Арсен Венгер: В мача с "Байерн" всичко беше срещу нас


Мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер съжали за пропуснатите шансове от неговия отбор в първия четвъртфинал срещу "Байерн" (Мюнхен) от Шампионската лига.

"Артилеристите" загубиха с 0:2 на "Емиратс" и практически повториха ситуацията от миналогодишния първи двубой с германците, когато претърпяха поражение с 1:3.

"Тази вечер всичко вървеше срещу нас. Трябваше да водим с три гола, преди те да влязат в ритъм и допуснахме големи грешки, но духът ни беше фантастичен. Изпуснатата...

Задържаха френския милиардер Серж Дасо

Френският милиардер и сенатор Серж Дасо е задържан вчера сутринта в парижко предградие за разпит във връзка с предполагаемо купуване на гласове, предаде Би Би Си.
Полицията го разпитва относно дейността му като кмет на южното парижко предградие Корбей-Есон в периода 1995 - 2009 г. Предполага се, че милиардерът е използвал богатството си, Френският милиардер и сенатор Серж Дасо е задържан вчера сутринта в парижко предградие за разпит във връзка с предполагаемо купуване на гласове, предаде Би Би Си. Полицията го разпитва относно дейността му като кмет на южното парижко предградие Корбей-Есон в периода 1995 - 2009 г. Предполага се, че милиардерът е използвал богатството си,

Константинов: Вече мога да гласувам вдясно, но и за Кадиев

Изборната администрация да си сяда на задниците и да започва да образова хората, призова той. Новият кодекс е по-добър от стария.

България и Азербайджан сключват двустранни споразумения

В Баку ще бъдат подписани и двустранни споразумения. Едно от тях ще е между финансовите министерства на България и на Азербайджан. Това обяви...

Нови разкрития - трето лице участвало в атентата в Сарафово

Заради това се бави внасянето на обвинителния акт в съда, обясни Цацаров

    


Иво Божков: Поведението на "Атака" вчера бе грозно

Държанието на "Атака" вчера около паметника на Левски бе грозна сцена. Това заяви пред БТВ блогърът Иво Божков, като допълни, че скандирането на "мърши" и други доста непристойни думи от тяхна страна е било изключително непристойно.
Божков заяви, че самото разполагане на сили за сигурност показва, че те знаят, че кръгът трябва да е строго охраняем. Държанието на "Атака" вчера около паметника на Левски бе грозна сцена. Това заяви пред БТВ блогърът Иво Божков, като допълни, че скандирането на "мърши" и други доста непристойни думи от тяхна страна е било изключително непристойно. Божков заяви, че самото разполагане на сили за сигурност показва, че те знаят, че кръгът трябва да е строго охраняем.

Иво Божков: Вчерашното поведение на "Атака" бе грозно

Държанието на Държанието на "Атака" вчера около паметника на Левски бе грозна сцена. Това заяви пред БТВ блогърът Иво Божков, като допълни, че скандирането на "мърши" и други доста непристойни думи от тяхна страна е било изключително непристойно. Божков заяви, че самото разполагане на сили за сигурност показва, че те знаят, че кръгът трябва да е строго охраняем.

Крехко примирие в Украйна, сблъсъците продължават и има още убити

След преговори в сряда вечерта между представителите на опозицията и президента Янукович в Киев беше обявено примирие. Лидерът на опозиционната партия "Баткивщина" Арсений Яценюк обяви пред множеството на площад "Независимост" в столицата, че е постигнато споразумение с властта и позициите на протестиращите няма да бъдат атакувани.

Лондон и Мадрид пак се спречкаха заради Гибралтар

Великобритания протестира заради испански боен кораб, който попречил на учение на кралските военноморски сили

Как едно китайско менте саботира Aston Martin (видео)

/КРОСС/Когато си купуввате кола за 200 000 евро, последното, което очаквате е да получите евтино китайско менте. И все пак точно това се е случило на 17 000 клиенти на луксозния английски производител Aston Martin. През февруари компанията обяви, че ще изтегли за ремонт 17 590 автомобила. Това е безпрецедентен ход за англичаните, които от край време се хвалят с високото качество на материалите и ръчната изработка.  Причината е в некоректния им китайски поддставчик, натоварен да отлива педала на газта, който е нарушил патентните права и е използвал некачествени продукти. Компанията ще премести производството им във Великобритания.  video:http://www.youtube.com/watch?v=OQ89BDBfm8k&list=PLai_R2Qt-Z1CKR34pvPC0d8K41PaEE2tJ&feature=share&index=45

В Сочи се правят, че нищо не се случва в Киев, медиите нямат достъп до украински спротисти

В Сочи се парират всички опити за търсене на коментари по размирната ситуация в Киев. Това обясни пред bTV журналистът Георги Тошев, уточнявайки, че „официално организаторите се правят, че нищо не се случва в Украйна”.
Стопиран бил всеки журналистически опит за връзка с украинските олимпийски екипи и спортисти. В Сочи се парират всички опити за търсене на коментари по размирната ситуация в Киев. Това обясни пред bTV журналистът Георги Тошев, уточнявайки, че „официално организаторите се правят, че нищо не се случва в Украйна”. Стопиран бил всеки журналистически опит за връзка с украинските олимпийски екипи и спортисти.

Общински заплати дразнят прокурори

Районната прокуратура в Сливен протестира пред Административния съд изменение в Правилника за работа на общинския съвет, съобщи говорителката на обвинението Милена Радева. Това е същият правилник, който си гласуваха народните избраници на Сливен и с който увеличиха заплатите си на 1260 лева. 
Според приетата нова алинея зам.-председателят, който Районната прокуратура в Сливен протестира пред Административния съд изменение в Правилника за работа на общинския съвет, съобщи говорителката на обвинението Милена Радева. Това е същият правилник, който си гласуваха народните избраници на Сливен и с който увеличиха заплатите си на 1260 лева. Според приетата нова алинея зам.-председателят, който

Организаторите в Сочи се правят, че нищо не се случва в Украйна

В Сочи се парират всички опити за търсене на коментари по размирната ситуация в Киев. Това обясни пред bTV журналистът Георги Тошев, уточнявайки, че „официално организаторите се правят, че нищо не се случва в Украйна”.
Стопиран бил всеки журналистически опит за връзка с украинските олимпийски екипи и спортисти. В Сочи се парират всички опити за търсене на коментари по размирната ситуация в Киев. Това обясни пред bTV журналистът Георги Тошев, уточнявайки, че „официално организаторите се правят, че нищо не се случва в Украйна”. Стопиран бил всеки журналистически опит за връзка с украинските олимпийски екипи и спортисти.

От днес започва регистрация за прием в детските ясли във Варна

Регистрацията за прием в детските ясли във Варна започва днес - 20 февруари, четвъртък, от 11 часа, съобщиха от общината за Moreto.net. Съгласно нормативната уредба родителите могат да регистрират заявление за прием и да получат входящ номер по два начина - на място във всяка детска ясла на територията на общината, и по електронен път - на изградения от Община Варна сайт - https://public-one.

Откриха колата на банковите обирджии от София

На по-малко от 500 м от ограбения банков клон бе открит опожарен автомобил. Това стана късно снощи, предаде репортер на БГНЕС.

По неофициална информация става въпрос за колата, с която бе извършен въоръжения грабеж на банков клон вчера рано сутринта. Автомобилът отговаря на обявения за издирване от полицията. Експерти извършиха оглед на мястото на инцидента. При въоръжения грабеж бяха задигнати 200 000 лв. Престъпниците успяха да избягат.

101-годишен американец се кандидатира за конгресмен

/КРОСС/ 101-годишен американец от щата Флорида реши да се кандидатира за конгресмен, тъй като все още определя себе си като човек с прогресивни виждания. Нюман иска да има свободата да критикува републиканците и демократите, като същевременно е загрижен за бъдещето на Съединените щати, което седи в основата на решението му да се кандидатира, пише в.Дейли Мейл. Джо смята, че правителството съществува, за да прави обществото по-добро. Сегашният конгресмен от този район във Флорида не се справял с тази задача. Той ще се кандидатира като независим, защото не харесва нито една от партиите. Джо призова избирателите да се замислят кои са истинските проблеми на обществото и да гласуват за него, като той обещава, че ще се фокусира върху здравеопазването и социалните грижи.  

Нети мечтае да е Джанис Джоплин в “Като две капки вода” по Нова тв

Aнтоанета Добрева-Нети ходи на зумба и йога, за да се подготви за втория сезон на имитаторското шоу на Нова тв. Покрай професията си актрисата влиза в най-различни роли, включително и мъжки. Играе дори кадета във френската война Сирано дьо Бержарак. Но в Aнтоанета Добрева-Нети ходи на зумба и йога, за да се подготви за втория сезон на имитаторското шоу на Нова тв. Покрай професията си актрисата влиза в най-различни роли, включително и мъжки. Играе дори кадета във френската война Сирано дьо Бержарак. Но в "Като две капки вода" се надява да се преобрази на Джанис Джоплин или Ани Ленъкс. Само на

Скоростен интернет за чиновниците наесен

Комуникационната мрежа на държавата, известна още като БТК-2, ще бъде надградена с високоскоростен широколентов достъп до интернет до 24 септември тази година. Това предвиждат договорите с четири фирми, които държавната Изпълнителна агенция “Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” подписа вчера. Комуникационната мрежа на държавата, известна още като БТК-2, ще бъде надградена с високоскоростен широколентов достъп до интернет до 24 септември тази година. Това предвиждат договорите с четири фирми, които държавната Изпълнителна агенция “Електронни съобщителни мрежи и информационни системи” подписа вчера.

Всеки ученик - с таблет

Всеки български ученик да има таблет или преносим компютър в училище. Това е една от основните цели в новата стратегия на правителството за образование за "Ефективно прилагане на информационни и комуникационни технологии в образованието и науката" (2014-2020 г.).

Причината - децата на България са сред изоставащите по показателя за IT технологии в училищата, а това се отразява на резултатите им от международните тестове за грамотност, пише "Труд".

У нас на всеки 11 гимназисти от 11-и и 12-и клас се пада 1 компютър. В ЕС това съотношение е 1 към 4.

Другият голям проблем, който е отбелязан в стратегията, е, че учителите ни са застаряващи и трябват повече усилия за тяхното обучение в най-новите IT технологии, въпреки че 46% от нашите учители посещават квалификационни курсове по темата, докато за европейската общност средният процент е 43.

Стратегията чертае планове за пълно интернет обслужване на училищата и университетите, което трябва да се случи до 2020 г. Предвижда се още масово използване на е-учебници, достъп до научни и образователни платформи.

Целта е учениците и студентите да могат да ги ползват свободно, докато са в училище или университета. Също така ще бъде създадена база за споделяне на видеоуроци и лекции. Част от издателите пуснаха електронни учебници, но по техни данни над половината от учителите отказват да работят с тях. А стратегията предвижда изграждането на е-университет и е-училище, достъпни за всички.

Една от мерките в нея е създаване на платформи, чрез които родителите директно могат да следят развитието на детето си в образователната система, да комуникират с учителите и да работят съвместно с тях. Чрез въвеждането на общи електронни системи се очаква ползването на хартиен оборот в образователната сфера да падне три пъти.

В стратегията, качена на правителствения сайтwww.strategy.bg, обаче няма финансова обосновка за реализацията й. Идеята е да се разчита не само на средства от националния бюджет, а и на европейски средства.

Манолова: Крайният националистически вот е изкусителен и за ГЕРБ

/КРОСС/Очаква се днес парламентът да продължи работа с второто четене на промени в Изборния кодекс. Вчера депутатите стигнаха до втората част на изборния документ, като приеха няколко текста, свързани с гласуването с подвижна избирателна кутия и с гласуването с удостоверение на друго място.  Има време, така че няма да се наложат среднощни заседания каза в сутрешния блок на Нова телевизия депутатът от ПГ на Коалиция за Българя Мая Манолова, зам.-председател на НС и председател на комисията за изготвяне на нов Изборен кодекс. Наслушах се на какви ли не неща за този кодекс - до това, че подготвям държавен преврат, каза Манолова и посочи, че много от коментаторите, а и опозицията не са прочели текстовете на новия Изборен кодекс.Духът на изборния кодекс е наистина да осигурим честни избори, увери Манолова и посочи част от промените, които гарантират това. Важно кой и по какъв начин ще се печатат бюлетините, категорична бе Манолова и посочи още от инструментите, гарантиращи прозрачност на изборите. А именно: за първи път бюлетините ще имат номера и за първи път за избор на народни представители и общински съветници ще се гласува с преференции.Ще има реално преподреждане на листите, тоест хората ще влияят пряко върху подредбата на органите, посочи Манолова. По думите й прагът за преференция за евроизборите ще бъде 5%. За парламентарните - 7% са достатъчни, смята Манолова

Обичаме да се подценяваме

Българите имаме селско чувство за равенство и еднаквост и причината за ниското ни самочувствие се крие някъде там.

Освен за заветите на Апостола, обикновено говорим и за предателство. Битува мнението, че ние българите обичаме да се само охулваме, когато стане дума за личността на Васил Левски. Аз не го виждам така и смятам, че Левски е по-скоро идеализиран.

С това далеч не искам да кажа, че той не е велик герой, но тук говорим за свръх идеализация. По никакъв начин не се стремим към историческата истина, а към един свръхгерой, което се прави по следната причина – Левски е толкова приближен към божественото, към идеалното и непосилното за човека, че престава да е изискване към теб.

Това е отдалечаване от неговите дела и личност до степен, до която никога не можеш да се доближиш ти като човек. По този начин няма изискване да бъдеш като него, а заговаряме с речника "ето, виж ни колко сме лоши, а той е толкова добър и загина за нас". Това е отбранителна психиатрична реакция.

Проблемът е, че всяка нация има нужда от пантеон. Ние имаме идеализация и на Априлското въстание - едно сравнително дребно като военно-политическо събитие и огромно като национално-психологическо изживяване. С усилията на цяла серия писатели, културни дейци, политици и общественици, нашият пантеон е съсредоточен там. Ние нямаме герои от войните, не помним генералите си, защото войните завършват неуспешно. През Втората световна война сме на страната на Хитлер, а след това всичко е сринато по време на комунизма. Освен това не сме освободили сами – Освобождението е дело на друга страна, а част от нацията ненавижда тази страна, което съсредоточава пантеона само в Априлското въстание.

Когато трезво се каже самата истина, което е елементарна политология, че това въстание е провокирано от Русия, за да обърне обществено мнение на Запад, за да бъде неуспешно въстание и да последва реакция на християните от цял свят, което да блокира възможността Англия и Франция да повторят агресията срещу Русия от Кримската война, следва страшна обида, защото посягаш на пантеона. Нация без пантеон не може.

Има голяма разлика между етнос и нация – ние сме български етнос от 1300 години, но нацията ни е много млада. Нация означава стандартен език и история – така се прави нация, това е фабриката за нации – образователната система. На всички хора се вменява еднакъв говор и история. За нас историята е безкрайно чувствително нещо – Англия и Франция никога не биха си помислили да се карат за някой остров и да се позовават на Хенри VIII, а ние непрекъснато го правим.

Съвсем отделен въпрос е, че нашата нация има много ниска самооценка и обича да се подценява, но случаят с Левски е по-сложен. Всички чужденци и хора, които обичат България ни питат – защо имате толкова ниско самочувствие и самооценка? Такива сме по много причини, но преди всичко това е свързано със социалната ни психология, доказана от Минчо Драганов, Иван Хаджийски и други големи нейни изследователи. Свързано е със селския произход на нацията. До съвсем скоро ние бяхме в много голяма степен селяни.

Имаме селско чувство за равенство и еднаквост, а причината за ниското самочувствие се крие някъде именно там. Всеки, който е някак по-особен е лош и всички особени се оказват лоши. Нахлуващите селяни в града са приблизително еднакви или поне мислят себе си за еднакви. Едни успяват, а други не. Тези, които не успяват не могат да схванат причините за неуспеха си, освен че другите са грозни, гадни, неморални и са успели с нечестни методи.

Ние сме много млада нация и освен, че сме държава на 130 години, населението на България към 1945 година е изградено от 86% селяни – с онзи морал и онази психика. Това е ниското самочувствие на току-що нахлулия в града селянин и там е основната причина за самооценката ни.

Местан отхвърли 10-те условия на Сидеров: Те са див популизъм

Лидерът на ДПС Лютви Местан определи като "див популизъм" десетте условия на Волен Сидеров, за да подкрепя правителството. Това съобщи Нова телевизия.Местан каза, че няма какво да обсъжда със Сидеров и попита: „Кой не иска 500 лв. пенсия?".Лидерът на ДПС е част от българската делегация, която е в Баку.Ето кои са условията на Сидеров, за да не Лидерът на ДПС Лютви Местан определи като "див популизъм" десетте условия на Волен Сидеров, за да подкрепя правителството. Това съобщи Нова телевизия.Местан каза, че няма какво да обсъжда със Сидеров и попита: „Кой не иска 500 лв. пенсия?".Лидерът на ДПС е част от българската делегация, която е в Баку.Ето кои са условията на Сидеров, за да не

Графит на Банкси продаден за 575 000 долара

"Целуващи се полицаи" е в черно-бяло и е нарисуван през 2005 г.

    


Сьомга на фурна с мариновани домати

Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31. Bашата любима рецепта може да спечели 30 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте рецептите си на адрес mpopova@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 31.

Една година от самозапалванията и размириците в България

На 20 февруари се навършва една година от самозапалването на Пламен Горанов. Тогава, след поредни дни на масови протести срещу високите сметки за ток, след вечерта на 19 февруари, когато жандармерията окървави протеста на Орлов мост, дойде и денят 20 февруари, когато един от протестиращите - 36-годишният Пламен Горанов в ранната сутрин се самозапали пред сградата на Община Варна.

В същия ден Бойко Борисов, който бе министър-председател тогава, подаде оставка. Пламен бе човек с изявена гражданска позиция, противник на несправедливостта и готов да протестира в подкрепа на хора, изпаднали в беда. Той активно се включваше в многохилядните граждански протести, които превърнаха Варна в "столица" на недоволството срещу лошото управление на ГЕРБ, бедността, корупцията и непосилните сметки на ток. 36-годишният Пламен се самозапали пред Община Варна в знак на протест срещу управлението на ГЕРБ, техния кмет Кирил Йорданов и групировката ТИМ. Състоянието на Пламен беше много тежко, той бе поставен в медикаментозна кома и лекарите се бориха за живота му. Във Варна и страната организираха десетки акции за кръводаряване, за да се помогне на Пламен. Но той издъхна от раните си на националния празник 3 март, а градоначалникът Кирил Йорданов впоследствие подаде оставка. Пред сградата на общината в морската столица, където Пламен се самозапали граждани направиха грамада камъни.

Общо шестима се самозапалиха през миналата 2013 година. Последният от тях бе 52-годишният Димитър Димитров, който се запали на 13 март пред президентството. Той оцеля, но останалите петима починаха. Първият случай на самозапалил се в страната след бунтовете бе на 18 февруари на 26-годишния Траян Маречков в центъра на Велико Търново, за съжаление той почина. Вторият беше 36-годишният Пламен Горанов от Варна. Той почина на националния ни празник - 3 март около 20 часа от полиорганна недостатъчност. 53-годишният Венцислав Асенов Василев се самозапали в сградата на община Раднево на 26 февруари. Когато влязъл в сградата на общината мъжът се обърнал към служителката на пропуска и казал: "Искаш ли да се запаля", след което лумнал в пламъци. Общинари смятат, че се е полял с бензин точно преди да влезе в сградата. Охранител на общината скочил да гаси мъжа, но пламъците бързо го обхванали. Разнесъл се силен дим в коридорите на общината. Веднага пристигнала и линейка, но Венцислав вече имал тежки изгаряния. На 10 март Венцислав Василев почина от тежките изгаряния.

На 22 март почина самозапалилият се на стадиона в силистренското село Ситово 40-годишен Тодор Йовчев. Мъжът почина от полиорганна недостатъчност във Военноморската болница във Варна. Най-вероятните причини за отчаяната постъпка на Тодор Йовчев са безработицата, бедността и семейни проблеми. Закаран беше във Военна болница във Варна с 95% изгаряния. По информация на директора на болницата д-р Даниела Костадинова при приемането в болница мъжът е бил контактен. Пред лекарите е разказал, че е посегнал на живота си от отчаяние. Повтарял е "Писна ми, няма хляб, вече не се издържа".

Венцислав Козарев от Смолян се самозапали на 1 май. Мъжът е казал на жена си, че ще се самозапали, имали си лични проблеми. След това публично се самозапалил. Той почина на 3 май

Без мажоритарен вот на парламентарни избори

Няма да има такъв нито при гласуване за обикновено, нито за Велико Народно събрание

    


Учените: Ще открием извънземен разум до 24 години

Някои от нас вярват в съществуването на извънземен живот, дурги – не. На последните обаче скоро ще им се наложи да повярват, тъй като учените са сигурни, че в най-скоро време ще се натъкнат ...

Местан към "Атака": Ако някой иска да напуска парламента, да го напуска

Лидерът на ДПС Лютви Местан определи като "див популизъм" направените от партия "Атака" десет искания, поставени като условие за оставане на депутатите от партията в Народното съ...

Безплатен скрининг за глаукома и катаракта в Пловдив

Кампания за безплатен скрининг на глаукома и катаракта организира от 4 до 28 март Клиниката по очни болести на УМБАЛ „Свети Георги" в Пловдив. Акцията се провежда ежегодно в подкрепа на...

Властите в Сочи пресичат всякакви инициативи за случващото се в Украйна

Случващото се в Украйна е тема табу в Сочи. Това стана ясно от разказа на журналиста Георги Тошев в сутрешния блок на bTV. Според информация от Facebook вече двама украински спортисти са се отказали ...

Местан: 10-те условия на Сидеров са див популизъм

Лидерът на ДПС Лютви Местан определи като Лидерът на ДПС Лютви Местан определи като "див популизъм" десетте условия на Волен Сидеров, за да подкрепя правителството. Това съобщи Нова телевизия.Местан каза, че няма какво да обсъжда със Сидеров и попита: „Кой не иска 500 лв. пенсия?".Лидерът на ДПС е част от българската делегация, която е в Баку.Ето кои са условията на Сидеров, за да не

Примирие в Украйна. Докога?

Предстоят нови преговори между управляващите и опозицията, днес е ден на траур за загиналите в последните сблъсъци

    


Спирка на столичния градски транспорт - в частен имот

/КРОСС/ Спирка на столичния градски транспорт може да осъмне преградена с бариери. Причината - тя се оказва в частен имот на Георги Пантелеев. „Това е някъде около 1200 кв. метра, собственост на прадядо ми, никога не е отчуждаван този имот, никога не сме обезщетявани от Столична община (СО), от държавата и от когото и да било", казва мъжът пред репортер на бТВ. Наследниците имат нотариален акт от началото на века, както и нов - от 2007 година. Според документите обръщалото на тролей №8 е в границите на имота им. „В момента ние сме спонсори на СО, и на градския транспорт, и на електротранспорт. Тук се въртят тролеи, автобуси и сме безсилни", допълва Пантелеев. Борбата му с институциите започва преди няколко години. Оттогава той минава през различни комисии и отдели на СО. „Ако обичат, да бъда така любезни - или да напуснат, или да седнат на масата за преговори. Както има частни автогари по страната, така може да има частно обръщало на тролей", смята Георги. Според наследниците, общината трябва да закупи имота им, да плаща наем или да напусне. От Общината отказаха да застанат пред екип на bTV, за да коментират случая. Единственото, което казаха, е, че имотът е бил върнат по Закона за земеделската земя, а вече е част от инфраструктурата. И докато Общината проверява дали Георги и роднините му имат права над парцела, от местни данъци и такси вече са намерили отговор на този въпрос. „Ние плащаме данъци за този имот

Как Wikipedia се справя с интернет троловете


Wikipedia е извор на информация за много хора. Свободната енциклопедия се поддържа от доброволци и всеки интернет потребител може да редактира текстовете или да създава нови.

Всичко това обаче неизбежно води и до множество злоупотреби от интернет тролове и хора с не особено добри намерения. Ежедневно се правят редакции на хиляди публикации и проследяването на всички тях от редактори е много трудно. Затова Wikipedia има уникална софтуерна система, която проверява всяка редакция,...

Евродепутатът Андерсдотер: Щом 90% от европейците са пирати, грешката е в закона, не в хората

- Г-жо Андерсдотер, наскоро българското правителство предложи на Народното събрание да ратифицира Договора от Пекин и това предизвика безпокойство, че страната се присъединява към една нова АСТА. Основателни ли са тези опасения, или договорът не застрашава потребителите в интернет?
- Малко е вероятно договорът от Пекин да промени европейското зако - Г-жо Андерсдотер, наскоро българското правителство предложи на Народното събрание да ратифицира Договора от Пекин и това предизвика безпокойство, че страната се присъединява към една нова АСТА. Основателни ли са тези опасения, или договорът не застрашава потребителите в интернет? - Малко е вероятно договорът от Пекин да промени европейското зако

МВФ: Развитите икономики не трябва да бързат със свиването на стимулите

Институцията запази очакванията си за растежа на глобалната икономика през тази и следващата година

    


Мартеница за "Гинес" на Дунав мост

Най-дългата мартеница в света - 8,5 км, ще опаше Дунав мост на 1 март и ще свърже Русе и Гюргево. Седмокласничките Мирослава Ивайлова, Анастасия Великова и Славена Дачева от училище "Любен Каравелов" я плели цяла година. За идеята ги запалил учителят им по изобразително изкуство Стефан Петров и децата дори сами си купили преждата. Мартеницата Най-дългата мартеница в света - 8,5 км, ще опаше Дунав мост на 1 март и ще свърже Русе и Гюргево. Седмокласничките Мирослава Ивайлова, Анастасия Великова и Славена Дачева от училище "Любен Каравелов" я плели цяла година. За идеята ги запалил учителят им по изобразително изкуство Стефан Петров и децата дори сами си купили преждата. Мартеницата

Преглед на печата, четвъртък, 20 февруари

СЕГА: 1,7 млрд. лв. е прогнозната цена за последния участък от магистрала "Струма" Близо 1,7 млрд. лв. е прогнозната цена за строителството на...

"Фейсбук" купува "Уотсап" за 19 млрд. долара

Съвсем наскоро друго от най-популярните приложения за онлайн чат и VoIP – "Вайбър, смени собствеността си, след като ИТ компанията "Ракутен" го купи – но само за 900 млн. долара

Намериха изпепелен буса на банковите обирджии!

Лек автомобил беше опожарен в столичния кв. „Хаджи Димитър” тази нощ. По неофициална информация това е колата, с която е бил извършен обирът на банковия клон вчера сутринта,

Точат сметки със снимка на карта

Бандити измислиха нов хитър и лесен начин за източване на кредитни карти. Ако доскоро това се случваше след кражба на пинкод и използване на супермодерни дигитални скимиращи устройства, сега измамниците действат единствено със скрита камера или обикновен джиесем, който прави снимка.

28-милионната Lada слезе от конвейера

До две години АвтоВАЗ ще представи напълно нов модел, който ще замени Lada Priora

    


Наши фирми изнесоха текстил за 1,8 млрд. евро

България е изнесла облекла и текстил за рекордните 1,8 млрд. евро през миналата година, съобщи за "Преса" Изпълнителният директор на браншовата асоциация Радина Банкова.

Парламентът гласува текстове от проекта на Изборен кодекс

Парламентът ще гласува текстове от проекта на Изборен кодекс, внесен от Мая Манолова и група народни представители. Депутатите ще обсъдят наново Закона за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, приет от Народното събрание на 16 януари 2014 г. и върнат за ново обсъждане с Указ № 12 от 29 януари 2014 г. на Парламентът ще гласува текстове от проекта на Изборен кодекс, внесен от Мая Манолова и група народни представители. Депутатите ще обсъдят наново Закона за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, приет от Народното събрание на 16 януари 2014 г. и върнат за ново обсъждане с Указ № 12 от 29 януари 2014 г. на

Парламентът гласува текстове от проекта на Изборен кодекс

Парламентът ще гласува текстове от проекта на Изборен кодекс, внесен от Мая Манолова и група народни представители. Депутатите ще обсъдят наново Закона за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, приет от Народното събрание на 16 януари 2014 г. и върнат за ново обсъждане с Указ № 12 от 29 януари 2014 г. на Парламентът ще гласува текстове от проекта на Изборен кодекс, внесен от Мая Манолова и група народни представители. Депутатите ще обсъдят наново Закона за изменение и допълнение на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина, приет от Народното събрание на 16 януари 2014 г. и върнат за ново обсъждане с Указ № 12 от 29 януари 2014 г. на

Манолова твърда: Изборният кодекс ще бъде приет!

"Атака" сама взема решения, не е подкрепяла кабинета"

    


Съд в САЩ заключи в сейф Библията и Нобеловата награда на Мартин Лутър Кинг

/КРОСС/ Съдът в американския град Атланта издаде заповед за отнемането на Библията и Нобеловата награда на Мартин Лутър Кинг от децата му, съобщава "Фокс Нюз". Причината за това е, че двамата сина на правозащитника Кинг искат да продадат двата предмета, дощато сестра им Бърнис Кинг иска да ги запази. Съдът постанови вещите да бъдат съхранявани в специален банков сейф, а ключът от него да се съхранява от самия съдия, издал решението.  

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване