Сметнаха налозите само на 140 000 коли

Данъците на 140 000 автомобила в столицата са пресметнати и са качени на сайта на общината www.sofia.bg. „Шофьорите ще въвеждат партиден номер, написан върху данъчната фактура, и ЕГН. В електронната система за всеки данъкоплатец освен справка за дължимия данък за автомобила ще е посочено в специална графа дали за превозното средство има данни за стандарта на двигателя”,

БСП и ДПС обезсмислиха мажоритарния вот

БСП и ДПС бетонираха водачите на листи за българския парламент. С текст в новия Изборен кодекс, който бе приет вчера на второ четене по предложение на Мустафа Карадайъ (ДПС), управляващите на практика обезсмислиха преференцията и мажоритарния вот при избори за Народно събрание. Текстовете за гласуване за Европейски парламент още не са минали в БСП и ДПС бетонираха водачите на листи за българския парламент. С текст в новия Изборен кодекс, който бе приет вчера на второ четене по предложение на Мустафа Карадайъ (ДПС), управляващите на практика обезсмислиха преференцията и мажоритарния вот при избори за Народно събрание. Текстовете за гласуване за Европейски парламент още не са минали в

Синодът сваля расото на калугера Кирил

Синодът може да свали расото на калугера Кирил от Троянския манастир и да го разпопи. Причините - пикантните му разкрития в скайп разговор за хомосексуални изпълнения, троянски „чушки” и интимни подробности из живота на баба Гуси и Фроска, които всъщност са имената на монасите Августин и Филарет.

Най-важните новини от деня, четвъртък, 20 февруари

Доставяме до 3 млрд. кубически метра природен газ от Азербайджан България ще може да доставя до три милиарда кубически метра природен газ от...

Янукович е склонен на предсрочни избори

Тримата външни министри от ЕС, които цял ден разговарят в Киев с президента Виктор Янукович и опозицията, са срещнали "готовност" за насрочване на предсрочни избори с цел прекратяване на насилието.

Това съобщи полският премиер Доналд Туск на пресконференция във Варшава. Външният министър Радослав Шикорски е в Украйна заедно с колегите си от Германия и Франция.

"Тримата министри обсъждат конкретен документ, който дава шанс да се сложи край на насилието и да се постигне...

Мъж стреля по момче заради счупени прозорци

55-годишен мъж е задържан за 24 часа в Лом, защото прострелял със самоделен пистолет в гърба 11-годишно момче. Според местните, стрелецът му писнало да му чупят прозорците с камъни и така наказал пакостника.

Разследват трети атентатор от Сарафово

Трети атентатор, участвал във взривяването на автобуса с израелски туристи на летище Сарафово, се разследва и издирва от разследващите. Това съобщи вчера главният прокурор Сотир Цацаров. Той не уточни дали става дума за чужденец или не. „Лицето е пряк участник в атентата”, заяви още обвинител №1.

В Пловдив правят 3D планетариум

Пловдив /КРОСС/ В Природонаучния музей в Пловдив ще бъде изграден първият у нас 3D планетариум. Това съобщи кметът на града Иван Тотев. По думите му "Музеите са част от туристическия продукт, който Пловдив предлага на своите гости, затова общината всяка година заделя средства и за тях", заяви градоначалникът.В момента най-голямата реконструкция се извършва в Природонаучния музей, където ще има още много нови атракции. Само за планетариума са заделени 300 хил. лева.На него ще могат да се прожектират ленти с 3D ефекти както от научно-популярния жанр, така и специализирани филми за Космоса.След приключване на ремонта в музея ще бъде експониран и единственият в света запазен цял скелет на пещерна мечка, открит преди четири години над Пещера, съобщава kmeta.bg.    

Кубрат Пулев е Мъж на годината, приятелката му Андреа го подкрепи в прозрачна рокля

Конкурсът спечели боксьорът Кубрат Пулев, а гостите на церемонията обсъждаха и заглеждаха повече Андрея. Певицата отиде само да подкрепи своя приятел, облечена в прилепнала черна рокля, прозрачна в горната част. Затова обсъждаха повече нея, отколкото самият победител. 
 Андреа носи прозрачни рокли години наред и очевидно пак успя да привлече вни Конкурсът спечели боксьорът Кубрат Пулев, а гостите на церемонията обсъждаха и заглеждаха повече Андрея. Певицата отиде само да подкрепи своя приятел, облечена в прилепнала черна рокля, прозрачна в горната част. Затова обсъждаха повече нея, отколкото самият победител. Андреа носи прозрачни рокли години наред и очевидно пак успя да привлече вни

Българи правят детектор на лъжата във фейсбук и туитър

Български учени и специалисти разработват програма, която ще определя дали даден туит или статус във фейсбук предава слух или истина. Програмата "Фийм" се финансира с 4,3 млн. евро от ЕС, съобщава "Труд".

София и Баку имат интерес от задълбочаване на икономическите връзки

България е първата страна от Южна Европа, която може да получи природен газ от Азербайджан и това е добра възможност за диверсификация на доставките на синьо гориво, посочи Орешарски

Американка спечели златния медал в олимпийския дебют на халфпайп ските


Американката Мади Бoуман спечели олимпийската титла по ски свободен стил в дисциплината халфпайп. 

20-годишната скиорка, която беше сочена за фаворит заради победите в последните две издания на X Games, оправда предварителните очаквания и завоюва златния медал при дебюта на дисциплината в програмата на олимпийските игри. 

Боуман даде трети резултат в квалификациите, но във финала разкри истинските си възможности и получи най-високите оценки - 85.80 точки в първия манш и...

Янукович имал готовност за предсрочни избори

Туск: Трудно е да се приемат сериозно думите му

    


Азери искат БГ розоварна

Възможностите България и Азербайджан да построят съвместно предприятие за дестилиране на розово масло обсъжда при официалното правителствено посещение земеделският министър Димитър Греков.

Искането на азерите е предприятието да е на тяхна територия, но с наше ноу-хау. Българското участие е възможно да бъде и акционерно, допусна Греков.

земеде Възможностите България и Азербайджан да построят съвместно предприятие за дестилиране на розово масло обсъжда при официалното правителствено посещение земеделският министър Димитър Греков. Искането на азерите е предприятието да е на тяхна територия, но с наше ноу-хау. Българското участие е възможно да бъде и акционерно, допусна Греков. земеде

“Пуси Райът” ядоха здрав бой в Сочи

Две от момичетата от руската група Pussy Riot - Надежда Толоконникова и Мария Альохина, бяха бичувани от казаци при опит да изпълнят протестна песен в Сочи. На видеозапис, разпространен в интернет, се вижда как те и още три момичета се опитват да направят поредната си акция на пристана в града но секунда след началото са напръскани със сълзотворен спрей и удряни с кожен бич от казаци, патрулиращи по улиците на олимпийската столица.

Тройката посредници от ЕС представи план за излизането на Украйна от кризата

/КРОСС/ Тройката посредници от Германия, Франция и Полша представиха "пътна карта" за излизането на Украйна от дълбоката политическа криза. Според „Дойче веле", външните министри Франк-Валтер Щайнмайер, Лоран Фабиюс и Радослав Шикорски, са предложили в следващите месеци да се формира преходно правителство, да започне конституционната реформа и да се проведат предсрочни парламентарни и президентски избори. "Целта на плана е в продължение на година стъпка по стъпка да бъдат решени всички открити въпроси", цитира ДПА думите на членовете на европейската делегация.Все още не е ясно как се отнася опозицията към плана на европейските посредници. Янукович също не е одобрил предложението на министрите. По-рано днес украинският президент проведе телефонни разговори с руския си колега Владимир Путин и канцлера Ангела Меркел.

Българи правят детектор на лъжата във фейсбук и туитър

Български учени и специалисти разработват програма, която ще определя дали даден туит или статус във фейсбук предава слух или истина. Програмата “Фийм” се финансира с 4,3 млн. евро от ЕС.

Водещият учен в нея е доктор Калина Бончева от Шефилдския университет.

В проучването участват общо пет университета и четири компании. Сред тях е българскат Български учени и специалисти разработват програма, която ще определя дали даден туит или статус във фейсбук предава слух или истина. Програмата “Фийм” се финансира с 4,3 млн. евро от ЕС. Водещият учен в нея е доктор Калина Бончева от Шефилдския университет. В проучването участват общо пет университета и четири компании. Сред тях е българскат

Стар рокер пострада в Казанлък

Поостарял рокер от София, пострада при пътен инцидент в Казанлък, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

"Реквием" в памет на диригентката Малина Хубчева ще бъде изпълнен на 26 февруари във Варна

На 26 февруари от 19 часа в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, в памет на диригентката Малина Хубчева, ще бъде изпълнен "Реквием"от В. А. Моцарт. Изключителен професионалист и незаменим приятел, Малина Хубчева работи като диригент на хора на Държавна опера Варна от 1998 г.

Ще съумее ли Китай да запази заветния си икономически растеж от 7% на година?

Поредицата негативни новини за състоянието на втората по големина икономика в света събудиха съмненията на анализаторите

    


Нощен маратон в парламента, ще работят до откат

Депутатите си гласуваха нощен маратон и ще работят докато не приемат всички текстове от Изборния кодекс.

Издирват осъден за златния удар в ЦУМ

37-годишният Николай Видолов, който бе замесен в обира на 30-ина кг злато в ЦУМ на 31 март 2003 г., да бъде издирен и доведен в спецсъда, нареди съдия Пламен Панайотов.

Вече 2 пъти Видолов не се явява на дело срещу банда, нападнала и ограбила шофьор на 37-годишният Николай Видолов, който бе замесен в обира на 30-ина кг злато в ЦУМ на 31 март 2003 г., да бъде издирен и доведен в спецсъда, нареди съдия Пламен Панайотов. Вече 2 пъти Видолов не се явява на дело срещу банда, нападнала и ограбила шофьор на "Рено Клио" на столичната ул. "Чаталджа" на 27 ноември 2012 г. Тогава пътят на колата е...

Сумиста към съда: Бях с Цветанов, когато убиха Юри Галев

“Нямам престъпна група и не съм вършил нещата, за които съм съден. Разказах ви за задкулисието в политическия живот. В кариерата си на спортист съм печелил над 54 турнира и съм най-силният европеец, занимаващ се със сумо. Прославил съм България в цял свят. Бях обществена фигура, която трябваше да бъде смазана, защото някой видя потенциал в мен. “Нямам престъпна група и не съм вършил нещата, за които съм съден. Разказах ви за задкулисието в политическия живот. В кариерата си на спортист съм печелил над 54 турнира и съм най-силният европеец, занимаващ се със сумо. Прославил съм България в цял свят. Бях обществена фигура, която трябваше да бъде смазана, защото някой видя потенциал в мен.

ЧЕЗ спря тока на тролеите в Перник

До кризата се стигна заради натрупани задължения в размер на 247 хил. лева, на които вече са начислени и 21 хил. лева лихви

ЧЕЗ спря тока на тролеите в Перник заради дългове

До кризата се стигна заради натрупани задължения в размер на 247 хил. лева, на които вече са начислени и 21 хил. лева лихви

Адемов: Парите, отпуснати на общините, ще се създадат нови работни места

/КРОСС/ 500-те млн. лв., които бяха отпуснати на общините от правителствения фонд за развитие на регионите, могат да създадат нови работни места. Това каза в Карнобат министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. По думите му генерирането на заетост за безработните е един от най-важните критерии, които са залегнали при оценяването на проектите.Адемов очаква да бъдат ангажирани допълнителен брой хора в случай, че някой проект трябва да бъде продължен и през следващата година. Министърът сподели, че при такива случаи ще се осигурява допълнителен финансов ресурс, за да се реализират проектите и в тяхната реализация ще бъдат ангажирани още хора.

„Стандарт енд Пуърс“: НЕК е уязвима, но може да се справи

Международната рейтинговата агенция „Стандарт енд Пуърс“ намали оценката на Националната електрическа компания (НЕК) от от досегашния BB- до B+....

Българин с 25 ножа в чантата арестуваха в Гърция

Българин е арестуван в сряда, тъй като спокойно се разхождал с 25 ножа в чантата си из улиците на гръцкия град Комотини. 47-годишният мъж е обвинен в нарушаване на Закона за оръжията, пише "Български новини".

След като бил задържан, разследващите открили в торбата на нашенеца 25 ножа от различен вид и дължина на острието от 25 до 35 см. В Българин е арестуван в сряда, тъй като спокойно се разхождал с 25 ножа в чантата си из улиците на гръцкия град Комотини. 47-годишният мъж е обвинен в нарушаване на Закона за оръжията, пише "Български новини". След като бил задържан, разследващите открили в торбата на нашенеца 25 ножа от различен вид и дължина на острието от 25 до 35 см. В

Арестуваха българин с 25 ножа в чантата в Гърция

Българин е арестуван в сряда, тъй като спокойно се разхождал с 25 ножа в чантата си из улиците на гръцкия град Комотини. 47-годишният мъж е обвинен в нарушаване на Закона за оръжията, пише Българин е арестуван в сряда, тъй като спокойно се разхождал с 25 ножа в чантата си из улиците на гръцкия град Комотини. 47-годишният мъж е обвинен в нарушаване на Закона за оръжията, пише "Български новини". След като бил задържан, разследващите открили в торбата на нашенеца 25 ножа от различен вид и дължина на острието от 25 до 35 см. В

Фибрите борят холестерола

Ако искате да понижите нивата на холестерола в тялото си, ще трябва да увеличите приема на фибри, съветват диетолози.

Виена остава най-добрият град за живеене за 2014 година

Виена си остава най-добрият град за живеене в света, констатира международната класация „Качество на живот 2014” на консултантската компания "Мърсър". Допитването се провежда всяка година сред работещи в чужбина висши мениджъри и служители и оценява качеството на живот в 223 големи града.

Високата заплата на жената укрепва брака

/КРОСС/ Високите доходи на жената не разрушават, а напротив - укрепват брака, твърдят американски учени. Те са открили закономерност, според която ако доходът на съпругата надвишава този на мъжа й с 20%, вероятността те да се разделят намалява с 80%. Цифрите са получени в хода на изследване на взаимоотношенията на 4 000 семейни двойки. И колкото по-висок бил доходът на жената, толкова по-силен се оказвал бракът им. Възможно е високите доходи на съпругите по някакъв начин да намаляват желанието на мъжете им да се развеждат, предполагат специалистите. И отбелязват, че жените, които имат малки деца, работят не по собствено желание, а по необходимост. Изследването показва, че по-малко от 30% от анкетираните жени биха предпочели да бъдат домакини . 6 от 10 пък биха искали да работят на непълно работно време.

Журналист загина в Киев

Журналист от украинската медия „Спортаналитик” Игор Костенко е загинал в четвъртък в центъра на Киев, съобщават от сайта.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
„В Октомврийския дворец в Киев разпознаха тялото на един от загиналите. Той се оказа 22-годишния студент по география Игор Костенко, Журналист от украинската медия „Спортаналитик” Игор Костенко е загинал в четвъртък в центъра на Киев, съобщават от сайта. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „В Октомврийския дворец в Киев разпознаха тялото на един от загиналите. Той се оказа 22-годишния студент по география Игор Костенко,

Сидеров към турски депутат: Не сме Булгаристан

Ден след като заплаши да напусне Народното събрание, "Атака" се опита да направи скандал с турска делегация, която бе на посещение у нас. Националистите издигнаха плакати с надписи "Атака казва "Не" на Турция в ЕС", "Турция, дължиш ни 10 млрд. долара за тракийските имоти" и "Турция, дължиш ни извинения за геноцида над българите", докато шефовете Ден след като заплаши да напусне Народното събрание, "Атака" се опита да направи скандал с турска делегация, която бе на посещение у нас. Националистите издигнаха плакати с надписи "Атака казва "Не" на Турция в ЕС", "Турция, дължиш ни 10 млрд. долара за тракийските имоти" и "Турция, дължиш ни извинения за геноцида над българите", докато шефовете

Още един журналист загина в Киев

Журналист от украинската медия „Спортаналитик” Игор Костенко е загинал в четвъртък в центъра на Киев, съобщават от сайта.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
„В Октомврийския дворец в Киев разпознаха тялото на един от загиналите. Той се оказа 22-годишния студент по география Игор Костенко, Журналист от украинската медия „Спортаналитик” Игор Костенко е загинал в четвъртък в центъра на Киев, съобщават от сайта. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS „В Октомврийския дворец в Киев разпознаха тялото на един от загиналите. Той се оказа 22-годишния студент по география Игор Костенко,

Бьорндален и Домрачова станали гаджета на лагер в Австрия


Романът на двама от най-големите биатлонисти - Оле Ейнар Бьорндален и Даря Домрачова, е стартирал през лятото на 2012 година. Тогава националите на Беларус имали лагер в австрийския курорт Обертилиах. Там се засекли с норвежците и романът тръгнал.
Подробностите за звездната връзка са доста оскъдни, Романът на двама от най-големите биатлонисти - Оле Ейнар Бьорндален и Даря Домрачова, е стартирал през лятото на 2012 година. Тогава националите на Беларус имали лагер в австрийския курорт Обертилиах. Там се засекли с норвежците и романът тръгнал. Подробностите за звездната връзка са доста оскъдни,

Моника Валериева крие богат любовник

Еротичната моделка разхожда сексапилното си тяло в Канкун, Мексико. Кой е спътникът й обаче, охарчил се за дългия престой, остава в неизвестност.

174 души са обучени за спасители през 2013 година

През 2013 година Водно-спасителната служба към Областния съвет на Български червен кръст е обучила 135 спасители за басейн и 39 за море. Това съобщиха от ОС на БЧК – Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. 34 младежи са завършили успешни курс „Млад спасител”.

Цитат на деня: Фидосова ме предупреди да се оттегля, иначе ще мина в обяснителен режим


В деня на издигането на кандидатурата ми, г-жа Искра Фидосова ме извика при себе си в Правната комисия и с ултимативен тон ми постави две условия. Първото беше моята кандидатура да бъде оттеглена незабавно от тримата независими народни представители, които я внесоха. Второто беше аз сама да оттегля кандидатурата си. С предупреждение, че ако не ги изпълня, ще мина в обяснителен режим. Аз не изпълних това, което ми беше казано, и влязох в прозцедурата". 

Прокурор Галя Гугушева,...

И бивши министри на Борисов ще напуснат ГЕРБ

Очаквам бивши министри на кабинета „Борисов” също да напуснат парламентарната група на ГЕРБ. Това обяви бившият земеделски министър Мирослав Найденов

НС поряза ДПС за уседналостта при евровота

ДПС: 40 хил. гласа от Турция няма да повлияят на конфигурацията

    


Разказът на един украинец за куршумите, смъртта и свободата

Украйна се управлява от криминална и авторитарна власт, а хората не виждат бъдеще в сегашната опозиция в лицето на Виталий Кличко и Арсений Яценюк. Това разказа в интервю за Дарик украинецът Игор Маркевич, който е на Майдана в Киев всяка вечер от началото на протестите. По думите му правителството на Виктор Янукович представя ситуацията в страната едностранно и лъже за броя на жертвите. Игор е на 26 години. На протестите е от самото им начало, дори и си е взел отпуска, за да е до своите хора на Майдана. В последните нощи хората са умирали буквално пред очите му, но твърди, че сега вярата е по-силна от всякога. През изминалите две нощи, след дни на затишие и измамно примирие между властта и демонстрантите, десетки хора намериха смъртта си на Майдана. По думите на Игор действителният брой на жертвите е занижен, а правителството на Янукович представя пред света ситуацията едностранно. Официалната информация, разпространена от украинското Министерство на здравеопазването за броят на жертвите на 18-ти февруари, беше 25. Игор твърди, че са били над 40: „Ситуацията може да се обясни по следния начин. Хората, които са на площада и стоят там вече два месеца не подкрепят опозицията, не подкрепят управляващата партия. По данни от социологически проучвания 85% от демонстрантите не подкрепят нито една опозиционна партия. Това трябва да се знае. Опозицията на площада има много слабо влияние. Може да се каже, че хората просто са солидарни помежду си

Азербайджан ни предлага тройно повече газ (обзор)

Премиерът договаря конкурент на Премиерът договаря конкурент на "Газпром" в газификацията Тройно увеличение на доставките на природен газ от Азербайджан за България е предложил президентът Илхам Алиев на среща с българския премиер Пламен Орешарски вчера на срещата им в Баку. Това означава годишно страната ни да купува 3 млрд. куб. м вместо 1 млрд.

Спортен журналист убит на Майдана

/КРОСС/ Журналистът от „Спортаналитик" Игор Костенко е починал в четвъртък на Евромайдана, съобщават от сайта. От изданието посочват, че 22-годишният Костенко е загинал за свободата и справедливостта. Тялото му е било разпознато сред труповете край Октомврийския дворец в Киев. Това е вторият журналист, убит при сблъсъците на протестиращите с полицията в Киев. Преди него от раните си в болница почина колегата му от „Вести" Вячеслав Веремий. Един от колегите му твърди, че Веремий е излизал от такси до Михайловский площад, когато е бил прострелян в гърдите.

Рекорд - 20 държави с титли в Сочи

Олимпиадата в Сочи постави пореден рекорд -спортисти от 20 държави спечелиха титли. От предишните игри във Ванкувър със злато си тръгнаха състезатели от 19 държави.
С всеки следващи игри обаче расте броят на дисциплините и съответно на комплектите медали. На първите зимни игри през 1924 г. в Шамони (Франция) титлите са 14 и шампионите са от 8 държ Олимпиадата в Сочи постави пореден рекорд -спортисти от 20 държави спечелиха титли. От предишните игри във Ванкувър със злато си тръгнаха състезатели от 19 държави. С всеки следващи игри обаче расте броят на дисциплините и съответно на комплектите медали. На първите зимни игри през 1924 г. в Шамони (Франция) титлите са 14 и шампионите са от 8 държ

Какви са целите на Русия в Украйна

Москва ще използва мощни политически, икономически, енергийни мерки

    


Йордан Цонев отрича, че се цели в Сметната палата

Председателят на парламентарната бюджетна комисия и депутат от ДПС Йордан Цонев опроверга информациите, че се готви да става шеф на Сметната палата. Цонев не смята да оглавява никакъв административен ...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване