продава подслушвани номера - в. Монитор - стр. 1, 8, 9Служителка в ДАТО снася на бизнесмени дали и следят и подслушват - в. 24 часа - стр. 2, 3Спрете с омразата, помнете Левски, призоваха президент и премиер - в. 24 часа - стр. 4Гласуваме не само с „х",а и с чавка в бюлетини от кочан - в. 24 часа - стр. 4Илиана Раева представи „Обединена България" в Европарламента - в. 24 часа - стр. 4Новият Изборен кодекс на косъм - в. Труд - стр. 2Министър-председателят на Сърбия: С българите говорим на шопски - в. Труд - стр. 3МЕСТАН: НЕ ИЗПОЛЗВАЙТЕ АПОСТОЛА ЗА ПАРТИЙНИ ЦЕЛИ - в. Телеграф - стр. 2СОЦДЕПУТАТ ПОЧИНА ОТ ПНЕВМОНИЯ - в. Телеграф - стр

Рождениците днес

/КРОСС/ Александър Николов, член на Съвета на директорите и заместник изпълнителен директор на АЕЦ „Козлодуй", 52 г Георги Миланов, футболист №1 за 2012-а, 22 г. Детелин Далаклиев, световен шампион по бокс, спортист №1 на България за 2009, 31 г. Проф. Иван Димов, художник, 71 г. Владимир Пенев, художник Проф. дфн Иванка Янкова, декан на факултет по библиотекознание и културно наследство в УниБИТ, председател на Асоциацията на университетските библиотеки в България. Калоян Махлянов-Котоошу, сумист, 31 г. Михаил Ангелов, диригент, 82 г. Орлин Алексиев, общински съветник от ГЕРБ, председател на комисията по бюджет и финанси в СОС, 47 г. Петко Бочаров, журналист, 95 г. Проф. Милена Моллова, пианист Орлин Лазаров, синоптик  

19 февруари в историята

/КРОСС/ На този ден слънчевите лъчи огряват четирите статуи на Птах, Ра-Хоракти, Рамзес II и Амон-Ра, намиращи се във вътрешността на храма в Абу Симбел. Този феномен се наблюдава и на 21 октомври.356 г. - Константин Велики заповядва да се затворят всички езически храмове в Римската империя.1199 г. - С була на папа Инокентий III е признат новият духовно-рицарски орден - Тевтонския орден.1861 г. - С манифест на император Александър II в Русия е премахнато крепостничеството.1878 г. - Американецът Томас Едисон патентова фонографа.1882 г. - Град Хаджиоглу Пазарджик е преименуван на град Добрич чрез указ на княз Александър Батенберг1886 г. - По стар стил: Сръбско-българската война: След приключване на войната е сключен Букурещки договор между България и Сърбия.1910 г. - Открит е Олд Трафорд - стадионът на един от най-големите английски клубове - Манчестър Юнайтед. Съоръжението е с капацитет 80 000 места и става най-големият стадион на Острова.1915 г. - Първа световна война: Започва Битката за Галиполи.1924 г. - Персийският шах Ахмад е свален от престола.1942 г. - Втора световна война: Японската авиация напада град Даруин, Австралия.1943 г. - Втора световна война: В Тунис започва Битката при прохода Касерин.1949 г. - Политическият кръг "Звено" престава да съществува самостоятелно и се влива в Отечествения фронт1951 г. - В София се състои премиера на първия антифашистки филм "Тревога" (по пиеса на Орлин Василев, сцен. Анжел Вагенщайн, реж. Захари Жендов).1963 г

Вижте младия Джаро

Снимка от абитуриентския бал на актьора Михаил Билалов се появи в интернет.

Четирима българи ще стартират днес на игрите в Сочи


Четирима българи в три дисциплини ще участват в днешната състезателна програма на зимните олимпийски игри в Сочи.

От тях първи на старта ще застане сноубордистът Радослав Янков, чиято квалификация в паралелния гигантски слалом ще започне в 7.42 часа*.

Той ще спори за място на осминафиналите в директна битка с някой от останалите 31 състезатели. Финалът е насрочен за 12.35 часа, а по график четири минути по-рано трябва да бъде определена и шампионката в дисциплината при...

Св. апостоли Архип и Филимон

/КРОСС/ Св. ап. Архип бил епископ след Епафраст на гр. Колоса, в малоазийската област Фригия. В същия град живеел и св. Филимон, до когото апостол Павел изпратил известното си послание по повод бягството на неговия роб Онисим. След обръщането си към Христовата вяра Филимон живеел благочестиво. В неговия дом извършвали божествените служби. Апостол Павел го ръкоположил за епископ и му възложил да благовести словото Божие. Филимон усърдно изпълнявал тази поръчка. Жена му Апфия пък от своя страна служела на Бога като помагала на тружениците Христови в благовестието на словото Божие: приемала ги в дома си, хранела ги, полагала грижи за тях, когато били болни, и във всичко се проявявала като вярна сътрудница на съпруга си. Заедно с апостолите Архип и Филимон и тя се удостоила с мъченическа смърт. Във време на едно езическо тържество те се събрали с другите християни, за да извършат богослужение на истинския Бог. Езичниците узнали, че всички християни са събрани на молитва в дома на Филимон, нападнали внезапно, разгонили богомолците, а Филимона, Архипа и света Апфия били отведени на съд пред ефеския областен управител, който ги предал на изтезания и смърт. По свидетелство на блажения Амвросий, свети апостол Архип, един от седемдесетте, бил епископ след свети Епафрас, в град Колоси*, във Фригия; свети апостол Павел в своето послание до Филимон нарича свети Архип свой сътрудник

Откриха мъртво момиче пред блок в Благоевград

24-годишно момиче е открито снощи мъртво под терасите на блок в жк "Еленово" в Благоевград, предаде БГНЕС. Загиналата е с травми, характерни за падане от голяма височина. Краката й при първ...

Ген. Атанасов: Сега се прави кризисен ПР на прокуратурата с цел отклоняване на общественото внимание

Кризисен ПР на прокуратурата с цел отклоняване на общественото внимание. Така ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок определи пред БТВ акцията на службите срещу служителка на ДАТО в деловодството...

Комун-Ягите, Банд-Югите и Прокур-Орите изядоха Демокр-Атите


На 13-тия рожден ден на "Дневник" се опитахме да обобщим медиата и ценностите й в 13 ключови думи. Съкратихме до: свобода, позиция, принципи, кауза, качество, достоверен, почтен, космополитен, толерантен, аналитичен, общителен, черна овца, тънка червена линия.

Публикуваме текстове от архива, които си заслужава да бъдат препрочетени отново, като след избора им свързахме всеки от тях с някоя от думите.

Към думата свобода днес публикуваме един текст на Евгений Дайнов,...

Украйна на ръба на гражданска война - коментари в световните медии

Украйна бе на ръба на гражданската война през изминалата нощ, когато бяха убити 20 протестиращи, а други 335 бяха ранени при кървави сблъсъци в украинската столица, пише Daily Mirror.
Полицията за борба с безредиците щурмува лагера на антиправителствените протестиращи на централния площад Независимост, Украйна бе на ръба на гражданската война през изминалата нощ, когато бяха убити 20 протестиращи, а други 335 бяха ранени при кървави сблъсъци в украинската столица, пише Daily Mirror. Полицията за борба с безредиците щурмува лагера на антиправителствените протестиращи на централния площад Независимост,

Доживот за 4-има, вързали и задушили две вдовици, за да им вземат пенсиите

“За 2 дни 3 пъти ме слагаха на детектора. Питаха ме къде съм бил в деня на убийството и какво съм вършил. Отвърнах на апарата, че съм си бил у дома в село Мечка и нищо не съм правил. Седях си просто вкъщи.” Това разказва в съдебно заседание миналата пролет един от обвиняемите за двойното убийство в плевенското с. Стежерово. “За 2 дни 3 пъти ме слагаха на детектора. Питаха ме къде съм бил в деня на убийството и какво съм вършил. Отвърнах на апарата, че съм си бил у дома в село Мечка и нищо не съм правил. Седях си просто вкъщи.” Това разказва в съдебно заседание миналата пролет един от обвиняемите за двойното убийство в плевенското с. Стежерово.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване