Той с папийонка, тя по сутиен

Ники Манолов и Гери Дончева представиха нов клип

    


Цветан Василев се извини за играта на "Ботев" и наложи "сериозни глоби"


Собственикът на "Ботев" (Пловдив) Цветан Василев се извини на феновете за слабата игра на отбора при загубата от "Левски" и обяви налагането на "сериозни глоби" в клуба.

В сряда жълто-черните допуснаха обрат с 1:3 от столичани в първия четвъртфинален двубой за Купата на България.

Пред клубния сайт Василев обясни, че незадоволителното представяне на "Ботев" е довело "до огромно разочарование на стотиците хиляди верни наши привърженици и мен самия".

От изявлението...

Глобявам ви всички, обяви собственикът на „Ботев“ Цветан Василев в писмо до клуба

Мажоритарният собственик на „Ботев" (Пд) Цветан Василев обяви в писмо, че глобява всички - треньори, административен щаб и футболисти след слабата игра при загубата с 1:3 от „Левски" в първи четвъртфинален мач за купата. Публикуваме го без редакторска намеса:

По повод на слабия резултат и незадоволителната игра, показана от нашия отбор на срещат Мажоритарният собственик на „Ботев" (Пд) Цветан Василев обяви в писмо, че глобява всички - треньори, административен щаб и футболисти след слабата игра при загубата с 1:3 от „Левски" в първи четвъртфинален мач за купата. Публикуваме го без редакторска намеса: По повод на слабия резултат и незадоволителната игра, показана от нашия отбор на срещат

Корабният завод в Бургас за продан заради дългове

Заводът е обявен на търг от съдия-изпълнител Таня Маджарова, а в обявлението се казва, че взискател по изпълнителното дело е "Първа инвестиционна банка"

От НЗОК искат спешна среща с Андреева за бюджета

Решение по отношение на бюджетите на болниците за цялата година не е взето и НЗОК искат спешна среща с премиера, министъра на здравеопазването, за да може Надзорният съвет да изложи какви проблеми стоят до края на годината и как ще бъдат решени.

Как се променят срещите след 35?

С възрастта шестото ви чувство започва да работи все по-безотказно

    


Дадоха зелена светлина за промяна на собствеността на стадион "Христо Ботев"

Пловдив/КРОСС/ Пловдивският общински съвет направи първата стъпка към продажбата на терена под стадион "Христо Ботев" на собствениците на клуба. Днес старейшините гласуваха с пълно мнозинство „За" стартиране на процедура по промяна на собствеността от публично - общинска в частна. Става въпрос за близо 42 декара, на които през 2015 ще се издига новият Колеж. Общинските съветници са на мнение, че при подобна инвестиция е редно земята под съоръжението да е собственост на клуба, а не да става въпрос за дългогодишна концесия, както е в момента. Сегашното състояние според старейшини и администрация само ще затруднява финансово и документално общината. След вота днес следва изготвяне на оценка на имота от специалисти и стартиране на преговори с Цветан Василев и екипа му за продажбата на терена. Със сигурност сумата на сделката ще е 7- цифрена. По време обсъждането на точката Дани Каназирева поясни, че след като тя и нейната група не са видели параметрите на проекта се притесняват някои неясноти и от бъдещето на спортните зали и басейна към тях. Зам.-кметът по общинската собственост Димитър Кацарски отговор, че има неуточнени и дори необсъждани въпроси, тъй като нещата са още съвсем в началото си. И допълни, че комплексът със залите и басейна не влизат във въпросните 42 декара, съобщава podtepeto.com.  

Статутът на Крим няма да влияе на маршрута на „Южен поток”

Промяната не е икономически и технически целесъобразна

Лудогорец излиза и за голмайстор №1 срещу Валенсия

Роман Безяк има голям шанс в петък сутрин да е №1 по голове в Лига Европа за тазгодишното издание на турнира.

Русия изпрати 1800 танка на границата с Украйна

На североизточната граница на Украйна вече са съсредоточени 220 000 руски военни, 1800 руски танка и 400 хеликоптера. Въпреки това Русия изпраща още тежка военна техника към украинската граница, без да го крие, съобщава „Обозреватель“. В социалните мрежи бяха публикувани снимки и видео, на които се вижда как техниката се придвижва към Украйна.

Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче

Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче край училищен двор. Инцидентът станал в Плевен, а детето е с рани на краката и в стрес от преживяното. От общината са успели да хванат само едно от агресивните кучета.
Ивана Тодорова е третокласничка в училище „Пейо Яворов”. Всеки ден около 10 часа тя излиза от училище, Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче край училищен двор. Инцидентът станал в Плевен, а детето е с рани на краката и в стрес от преживяното. От общината са успели да хванат само едно от агресивните кучета. Ивана Тодорова е третокласничка в училище „Пейо Яворов”. Всеки ден около 10 часа тя излиза от училище,

Здравната каса иска среща с премиера, за да избегне криза с парите за болниците

Ръководството на здравната каса иска спешна среща с министър-председателя Пламен Орешарски и здравния министър Таня Андреева, защото се очертава и тази година касата да излезе на минус. Това бе решено на заседанието на Надзорния съвет на Националната здравно-осигурителна каса (НЗОК) в четвъртък, съобщи Иван Кокалов, представител на Конфедерацията на независимите синдикати (КНСБ) в съвета.   "Искаме да бъдем изслушани от държавата, за да знаем как да процедираме оттук нататък", каза още Кокалов.   Той припомни, че оперативният резерв на здравната каса беше "наченат" с над 200 млн. лв. още през януари, за да се покрият дефицитите от миналата година в болничната помощ.   "Не искаме всеки да си измива ръцете с касата и тя да бъде виновна за всичко. Изпълняваме нещо, което е решено в парламента, в Министерския съвет, някой трябва да ни каже, а не ние да сме виновни за това, че липсват лекарства, има дефицит в болници и т.н.", каза Кокалов.   По думите му, на заседанието на надзора в четвъртък не е ясно какви мерки ще се вземат по отношение на бюджета за болниците, който традиционно не стига и причинява сериозни сътресения в здравеопазването.   Единственото сигурно, по думите на Кокалов, е, че дейностите за февруари, в това число и надлимитните, ще бъдат изплатени в пълен размер, като това ще стане след като бъдат приети и проверени отчетите.   На заседанието на Надзорния съвет са присъствали и представители на три от регионалните звена на касата – в София, Пловдив и Стара Загора, за да разкажат как са разчели бюджетите си по места.   Държавата отпусна пари за таксите на пенсионерите за посещение при личния лекар   Здравното министерство е разрешило в сряда трансфера на допълнителни средства към НЗОК, за да бъде изплатена на личните лекари разликата от потребителската такса и таксата от един лев за преглед на пенсионерите, съобщиха от министерството.   Наредени са средствата за януари. За февруари това ще стане, след като се получат месечните отчети от джипитата, като срокът е до 20 март, обясниха от НЗОК.   Във вторник столичната колегия на Българския лекарски съюз (БЛС) се оплака, че здравната каса и министерството бавят парите им за прегледите на пенсионери.

Босът на „Ботев“ Цветан Василев изригна в писмо: Глобявам всички!

Мажоритарният собственик на „Ботев Мажоритарният собственик на „Ботев" (Пд) Цветан Василев обяви в писмо, че глобява всички - треньори, административен щаб и футболисти след слабата игра при загубата с 1:3 от „Левски" в първи четвъртфинален мач за купата. Публикуваме го без редакторска намеса: По повод на слабия резултат и незадоволителната игра, показана от нашия отбор на срещат

Ирландската икономика се е свила с 2,3% през четвъртото тримесечие

За цялата 2013 г. БВП се е понижил с 0,3 на сто, въпреки че растежът през третото тримесечие бе ревизиран нагоре до 2,1%

    


Русия изпрати танкове на границата с Украйна (снимки + видео)

На североизточната граница на Украйна вече са съсредоточени 220 000 руски военни, 1800 руски танка и 400 вертолета. Въпреки това Русия изпраща още тежка военна техника към украинската граница, без да го крие, съобщава „Обозреватель“. В социалните мрежи бяха публикувани снимки и видео, на които се вижда как техниката се придвижва към Украйна.

Вихра Григорова: Тук е като 451 градуса по Фаренхайт

/КРОСС/ Не трябва да мълчим. Боя се, че това ще се повтаря, ако замълчим сега и продължим да мълчим в бъдеще. Това тук е като горене на книги. Като 451 градуса по Фаренхайт. Страшно е, просто е страшно!, просълзи се пред липсата дори на знак от унищожения стенопис на Йоан Левиев художничката Вихра Григорова днес. Тя бе част от 11-членната комисия, която на място даде заключение и препоръки след ужасът в Дома на културата. Тежко е да се види, че в този обществен обект един шедьовър е не просто запечатан, не просто надупчен, каквото аз очаквах да видя, а от него не е останало нищичко. Малко в повече ми дойде. Стената отсъства, няма такава. Просто е фреската е разбита грозно, вандалски, дебелашки, тъпоумно, изрината и изхвърлена по някакъв начин. Излязоха предположения дали пък не е демонтирана и изнесена- твърде скъпо удоволствие е това. Просто е неразбиране и безхаберие, поясни Григорова. Йоан Левиев е едно грандиозно име в българското изобразително изкуство и специално в монументалното изкуство. Той бе дългогодишен председател на държавната комисия за монументални изкуства. И си мисля, че този акт поруга и неговата памет, и паметта на другия голям участник в създаването на този стенопис- архитект Желязко Стойков. Който също е легенда, с която съм имала честта да работя в студентските години. Човек завършил в Германия, човек с огромни познания за това как се прави зрителна зала, как се прави театър- това е една от най-трудните архитектурни задачи

Служебното събиране на информация става задължително

Служебното събиране на информация и документи ще стане задължение на администрациите и ефектът от промяната ще е огромен. Въвеждането на задължение...

Зов за помощ: Васко иска шанс за живот

Васко Бамбурски, 36-годишен млад мъж от гр. Пловдив, се нуждае спешно от финансова помощ, за да се подложи в най-кратък срок на животоспасяваща костно-мозъчна трансплантация в чужбина, алармираха негови близки пред “Труд”. Васко вече повече от година живее с тежката диагноза левкемия.
Комисията за лечение в чужбина два пъти отказва финансова помощ. Васко Бамбурски, 36-годишен млад мъж от гр. Пловдив, се нуждае спешно от финансова помощ, за да се подложи в най-кратък срок на животоспасяваща костно-мозъчна трансплантация в чужбина, алармираха негови близки пред “Труд”. Васко вече повече от година живее с тежката диагноза левкемия. Комисията за лечение в чужбина два пъти отказва финансова помощ.

Адемов: Осигурителните вноски няма да се променят

Увеличението е свързано с рискове за пазара на труда, каза социалният министър

    


Има ли кой да спре Фетел по пътя на Шумахер?

Вижте пилотите, които ще се борят за титлата във Формула 1

    


Рейгънист нарича Украйна "демокрация, убита чрез протест"

/КРОСС/ Кой управлява в Украйна? Разбира се не умерените протежета, които Вашингтон и ЕС се надяваха да инсталират като ново правителство на Украйна. Споразумението, което с подкрепата на Вашингтон и ЕС опозицията сключи с президента Янукович, за да се сложи край на кризата, не изтрая и един час. Дори и бившият шампион по бокс Виталий Кличко, който имаше силни позиции като опозиционен лидер, само след няколко часа беше изтласкан настрана от размириците. Новоназначеният президент избран от това, което се нарича в момента парламент в Украйна, Олександър Tюрчинов, няма база сред тези, които свалиха правителството. Както коментира Би Би Си "подобно на всички основни опозиционни политици, и г-н Тюрчинов не се ползва с пълното доверие на протестиращите на площад Независимост в Киев." В Западна Украйна единствената организирана и въоръжена сила е ултранационалистическата формация "Десен сектор". От начина, по който лидерите на тази група говорят, може да се предположи, че те упражняват властта.Един от лидерите на "Десен сектор" Олександър Музичко вече обеща да се бори срещу "евреи и руснаци до смърт". Укрепвайки властта на "Десен сектор", Музичко заяви, че демократично избраното правителство е свалено и сега "ще има ред и дисциплина" или "отрядите на Десен сектор ще застрелят копелетата на място

4,2% ръст в печалбата на BMW

Германският производител на луксозни автомобили BMW отчете 4,2% ръст в печалбата си за четвъртото тримесечие на миналата година. Печалбата на...

Разтревожена майка нахлу в клетката на ММА мач /видео/

/КРОСС/ На необичайна гледка станаха свидетели зрителите на ММА мач в САЩ. Може би няма нищо по-трудно за един родител от това да гледа как детето му отнася бой на ринга. Сигурно заради това майка от Охайо толкова се притесни за състоянието на детето си, загубило срещата, че се качи в клетката, за да провери дали е добре. В събота 8 март в Кълъмбъс, щата Охайо, се състоя мача между Калеб Фрашер и Джо Фишър който завърши с победа за първия. Майката на потърпевшия, шокирана от строполяването на сина си, нахлу на ринга, за да провери състоянието на сина си. Фрашер пък изглеждаше по-уплашен от жената, отколкото от опонента си, който лежеше в несвяст на пода. Майката обаче не остана за дълго в клетката, защото охраната на двубоя се намеси бързо и изведе разтревожената жена. video:http://www.youtube.com/watch?v=qBziK8AgDSc    

Куче нахапа 9-годишно момиче


Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче край училищен двор. Инцидентът станал в Плевен, а детето е с рани на краката и в стрес от преживяното. От общината са успели да хванат само едно от агресивните кучета.
Ивана Тодорова е третокласничка в училище „Пейо Яворов”. Всеки ден около 10 часа тя излиза от училище, Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче край училищен двор. Инцидентът станал в Плевен, а детето е с рани на краката и в стрес от преживяното. От общината са успели да хванат само едно от агресивните кучета. Ивана Тодорова е третокласничка в училище „Пейо Яворов”. Всеки ден около 10 часа тя излиза от училище,

Кучета нападнаха и нахапаха 9-годишно момиче в Плевен

Едно от животните е заловено и е откарано в приют

    


Удължиха със седмица срока за проектите по фонд „Култура“

Срокът за откриване на процедура по кандидатстване с проекти за средства от осемстотинхилядния фонд „Култура“ за настоящата 2014 г. бе удължен до 21 март. Това стана, след като Общинският съвет прегласува правилника за работа на фонда по време на 29-ото заседание на местния парламент в града.

Имате Facebook профил? NSA може да ви е пуснала вирус

Буквално дни след като Едуард Сноудън – човекът, разкрил шпионските програми на щатските служби, даде дистанционно интервю за SXSW, новоизтекла...

Русия кани крайнодесни европейски партии да наблюдават референдума в Крим

Руското правителство е поканило някои крайнодесни партии в Европа да изпратят наблюдатели за референдума в Крим тази неделя, съобщи сайтът euobserver.com. Лидерката на френския Национален фронт Марин льо Пен каза в четвъртък на пресконференция в Европейския парламент в Страсбург, че ръководството на нейната партия още не е взело решение дали да отговори положително. Покана е получила и крайнодясната австрийска Партия на свободата. Нейният евродепутат Андреас Мьолцер заяви пред австрийската информационна агенция АПА, че обмисля поканата на Путин. "Ние сме сред малцината, които се опитват да разберат Русия", каза той. Лидери на Европейския съюз многократно заявиха, че референдумът, който цели Крим да бъде откъснат от Украйна и присъединен към Русия, е незаконен, отбелязва изданието. Базираната във Виена междуправителствена Организация за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) отказа да изпрати свои наблюдатели, защото вотът е свикан в нарушение на украинската конституция. Марин льо Пен обаче не скри симпатиите си към Русия, дори ако тя реши да анексира Крим в резултат на референдума. "Крим не е като останалата част от страната. Той е много тясно свързан с Русия. Ние трябва да вземем под внимание историята на Крим", каза тя. "От самото начало на кризата Националният фронт твърди, че Украйна трябва да запази своя суверенитет, но да позволи на трите главни области да имат широка автономия", каза тя. Според нея перспективата за икономически санкции срещу Русия е опасна. "Ние трябва да имаме едно на ум за новото правителство в Украйна, защото то не е избрано. Ние знаем, че в него има неонацисти и екстремисти", добави Льо Пен. Австрийската партия на свободата отказа поканата на проруска неправителствена организация да бъде наблюдател заедно с други европейски крайнодесни формации на предстоящия в неделя референдум в Крим, съобщи по-късно Франс прес. "Получихме покана, но няма да отидем", заявил член на партията, пожелал анонимност, без да дава обяснения. Австрийската партия на свободата, френският Национален фронт, белгийската партия "Влаамс беланг" (Фламандски интерес) и холандската Партия на свободата бяха поканени в Крим от неправителствената организация "Евразийски център за наблюдение на демокрацията и изборите", базирана в Москва, съобщава Франс прес, позовавайки се на източници от Европейския парламент.

Търсят се археолози за предварителни проучвания на лот 3 на магистрала Струма

Определянето на археологическите обекти по протежение на трасето се очаква да струва 41 хил. лева без ДДС

    


Възроденият Datsun излиза през април

В началото продажби ще има само в Русия

    


ДПС обяви своите кандидати за ЦИК

/КРОСС/ Севинч Солакова, Ерхан Чаушев и Метин Сюлейманов са предложенията на ДПС за членове на ЦИК. Обявявайки ги пред журналисти, депутатът Мустафа Карадайъ ги определи като опитни хора, които са били и са правили избори в различни комисии с различни закони. Съгласно закона Народното събрание със свое решение ще приеме решение кой да бъде председател на ЦИК, кои да бъдат зам.-председатели и кой да бъде секретар на ЦИК, каза Мустафа Карадайъ и обясни, че като минат изслушванията в правната комисия от ДПС ще вземат своето решение кого да предложат за ръководството.

ГЕРБ видя в добавките към пенсиите "предизборно пазаруване"

ГЕРБ определиха решението на правителството за великденските добавки за пенсионерите като "предизборно пазаруване". Управляващите се мъчат да ни убедят, че това е тяхна политика, която ще остане дългосрочна, каза народната представителка от ГЕРБ Менда Стоянова.

Русия започна военни маневри по границата с Украйна

Украинските власти са притеснени, че при евентуално изостряне на конфликта руските военни ще могат за два-три часа да стигнат до Киев

Елен Колева и Калоян в страстно танго в "Денсинг старс"

Тази вечер е вечер на елиминации. Кой ще отпадне от "Денсинг старс", решава вотът на зрителите и оценките на журито от вторник

Повечето фирми подават годишните си декларации в НАП по електронен път


Над 84% от дружествата, които имат дейност, подават декларация за облагане с корпоративни данъци по електронен път, подписана с електронен подпис. Това показват данните на НАП от получените до този момент документи в агенцията.

Досега в страната са подадени общо 50 600 декларации за облагане с корпоративни данъци. От тях близо 27 000 са формулярите, подадени от дружества, които осъществяват дейност, а останалите – от такива, които не са работили през миналата година.

От...

Покъртително! Работник в "Напоителни системи" продава кръвта си, за да купи хляб на децата си

Служители на „Напоителни системи” от Благоевград, Перник, Кюстендил и Дупница излязоха на протест, защото не са получавали пари от ноември. Хората са категорични, че ако не им бъдат изплатени заплатите, ще саботират поливния сезон. Така може да възникне опасност от наводняване на земеделски площи, преливане на язовири и късане на речни диги. В същото време втори служител на дружеството обяви гладна стачка.

Обречени на глад – един път -...

Продължава

Евродепутатите одобриха 3,1 млрд. евро за предоставяне на убежище и интеграция

ЕП прие и новия фонд за вътрешна сигурност с общ бюджет от 2,8 млрд. евро

    


Mercedes ще отговаря за направата на Infiniti Q30

Моделът трябва да бъде завършен за само 18 месеца

    


Автомобилно порно

В паузата между два филма от прекалено успешната поредица “Бързи и яростни” още едно автомобилно порно ще опита да се възползва от създалия се вакуум и да спечели от младежката мания по бързи коли. Става въпрос за високобюджетната екранизация по зверски успешната игра Need for Speed. Обикновено екранните версии на видео и компютърни игри се В паузата между два филма от прекалено успешната поредица “Бързи и яростни” още едно автомобилно порно ще опита да се възползва от създалия се вакуум и да спечели от младежката мания по бързи коли. Става въпрос за високобюджетната екранизация по зверски успешната игра Need for Speed. Обикновено екранните версии на видео и компютърни игри се

КНСБ и ББЦ са заедно за предсрочни избори

КНСБ и ББЦ са на позицията, че изход от страната са предсрочните избори и такава е вече нагласата на повечето българи.

Има агнешко, има и яйца, успокои министър Греков

Земеделец №1 не очаква ръст в цените им за Великден

    


НАП: По-голяма част от фирмите декларират печалбите си онлайн

84% от фирмите, осъществяващи дейност, подават декларация за облагане с корпоративни данъци по електронен път, подписана с електронен подпис. Това...

Путин: Не сме виновни за кризата в Украйна

/КРОСС/Русия не е виновна за кризата в Украйна и няма намерение да се намесва в конфликта. Това заяви президентът на Русия Владимир Путин на среща със спортисти по време на параолимпийските игри в Сочи. Москва отхвърли връзката между военни учения край границата с Украйна, които включват артилерия и многобройни ракетни установки, съобщават от руското министерство на отбраната, и предстоящия в неделя референдум за статута на Крим и заяви, че паниката в Киев е неоснователна. По-рано украинското министерство на отбраната обяви привеждане на своите въоръжени сили в пълна бойна готовност с цел проверка на тяхната фактическа боеспособност. Москва е разрешила на Киев да извърши извънреден наблюдателен полет над руска територия, за да се убеди, че няма никаква военна заплаха, предаде онлайн радиото "Свобода". Междувременно стана ясно, че Русия не изключва въвеждането на реципрочни мерки, в случай че ЕС и САЩ наложат санкции на Москва.

ДПС обяви тримата си кандидати за ЦИК

Тя е първата парламентарна сила, която си ги обявява

Неизвестен хвърли граната върху автобус, уби шофьора

/КРОСС/ Водачът на автобус в босненския град Баня Лука загина, след като неизвестно лице хвърли ръчна граната по возилото. Нападението било извършено в близост до местната гимназия по селско стопанство, докато пътници се качвали в автобуса. Те не са пострадали тежко. По информация на сръбската агенция „Бета", цитирана от бТВ, нападателят е бил облечен в черни дрехи и е побегнал веднага след взрива. Полицията го издирва.  

Борисов не бил натиснат от Първанов за Мишо Бирата, само му било "внушено"

Покойният бизнесмен Михаил Михов, известен като Мишо Бирата, чиято фабрика "Леденика” се озова в центъра на огласен през 2011 година разговор между тогавашния премиер Бойко Борисов и шефа на Агенция "Митници” Ваньо Танов, заявил, че "се разбира с който и да е на власт”. Признанието било направено пред Танов, докато го изпращал след среща в агенцията по повод на митническата проверка на бирената фабрика в Мездра.   "Това е манталитетът на всички бизнесмени в прехода. Мишо Бирата се държеше... имал съм усещането, че не беше притеснен. По характер изглежда малко бохем човек, шегуваше се, че никога не е имал проблеми. Аз го изпратих от кабинета, той каза, че винаги се е разбирал с който и да е било на власт. Той винаги е очаквал, че отнякъде нещо ще се получи и нещата ще се променят”, обясни Ваньо Танов пред бТВ в четвъртък. Преди два дни Танов бе извикан във временната парламентарна комисия за скандала със спряната проверка на фабриката в Мездра след телефонен разговор на директора на митниците с премиера Борисов.   Бившият митнически шеф отрече да е имал лична среща с бизнесмена, а тази, за която говори, била в присъствието и на други директори на дирекции, свързани с проверката на фирмата. По думите му смисълът на отнемането на лиценза за данъчен склад не е да затвориш едно предприятие, а чрез принудителни административни мерки да го накараш да спазва закона.   Запитан как Михов се е "разбирал" с властта, Танов отговори: "Не знам как, но знам, че в 2006 година му е издаден лиценз и до 2009 година, когато ставам директор, и до извършване на проверката в този данъчен склад тази кула за производство на спирт е там (заради нея е отнет лицензът на пивоварната, което става обект на разговора на Борисов с Танов - бел. ред.)... Не ми се ясно как през 2006 година е извършена проверката. Това са факти, които говорят, че в предходен период не се отнася само за него, 2006 година лицензите са издадени без проверки и то на знакови фирми”, каза той.   Танов отрече върху тогавашния премиер Бойко Борисов, който му се обажда с "поръчение” да прекрати митническата проверка на пивоварната в Мездра, да е бил оказван натиск от страна на тогавашния президент Георги Първанов, защото Михаил Михов му бил приятел. Според Танов ставало въпрос за "внушение".   "На премиера му беше внушено, че Агенция "Митници” действа тенденциозно и че е отнела лиценза неправомерно. От документите стана ясно, че е извършена проверка, не само на въпросния склад, а на всички, които са произвеждали бира. Въпросната фирма има сериозно данъчно престъпление, намерена е кула за производство на спирт”, отговори бившият митнически директор.   Попитан кой е внушавал на Борисов подобни твърдения, Танов отговори: "Когато бяхме извикани с финансовия министър Симеон Дянков, премиерът каза, че президентът му се е обадил и му казал, че Агенция "Митници” действа неправомерно. Не знам дали са разговаряли. Но аз не намирам нищо лошо, ако една институция получи информация за неправомерни действия, да уведоми, да се извърши проверка и да се види дали има такива. Премиерът разпореди на Дянков да извърши проверка и да докладва дали има неправомерни действия от страна на митниците. Ние сме доказали, че няма такива действия”.   В записа на разговора, разпространен от в. "Галерия” през 2011 година, Борисов говори за "поет ангажимент” по отношение на Мишо Бирата. Танов обаче обясни тази реплика със "специфичния” начин на изразяване на бившия премиер.   "Още на срещата с Дянков, той (Борисов – бел. ред.) и в други разговори го е заявявал: "Аз съм поел ангажименти, че нито една фирма няма при нашето управление да бъде преследвана по политически причини”, каза той.

Български филм е единствен от Балканите на престижен конкурс

"История за храната и душата" ще бъде показан в Сан Франциско през май

    


Елен Колева се връща на дансинга

Актрисата Елен Колева миналата година се впусна в предизвикателството Dancing Stars, но не успя да си извоюва победата. Въпреки това показа, че...

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване