Жертвите на насилието в Украйна са над 60

Над 60 протестиращи са загинали от прострелни рани при протестите в Киев, съобщи лекар от опозицията.

Това прави днешния ден най-кървавия, откакто Украйна се сдоби с независимост от СССР. Милиционерите стреляли с истински куршуми "при самоотбрана", когато протестиращите ги заплашили, съобщи украинското вътрешно министерство. То обвини "радикални екстремисти" в отвличане на 67 милиционери.

Фоайето на хотел Украйна, който гледа към площад Независимост, се превърна в импровизирана морга. Телата на седем протестиращи бяха наредени едно до друго под бели чаршафи върху мраморен под пред рецепцията.

Милицията съобщи, че снайперист, заел позиция на покрива на хотел, ранил 20 души, след като стрелял с истински куршуми, а лидери на протестиращите обвиниха силите на реда в Киев, че стоят зад снайперистките атаки.

Лидерите на трите основни опозиционни партии в Украйна определиха безредиците като "планирана провокация" от проруското правителство, а Москва обвини "екстремисти и хардлайнери", че опитват да предизвикат гражданска война. Сблъсъците сложиха край на примирието, обявено от Янукович късно снощи, след като при насилието във вторник загинаха 28 души.

Докато Янукович провеждаше разговори с външните министри на Франция, Германия и Полша, в Брюксел е планирана среща на техните колеги, на която да обсъдят санкции, включително евентуално оръжейно ембарго. Определяйки ескалиралото насилие като "напълно неприемливо и неоправдано", британският външен министър Уилям Хейг заяви: "Помощта за спиране на насилието е непосредственият приоритет".

Русия определи евентуалните санкции като "тиранични" и съобщи, че президентът Владимир Путин изпраща представител в Киев, за да действа като посредник в разговорите с опозицията. Американският Държавен департамент вече обяви, че налага забрана за пътуване на около 20 високопоставени представители на правителството заради кървавите сблъсъци.

МВнР на Русия: Русия е готова да помогне на Украйна за нормализиране на ситуацията

/КРОСС/ Русия е готова да помогне на Украйна да преодолее сложната ситуация, в която е изпаднала, заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Григорий Карасин при връщането си от Киев, четем в „Российская газета", която се позовава на ИТАР-ТАСС.„Да се надяваме, че нашите украински приятели и партньори, братя все пак ще нормализират ситуацията, - каза заместник-министърът. - Ще помагаме според това, което поискат от нас нашите украински партньори".Карасин подчерта, че „Москва подкрепя мирното регулиране на ситуацията с помощта на политически методи".„Ние сме за това, ситуацията да бъде преодоляна мирно, властите да се договорят с опозицията, да седнат на масата за преговори. Що се касае впечатленията ми от ситуацията в Киев, то те са много тежки. Жителите на Киев сега приличат на хора, изключително притеснени, разтревожени, губещи вярата в утрешния ден. Това се чувства в погледите им, в поведението им. На Майдана и в центъра на Киев се виждат бойни дружини юнаци с палки, които вървят под строй в неясна посока", - информира заместник-министърът.http://www.rg.ru

Калканджиева поля 39 с 200 гости

Близо 200 души вдигнаха наздравици за рождения ден на Жени Калканджиева вчера в столичния клуб Cubo. „Никога не съм празнувала семейно, с вечеря и далеч от фотосветкавиците. Това го правя за Коледа. Имам прекалено много приятели, които няма как да пренебрегна”, оправда пред „Монитор” капацитета на купона шефката на „Визаж”.

Кому е нужна такава преференция

Управляващите обезсмислиха преференциалното гласуване в Изборния кодекс, като възприеха служебната преференция - т.е., ако избирателят не е изразил предпочитание към даден кандидат, да се смята, че е гласувал за водача на листата. Така БСП за втори път "настъпи мотиката", водейки се по чужд акъл, приемайки изборно законодателство.

Полицейски щурм в хотел! Заради банковия обир?

Полицията щурмува хотелски комплекс в София. Операцията е проведена в четвъртък вечерта в на бул. „Самоковско шосе”.

Проверка потвърди, че децата в интернатите са бити и заплашвани


Системна липса на грижи и злоупотреби с настанени в интернати деца установи проверка по разпореждане на Върховната административна прокуратура, съобщи БНР. Тя е извършена в седем специализирани училища за деца с проблеми в поведението.

Лишени от грижи са били 265 деца между 11 и 18 години. Най-честите нарушения са свързани с налагането на наказания, между които бой,  неспецифичен труд, унижения и заплахи.

Сегашното състояние на интернатите няма механизми и практики, които...

Режисьорът на "Сексът и градът" се замисли за трети филм

 /КРОСС/ Режисьорът на "Сексът и градът" Майкъл Патрик Кинг обмисля възможността да се появи трета част на култовия филм за Кари Брадшоу и нейните приятелки. По този начин той  потвърди думите на Сара Джесика Паркър, която вече отбеляза , че би искала да играе в третия филм за Кари. По думите й имало още една история за героинята, която си струва да бъде заснета. В интервю за Entertainment Weekly режисьорът се съгласи с думите на актрисата и каза, че двамата споделят обща визия за това каква трябва да бъде заключителната глава в историята на Кари Брадшоу. Това обаче не означавало, че подобен проект ще бъде пуснат в производство. Припомняме, че първите две части на филма "Сексът и градът" излязоха през 2008 г. и 2010 г. И в двата се снимаха Сара Джесика Паркър, Ким Катрал, Кристин Дейвис и Синтия Никсън. Като цяло първият филм беше посрещнато положително, но вторият претърпя пълен провал и бе подложен на ожесточена  критика от страна на феновете.

Ново спецзвено съветва баретите

София /КРОСС/ Четири дирекции сред които и аналитична ще има в Специализация отряд за борба с тероризма (СОБТ), научи "Стандарт". Разчетите за новите структури вече са готови и са пратени за съгласуване на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров. Според данните аналитичното звено ще преценява определени ситуации и може да взима решения и да съветва по отношение на тактиката за даден обект.В края на миналата година с решение на правителството в промяна в правилника част от функциите на вече несъществуващата дирекция СДОТО преминаха към Специализирания отряд за борба с тероризма.

Бачково ликува, благославя синода за махането на Борис

Свободата изгря и за нас. Честито отстраняване на Борис! Така жители на Бачково и Асеновград се поздравяваха с решението на Светия синод за уволнението на игумена. Ръководството на БПЦ наложи най-тежкото наказание на Борис заради порноклип, който се появи в края на м.г. Твърди се, че главен герой в него е игуменът. 
Свободата изгря и за нас. Честито отстраняване на Борис! Така жители на Бачково и Асеновград се поздравяваха с решението на Светия синод за уволнението на игумена. Ръководството на БПЦ наложи най-тежкото наказание на Борис заради порноклип, който се появи в края на м.г. Твърди се, че главен герой в него е игуменът.

Ченгета нахлуха в столичен хотел, има задържан

/КРОСС/ Полицейска акция се провежда в хотелски комплекс на бул. „Самоковско шосе" в столицата. Има задържани. Засега от полицията отказват официален коментар.По непотвърдена информация става въпрос за хотелският комплекс "Макси".

Данъците на столичани готови за плащане

Столичани вече могат да проверят на сайта на общината дали за автомобилите им има данни за екостандарт на двигателите, както и какви данъци имат да плащат на общината.

Зам.-кметът Дончо Барбалов обясни, че услугата вече е достъпна. Проверка може да се направи и през сайтовете на няколко банки и финансови институции, които поддържат онлайн плащан Столичани вече могат да проверят на сайта на общината дали за автомобилите им има данни за екостандарт на двигателите, както и какви данъци имат да плащат на общината. Зам.-кметът Дончо Барбалов обясни, че услугата вече е достъпна. Проверка може да се направи и през сайтовете на няколко банки и финансови институции, които поддържат онлайн плащан

ООН: Сирия иска нов краен срок за унищожаването на химическите оръжия

/КРОСС/ Сирия представи нов краен срок за унищожаване на химическите си оръжия. Това заяви върховният представител на ООН по въпросите на разоръжаването Анджела Кейн. „Доколкото разбирам, Сирия е предоставила нови срокове и начини за изпълнение на задълженията си. Това трябва да бъде одобрено от Организацията за забрана на химическото оръжие и за Съвета за сигурност. В момента се работи точно по този въпрос", каза тя.

Преференциалният ВОТ

Избирателната система за вота за народни представители ще е пропорционална с преференциален вот, решиха депутатите с приети на второ четене текстове от новия Изборен кодекс. В многомандатни изборни райони ще бъдат регистрирани кандидатски листи на партии и коалиции и на инициативни комитети.

Трети уличен за атентата в Сарафово

Разследването за атентата на летище "Сарафово" на 18 юли 2012 г. е установило трети участник в терористичния акт. За това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, но не каза кой е новият заподозрян и от каква националност е. 

"Уточнена е самоличността на трето лице, за което до момента не е имало данни", заяви той. И допълни: "То е участвало пряк Разследването за атентата на летище "Сарафово" на 18 юли 2012 г. е установило трети участник в терористичния акт. За това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров, но не каза кой е новият заподозрян и от каква националност е. "Уточнена е самоличността на трето лице, за което до момента не е имало данни", заяви той. И допълни: "То е участвало пряк

Линдзи Лоън започва нов живот

/КРОСС/ Скандално известната Линдзи Лоън реши да пребори вредните си навици. Актрисата е решила да се вземе в ръце и да приключи веднъж завинаги с наркотиците и алкохола. 27-годишната звезда смята да пребори вредните си навици, затрупвайки се с работа. В момента тя работи по психологически трилър „Inconceivable", в който ще изиграе главната роля. Преди това пък работеше по мини сериал за шоуто на Опра Уинфри. След лечението си в клиниката през август миналата година Лоън не се е докосвала до наркотици и алкохол. Тя всячески се старае да стане по-сериозна, дори е зачеркнала онези свои приятели, които й влияят неблагоприятно. Сега Линдзи се опитва да общува само с хора, от които може да я научи нещо полезно и които няма да я отклонят от пътя, който е поела.

Край Ярославъл е намерен камък с извънземен произход

/КРОСС/ В Ярославска област в Русия местен жител намерил необикновен 27-килограмов камък, който може да се окаже парче от метеорит, предаде ИТАР-ТАСС. Първичната експертиза на находката, извършена в център „Диагностика на микро- и наноструктури" към Ярославския университет, показва, че тя има признаци за извънземен произход.„Нашият център има богат опит в работата с геолози и биохимици, които ни носят подобни находки. Честно казано, отначало се съмнявах, че това е метеорит, но нашите сътрудници провериха камъка и установиха в него низко съдържание на хром, което е първият признак за извънземния произход на камъка, - разказва за ИТАР-ТАСС сътрудникът на диагностичния център Анатолий Чурилов. - Резултатите от анализа са изпратени в Санкт-Петербургския институт по геология и геохронология на докамбрия при Руската академия на науките. http://itar-tass.com

Никоя болница не иска най-тежкия българин

Най-тежкият българин е оставен на произвола, никоя болница не иска да го приеме за лечение, оплака се пред “24 часа” съпругата му Димитринка Генова.
270-килограмовият Иван от Стражица е със страшни болки от инфектирани варикозни рани на крака. “Гангрената ще му отрови кръвта и ще го убие, а отказват да го лекуват, бил безнадежден случай”, каза... Най-тежкият българин е оставен на произвола, никоя болница не иска да го приеме за лечение, оплака се пред “24 часа” съпругата му Димитринка Генова. 270-килограмовият Иван от Стражица е със страшни болки от инфектирани варикозни рани на крака. “Гангрената ще му отрови кръвта и ще го убие, а отказват да го лекуват, бил безнадежден случай”, каза...

Киев: Стреляйте на месо! Жертвите вече са повече от 100 (обзор)

Най-малко 100 души загинаха и 500 бяха ранени при нови кървави сблъсъци в центъра на украинската столица Киев вчера, предаде Си Ен Ен. Телевизията цитира шефа на медицинския екип на протестиращите на Площада на Независимостта.
Различни източници в Киев обявяваха различен брой на жертвите в Киев. Броят на убитите от вторник насам е най-малко 51 Най-малко 100 души загинаха и 500 бяха ранени при нови кървави сблъсъци в центъра на украинската столица Киев вчера, предаде Си Ен Ен. Телевизията цитира шефа на медицинския екип на протестиращите на Площада на Независимостта. Различни източници в Киев обявяваха различен брой на жертвите в Киев. Броят на убитите от вторник насам е най-малко 51

Българи откраднали бебе от консулството ни в Солун

Детето е открито в Атина. Крадците искали да го продадат

Туристите спасяват Гърция

Подобно нещо се случва за първи път от 65 години насам: през 2013 г. Гърция е успяла

Смокини и членове в най-безумното ръководство на аспиратор (СНИМКИ)

Дебютната лента на София Копола носеше името „Изгубени в превода“. Приятен филм, в който високият персонаж на Бил Мъри попада в страна (Япония), в...

Смокини и членове в най-безумното ръководство на аспиратор (СНИМКИ)

Дебютната лента на София Копола носеше името „Изгубени в превода“. Приятен филм, в който високият персонаж на Бил Мъри попада в страна (Япония), в...

Кенанов отпадна от щафетата заради синузит

Мирослав Кенанов отпадна от състава на щафетата ни в биатлона в Сочи. Причината е синузит, заради който националът взема антибиотици и на негово място ще стартира Иван Златев.
Треньорът Георги Фъртунов обяви подредбата на отбора. На първи пост е капитанът Михаил Клечеров, на втори е Владимир Илиев, след това е Златев и последен на трасето излиза н Мирослав Кенанов отпадна от състава на щафетата ни в биатлона в Сочи. Причината е синузит, заради който националът взема антибиотици и на негово място ще стартира Иван Златев. Треньорът Георги Фъртунов обяви подредбата на отбора. На първи пост е капитанът Михаил Клечеров, на втори е Владимир Илиев, след това е Златев и последен на трасето излиза н

Полицейска операция в столичен комплекс, един е задържан

Полицаи са влезли в хотелски комплекс на бул. „Самоковско шосе" в столицата, предаде БНР. Там се провежда полицейска операция. Има поне един задържан. Засега от полицията отказват официален коментар. 


Полицаи са влезли в хотелски комплекс на бул. „Самоковско шосе" в столицата, предаде БНР. Там се провежда полицейска операция. Има поне един Полицаи са влезли в хотелски комплекс на бул. „Самоковско шосе" в столицата, предаде БНР. Там се провежда полицейска операция. Има поне един задържан. Засега от полицията отказват официален коментар. Полицаи са влезли в хотелски комплекс на бул. „Самоковско шосе" в столицата, предаде БНР. Там се провежда полицейска операция. Има поне един

Ривиерата на маите – кръв и шоколад

От ИРИНА АСИОВА, МексикоНад 60 000 души са починали от насилствена смърт в Мексико, от както тамошният президент Фелипе Калдерон дойде на власт през 2006 г. Това показва актуалната черна статистика за иначе веселата латиноамериканска държава, където също според статистиката се наблюдава един от най-ниските проценти на самоубийства на глава от От ИРИНА АСИОВА, МексикоНад 60 000 души са починали от насилствена смърт в Мексико, от както тамошният президент Фелипе Калдерон дойде на власт през 2006 г. Това показва актуалната черна статистика за иначе веселата латиноамериканска държава, където също според статистиката се наблюдава един от най-ниските проценти на самоубийства на глава от

Рекорден гаф: Митничари изпуснали 1200 кг дрога

1200 кг хероин са преминали безпрепятствено през ГКПП Капитан Андреево, превозвани от турски тирове, без дори да бъдат проверени от митническите и гранични власти на пункта.

Азербайджан прави газова мрежа у нас

Азербайджан възнамерява да осъществи големи инвестиции в България, особено в газификацията на страната ни. Това стана ясно в края на двудневното официално посещение на премиера Пламен Орешарски в Баку. Азербайджанската страна има желание да инвестира в разширяването на газовото хранилище в Чирен и съвместно с българска компания ­ в изграждането на газоразпределителната мрежа за бита и промишлеността,

Един задържан при полицейска операция в столичен комплекс

Полицаи са влезли в хотелски комплекс на бул. „Самоковско шосе Полицаи са влезли в хотелски комплекс на бул. „Самоковско шосе" в столицата, предаде БНР. Там се провежда полицейска операция. Има поне един задържан. Засега от полицията отказват официален коментар. Полицаи са влезли в хотелски комплекс на бул. „Самоковско шосе" в столицата, предаде БНР. Там се провежда полицейска операция. Има поне един

Росен Цветков и Милена Цветанска напускат БНТ

С двама журналисти ще се раздели обществената телевизия. Росен Цветков - водещият на сутрешния блок С двама журналисти ще се раздели обществената телевизия. Росен Цветков - водещият на сутрешния блок "Денят започва" с Ася Методиева, ще е в БНТ до края на март. След това най-вероятно отива в Би Ти Ви и ще работи като разследващ журналист. Засега той няма подписан договор с конкурентната телевизия, казаха от Би Ти Ви. "Винаги сме давали

Тръгва дебат за агропарите

Ден след като Асоциацията на земеделските производители алармира, че Министерството на земеделието се готви да преразпределя европари без съгласуване с фермерите, вчера от ведомството отхвърлиха тези твърдения. От министерството на Димитър Греков съобщиха, че тепърва тръгват обществените обсъждания за новите директни агросубсидии. Ден след като Асоциацията на земеделските производители алармира, че Министерството на земеделието се готви да преразпределя европари без съгласуване с фермерите, вчера от ведомството отхвърлиха тези твърдения. От министерството на Димитър Греков съобщиха, че тепърва тръгват обществените обсъждания за новите директни агросубсидии.

Съдът спря промените в ръководството на фондовата борса

София /КРОСС/ Софийски градски съд, Търговско Отделение на, VІ-ти състав, е спрял регистърното производство по партидата на "Българска фондова борса - София" АД (BSO), съобщават от публичното дружество. Спирането е за вписване на промени, настъпили въз основа на решението на Общото събрание на дружеството "Българска фондова борса - София" АД, проведено на 14.01.2014 г.Припомняме, че на проведеното извънредно Общото събрание на Българска фондова борса-София, акционерите са избрали трима нови членове на Съвета на директорите, - Гергана Беремска-Караджова, Иван Кутлов и Димо Спасов, заменили Асен Ягодин, Васил Големански и Георги Български.

Икономиката дава признак за излизане от стагнацията

Предпазливи инвестиции в злато, плавно поскъпване на щатския долар, стабилни цени на петрола и отново успешна година за акциите - около тези прогнози са обединени анализаторите в поредния си годишен съвместен анализ за финансовите пазари през 2014 г.

Юлия Тимошенко забрани на опозицията да преговаря с президента на Украйна

Бившият украински премиер Юлия Тимошенко призова опозицията да не сяда на масата за преговори с Виктор Янукович и да иска отстраняването му от поста президент, предаде Комментарии. Писмото на Тимошенко прочете на провеждащото се тази вечер заседанието на парламента Александра Кужел, депутат от партия „Баткивщина”.
„Аз искам от опозицията повече никога да не сяда с Янукович на масата за преговори. Всеки от нас, който наруши това табу, ще бъде съучастник на Янукович в убийствата на невинни хора”, казва Тимошенко. „От тази минута единственото искане на народа, гражданското общество, опозицията, международната общност и всеки нравствен човек може да бъде само незабавно отстраняване на Янукович от поста президент на Украйна и подвеждането му под наказателна отговорност за организиране на масови убийства на мирни граждани”, пише още тя.

Фандъкова обеща законност при конкурсите за лавки


Кметът на София Йорданка Фандъкова е обещала законност при провеждането за конкурсите за преместваемите обекти в града на среща с малки търговци в кабинета й днес, съобщи "Капитал Daily". Собствениците са притеснени от разрастването на павилионите за цигари, вестници и захарни изделия Lafka.

"Никой в Столичната община няма желание чрез отдаването на спирките на градския транспорт на концесия и чрез конкурсите за павилионите в районите да се създава монопол или да се подкрепя...

Издирват осъден за златния удар в ЦУМ

София /КРОСС/ 37-годишният Николай Видолов, който бе замесен в обира на 30-ина кг злато в ЦУМ на 31 март 2003 г., да бъде издирен и доведен в спецсъда, нареди съдия Пламен Панайотов.Вече 2 пъти Видолов не се явява на дело срещу банда, нападнала и ограбила шофьор на "Рено Клио" на столичната ул. "Чаталджа" на 27 ноември 2012 г. Тогава пътят на колата е препречен от "Форд Ескорт". Двама нападатели строшили стъклата, напръскали шофьора със спрей и задигнали чанта с пари.Видолов е обвинен от спецпрокуратурата като организатор на групата. Полицаите го търсили на всичките му известни адреси, но без резултат. Баща му Александър отказал да вземе призовка за сина си. Жената на Николай пък обяснила пред адвокат, че мъжът се е изнесъл от къщи, след като двамата се скарали и били пред развод."8 месеца Видолов бе задържан по това дело, но после винаги се е явявал. Дайте ми шанс да го открия", обърна се неговият адвокат към съда, след като прокуратурата поиска мярката на Видолов да бъде изменена от "подписка" в "задържане под стража".Съдът нареди да се провери дали подсъдимият е пътувал зад граница, дали не е в арестите или затворите по друго дело и има ли регистриран негов трудов договор в НОИ.Проверка на "24 часа" показа, че на 11 декември 2013 г. ВКС е потвърдил присъдите по делото за обира на ЦУМ. Видолов и Тодор Мирчев са получили по 7 г. затвор, а съучастникът му Георги Стефанов - 4 г. затвор

Wall Street игнорира смесените данни от деня

Акциите на Tesla Motors скочиха с 8,4% след по-добър от очакваното финансов отчет и повишени перспективи

    


Wall Street игнорира смесените икономически и корпоративни данни

Акциите на Tesla Motors скочиха с 8,4% след по-добър от очакваното финансов отчет и повишени перспективи

    


Янукович готов на предсрочни избори

/КРОСС/ Президентът на Украйна Виктор Янукович е изразил готовност за провеждане на предсрочни избори през 2014 година. Това съобщава „Ройтерс", позовавайки се на полския премиера Доналд Туск.По думите на Туск по време на преговорите с представители на Европейския съюз Янукович е изрази готовност за провеждане на предсрочни избори.Ръководител на полското правителство добавя, че министрите на външните работи на Полша, Германия и Франция, които се срещнаха с Янукович в Киев, правят всичко възможно, за да спрат кръвопролитията в Украйна.    

Парламентът да не мълчи за Киев!

Призоваваме българското правителство и Народното събрание да заявят своята ясна позиция срещу ескалацията на насилието в Украйна, призоваха Обединени земеделци.

Газът от Баку ще е тройно повече

БАКУ - Тройно увеличение на договорените доставки на природен газ от Азербайджан за България е предложил президентът Илхам Алиев на среща с българския премиер Пламен Орешарски при официалното посещение на премиера ни в Азербайджан.

Това означава годишно страната ни да купува от каспийската държава 3 млрд. куб. м вместо 1 млрд. БАКУ - Тройно увеличение на договорените доставки на природен газ от Азербайджан за България е предложил президентът Илхам Алиев на среща с българския премиер Пламен Орешарски при официалното посещение на премиера ни в Азербайджан. Това означава годишно страната ни да купува от каспийската държава 3 млрд. куб. м вместо 1 млрд.

Маскирани полицаи нахлуха в столичен хотел

Маскирани полицаи са нахлули в хотел на столиния бул. "Самоковско шосе", съобщи БНР.

Русия спечели историческа първа титла в женското фигурно пързаляне


Аделина Сотникова спечели златния медал в индивидуалното състезание по фигурно пързаляне при жените и донесе историческа първа титла за своята страна в дисциплината. 

17-годишната фигуристка от Москва детронира шампионката от Ванкувър Юна Ким и за първи път в своята кариера стъпи на най-високото място на почетната стълбичка в международно състезание. 

Четирикратната шампионка на Русия беше втора след кратката програма, но направи страхотно съчетание във волната и завоюва...

Венизелос защитава и българската позиция за Македония

Гърция и Македония са готови за активизиране на преговорите по спора за името с посредничеството на ООН и за засилване на двустранните отношения. Това каза гръцкият външен министър Евангелос Венизел...

Прокуратурата стигна до нов атентатор в Бургас (обзор)

Прокуратурата е установила трети пряк участник в атентата на летище Сарафово в Бургас, който до този момент не е бил известен. Тази нова информация ще забави внасянето на обвинителния акт в съда срещу установените досега двама участници в атентата. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров. Прокуратурата е установила трети пряк участник в атентата на летище Сарафово в Бургас, който до този момент не е бил известен. Тази нова информация ще забави внасянето на обвинителния акт в съда срещу установените досега двама участници в атентата. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров.

Навици, които съсипват сексуалния живот

Гледането на телевизия в леглото може да отвлече вниманието от секса

    


Защо ни липсват качествени ИТ специалисти

В България се наблюдава в съществен дефицит на квалифицирани ИТ специалисти, който се усеща във всички отрасли на образованието и науката. Липсва и...

Администрацията на Янукович: Президентът и семейството му не са напускали страната

/КРОСС/ Украинският президент Виктор Янукович и семейството му не са напускали Украйна. Държавният глава се намира в кабинета си и продължава да работи. Това съобщиха от пресслужбата на държавния глава. Източник от президентската администрация пък отбеляза, че синовете на Янукович Александър и Виктор, както и техните семейства, не са напускали Украйна.По-рано днес депутатът Олег Ляшко каза, че от Донецк екстрено са излетели синовете на Янукович, заедно с техните семейства.В Twitter-а на Евромайдана пък се появи информация, че преди няколко часа частен самолет, летящ за Виена, е върнат обратно в Киев, още докато е бил във въздуха.Президентският говорител Дмитрий Песков пък заяви, че Янукович не е искал политическо убежище от Русия.

Адемов с план за нови работни места

500-те млн. лв., които бяха отпуснати на общините в България от правителствения фонд за развитие на регионите, могат да създадат нови работни места.

Критичен доклад за европарите у нас

Европейската комисия да приеме “решителна позиция по отношение на България и сериозно да разгледа въпроса дали еврофондовете в страната могат да се използват по правилата”. Това се казва в доклад на комисията по бюджетен контрол към Европейския парламент, разгледан на вчерашното и? заседание. Препоръката е във връзка с последния критичен доклад на

Пет фирми ще доставят материалите за оградата на границата


Пет фирми са избрани за доставчици на материали за строеж на оградата по границата с Турция, съобщиха от Сухопътните войски. 

Най-голяма част от парите ще отидат при "Интерком Груп" ООД, което ще доставя металните конструкции. Дружеството е сключило договор на стойност 3 990 308 лева.

"Завод за пружини" АД, което трябва да достави спиралата режещ тел и принадлежностите към нея, е заявило оферта на стойност 3 313 608 лева.

За доставка на цимент и циментови...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване