Европейският парламент призова Русия да изтегли военните си сили от Украйна

Русия трябва незабавно да изтегли всички свои военни сили от украинска територия, заявиха членовете на Европейския парламент в резолюцията, приета в четвъртък. Депутатите определят руския „акт на агресия, изразяващ се в нахлуване в Крим“ като нарушение на международното право, а плановете на Крим за провеждане на референдум за присъединяване към Русия като незаконни.

ЕП реши да има общо зарядно за всички мобилни телефони

Европейският парламент (ЕП) реши да има едно общо зарядно устройство за всички мобилни телефони, продавани в ЕС. Това стана, след като евродепутатите приеха в четвъртък промените в директивата за радиооборудването. Използването на едно общо зарядно устройство ще намали отпадъците, разходите, както и затрудненията за потребителите. Промените вече бяха съгласувани на неформално равнище със Съвета на министрите, съобщиха от Европейския парламент. "Промените в директивата за радиооборудването са ефикасен инструмент за предотвратяване на смущенията между различните радио устройства. Изключително съм доволен, че успяхме да постигнем и съгласие за въвеждането на общо зарядно устройство. Това е в интерес както на потребителите, така и на околната среда. Общото зарядно устройство ще сложи край на събирането на много зарядни устройства на едно място и ще намали електронните отпадъци с 51 000 тона годишно“, заяви докладчикът Барбара Вайлер (С&Д, Германия). Проектът за нова директива хармонизира правилата на пазара на радиооборудване, включително мобилните телефони, дистанционните за централно заключване на автомобилите и модемите. Промените в законодателството се наложиха заради нарастването на броя и разнообразието на радиооборудването. Те гарантират, че устройствата няма да си пречат едно на друго и ще отговарят на основните изисквания за здраве и безопасност. Депутатите промениха законопроекта, така че работата с общи зарядни устройства да бъде основно изискване за радиооборудването. Европейската комисия ще преценява кои конкретни видове радиооборудване ще трябва да отговорят на това изискване.

Главният свидетел срещу Галеви: Най-вероятно са убили Отвертката за отмъщение

„Отмъщение, а не любовна драма е най-вероятната причина за убийството на гарда на Братя Галеви – Николай Радев-Отвертката”. Това разкри пред вестник "Вяра" Антонио Якимов, основен свидетел по делото на братя Галеви.
По думите му отмъщение от страна на засегнат баща, чиято дъщеря е станала жертва на изнасилване от Радев, „Отмъщение, а не любовна драма е най-вероятната причина за убийството на гарда на Братя Галеви – Николай Радев-Отвертката”. Това разкри пред вестник "Вяра" Антонио Якимов, основен свидетел по делото на братя Галеви. По думите му отмъщение от страна на засегнат баща, чиято дъщеря е станала жертва на изнасилване от Радев,

Плуване – подходящ фитнес при болки в ставите

Помага да се отървем от излишните килограми

    


Путин: кризата в Украйна възникна не по вина на Русия

/КРОСС/ Кризата в Украйна възникна не по вина на Русия, но сега трябва да помислим, как в тази ситуация да изградим отношения с всичките ни партньори, както в Украйна, така и в Европа и в САЩ, заяви президентът на Русия Владимир Путин на срещата с постоянните членове на Съвета за сигурност на РФ, съобщи РИА Новости. „Днес с вас имаме един планов въпрос и един извън всякакви планове. Първият - развитието на отношенията на Русия със страните на Централна Америка и Карибския басейн, а вторият - разбира се, не можем да не обърнем внимание на всички събития, които се случват в Украйна, Крим и всичко, което касае нелеката ситуация, която възникна. Искам да подчертая, че не по наша вина възникна тази криза, но сме въвлечени в нея така или иначе. Искам да отбележа, че преди всичко това е вътрешно-украинска криза. За съжаление, ние всички осъзнаваме, че така или иначе се оказахме въвлечени във всичките тези събития. Дайте заедно да помислим, как да развиваме занапред отношенията си с нашите приятели и партньори в Европа и САЩ. Но нека първо започнем с плановия, първия въпрос", каза Путин на откриването на заседанието.  

“Бургаски корабостроителници” са обявени на търг

Частен съдебен изпълнител обяви за продан активите на „Бургаски корабостроителници“, чието ново име е "Барабел". Началната цена на активите – терени с площ над 700 дка, производствени и административни сгради, е почти 47 млн. лева.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS
През декември м.г. Частен съдебен изпълнител обяви за продан активите на „Бургаски корабостроителници“, чието ново име е "Барабел". Началната цена на активите – терени с площ над 700 дка, производствени и административни сгради, е почти 47 млн. лева. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS През декември м.г.

Обявяват на търг “Бургаски корабостроителници”

Частен съдебен изпълнител обяви за продан активите на „Бургаски корабостроителници“, чието ново име е Частен съдебен изпълнител обяви за продан активите на „Бургаски корабостроителници“, чието ново име е "Барабел". Началната цена на активите – терени с площ над 700 дка, производствени и административни сгради, е почти 47 млн. лева. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS През декември м.г.

ГЕРБ предлага Маргарита Златарева за шеф на ЦИК

ГЕРБ застава и зад кандидатурата на социолога Цветозар Томов, номиниран от осем неправителствени организации

До две седмици изплащат парите на служителите на "Напоителни системи"

Министърът на земеделието Димитър Греков обеща, че служителите от "Напоителни системи" ще получат забавените си заплати след две седмици. Ще...

До две седмици изплащат парите на служителите на "Напоителни системи"

Министърът на земеделието Димитър Греков обеща, че служителите от "Напоителни системи" ще получат забавените си заплати след две седмици. Ще...

50 от най-мощните китайски фирми срещат българския бизнес в Пловдив

Българо-Китайски бизнес форум „Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014“ ще се проведе в Пловдив на 24 март 2014 г. Откриването е от 9.30 часа в конферентна зала „Пловдив“ на Новотел Пловдив.
Организатори на събитието са Община Пловдив, Община Шънджън, Българо-Китайската Асоциация за бизнес развитие /БКАБР/ и Китайския Съвет за Българо-Китайски бизнес форум „Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014“ ще се проведе в Пловдив на 24 март 2014 г. Откриването е от 9.30 часа в конферентна зала „Пловдив“ на Новотел Пловдив. Организатори на събитието са Община Пловдив, Община Шънджън, Българо-Китайската Асоциация за бизнес развитие /БКАБР/ и Китайския Съвет за

Главният свидетел срещу Галеви: Отмъщение е вероятната причина за убийството на Отвертката

„Отмъщение, а не любовна драма е най-вероятната причина за убийството на гарда на Братя Галеви – Николай Радев-Отвертката”. Това разкри пред вестник „Отмъщение, а не любовна драма е най-вероятната причина за убийството на гарда на Братя Галеви – Николай Радев-Отвертката”. Това разкри пред вестник "Вяра" Антонио Якимов, основен свидетел по делото на братя Галеви. По думите му отмъщение от страна на засегнат баща, чиято дъщеря е станала жертва на изнасилване от Радев,

Нов временен шеф на филмовия център след оставка на титуляра

Операторът и продуцент Георги Чолаков е назначен за временен директор на Националния филмов център (НФЦ) до организирането на конкурс, съобщи БТА като се позова на информация от Министерството на културата.   Прекратен е договорът на досегашния титуляр на поста Марин Марчевски, който е подал оставка, след като две години ръководи филмовия център.   Георги Чолаков е роден в София през 1947 г. Завършва радиофизика и електроника в СУ "Св. Климент Охридски" и операторско майсторство във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов".   До 1983 г. е асистент-оператор на над 20 филма, произведени в Студията за игрални филми "Бояна". Работи там като оператор до 1988 г., после две години е оператор в Студията за научно-популярни и документални филми "Време", а от 1990 до 1991 г. - в БНТ.   От 1991 до 1995 г. е заместник-директор на НФЦ. От 1992 до 1993 г. Чолаков е експерт в парламентарната Комисия по култура при създаването на Закона за авторското право и сродните му права. От 1993 до 1995 г. е национален представител на България във фонда "Евроимаж" към Съвета на Европа. От 1994 до 1996 г. преподава продуцентство в НАТФИЗ, а от 1999 до 2011 г. - в Нов български университет.   От 2001 г. до 2010 г. е председател на Асоциацията на филмовите продуценти. От 2008 до 2010 г. е председател на Националния съвет за кино към НФЦ.

Официално: bTV скъса и с Димитър Цонев

Предаването „Лице в лице“ вече има само един водещ – Цветанка Ризова, съобщиха официално от bTV.

Стомана индъстри обмисля да поеме издръжката на Миньор

Пернишкият завод Стомана е помолен днес да финансира футболния отбор Миньор, който е в големи финансови затруднения, откакто остана на издръжка на Общината, научи zaPernik.com.

Днес, в кабинета на областния управител на Перник Михаил Михайлов се е провела среща, в която са участвали народния представител от Перник Станислав Владимиров и директора на Стомана Е. Живков.

"Помолихме фирма Стомана да спонсорират спорта в Перник, в частност...

Продължава

Стабилността на Китай – една добра дългосрочна позиция

Пропазарните реформи може и да ограничат растежа, но ще засилят укрепването на Поднебесната империя

    


Президентът на Байерн осъден на 3 години и 6 месеца затвор

Президентът на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес беше осъден на 3 години и 6 месеца затвор за финансови злоупотреби, ощетили държавата с 27,2 милиона евро, съобщиха световните агенции.
Окръжният съд в Мюнхен се произнесе, че Хьонес е виновен седем случая за укриване на данъци.
Обвинението искаше затвор от 5 години и 6 месеца, Президентът на Байерн (Мюнхен) Ули Хьонес беше осъден на 3 години и 6 месеца затвор за финансови злоупотреби, ощетили държавата с 27,2 милиона евро, съобщиха световните агенции. Окръжният съд в Мюнхен се произнесе, че Хьонес е виновен седем случая за укриване на данъци. Обвинението искаше затвор от 5 години и 6 месеца,

Берое взе заместник на Венци Христов

Берое се сдоби с ново попълнение в своите редици, след като подписа договор с нападателят от ДР Конго Джуниор Мапуку Мпиа. Футболистът е привлечен като свободен агент. Джуниор Мапуку Мпиа е роден на 7...

Италия според Матео Ренци

В сряда италианският премиер Матео Ренци разкри стратегията си за възстановяване на Италия, като обяви серия от мерки за намаляване на разходите на политиците, засилване на икономиката и укрепване н...

Москва прати бойни самолети в Беларус

Русия потвърди, че изпраща шест бойни самолета и три военно-транспортни самолета в Беларус в отговор на увеличаването на разузнавателните мисии на НАТО заради кризата в Украйна. "Екипажите на ...

Владимир Кузюткин вече работи за България

Новият треньор на женския национален отбор по волейбол Владимир Кузюткин вече започна да работи за българската кауза. Волейболният спец отива в Азербайджан, за да гледа женския "Файнъл фор" ...

Повдигнаха обвинения срещу мъжа, стрелял под прозорците на „България без цензура”

София /КРОСС/ Срещу 27-годишния софиянец Венцислав Шопов, стрелял под прозорците на кабинета на Николай Бареков е повдигнато обвинение за хулиганство.Шопов бе задържан в Четвърто районно управление в началото на месеца, след сигнал за стрелба пред централата на „България без цензура". След проведени издирвателни действия полицаите установиха извършителя на деянието. Той беше задържан с 24-часова мярка в районното управление и беше образувано досъдебно производство. Пред полицаите той обясни, че е гърмял, за да изпробва газовия си пистолет.На 12 март материалите по делото са докладвани в Софийска районна прокуратура, където Шопов е привлечен като обвиняем за престъпление по чл. 325 от НК. Наложена му е мярка за неотклонение „подписка".Предвиденото от закона наказание за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се предвижда затвор до две години или с пробация, както и с обществено порицание.

Австрийските власти задържаха украински олигарх

/КРОСС/ Австрийските власти задържаха във Виена украинския олигарх Дмитро Фирташ. Бизнесменът е арестуван по искане на ФБР, съобщи „Ройтерс". По данни на агенцията САЩ подозират 48-годишниямилиардер в корупция и в създаването на организирана престъпна група.ФБР води следствие срещу бизнесмена от 2006 година. По данни на украински медии Фирташ, който държи 45% от съвместно предприятие с „Газпром" - „РосУкрЕнерго", заема четвърто място в класацията на най-богатите хора в Украйна със състояние от над 3 млрд. долара. Той е получил значителна част от своите доходи от износа на руски газ за Украйна и страните от Централна Европа.

Терапия за злата котка, нападнала семейство

Американското семейство е твърдо решено да се справи с проблема, но не като прокуди домашния любимец, а като го излекува от гнева чрез терапия

Местан прозря паническите страхове на Борисов

Борисов се издаде – изпитва панически страх от Пеевски. Не от Пеевски сам по себе си, защото, въпреки сатанизирания му образ, той никак не е страшен. Страшни са истините, които таи в себе си. Собствено и за Борисов, разбира се.

Продължава издирването на изчезналия "Боинг"

"На снимките от китайски сателит, показващи големи плаващи обекти край района, където самолетът изчезва от радарите, не се виждат никакви отломки", заяви малайзийският министър на транспорта

София дава под наем 89 строящи се павилиона на Женския пазар

Общинските пазари "Възраждане" ще даде под наем 89 строящи се павилиона на Женския пазар в отсечката между улиците "Св. св. Кирил и Методий" и "Екзарх Йосиф". Това реши Столичният общински съвет (СОС), който одобри конкурсната документация.   Търговските обекти ще бъдат отдадени чрез конкурс за 5 години. Само пет обекта – аптеката, банковият клон, бързото хранене, тоалетната и полифункционалната зала - ще бъдат отдадени за 7 години, реши СОС.   Всичките 89 обекта трябва да влязат в експлоатация и да са отдадени под наем на 1 юни 2014 г., предвижда конкурсната документация.   Повечето са малки обекти - от 6 до 20 кв. м. За всеки е определена начална цена за наддаване, като най-ниската е 490 лв. за павилион от 6 кв. м. Най-високата цена е за обект за бързо хранене от 361 кв. м за 2890 лв. месечно. Тоалетната от 74 кв. м се отдава срещу 1500 лв. на месец. Стартовата цена за аптека от 40 кв. м е 1620 лв., а за банков клон от 41 кв. м – 1700 лв. Всички цени са определени от лицензиран оценител.   За занаятчиите, които се включат в конкурса, е предвиден бонус от 15%. Това означава, че ако например при начална наемна цена от 100 лв. кандидатът предложи 120 лв., ще получи 120 точки. Занаятчията обаче ще получи още 15 точки бонус отгоре. Правото на ползване на преференциите трябва да се докаже с документи - удостоверение за вписване в регистъра по Закона за занаятите, които са около 60. Сред тях са кожарство, ножарство, изработване и ремонт на старинно оръжие, художествено плетиво и др. Във втората група "други" занаяти попадат рисуване и гравиране върху стъкло, изработване на музикални инструменти, часовникарство, изработване на камини и др.   "Тази преференция е дадена като възможност в наредбата на общината и е хубаво да се даде предимство на тези хора", коментира зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов, който беше вносител на предложението.   Привилегия ще имат и инавалидите, като за тях бонусът е от 5 до 15% в зависимост от процента инвалидност.   Един кандидат може да наеме не повече от три сергии, според конкурсната документация. Наемателите нямат право да преотдават обектите на трети лица, както и да сменят предназначението им, реши още СОС.   Реконструкцията на Женския пазар започна миналата година и обхваща две трети от площта му между улиците "Св. св. Кирил и Методий“ и "Екзарх Йосиф". Стойността на целия проект е 8.4 млн. лв., като средствата са осигурени по европейската инициатива "Джесика". Ремонтните дейности се извършват от фирмата "ИНОС 1".   Преди година шефът на пазари "Възраждане" Николай Георгиев обеща, че ремонтът няма да вдигне наемните цени и конкурсите за новите места ще тръгнат от сегашните наемни нива. Не стана ясно дали това обещание е изпълнено с разписаните цени. Георгиев обеща още да не се вдига и таксата от 20 лв. за маса на ден, която плащаха търговците преди ремонта на тържището.

София дава под наем 89 строящите се павилиона на Женския пазар

Общинските пазари "Възраждане" ще даде под наем 89 строящи се павилиона на Женския пазар в отсечката между улиците "Св. св. Кирил и Методий" и "Екзарх Йосиф". Това реши Столичният общински съвет (СОС), който одобри конкурсната документация.   Търговските обекти ще бъдат отдадени чрез конкурс за срок от 5 години. Само пет обекта – аптеката, банковия клон, бързото хранене, тоалетната и полифункционалната зала ще бъдат отдадени за срок от 7 години, реши СОС.   Всичките 89 обекта трябва да влязат в експлоатация и да са отдадени под наем на 1 юни 2014 г., предвижда конкурсната документация.   Болшинството обекти са малки от 6 до 20 кв.м. За всеки един е определена начална цена за наддаване като най-ниската е 490 лв. за павилион от 6 кв.м. Най-високата цена е за обект за бързо хранене от 361 кв.м за 2890 лв. месечно. Тоалетната от 74 кв.м пък се отдава срещу 1500 лв. на месец. Стартовата цена за аптека от 40 кв.м е 1620 лв., а за банков клон от 41 кв.м – 1700 лв. Всички цени са определени от лицензиран оценител.   За занаятчиите, които се включат в конкурса, е предвиден бонус от 15%. Това означава, че ако например при начална наемна цена от 100 лв. кандидатът предложи 120 лв., ще получи 120 точки. Занаятчията обаче ще получи още 15 точки бонус отгоре. Правото на ползване на преференциите трябва да се докаже с документи - удостоверение за вписване в регистъра по Закона за занаятите, които са около 60. Сред тях са кожарство, ножарство, изработване и ремонт на старинно оръжие, художествено плетиво и др. Във втората група "други" занаяти попадат рисуване и гравиране върху стъкло, изработване на музикални инструменти, часовникарство, изработване на камини и др.   "Тази преференция е дадена като възможност в наредбата на общината и е хубаво да се даде предимство на тези хора", коментира зам.-кметът по финансите Дончо Барбалов, който беше вносител на предложението.   Привилегия ще имат и инавалидите, като за тях бонуса е от 5 до 15% в зависимост от процента инвалидност.   Един кандидат може да наеме не повече от три сергии, според конкурсната документация. Наемателите нямат право да преотдава обектите на трети лица, както и да сменят предназначението ми, реши още СОС.   Реконструкцията на Женския пазар започна миналата година и обхваща две трети от площта му между улиците "Кирил и Методий“ и "Екзарх Йосиф". Стойността на целия проект е 8.4 млн. лв., като средствата са осигурени по европейската инициатива "Джесика". Ремонтните дейности се извършват от фирмата "ИНОС 1".   Преди година шефът на пазари "Възраждане" Николай Георгиев обеща, че ремонтът няма да вдигне наемните цени и конкурсите за новите места ще тръгнат от сегашните наемни нива. Не стана ясно дали това обещание е изпълнено с разписаните цени. Георгиев обеща още да не се вдига и таксата от 20 лв. за маса на ден, която плащаха търговците преди ремонта на тържището.

Перничанинът лудогорец Владо Стоянов стяга сватба с най - голямата му фенка

Един добър отбор не е нищо, ако няма силен вратар. В "Лудогорец" безспорно улучиха в десетката, след като миналата зима привлякоха Владислав Стоянов. 26-годишният перничанин се превърна в лъв под рамката и с блестящите си изяви този сезон на европейската сцена има огромна заслуга за историческото класиране на разградчани на 1/8-финалите в турнира Лига Европа.

Юношата на ЦСКА е минал през какво ли не. Всичко тръгва, когато се налага треньор да вади 2000 лева...

Продължава

Япония пуска два нови ядрени реактора

/КРОСС/ Японските власти се готвят да пуснат два нови ядрени реактора. Дата на пускане в експлоатация на новите реактори все още не е определена.В момента се извършват финални проверки на безопасността на реакторите в Сендай, разположени на около 980 км. югозападно от Токио, съобщава „Ройтерс". Следващата стъпка от проверките ще е под формата на публично изслушване.Атомните реактори във „Фукушима" изработваха до 1/3 от цялата електроенергия в Япония до 11 март 2011 г., когато опустошителното земетресение и вълните цунами предизвикаха отделянето на радиоактивни вещества във въздуха и океана . Щетите от бедствието се оцениха на повече от 100 милиарда долара, повече от 15 хиляди служители "Фукушима 1" бяха подложени на облъчване.

Президентът на "Байерн" получи присъда за 3 г. и половина затвор

Президентът на Президентът на "Байерн" Ули Хьонес получи присъда от 3 г. и половина затвор за укриване на данъци от окръжния съд в Мюнхен. Той прецени, че внесеното от самия футболен бос обвинение не е ефективно и той все пак трябва да отиде зад решетките. Хьонес се надяваше на условна присъда. Прокуратурата пък искаше тя да е 5 г. и половина затвор. Двете

Варненски общини ще си сътрудничат с руския град Нурилск

Установяване на възможностите за сътрудничество и делови контакти бе основната цел на днешната среща на областния управител на Варна Иван Великов с представители на един от най-северните градове в Руската Федерация Нурилск. Това съобщиха от пресцентъра Областна администрация за Moreto.

Доцент от Техническия представи своята книга “Искрица топлина” в ” Заря”

Хасковлийката Диляна Будакова представи новата си книга “Искрица топлина” в малката зала на читалище “Заря” .

Тя е доцент в катедра “Компютърни системи и технологии” към Техническия университет – Пловдив.

Автор е на научни публикации.

Новата книга на Будакова е разделена на три части и разглежда живота като съставен от три нишки – дар, път и избор.

Стиховете във всяка една от тя  поставят – нравствено -екзистенциални въпроси: Какви са основните чувства в началото на пътя и какво ни очаква, ако се опитаме да разчупим рамката, както и какво ни остава накрая след толкова битки.

В книгата има и любителски фотографии, направени от самолет, по време на пътуванията на Будакова.

Водещ на литературната вечер бе е председателят на КДК – Ели Видева, а художникът Иван Чаушев чете стихове.Писателят Иван Маринов направи литературен анализ на новата стихосбирка . Децата от музикалната школа към читалище “Заря” изнесоха кратка музикална програма.

 

 

Задържаха 10 души в Румъния за данъчни измами и продажба на развалено месо

Десет души са задържани в Румъния по подозрения, че продавали развалено месо и яйца, които внасяли от Западна Европа, съобщи Асошиейтед прес.
Месото е смесвано с други продукти в кланици и е продавано на черния пазар в Румъния. Службата за защита на потребителите вече иззе 229 тона месни продукти от Букурещ и други населени места. Десет души са задържани в Румъния по подозрения, че продавали развалено месо и яйца, които внасяли от Западна Европа, съобщи Асошиейтед прес. Месото е смесвано с други продукти в кланици и е продавано на черния пазар в Румъния. Службата за защита на потребителите вече иззе 229 тона месни продукти от Букурещ и други населени места.

Десетима задържани в Румъния за данъчни измами и продажба на развалено месо

Десет души са задържани в Румъния по подозрения, че продавали развалено месо и яйца, които внасяли от Западна Европа, съобщи Асошиейтед прес.
Месото е смесвано с други продукти в кланици и е продавано на черния пазар в Румъния. Службата за защита на потребителите вече иззе 229 тона месни продукти от Букурещ и други населени места. Десет души са задържани в Румъния по подозрения, че продавали развалено месо и яйца, които внасяли от Западна Европа, съобщи Асошиейтед прес. Месото е смесвано с други продукти в кланици и е продавано на черния пазар в Румъния. Службата за защита на потребителите вече иззе 229 тона месни продукти от Букурещ и други населени места.

Съоснователят на BTC China призовава за въвеждане на регулации над биткойна

Институциите не се наемат да контролират пазара, защото смятат, че това не е в техните компетенции, смята директорът на най-голямата биткойн плафторма в света

    


„Хубава жена” става мюзикъл

/КРОСС/ Режисьорът на „Хубава жена" Гари Маршал разработва бродуейски мюзикъл, базиран върху хитовия му филм, съобщи Контактмюзик. Маршал и продуцентката Пола Уогнър търсят заедно композитори, текстописци и постановчици, които да работят над спектакъла.Сценаристът на лентата Джонатан Лоутън ще трябва да напише либретото на мюзикъла.Филмът „Хубава жена", в който участие взеха Джулия Робъртс и Ричард Гиър, се радва на популярност по целия свят и е един от най-успешните романтични комедии на всички времена, събрал над 460 милиона щатски долара само за месец в САЩ.

Шефът на Байерн влиза в затвора за 3,5 години

Ули Хьонес, президентът на футболен клуб Байерн Мюнхен, получи присъда от 3.5 години затвор за укриване на данъци. В съда се установи, че дължи на данъчните общо 27.2 милиона евро.

Най-скъпите футболни скамейки

Вижте отборите с най-скъпи футболисти в света

    


Една от легендите на озвучаването на филмови трейлъри, Хал Дъглас, почина на 89 години


Хал Дъглас, чийто въздействащ нисък и дълбок глас, озвучава англоезичните трейлъри на филми като "Форест Гъмп", "Филаделфия" и "Смъртоносно оръжие", почина на 89 години, предаде "Гардиън".

Дъглас се смята за един от авторите на известната фраза In a world..., която стои и в центъра на комедията от 2013 г. на режисьора и сценарист Лейк Бел със същото заглавие. Там обаче за неин създател е посочен покойният му колега Дон Лафонтейн, с когото дълги години оспорват авторството й. Те...

Валутни курсове на БНБ за 14 март 2014 година

Валутни курсове на БНБ за 14 март 2014 година.

Палачинки със сирене по израелски

Сладки или солени палачинки със сметанов или с пълнеж от сирене...

прочети повече

ЕС направи стъпка към общото зарядно за всички модели мобилни телефони


Трябва да има едно общо зарядно устройство за всички мобилни телефони, продавани в Европейския съюз, реши Европейският парламент в четвъртък, приемайки промените в директивата за радиооборудването. Използването на едно общо зарядно устройство ще намали отпадъците, разходите, както и затрудненията за потребителите, а промените вече бяха съгласувани на неформално равнище със Съвета на ЕС.

"Промените в директивата за радиооборудването са ефикасен инструмент за предотвратяване на...

Как Янукович изнася ценности от резиденцията си Межигорие

Записи от охранителни камери показаха как бившия украински президент Виктор Янукович изнася ценности от резиденцията си Межигорие, преди да избяга в Русия, съобщи "ЛИГА.Новости". Служители в резиденцията изнасят икони, вази и други антикварни предмети, както и мечове, кинжали и огнестрелно оръжие. Самият Янукович пък контролира изнасянето им от

Топло със слаб вятър ще бъде времето утре

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. В сутрешните часове на отделни места в низините има условия за намалена видимост. Минимални температури между минус 1° и 4°. Утре ще бъде слънчево, повишението на температурите ще продължи и около и след обяд ще бъде топло.

ВСС с декларация срещу медийни публикации

/КРОСС/ „Опит за въздействие - както върху отделен член на колективния орган, така и върху целия състав на Висшия съдебен съвет" е категоричната оценка на ВСС на публиуваните в новия брой на в. „Уикенд" статии със заглавия „Любовница на Камен Ситнилски купува членове на ВСС" и „Братовчедката от Сандански". В статиите се твърди, че членът на ВСС Елка Атанасова е предлагала суми на свои колеги за гласуване с определен резултат. Правят се и внушения, свързани с кариерата и с личния й живот. „Изложеното в статиите не отговаря на истината и самите публикации целят засягане на личното достойнство на Елка Атанасова. Лично решение на засегнатият колега е дали и как да потърси отговорност от авторите на подобни клевети. Задължение на ВСС обаче е да осъди остро всички опити за въздействие и засягане на достойнството", е отбелязано в декларацията на ВСС.  

Ули Хьонес бе осъден на 3.5 години затвор за укриване на данъци


Президентът на "Байерн" (Мюнхен) Ули Хьонес беше осъден на 3 години и 6 месеца затвор за финансови злоупотреби, ощетили германската държава с 27.2 милиона евро, съобщи ДПА.

Той беше признат за виновен от Окръжния съд в Мюнхен по седем случая за укриване на данъци.

Прокуратурата поиска 5.5 години затвор, а адвокатите на 62-годишния Хьонес пледираха за условна присъда. Те изтъкнаха, че клиентът им е оказал пълно съдействие на властите при разследването на случая.
...

Адемов: Осигурителните вноски няма да се променят

София /КРОСС/ Вноските за фонд „Пенсии" и за фонд „Безработица" няма да се променят. Това каза по време на блиц контрол пред социалната комисия в парламента министърът на труда и социалната политика Хасан Адемов. По думите му увеличението на осигурителните вноски е свързано с рискове за пазара на труда - разходите за труд се увеличават, а разполагаемите доходи на работещите намаляват и това не може да се случи сега. Позицията на кабинета е, че ставките по държавното обществено осигуряване няма да се променят, заяви Адемов.

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване