Депутати ще се избират чрез пропорционална система с преференциален вот

Избирателната система при изборите за народни представители ще е пропорционална с преференциален вот. Това решиха депутатите с приети на второ четене текстове от новия Изборен кодекс, съобщи Дарик.
В многомандатни изборни райони ще бъдат регистрирани кандидатски листи на партии и коалиции и на инициативни комитети. Избирателната система при изборите за народни представители ще е пропорционална с преференциален вот. Това решиха депутатите с приети на второ четене текстове от новия Изборен кодекс, съобщи Дарик. В многомандатни изборни райони ще бъдат регистрирани кандидатски листи на партии и коалиции и на инициативни комитети.

Цацаров за скандала в ДАТО: Това е било библиотека с абонамент

/КРОСС/ Това е било библиотека с абонамент, каза пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров, в коментар на последния СРС скандал. В резултат на доста упорита работа, това е предотвратено и разкрито. "Дали има, или няма други служители, не мога да кажа. Успели сме да установим престъпна дейност на един служител. Това е било библиотека с абонамент, желаеш да провериш дали си в регистъра, дали си записван, кои са контролираните ти телефони и кой е оперативният работник, на който се предава съответната информация. Плащаш и можеш да провериш, поне това го спряхме", каза Цацаров. "Ако имам данни, ще има още арести, но самият факт, че успяхме едно да установим, и то чрез техническия му път, защото то не се върши пред очите на всички. Това е престъпление, което се върши с боравене преди всичко с техника. Самият факт, че е установена, сега значи, че има някаква защитна система от пароли, която позволява да се установи не просто кой е проявявал интерес, а кой е осъществявал нерегламентиран достъп, и може би самата тя не е била информирана за тази система", каза още Сотир Цацаров.  

Млади гербери четат Станишев

Председателят на столетницата усмихнато гледа от листовката

Сидеров се опита да предизвика турски депутати, не му обърнаха внимание


Лидерът на "Атака" Волен Сидеров се възползва от посещение на турски парламентаристи, за да продължи с националистическата си антитурска реторика.

След среща на депутатите външните комисии на парламентите на България и Турция, водени от Янаки Стоилов и Волкан Бозкер, Сидеров и депутатите му  се опитаха да осуетят изявлението им пред журналисти. Издигнаха плакати "Атака казва "Не" на Турция в ЕС", "Турция, дължиш ни 10 млрд. долара за тракийските имоти", "Турция, дължиш ни извинения...

Сивата икономика е нараснала рязко по времето на ГЕРБ

Сивият сектор е особен икономически звяр, който се увеличава или намалява в зависимост от условията, в които действа.

Откриха над 150 вида непознати животни в Бразилия

Повечето от новите животни са паякообразни. Има обаче и риби, птици, влечуги, които специалистите описват за пръв път

Сидеров съветва Орешарски да се освободи от натиска на ДПС и БСП

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров посъветва премиера Пламен Орешарски да се отърве от политически натиск на ДПС и БСП. Той посочи, че ДПС има 6 или 7 областни управители и попита защо е така. Сидеров освен това каза, че партията му не иска постове във властта.

Masterboy се присъединяват към концерта "Обичам 90-те"

Германците се върнаха на голямата сцена преди година

    


Снимат кредитни карти и ги източват

За престъпниците е важен номерът на лицевата част от картата и 3-цифреният CVV код на задната страна

Депутати ще се избират чрез пропорционална система с преференциален вот

Избирателната система при изборите за народни представители ще е пропорционална с преференциален вот. Това решиха депутатите с приети на второ четене текстове от новия Изборен кодекс, съобщи Дарик.
В многомандатни изборни райони ще бъдат регистрирани кандидатски листи на партии и коалиции и на инициативни комитети. Избирателната система при изборите за народни представители ще е пропорционална с преференциален вот. Това решиха депутатите с приети на второ четене текстове от новия Изборен кодекс, съобщи Дарик. В многомандатни изборни райони ще бъдат регистрирани кандидатски листи на партии и коалиции и на инициативни комитети.

Евакуират служители от сградата на правителството в Киев

Започнала е евакуация на сградата на правителството в Киев, предава ДПА. На всички служители е наредено да напуснат сградата, посочва правителствен...

Тютюнопроизводителите ще бъдат подпомогнати с минимална помощ

Тютюнопроизводители, които не взимат национални доплащания за сектора ще могат да се възползват от помощи по схемата de minimis. Мярката е на земеделското министерство, което търси начин да подпомогне производителите, които са се регистрирали като такива след 2010 г. Субсидията ще се дава от Фонд „Земеделие”, но все още не е уточнен общият бюджет на помощта, уточняват от фонда. Парите за схемата ще бъдат взети от общата сума за субсидиране на тютюнопроизводството, която тази година е увеличена 100 млн. лв при около 70 млн. лв. през последните три години.

По схемата за минимални помощи de minimis производителите на първоначална селскостопанска продукция могат да получат субсидии до 15 хил. евро на стопанство в период от три години, като това не се счита за нерегламентирана държавна помощ от Европейската комисия.

Напрежението около закъснялата изкупна кампания на тютюна, която вече е към своя край, все още не е туширано. Към момента няма яснота и кога ще бъде изготвен проектът за промени в Закона за тютюна, за който обяви преди месец ДПС. Идеята на партията е да върне част от старите регулации в сектора. Да се въведе регистър на търговците, както и държавни оценители на тютюна, които да бъдат арбитри в спора с производителите, както и да се създаде държавна структура, която да администрира отрасъла.

Хасково Новини

ВСС с декларация за натиска върху съда в Пловдив

Висшият съдебен съвет смята, че протестът пред Съдебната палата в града е преминал във форма на пряк натиск по отношение на съда

ВСС с декларация за протеста пред съда в Пловдив

Висшият съдебен съвет смята, че протестът премина във форма на пряк натиск по отношение на съда

Български младежи създадоха социална мрежа за споделяне на мъдрост

/КРОСС/ Български младежи създадоха социална мрежа за споделяне на знания и мъдрост. 23-годишният Виталий Филипов, който е един от създателите на проекта, разказва, че целта е била да създадат място за споделяне на знания, опит и мъдрост, с което именно да се отличат от съществуващите вече социални мрежи, в които фокусът е върху злободневните теми, предаде Дарик. „Опитахме се хванем един проблем, който в момента се наблюдава с Facebook и Twitter. Хората там могат да следват даден човек, само защото е експерт в някаква област. Но това, което получават от неговите постове, в 95% от случаите е свързано с това къде е ходил, какво мисли за политическата обстановка в страната и пр. В повечето случаи ти следваш този човек заради неговите знания. Затова и платформата ни е с фокус върху знанията - да следваш интересни личности и да получаваш знания по дадена тема", обяснява Виталий. Също като в останалите социални мрежи, потребителите на платформата трябва да си създадат профил, могат да пишат текст, да качват видео, снимки и да следват други интересни хора. В тази социална мрежда се споделят само статии, чийто фокус е изцяло върху знанията и образователната им стойност. Друга разлика с останалите социални мрежи е контролът на данните. Целта на платформата е да се демократизират данните и всеки сам да си ги контролира

Силвио Берлускони пак е ерген

Силвио Берлускони отново е свободен след като приключи процедурата по развода си с втората си съпруга Вероника Ларио. Кандидатка за ръката на 77-годишния скандален италиански политик сега е 28-годишната Франческа Паскале.

Аз знам, че ти знаеш, че това, което искам, не го искам, а искам нещо друго

/КРОСС/ Политологът Даниел Смилов направи своя прочит на ултиматума на "Атака" към властта и обясни що е то националист и тово лице в политиката. Във Фейсбук Смилов написа:  Ултиматумът на Сидеров: ако не изпълните моите десет точки, което знам, че няма да направите, ще съборя правителството, ако съм сигурен, че следващият парламент ще ги изпълни, което знам, че той няма да направи! Коалиционното споразумение с Атака: аз знам, че ти знаеш, че това, което искам, не го искам, а искам нещо друго. Ти знаеш, че аз знам, че ти няма да ми дадеш това, което казвам, че искам, а това, което наистина искам. Ново лице в политиката: ако се провалиш като журналист, заради прекалената си услужливост към групировки, ставаш ли „ново лице", влизайки в политиката в услуга на същите тези групировки? Паралелни животописи: г-н Бареков е политик в степента, в която г-н Костов е анализатор. Независим депутат: депутат със сменен патрон на зависимост. Националист: икономичен начин човек са се гордее искрено и основателно с държавата си без да е нужно да дава основания тя да се гордее с него. От тази гледна точка, националният празник рискува да се превърне в допълнителна промоция, ежегодно сваляне на цената на искреното и основателното гордеене с държавата. Третата окупация на СУ: Ректорът проф. Илчев е блокирал Ректората, като допускът е само срещу служебна карта или студентска книжка. Политическите искания на проф

Кака: Имаме добри шансове да спечелим в Мадрид


Полузащитникът на "Милан" Кака е уверен, че отборът му може да отстрани "Атлетико" (Мадрид) в осминафиналите от Шампионската лига. "Росонерите" се представиха силно в първия мач, но след много пропуски допуснаха гол и загубиха с 0:1 у дома.

"Разбира се, че оставаме с горчиво усещане, защото се представихме много добре и показахме дух. За съжаление, не успяхме да спечелим", заяви Кака.

Той създаде повечето опасности пред вратата на Тибо Куртоа. След негов удар в 15-ата...

Майка пуска порнографски снимки на децата си

Жена от Белоградчик е публикувала порнографски снимки на двете си малолетни дъщери, съобщиха от МВР Видин.

Хората са най-щастливи, когато се събуждат сутрин

По-доброто настроение в почивните дни се обяснява това, че тогава се събуждаме естествено, а не когато иззвъни будилникът

Швеция вдига данъци, за да инвестира в образованието


Шведският финансов министър Андерс Борг ще обяви днес данъчни увеличения на стойност "няколко милиарда крони" (eдин милиард крони е около 112 милиона евро), които ще бъдат използвани за финансирането на реформи, съобщава местната обществена телевизия SVT, цитирана от "Ройтерс".

Още през уикенда Борг заяви, че правителството ще предложи повишаване на някои данъци в пролетния си бюджет, за да засили публичните финанси и да осигури повече пари за образование. Сред ставките, които могат...

Мраморните пещери в Чили

Те са поредното творение на природата, което спира дъха

    


Американците искали да взривят Луната

/КРОСС/ Според сензационния сценарий с кодово име „Проект А119" атомна бомба е щяла да бъде прикачена към ракета, изстреляна на Луната и взривена. Кой ли не се е любувал на Луната и нейната загадъчност. Красивият спътник на Земята е символ на любов и романтика за влюбените, дори „Пинк Флойд" за посветили албум на обратната й страна. Все пак има хора, които желаят тя да изчезне. От секретен доклад на име „Учения за полети до Луната" става ясно, че американските военни са имали планове да взривят Луната с атомна бомба през 50-те години, пише вестник The Sun.В разгара на Студената война Съединените щати са имали идеята веднъж завинаги да покажат на Съветския съюз коя е държавата номер 1 в Космоса, пише svetovnizagadki.com.  

58% от юридическите лица подават декларациите си в НАП Варна по електронен път

Общо 5 756 броя са подадените декларации по чл.92 от ЗКПО за периода от 01.01. до 13.02.2014г, съобщиха от НАП за Moreto.net. 58% или 3 322 бр. са подадените по електронен път декларации за данъчния финансов резултат и дължимия годишен корпоративен данък за 2013г.

Санкции ще отдалечат Украйна от ЕС, предупреждава Калфин

/КРОСС/ "Президентът и лидерите на опозицията в Украйна трябва да застанат на едната страна на барикадата, като оставят екстремистите на другата. Това може да стане само чрез незабавни избори за президент и за парламент. Налагането на санкции ще отдалечи страната от ЕС". За това пише в блога си "Избори, не санкции трябват на Украйна" Ивайло Калфин днес. Според българския евродепутат последните събития говорят за начало на гражданска война: „Политическата ситуация в Украйна отдавна е нестабилна. Депутатите периодично се бият, институциите са слаби. Хората са разделени. Борбата за влияние между ЕС и Русия върху ориентацията на Украйна изигра ролята на детонатор за напрежението". Калфин смята, че ЕС също има вина, тъй като "споразумението за търговска либерализация, което беше предложено на Киев предполага дългосрочна категорична обвързаност с ЕС, което би имало смисъл, само ако е свързано с перспектива за членство". Такава не беше дадена и товапозволи на Русия да удържи тактическа победа, пише Калфин в блога си. „ЕС не можа да представи действителния избор, пред който стои украинското общество - изборът между ценностни системи. Ценности, за които си струва да направиш краткосрочни жертви", добавя той. Калфин смята, че ЕС ще сгреши, ако наложи санкции на Киев, тъй като „това допълнително ще отдалечи Украйна от ЕС"

Насилието в Киев затрудни срещата между Янукович и външни министри от ЕС


Новата вълна сблъсъци между полиция и протестирщи в центъра на Киев са попречили планираната среща между президента Виктор Янукович и делегация от Европейския съюз, съобщи външният министър на Полша Радослав Шикорски, цитиран от "Ройтерс".

Въпреки договореното вчера примирие в четвъртък сутринта избухна нова вълна насилие, при която протестиращите си върнаха контрола над майдана. "Ройтерс" отбелязва, че сблъсъците са били в непосредствена близост до президентския дворец, където е...

Насилието в Киев провали срещата между Янукович и външни министри от ЕС


Новата вълна сблъсъци между полиция и протестирщи в центъра на Киев са попречили планираната среща между президента Виктор Янукович и делегация от Европейския съюз, съобщи външният министър на Полша Радослав Шикорски, цитиран от "Ройтерс".

Въпреки договореното вчера примирие в четвъртък сутринта избухна нова вълна насилие, при която протестиращите си върнаха контрола над майдана. "Ройтерс" отбелязва, че сблъсъците са били в непосредствена близост до президентския дворец, където е...

Ayo: Обичам живота и радостта от него, музиката е моята терапия

Със своите лирични текстове, успокояващ звук, съблазнителен и магнетичен глас, AYO печели все повече фенове в цяла Европа, Северна Америка и Африка. Тя ще посети и София в началото на месец май, когат...

Следвайте линията на най-малкото съпротивление

Дарвин I Следвайте линията на най-малкото съпротивление ППрез 1859 г. британският биолог Чарлз Дарвин, работещ самостоятелно, публикувал забележителния си труд За произхода на видовете, чест...

ООН: 4 милиона сирийски бежанци до края на 2014 г.

Броят на сирийските бежанци в съседните страни може да достигне 4 милиона души до края на годината, което е почти двойно спрямо сегашните данни, предаде БГНЕС. Тази прогноза направи върховния комис...

Цацаров: Има трети пряк участник в атентата в Сарафово (видео)


Прокуратурата има данни за трети пряк участник в атентата на летище Бургас през юли 2012 година. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров преди началото на редовното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС), предаде БНР.

По тази причина се отлага за неопределено време внасянето на обвинителен акт срещу отговорните за атентата, информира той, като отказа да уточни кой е третият участник, както и дали има напредък по довеждането в България на останалите двама заподозрени. Главният...

Изнасяме рекордно количество текстил

Страната ни е изнесла облекла и текстил за рекордните 1,8 млрд. евро през миналата година, съобщи изпълнителният директор на браншовата асоциация...

Росен Плевнелиев: Няма да има партийни игри с Изборния кодекс

Ако има вето по изборното законодателство, то ще е с ясни аргументи, заяви президентът

    


Жена публикува порнографски снимки на малолетните си дъщери във фейсбук

Жена от Белоградчик е публикувала порнографски снимки на двете си малолетни дъщери. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Видин.
Вчера криминалисти получили сигнал, че във фейсбук профила на 32-годишната М.Д. от град Белоградчик са публикувани порнографски снимки на нея и на двете й малолетни дъщери.Сигналът е подаден от разтревожени граждани. Жена от Белоградчик е публикувала порнографски снимки на двете си малолетни дъщери. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР Видин. Вчера криминалисти получили сигнал, че във фейсбук профила на 32-годишната М.Д. от град Белоградчик са публикувани порнографски снимки на нея и на двете й малолетни дъщери.Сигналът е подаден от разтревожени граждани.

Деси Зидарова: Разделих се с Мишо заради децата

През 2009 г. известната актриса и модел, бе пребита с бухалки в столичния квартал „Лозенец".

Билети на "зелено" за Kavarna Rock

Фестът ще се проведе на 28 и 29 юни

    


Мъжът на годината Кубрат Пулев иска и втора сабя, но догодина

Боксьорът Кубрат Пулев се закани, че и следващата година ще стане "Мъж на годината", но вече като световен шампион. На стилна церемония в сряда вечер той получи приза си от тазгодишната класация, която  спечели в напредвара с тенисиста Григор Димитров и патриарх Неофит.

Като „Мъж на годината 2013" Кобрата откупи с монета от изпълнителния директо Боксьорът Кубрат Пулев се закани, че и следващата година ще стане "Мъж на годината", но вече като световен шампион. На стилна церемония в сряда вечер той получи приза си от тазгодишната класация, която спечели в напредвара с тенисиста Григор Димитров и патриарх Неофит. Като „Мъж на годината 2013" Кобрата откупи с монета от изпълнителния директо

Васил Тончев: "България без цензура" намери мястото си в политическия живот на страната

"България без цензура" намери мястото си в политическия живот на страната и продължава да се развива. Това каза пред ТВ7 социологът Васил Тончев. Според него тя се е родила във февруарските протести, в тях е намерила своята идентификация, но продължава своя ход напред точно заради това, че поставя на дневен ред реалните проблеми на хората, "България без цензура" намери мястото си в политическия живот на страната и продължава да се развива. Това каза пред ТВ7 социологът Васил Тончев. Според него тя се е родила във февруарските протести, в тях е намерила своята идентификация, но продължава своя ход напред точно заради това, че поставя на дневен ред реалните проблеми на хората,

8 000 контрабандни дрехи задържаха във Видин

/КРОСС/ 8 000 контрабандни текстилни изделия разкри мобилна митническа група във Видин в товарен автомобил с българска регистрация. Превозното средство е спряно за проверка от митническите служители на влизане в страната. Водачът, български гражданин, представя придружаващи товара документи, които пораждат съмнение в служителите на мобилната група от „ГКБН и МГ". При последвалата проверка с мобилен рентген, митническите служители установяват разминаване между стоките, описани във фактурата, и съдържанието в товарния отсек. Там са открити недекларирани 8 000 панталони, якета, туники, блузи и други текстилни изделия. По случая е образувано досъдебно производство за контрабанда по описа на Митница Видин.  

8-годишен малчуган пострада при пожар

8-годишно момче е пострадало тежко при пожар в къща в село Голеш. Той е възникнал вчера около 13:45 часа, съобщиха от пресцентъра на полицията в Силистра.Според първоначалните данни огънят е възникнал вследствие на късо съединение.Детето е получило изгаряния от ІІ-ІІІ степен и е транспортирано в болница във Варна. Пожарът, при който са унищожен 8-годишно момче е пострадало тежко при пожар в къща в село Голеш. Той е възникнал вчера около 13:45 часа, съобщиха от пресцентъра на полицията в Силистра.Според първоначалните данни огънят е възникнал вследствие на късо съединение.Детето е получило изгаряния от ІІ-ІІІ степен и е транспортирано в болница във Варна. Пожарът, при който са унищожен

Без мажоритарен вот в новите изборни правила

/КРОСС/ Избирателната система при изборите за народни представители ще е пропорционална с преференциален вот, решиха депутатите с текстове от новия Изборен кодекс на второ четене. Окончателно отпадна въвеждането на мажоритарен вот в новите изборни правила. Народните представители отхвърлиха предложението на ГЕРБ 32-ма от депутатите да се избират по мажоритарната система. Срещу предложението на ГЕРБ гласуваха БСП, ДПС и "Атака". Изборният праг за влизане в Народното събрание остава 4%. Мнозинството отхвърли предложението на ГЕРБ този праг да бъде намален на три на сто. Опозицията се аргументира, че така ще се увеличи представителността в Народното събрание. Мая Манолова обясни:„Ние имаме един от най-ниските прагове и това е така, за да има достатъчно представителност и достатъчно доверие за партиите, които ще влязат в парламента. Иначе можем да го направим два, един или изобщо да няма праг, така че всяка футболна агитка да има свои представители в парламента." Депутатът от ДПС Янко Янков напомни на колегите си, че истинският мажоритарен избор е независимият кандидат в реална конкуренция с партиите. "Нека не заблуждаваме българските граждани, че има мажоритарно избиране", призова Янков. Станислав Иванов от ГЕРБ обвини управляващите в това, че са подвели хората в първите си дни

Меркел се договорила с Путин да се избягва ескалация на напрежението в Украйна

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи в Париж, че са се договорили по телефона с руския президент Владимир Путин да не допуснат ново ескалиране на насилието в Украйна, където през последните два дни се стигна до жестоки сблъсъци между полицията и антиправителствените демонстранти.

Китайски милиардер купува голф игрище край София

Голф клубът, част от спортно-развлекателен комплекс „Света София“ на изхода на столицата, ще бъде продаден на китайския милиардер Стивън Ло. Не е...

Васил Тончев: "България без цензура" намери мястото си в политическия живот на страната

"България без цензура" намери мястото си в политическия живот на страната и продължава да се развива. Това каза пред ТВ7 социологът Васил Тончев. Според него тя се е родила във февруарските протести, в тях е намерила своята идентификация, но продължава своя ход напред точно заради това, че поставя на дневен ред реалните проблеми на хората,

Вени Марковски: Президентът да престане да робува на клишетата

/КРОСС/ Президентът и екипът му да престанат да робуват на клишетата и да помислят малко над нуждата на днешния ден. Все пак сме 2014-а, а не 1984-а година, когато дори и перестройката на Горбачов не беше започнала. Призивът към държавния глава е на Вени Марковски. Във Фейсбук дневника си той написа следното: Не съм съгласен поне с две от твърденията на президента! Първо казва, че "не сме равни с другите европейски народи и все още не сме изградили своята чиста и свята република."Напротив - равни сме - и не само защото няма другиТЕ европейски народи. Има други европейски народи - с някои сме на едно ниво; от членовете на ЕС - Румъния е естественият пример, а и много от страните, които не са членове на ЕС, са на нашето дередже или... по-лошо. Има и по-добри, разбира се, което е нормално - не са били управлявани от комунисти и капитализмът им не е бил строен от неуспялите строители на социализма. Не е вярно, че не сме изградили своята чиста и свята република. Ако някой мисли, че не сме изградили република - не е вярно. Ако си мисли, че не е достатъчно чиста - това е проблем, върху който човек като държавния глава може да работи. А дали е свята... Това, разбира се е идеал, а не реална възможност. Няма нито една свята република. В целия свят. Има такива, които се стремят да бъдат по-добри, с всеки изминал ден

Украинският парламент обяви спешна евакуация

Украинският парламент обяви спешна евакуация, в резултат на което депутати и служители напускат сградата на Върховната Рада, предаде Интерфакс.
Причината за евакуацията не се съобщава.
В същото време, около сградата на парламента няма събрани хора.
В Мариинския парк и на площад „Конституция Украинският парламент обяви спешна евакуация, в резултат на което депутати и служители напускат сградата на Върховната Рада, предаде Интерфакс. Причината за евакуацията не се съобщава. В същото време, около сградата на парламента няма събрани хора. В Мариинския парк и на площад „Конституция" са се събрали стотици привърженици на властта.

Диего Симеоне: Важно е да използваш възможностите си, ние го направихме


Треньорът на "Атлетико" (Мадрид) Диего Симеоне смята, че отборът му е направил важна крачка към четвъртфиналите в Шампионската лига. "Дюшекчиите" спечелиха с 1:0 срещу "Милан" като гост.

"Росонерите" имаха сериозно превъзходство през по-голямата част от срещата, но с гола на Диего Коща в 83-ата минута мадридчани направиха обрат.

"Ние сме един обикновен и скромен отбор, който се опитва да постига максимума във всеки мач. В първите десет минути стояхме добре. След това от...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване