Българи създадоха социална мрежа, споделят знания, опит и мъдрост

Български младежи създадоха социална мрежа за споделяне на знания и мъдрост.


23-годишният Виталий Филипов, който е един от създателите на проекта, разказва, че целта е била да създадат място, с което да се отличат от съществуващите вече социални мрежи, в които фокусът е върху злободневните теми, предаде Дарик. Български младежи създадоха социална мрежа за споделяне на знания и мъдрост. 23-годишният Виталий Филипов, който е един от създателите на проекта, разказва, че целта е била да създадат място, с което да се отличат от съществуващите вече социални мрежи, в които фокусът е върху злободневните теми, предаде Дарик.

България чака газ и инвестиции от Азербайджан

България ще може да разчита на по-големи доставки на природен газ от Каспийско море от договорените 1 млрд. куб.м. Възможно е страната ни да започне да получава 3 млрд. куб.м. газ годишно. Това стана ...

МВнР: Българските журналисти да бъдат предпазливи в Украйна

Във връзка с вътрешнополитическата ситуация в Украйна през последните дни, редица български медии вече изпратиха или планират да изпратят свои представители за отразяване на събитията в страната. ...

Кметът на Велико Търново откри дискусия за ролята на електроснабдяването за индустриализацията

Кметът на Велико Търново Даниел Панов откри дискусия за ролята на електроснабдяването за индустриализацията, съобщи Агенция Фокус. Велико Търново бе домакин на конференция, организирана от Североизто...

Николай Йорданов свири Левски - Славия

Дербито от 24-ия кръг на "А" група между Ботев (Пловдив) и Лудогорец беше поверено на съдията Николай Йорданов. Помощници ще му бъдат Веселин Мишев и Иво Колев. Сблъсъкът между двата отбора ...

Екшън комедията „Ченге за един ден“ излиза на голям екран от 28 февруари

Айс Кюб и Кевин Харт са начело на актьорския състав в скоростната екшън комедия „Ченге за един ден“, която идва на голям екран у нас на 28 февруари. Виж трейлъра към филма ТУК. К...

Дафовска готова да си тръгне заради провала в биатлона

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска е готова да се раздели с поста си след края на сезона. Олимпийската шампионка на 15 км от Нагано'98 не скри разочарованието си от сла...

Кърджали се готви за нашествие на футболните фенове

Директорът на Регионалния исторически музей в Кърджали Павел Петков внесе писмо в полицията с настояването на 25 февруари т.г. районът на уникалната сграда да бъде охраняван и да се гарантира сигурнос...

Подменят знамената в Асеновград за Националния празник

Започна подмяната на остарелите национални флагове при входовете и централната част на града. Старите знамена, макар и здрави, са силно захабени и избелели и затова градската управа е решила да ги за...

Канада се стреми към "меко приземяване" на жилищния пазар

От миналото лято цените на жилищата отново тръгнаха нагоре и са възможни нови мерки за ограничаването им

    


ЕК с нови насоки за държавната помощ за летищата и авиокомпаниите

Целта е баланс на публичните и частните инвестиции в европейските летища, отбелязват от комисията

    


Варненска група откраднала агрофирма за 25 млн. лв.

Установена е групата, която през януари открадна с фалшиви документи фирмата на един от най-големите арендатори на земя у нас – плевенският бизнесмен Павел Стоименов. Участниците в нея са шестима мъже от Варненско. Все още не са арестувани, защото се укриват.

Дядо свали гащите до горнооряховско школо

Горнооряховските полицаи задържаха 66-годишен ексхибиционист, който ходел със събути панталони край местно училище.

Без вода е и районът около Шишковата градинка

От ВиК-Варна съобщиха за Moreto.net, че поради възникнала авария, без вода ще останат и абонатите около площад Екзарх Йосив (Шишкова градинка). Водоподаването в района ще бъде възстановено до 17 часа, уточняват от водоснабдителното дружество.

26-годишен е с опасност за живота след катастрофа в Карнобат

26-годишен мъж от Карнобат e с опасност за живота след катастрофа.
Инцидентът е станал вчера около 20:20 часа на ул. “Гоце Делчев” в посока ул. “Екзарх Антим” до дом № 5. Поради неустановени до момента причини катастрофира лека кола “БМВ 316 С” с бургаска регистрация, управлявана от 26-годишния С.Ш. от Карнобат. 26-годишен мъж от Карнобат e с опасност за живота след катастрофа. Инцидентът е станал вчера около 20:20 часа на ул. “Гоце Делчев” в посока ул. “Екзарх Антим” до дом № 5. Поради неустановени до момента причини катастрофира лека кола “БМВ 316 С” с бургаска регистрация, управлявана от 26-годишния С.Ш. от Карнобат.

Петролопроводът Бургас – Александруполис е екологично опасен и икономически неизгоден

Петролопроводът Бургас – Александруполис е екологично опасен и икономически неизгоден за България, смятат специалисти в сферата на енергетиката и околната среда. Коментарът им идва ден, след като изненадващо руският енергиен министър Александър Новак обяви, че за Москва този проект не е приключен въпреки официалния отказ на страната ни да участва в него.

Русия разиграва българската карта и не е категорична за възобновяването на проекта Бургас – Александруполис, обяви в ефира на ТВ “Европа” енергийният експерт Атанас Тасев. Според него руската дипломация е многоходова и сега ясно демонстрира, че една от целите и ще е възобновяване на АЕЦ „Белене”, но и този проект няма да бъде размразен.

Неясни са индикациите, които отправя българското правителство към Русия по темата за проекта Бургас-Александруполис. Такова мнение изрази пък депутатът от ГЕРБ и бивш зам.-министър на околната среда Ивелина Василева. Тя се надява, че България ще продължи да отстоява позициите, които са заявени от българските граждани и парламента.

България официално се отказа от изграждането на петролопровода Бургас – Александруполис, след като екологичните оценки ясно показаха, че има огромен риск от разриви при прехвърлянето на горивото от танкерите. Това води до огромни рискове и за летния туризъм по Южното Черноморие, който е основно препитание за местното население.

Пиян хазяин преби наемателя си

Наемателят е получил фрактура на четири ребра и пневмоторакс

Геноцид! Избитите само за ден украинци са над 35

Над 20 протестиращи са загинали при поредната вълна от сблъсъци между демонстранти и полиция. Според ИТАР-ТАСС цифрата е дори по-голяма - повече от 35 души.

"Атака" се опита да провокира турска делегация в НС

В последните дни националистите стават все по-активни в антитурската реторика

Наркодилър изяде пликче с марихуана при полицейски обиск

Шумен/КРОСС/ 22-годишен наркопласьор изгълта марихуаната, която продава, за да не я открият полицаи. Те обаче намериха наркотици в тях и пак го задържаха. За глупавия дилър съобщиха днес от пресцентъра на МВР в Шумен. Вчера около 12,30 часа до училищата на ул. "Добруджа" униформените провели акция по задържането на Климент М., за когото имали информация, че продава дрога на ученици. След като се приближили към него, той глътнал найлоновото пликче с тревата за продан. В него не намерили други наркотици, но въпреки това го арестували. На дилъра можело и да му се размине, но полицаите отишли да претърсят дома му на ул. „Петър Делян". Там намерили няколко полиетиленови пликчета с около 20 грама марихуана. Предстои да му бъде повдигнато обвинение, като за момента Климент е със 72-часова мярка за неотклонение. Същият дилър вече имал една присъда за разпространение на наркотици. През декември 2012-та той бил хванат и осъден условно. Сегашното му провинение е в изпитателния срок на старата присъда и вероятно вече ще получи ефективно наказание. От полицията не уточниха дали изяденото количество марихуана се е отразило по някакъв начин на поведението на наркопласьора, пишат местни медии.  

Разделени корейски семейства се срещнаха след дългогодишно очакване

/КРОСС/ Стотици граждани на Северна и Южна Корея, разделени вследствие на корейската война, се срещнаха за пръв път от десетилетия. Срещите се провеждат в Северна Корея и ще продължат до 25 февруари, а жителите на Южна бяха закарани до нароченото място с автобуси. Към Северна Корея потеглиха 82 възрастни южнокорейци, придружени от 58 свои роднини. От страна на КНДР пък хората са около 180, предаде Би Би Си. Роднините и от двете страни прекарват само няколко часа заедно, преди да се върнат обратно в своите страни.Всеки път се избират около 100 души. В Южна Корея това става на лотариен принцип. В Севера обаче процесът не е особено прозрачен и има подозрения, че политиката се намесва при избора на участниците. Преди срещата южнокорейците получават инструкции по-добре да не говорят за политика. Пътниците са придружавани и от линейки, тъй като голяма част от тях са в преклонна възраст. Южнокорейците носели със себе си подаръци, дрехи, лекарства и храна за близките си в Северна Корея. Тези срещи са единственият законен път, по който разделените при войната семейства могат да се срещнат. Те са малък, но значителен знак за подобрение в отношенията между двете държави. Би Би Си отбелязва, че в понеделник започват съвместните военни учения между САЩ и Южна Корея, заради които от известно време насам КНДР заплашва да отмени срещите, ако ученията се проведат.  

Българка обира хърватски къщи

30-годишна българка е била задържана в Хърватия за кражби, пише онлайн изданието glas-slavonije.hr.Жената е задържана в Осиек, където се предполага, че от септември миналата година до февруари тази година е успяла да влезе в редица къщи, откъдето е взела пари и бижута.Кражбите се оценяват на десетки хиляди куни (7,1 куни = 1 евро). 30-годишна българка е била задържана в Хърватия за кражби, пише онлайн изданието glas-slavonije.hr.Жената е задържана в Осиек, където се предполага, че от септември миналата година до февруари тази година е успяла да влезе в редица къщи, откъдето е взела пари и бижута.Кражбите се оценяват на десетки хиляди куни (7,1 куни = 1 евро).

Росен Цветков в БНТ до края на март

Разследващият журналист най-вероятно отива в лагера на bTV

    


Сотир Цацаров, за скандала в ДАТО: Това е било библиотека с абонамент

Това е било библиотека с абонамент, каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, в отговор на въпрос какъв е коментара му за последния СРС скандал, предаде репортер на Агенция „Фокус”. В резултат на доста упорита работа, това е предотвратено и разкрито.

Милисавлевич остава в ЦСКА, като разчита на плащания от други клубове


Сръбският футболист Неманя Милисавлевич е преподписал договора си с ЦСКА, обяви мениджърът му Георги Градев пред "Дневник". Контрактът е удължен с три сезона и е валиден до лятото на 2017 г.

"Той се чувства добре в ЦСКА и искаше да остане. Прие по-ниска финансова оферта, но ще компенсира с парите, които очаква от "Рапид" (Букурещ) и "Васлуй", обясни Градев. По думите му Милисавлевич вече е осъдил клуба от румънската столица, а очаква до месец да спечели дело и срещу "Васлуй".

Мъж е с опасност за живота след катастрофа в Карнобат

26-годишен мъж от Карнобат e с опасност за живота след катастрофа.
Инцидентът е станал вчера около 20:20 часа на ул. “Гоце Делчев” в посока ул. “Екзарх Антим” до дом № 5. Поради неустановени до момента причини катастрофира лека кола “БМВ 316 С” с бургаска регистрация, управлявана от 26-годишния С.Ш. от Карнобат. 26-годишен мъж от Карнобат e с опасност за живота след катастрофа. Инцидентът е станал вчера около 20:20 часа на ул. “Гоце Делчев” в посока ул. “Екзарх Антим” до дом № 5. Поради неустановени до момента причини катастрофира лека кола “БМВ 316 С” с бургаска регистрация, управлявана от 26-годишния С.Ш. от Карнобат.

Поне 7 убити на пл. "Независимост" в Киев, САЩ налага санкции

Най-малко 7 души загинаха днес сутринта на площад „Независимост” в украинската столица Киев, след като специалните части „Беркут” атакуваха протестиращите, предаде Униан.  Телата на петима от загиналите бяха преместени до кафето срещу хотел „Казацкий” на площада, откъдето ще ги извозят катафалки. Има много ранени протестиращи. Най-малко 7 души загинаха днес сутринта на площад „Независимост” в украинската столица Киев, след като специалните части „Беркут” атакуваха протестиращите, предаде Униан. Телата на петима от загиналите бяха преместени до кафето срещу хотел „Казацкий” на площада, откъдето ще ги извозят катафалки. Има много ранени протестиращи.

Кандидатстването по програма Erasmus+ ще става по електронен път

Процедурите са максимално опростени, но контролът ще бъде повишен

    


Русия разгръща система от радари ново поколение

Москва. /КРОСС/ Министерството на отбраната на Русия разгръща допълнителни Радиолокационни станции ново поколение по периметъра на страната. Те се разработват от високи технологии на производство за сглобяеми елементи и са в състояние ефективно да решават задачи, в това число и заплахи във въздушно-космическа сфера, съобщи ИТАР-ТАСС.Една от приоритетните задачи на Министерството на отбраната на Русия до 2020 година е изграждането на въздушно-космическа система за отбрана, заяви ръководителят на военното ведомство на Русия Сергей Шойгу на заседание в четвъртък. Той подчерта, че по периметъра на националната територия на страната, Русия допълнително разгръща мрежа от специализирани радиолокационни станции от ново поколение.„Плътно радиолокационно поле в ключовите направления - това е залог за сигурна противовъздушна отбрана", заяви Шойгу.О. Г.    

Килиан Албрехт остана извън комисията на спортистите в МОК


Представляващият България бивш скиор Килиан Албрехт не успя да събере достатъчно гласове при изборите за нови членове на комисията на спортистите към Международния олимпийски комитет.

Новите членове са легендата в биатлона Оле Ейнар Бьорндален и канадската хокеистка Хейли Викенхайзер.

Роденият в Австрия Албрехт, който се състезава за България на олимпийските игри във Ванкувър през 2010 г., беше председател на комисията на спортистите към Международната ски федерация в...

Два-три милиона евро са дарени на БЧК за бежанците

Парите са от Чехия, Словакия, Швейцария, Холандия и САЩ

    


Автомобилният сезон стартира през уикенда с рали спринт "Самоков"


Новият сезон в българския автомобилен спорт ще стартира през уикенда с първата надпревара от новосъздадения шампионат по рали спринт - "Самоков".

Краткото състезание е получило 18 заявки, като най-интересните сред тях са тези на Игнат Исаев, Николай Златков и Румен Дунев.

Официалният старт ще бъде даден в събота вечер от 20.00 часа пред зала "Арена Самоков", а същинската надпревара ще е в неделя. "Самоков" обаче е с отворен статут и няма да носи точки за шампионата....

Момиченце на 3 г. с IQ над 160 стана член на Менса

Когато малката Алексис била на годинка, майката и таткото установили, че тя дума по дума и с невероятна точност разказва приказките за лека нощ, които е чула предната вечер

Българка тараши хърватски домове за пари и бижута

30-годишна българка е била задържана в Хърватия за кражби, пише онлайн изданието glas-slavonije.hr.Жената е задържана в Осиек, където се предполага, че от септември миналата година до февруари тази година е успяла да влезе в редица къщи, откъдето е взела пари и бижута.Кражбите се оценяват на десетки хиляди куни (7,1 куни = 1 евро). 30-годишна българка е била задържана в Хърватия за кражби, пише онлайн изданието glas-slavonije.hr.Жената е задържана в Осиек, където се предполага, че от септември миналата година до февруари тази година е успяла да влезе в редица къщи, откъдето е взела пари и бижута.Кражбите се оценяват на десетки хиляди куни (7,1 куни = 1 евро).

Ситуацията в Украйна притисна гривната, хората обръщат парите си във валута

Курсът на украинската валута - гривната, към долара днес отново спадна до петгодишен минимум, разменяйки се при курс 9.1 гривни за долар, предаде ИТАР-ТАСС, цитирайки статистика от украинския
междубанков валутен пазар. Пазарите очаквано реагираха негативно на изпълнения с насилие ден и нарушеното примирие часове след като беше обявено късно снощи.

В сряда курсът на украинската валута на междубанковия валутен пазар за няколко часа спадна до 9.1 гривни за долар, но впоследствие се...

Какво друго можеше да си купи Facebook срещу 19 млрд. долара


Facebook написа нова доста важна страница в историята си с придобиването на WhatsApp за приблизително 19 млрд. долара. Големите компании редовно боравят с подобни впечатляващи суми и е трудно да се придобие представа за реалния мащаб на подобни сделки.

Няколко онлайн издания и анализатори този път дават малко повече яснота с помощта на няколко любопитни сравнения. Специализираният технологичен блог TechCrunch например дава интересен списък какви други неща имат същата или сходна...

ДФ "Земеделие" понижи лихвата по кредити на 5%

От 6 на 5% намали държавен фонд "Земеделие" лихвите за новоотпуснати пряко от фонда кредити за пчеларство и за инвестиции в селското стопанство. ...

„Еврофутбол“ отново увеличава бюджета за „Спортни таланти“

/КРОСС/ За втори път тази година „Еврофутбол" увеличи бюджета на програма „Спортни таланти". Допълнителни 21 000 лева отпуска букмейкърската къща, след като проекти за над половин милион лева кандидатстваха за финансиране по време на общонационалния конкурс по програмата, който се проведе от 06.01 до 03.02.2014 г. Българският букмейкър ще разпредели общо над 86 хиляди лева между вече избраните спортисти след оценяване от Групата на съветниците. Огромната нужда от средства в родния спорт провокира компанията да повиши предварително обявената сума от 65 000 лева с 1/3, независимо от сложната икономическа обстановка и така да подпомогне повече млади спортни таланти. След като през миналата 2013 година „Еврофутбол" отдели 60 000 лева в подкрепа на развитието на българските спортни надежди, а през първата година на инициативата - 2012 г., даде близо 55 000 лева, общата сума по програма „Спортни таланти" за тези три години става 201 000 лева. Очаквайте имената на победителите в тазгодишното издание на програмата на 28.02.2014 г., когато ще бъдат обявени на специална церемония в Музея на спорта на Националния стадион „Васил Левски" в София. Всички одобрени за финансиране Спортни таланти ще бъдат уведомени по телефона

Варна: Стажант - учители да работят като педагози по време на следването си, предвижда МОН

Въвеждането на длъжността стажант – учител ще бъде едно от нововъведенията, които си поставя за цел да реализира Министерството на образованието чрез новата оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, която е част от програмния период 2014 – 2020.

Иван Ласкин със скоба на колата, пуснал грешен есемес за паркинг

Иван Ласкин се извини на служители от Центъра за градска мобилност в социалната мрежа. Дори ги посъветва да се Иван Ласкин се извини на служители от Центъра за градска мобилност в социалната мрежа. Дори ги посъветва да се "махат от тази страна". Причината е, че грубо им се накарал, задето сложили скоба на колата му, а се оказало, че в грешка е самият той. Паркирал на софийската ул. "Иван Шишман" и пуснал есемес. Когато се връщал към колата си, отдалече

Баку с интерес към газовата ни мрежа и хранилището в Чирен

Азербайджан има интерес към участие в разширяването на българската газопреносна мрежа и кам проекта за разширяване на газохранилището в Чирен, съобщи министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев в четвъртък. Той е част от делегацията на премиера Пламен Орешарски, който е на двудневно посещение в Баку. Там са и министрите на финансите Петър Чобанов, на земеделието Димитър Греков, на транспорта Данаил Папазов и на околната среда Искра Михайлова, както и представители на четири работодателски организации.   Намеренията на Баку в газовата сфера у нас ще се реализират чрез азерската държавна петролно-газова газова компания СОКАР (SOKAR) и български партньор, стана ясно от думите на Стойнев, който не уточни кой ще е участникът от наша страна. Собственик на преносната газова мрежа у нас, както и на газохранилището в "Чирен" е държавната "Булгартрансгаз". Планът за разширяването на възможностите за складиране на синьо гориво е отдавнашен като сегашните намерения на правителството са той да получи еврофинансиране от програмата "Свързана Европа".   От думите на министъра стана ясно, че по-скоро интересът на СОКАР е към строеж на газоразпределителната мрежа, за да може да се газифицират домакинствата и промишлеността. В момента у нас битовата газификация е едва 3 процента.   Стойнев обяви още, че България се надява през 2019 г. доставките на азерски газ да достигнат 3 млрд. куб. м.   През септември миналата година общественият газов доставчик "Булгаргаз" подписа с консорциума "Шах Дениз ІІ", който разработва едноименното газово находище в Каспийско море, договор за доставка на 1 млрд. куб. м суровина за България именно от 2019 г., когато се планира да започне експлоатацията на сондажите. Доставките у нас трябва да дойдат през изграждащия се през Турция и Италия до Гърция Трансадриатически газопровод ТАП и строящата се в момента междусистемна връзка на газовите мрежи на България и Гърция.   Интересът на Азербайджан към България е огромен, ние се явяваме техен стратегически партньор на Балканите, каза пред журналисти Стойнев.   В четвъртък Орешарски се е срещнал с президента на Азербайджан Илхам Алиев, който е заявил интереса на страната му повече български фирми да се включат в изграждането на азерски инфраструктурни обекти, каза Стойнев.   Тези въпроси ще бъдат обсъждани при предстоящото посещение на Илхам Алиев през юни в София каза Стойнев и добави, че тогава се очаква да има заседание и на съвместна икономическа комисия на двете страни.   По-късно през деня Орешарски ще се срещне и с азерския премиер Артур Расизаде и с председателя на парламента Октай Асадов.   В Баку ще бъдат подписани и двустранни споразумения, съобщиха от правителствената пресслужба. Финансовите министерства на България и на Азербайджан ще обменят идеи за социални инвестиционни проекти, за изграждането на ефективни системи за контрол и следене на приходите в двете страни, обясни министърът на финансите Петър Чобанов.   "Между двете страни функционира споразумение за сътрудничество по митническите въпроси, за избягване на двойното данъчно облагане. В момента се дискутира възможността да се подпише и споразумение за взаимно насърчаване на инвестициите”, допълва той.   Искра Михайлова пък ще представи българския опит за управление на отпадъците и да почерпи такъв от Азербайджан. Друга обща екотема е биоразнообразието и екоминистърът ще се запознае с управлението на четирите азерски национални паркове.

Откриването на мола до IKEA в София се отлага за есента

Налагат се промени в строителството заради нуждите на един от ключовите наематели в мола – гръцката верига Notos, както и заради развлекателния център

    


Жените слагат край на връзката по-бързо от мъжете

Mъжете прекарват една трета от времето, чудейки се как да сложат край на романса си, докато дамите много често са склонни на прибързани решения и на прекратяване на взаимоотношенията с мъжа до тях по бързата процедура

Жените слагат край на връзката по-бързо от мъжете

Mъжете прекарват една трета от времето, чудейки се как да сложат край на романса си, докато дамите много често са склонни на прибързани решения и на прекратяване на взаимоотношенията с мъжа до тях по бързата процедура

Очаква се да се обяви фирмата за изграждане на интелигентната транспортна система в Бургас

Всеки момент се очаква да се обяви коя фирма ще победи в конкурса за изграждане на интелигентната транспортна система в Бургас, съобщи Агенция Фокус. Комисията, която отвори ценовите оферти на кандид...

Сутрин сме най-щастливи

Хората са в добро настроение на закуска, но стават по-кисели с всеки изминал час. Вечер обаче настроението им се подобрява. През почивните дни се наблюдава почти същият модел. Учени от Корнелския ун...

В Габрово задържаха крадеца на джип, който бил оставен „на ключ“

53-годишен мъж от Габрово е бил задържан за броени минути, след като открадна джип вчера, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР. Снощи, около 17.45 часа в габровската полиция бил п...

Щетите от сивата икономика - над 12,4 млрд. лева за 5 години

БСК: Наблюдава се срутване на данъчните приходи

    

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване