Интернетът на Луната е по-бърз отколкото на Земята

НАСА и учени от Масачузетския технологичен институт оборудваха космически апарат на орбита около Луната със свръхскоростен интернет, който е много по-бърз, отколкото за повечето потребители на Земята,...

Двойно повече приходи от туризъм в Пиринско

Приходите от нощувки в средствата за подслон и местата за настаняване през декември 2013 г. в Пиринския край достигат до 6.83 млн. лв. Това е с 48% повече в сравнение със същия месец на 2012 година. Р...

Манолова: Плевнелиев няма да спечели от забавянето на новия Изборен кодекс

„Новият Изборен кодекс ще бъде приет и ще действа на предстоящите избори", заяви в пред Нова телевизия заместник-председателят на парламента Мая Манолова.Запитана дали очаква президентът Росен Плевнелиев да го забави, като наложи вето, Манолова заяви, че президентът няма да спечели от това.„Кодекс ще има въпреки свирепата съпротива, която се ок „Новият Изборен кодекс ще бъде приет и ще действа на предстоящите избори", заяви в пред Нова телевизия заместник-председателят на парламента Мая Манолова.Запитана дали очаква президентът Росен Плевнелиев да го забави, като наложи вето, Манолова заяви, че президентът няма да спечели от това.„Кодекс ще има въпреки свирепата съпротива, която се ок

EurActiv: Писмото на Цветан Василев показва подхода към свободата на медиите

Журналистите могат да интерпретират свободно докладите на Европейската комисия, както те пожелаят. Това заявява представител на Европейската комисия пред EurActiv по повод писмото на Корпоративна търговска банка (КТБ), обвиняващо български журналист, че с коментара си за корупционния доклад на ЕК накърнява името на КТБ и Цветан Василев, като го свързва с медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски, съобщава mediapool.bg.

От EurActiv посочват, че  писмото на КТБ до Еврокомисията предоставя поглед за подхода на българските олигарси към свободата на медиите. Еврокомисията държи на интерпретацията на мониторинговите доклади, дори се опитва да улесни работата на журналистите, като описва ясни ситуации и често дава повече подробности за конкретния човек, въпреки че не назовава името му.

Публикацията на EurActiv започва с това, че българският олигарх Цветан Василев, поиска съдействието на ръководството на ЕК, за да запуши устата на критичен журналист, публикувал материал в медиите по повод последния доклан на ЕК за корупцията в 28-те страни от общността. Писмото, за което съобщи в.“Сега“, е подписано от двама представители на КТБ и изпратено до председателя на ЕК Жозе Мануел Барозу, до еврокомисари и до Европарламента.

Обвиненията към журналиста от в. „Сега“ Светослав Терзиев са в „злонамерена лъжа“, тъй като в коментара си за доклада на ЕК е упоменал имената на спорния бизнесмен Делян Пеевски, на майка му Ирена Кръстева, собственик на „Нова българска медийна група“ и банкера Цветан Василев, който е наречен техен „кредитор“.

Докладът на ЕК посочва, че „медийната собственост е все по-концентрирана, което компрометира редакционната независимост“, а EurActiv обръща внимание на всеизвестния факт, че най-голямата концентрация на медийната собственост и разпространение се свързва с групата на Ирена Кръстева, която, според надеждни журналистически разследвания, е била кредитирана от Цветан Василев.

В писмото става ясно, че КТБ е недоволна, че в коментара на в. „Сега“ Василев е наречен „кредитор“ на Пеевски и майка му. „Лъжливото твърдение, приписано на Европейската комисия и цитирано от автора на статията във в. „Сега“, представлява съзнателна злоупотреба на докладите на Комисията заради частни интереси. Това е насочено не само за помрачаване на репутацията на КТБ, но също и за принизяване на авторитета на Комисията“, се казва още.

„Преди да предприемем стъпки за защитаваме своето добро име и репутацията на г-н Василев, ние бихме искали потвърждение, че цитатът не е част от доклада на ЕК“, пишат от КТБ до ЕК.

Писмото засяга корупционния доклад, който е от ресора на еврокомисаря Сесилия Малмстрьом. Говорителят й – Микеле Черконе, заяви очевидното – че в доклада не се назовават конкретни имена, а медиите са свободни да го интерпретират.

EurActiv посочва, че сред страните в ЕС България е в дъното на класацията на „Репортери без граници“ по медийна свобода за 2014 г., когато се срива до 100-то място в глобалното класиране, а миналата година е била 87-ма.

„Медийната свобода е важен принцип. Имената са очевидни за тези, които четат докладите и за журналистите, които ги интерпретират“, заяви обаче служител на ЕК, пожелал анонимност. Той по никакъв начин не даде сигнал, че вижда нещо нередно в това, че българският журналист е назовал Пеевски, Кръстева и Василев, коментира брюкселското издание.

Василев не би трябвало да се чувства обиден от твърденията, че е медиен олигарх, тъй като споменава това в интервю, дадено наскоро пред Дойче веле. Там той признава за „миноритарно“ участие в медии, а години по-рано пък, в друго свое интервю за списанието Leader’s magazine, Василев обяснява, че „притежава“ медии, отбелязват от EurActiv.

КТБ държи съществен дял от средствата на държавните компании в България, което й позволява да води дръзка кредитна политика, а сред бенефициентите е медийната група на Ирена Кръстева и Делян Пеевски, както става ясно от журналистически разследвания.

Авторът на коментара Светослав Терзиев от своя страна коментира пред EurActiv, че основната цел на КТБ е подбужда страх и автоцензура сред журналистите извън медийната империя на Кръстева и Пеевски.

КТБ сезира първо Комисията за етика в печата към Съюза на издателите. Тя се произнесе на 14 февруари, че авторът и вестникът не са нарушили етичните правила. Междувременно в.“Сега“ публикува и правото на отговор на банката.

В понеделник Светослав Терзиев подробно обяснява защо материалът му не пристъпва правилата на журналистическата етика в статията си „Що е журналистическа етика? Питайте КТБ“. „Ако банкерът Цветан Василев смята за неудобно името му да се свързва с Делян Пеевски и Ирена Кръстева, нека публично да обясни защо“, призова авторът.

The post EurActiv: Писмото на Цветан Василев показва подхода към свободата на медиите appeared first on Noresharski.com.

Сидеров знае как: стане ли премиер, най-ниска пенсия 500 лв.

"ДПС преяжда с власт, някои министри могат да бъдат сменени"

    


С тебе ли сме двама (спомен за Пламен Горанов)


Приятели разказват за енергията, силата и преживяванията си с Пламен Горанов. Текстът беше публикуван преди една година, в деня на неговото поклонение във Варна (06 март 2013 г.), а днес (20 февруари) се навършва точно една година от пламването му пред входа на община "Варна".

Настроение.

Пламен Горанов обича да прави всичко с настроение. В последните си два коментара във фотофорум, където редовно пуска сюжетните си фотографии и има своите верни фенове, той (pacolon) пише:...

Спирка на столичния градски транспорт се оказа в частен имот

Спирка на столичния градски транспорт може да осъмне преградена с бариери, съобщи БТВ. Причината – тя се оказва в частен имот на Георги Пантелеев.
„Това е някъде около 1200 кв. метра, собственост на прадядо ми, никога не е отчуждаван този имот, никога не сме обезщетявани от Столична община (СО), от държавата и от когото и да било”, казва мъжът. Спирка на столичния градски транспорт може да осъмне преградена с бариери, съобщи БТВ. Причината – тя се оказва в частен имот на Георги Пантелеев. „Това е някъде около 1200 кв. метра, собственост на прадядо ми, никога не е отчуждаван този имот, никога не сме обезщетявани от Столична община (СО), от държавата и от когото и да било”, казва мъжът.

Тролове

Помощ! Синът ми (гимназист) настоя да му обясня какво е “комунизъм” в едно изречение, понеже в училище по история най-сетне стигнали до ХХ век.
Студентите ми поискаха да им обобщя какво точно става в Украйна (нямах си работа да им пусна малко от предаването на живо на телевизия “Дождь”, което вървеше през YouTube). Приятел от България ми потърси Помощ! Синът ми (гимназист) настоя да му обясня какво е “комунизъм” в едно изречение, понеже в училище по история най-сетне стигнали до ХХ век. Студентите ми поискаха да им обобщя какво точно става в Украйна (нямах си работа да им пусна малко от предаването на живо на телевизия “Дождь”, което вървеше през YouTube). Приятел от България ми потърси

Сидеров: Ще покажа как пенсията да стане 500 лева, ако стана министър-председател

Премиерът да се освободи от политическите назначения, съветва националистът

Нови разкрития - трето лице участвало в атентата в Сарафово

Заради това се бави внасянето на обвинителния акт в съда, обясни главният прокурор Сотир Цацаров

    


Краен срок на ултиматума на Сидеров – лятото

Лидерът на "Атака" отрече да има интерес да клати правителството преди евроизборите

Олена Коцева: Платени „мутри” бият мирни граждани в Киев

/КРОСС/„Хората в Киев не се чувстват спокойни дори и в къщите си, защото има нападения в страничните квартали от така наречените „Титушки". Това са бивши и настоящи спортисти, които срещу пари изпълняват агресивни действия. Това са еквивалент на българските „мутри". Използват ги управляващите, защото се нападат протестиращи и случайно преминаващи хора", каза в студиото на НТВ председателят на Сдружението на украинските организации в България Олена Коцева. „Има много изчезнали хора, жертвите се увеличават, обстрелват се дори хора от „Червения кръст", добави тя. „В цялата страна управляващите предприемат мерки за потушаването на всякакви протести. Според тях, цялото население на Украйна се превърна в екстремисти и терористи. Временното примирие е много относително, защото през нощта също е имало сблъсъци", категорична е председателката на Сдружението на украинските организации в България. „В Киев са спрели метрото, в момента хората не могат да се придвижват през града. Доста от пътищата към центъра също са пресечени от полицията. Влаковете от западните части на Украйна към столицата са били преустановени", завърши Коцева, като призова управляващите и у нас да заемат официална позиция не само за подкрепа и осъждане, а да предприемат конкретни действия.

Ще пазят в банков сейф реликви от Мартин Лутър Кинг

Съдът в американския град Атланта, щата джоарджия, постанови медалът за Нобеловата награда за мир и личната библия на легендарния борец за граждански права на чернокожите Мартин Лутър Кинг да се съхраняват в сейф, а ключът да бъде пазен от съдията.

Гуардиола: Най-добрият вратар в света ни спаси в началото

"Дузпата и червеният картон бяха заслужени, Кроос игра фантастично"

    


Напрежението расте и във Венецуела

Вследствие на уличните сблъсъци само за ден в страната са починали две жени, а десетки хора са били ранени. Вчера беше арестуван лидерът на опозицията Леополдо Лопес, който ще бъде изправен пред съда.

Партията на Бареков доказа, че не е на тв студиата, а на хората

Съюзът на Бареков и ВМРО печели с политика на реалните действия. Това обяви социологът Кънчо Стойчев

Фирмите без дейност през 2013 г. подават в НАП нулева декларация

Фирмите, задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане, които през 2013 г. не са извършвали дейност, подават специален образец декларация 1010а, наречена още „нулева“, напомнят от офиса на НАП в Хасково.

С нея, дружествата декларират, че през предходната година не са отчели приходи или разходи, съгласно счетоводното законодателство. Образецът е публикуван и може да бъде разпечатан от интернет страницата на Агенцията на адрес www.nap.bg в раздела „Документи за юридически лица“.

1 260 фирми от област Хасково вече декларираха резултатите от дейността си от миналата година пред приходната администрация. 67 % от тях го направиха по интернет с електронен подпис, което им дава възможност да намалят корпоративния си данък, ако дължат такъв и го внесат в срок, с 1%, но не повече от 1 000 лв.

Крайният срок за подаване на формулярите и за плащане на дължим данък „печалба“ е 31 март.

Освен по електронен път, декларации се подават на място в офиса на НАП, на гише в 19 пощенски станции в областта или като писмо с обратна разписка до адрес п.к. 6300, Хасково, пл. “Свобода“ №2.

Хасково Новини

 

Най-гостоприемните хотели в света са в Соренто


Италианският град Соренто е начело на тазгодишната класация на дестинациите с най-високо оценените от потребителите хотели, изготвена от  сайта за сравнение на хотелските цени trivago.bg.

На второ място се нарежда миналогодишният фаворит Дрезден, а на трето – полският Гданск.

Класацията се основава над 82 млн. потребителски оценки от 1 до 100, дадени онлайн. Включени са само градове с над 130 хотела и най-малко 60 потребителски мнения.  

Полша е най-пълно...

Волкан Бозкър е на официално посещение в България

/КРОСС/ Председателят на Комисията по външни работи при Великото национално събрание на Република Турция Волкан Бозкър е на официално посещение в България на 20 и 21 февруари 2014 г. На 20 февруари в Народното събрание Волкан Бозкър ще се срещне с председателя на Комисията по външна политика Янаки Стоилов и с членове на комисията, а по-късно и с ръководството и членове на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове. Делегацията ще бъде приета от председателя на Народното събрание Михаил Миков. На 21 февруари 2014 г. председателят на Комисията по външни работи при Великото национално събрание на Република Турция ще се срещне с председателя на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Атанас Мерджанов и с членове на комисията. Гостът ще разговаря и с министъра на външните работи Кристиан Вигенин.  

Манолова: Изборният кодекс ще бъде приет за евровота

„Новият Изборен кодекс ще бъде приет и ще действа на предстоящите избори „Новият Изборен кодекс ще бъде приет и ще действа на предстоящите избори", заяви в пред Нова телевизия заместник-председателят на парламента Мая Манолова.Запитана дали очаква президентът Росен Плевнелиев да го забави, като наложи вето, Манолова заяви, че президентът няма да спечели от това.„Кодекс ще има въпреки свирепата съпротива, която се ок

Волен Сидеров: След евровота - ремонт на правителството

- Г-н Сидеров, има ли сближаване на позициите между ГЕРБ и "Атака"? Защо подкрепихте декларацията на ГЕРБ за национално единение? 
- Тъй като декларацията на БСП е толкова обща, че би могла да бъде приета по всяко време на годината, с повод и без повод, ние подкрепихме тази на ГЕРБ, защото съдържаше осъдително отношение на парламента - Г-н Сидеров, има ли сближаване на позициите между ГЕРБ и "Атака"? Защо подкрепихте декларацията на ГЕРБ за национално единение? - Тъй като декларацията на БСП е толкова обща, че би могла да бъде приета по всяко време на годината, с повод и без повод, ние подкрепихме тази на ГЕРБ, защото съдържаше осъдително отношение на парламента

Папа Франциск срещу вятъра

Ветровитият ден на площад св. Петър беляза традиционната аудиенция

    


Станишев няма да присъства на косултациите с президента

/КРОСС/ Президентът Росен Плевнелиев ще разговаря с ръководството на БСП в рамките на месеца на политическите консултации с парламентарно представените партии. Заради ангажименти в Брюксел в срещата обаче няма да участва лидерът на левицата Сергей Станишев. През февруари той обсъжда с ръководствата на четирите парламентарни партии приоритетите им за тази година. Държавният глава вече даде заявка, че ще продължи да търси допирни точки между различните приоритети на политическите сили. По време на политическите консултации президентът призова партиите тази година да помислят за подобряване на Закона за референдумите. Плевнелиев смята, че политическите лидери трябва да направят цивилизовани европейски избори, а не партизански. Затова аз ще апелирам и в моето обръщение към Народното събрание, което се планира до средата на май, каза той.  След "Атака" и ДПС Плевнелиев ще обсъжда и с ръководството на БСП теми като доходи, заетост, икономически растеж, работещи институции, борба с монополите, подобряване на бизнес средата, енергетиката, както и реформите в ключови сектори. Следващата седмица президентът ще разговаря с ръководството на ГЕРБ.  

Азербайджан с интерес към инвестиции в газохранилището в Чирен

Обща компания между България и Азербайджан може да работи за разширяване на газопреносната мрежа у нас, коментира енергийният министър Стойнев

    


"Труд": Всеки ученик – с таблет

Скоростен интернет за чиновниците наесен, извежда в друго свое заглавие изданието

П. Бочаров: Най-добре сме сега, но трябва да разберем в какъв свят живеем

Понеже не ни се работи, все гледаме по какъв начин да се измъкнем, коментира по БТВ журналистът и определи това като наивитет.

Ескалация на напрежението във Венецуела

Венецуелският опозиционен лидер Леополдо Лопес ще бъде изправен пред съда по обвинение в тероризъм , след като страната бе обхваната от улични сблъсъци и престрелки, пише "Guardian”, цитиран от в. "Сега". В сряда 22-годишна манекенка почина от раните си след като бе простреляна от група противници на правителството. Тя бе един от деветимата ранени по време на шествие в третия по големина град във Венецуела, Валенсия. Жена в столицата Каракас почина, след като протестиращи спряха пътя на линейката, с която тя пътуваше към болницата. В Маракайбо католически свещеник, привърженик на опозицията бе ранен. Не е ясно какво е състоянието му. Президентът на Венецуела, Николас Мадуро, заяви, че е налице опит за преврат, подкрепян от САЩ, и обвини Лопес в подстрекаването му

Сидеров: В момента сме 10-15 пъти по-малко европейци от европейците

/КРОСС/ "Мисля, че има пари минималната пенсия в България да стане 500 лв., но това може да се случи, ако има желание и воля. А воля трябва да има, защото е време да решим да живеем по-европейски". Това заяви за сутрешния блок на бТВ Лидерът на "Атака" Волен Сидеров. Вчера Волен Сидеров постави десет искания пред управляващите:1. да паднат новините на турски език2. да бъдат подновени действията на правителството по тракийските имоти3. декларация, която да отмени декларация от 2012 г. за възродителния процес4. да се признае геноцидът над българите в Османската империя5. да се въведе 0 процента ДДС върху лекарства и учебници6. да се премахне плоският данък7. да се развалят договорите с ЕРП-ата8. да се развалят договорите за концесия на злато9. поправка в Закона за бюджета и ДОО, според която от 1 юли 2014 г. минималната пенсия да е 500 лв.10. поправка в Кодекса на труда, според която минималната заплата да е индексирана със средноевропейската." „В момента сме 10-15 пъти по-малко европейци от европейците. Ако има прогрес облагане, ще се осигурят пари. Ако се върне концесията за злато в български ръце - оттам ще има милиарди за страната. Така че има начини за промяна. Ако обаче се мисли в посоката - „Ами то няма пари, някой от вън трябва да ни даде - никога няма да стане.", обясни той. "Срокът да се изпълнят тези десет искания на „Атака" е да се бърза, не трябва да се бавят", подчерта Сидеров

Плевенлиев поиска от БСП закони за ясна собственост в медиите

Президентът Росен Плевнелиев поиска от БСП приемането на допълнителни законови регулации за прозрачност на собствеността и разпространението на медиите, а се ангажира от своя страна максимално бързо да обяви дали ще наложи вето върху текстове от новия Изборен кодекс. Държавният глава се срещна в четвъртък с представители на левицата, водени от Янаки Стоилов, в рамките на инициираните от него политически консултации с парламентарните партии. "Да обърнем внимание на медийната среда. Истинска катастрофа е мястото на България в класацията на "Репортери без граници", заяви Плевнелиев без да уточни какви точно регулации очаква. Той каза, че по време на разговорите не са били обсъдени конкретни текстове от Изборния кодекс, но за пореден път обяви, че не би наложило вето, за да играе политически игри, а само с ясни аргументи. В отговор на въпрос пък Плевнелиев посочи, че възможно най-рано ще насрочи датата за избори за Европейски парламент (ЕП). По време на срещата са били обсъдени и готвените промени в Наказателния кодекс, като Стоилов съобщи, че ще бъде поискана оценката на Съвета на Европа. Очаквано държавният глава потвърди искането си да се проведе референдум за изборните правила заедно с изборите за евродепутати по-късно тази година, докато БСП не сподели тази идея. След като лидерът на БСП Сергей Станишев вече лансира идея за контрареферендум за данъчната политика, Стоилов съобщи, че в партията се обсъждат теми за допитвания по финансови и социални проблеми. От БСП не смятат за удачно провеждането на референдума заедно с вота за ЕП, за да не се разводнява европейската тема. Плевнелиев се обяви и срещу плановете на БСП за "съживяване" на "Химко"-Враца, като коментира, че е за реиндустриализация, но насочена в бъдещето, а не към стари индустриални мастодонти като "Кремиковци". Плевнелиев обяви готовност да свика заседание на Консултативния съвет по национална сигурност за екстремизма, крайното противопоставяне и езикът на омразата, но се надява това да не се наложи. "Ще се противопоставим на екстремизма с всички възможни средства", заяви Плевнелиев. Лидерът на БСП Сергей Станишев не присъства на срещата, като освен от Стоилов левицата бе представена от Александър Паунов, Корнелия Нинова, Спас Панчев и Петър Курумбашев. Държавният глава вече се срещна с "Атака" и ДПС, предстоят му разговори с представители на ГЕРБ.

Президентът ще проведе политически консултации с БСП

Президентът Росен Плевнелиев ще се  срещне в четвъртък с ръководството на БСП, съобщиха от прессекретариата му. Заради ангажименти в Брюксел в срещата няма да участва лидерът на левицата Сергей Станишев. Това е третата среща в рамките на провеждания по инициатива на държавния глава "месец на политическите консултации" с парламентарните сили. Преди седмица държавния глава Плевнелиев разговаря с представители на „Атака“, а във вторник и с ДПС. На консултациите ще бъдат обсъдени приоритетите на парламентарно представените партии за 2014 г. Президентът ще търси консенсус и по значими за обществото теми, уточняват от прессекретариата му. Сред тях са доходите, заетостта и икономическият растеж; както и справедливост, сигурност и правосъдие; работещи институции, административна реформа, електронни услуги; монополи и енергетика. В консултациите с парламентарните сили държавният глава ще обсъжда състоянието на медийната среда, по-добра бизнес среда, европейски дневен ред, инфраструктура за модерна България, както и реформи на дневен ред в ключови сектори – образование, наука, иновации, здравеопазване, енергетика и сигурност.

Отбелязваме Деня на социалната справедливост

На 27 ноември 2007 г., Генералната асамблея на Организациите на обединените нации обяви 20 февруари за Световен ден на Социалната справедливост. 2014 година е шестата поредна година, през която на този ден международната общност насочва своето внимание към социалната справедливост и начините за превръщането й в една от непреходните ценности на развитието в глобален план.

Намериха колата на банковите обирджии в София?

Тъмно "Ауди" комби, което отговаря на описанието на колата на банковите обирджии от тази сутрин, е намерено в столичния квартал "Хаджи Димитър" след опит да бъде опожарено. Това съобщение публикува на сайта си "Булфото".Полицията изследва подробно автомобила.










































Тъмно "Ауди" комби, което отговаря на описанието на колата на банковите обирджии от тази сутрин, е намерено в столичния квартал "Хаджи Димитър" след опит да бъде опожарено. Това съобщение публикува на сайта си "Булфото".Полицията изследва подробно автомобила.

Педиатри обсъждат коремната болка при децата на среща във Варна

„Проблемът коремна болка в детска възраст" е темата на втората среща на варненската колегия на Българската педиатрична асоциация, която ще се състои днес - 20 февруари от 19 ч. във ІІ аудитория на Медицинския университет - Варна.

Сидеров: Премиерът да се отърве от политическия натиск на БСП и ДПС

"Моят съвет, специално към премиера, е да се отърве от политическия натиск на БСП и ДПС, защото ти спокойно можеш да даваш подкрепа на един кабинет, без да искаш постове." Това заяви пред bTV лидерът на „Атака” Волен Сидеров. „Например ДСП има, ако не се лъжа, вече 6 или 7 областни управители – защо?

Сидеров: Със "златния пръст" натиснах „не” и „против”, когато се гласуваше кабинетът

"Моят съвет, специално към премиера, е да се отърве от политическия натиск на БСП и ДПС, защото ти спокойно можеш да даваш подкрепа на един кабинет, без да искаш постове."
Това заяви пред bTV лидерът на „Атака” Волен Сидеров.
„Например ДСП има, ако не се лъжа, вече 6 или 7 областни управители – защо? "Моят съвет, специално към премиера, е да се отърве от политическия натиск на БСП и ДПС, защото ти спокойно можеш да даваш подкрепа на един кабинет, без да искаш постове." Това заяви пред bTV лидерът на „Атака” Волен Сидеров. „Например ДСП има, ако не се лъжа, вече 6 или 7 областни управители – защо?

Местан за ултиматума на Сидеров: Див популизъм

/КРОСС/ Председателят на ДПС Лютви Местан определи като "див популизъм" последните искания на партия "Атака", след като вчера Волен Сидеров огласи 10 социално-икономически мерки, които партията настоява да бъдат изпълнени, или може да напусне парламента. Според Местан по нито едно от предложенията на националистите не може да се води диалог. Който иска да си ходи от парламента, да си ходи, заяви лидерът на ДПС. Лютви Местан е част от официалната ни делегация в Азербайджан като председател на парламентарната група за приятелство с тази страна. Днес в Баку предстоят срещите на делегацията, водена от премиера Пламен Орешарски, с президента и премиера на Азербайджан.  

Раева: Липсата на морал е най-голямата ми мотивация

/КРОСС/ „Обединяваме се, защото вярваме, че това е правилният път. Досегашните партии също търсят коалиции. Вярвам, че коалицията, която ще направим ще съумее да направи така, че да накара хората да видят, че по време на кризата, която изживяваме, могат да се появяват хора, които могат да променят нещо", заяви в сутрешния блок на БНТ Илиана Раева, председател на партия "Обединена България". „Проблем у нас е тази неравнопоставеност - младите, новите или просто определени партии нямат възможност да присъстват в медиите, така както някои други го правят. Хората са разочаровани, но вярват, че наистина нещо може да се случи, а това може да стане, само ако има равнопоставеност по отношение на медиите. В момента най-големият проблем на България е политическата криза и тя има огромна нужда от своите политически формации, лидери и личности, защото дефицитът на морал и ценностна система е огромен проблем. Липсата на морал ми е най-голямата мотивация", каза още Раева. „Няма професия политик - има експерт. Политикът трябва е обединител, който трябва да направи най-правилния избор, да има контрол и държавническо мислене. Кого бихте нарекли политик от българските политици?", попита тя. „Набираме все по-голяма скорост. Ще видите, че към нас ще се присъединят още неправителствени организации, както и нови политически субекти, които имат какво да дадат за страната

Намериха колата на банковите обирджии на ПИБ?

Опожарено "Ауди" в столичния кв. "Хаджи Димитър" вдигна МВР на крак

    


Френската бизнес активност е спаднала за четвърти пореден месец

Секторът на услугите се е свил с най-много от девет месеца, показват данни на института Markit

    


PSA Peugeot-Citroen обединява усилия с Dongfeng

Проблемите на закъсалия френски концерн са на път да бъдат разрешени, след като най-после се разбра, че отново китайски пари ще спасяват прочути производители. Не без помощта на френското правителство...

Сайт за обяви предлага гласове за предстоящите избори в Сърбия

Сайт за обяви предлага гласове за предстоящите предсрочни парламентарни избори в Сърбия, пише днес сръбският вестник ”Политика”. „Продавам своя глас на изборите&rdqu...

Старата част на Сливен остава без вода поради авария

Без вода остава старата част на Сливен, поради авария, съобщи Агенция Фокус. До 13.30 часа днес, 20-ти февруари, поради извършване на авариен ремонт на улица "6-ти септември" ще бъде прекъс...

Мария Илиева дефилира на Червения килим

Мария Илиева предизвика истински фурор с появата си като лице на новата колекция на модна къща Романтика Фешън “Red Carpet” на 19-ти февруари. Българската поп кралица беше изнена...

Разкриха трети атентатор от Сарафово

По делото за атентата в Сарафово има нови разкрития и обстоятелства, които водят до установяване на самоличност на пряко участвало лице, което до момента не е било известно. Това каза главният прок...

Нети е конкуренция на Павел Владимиров в „Като две капки вода”

„Най-много се страхувам да не ми се падне Дони” – това сподели Нети за предстоящото си участие в „Като две капки вода”. Актрисата и певица се впуска...

Откриха колата на банковите обирджии в София? (видео)

Тъмно Тъмно "Ауди" комби, което отговаря на описанието на колата на банковите обирджии от тази сутрин, е намерено в столичния квартал "Хаджи Димитър" след опит да бъде опожарено. Това съобщение публикува на сайта си "Булфото".Полицията изследва подробно автомобила.

Каролев разкри сценария на Атака: Ще се цепят нарочно

Националистите чакат от ГЕРБ да излязат още депутати, да отцепят изкуствено от себе си още няколко и така да направят нова група, а те да минат уж в опозиция. Този сценарий на "Атака" разкри икономистът Владимир Каролев, който беше категоричен, че Сидеров няма да напусне парламента.

Станишев няма да иде при Плевнелиев

Лидерът на левицата Сергей Станишев няма да участва в срещата на ръководството на БСП с президента Росен Плевнелиев заради ангажименти в Брюксел, съобщи прессекретариатът на президенството.

Жертвите в Украйна станаха 28 души

Броят на жертвите от безредиците в Украйна достигна 28 души, съобщи министерството на здравеопазването в Украйна.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване