Недоволство на гражданите на Велинград за строеж на джамия в центъра на курорта

Продължава откритото недоволство на гражданите на Велинград за строеж на джамия в центъра на курорта, съобщи Агенция Фокус. Тодор Енев, гл. архитект на община Велинград, каза, че това не е първият оп...

Българите - оптимисти за ЕС и песимисти за перспективите пред родината

Близо половината българи (47%) смятат, че нещата в Европейския съюз вървят в правилната посока. С този процент България е на първо място сред всички страни членки по дял от населението с положителна нагласа за развитието на ЕС. За сравнение, 55% от българите са на мнение, че нещата в България се развиват в грешната посока.

Сметната палата скочи срещу нов закон за дейността й

"Целта е одиторът да обслужва силните на деня"

    


В Москва ще издигнат паметник на княз Владимир

Москва. /КРОСС/ Състоя се първото заседание на оргкомитета на Руската Православна Църква във връзка с организирането на събития в чест на новото хилядолетие от кончината на Св. княз Владимир, които ще се проведат през 2015 година. В това число беше обсъдено и издигането на паметника на княз Владимир Кръстител на Русия, съобщи Седмица.RU. Най вероятно, паметникът ще бъде издигнат на мястото на демонтирания през 1991 година паметник на Дзержински - глава на репресивния апарат в първите години на съветската власт - Извънредна комисия (ЧК). Паметникът на светията ще бъде изработен по аналогията на паметника на княз Владимир в Киев. По всяка вероятност, с изработването му ще се заеме скулптурът Салават Щербаков, чието дело е паметникът на патриарх Гермоген в Москва. О.Г.

ЕС обсъжда възможност за санкции срещу Киев

Русия предупреди, че може и да не пусне втората част от заема

Намаляват таксите и бюрокрацията за хазарта

Административните услуги по Закона за хазарта ще могат да се изпълняват по електронен път

    


Борисов: Ескалацията в Украйна е абсолютно недопустима и застрашава човешките права

Ескалацията в Украйна е абсолютно недопустима и застрашава демократичните човешки права. Резултатът от насилието, което службите на реда осъществиха, е потресаващ - над 20 убити и стотици ранени. Политиците се избират от народа, за да му служат, а не да се обръщат срещу него. Управляващите трябва да се вслушат в гласа на хората, Ескалацията в Украйна е абсолютно недопустима и застрашава демократичните човешки права. Резултатът от насилието, което службите на реда осъществиха, е потресаващ - над 20 убити и стотици ранени. Политиците се избират от народа, за да му служат, а не да се обръщат срещу него. Управляващите трябва да се вслушат в гласа на хората,

Борисов: Ескалацията в Украйна застрашава демократичните човешки права

Ескалацията в Украйна е абсолютно недопустима и застрашава демократичните човешки права. Резултатът от насилието, което службите на реда осъществиха, е потресаващ - над 20 убити и стотици ранени. Политиците се избират от народа, за да му служат, а не да се обръщат срещу него. Управляващите трябва да се вслушат в гласа на хората, Ескалацията в Украйна е абсолютно недопустима и застрашава демократичните човешки права. Резултатът от насилието, което службите на реда осъществиха, е потресаващ - над 20 убити и стотици ранени. Политиците се избират от народа, за да му служат, а не да се обръщат срещу него. Управляващите трябва да се вслушат в гласа на хората,

Над 100 български студенти в чужбина потърсиха Агенцията по заетостта

/КРОСС/ Над 100 автобиографии само в рамките на две седмици бяха получени от български студенти, учещи в чужбина на специално създадения от Агенцията по заетостта (АЗ) електронен адрес rabotazamen@az.government.bg. CV-та изпращат и младежи, които вече са завършили образованието си зад граница, върнали са се в България и търсят АЗ за съдействие при намиране на подходящо работно място. Резултатите са вследствие на съвместната кампания на Българската агенция за инвестиции (БАИ) и АЗ в няколко европейски града (Мадрид, Париж, Лондон, Брюксел, Амстердам, Берлин и Виена) с висока концентрация на български студенти. Най-много са автобиографиите, изпратени от младежи във Великобритания, на второ място от Германия, следвани от Холандия, Франция, Испания и Австрия. Към момента най-голям е интересът от студенти, завършили в сферата на икономиката, финансите и IT сектора. АЗ започва срещи с най-големите работодатели в страната, за да разшири максимално кръга от компании, с които да поддържа тясно сътрудничество и които биха могли да отговорят на интереса на млади и амбициозни хора с престижно международно образование. За да не прекъсва комуникацията си със студентите извън България, АЗ изразява готовност да поддържа връзка с тях освен чрез електронната поща, и в социалните мрежи. За целта вече е създаден профил „Работа за мен" във Facebook, който е отворен за всякакви въпроси и предложения

Очакванията към Лудогорец са прекалено високи

Лудогорец постигна добри резултати, а апетитът идва с яденето, каза селекционерът Стойчо Стоев на заминаване за Рим.

Първанов за Михалевски: Трудно е да повярвам как просто изчезва един човек

 Бившият президент Георги Първанов поднесе цвета пред тленните останки на депутата Димчо Михалевски в Кърджали.„Трудно е да повярвам как просто изчезва един човек“, заяви той пред репортер  Бившият президент Георги Първанов поднесе цвета пред тленните останки на депутата Димчо Михалевски в Кърджали.„Трудно е да повярвам как просто изчезва един човек“, заяви той пред репортер "24 часа".„Урокът е да помним, че идва един момент, в който животът свършва. В такива моменти човек разбира безсмислието на много неща, каза още Георги Първанов.

Дойче веле: Източноевропейците работят в Германия срещу нищожно заплащане

Огромна имиграция от Източна Европа, провокирана от бедността? Актуалните проучвания показват, че напротив - източноевропейците често са добре образовани. Въпреки това повече от половината от тях имат работа, която е зле платена. Така започва репортаж на Дойче веле за източноевропейските имигранти в Германия. Украински лекар станал шофьор на такси в Берлин, домашна помощница от България с университетска диплома или румънски химик, който мие прозорци - това са познатите клишета за имигрантите, принудени да приемат работа в Германия, която е доста под квалификацията им. А тези клишета често отговарят на действителността, показва статистика на федералната служба за заетостта. Според споменатия документ процентът на източноевропейците, които приемат зле платена работа, е непропорционално висок. През декември 2012 година 53 на сто от тях са печелили по-малко от две трети от средната заплата. Сред германците - само 20 на сто приемат подобна работа, отбелязва германската медия, цитирана от БТА в сряда. Свръхквалифицирани и зле платени Нивото на подготовка на имигрантите непрекъснато нараства, според Нина Нойбекер, експерт в немския институт за икономика. "Констатирала съм, че имигрантите, пристигнали в Германия след 2004 година, имат много по-добра подготовка от тези, дошли по-рано", казва тя. Според данните на  института за икономика две трети от имигрантите имат професионална квалификация или висше образование. Ако се направи сравнение за това откъде идват, ще се види, че именно източноевропейците са най-образовани. Според проучване на института за икономика голяма част от румънците и българите, пристигнали в Германия от 2007 година насам, приемат работа доста под подготовката им. Процентът на свръхквалифицираните варира между 40 и 58 на сто. Дискриминация или по-сложен проблем? От перспективата на партията на Левите актуалният дебат за имиграцията от Румъния и България, мотивирана от бедността, изглежда напълно в друга светлина. Сабине Цимерман, депутат от Левите, говори за "липса на политики за заетостта в Германия". Отговорна според нея е общата тенденция за закриване на стари работни места и замяната им с нови, но зле платени и предлагани с предимство на имигрантите. "Става въпрос за системна дискриминация", подчертава Цимерман. "Огромен брой работодатели предлагат работа на имигранти само при тези условия", обобщава тя. Макар че според Нина Нойбекер, единствено с дискриминацията не може да се обясни голямата разлика между работата на германците и тази, предлагана на имигрантите. Вероятно "различията се дължат на цяла поредица от фактори, сред които непризнаването на дипломите, получени в чужбина, заема централно място". Поради тази причина огромен потенциал не се използва в пълната му степен, казва Нойбекер.

Новият Samsung - прахо- и водоустойчив

Телефонът ще е снабден със сензор за отпечатъци

Ще бъде поставен паметник на Георги Марков в София


Столичният общински съвет най-вероятно ще даде разрешение за поставянето паметник на писателя, журналиста и дисидента Георги Марков, убит мистериозно в Лондон преди 36 години. Избраното място е площад "Журналист" в центъра на града.

Предложението е на инициативния комитет "Памет за Георги Марков", а общинските съветници от ГЕРБ Малина Едрева и Орлин Иванов са внесли доклада, който ще бъде гласуван на редовното заседание на общинския съвет в четвъртък.

Подписка в подкрепа...

Изписаха от Пирогов пострадалия банков охранител

Охранителят на банката в „Хаджи Димитър", който пострада преди обед при обир, няма да бъде хоспитализиран, съобщиха от пресцентъра на "Пирогов".

Швеция е първият полуфиналист в мъжкия турнир по хокей на лед


Швеция е първият полуфиналист в мъжкия турнир по хокей на лед на зимните олимпийски игри в Сочи.

Световните шампиони не срещнаха никакви трудности срещу Словения и постигнаха убедителна победа с 5:0 (1:0, 0:0, 4:0).

В началото на срещата словенците, които за първи път в историята си достигнаха четвъртфинал на олимпийски игри, опитаха да окажат съпротива и да опазят  вратата си без гол максимално дълго.

Те се справяха добре със задачата, но 70 секунди преди края...

Украински състезателки отказаха да стартират в Сочи, Бубка призова за примирие


Украинските състезателки по ски бягане се отказаха от участие в отборния спринт на зимните олимпийски игри в Сочи.

Отборът на Украйна не излезе на старта на полуфиналите. Засега не са ясни мотивите за решението им. Очаква се те да се изяснят по-късно. Неофициално се смята, че Марина Лисогор и Катерина Сердюк са отказали да стартират, но ИТАР-ТАСС твърди, че една от състезателките е получила контузия.

По-рано общественото движение "Ние - европейци" призова всички украински...

Пореден ден със защитна пледоария по делото срещу групата на „Килърите”

„Този процес е един медиен цирк, организиран и поддържан от медиите, които обслужваха денонощно бившия вътрешен министър Цветан Цветанов” – това каза вчера в края на защитната си пледоария адвокат Галя Гълъбова, защитник на подсъдимия Янко Попов.

Кути мерки

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Кабинетът удължи концесията на "Асарел Медет" с 15 години


Правителството се съгласи да удължи концесията на "Асарел Медет" АД  за добив на подземни богатства от находище "Асарел" с още 15 години, съобщи правителствената пресслужба.

Първата концесия за добив на медни руди е предоставена на компанията през 1998 г., а удължаването е при същите условия.

"Асарел Медет" планира да инвестира за срока на концесията 85 млн. лв. Предвидените разходи за опазване на земните недра и околната среда и за рекултивация на засегнатите земи са над...

До седмица одобряват проекта за АЕЦ “Белене”

Българската агенция за ядрено регулиране е готова до дни да одобри проекта за изграждане на АЕЦ "Белене", съобщи пред ИТАР-ТАСС председателят на агенцията Лъчезар Костов. "Оценката на техническия проект за изграждане на два ядрени блока на площадката на АЕЦ "Белене" от гледна точка на нашата агенция е напълно завършена. Освен наши експерти в това се включиха и експерти от международни организации. Всички оценки са положителни. Готови ме да одобрим проекта", обяви Костов.

Шефът на Lafka: Нямаме политически връзки, това е бизнес проект

/КРОСС/Това е изцяло бизнес проект, изцяло икономически проект, който копира най-вече от успешни проекти в други държави от ЕС като например във Франция, Хърватия, Гърция, Унгария, Австрия и т.н. Ние в момента осъществяваме една бизнес идея и се опитваме да се възползваме от една ниша, която съществува на пазара. Такава верига до момента в България няма, но е ясно от опита на страните от биваша Югославия, че тук би бил успешен модел. Това казва в интервю за бТВ изпълнителният директор на "Табак Маркет" АД Борис Захариев в отгвор на търговците, според които веригата за продажба на цигари и вестници на Lafka е опасност както за свободата на словото, така и за пазарната икономика. Ние имаме доста подписани договори за частни имоти. Тоест, ние експандираме не само върху публични места, а и договаряме частни собственици, включително се явяваме на търгове в София - Метрополитен и Общински пазар и т.н., тоест имаме вече договорени определени локации, за които сме подготвили павилиони, обясни Захариев.  Във всеки един от градовете,в които оперираме наши обекти, сме участвали в една открита, прозрачна процедура, която в повечето случаи е търг или конкурс

Вижте кой посрещна Сани Жекова на летището

Българската олимпийска гордост Сани Жекова се завърна от Сочи, а на летището я посрещна партньорът й в Dancing Stars. В танцувалното риалити...

Украинка във видео послание: Ние сме цивилизовани, но правителството ни е варварско

/КРОСС/ „Аз съм украинецът, жителят на Киев. И сега съм на Майдана, в централната част на моя град. Искам да знаете защо хиляди хора из моята страна са по улиците". Така започва емоционалното видео обръщение на млада украинка, което за броени дни завладя социалните мрежи, призовавайки във Фейсбук и Туитър за международна помощ в подкрепа на протестите в Украйна. В него млада украинка казва още: "Искам да знаете защо хиляди хора в цялата страна са по улиците. Има само една причина. Искаме да бъдем свободни от диктатура. Искаме да бъдем свободни от политиците, които работят само за себе си, които са готови да стрелят, да бият, да раняват хората само за да спасят парите си, само за да спасят къщите си." „Искам хората, които са тук, който са горди и достойни граждани, да имат нормален живот. Ние сме цивилизовани, но правителството ни е варварско. Ние искаме съдилищата ни да не бъдат корумпирани, искаме свобода", казва още момичето. Нейният призив към света в прост - споделяйте и говорете, преди да е станало късно. „Знам, че може би още утре няма да имаме телефони, няма да имаме интернет връзка и ще останем сами тук. И може би полицаите ще ни убият един по един, когато настъпи тъмнина. Затова ви моля сега да ни помогнете. Ние носим тази свобода в нашите сърца и умове и сега ви моля да построим тази свобода и в нашата страна

Лидерът на младежкото СДС в Бургас номиниран за евродепутат

Номинацията на 24-годишния студент Дончо Златев бе подкрепена с пълно мнозинство от Националния съвет на СДС

Председателят на младежката организация на СДС – Бургас бе номиниран за евродепутат по време на Националния съвет на партията, който се състоя този вторник в София. Неговата кандидатура, както и на останалите трима,  бе подкрепена  с пълно мнозинство. За евродепутати са  номинирани  лидерът на сините Божидар Лукарски, Любов Панайотова и  Владимир Кисьов. Така СДС направи своите предложения за общата листа на Реформаторския блок, която ще включва  17 имена.

„Бургаската организация на СДС предложи Дончо Златев, защото той е  бъдещето и появата му в листата  е знак за инвестиция в младите”, каза зам.-председателят на партията Костадин Марков. Освен от Марков  студентът Дончо Златев  получи подкрепата и на Божидар Лукарски.

В момента  Златев следва  „Стратегически комуникации и медия мениджмънт” в БСУ и е познат в университета с множеството си отличия.

“Приемам номинацията за евродепутат отговорно. Представителите на Реформаторския блок сме наясно, че ни чака доста трудна задача, но с общи усилия ще се справим. Участвал съм в международни форуми, като  последният  беше на младежката организация на ЕНП, така че съм запознат с работата на колегите от Брюксел. Дори смея да кажа, че с организациите от съседните държави създадохме доста стабилни взаимоотношения”, каза Златев.

 

П.Бочаров: Идиотите изплуват на повърхността и се пукат

"Желая на това мое изстрадало отечество не само да се отърве от идиотите, които само го забиват в проблеми. Желая отечеството да получи това, което заслужава", каза Бочаров на рождения си ден

П.Бочаров: Идиотите изплуват на повърхността и се пукат

"Желая на това мое изстрадало отечество не само да се отърве от идиотите, които само го забиват в проблеми. Желая отечеството да получи това, което заслужава", каза Бочаров на рождения си ден

Ангел Найденов: Стоим върху буре с барут

Според министъра на отбраната президентът има основание да свика Консултативен съвет по национална сигурност за етническия мир в страната

Външното министерство съветва българите да не пътуват до Украйна


Във връзка с ескалацията на напрежението в Украйна българското Министерство на външните работи настоятелно съветва българските граждани по възможност да не предприемат пътуване до Украйна, а тези, които вече се намират на територията на страната:

- да не посещават централните части на Киев;

- да избягват големи струпвания на хора, митинги и шествия;

- предварително да се осведомяват за обстановката в градовете на пребиваване.

Всички останали препоръки...

9-годишна ученичка не ходи на училище заради проявена спрямо нея агресия

/КРОСС/ 9-годишно момиче не желае да ходи на училище заради проявена спрямо нея агресия от по-голям ученик. То учи в трети клас в 34-о ОУ в столицата. Прилежна ученичка, която от месец не желае да ходи на училище, е била активно преследвана в училището, веднъж и до вкъщи, от шестокласник. Момчето не й е посягало, но психическият тормоз я съсипал. Момчето го пази законът - то е осиновено, в семейство му има още три осиновени деца, майката е самотно живееща. С него работи психолог и ресурсен учител. Много бащи на първокласнички, обаче, също притеснявани от сексуалната агресивност на момчето, се заканват да се саморазправят. Само две майки на ученички от това училище през последните четири години са пратили писмени жалби до директорът на училището, до Районния инспекторат по образование (РИО), до 6-о РУП, до Агенцията за закрила на детето. Една от тях - Бояна Асенова, вече губи надежда, че нещата ще се разрешат. По нашия случай бяха подадени жалби в Шесто РУП. Има и други пострадали деца и според психолозите, с които аз разговарях, това може да се отрази на психиката на децата - жертви за цял живот, казва тя, цитирана от БНР.  Началникът на столичния инспекторат по образование Ваня Кастрева посочва какво се предприема при случай на агресия в училище: "Директорът вече е институцията, която би трябвало да предприеме стъпките за разрешаването на възникнал проблем. В правомощията на класния ръководител е да го предложи на Педагогическия съвет

Световните лидери разтреперани: Янукович има кръв по ръцете

Светът осъди новата ескалация на насилие в Украйна и призова управляващите и опозицията към диалог. Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун е изключително обезпокоен и отново прикани всички страни към сдържаност, съобщават международните медии.
Американският вицепрезидент Джо Байдън пък е позвънил на президента Янукович, Светът осъди новата ескалация на насилие в Украйна и призова управляващите и опозицията към диалог. Генералният секретар на ООН Бан Ки Мун е изключително обезпокоен и отново прикани всички страни към сдържаност, съобщават международните медии. Американският вицепрезидент Джо Байдън пък е позвънил на президента Янукович,

Русия приветства по-тесни връзки с ЕС

Москва. /КРОСС/ Москва е заинтересована от тесни връзки с ЕС до създаването на Зона за свободна търговия. Това заяви министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров след срещата с естонския си колега Урмас Пает, на която подписаха договор за границата между двете страни. Така Естония стана последната балтийска държава, която официално урежда границата си с Русия, предаде ИТАР - ТАСС. „Смятам, че настроят, който съдържа този материал (статията на върховен представител на ЕС на външните работи и политиката на сигурност Катрин Аштън във вестник "Комерсант")като цяло е позитивен и върви в същата посока, в каквато са и нашите стремежи, касаещи отношенията между Русия и ЕС. Ние сме стратегически партньори. Статията отразява стратегическия характер на нашите отношения", отбеляза Лавров. „Катрин Аштън се постара да отреагира на някои положения, отразени в моята статия, касаещи ситуацията в Украйна. Обърнах внимание на някои детайли, например, има такъв нюанс - в статията си тя пише, че приветства моето изявление за това, че процесът на евразийска интеграция е насочен към хармонизация с процеса на интеграция в ЕС. Не съм казвал това. Казах, че и Русия, и членовете на Митническия съюз и на Европейския съюз трябва да бъдат заинтересовани във взаимната хармонизация на интеграционните процеси. Има разлика. Ние сме за равноправен процес, а ЕС се придържа към "евросъюзоцентрична логика"

Има нужда от КСНС за етническия мир, според министъра на отбраната

Стоим върху буре с барут. Така министърът на отбраната Ангел Найденов описа ситуацията в страната, свързана с етническия мир. Според него темата заслужава да бъде обсъдена на Консултативния съвет по национална сигурност при президента.

"Разплата" за тийнейджъри

Излиза последната част от трилогията "Най-тъмните сили"

    


ГЕРБ и Атака: Може да напуснем парламента!

„Атака” и ГЕРБ, независимо едни от други, не изключиха възможността да напуснат парламента в знак на несъгласие с управляващото мнозинство.

Митничари откриха контрабандни цигари, алкохол и гориво в Смолян

Контрабандни цигари, алкохол и гориво откриха митнически и полицейски служители в Смолян, съобщиха от Агенция "Митници".

Проф. Пантев: Агитирайте на майчин език, но с преводач

/КРОСС/ проф. Андрей Пантев, историк - Почитаме ли наистина паметта на Левски, човекът, който се е борил за чиста и свята република, в която българинът, турчинът и евреинът да имат равни права, проф. Пантев?- Намирам, че доста пълноценно и даже показно ние изявяваме тази почит. Не може да се каже, че някой е забравил Левски дори и в най-мрачните периоди от нашата история след Освобождението. - Истинската почит обаче е в сърцата, нея има ли я? Каква е причината Левски да се превърне в икона на крайно десни и националистически формации, на партии като "Атака"?- Когато една личност стане емблематична за една нация, тя става и лесна плячка за всякакви фалшификации, манипулации и осмисляния. Много добре се знае, че и партизаните, и онези, които наричаме фашисти, са славили Левски. Това е неговото универсално значение. Той, разбира се, би се изсмял на тези крайности, защото е носител на равновесие - и национално, и политическо и дори революционно.Всеки може да си присвои Левски, стига да му приляга. В случаите, които споменахте обаче - не. Защото патриотизмът не се изразява с декларации, нито с партийна субсидия, нито с хонорар за издадени патриотични речи. - Две събития разтресоха страната миналата седмица. Едното бе изказването на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов за агитацията на майчин език, а другото - погромът на Джумая джамия в Пловдив

Кой е партньорът на Сани Жекова в "Денсинг старс"

Симеон Тимов е нов участник в звездния отбор на професионалните танцьори

Белгия: Националисти упътват имигрантите към границата

Акцията им имитират британска кампания срещу незаконните имигранти

Идеален обир. Почеркът на Пуйката ли е това?

Пълен професионализъм демонстрираха четиримата, извършили последния въоръжен грабеж в столицата в ПИБ в кв. "Хаджи Димитър" от сряда сутринта. Почеркът е същият като при нападението в МКБ Юнионбанк от 10 януари в София офис на бул. "Тотлебен", срещу "Пирогов", но там охраната успя да се противопостави и бандитите избягаха от банката с празни ръце. Действията на професионалистите отново поразително напомнят за небеизвестната банда на Славчо Магеров-Мегера и Валентин Кирилов -Пуйката, които още размотават прокуратурата в Кърджали заради обира на банков трезор. в същото време цялата им банда е на свобода.

София и Скопие разчитат Брюксел да подкрепи общите инфраструктурни проекти


Република България и Република Македония ще интензифицират усилията си за насърчаване на добросъседските отношения и сътрудничество, включително чрез проекти и инициативи, които биха могли да имат практическа стойност не само за двете страни, но и за целия регион. Това се посочва в съвместно писмо на министрите на външните работи на страните - Кристиан Вигенин и Никола Попоски, до комисаря по разширяването Щефан Фюле и комисаря по регионална политика Йоханес Хаан, съобщиха от външното...

Треньорът на Хаас очаква пробив от българската тенисистка Вивиан Златанова


Германският специалист Александер Васке, който е главен треньор на Томи Хаас, очаква силно представяне и сериозен пробив от младата българска тенисистка Вививан Златанова.

От началото на годината 16-годишната състезателка от Пазарджик се подготвя в тенис академията в Падерборн под ръководството на Патрик Евалд.

Златанова е прекарала и две седмици в академията "Васке-Шютлер" във Франкфурт, където треньорът на световният номер 12 е забелязал играта й. 

"Той...

"Ало" измамници завлякоха пет баби от Варна

Други пет не се хванали на въдицата на измамниците

    


Родоотстъпник изхвърли безценен архив за Апостола

Безценен архив, принадлежал на д-р Петър Караиванов, много близък родственик на Васил Левски, е изчезнал от дома му в София безследно.

Танц със сабя на принц Чарлз

Британският престолонаследник е на посещение в Саудитска Арабия

    


Лидерът на "Хизбула" заяви, че ще изтегли бойците си от Сирия, ако арабските сили направят същото


Лидерът на ливанската шиитска групировка "Хизбула" Хасан Насрала призова арабските политически сили да "спрат войната в Сирия" и обеща, че ако те се изтеглят от страната, бойците от неговата групировка ще последват примера им.

Призивът му идва като отговор на изказване на лидера на сунитската партия "Мустакбал" Саад Харири, който заяви в петък, че "Хизбула" трябва да прекрати намесата си в Сирия, за да се избегне "религиозен холокост".

Продължаващият вече три години...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване