Покойник получи сметка за ток от 600 лева

Мъж от плевенското село Староселци, който е починал преди 4 години, получи сметка от 600 лева за ток. Снимка на фактурата е изпратена от дъщерята на покойника Мариела Лазарова за рубриката „Моята новина“ по Нова тв.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
„Вече нищо не може да ме изуми, Мъж от плевенското село Староселци, който е починал преди 4 години, получи сметка от 600 лева за ток. Снимка на фактурата е изпратена от дъщерята на покойника Мариела Лазарова за рубриката „Моята новина“ по Нова тв. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „Вече нищо не може да ме изуми,

Войници се предадоха на демонстрантите в Киев (гледайте събитията на живо)

Десетки военнослужещи от украинските вътрешни войски, охраняващи киевската улица „Грушевски” се предадоха в плен на самоотбраната на площад „Независимост”, съобщи УНИАН.
Военнослужещите поискали в замяна гаранции за тяхната сигурност. Пленени са редови военнослужещи, сред тях няма офицери.
Насилието, което избухна в четвъртък в Киев, Десетки военнослужещи от украинските вътрешни войски, охраняващи киевската улица „Грушевски” се предадоха в плен на самоотбраната на площад „Независимост”, съобщи УНИАН. Военнослужещите поискали в замяна гаранции за тяхната сигурност. Пленени са редови военнослужещи, сред тях няма офицери. Насилието, което избухна в четвъртък в Киев,

Покойник получи сметка за ток от 600 лева

Мъж от плевенското село Староселци, който е починал преди 4 години, получи сметка от 600 лева за ток. Снимка на фактурата е изпратена от дъщерята на покойника Мариела Лазарова за рубриката „Моята новина“ по Нова тв.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
„Вече нищо не може да ме изуми, Мъж от плевенското село Староселци, който е починал преди 4 години, получи сметка от 600 лева за ток. Снимка на фактурата е изпратена от дъщерята на покойника Мариела Лазарова за рубриката „Моята новина“ по Нова тв. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „Вече нищо не може да ме изуми,

Над 500 заглавия наброява колекцията от уникална стара литература в библиотеката към МУ – Варна

Гордост за библиотеката на Медицински университет – Варна е колекцията от около 500 стари книги по медицина, фармакология и дентална медицина отпечатани в периода между 1830 – 1950 г. Това каза в интервю за Радио „Фокус” – Варна зам.

Дейвид Бауи, Бруно Марс, "Арктик мънкис" и "Рудиментъл" с награди БРИТ

Дейвид Бауи спечели награда БРИТ в категорията "най-добър британски изпълнител". Той обаче не можа да дойде, за да я получи лично на провелата се в сряда вечер в лондонската зала O2 Arena церемония. Отличието превръща 67-годишния Боуи в най-възрастния носител на награда в тази категория в историята на отличията "Брит", предадоха осведомителните агенции. Инди рок бандата "Арктик мънкис" спечели награди БРИТ в категорииите за най-добра британска група и албум на годината. Френският електронен дует "Дафт пънк" сепечели престижната музикална награда в категория "най-добра чуждестранна група". Най-добър международен изпълнител стана американският певец Бруно Марс, а група "Рудиментъл" бе удостоена с БРИТ за най-добър британски сингъл за песента им One Night ("Една нощ") от албума Home ("Дом"). Алтернативната рокгрупа "Бастил" спечели в категорията "най-добър британски нов изпълнител", докато певецът и композитор Сам Смит получи награда БРИТ в тазгодишното издание на "Избора на критиците" - приз, който се връчва на изгряващи звезди. За най-добра чуждестранна изпълнителка бе избрана новозеландката Лорд, която по време на церемонията изпя заедно с група "Дисклоужър" популярния хит Royal ("Кралски").

С конкурс за гозби, чавги и обичаи посрещат Сирни Заговезни в Бряст

И тази година в нощта на Сирни Заговезни – 2 март, небето над димитровградското село Бряст ще осветят хиляди чавги. В двора на местния църковен храм си дават среща поколения брястчани и техните гости. За празника по традиция жителите на селото се подготвят седмици по-рано. Всяка махала изработва стотици дървени стрели, които са известни в този край като чавги.

Тази година празникът ще бъде белязан от три конкурса. В програмата ще се включат фолклорни състави, всеки от които ще представи какъв е обичая за Сирни Заговезни в техния край. Ще има състезание за най-добре изработена чавга, а домакините ще подредят кулинарна изложба с вкусни ястия за празника, които също ще бъдат оценени от жури.

Тази година празникът ще премине под надслов „Ден на чавгата – Сирни Заговезни”. Конкурсната програма е с начален час 14:30 часа. Организатори на събитието са община Димитровград, кметството в село Бряст и църковното настоятелство, местното Народно читалище „Пробуда – 1927” и Регионален исторически музей – Хасково.

Димитър Димитров

Мним ходжа на съд за разваляне на магия

/КРОСС/ Мним ходжа завлякъл петричка пенсионерка с 1000 лв. с обещание да развали черна магия, която тегне на семейството й. Това стана ясно във Варненския районен съд на дело срещу Александър Чакъров, известен като Шериф ходжа. 58-годишният мъж печелел, като "помагал" на хора с "объркана карма". През август 2012 г. 75-годишната бивша фелдшерка Мария Груева прочела репортаж за него във вестник. Жената била вдовица и страдала, че отношенията й с децата Виолета и Александър куцат. Поискала от Шериф ходжа да й даде съвет. Открила координатите му и се свързала с него. Уговорили се да се срещнат.На 23 август тръгнала от Петрич за Варна ."Отидох в офиса му, там беше и негова сътрудничка. С мен говори тя. Той само четеше от Корана и си говореше с нея на турски. Жената ми обясни, че на семейството ми е направена черна магия и ходжата може да я развали за 2500 лв. Трябвало да се платят по 500 лв. за всеки член от фамилията. Отказах, защото пенсията ми е 180 лв. Тогава те смъкнаха таксата на 1000 лв.", разказа измамената. У себе си тя имала 200 лева, които дала. Не получила разписка. Останалите 800 лв. взела назаем и ги превела на ходжата на следващия ден. "Още връщам тези пари и живея с по 100 лв. месечно", ожали се пред съда Груева. Тя е граждански ищец и частен обвинител по делото срещу Шериф ходжа. Моли да не бъде снимана, защото се срамува от постъпката си

Футболните фенове от Пловдив се разграничиха от погрома на Джумая джамия

По време на днешното си заседание Висшият съдебен съвет (ВСС) прие декларация по повод на протестните действия, провели се пред Съдебната палата в Пловдив на 14 февруари 2014 г., съобщи Фокус.
В декларацията на ВСС се посочва: „На 14 февруари в гр. Пловдив пред сградата на Съдебната палата се проведе митинг на граждани, По време на днешното си заседание Висшият съдебен съвет (ВСС) прие декларация по повод на протестните действия, провели се пред Съдебната палата в Пловдив на 14 февруари 2014 г., съобщи Фокус. В декларацията на ВСС се посочва: „На 14 февруари в гр. Пловдив пред сградата на Съдебната палата се проведе митинг на граждани,

Войници от "Беркут" се предадоха в плен на Майдана

Десетки военнослужещи от украинските вътрешни войски "Беркут",охраняващи киевската улица „Грушевски” се предадоха в плен на самоотбраната на площад „Независимост”, предаде УНИАН.

Украйна върви към разделение на държавата, обяви Я. Стоилов

Трябва да бъдат изяснени всички факти и обстоятелства

Баш майсторът с Lamborghini в Лондон

Ремонтиран с тиксо Aventador с BG регистрационен номер се появи в нета

    


Флашмоб за толерантност пред Джумая джамия

Пловдив/КРОСС/Животът ни ще бъде по-добър, ако се разбираме и се обичаме. Тези думи скандираха младежи от различни етноси в Пловдив, между които роми и турци, под счупените стъкла на Джумая джамия днес. „Нека да бъдем по-толерантни един към друг, да се разбираме повече, да бъдем по-добри, да се усмихваме, да се разбираме и се обичаме", скандираха младите хора и подаряваха цветя на гражданите. Според участниците в днешния флашмоб пред Джумая джамия през пролетта, която идва, трябва да има повече разбирателство, да не се делим на етноси, а да разбираме различията. Според младежите България е прекрасна страна и животът в нея ще е по-добър, ако има разбирателство между хората. Включилите се в акцията „Животът е като огледало: ако се усмихнеш, ще получиш усмивка" са доброволци, които са се заели с нелеката цел да се стимулира диалог между етническите групи и религии, за да живеем спокойно заедно. Децата са от различни етноси, от различни училища, между тях има и студенти. Кампанията се проведе в шест областни града в страната едновременно - Пловдив, Благоевград, Шумен, Велико Търново, Благоевград и Враца.  

Porsche спря доставките на 911 GT3

Германският автомобилен производител Porsche обяви, че спира доставките на наскоро пуснатата спортна версия на 911 GT3. Ръководството на...

Обсъждат проекта за НК с гражданските организации и движения на 18 март

/КРОСС/ Проектът за нов Наказателен кодекс ще бъде обсъден с представители на гражданските организации и движения на 18 март 2014 г. (вторник). Това ще е първото от поредицата обществени обсъждания на проекта, организирани от Комисията по правни въпроси съвместно с Министерството на правосъдието. Желаещите да се включат в обсъждането на 18 март следва да подадат заявка за участие (в свободен текст) в срок до 10 март 2014 г. (вкл.) на e-mail: kpv1@parliament.bg. В заявката трябва да се посочи и темата, по която съответният участник би искал да вземе отношение в рамките на дискусията. За участие ще бъдат поканени представители на гражданските организации и движения, които са заявили желание за това на посочения имейл - адрес. При желание до Комисията по правни въпроси могат да се изпращат и писмени становища по проекта за нов Наказателен кодекс. На 31 януари 2014 г. в Народното събрание беше внесен проект за нов Наказателен кодекс, който е публикуван на интернет страницата на НС от 3 февруари 2014 г. - http://parliament.bg/bg/bills/ID/14759/. Значението на този нормативен акт предполага съдържащите се в него предложения да бъдат обсъдени във възможно най-широк формат и да се чуят повече мнения по концепцията на проекта, както и по отделните текстове в него

Младежи от различни етноси скандираха пред счупената Джумая джамия: Нека се разбираме повече

По време на днешното си заседание Висшият съдебен съвет (ВСС) прие декларация по повод на протестните действия, провели се пред Съдебната палата в Пловдив на 14 февруари 2014 г., съобщи Фокус.
В декларацията на ВСС се посочва: „На 14 февруари в гр. Пловдив пред сградата на Съдебната палата се проведе митинг на граждани, По време на днешното си заседание Висшият съдебен съвет (ВСС) прие декларация по повод на протестните действия, провели се пред Съдебната палата в Пловдив на 14 февруари 2014 г., съобщи Фокус. В декларацията на ВСС се посочва: „На 14 февруари в гр. Пловдив пред сградата на Съдебната палата се проведе митинг на граждани,

Facebook купува WhatsApp за 19 млрд. долара

Facebook, най-голямата онлайн социална мрежа в света, придобива WhatsApp. За целта компанията на Марк Зукърбърг ще плати 19 млрд. долара в брой и собствени акции. Покупката ще бъде заплатена чрез 4 млрд. долара в брой и акции на Facebook на стойност 12 млрд.

Откриването на мола до IKEA в София се отлага за есента

Налагат се промени в строителството заради нуждите на веригата Notos

    


Радуканов с непосилна цел - да върне феновете на Славия на стадиона

"Целта ни през пролетния полусезон е да постигаме победи и да върнем феновете на стадиона", каза треньорът на Славия Милен Радуканов. Наставникът на "белите" даде брифинг преди нач...

Заспиваме заради ключ в мозъка

Учени смятат, че са открили ключ в мозъка, който казва на организма кога да заспи. Изследователите смятат, че ключът управлява невроните в мозъка. Механизмът се нарича "хомеостат". Когато ч...

Президентът ще се произнесе по Изборния кодекс след като той бъде приет

След внимателен анализ на правния му съвет президентът Росен Плевнелиев ще се произнесе по Изборния кодекс ускорено в рамките на конституционно установените срокове. В това увери държавният глав...

По всяка вероятност в понеделник започва ремонтът на Джумая джамия в Пловдив

Най-вероятно в понеделник ще започне ремонтът на Джумая джамия в Пловдив след погрома по време на протеста на 14 февруари, съобщи Агенция Фокус. По думите на Ахмед Пехливан, председател на джамийскот...

В кой град се живее най-добре

Проучването на Мърсър обхваща условията за живот в градовете в десет категории, между които политическа и социална обстановка, икономически условия, образование, обществени услуги и транспорт

Евродепутат: Българското правителство посяга на независимостта на Сметната палата


Германската евродепутатка Ингеборг Гресле, член на комисията по бюджетен контрол в Европейския парламент, алармира за опитите за налагане на пълен политически контрол над българската Сметна палата от страна на сегашния кабинет, съобщи БТА, позовавайки се на българската пресслужба на Европейската народна партия (ЕНП) в европарламента. Предупреждението й бе поместено в прессъобщение на сайта на Групата на ЕНП.

Посланието на Гресле е озаглавено: "Българското правителство слага ръка на...

Министър Папазов ще валидира марка за годишнината на „Левски"

/КРОСС/ Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов ще пусне в употреба пощенска марка на тема „100 години ФК Левски (1914-2014)". Изданието се отпечатва в тираж 20 000 бр. Художник на проекта е Людмил Веселинов. Снимка: Булфото,всички права запазени

Гранични полицаи и митничари задържаха 12,5 кг хероин на ГКПП-Лесово

Спецакцията е проведена след получена информация от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен

Петролопроводът между САЩ и Канада може да не бъде реализиран

Причината за това са проблеми с околната среда и климата, разкри Барак Обама

    


Стоянов, Килърите: Ако ГЕРБ все още управляващи, щях да съм осъден и на втора инстанция

/КРОСС/ Последният ден от съдебното заседание по делото на „Килърите" бе отреден за реплики. От правото на реплика пръв се възползва адвокат Найденов, който защитава интересите на Петър Стоянов и на още няколко подсъдими, поради отсъствието на техните защитници. По повод на отричането от страна на прокуратурата и на частния обвинител, че процесът бил квалифициран като политически, адвокат Найденов припомни, че многократно бившият вътрешен министър и по множество медийни канали е свързвал това дело с дейността на новосформираното движение АБВ на президента Първанов. Защитата продължава да настоява, че показанията на редица ключови свидетели по това дело, които са от криминалния контингент, са били манипулирани и изтъргувани за някои облаги. Защитата се спря отново на въпросите, свързани с назначаването на служебни и резервни защитници по време на процеса в ШОС, както и на факта, че много свидетели, които са заставали пред ШОС са носили протоколите от разпитите си на досъдебното производство. Адвокат Галя Гълъбова също коментира в репликата си въпроса с назначаването на резервни защитници. Тя цитира решение №19 от 28.09.2010 година на КС на Република България., свързано с института на резервния защитник. Изводът на КС, че правото на подсъдимия е ограничено, но когато са налице данни, че резервния защитник упражнява различна линия на поведение от тази на подсъдимия, то той може да се откаже съзнателно и доброволно от него

Плевнелиев: Вето се налага с аргументи

Имахме един много конкретен, прагматичен широкообхватен дебат, каза след срещата си с представители на БСП президентът на Република България Росен Плевнелиев.Бяха обсъдени девет важни теми, зададени както от президента, така и от българските граждани. Президентът посочи някои от важните и приоритетни теми, които бяха обсъдени с представителите на Имахме един много конкретен, прагматичен широкообхватен дебат, каза след срещата си с представители на БСП президентът на Република България Росен Плевнелиев.Бяха обсъдени девет важни теми, зададени както от президента, така и от българските граждани. Президентът посочи някои от важните и приоритетни теми, които бяха обсъдени с представителите на

Иран и шестте световни сили с пътна карта за преговорите по ядрения въпрос

Иран и шестте световни сили направиха малка, но важна стъпка към уреждането на спора за иранската ядрена програма, като се споразумяха във Виена за пътна карта за преговорите между тях в идните месеци, предаде ДПА в четвъртък. След двудневни срещи във Виена заместник външният министър на Иран Абас Арагчи заяви, че двете страни са се споразумели за работна програма и добави, че следващият кръг ще се състои в австрийската столица в периода 17-20 март, съобщи иранска телевизия. Западен делегат заяви за ДПА, че изказването на Арагчи "не е невярно". Говорителка на Държавния департамент на САЩ каза по-рано, че страните не само са обсъдили график и дневен ред за бъдещите преговори, но и са започнали да разговарят за съдържанието на подробно споразумение. Планираната договореност ще надгради над постигнатото в Женева споразумение от ноември, според което някои санкции на Запада вече биват замразени, а обогатяването на уран е ограничено донякъде, отбелязва ДПА.

Ще издигат по-лесно независими кандидати за депутати

Независим кандидат за депутат ще може да се регистрира с подкрепата само на 1000 подписа, а не както до момента - с 5000.

БСК отчете: Бум на сивата икономика през последни 5 г.

За период от пет години сивата икономика е нараснала с 32%, докато БВП се е увеличил с 29%. За този период несъбраните данъчни вземания са повече от 12.4 млрд. лв., а укритите средства са за 12.2 млрд. лв.

Евродепутат: Управляващите слагат ръка на Сметната палата

Ингеборг Гресле смята, че с обсъждания закон за реорганизация на българската Сметна палата се цели тя да бъде направена политически зависима

Французи обраха медалите в ски кроса в Сочи


Франция спечели трите медала в мъжкия финал в ски кроса от олимпийските игри в Сочи. Златото заслужи Жан Фредерик Шапюи, който изпревари сънародниците си Арно Боволента и Жонатан Мидо.

Четвъртият участник във финала беше канадецът Брадли Леман. Още от старта французите го обградиха и затвориха. Постепенно Леман успя да се промъкне на третото място, но в средата на пистата падна.

От този момент единственият въпрос беше кой ще стане олимпийски шампион. Тримата французи...

Левоцентристите имат шансове за най-голяма фракция в следващия европарламент

Левоцентристките партии може да спечелят достатъчна част от местата в следващия Европейски парламент (ЕП), за да станат най-голямата парламентарна група и да излъчат следващия председател на Европейската комисия, показва цитирано от Ройтерс университетско проучване на общественото мнение. Според анализа на преподаватели в Лондонското училище за икономика и колежа "Тринити" в Дъблин левоцентристите ще увеличат с 14 процента присъствието си в 751-членния Европарламент като получат 221 депутатски места. Места в ЕП ще загубят както консерваторите от Европейската народна партия (ЕНП), така и либералите, сочи проучването. От данните става ясно, че традиционните партии все пак ще излъчат общо около 70 процента от евродепутатите, което означава, че може да не се материализират опасенията за фрагментиране на ЕП заради нарасналата обществена подкрепа за евроскептични и популистки партии. Ако крайнодесните от френския Национален фронт и холандската Партия на свободата участват заедно на евроизборите през май, те може да получат 38 места, което е два пъти повече от сегашното им присъствие в ЕП и да сформират парламентарна група. Британската Партия на независимостта на Обединеното кралство, която не участва в британския парламент, но има 13 евродепутати, има шансове да увеличи бройката до 18, прогнозира изследването.

Двама пострадаха, след като автобус наби спирачки във Варна

Двама души са пострадали, след като автобус от градския транспорт във Варна е набил рязко спирачки, съобщиха от полицията за Moreto.net. Инцидентът е станал през вчерашния ден около 15.30 часа на кръстовището на бул. „Владислав Варненчик“ и ул.

Марта Вачкова и Дарина Павлова обмислят общ проект

За дружбата между актрисата и тв водеща Мартина Вачкова и вдовицата на Илия Павлов – Дарина, отдавана се говори. Познават се още от студентските си...

„Жул Паскин, от Видин до Париж“ в Пловдив

/КРОСС/ На 26 февруари, сряда, в Градската художествена галерия в Пловдив на Главната улица ще бъде открита изложбата, озаглавена „Жул Паскин, от Видин до Париж". Емблематичен художник от Парижката школа, Жул Паскин е роден като Юлиус Мордекай Пинкас на 31 март 1885 г. във Видин. През 1892 г. семейството се установява в Букурещ. Паскин завършва гимназия във Виена. Между 1902 и 1905 г. посещава художествени академии във Виена, Будапеща, Мюнхен и Берлин. Работи за списание „Симплицисимус", издавано в Мюнхен. През 1905 г. се установява в Париж, където среща и бъдещата си съпруга Ермин Давид. През 1907 г. организира първата си самостоятелна изложба в галерията на Паул Касирер в Берлин. През 1914 г. заминава за Ню Йорк, живее там до 1920 г., пътува до Южните щати и Куба. Заминава отново за Париж и там се установява окончателно до края на живота си и където се самоубива в ателието си през 1930г, убеден, че е достигнал границите на своята творческа креативност.Последната изложба на Жул Паскин в България е била организирана през 1975г. в Националната галерия за чуждестранно изкуство в София. Изложбата „Жул Паскин, от Видин до Париж" включва 118 творби от частни колекции, някои от които никога не са били показвани пред широката публика. Творбите, които жителите и гостите на Пловдив могат да разгледат, са събрани от частни колекции и галерии в Париж, Люксембург, Осло, Лондон и Тел Авив

Белгия се отказва от анонимните доноси за измами със социалната система

Белгийските власти се отказват от разработването на система за приемане на анонимни сигнали за злоупотреби със социалната система, съобщават местните медии, цитирани от БТА в четвъртък. В средата на миналата година държавният секретар за борбата с данъчните измами и злоупотребите с обществени средства Джон Кромбе обяви създаването на сайт, в който всеки анонимно да може да съобщи за съмнения, че негов съсед, познат или колега мами социалната система. Последваха реакции от политическите и синдикалните среди, които са накарали властите да преразгледат подхода си. Според синдикатите и представителите на малките и средните предприятия предложената от правителството система на доноси отваря вратата пред саморазправи на основата на завист. Лигата за правата на човека заяви, че анонимните доноси биха върнали обществото към най-тъмните страници от историята, когато гражданите биват превръщани в полицаи и се възцарява всеобщото недоверие. Сайтът за доноси трябваше да заработи преди края на миналата година. Засега отказът от идеята за създаването на система за докладване на злоупотреби формално се отлага. Заради натиска властите възнамеряват да направят така, че подателите на сигнали да се идентифицират с личната си карта. За това обаче са необходими допълнителни средства за системата, а бюджетът е ограничен. Според изявления на администрацията на допълнителни бюджетни средства в тази посока не може да се разчита, а достатъчно средства във вече приетия бюджет не са предвидени. Провалената система бе насочена основно към имигрантите от Източна Европа, за които се твърди, че се превръщат в "социални туристи". Местните медии съобщиха, че Белгия е сред държавите, в които данъците, внесени от имигрантските домакинства, са повече от получените от тях социални придобивки.

Виена отново е най-добрият град за живеене в света

/КРОСС/Виена за пореден път е най-добрият град за живеене в света. Това показва току-що публикуваната класация "Quality of Living 2014". Класацията оценява качеството на живот в 223 големи града. Виена е водач за пети пореден път, следвана от Цюрих, Оукланд (Нова Зеландия), Мюнхен и Ванкувър. Първите пет града се класират с много малка разлика. Австрийската столица печели точки най-вече в областта на жилищните условия и обществения транспорт, но също и заради голямото разнообразие от ресторанти. На последно място традиционно е Багдад. Класацията, която се реализира от консултантската компания "Мърсър", обхваща условията за живот в градовете в десет категории, между които политическа и социална обстановка, икономически условия, образование, обществени услуги и транспорт.  

Манолев още гледа оферти, Литекс изчаква

"Станислав Манолев продължава да тренира с нас, но не е подписал договор. Ще изчакаме поне още една седмица, преди да обявим окончателното си решение", заявиха от Литекс.

Над 12 млрд. лв. глътнала сивата икономика за 5 години

Пълно нежелание на администрацията да си събира приходите, според Данев

Премахнаха 170 изсъхнали дървета от парк Аязмото

Санитарната сеч се е наложила заради заболяване по черния бор

    


Истина или лъжа: И Юксел Кадриев напускал Би Ти Ви

Юксел Кадриев напуска Би Ти Ви така, както направиха някои от неговите известни колеги, пише жълто издание, впоследствие преписано от няколко жълти сайта. Причината била малко по-различна - отношенията му с новия началник на новините Венелин Петков били твърде обтегнати.

Ето какво отговори самият Юксел Кадриев.

Лъжа е, каза тв водещият пред Юксел Кадриев напуска Би Ти Ви така, както направиха някои от неговите известни колеги, пише жълто издание, впоследствие преписано от няколко жълти сайта. Причината била малко по-различна - отношенията му с новия началник на новините Венелин Петков били твърде обтегнати. Ето какво отговори самият Юксел Кадриев. Лъжа е, каза тв водещият пред

ЕП иска мерки за дисциплиниране на проблемни държави членки

Европейският парламент се очаква да поиска на пленарно заседание следващата седмица увеличаване на правомощията на Европейския съюз при налагането на дисциплина на страните членки, в които демокрацията и спазването на човешките права са застрашени, съобщава изданието "Юръпиън войс", цитирано от БТА в четвъртък. Предложението се съдържа в доклад на белгийския евродепутат от групата на либералите Луи Мишел. Текстът ще бъде обсъден на 26 февруари и гласуван на следващия ден. Ако бъде гласуван, докладът няма да е обвързващ за Европейската комисия, но ще бъде силен политически сигнал, коментира "Юръпиън войс". В текста се посочва, че ЕС преминава през демократична и институционна криза, която е "откроила липсата на подходящи инструменти за справяне с кризата, както и липса на политическа воля и трудности при прилагането на механизмите за наблюдение, оценка и санкциониране, предвидени от съществуващите основни договори на ЕС". Докладът подчертава, че Копенхагенските критерии, според които се оценява готовността за присъединяване на нови държави членки към ЕС, продължават да действат и след присъединяването, което е вероятен намек за Унгария, Румъния и България, посочва "Юръпиън войс". Докладът на Луи Мишел предлага да се създаде механизъм за ранно предупреждение, който да идентифицира проблемите и в рамките на който да се изготвят препоръки към отделните страни. Възможно е да има нужда от промяна в договорите на ЕС, за да се гарантира ефективността на съществуващите механизми, се посочва в текста. Съпротива срещу приемането на доклада в пленарна зала вероятно ще окажат консерваторите, които смятат, че той е несправедлив към Унгария, където на власт е партията "Фидес" начело с премиера Виктор Орбан, която е част от Европейската народна партия.

Парламентът удължи работното си време

Парламентът отново си удължи работното време заради огромния нов Изборен кодекс, който спешно трябва да бъде приет. 

Предложението дойде от Петър Курумбашев от групата на „Коалиция за България Парламентът отново си удължи работното време заради огромния нов Изборен кодекс, който спешно трябва да бъде приет. Предложението дойде от Петър Курумбашев от групата на „Коалиция за България". Той поиска Народното събрание да работи днес до 19,00 ч., вместо до обичайното 14,00 ч. Въпреки че имаше и гласове против, предложението му бе

Парламентът удължи работното си време, заради новия Изборен кодекс

Парламентът отново си удължи работното време заради огромния нов Изборен кодекс, който спешно трябва да бъде приет. 

Предложението дойде от Петър Курумбашев от групата на „Коалиция за България". Той поиска Народното събрание да работи днес до 19,00 ч., вместо до обичайното 14,00 ч.


Въпреки че имаше и гласове против, предложението му бе Парламентът отново си удължи работното време заради огромния нов Изборен кодекс, който спешно трябва да бъде приет. Предложението дойде от Петър Курумбашев от групата на „Коалиция за България". Той поиска Народното събрание да работи днес до 19,00 ч., вместо до обичайното 14,00 ч. Въпреки че имаше и гласове против, предложението му бе

Онлайн културна платформа стартира в черноморски регион

Онлайн платформа за културен обмен ще стартира работа до няколко месеца. Това съобщи днес Областният управител Павел Маринов по време на пресконференция, която имаше за цел да представи новия проект на администрацията „ Платформа за културен обмен в Черноморския басейн“.

Платформата ще бъде достъпна на няколко езика и ще представя културата и изкуството на страните от черноморския регион. Всеки творец и любител на изкуството ще има възможност чрез регистрация да представи своето изкуство или да получи необходимата му информация. Идеята е по този начин да се подпомогне контакта между творците от различните държави, да се осъществи връзка между артисти и почитатели. Платформата ще съдържа културен браузър, база данни с контакти и линкове, календар със събития, отразяващ ангажиментите на регистрираните участници. Създателите й предвиждат максимално опростена навигация и възможност за търсене по много и различни критерии- по страна, регион, вид изкуство и др. Съдържанието на културната платформа ще включва освен текстови формати и аудио и видео формати, 3D-визуализация на архитектурни обекти, както и 3D обиколки в музеи, галерии, театри, библиотеки.

Пресконференцията мина под знака на изкуството и бе открита с изложба от фотоси на Галина Ушева разположени във фоайето на администрацията. Възпитаникът на Английска езикова гимназия Щилиян Михайлов откри събитието с изпълнение на обичана българска песен. Атмосферата в залата допълваше картина на незабравимия Ненко Токмакчиев рисувана през 1969 година. Присъстващите разгледаха и изложба на предмети направени от стари вестници подредена от Сдружение „Социален център Бургас“. Финал на пресконференцията постави пианистката Рада Чомакова заедно със своя ученичка.

По време на пресконференцията стана ясно, че през месец май ще бъде организиран работен семинар, по време на който присъстващите ще могат да видят как на практика ще се случва регистрацията в новата културна платформа.

Партньори на Областна администрация Бургас по проекта са организации от Грузия, Гърция, Молдова и Армения. Желанието на всички е за в бъдеще платформата да бъде разширена и да обхване и други държави. Проектът се изпълнява по съвместна оперативна програма за сътрудничество  „ Черноморски басейн 2007-2013“.

Бившата на Мел Гибсън обяви фалит

Само преди 4 години Оксана Григориева съдеше звездата за $15 млн. издръжка

    


Британският бизнес продължава да се радва на засилваща се активност

Прогнозите за поръчките през следващите три месеца са най-силните от миналия септември

    


Бърни Екълстоун бе оправдан по дело за 140 млн. долара


Промотърът на Формула 1 Бърни Екълстоун бе оправдан по дело за 140 млн. щатски долара.

Искът срещу него беше заведен от един от бившите акционери в световния шампионат Constantin Medien, които се чувстват ощетени в резултат на неговите действия при продажбата на спорта през 2006 г.

Медийната компания търсеше обезщетение от 171 млн. щатски долара за нанесени щети около сделката между германската банка BayernLB и настоящия собственик на Формула 1 CVC Capital Partners....

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване