Ще разчитаме на експерти като Красимир Стефанов

Нашата предизборна кампания вече е започнала, а от март ще стартираме с пълна сила, обяви Николай Бареков по време на откриването на новия офис на „България без цензура" в Стара Загора. Припомняме, че старият изгоря при съмнителни обстоятелства в началото на януари.

"Новините" на Нова с интерактивно студио от 24 февруари

Мултимедийна стена с ултра HD резолюция ще показва преките включвания от най-актуалните събития

Русия също поиска наказания за организаторите на Луковмарш

Проведеният на 15-ти февруари Луковмарш предизвика възмущението на Русия, при това като официална позиция, става ясно от публикация на РИА Новости. Според говорителя на руското външно министерство Ал...

Златна зора на практика може да се окаже в затвора

Гръцки съдии поискаха да бъде снет имунитета на още деветима депутати от крайнодясната партия Златна зора, за да им бъдат предявени обвинения, предаде БГНЕС. Ако парламентът подкрепи искането, всич...

ЕС налага санкции на Украйна

Ще се действа бързо за визови ограничения и замразяване на авоарите

    


ЕС налага оръжейно ембарго на Украйна?

/КРОСС/ Европейският съюз може да наложи оръжейно ембарго на Украйна във връзка с кръвопролитията в Киев. Това се посочва в проекта за резолюция на ЕС.Става въпрос за забрана за доставка на въоръжение и оборудване, които се използват от правоприлагащите органи, за да потушат бунтовете и репресиите .„Ройтерс" съобщава, че се предвиждат и санкции за лица, които се считат за отговорни за използването на сила по време на конфронтацията между полицията и опозицията.Въпреки че поименен списък с лицата, спрямо които ще се прилагат санкции , все още няма, европейски дипломати смятат, че е малко вероятно в него да бъде включен президентът Виктор Янукович.Представители на ЕС отбелязват, че текстът не е окончателно и може да претърпи още изменения. Решение по повод събитията в Украйна ще се вземе на извънредна среща на външните министри на страните-членки на ЕС в Брюксел, което е насрочено за тази вечер .

ВСС осъди уличния натиск над съда при делата за погрома над джамията в Пловдив


Висшият съдебен съвет (ВСС) прие декларация, с която осъди опитите за натиск над Пловдивския апелативен съд миналия петък по време на делото за вакъфските имоти. Поводът е протестният митинг срещу връщането на Куршум джамия в Карлово на Мюсюлманското вероизповедание, който прерасна в груби нарушения на реда и трошене на стъкла на пловдивската Джумая джамия.

В понеделник Съюзът на съдиите в България (ССБ) излезе с декларация срещу натиска, в която напомни на ВСС, че има задължението...

Управляващите се сетиха да подложат новия НК на обществено обсъждане

Проектът за нов Наказателен кодекс ще бъде обсъден с представители на гражданските организации на 18 март, съобщиха в четвъртък от правосъдното министерство. Това става около два месеца, след като текстовете бяха публикувани на ведомствения сайт в разгара на зимните празници, което провокира сериозни критики към управляващите, че бързат да приемат новия НК без изобщо да го съгласуват с гражданските и съсловните организации. "Това ще е първото от поредицата обществени обсъждания на проекта, организирани от Комисията по правни въпроси съвместно с Министерството на правосъдието. След това ще има и обсъждане в рамките на професионалната юридическа общност, но то засега не е насрочено", уточняват от министерството на Зинаида Златанова. Желаещите да се включат в обсъждането на 18 март трябва да подадат заявка за участие до 10 март на имейл: kpv1@parliament.bg. В заявката трябва да се посочи и темата, по която съответният участник би искал да вземе отношение в рамките на дискусията.

"Левски" привлече южноафриканец за проблемния пост на левия защитник


"Левски" намери вариант за проблемния пост на левия краен бранител, след като привлече южноафриканеца Рикардо Нунеш.

В четвъртък 27-годишният футболист, който притежава и португалски паспорт, премина успешно медицински прегледи и подписа договор до лятото на 2015 г. Той ще носи фланелка с номер 40. 

"Това е една хубава възможност за мен. "Левски" е клуб, който винаги се бори за титли и купи. Това ме устройва, защото моите амбиции също са високи. Аз също искам да печеля...

Драмата на турските превозвачи с България завърши

Проблемите за товарните превози с България засега са разрешени, коментира турският министър на търговията и митниците Хаяти Язъджъ, цитиран от в. "Акшам". Министърът припомни, че транспортният проблем доведе до дълги опашки на пункта Капитан Андреево/Капъкуле.

Български евродепутати настояха за ново правителство и президентски избори в Украйна


В обща позиция български евродепутати остро осъдиха ескалацията на напрежение и актовете на насилие по улиците на Украйна, съобщиха от пресофиса на евродепутата Надежда Нейнски. Позицията е на евродепутатите от ЕНП/Синята коалиция, ЕНП/ГЕРБ и АЛДЕ/НДСВ.

"Тревожна е информацията за разполагане на военни части в Киев. Правителство и президент, които потъпкват основни права и свободи на народа си, не могат да продължат да управляват и затова настояваме за изпълнение решението на Съвета...

Няма да има руска интервенция в Украйна без съгласието на САЩ

Най-доброто решение за Украйна е тя да последва примера на Финландия през студената война - да е неутрална между Русия и НАТО, твърди журналистът Андреас Пецинис в интервю за GRReporter.

прочети повече

600 сигнала за деца в риск подадени за година в Ловешко

/КРОСС/ 600 сигнала за деца в риск в Ловешка област са постъпили в отделите "Закрила на детето". Постъпилите сигнали за насилие над деца са 59, съобщиха от Регионалната дирекция "Социално подпомагане". През 2013 година са осиновени 13 деца от Ловешко, пет от които в чужбина. 44 деца от областта чакат осиновяване. Изпратени са девет уведомления до Съвета за международно осиновяване. Вписани са 16 нови семейства, желаещи да станат осиновители. Регистрираните професионални приемни семейства са 40, съобщи БНР.

Путин: Армията и флотът трябва да са подготвени за всякакво развитие на събитията

/КРОСС/ Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че бойната способност на руската армия и флот остават важен фактор за националната сигурност, съобщава "Интерфакс".В съвременните условия трябва да бъдем бдителни и готови за всякакво развитие на събитията, каза Путин по време на концерт в Кремъл, посветен на Деня на защитника на Отечеството."Русия е демократична и миролюбива държава, ние сме убедени, че спорните международни проблеми трябва да бъдат решени с политически, а не с военни средства", каза държавният глава.В същото време Путин заяви, че в съвременния свят все още е неспокое, а рисковите и конфликтни пространства се увеличават. "В тези условия ние трябва да бъдем не просто бдителни, ние трябва да гарантираме и да бъдем подготвени за всякакво развитие на събитията, да защитим Русия и гражданите й, затова боеспособността на армията и флота ни остават най-важният фактор на националната ни сигурност", каза президентът.

ЦСКА завърши подготовката си със зрелищен успех във Враца

ЦСКА завърши зимната си подготовка със зрелищна контрола и много голове. ЦСКА завърши зимната си подготовка със зрелищна контрола и много голове. "Червените" гостуваха на "Ботев" (Враца), който представи състава си за пролетта пред феновете. Срещата завърши при резултат 3:2 за ЦСКА, като срещата мина през няколко обрата. Головете за тима на Стойчо Младенов бяха дело на Марсиньо, Иван Маркович и Антон Карачанаков.

Саудитец се призна за виновен за бомбена атака на танкер, при която загина български моряк

Задържан в американския затвор в Гуантанамо саудитски гражданин се призна за виновен за бомбеното нападение срещу френския петролен танкер „Лимбург” край Йемен, предаде АФП.
39-годишният Ахмед Мохамед Ахмед Хаза ал Дарди призна, че е планирал, подпомогнал и подкрепил нападението, при което загина български моряк и бяха ранени десетина други хора. Задържан в американския затвор в Гуантанамо саудитски гражданин се призна за виновен за бомбеното нападение срещу френския петролен танкер „Лимбург” край Йемен, предаде АФП. 39-годишният Ахмед Мохамед Ахмед Хаза ал Дарди призна, че е планирал, подпомогнал и подкрепил нападението, при което загина български моряк и бяха ранени десетина други хора.

Общината въвежда изисквания за визията и качеството на новите тротоари във Варна

Ремонтираните и новоизграждани тротоари във Варна да придобият единна визия чрез въвеждането на специални критерии. Това предложи зам. - кметът по инфраструктурата Христо Иванов по време на заседание на Обществения съвет по устройство и развитие на територията, предаде репортер на Moreto.

Защо така, бе Маг Бойко?

Спасение на давещите се от парламентарната група на ГЕРБ няма

Брокер съди продуцентите на "Вълкът от Уолстрийт"

/КРОСС/ Брокер , работил в кантората, показана в най-новия филм на режисьора Мартин Скорсезе "Вълкът от Уолстрийт", съди продуцентите на филма за 25 млн. долара за клевета, съобщава The Guardian.Андрю Грийн твърди, че именно той е прототип на героя Ники Коскоф, на който всички герои в лентата се подиграват заради неговата перука. От 1993 до 1996 г. той е работил в Stratton Oakmont и многократно се споменава в мемоарите на Джордан Белфорт, които са в основата на сценария на филма на Скорсезе. „Филмът съдържа различни сцени, където героят Грийн е представен като престъпник, наркоман, дегенерат, човек, лишен от морал и развратник", се посочва в иска. Адвокатите на Грийн имат предвид сцената, в която Коскоф използва кокаин по време на работа и има контакт с проститутка.    

"Зелени" индекси и приличен оборот на БФБ

След края на борсовата търговия днес (20 февруари) индексите на Българска фондова борса (БФБ-София) приключиха с ръстове. SOFIX се повиши с...

Чуждите инвестиции у нас намаляват, но от Германия растат


На фона на спада в чуждестранните инвестиции в България през последната година германските вложения са се увеличили. Германия е на трето място за миналата година със 199.4 млн. евро. От началото на прехода германските инвестиции в българската икономика възлизат на 2.14 млрд. евро.

Това е подчертал вицепремиерът Даниела Бобева на среща с компании от Германия в Берлин. В централата на Дойче банк е имало българско-германски инвестиционен форум, съобщиха от правителствената информационна...

Прагът за влизане в парламента си остава четири процента

Народните представители приеха изборната бариера да остане 4%, предаде БГНЕС. Текстът беше приет със 77 гласа "за", 7 – "против", а 5 се въздържаха. Депутатите от ГЕРБ ...

Без ток във Варна и областта утре ще са...

Поради профилактика и неотложни ремонтни дейности на съоръженията за доставка на електроенергия, утре - 21 февруари - петък, без електрозахранване ще са следните райони: - от 09:00 ч. до 18:00 ч. - кв.Трошево бл.78, бл.79, бл.80, бл.

Посредствени полицаи

“Ченге за един ден” е поредната студийна комедия, която се забравя един час след като се гледа. Филмът стана стабилен финансов хит благодарение на работещи за масовата публика формули, които биха отблъснали всеки ценител на качественото кино. Фабулата е скандално позната и експлоатирана - устат нехранимайко ще трябва да патрулира по опасните “Ченге за един ден” е поредната студийна комедия, която се забравя един час след като се гледа. Филмът стана стабилен финансов хит благодарение на работещи за масовата публика формули, които биха отблъснали всеки ценител на качественото кино. Фабулата е скандално позната и експлоатирана - устат нехранимайко ще трябва да патрулира по опасните

Русия е възмутена от "Луковмарш"

Русия изрази възмущението си относно провеждането на неонациския „Луковмарш“ в българската столица, съобщи РИА „Новости“.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
За съжаление, подобни „маршове“ стават напоследък всяка година“, заяви говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич. Русия изрази възмущението си относно провеждането на неонациския „Луковмарш“ в българската столица, съобщи РИА „Новости“. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS За съжаление, подобни „маршове“ стават напоследък всяка година“, заяви говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич.

Килърите ще си чуят присъдите след седмица

Варненският апелативен съд ще се произнесе по делото "Килърите" като втора инстанция след седмица на 27 февруари. Съдът може да произнесе присъди или да оповести, че ще реши в едномесечния законов срок. Подсъдимите поискаха оправдателни присъди в последната си дума към съда.

Зъболечението се нуждае от пет пъти по-голям бюджет, твърдят стоматолози


В бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за тази година са предвидени около 116 млн. лева за зъболечение. За да се покрият реалните нужди на българите по това направление обаче са необходими между 550 и 600 млн. лв. Сумата, която държавата отпуска сега, е достатъчна единствено за стоматологичното здраве на децата, но не и на възрастните. Това заявиха от Сдружението на българските зъболекари, цитирани от "Дарик".

"Това, което се предлага, меко казано, е замазване на...

Резервите на ЦСКА направиха обрат за 3:2 срещу "Ботев" (Враца) в контрола


ЦСКА приключи подготовката си с победа. Червените направиха обрат за 3:2 срещу втородивизионния "Ботев" (Враца).

Треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов използва голяма част от резервите, както и двамата футболисти, които са на проби - Нуно Ногейра и Иван Маркович. Специалистът използва възможността, за да осигури минути на терена на нападателя Иван Стоянов, който се присъедини към отбора наскоро.

ЦСКА поведе в 28-ата минута, когато Марсиньо изпълни много добре пряк свободен...

В Украйна протестите са на път да се превърнат в гражданска война

Ситуацита в Украйна отново се изостри поради отказа на Върховната Рада да регистрира проект за постановление за връщането към конституцията от 2004...

В Украйна нещата загрубяват - разрешиха стрелянето на месо

Ситуацита в Украйна отново се изостри поради отказа на Върховната Рада да регистрира проект за постановление за връщането към конституцията от 2004...

Саудитец се призна за виновен за бомбено нападение на танкер, при което загина българин

Задържан в американския затвор в Гуантанамо саудитски гражданин се призна за виновен за бомбеното нападение срещу френския петролен танкер „Лимбург” край Йемен, предаде АФП.
39-годишният Ахмед Мохамед Ахмед Хаза ал Дарди призна, че е планирал, подпомогнал и подкрепил нападението, при което загина български моряк и бяха ранени десетина други хора. Задържан в американския затвор в Гуантанамо саудитски гражданин се призна за виновен за бомбеното нападение срещу френския петролен танкер „Лимбург” край Йемен, предаде АФП. 39-годишният Ахмед Мохамед Ахмед Хаза ал Дарди призна, че е планирал, подпомогнал и подкрепил нападението, при което загина български моряк и бяха ранени десетина други хора.

Иран прие пътна карта за спиране на ядрената програма

Държавният департамент потвърди, че е постигнат напредък

Вигенин: Основната отговорност за случващото се в Украйна е на управляващите


Основната отговорност за това, което се случва в Украйна, е на управляващите. Това заяви пред български журналисти в Брюксел министърът на външните работи Кристиан Вигенин преди началото на извънредното заседание на своите колеги от Европейския съюз, посветено на украинската криза, предаде БТА.

Министър Вигенин изрази очакване в днешните заключения на Съвета на ЕС по външни работи да има текст и по отношение на радикалните елементи в украинските протести.

Факт е, че има...

Йордан Цонев: Няма да оглавя Сметната палата или друг регулаторен орган

„Във връзка с тиражираните в някои медии слухове, че се готвя да оглавя Сметната палата или друг регулаторен орган, заявявам, че това не отговаря на истината". Това заяви в своя позиция депутатът от ДПС и шеф на бюджетната комисия към парламента Йордан Цонев.

Арестуваха полицай за подкуп

Задържан е младши разследващ полицай, след като е поискал и взел парична сума от разследван, за да не изпълни задълженията си по служба като разследващ полицай по водено досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Европейските борси приключиха без ясна посока

Слабите икономически данни от Китай и Франция повлияха на инвеститорските настроения

    


Кола, свързвана с вчерашния банков обир, е намерена опожарена


Лек автомобил е бил опожарен тази нощ в столичния квартал "Хаджи Димитър", съобщи БНТ.

От МВР са информирали телевизията, че това е колата, ползвана от крадците, откраднали 200 хил. лв. от банков клон в София вчера.

Действията на разследващите продължили около час след полунощ, когато колата била вдигната от паяк и откарана за още експертизи.

Русия е възмутена от "Луковмарш"

Русия изрази възмущението си относно провеждането на неонациския „Луковмарш“ в българската столица, съобщи РИА „Новости“.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

За съжаление, подобни „маршове“ стават напоследък всяка година“, заяви говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич Русия изрази възмущението си относно провеждането на неонациския „Луковмарш“ в българската столица, съобщи РИА „Новости“. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS За съжаление, подобни „маршове“ стават напоследък всяка година“, заяви говорителят на руското външно министерство Александър Лукашевич

Три фирми прибират 1,2 млн. лв. за храна за бежанците

Три фирми ще си поделят почти 1,2 млн. лв. с ДДС за доставка на храна за имигрантите. Шефът на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев продължава с практиката да раздава крупни суми по неясни критерии чрез формални търгове по „договаряне без обявление".

Не водили на лекар бебето, починало от пневмония

Починалото бебе в Стара Загора е било оставено без лечение от родителите цели 2 седмици преди да постъпи в Спешното, обясниха от РЗИ в града на липите. През цялото това време детето, което е от циганското гето в града, е имало температура, кашлица и хрема.

Тери Гилиъм се завръща към проекта си "Дон Кихот"

Въпреки няколко неуспешни опити снимките започват през септември

    


"Атака" с интерес към сексуалната ориентация на депутатите

От „Атака” поискаха кандидат-депутатите задължително да попълват декларации, с които да заявяват своята сексуална ориентация или пък принадлежността си към тайни общности или организации.

Праг от 7% за пренареждане на партийните листи

Запазва се 4-процентната бариера за влизане в парламента

    


Зъболекари: Да извадим цялата стоматология от популистката здравна каса

/КРОСС/ Парите, които държавата отпуска за зъболечение, е достатъчна единствено, за да покрие стоматологичното здраве на българските деца. Това твърдят от Сдружението на българските зъболекари. По думите им тази година в бюджета на здравната каса за здравето на зъбите на българина са предвидени около 116 млн. лева, а необходимата сума за профилактика и зъболечението на всички е 550 млн. и 600 млн. лева годишно, или 5 пъти повече. Едва когато за здравето на зъбите ни държавата отпусне 600 млн. лева, тогава всеки желаещ ще може да бъде обслужен безплатно, каза д-р Георги Цалов от Сдружението на българските зъболекари. „Това, което се предлага, меко казано, е замазване на очите на гражданите. Близо 400 хил. пенсионери, които са напълно обеззъбени, нямат никакви права и възможност да посетят зъболекарските кабинети. Т.е. те имат право да им бъде изваден зъб или направена пломба, но няма на какво да им бъде направена, или какво да бъде извадено. Това е популизъм и монопол на единствената здравна каса. Има изтичане на една огромна сума пари - 110 млн. Имаме предложение за нови правила - да извадим цялата стоматология от популистката здравна каса и там да бъдат оставени профилактиката и лечението на децата и учениците. Що се отнася до възрастните, нека да отидат към доброволните здравноосигурителни фондове", добави Цалов.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване