БСП недоволна: Рисуват паметници, а общината нехае

"За какво служи видеонаблюдението, извършителите са неясни"

    


Европарламентът подкрепи защитата на личните данни в ЕС


Европейските депутати засилиха гаранциите за защита при трансфер на лични данни на граждани на Европейския съюз към трети страни, приемайки в сряда сериозни промени в сега действащото законодателство за защита на личните данни.

Новите правила актуализират съществуващото от 19 години законодателство за защита на данните, за да отговарят на предизвикателствата, свързани с новите информационни технологии, глобализацията и нарастващата тенденция за използване на лични данни за целите на...

Промени в движението заради Лудогорец-Валенсия

/КРОСС/ Лудогорец приема Валенсия от 20 часа днес в първи осминафинал от Лига Европа. Отново пълни трибуни очакват Лудогорец на Националния стадион „Васил Левски". Във връзка с футболната среща ще бъде въведена временна организация на движението. До края на срещата се забраняват влизането, престоят и паркирането по алеите около националният стадион. Същите ограничения са в сила между 18 и 22 часа на моста пред стадиона и на улица „Гурко" в отсечката между булевард „Евлоги Георгиев" и булевард „Васил Левски". От 19 часа до приключване на футболната среща по преценка на полицията е възможно да бъдат затворени за движение на автомобили отсечките на улица „Гурко", булевард „Евлоги Георгиев" и булевард „Драган Цанков" .

Европарламентът подкрепи защитата на личните данните в ЕС


Европейските депутати засилиха гаранциите за защита при трансфер на лични данни на граждани на Европейския съюз към трети страни, приемайки в сряда сериозни промени в сега действащото законодателство за защита на личните данни.

Новите правила актуализират съществуващото от 19 години законодателство за защита на данните, за да отговарят на предизвикателствата, свързани с новите информационни технологии, глобализацията и нарастващата тенденция за използване на лични данни за целите на...

Полицията издирва 58-годишен софиянец в неизвестност от 6 март

Столичното Шесто районно управление „Полиция Столичното Шесто районно управление „Полиция" издирва 58-годишният Илко Богословов Божилов живущ в София, съобщиха от пресцентъра на МВР. На 6 март сутринта той напуснал дома си и оттогава е в неизвестност. Илко е висок около 180 см, с късо подстригана коса, с пъстри очи, носи очила. Бил е облечен с дънки и късо кафяво кожено яке.

Днес във Варна представят уникален ръкопис на Раковски

Център за иновации и развитие при Икономически университет – Варна и агенция „10 минути“ стартират поредица от срещи с тайнствени ръкописи, завещани от най-ярките личности на българската история, съобщиха от учебното заведение за Moreto.

Версия: Отверката бил връзката на Галеви с България. Пътувал по 2 пъти месечно до Дубай

Николай Радев-Отвертката е бил връзката на Братя Галеви с България. Той заедно с личния телохранител на Пламен Галев и Ангел Христов Георги Градевски-Конана летели по 2 пъти на месец до Дубай, пише "Вяра".
Двамата били подозирани от ДАНС, че участвали в прехвърляне на капитали от страната ни към банки в арабския свят. Николай Радев-Отвертката е бил връзката на Братя Галеви с България. Той заедно с личния телохранител на Пламен Галев и Ангел Христов Георги Градевски-Конана летели по 2 пъти на месец до Дубай, пише "Вяра". Двамата били подозирани от ДАНС, че участвали в прехвърляне на капитали от страната ни към банки в арабския свят.

Бумът на жилищния пазар на Острова е пред своя край

"Фурорът" на британския жилище пазар затихва, твърдят специалисти в бранша. Според експерти от професионалната организация в сферата на недвижимите...

Защо планетата ни е прецакана в една единствена снимка

Фотографът на National Geographic Джон Гудмън е автор на споделения в този текст едновременно адски красив и ужасяващ фотос. Последният е...

До 3 г. ще направим пенсията 300 лева

/КРОСС/ Явор Куюмджиев, депутат от ПГ на Коалиция за България - Г-н Куюмджиев, преди дни заявихте, че Еврокомисията и специално енергийният комисар Йотингер говори предизборно по проекта "Южен поток" като член на ЕНП. Защо?- Никога не бива да забравяме, че "Южен поток" стартира преди 8 години като руско-европейски проект. В самото му създаване участваха "Газпром" и италианската компания "Ени". За съжаление заради предишното наше правителство проектът бе вкаран в ступор и не се развиваше по никакъв начин. Що се отнася до коментарите на г-н Йотингер, винаги си задавам един въпрос: защо "Южен поток" се третира дискриминационно спрямо "Северен поток"? И имам няколко отговора. Единият е, че "Северен поток" свързва директно Русия с Германия, а "Южен поток" минава през четири от най-бедните страни на ЕС, както и през Сърбия. И отговорът ми е, че Йотингер освен че е германец, правилно отбелязахте, че е от ЕНП. Партия, която не се слави с особено благоразположение към нас и към другите по-бедни държави. Но трябва да видим как ще се развият изборите през май и ако ПЕС спечели повече депутати, то ще се отвори нова, светла страница в развитието на "Южен поток". - Не е ли малко пресилено да се гледа на "Южен поток" само от гледна точка на евроизборите? А кризата в Украйна?- Кризата в Украйна само доказва, че "Южен поток" е много необходим

Крими героят Лисицата плячкосал перничанин на новогодишното хоро на площада

Криминалисти от Първо ПУП – Перник разкриха извършител на джебчийска кражба, съобщиха от ОДМВР - Перник за ZaPernik.com.

Перничанин се оплакал на 1 януари тази година, че по време на новогодишното хоро на площада в областния град му били откраднати портфейл, ключове и лични документи. След предприето разследване и проведени множество процесуално-следствени действия е установено, че извършител е криминално проявения В. Л./28 г./ по прякор...

Продължава

Режат "Лице в лице" на 30 минути заради турски сериал

Предаването "Лице в лице"  се съкращава с една трета и от понеделник ще бъде между 25 и 30 минути. Това съобщи единият от водещите на публицистичния блок на Би Ти Ви Димитър Цонев, който си партнира с Цветанка Ризова на екрана.

Предстои ми да разговарям с управата на телевизията, за да разбера какво е бъдещето ми като коопродуцент на това Предаването "Лице в лице" се съкращава с една трета и от понеделник ще бъде между 25 и 30 минути. Това съобщи единият от водещите на публицистичния блок на Би Ти Ви Димитър Цонев, който си партнира с Цветанка Ризова на екрана. Предстои ми да разговарям с управата на телевизията, за да разбера какво е бъдещето ми като коопродуцент на това

Димитър Цонев вече няма да води "Лице в лице" по bTV

Водещият на Водещият на "Лице в лице" по bTV Димитър Цонев от следващата седмица вече няма да води публицистичното предаване. "Днес имам среща с ръководството на телевизията. Променена е програмната схема и според нея от понеделник предаването става 30 минути. Това променя моите договорни отношения с телевизията и не виждам каква роля мога да имам в новия

Сблъсъците в Турция взеха две жертви

Протести имаше в Анкара, Истанбил, Анталия и други 29 града

    


Видео: Нов двигател, нов звук, нова ера - всичко за промените във Формула 1


Формула 1 ще навлезе в нова ера от историята си на 16 март, когато Гран при на Австралия ще представи дебюта на новите турбодвигатели и обновените по-мощни хибридни системи.

Ден преди началото на състезателния уикенд в Мелбърн ви предлагаме пълна ревизия на най-големите технически промени в световния шампионат за последните поне две десетилетия.

Задвижващи системи
Двигателят вече е доста по-сложен. Познатият атмосферен 2.4-литров V8 силов тракт, който се развърта до...

Двама загинали на протестите в Истанбул

Антиправителствен демонстрант почина от раните си в Истанбул, а млад полицай в Тунджели умря от инфаркт по време на поредната вълна на протести срещу управлението на Реджеп Ердоган, съобщават световните агенции.
Недоволството избухна с нова сила, след като след близо 300 дни кома почина ранено от полицейска граната 15-годишно момче. Антиправителствен демонстрант почина от раните си в Истанбул, а млад полицай в Тунджели умря от инфаркт по време на поредната вълна на протести срещу управлението на Реджеп Ердоган, съобщават световните агенции. Недоволството избухна с нова сила, след като след близо 300 дни кома почина ранено от полицейска граната 15-годишно момче.

Видео: Нов двигател, нов звук, нова ера - всичко за промените във Формула 1


Формула 1 ще навлезе в нова ера от историята си на 16 март, когато Гран при на Австралия ще представи дебюта на новите турбодвигатели и обновените хибридни системи.

Ден преди началото на състезателния уикенд в Мелбърн ви предлагаме пълна ревизия на най-големите технически промени в световния шампионат за последните поне две десетилетия.

Задвижващи системи
Двигателят вече е доста по-сложен. Познатият атмосферен 2.4-литров V8 силов тракт, който се развърта до 18 000...

43 000 българи ще подкрепят Лудогорец срещу Валенсия

Стадион "Васил Левски" ще се пръска по шевовете днес от 20 часа

    


Забавяне в темпа на производствената активност в Китай

Промишленото производство на Китай е нараснало с 8,6% на годишна база през първите два месеца от 2014 г., по данни на Националното бюро за статистика...

Свършва циркът с пробите на пияни шофьори

Всеки пиян шофьор, дал кръвна проба, може да оспори резултатите пред съда и да се отърве от наказателна отговорност. В четвъртък парламентът може да сложи край на тази възможност, ако приеме поправки в Закона за движение по пътищата (ЗДвП). Текстовете задължават министрите на вътрешните работи, на правосъдието и на здравеопазването да изготвят нова Всеки пиян шофьор, дал кръвна проба, може да оспори резултатите пред съда и да се отърве от наказателна отговорност. В четвъртък парламентът може да сложи край на тази възможност, ако приеме поправки в Закона за движение по пътищата (ЗДвП). Текстовете задължават министрите на вътрешните работи, на правосъдието и на здравеопазването да изготвят нова

Шест души са загинали след експлозията Ню Йорк, девет са изчезнали

/КРОСС/ Шестима са загубили живота си и над 60 души са ранени вследствие на рухналата снощи след експлозия сграда, в квартал „Източен Харлем" в Ню Йорк, предаде RT. Един от загиналите е един от полицейските служители, опитали се да помогнат на пострадалите. Двама от ранените са с опасност за живота. Девет души се водят изчезнали. Според коментар от администрацията на кмета на Ню Йорк Бил де Бласио „ситуацията се мени непрекъснато". Предполага се, че причината за експлозията е изтичане на газ, тъй като редица очевидци са заявили пред медиите, че преди самия взрив, че дори и седмици преди това, около сградата и в нея се е усещал сирене мирис на газ. На мястото на инцидента има и агенти на ФБР, но няма данни за терористичен акт.

Село заплашва да блокира магистрала "Тракия", заради строеж на каменна кариера

Жителите на пловдивското село Болярино готвят протести и блокиране на движението по магистрала „Тракия”. Всичките 500 души от селото въстават срещу инвестиционното намерение на строителна фирма – да открие кариера за добив на варовик край Болярино. Многократните писма и жалби до институциите от 2009-а година досега, според хората, не са дали резултат. Този път гневът на местните е провокиран от положителната за проекта екооценка.

Страхът на хората в...

Продължава

Меркел: Германия е независима от доставките на руски газ

Канцлерът на Германия Ангела Меркел е заявила, че Германия е независима от доставките на руски газ и не очаква проблеми със снабдяването. По...

Продават родната къща на Джеръми Кларксън

Селският имот се предлага срещу сумата от 714 000 евро

    


Президентът с обръщение в НС

/КРОСС/Президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение в парламента утре, съобщи председателят на Народното събрание Михаил Миков. Предвижда се обръщението да бъде направено в 10.00 часа.  

Ваньо Танов: Мишо Бирата се разбирал с "който и да е на власт"

Покойният бизнесмен Михаил Михов с прякор Бирата, чиято фабрика „Леденика” беше в центъра на записан и огласен през 2011 година разговор между тогавашния премиер Бойко Борисов и шефа на Агенция „Митници” Ваньо Танов, казал, че „се е разбирал, с който и да е било на власт”.

Гонзо в Левски от днес, помага за дербито с ЦСКА?

  Възможно е треньорът Георги Иванов-Гонзо да обяви раздялата си с Черно море днес, съобщи "Труд". Специалистът е имал разговори да напусне с ръководството на клуба, с който е обвъ...

Други два района във Варна остава без вода

Още два района във Варна остават без вода, поради извършване на ремонтни дейности. Това съобщиха от ВиК – Варна. До 13.00 часа ще бъде спряна водата в района на ул. „Моряшка&...

"Музикаутор": ЕАЗИПА не може да събира пари за авторски права

Европейската агенция за защита на изпълнителските, продуцентските и авторските права (ЕАЗИПА) няма право да събира от търговски обекти и организатори на концерти пари заради авторски и сродни права. Т...

Инфлацията е минус 0,6% от началото на годината

Инфлацията от началото на годината (февруари 2014 г. спрямо декември 2013 г.) е минус 0.6%. Месечната инфлация за февруари т.г. е минус 0,4%, а годишната – минус 2,6 на сто, показват данни н...

Премахват вековната и опасна сграда на турското консулство във Варна

Взето е решение постройката да бъде съборена, поради опасения от възникване на сериозен инцидент. Въпреки че е историческа и архитектурна забележителност, тя е в много лошо състояние, необитаема е и...

Гигов поиска финал от Локо за юбилея

  Да играе на финал е целта, която президентът на Локомотив София Николай Гигов е поставил пред тима за Купата на България, съобщи "Тема Спорт". Достигането до последния мач и евен...

Сръбски студенти окупираха Белградския университет

Ректоратът на Белградския университет „осъмна” окупиран от студенти, предаде Танюг, цитирана от БТВ. Искането на младежите е да се анулира увеличението на студентските такси и да с...

Младенов мисли да пусне дебютанти в дербито

Стойчо Младенов и помощниците му са силно притеснени от многото наказани и контузени преди сблъсъка с Левски, пише "Меридиан мач". Петима играчи ще изтърпяват санкции, а състоянието на Жерем...

Изчезна 84-годишен мъж

На 4 март т.г., близките на 84-годишния Кирил Василев Атанасов от София потърсили помощ от полицията. Те обяснили, че същи ден сутринта възрастният мъж е излязъл от дома си и не се е прибрал. Той е...

Стойнев, категорично: "Южен поток" продължава

Въпреки кризата, на техническо и експертно ниво в момента работата по проекта "Южен поток" продължава, заяви БНТ Драгомир Стойнев, министър на икономиката и енергетиката. Всички министри се обединихме, включително и комисарят Йотингер, че не трябва да спира работата, тъй като това е един важен стратегически проект за Европа, каза Стойнев.

Две жертви на протестите в Истанбул (галерия)

Антиправителствен демонстрант почина от раните си в Истанбул, а млад полицай в Тунджели умря от инфаркт по време на поредната вълна на протести срещу управлението на Реджеп Ердоган, съобщават световните агенции.
Недоволството избухна с нова сила, след като след близо 300 дни кома почина ранено от полицейска граната 15-годишно момче. Антиправителствен демонстрант почина от раните си в Истанбул, а млад полицай в Тунджели умря от инфаркт по време на поредната вълна на протести срещу управлението на Реджеп Ердоган, съобщават световните агенции. Недоволството избухна с нова сила, след като след близо 300 дни кома почина ранено от полицейска граната 15-годишно момче.

Другата олимпиада

ПОБЕДАТА на Русия над Америка с 2:1 в хокейната надпревара на параолимпийските игри предизвика повече страсти и вълнения в Сочи, отколкото провала на мъжкия тим в същата зала миналия месец. Ако сте гледали адаптивен хокей, знаете за колко динамичен и агресивен спорт всъщност става въпрос. Противниците дори се налагат с юмруци на леда, ако трябва. ПОБЕДАТА на Русия над Америка с 2:1 в хокейната надпревара на параолимпийските игри предизвика повече страсти и вълнения в Сочи, отколкото провала на мъжкия тим в същата зала миналия месец. Ако сте гледали адаптивен хокей, знаете за колко динамичен и агресивен спорт всъщност става въпрос. Противниците дори се налагат с юмруци на леда, ако трябва.

Дуалната система влиза в образованието, обясни министър Клисарова

„Законът за професионалното образование и обучение е основна предпоставка, за да може да влезе професионалното обучение или по-скоро - дуалната система, в системата на образованието". Това каза пред журналисти в парламента министърът на образованието проф. Анелия Клисарова.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лев „Законът за професионалното образование и обучение е основна предпоставка, за да може да влезе професионалното обучение или по-скоро - дуалната система, в системата на образованието". Това каза пред журналисти в парламента министърът на образованието проф. Анелия Клисарова. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лев

Орешарски наказва държавни институции заради пропуски при строежа на оградата по българо-турската граница

Заради допуснати грешки и пропуски в изчисленията за строежа на възпиращата ограда по българо-турската граница най-вероятно ще има наказани в държавните институции. Това става ясно от позицията на междуведомствената група, извършила проверка по случая, която днес е докладвала резултатите на премиера Пламен Орешарски.

Маркетинговото проучване, чрез което е съставен списък на фирмите, които могат да участват в обществената поръчка, е едно от атакуваните от комисията...

Продължава

Депутатите одобриха въвеждането на "защитени професии"


За да се стимулират младите хора да се подготвят за непрестижни професии, които обаче са нужни на бизнеса, Министерският съвет ще изготвя списък на защитените професии. Днес депутатите одобриха на първо четене два проекта за промени в Закона за професионалното образование и обучение, предложени съответно от БСП и ГЕРБ, с които се въвеждат защитените професии по региони.

Целта е да се променят обществените нагласи към неатрактивни професии и да се осигурят на пазара на труда...

Андрей Кончаловски: Ужасете се от себе си!

/КРОСС/ Моят блог се нарича „Ужаси се от себе си". Не случайно избрах това заглавие. Маркс има една знаменита фраза: „За да се вдъхне на народа смелост, трябва да го заставите да се ужаси от себе си". Ето и аз вече толкова години призовавам моя народ да се ужаси от множеството факти и обстоятелства от руския живот, за да придобие смелост и желание да поиска. Да поиска да промени себе си и света около себе си. Мен доста отдавна са ме причислили към русофобите, които презират собствения си народ. Що за глупост - тогава русофоби могат да се нарекат Чехов, Горки, Херцен и Чаадаев - велики руски хора, искали да пробудят Русия, а не безконечно да търсят виновниците за своите нещастия. Руският народ не е мъртъв, за да говорим за него само хубави неща. Ние сме жив, пълен със сили, талантлив народ, просто много млад и още не е извървял своя исторически път, водещ към успех и просперитет на всяка личност. Тъй че сега ще говорим за лошото в руската действителност. А който иска да слуша за себе си приятни слова - да чете речите на президента Медведев или приказките на Афанасиев. Днес искам да ви напомня някои потресаващи цифри и факти, които ясно показват, че в много отношения Русия не е в Европа или дори в Азия

Плевнелиев заминава на бизнес посещение в Лондон, ще се срещне и с кралицата


Президентът Росен Плевнелиев заминава на официално посещение във Великобритания между 17-19 март. Визитата ще включва редица срещи, чийто основен фокус ще бъдат бизнес възможностите между Великобритания и България. Като част от програмата Плевнелиев ще бъде приет от кралица Елизабет II, съобщиха от британското посолство  в София.

Президентът Плевнелиев ще бъде придружен от българска бизнес делегация, чийто представители ще имат възможност да се запознаят с търговски и бизнес...

Клисарова: Дуална система - ниска безработица

Най-ниската безработица е в Германия и Швейцария при младите хора, от цяла Европа, а те работят по дуалната система.

Бинго залите също да плащат такси от 15% върху залозите, предлага депутат

Организатори на томболи и моментни лотарии също попадат в обхвата на Закона за хазарта, гласи предложението на Георги Кадиев от БСП

    


Кражба на златни накити от апартамент в Поморие

Около 70 грама златни накити са откраднати от апартамент, собственост на 32-годишна поморийка, разположен на улица „Цар Петър” в Поморие, съобщиха от пресцентъра на полицията. Кражбата е осъществена на 12-ти март. В жилището е проникнато чрез взломяване на входната метална врата.

Има ли "Нежни терористи"

Документален конкурс на 13 март

    


Стойнев: Продължаваме да работим по "Южен поток"

Ако спрат доставките на газ заради кризата в Украйна, имаме мазут и природен газ от Гърция, но не може вечно да ги ползваме, каза енергийният министър пред БНТ

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване