Ченгето: Убих хубавата Мария, но не искам 25 г. затвор

Бившият полицай Михаил Менашки, който бе осъден на две инстанции на 25 г. затвор за убийството на хубавата Мария Златанова в Слънчев бряг на 3 септември 2012 г. ще се изправи пред Върховния касационен съд на 24 февруари. Той обжалва присъдата си, която получи след като в крайна сметка призна вината си.

Продават в нета копие на Панагюрското злато за 12 000 долара

/КРОСС/ Копие на Панагюрското златно съкровище действително може да се поръча в интернет за 11 999 хиляди долара, установи репортерска проверка на Дарик. Това е и поводът един от наследниците на тримата братя, открили тракийското злато, Павел Цветанков, да изпрати сигнал до Интерпол. 8-те ритона и фиалата се продават и поотделно на цени от 1300 до 5000 долара, а доставката е безплатна. Търговията с копия на ценни реплики се извършва без разрешение от Министерството на културата и при липса на договор с Регионалния исторически музей в Пловдив, заяви Цветанков пред Дарик и уточни, че и от двете институции са определили продажбата като незаконна. Това налага да започне проверка и от Инспектората на Министерство на културата. Павел Цветанков от години води във Върховния административен съд дела за собствеността и автентичността на Панагюрското златно съкровище. Сигналът, изпратен до Интерпол от Павел Цветанков, е за продажба на незаконно копие на съкровището, потвърди и директорът на Археологическия музей в Пловдив Костадин Кисьов. Кисьов коментира и твърденията на Цветанков, че има съмнителни разминавания в теглото и размера на тракийските златни съдове от съкровището. Това, според археолога, е невъзможно.  

Повишен е таванът за рефинансиране на кредити по Програмата за селските райони

Лихвата по кредити за селскостопански инвестиции и пчеларство пада до 5%

    


България остро осъжда насилиeто в Киев, призовава за диалог


България остро осъжда актовете на насилиe в Киев, довели до десетки човешки жертви и множество ранени. Новата сериозна ескалация на напрежението в Украйна отдалечава страната от постигане на приемливо политическо решение. Това се казва в изявление на министъра на външните работи Кристиан Вигенин по повод новата ескалация на напрежението в Украйна, съобщиха от външното министерство.

"Смятаме, че Президентът и политическите лидери в Украйна следва да подходят към ситуацията с цялата...

Путин не давал съвети на Янукович, Оланд иска индивидуални санкции за украински политици

Руският президент Владимир Путин не дава съвети на украинския си колега Виктор Янукович относно политическата криза в Киев. Това каза говорителят на Кремъл след телефонен разговор между двамата пре...

Кейти Пери е жена на годината

Кейти Пери беше коронована за жена на година на церемонията на наградите "Ел Стайл", която се състоя в Лондон снощи. Пери получи наградата за усилията си да разшири правата на жените по све...

МС: ВЕИ-та са свободни да напуснат регулирания пазар

Правителството отхвърля твърдението на президента, че таксата от 20% върху ВЕИ-та е противоконституционна. В становището си до КС кабинетът ясно напомня, че законодателят на задължава всички производители на електроенергия от възобновяеми източници да участват в регулирания пазар.

Видео: Филм и международни събития отбелязват 100-годишнината от рождението на Борис Христов


Документален филм и поредица от международни събития ще отбележат 100-годишнината от рождението на българския оперен певец със световна известност Борис Христов (1914 – 1993), съобщи Инициативният комитет на инициативата към Министерството на културата.

"Важното е честването на 100-годишнината от рождението на оперния певец Борис Христов да оставят краен продукт, защото нямаме много филми и книги, посветени на живота и творчеството му", заяви Момчил Георгиев, който допълни, че голяма...

Семките от гроздето помагат при химиотерапия

Тайната се крие в антиоксидантите в семките, в дъбилните вещества и полифенолите

С шествие и отличия СОУ „Васил Левски” чества патронния си празник

400 ученици от хасковското СОУ „Васил Левски” днес по обед се включиха в организираното от школото шествие по централните улици на града, посветено на патронния им празник. Шествието тръгна от училището по улица „Стара планина” в посока сградата на Бизнесцентъра. В зала „Недялка Симеонова” с тържество те почетоха паметта на патрона на училището.

Да бъдат достойни наследници на Васил Левски и да се стремят към недостижимото, пожела на учениците директорът Атанаска Петкова.

Над 40 ученици бяха отличени с награди за отличното си представяне в редица конкурси, част от Седмицата на Левски, която училището посвети на своя патрон. Прожектиран бе документален филм за живота и делото на Апостола на свободата.

В тържеството се включи и Вокална група „Слънце”. Ръководството на училището зарадва своите възпитаници с дискотека. Хасковски фирми осигуриха почерпка за всички.

Димитър Димитров

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Изложба и научна конференция за Сирак Скитник

/КРОСС/ Утре, 20 февруари, в СГХГ ще се проведе научна конференция, посветена на големия български интелектуалец и художник Панайот Тодоров, познат за публиката като Сирак Скитник. Събитието се организира съвместно с Института за изследване на изкуствата и ще бъде открито в 10:30 ч. Във връзка с подредената от декември 2013 г. ретроспективна изложба на твореца в залите на галерията, екипът на изложбата организира научен форум, в който участие ще вземат не само изявени изследователи, а и млади историци на изкуството.Форумът има за цел да освети някои неизследвани до сега ракурси от художественото творчеството на Сирак Скитник, както и неговите прояви в областта на театъра, критиката и обществения живот в страната през първите десетилетия на ХХ в.Водещи на заседанията са доц. Бисерка Пенкова, проф. Красимира Коева и Аделина Филева.Доклади ще изнесат доц. Ружа Маринска от Нов български университет, проф. Камелия Николова от Института за изследване на изкуствата, Бистра Рангелова и Бойка Дзипалска от Националния музей за българско изобразително изкуство, Светлана Панчева от НТ „Иван Вазов", Янко Маринов и Станислава Георгиева, който в своя съвместен доклад ще огледат малко познатото дело на Сирак Скитник като „музикотворец" в Българското национално радио. Сред имената на младите изследователи са Кристина Динева, Галина Декова и др

Проектът „Бургас-Александруполис” отново на дневен ред за Русия

Въпросът за реализирането на проекта за строителство на нефтопровода "Бургас – Александруполис" ще бъде разгледан на 7 и 8 април от Руско-българската междуправителстена комисия. Това заяви в интервю за ИТАР-ТАСС руският министър на енергетиката Александър Новак.

Вигенин осъди насилието в Украйна

"България остро осъжда актовете на насилиe в Киев, довели до десетки човешки жертви и множество ранени. Новата сериозна ескалация на напрежението в Украйна отдалечава страната от постигане на приемливо политическо решение.”

Ангел Найденов иска КСНС за етническия мир

Мисля, че има основание за свикване на КСНС за етническия мир в България, коментира министърът на отбраната Ангел Найденов след заседанието на кабинета.

Външно предупреди: Не пътувайте към Украйна!

Препоръки към българските граждани, пътуващи за Украйна и пребиваващи там, разпространи българското МВнР. От ведомството на Кристиян Вигенин най-накрая разпространиха и дългоочакваната позиция на страната ни за ситуацията в размирната държава.

79-годишен даде 13 бона на ало измамник в Благоевград

Парите ги предал на непознат в двора на болницата

    


Кабинетът брани "данък слънце" пред КС

МС настоява исканията на Плевнелиев да бъдат отхвърлени

    


Стойчо Стоев: Не сме на нивото, на което искам (видео)


Старши треньорът на "Лудогорец" Стойчо Стоев заяви, че отборът все още не е достигнал необходимото си ниво на игра в навечерието на двубоите от Лига Европа срещу "Лацио".

"Настроението е добро, надяваме се да направим два добри двубоя, да се представим добре. Определено не сме на нивото, което искам. Все още сме в един подготвителен етап, но хубавото е, че всички футболисти са здрави", заяви той преди заминаването за Рим.

"Добро е състоянието и на Александър Барт, просто...

Тази вечер ще има протест пред посолството на Украйна в София


"Майдан, ние сме с теб!" - под този надслов ще се съберат протестиращи пред украйнското посолство тази вечер. Срещата е в 18 часа и е организирана в социалната мрежа Фейсбук и към 12 часа в нея са заявили участие близо 200 души.

"В деня на смъртта на великия Апостол Васил Левски, призоваваме всички да подкрепят един друг братски народ, борещ се против своя кървав режим!", пишат организаторите на събитието.  

Отправят покана за участие и към украинската диаспора, и към...

МВнР призовава при възможност да не се пътува до Украйна

/КРОСС/ По информация на българското посолство в Украйна, от 00.00 ч. на 19 февруари движението към и от Киев е блокирано от сили на МВР и Вътрешни войски. Ситуацията в западната част на страната (Лвовска, Ивано-франковска и Тернополска област) е критична и има въоръжени сблъсъци между представители на антиправителствените сили и силите на реда. Във връзка с ескалацията на напрежението в Украйна, МВнР настоятелно съветва българските граждани по възможност да не предприемат пътуване до Украйна, а тези, които вече се намират на територията на страната: - да не посещават централните части на Киев; - да избягват големи струпвания на хора, митинги и шествия; - предварително да се осведомяват за обстановката в градовете на пребиваване. Всички останали препоръки на МВнР във връзка със ситуацията в Украйна остават в сила.  

Простреляха хлапета с въздушна пушка

11-годишно момче от ломския квартал Младеново е в болница с рана от въздушна пушка в гърба, съобщиха от полицията.
Детето е докарано в спешния център за медицинска помощ в Лом. При направената рентгенова снимка е установено, че е простреляно в горната част на гърба. Пострадалият е транспортиран в монтанската болница за оперативно лечение. 11-годишно момче от ломския квартал Младеново е в болница с рана от въздушна пушка в гърба, съобщиха от полицията. Детето е докарано в спешния център за медицинска помощ в Лом. При направената рентгенова снимка е установено, че е простреляно в горната част на гърба. Пострадалият е транспортиран в монтанската болница за оперативно лечение.

Русия остава световен петролен лидер

Москва. /КРОСС/ Русия може да заеме първо място в света по петролни резерви, ако в държавния баланс се потвърдят запасите на нетрадиционни видове въглеводороди, заяви министърът на природните ресурси и екология Сергей Донской, съобщи ИТАР-ТАСС.По думите на Донской, само резервите на Баженовска свита в Сибир, които по предварителна оценка възлизат на 30-40 милиарда тона, позволяват на Русия да стане водещ световен лидер. Като се вземат предвид и други източници на общите запаси от петрол в страната, запасите може да се окажат дори повече. Донской добави, че от 2015 година ще започне работа по изчисляване на запаси от неконвенционални въглеводороди. Годишните разходи за оценка на резервите може да достигнат няколко милиарда рубли; само през 2014 година за тези цели се планира да се отделят до 1,5 млрд. Рубли (около 30 милиона Евро). По данните на CIA Factbook, на 1 януари 2013 година Русия заемаше осмо място в света по петролни запаси, което се оценява на 80 милиарда барели, но след разсекретяването на неконвенционални въглеводороди, Русия веднага стигна трето място, при което, остава световен лидер по добив на нефт.О. Г.

Депутатите приеха декларацията на Миков

Народните представители приеха декларацията на председателя на парламента Михаил Миков във връзка с ескалация на напрежение на етническа, религиозна и политическа основа.

Украйна не може да продължава така!

Генералният секретар на ООН призова за възобновяване на диалога за преодоляване на кризата в Украйна. Властите в Киев изразиха готовност да продължат преговорите.

Монахиня на 84 в затвора за проникване в ядрена централа

"Моля ви, не бъдете снизходителен към мен. Да остана в затвора до края на живота си е най-голямата чест, която можете да ми окажете", заяви тя в съда

Украинка: Възможно е полицията да ни убива един след друг, когато се стъмни. Помогнете ни!

"Искам да знаете защо хиляди хора в цялата страна са по улиците. Има само една причина. Искаме да бъдем свободни от диктатура. Искаме да бъдем свободни от политиците, които работят само за себе си, които са готови да стрелят, да бият, да раняват хората само за да спасят парите си, само за да спасят къщите си. "Искам да знаете защо хиляди хора в цялата страна са по улиците. Има само една причина. Искаме да бъдем свободни от диктатура. Искаме да бъдем свободни от политиците, които работят само за себе си, които са готови да стрелят, да бият, да раняват хората само за да спасят парите си, само за да спасят къщите си.

Обама призова за по-високи стандарти на горивото за камиони

Икономическият растеж и намаляването на замърсяването могат да вървят ръка за ръка, твърди американският президент

    


2014 година дава възможности за дългосрочни инвестиции в злато и акции

/КРОСС/ Предпазливи инвестиции в злато, плавно поскъпване на щатския долар, стабилни цени на петрола и отново успешна година за акциите - около тези прогнози са обединени анализаторите на ЕЛАНА Трейдинг и водещата европейска инвестиционна банка Saxo Bank в поредния си годишен съвместен анализ за финансовите пазари през 2014 г. За българската икономика експертите на ЕЛАНА Трейдинг смятат, че през 2014 г. хората ще са по-склонни към покупки и инвестиции, защото потребителското доверие се е подобрило и вече има очакване за растеж. На Българска фондова борса вече влизат капитали, прехвърлени от банкови депозити, защото инвеститорите вярват, че на борсата може да се печели след ръста от 42% през 2013 г. За 2014 г. анализаторите на ЕЛАНА Трейдинг очакват запазване на силното представяне на българските акции с ръст на основния индекс SOFIX в диапазона 40%-50%. Анализаторите на ЕЛАНА Трейдинг: Българската икономика излиза от стагнацията през 2014 г. Признаците за излизане на нашата икономика от стагнацията вече са налице, посочва Цветослав Цачев, ръководител „Анализи" в ЕЛАНА Трейдинг. Износът ще продължи да нараства с добри темпове, благодарение на пазарите в Европа и на Балканите. Експертите от българския инвестиционен посредник допълват, че потреблението показва повишение към края на 2013 г., като това вече е тенденция, а не еднократен ефект преди празниците. Цветослав Цачев прогнозира, че през 2014 г. хората ще бъдат по-склонни към покупки и инвестиции

„Големите балети“ на Канада идват у нас

/КРОСС/ „Изненадващо е как тези танцьори се движат толкова леко и ефирно по сцената в красив синхрон", пишат чужди медии за трупата от Монреал „Големите балети". На 6 април над 100-те канадски артисти ще покажат за първи път пред българска публика, в зала 1 на НДК, уменията си да съчетават класически произведения с модерни танци. Два тира ще докарат костюмите, сценичното оборудване и декорите за мащабния спектакъл, разкриват от „Арт БГ". Организаторите подготвят изненада, като приканват всеки зрител да носи червени дрехи в унисон с националния флаг на изпълнителите. „В името на страстните танци и на канадското изкуство нека облечем провокативния цвят и да бъдем част от емоцията на сцената", обясняват те. София е първата спирка от новото европейско турне на най-популярния балет на Канада, което засега остава само на Балканите - с две дати в Сърбия и една в Гърция. От трупата изтъкват, че рядко се решават да направят кратки световни обиколки с двата си пътуващи спектакъла, за да поддържат интереса към себе си. У нас ще видим шоуто Minus one („Минус един"), за което списание Dance Europe пише, че ще се хареса „както на ценителите на класическия балет, така и на феновете на „Цирк дю Солей". Групата „Големите балети" е създадена през 1957 г

Пелегрини: Реферът подпря Барса

Той реши мача, не свиреше безпристрастно, изригна разочарованият чилиец

    


Обновяват енергийно 26 детски градини и училища в София

Общо 26 детски градини и училища в София ще бъдат енергийно обновени през лятото. Финансирането е осигурено от фонд "Козлодуй", съобщават от Столична...

Простреляха две деца заради кражби и счупени прозорци

 
Стопани на къщи простреляха две деца в област Монтана заради подозрения, че крадат и чупят прозорци. На момчетата е оказана медицинска помощ, животът им не е в опасност. Единият от стрелците все още се издирва, съобщиха от полицията.
Във вторник сутринта 59-годишният Тодор Г. от село Мърчево забелязал хлапака Иван Х.   Стопани на къщи простреляха две деца в област Монтана заради подозрения, че крадат и чупят прозорци. На момчетата е оказана медицинска помощ, животът им не е в опасност. Единият от стрелците все още се издирва, съобщиха от полицията. Във вторник сутринта 59-годишният Тодор Г. от село Мърчево забелязал хлапака Иван Х.

Бизнес инкубатор – Варна предлага помощ в реализирането на предприемачески идеи

Третата информационна кампания за набиране на кандидати за инкубиране в Бизнес инкубатор стартира във Варна, съобщиха организаторите за Moreto.net. Инициативата се реализира от Регионалната агенция за предприемачество и иновации – Варна.

Парламентът закри заседанието си заради погребението на Михалевски

Във връзка с тъжен ангажимент, по предложение на Парламентаранта група на Коалиция на България, предлагам да закрием днешното заседание. Това каза зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова от парламентарната трибуна. 
106 депутати подкрепиха предложението, против беше един и двама се въздържаха. Следващото заседание на парламента ... Във връзка с тъжен ангажимент, по предложение на Парламентаранта група на Коалиция на България, предлагам да закрием днешното заседание. Това каза зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова от парламентарната трибуна. 106 депутати подкрепиха предложението, против беше един и двама се въздържаха. Следващото заседание на парламента ...

Парламентът закри заседанието си заради погребението на Димчо Михалевски

Във връзка с тъжен ангажимент, по предложение на Парламентаранта група на Коалиция на България, предлагам да закрием днешното заседание. Това каза зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова от парламентарната трибуна. 
106 депутати подкрепиха предложението, против беше един и двама се въздържаха. Следващото заседание на парламента ... Във връзка с тъжен ангажимент, по предложение на Парламентаранта група на Коалиция на България, предлагам да закрием днешното заседание. Това каза зам.-председателят на Народното събрание Мая Манолова от парламентарната трибуна. 106 депутати подкрепиха предложението, против беше един и двама се въздържаха. Следващото заседание на парламента ...

Украинка: Помогнете ни! Възможно е полицията да ни убива един след друг, когато се стъмни (видео)

"Искам да знаете защо хиляди хора в цялата страна са по улиците. Има само една причина. Искаме да бъдем свободни от диктатура. Искаме да бъдем свободни от политиците, които работят само за себе си, които са готови да стрелят, да бият, да раняват хората само за да спасят парите си, само за да спасят къщите си.

Марселиньо: Имаме шанс да победим "Лацио" (видео)


Плеймейкърът на "Лудогорец" Марселиньо замина с голям оптимизъм за мача с "Лацио" от турнира Лига Европа. Според бразилеца българските шампиони имат шанс за победа.

"Гледахме 5-6 мача, гледахме срещите с "Ювентус", с "Катания" и мисля, че можем да спечелим. Ще влизаме здраво в единоборствата", заяви той.

"Във всичките пет мача, които гледахме, "Лацио" играе с трима в защитата и наситена халфова линия. За нас е голям подарък отсъствието на Ернанеш, който премина в "Интер"....

Ботев е идиот, Вазов - глупак

Кадър от филма „Ботев е идиот“

Помните ли “Маргарит и Маргарита”? Как избуява невинната любов сред сивите панелни “гори” на града?
Като го гледах някъде през далечната 1990-а, си мислех, че няма как безличната джунгла, наречена жилищен квартал, да роди нещо различно от болка и бунт.

Друга жестока джунгла - безличната и сива образователна система, крещи болката на днешните млади в късометражната лента “Ботев е идиот”.
Грозните чинове, прашасалите портрети и овехтелият начин на преподаване на нашата литература вият в риторичните въпроси, зададени от филма. Кой днес би си дал живота за България?!
Какво е да си успял в наши дни? Има ли поне един съвременник, който да ни зарази с примера си така, че да поискаме да приличаме на него?

Родното школо уби поколения, карайки ги папагалски да заучават клишета като “национална светиня”, “велик поет революционер”, “дал живота си, за да можем да се наречем българи”.
Повтаряни до припадък, тези фрази са изгубили смисъла си и са се превърнали в спам, който всеки буден мозък маркира и “изхвърля в кошчето”.
Забраната да имаш собствено мнение, различно от отпечатаното в учебниците, поражда взрив от крайни мнения от типа “Ботев е идиот”.
Защото всъщност не познаваме Ботев. Защото Ботев, Вазов и Елин Пелин, Йордан Йовков и Пейо Яворов, Дебелянов и Вапцаров не трябва да се преподават като “велики поети и писатели”, “загинали за идеите си”, “национални светини”, “икони” и подобни кухи изрази, а като необятни вселени.
Какво говоря? Не да се “преподават”, трябва да се преоткриват.
Като непознати светове, атом по атом, дума по дума да се преоткриват.

Литературата учителят трябва да представя като непресъхващ извор на естетическа наслада, на исторически и социален опит, на вдъхновение. Като прозорец, не, като микроскоп, през който се виждаме като на длан - кои сме, какви сме, какво ни движи?
Всички отговори са там - в Ботевия революционен гняв, във Вазовия възторг от хубостите и славата български, в Дебеляновата тъга, в Йовковата песен на колелетата…
Кой е Ботев, кога е роден и умрял, къде Вазов е написал “Под игото” и за какво е разстрелян Вапцаров, знае и Уикипедия.
Но духовната сила на разказа, романа и стиха всеки сам открива в тихото общуване със съвършеното слово. Което те грабва и те отвежда в несъществуващи, но напълно реални светове, откъде се връщаш помъдрял.
Кога ли училището ще разбере това?

И не, младите не мислят, че Ботев е идиот, а Вазов - наивник.
Само искат да ги оставим да мислят.

P.S.: Надписвачите на късометражката са изпуснали и часовете по български език, както се вижда още в началото на филма. Ех, тежко, брате, се живее…

Виж още текстове от Светла Иванова в блога й и сайта indigovo.info.

Великобритания представи нови правила за социалните облаги за мигранти от ЕС

Великобритания представи нови правила, предназначени да ограничат достъпа на мигранти от други страни на Европейския съюз до социалната й система, съобщи Ройтерс в сряда. Новите правила, които се предвижда да влязат в сила на 1 март, установяват минимален доход, за да се определи дали даден мигрант, работещ във Великобритания, би трябвало да има достъп до по-широкия кръг от облаги, когато някой е класифициран като работник, а не като търсещ работа. Съгласно новите правила всеки, който печели по 150 британски лири на седмица, което се равнява на 24 работни часа на седмица при минималното заплащана във Великобритания, ще бъде класифициран като работник. Всеки, който печели по-малко от това, ще бъде подлаган на допълнително проучване за определяне на статута му от гледна точка на икономическата му дейност.

Зелените централи вече плащат спорната такса върху приходите си


Вятърните и слънчевите електроцентралите вече плащат таксата от 20% върху приходите им, съобщава в днешния си брой вестник "Капитал Дейли".

Таксата влезе в сила от 1 януари тази година, но разпределителните компании, към чиито мрежи са свързани зелените централи, са прихванали дължимото за екоенергия през първия месец на годината. Парите трябва да бъдат внасяни в държавния бюджет и отчитани на тримесечие в Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

Това...

Вигенин излезе с изявление за новата ескалация на напрежението в Украйна

/КРОСС/ "България остро осъжда актовете на насилиe в Киев, довели до десетки човешки жертви и множество ранени. Новата сериозна ескалация на напрежението в Украйна отдалечава страната от постигане на приемливо политическо решение. Смятаме, че президентът и политическите лидери в Украйна следва да подходят към ситуацията с цялата необходима политическа отговорност и чрез диалог да намерят изход от тежката криза, в която се намира страната. Те не трябва да допуснат преминаване на точката, от която връщането към политическия процес би станало непостижимо", това се казва в официално изявление на министъра на външните работи Кристиан Вигенин по повод новата ескалация на напрежението в Украйна. Вигенин настоява всички участващи в конфликта страни да се ръководят в действията си от уважението към човешките права, гражданските свободи и волята на украинския народ, с оглед създаването на предпоставки за трайно решаване на реалните проблеми на украинското общество. "Напомняме позицията на министрите на външните работи на ЕС от 10 февруари т.г., че решението следва да се търси чрез създаване на ново правителство, конституционни реформи, които да възстановят баланса между отделните власти и подготовката на свободни и честни президентски избори. Приканваме украинските власти да се възползват от предложената вече помощ от страна ЕС, ОССЕ, Съвета на Европа и други международни организации", се допълва в изявлението

Русия иска от България възобновяване на проекта "Бургас - Александруполис"


Руско-българската междуправителствена комисия, която ще заседава на 7 и 8 април, ще обсъди въпроса за строителството на нефтопровода Бургас - Александруполис, съобщи пред ИТАР ТАСС руският министър на енергетиката Александър Новак. 
 
"Въпреки заявеното от българска страна намерение да напусне проекта, ние смятаме, че споразумението между правителствата на Русия, България и Гърция, сключено през 2007 г., е в сила", казва руският министър. Според него е прибързано да се говори за...

Четири начина, които може да върнат иновативния дух на смартфона


Бавно, но сигурно смартфонът се превръща с предмет от ежедневието, който не буди особено впечатление у хората. Дните, когато всички гледаха на новите модели като на малки чудеса, отминават.

Самите производители също донякъде са отговорни за тази ситуация. Те сякаш намалиха темпото на развитие на устройствата или имат творчески блокаж и не могат да измислят нещо ново и наистина интересно.

Това все пак не означава, че смартфоните са се развили до степен, в която няма какво...

В Смолян започна традиционното състезание „Лъвски скок”

В Смолян започна традиционното състезание „Лъвски скок”, посветено на 141 г. от гибелта на Апостола, съобщи Агенция Фокус. Проявата започна с химна на България и кратка програма о...

Според МС таксата за ВЕИ-тата не противоречи на Конституцията

Конфликтът около наложената 20-процентна такса на производителите на зелена енергия продължава да се разгаря. Днес Министерски съвет прие своя позиция по конституционно дело №1 от 2014 година, свързан...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване