Жано Пеншо, директор на "Цирк Елуаз": Събираме театър, музика, цирк и улични танци в едно

Жано Пеншо е арт директор на канадския “Цирк Елуаз”. Той е и режисьор на спектакъла iD, който трупата ще представи в България. Артистите ще излязат пред публиката у нас в два поредни дни в зала 1 на НДК. Представленията, организирани от “София Мюзик Ентърпрайсис”, са на 12 и 13 април. Деца на възраст до 10 години ще могат да гледат шоуто безплатно. Жано Пеншо е арт директор на канадския “Цирк Елуаз”. Той е и режисьор на спектакъла iD, който трупата ще представи в България. Артистите ще излязат пред публиката у нас в два поредни дни в зала 1 на НДК. Представленията, организирани от “София Мюзик Ентърпрайсис”, са на 12 и 13 април. Деца на възраст до 10 години ще могат да гледат шоуто безплатно.

Диаманти разкриха океани под Земята

Учени обявиха в сряда, че са открили рядък минерал, който говори за наличието на огромен воден резервоар, намиращ се между 400 и 600 км под повърхността на Земята. Там може да има вода колкото тази във всички океани, взети заедно, пишат учените в сп. “Нейчър”. Доказателството идва от влаголюбив минерал на име рингудит. Той е разновидност на оливина Учени обявиха в сряда, че са открили рядък минерал, който говори за наличието на огромен воден резервоар, намиращ се между 400 и 600 км под повърхността на Земята. Там може да има вода колкото тази във всички океани, взети заедно, пишат учените в сп. “Нейчър”. Доказателството идва от влаголюбив минерал на име рингудит. Той е разновидност на оливина

Октай Енимехмедов напусна Централния софийски затвор

София /КРОСС/ Минути след 16 часа днес Октай Енимехмедов напусна Централния софийски затвор. След година и половина зад решетките, нападателят на Ахмед Доган ще се прибере у дома в Бургас, но няма да има право да напуска апартамента си.Софийският апелативен съд е решил на закрито заседание да измени мярката му за неотклонение и да го прати под домашен арест.На излизане Енимехмедов не пожела да разговаря с журналисти, но обеща, че ще дава интервюта. Запитан дали се готви за политическа кариера, Енимехмедов заяви категорично: "Да". „Има много неща, които тепърва ще кажа", добави той. В края на февруари т.г. Софийският градски съд постанови три години и шест месеца затвор на Енимехмедов, след като го призна за виновен за закана за убийство срещу Доган. Съдът тогава го оправда по обвинението за опит за убийство на почетния лидер на ДПС.Присъдата му, постановена на 26 февруари, обаче може да бъде обжалвана в 15 дневен срок, а адвокатите на бургазлията и обвинението обявиха, че ще сторят това. Снимка: Булфото, всички права запазени

Затвор за двама, откраднали оборудване за външно осветление на ЖП-гара Синдел

След постигнато в съдебна зала споразумение, Районният съд наложи ефективни наказания на двама души за опит за кражба на оборудване за външно осветление, собственост на „Национална компания железопътна инфраструктура“. Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив през нощта на 23 май 2012 г.

Над половината от фирмите са без дейност, 84% са декларирали печалбите онлайн

Над половината от фирмите са били без дейност през миналата година, а 84% от компаниите са подали декларация за облагане с корпоративни данъци по електронен път, подписана с електронен подпис. Това показват данните на Националната агенция за приходите (НАП) от получените до този момент документи.   Досега в страната са подадени 50 600 декларации за облагане с корпоративни данъци.   От тях близо 27 000 са формулярите, подадени от дружества, които осъществяват дейност, а останалите – от такива, които не са работили през миналата година.   На 31 март изтича срокът за подаване на годишната данъчна декларация за облагане с корпоративни данъци.   Този срок важи и за фирмите, които не са извършвали дейност през 2013 г. Тези дружества, които не са работили през миналата година, попълват отделен формуляр - образец 1010а. В него декларират, че за предишната година не са имали дейност и не са отчели приходи или разходи съгласно счетоводното законодателство. Към тази декларация не се прилага годишен отчет за дейността.   Декларациите се подават в офисите на НАП по мястото на регистрация на фирмите, по пощата с обратна разписка или по интернет.   Крайният срок за плащане на дължимия корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски също е 31 март. Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път, ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък, но не повече от 1000 лв. Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 31 март 2014 г.   И през тази година продължава съвместната инициатива на НАП с Националния статистически институт (НСИ) за подаване само на едно място на годишните отчети за дейността, които фирмите представят едновременно с декларациите си за облагане с корпоративни данъци. Възможностите са или по електронен път в НСИ, задължително подписани с електронен подпис, или на хартиен носител в офисите на НАП. Обменът на информация между двете институции става изцяло по служебен път.   Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Друг вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.   От НАП напомнят, че от 1 март всички плащания за данъци се превеждат по нови банкови сметки на съответните териториални дирекции на НАП, като се прилага код за вид плащане 11 00 00 "Данъци и други приходи за централния бюджет".   Повече информация за декларирането и плащане на данъци и осигурителни вноски може да се получи на телефона за данъчна информация на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор.

Lufthansa иска да утрои печалбата си до 2015 г.

Германската авиокомпания Lufthansa възобнови дивидентните си плащания. Компанията си постави за цел да утрои оперативната печалба за 2 години, след...

Volkswagen с амбициозни търговски цели за 2014 г.

Германската автомобилна компания Volkswagen възнамерява да продаде повече от 10 млн. автомобила през тази година. Първоначално автомобилният...

22-то международно специализирано изложение "Алея на здравето" през пролетта на 2014г.

В периода 12 – 16 март 2014 година фирма „Мирта-Медикус” ЕООД, организира за пореден път в София, здравен форум „Алея на здравето”. Изложението ще се проведе  в Национален дворец на културата (НДК) в пет поредни дни от 10:00 до 19:00 часа. 
Участие ще вземат над 50 фирми и организарции свързани с тематиката на форума. В периода 12 – 16 март 2014 година фирма „Мирта-Медикус” ЕООД, организира за пореден път в София, здравен форум „Алея на здравето”. Изложението ще се проведе  в Национален дворец на културата (НДК) в пет поредни дни от 10:00 до 19:00 часа.  Участие ще вземат над 50 фирми и организарции свързани с тематиката на форума.

ВСС уволни дисциплинарно Камен Ситнилски

Ситнилски е уволнен за уронване на престижа на съдебната власт

ВСС с остра реакция заради статия за Камен Ситнилски

Висшият съдебен съвет (ВСС) прие становище по повод публикация във вестник от днес, в която се твърди, че Елка Атанасова предлага "от 100 до 300 бона, за да спаси октопода на съдебната власт"

Ердоган обвини протестиращите, че опитват да провалят изборите

/КРОСС/ Министър-председателят на Турция Реджеп Тайип Ердоган нарече антиправителствените демонстрации „уродлив опит" да се окаже влияние върху резултата от местните избори."Те - шарлатани, те са нечестни. Те нямат нищо общо с демокрацията. Те не вярват в изборната бюлетина. Те се опитват да постигнат резултати, провокирайки и тероризирайки улицата", каза Ердоган, цитиран от Global post.По думите му демонстрантите са разбили в Истанбул офиси на управляващата Партия на справедливостта и развитието.Припомняме, че хиляди турци излязоха на протест след смъртта на тийнейджър, който почина от раните си, получени по време на летните протести в Истанбул. На 30 март в Турция ще се проведат избори за местна власт. По-рано Ердоган заяви, че е готов да се оттегли от политиката , ако неговата партия не ги спечели. "Заявявам открито и честно - ако моята партия не е първа в тези избори , аз съм готов да се оттегля от политиката", каза Ердоган.

Зашеметяващ успех на премиерата на Гери Дончева и Ники Манолов

/КРОСС/ Каймакът на светското общество в България се събра на премиерата на Ники Манолов и Гери Дончева, които представиха клипа към съвместната им песен „Как го правиш".  Парчето вече се върти в ефира на родните радиа от няколко седмици и стои в челните места в класациите, изкачвайки се все по-нагоре всяка седмица. И нищо чудно - музиката на песента е на Влади Ампов-Графа, текстът е на Гери Турийска, Георги Енчев и Графа, аранжиментът - на Светлин Къслев, а мастерингът и смесването са на Магга. Според музикални специалисти това е един страхотен букет от талантливи творци и парчето е обречено да стане хит.Премиерата имаше своя перфектен домакин в лицето на най-хитовия клуб в столицата - Bedroom Premium Club и се радваше на огромен медиен интерес. Изисканите гости на Гери Дончева и Ники Манолов трупаха комплименти за постигнатия резултат и обсипваха с цветя изпълнителите. Сред уважилите събитието се откроиха стилната бизнесдама Ивана Скендерова и нейният съпруг - футболистът Мартин Горанов, Мисис България Поли Петракиева, Мисис България Малина Димитрова, президентът на „Жокер Медиа" Ованес Мелик- Пашаев, собственикът на марката очила KWIAT - Павел Цветков и красивата му съпруга, известните художници Блажеви, авторът на „Революция с аритмия" и сценарист в „Шоуто на Слави" - Йордан Свеженов, светският ексцентрик Денди, ексминистърът доц

ЕС подкрепи българската идея за едно зарядно

Европейският парламент подкрепи българската идея за въвеждане на общо зарядно устройство за всички мобилни телефони, продавани в ЕС, приемайки промените в директивата за радиооборудването. Идеята е на бившия външен министър на България Соломон Паси и бившия български министър по европейските въпроси Гергана Паси.

22-то международно специализирано изложение "Алея на здравето" през пролетта на 2014г.

В периода 12 – 16 март 2014 година фирма „Мирта-Медикус” ЕООД, организира за пореден път в София, здравен форум „Алея на здравето”. Изложението ще се проведе  в Национален дворец на културата (НДК) в пет поредни дни от 10:00 до 19:00 часа. 
Участие ще вземат над 50 фирми и организарции свързани с тематиката на форума. В периода 12 – 16 март 2014 година фирма „Мирта-Медикус” ЕООД, организира за пореден път в София, здравен форум „Алея на здравето”. Изложението ще се проведе  в Национален дворец на културата (НДК) в пет поредни дни от 10:00 до 19:00 часа.  Участие ще вземат над 50 фирми и организарции свързани с тематиката на форума.

Полицията издирва 71-годишна бургазлийка

Полицията в Бургас издирва 71-годишната Ганка Михайлова Мострова от Бургас, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Жената е напуснала дома си в комплекс „Лазур” около 09.30 часа вчера сутринта. До момента е в неизвестност. Полицията в Бургас издирва 71-годишната Ганка Михайлова Мострова от Бургас, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Жената е напуснала дома си в комплекс „Лазур” около 09.30 часа вчера сутринта. До момента е в неизвестност.

Задържаха мъж, изтръгнал камерата от ръцете на тв оператор

Полицаи задържаха 42-годишен мъж, нападнал телевизионен екип от журналисти по време на снимки, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Около 16:00 часа вчера в полицията бил подаден сигнал от екип на национална телевизия. По техни данни, докато снимали репортаж за заведение в кв. „Редута”, служител в обекта ги нападнал, Полицаи задържаха 42-годишен мъж, нападнал телевизионен екип от журналисти по време на снимки, съобщиха от пресцентъра на МВР. Около 16:00 часа вчера в полицията бил подаден сигнал от екип на национална телевизия. По техни данни, докато снимали репортаж за заведение в кв. „Редута”, служител в обекта ги нападнал,

Виждали ли сте тази жена ?

Полицията в Бургас издирва 71-годишната Ганка Михайлова Мострова от Бургас, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас.
Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS

Жената е напуснала дома си в комплекс „Лазур” около 09.30 часа вчера сутринта. До момента е в неизвестност. Полицията в Бургас издирва 71-годишната Ганка Михайлова Мострова от Бургас, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Бургас. Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вечеи с SMS Жената е напуснала дома си в комплекс „Лазур” около 09.30 часа вчера сутринта. До момента е в неизвестност.

Полицаи задържаха мъж, нападнал телевизионен екип

Полицаи задържаха 42-годишен мъж, нападнал телевизионен екип от журналисти по време на снимки, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Около 16:00 часа вчера в полицията бил подаден сигнал от екип на национална телевизия. По техни данни, докато снимали репортаж за заведение в кв. „Редута”, служител в обекта ги нападнал, Полицаи задържаха 42-годишен мъж, нападнал телевизионен екип от журналисти по време на снимки, съобщиха от пресцентъра на МВР. Около 16:00 часа вчера в полицията бил подаден сигнал от екип на национална телевизия. По техни данни, докато снимали репортаж за заведение в кв. „Редута”, служител в обекта ги нападнал,

Излиза посмъртен албум на Джако

За скритото наследство на Джексън се говореше още през 2009 година, няколко месеца след смъртта на великия музикант.

30-годишни дупки. Умилителна гледка от Хасково

Жителите на улица "Веслец" се вдигнаха днес на протест

    


84% от фирмите декларират печалбите си онлайн

Над 84% от дружествата, осъществяващи дейност, подават декларация за облагане с корпоративни данъци по електронен път, подписана с електронен подпис. Това показват данните на НАП от получените до този момент документи в Агенцията. До сега в страната са подадени общо 50 600 декларации за облагане с корпоративни данъци.

Близък до Янукович олигарх бе арестуван във Виена

Във Виена бе арестуван украинския олигарх Дмитро Фирташ. Той е приближен на клана на сваления президент Виктор Янукович, съобщи австрийската осведомителна агенция АПА.
Австрийската полиция информира от своя страна за ареста без съпротива на "украинския гражданин Дмитро Ф. (48 г.)" в рамките на разследване на ФБР. Във Виена бе арестуван украинския олигарх Дмитро Фирташ. Той е приближен на клана на сваления президент Виктор Янукович, съобщи австрийската осведомителна агенция АПА. Австрийската полиция информира от своя страна за ареста без съпротива на "украинския гражданин Дмитро Ф. (48 г.)" в рамките на разследване на ФБР.

Здравният министър пак увери, че току-виж махнала шефа на Фонда за лечение на деца

Министърът на здравеопазването Таня Андреева отново обяви в четвъртък, че няма да се колебае да махне шефа на Фонда за лечение на деца Ива Станкова, ако тя не си върши работата. В Троян пред журналисти министърът заяви, че "д-р Станкова е добър лекар, педиатър, менажирала е медицински център и има много предложения за промяна в работата и оптимизацията във фонда и аз й казах, че разчитам на нейната добра преценка дали би могла да се справи с промяната на философията на работата на фонда, защото той не може да функционира по този начин".   Това е поредния ден, в който здравният министър и нейната подчинена си разменят реплики чрез медиите около това дали д-р Станкова ще остане или няма на поста директор на Фонда за лечение на деца. Твърдата в началото закана на д-р Андреева да махне шефа на фонда постепенно стана по-мека, докато позицията на д-р Станкова се втвърди, че няма да подава оставка. Сред публиката остана усещането, че конфликт и напрежение има и развръзката предстои.   Здравният министър повтори и в Троян, че трябва да се промени организацията на работата на фонда, тъй като в последните години се увеличава броят на медицинските досиета, които фондът разглежда и по които взима решения.   Таня Андреева припомни, че преди месец е била сформирана работна група със задача да предложи оптимизация в работата на фонда, по отношение на административния капацитет и предложения за промени в правилника за работа на фонда.   Следващата седмица на заседание на Обществения съвет ще бъдат обсъдени тези предложения.   Министър Андреева коментира и методиката за разпределяне на бюджетите за дейност на лечебните заведения, предложена от управителя на НЗОК д-р Румяна Тодорова, за която Надзорният съвет не е могъл да стигне до решение.   "Винаги съм застъпвала тезата, че финансовият ресурс на касата в по-голяма част трябва да отиде за финансиране на дейности в лечебните заведения и да се работи върху по-гъвкави механизми, така че да се намали разходването на публичния ресурс за медикаменти и медицински изделия, заяви министърът.   Тя допълни, че е готова да изложи тезата си и на извънредно заседание на Надзорния съвет на НЗОК.

Животновъдите - с предимство при очертаването на пасища

/КРОСС/ Животновъдите ще имат предимство при очертаването на пасища и мери, обяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков в Кърджали. По думите му, целта е пасищата да бъдат отдавани на стопани, които реално се занимават с животновъдство.  Истинските животновъди ще бъдат защитени от предложената промяна в Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, която да защити собствениците на животни. Промяната предвижда пасища и мери в едно землище с предимство да получават тези стопани, които притежават животни в дадения район, а после останалите кандидатстващи лица, уточни зам.-министър Бюрхан Абазов. През 2014 г. ще бъде създаден Регистър на земеделските стопани, отглеждащи тютюн. Целта на регистъра е да бъдат обхванати всички тютюнопроизводители в страната, площите, районите и количествата по сортови групи. След изготвянето му ще има по-голяма яснота по отношение на производството и ситуацията в сектора като цяло, допълни зам.-министър Абазов.  

Пиян слуга извади нож на баба и я изнасили

Гаврата с възрастната жена е станала около 20.30 часа на 17 януари в дома на самотницата. Тогава неизвестен влязъл през незатворен прозорец, заплашил я с нож и след това я изнасилил. В нощта преди инцидента бил в кръчмата, където се почерпил подобаващо.

ВСС уволни дисциплинарно Камен Ситнилски

Висшият съдебен съвет (ВСС) наложи дисциплинарно наказание - дисциплинарно освобождаване от длъжност на Камен Ситнилски, съобщи БГНЕС. Ситнилски, бивш заместник главен прокурор и член на ВСС от прок...

Местан: Борисов изпитва панически страх от Пеевски

"Борисов се издаде – изпитва панически страх от Пеевски. Не от Пеевски сам по себе си, защото, въпреки сатанизирания му образ, той никак не е страшен. Страшни са истините, които таи в...

5-членна комисия проверява забавачката със синьото мляко

Асеновград /КРОСС/ Петчленна комисия проверява вече втори ден детска градина „Слънце" в Асеновград. Това съобщи за Дарик кметът д-р Емил Караиванов. Административната проверка на Общината има за цел да установи дали е нарушена технологичната дисциплина от постъпването на храната до сервирането й на децата. Следи се и по какъв начин се почиства кухнята, за да се установи има ли виновност от страна на персонала. Резултати от проверката се очакват утре по обяд.Директорката на градината и медицинските сестри са пряко подчинени на кмета и той е изискал от тях писмени обяснения, съгласно Кодекса по труда, за случая със „синьото" мляко.Караиванов заяви, че след като получи тези обяснения, ще реши каква да бъде реакцията на общинската администрация. Попитан дали може наистина да се говори за миша отрова, попаднала в млякото, той заяви, че не може да е категоричен и може да е било и препарат за съдомиялна машина.По думите му случаят е дал възможност да се засили контролът и да се вземат някои поуки за допуснатите пропуски.Над 80 веществени доказателства от деня, в който бе сервирано „синьо" мляко, вече са изпратени в Научноизследователския институт по криминалистика и криминология (НИКК) в София. Там ще установяват дали по тях има вредни и опасни за здравето вещества и какви са те.„Синьото" мляко бе сервирано за закуска на 127 деца в детска градина „Слънце" в Асеновград на 11-и март

Модерна технология вдъхва надежда на хиляди онкоболни

Въпреки че „хирургията без скалпел”, както наричат модерното неинвазивно лечение чрез високоинтензивен ултразвук HIFU (хайфу,) придоби популярност в България заради отличните резултати при лечението на миома на матката и фиброаденом на гърдата (доброкачествени тумори) , HIFU-терапията може да се прилага и като част от комплексното лечение на Въпреки че „хирургията без скалпел”, както наричат модерното неинвазивно лечение чрез високоинтензивен ултразвук HIFU (хайфу,) придоби популярност в България заради отличните резултати при лечението на миома на матката и фиброаденом на гърдата (доброкачествени тумори) , HIFU-терапията може да се прилага и като част от комплексното лечение на

Отчет на даренията и разходите на сайта към 28 февруари 2014г.

Дарения и разходи за noresharski.com към 28 февруари 2014г*

Дарения за периода, лв.

Банкова сметка в ОББ 650
PayPal сметка (бруто, преизчислени по фиксиран курс евро/лев) 2188
Общо 2838

Разходи за периода, лв. 

Описание Сума, лв
Адвокатски услуги в чужбина 1484
Гориво 175
Такси достъп до търговски регистри 50
Такси копия от имотни регистри 400
Ксерокопиране 105
Пощенски разходи 65
Канцеларски разходи 45
Такси PayPal (начисляват се върху всяко дарение) 69,70
Общо 2393,70

*включва и периода 21-31 януари, през който стартира събирането на дарения за сайта. 

 

The post Отчет на даренията и разходите на сайта към 28 февруари 2014г. appeared first on Noresharski.com.

Задържаха 42-годишен, издърпал камера на оператор

Полицаи от столичното Първо РУП задържаха 42-годишен мъж, който е издърпал камера от ръцете на телевизионен оператор, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Лидерите на две парламентарни партии са с актове за нарушение от Сметната палата


Двама от лидерите на четирите парламентарно представени партии имат съставени актове за нарушения на Изборния кодекс. Това обявиха от Сметната палата след открито заседание в четвъртък, съобщи сайтът capital.bg.

Общият брой съставени актове на политически партии и коалиции е 82. От Сметната палата не уточниха кои са лидерите, защото за момента нямали право да го направят. Глобите са в размер до няколко хиляди лева.

Актовете са издадени след направен одит за съответствие на...

Лидерите на две парламентарни партии са с актове за нарушение от Сметната палата


Двама от лидерите на четирите парламентарно представени партии имат съставени актове за нарушения на Изборния кодекс. Това обявиха от Сметната палата след открито заседание в четвъртък, съобщи сайтът capital.bg.

Общият брой съставени актове на политически партии и коалиции е 82. От Сметната палата не уточниха кои са лидерите, защото за момента нямали право да го направят. Глобите са в размер до няколко хиляди лева.

Актовете са издадени след направен одит за съответствие на...

Двама лидери на парламентарни партии са с актове за нарушение от Сметната палата


Двама от лидерите на четирите парламентарно представени партии имат съставени актове за нарушения на Изборния кодекс. Това обявиха от Сметната палата след открито заседание в четвъртък, съобщи сайтът capital.bg.

Общият брой съставени актове на политически партии и коалиции е 82. От Сметната палата не уточниха кои са лидерите, защото за момента нямали право да го направят. Глобите са в размер до няколко хиляди лева.

Актовете са издадени след направен одит за съответствие на...

Енимехмедов ще се готви за политическа кариера

Октай Енимехмедов напусна Централния софийски затвор минути след 16:00 часа днес. 
Той не пожела да разговаря с журналисти, но обеща, че тепърва ще дава интервюта. На въпрос дали се готви за политическа кариера, Енимехмедов каза категорично "Да", съобщи Нова телевизия.
„Има много неща, които тепърва ще кажа”, каза още той. Октай Енимехмедов напусна Централния софийски затвор минути след 16:00 часа днес.  Той не пожела да разговаря с журналисти, но обеща, че тепърва ще дава интервюта. На въпрос дали се готви за политическа кариера, Енимехмедов каза категорично "Да", съобщи Нова телевизия. „Има много неща, които тепърва ще кажа”, каза още той.

180 предсрочно освободени тръгват с електронни гривни

Сливен /КРОСС/ През месец април ще стартира електронното регулиране на поведението на предсрочно освободените от затвора и на тези, на които е наложена пробационна мярка. Това съобщи шефът на Главна дирекция „Изтърпяване на наказанията" главен комисар Митко Димитров. Такъв пилотен проект вече е бил реализиран през 2009-2010 година с 10 осъдени лица и е дал много добри резултати.Гривните за електронно следене са изработени от фирма, базирана във Великобритания и обслужваща почти всички страни от ЕС. 4.70 лева ще струва наблюдението на един предсрочно освободен на ден, като се очаква електронни гривни да бъдат поставени на 180 души. Общата стойност на двугодишния проект е 585 000 евро, а финансирането е от Норвежкия финансов механизъм.

Енимехмедов потвърди, че се готви за политическа кариера на излизане от затвора

Октай Енимехмедов напусна Централния софийски затвор минути след 16:00 часа днес. 
Той не пожела да разговаря с журналисти, но обеща, че тепърва ще дава интервюта. На въпрос дали се готви за политическа кариера, Енимехмедов каза категорично Октай Енимехмедов напусна Централния софийски затвор минути след 16:00 часа днес.  Той не пожела да разговаря с журналисти, но обеща, че тепърва ще дава интервюта. На въпрос дали се готви за политическа кариера, Енимехмедов каза категорично "Да", съобщи Нова телевизия. „Има много неща, които тепърва ще кажа”, каза още той.

Работна група ще нищи проблемите на Тубдиспансера във Варна, общината преведе пари за заплати на служителите

Подписани са платежните за заплатите за ноември и декември за 2013 на служителите в Тубдиспансера. Това означава, че най – сетне ще бъде преведена сумата от 76 хил. лева, която бе одобрена на сесия на Общинския съвет още през февруари за покриване на част от възнагражденията на медицинските работници.

Заредете смартфона си с… дърва

Туристическите печки BioLite са вече в България

128 трудови борси организира Агенцията по заетостта

128 трудови борси в цялата страна ще организира Агенцията по заетостта (АЗ) през 2014 г. 28 от тях ще са насочени изцяло към младежите до 29-годишна възраст. Това съобщи днес изпълнителният директор на АЗ Асен Ангелов по време на участието си в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air.
Трудовите борси дават възможност за пряк контакт между 128 трудови борси в цялата страна ще организира Агенцията по заетостта (АЗ) през 2014 г. 28 от тях ще са насочени изцяло към младежите до 29-годишна възраст. Това съобщи днес изпълнителният директор на АЗ Асен Ангелов по време на участието си в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air. Трудовите борси дават възможност за пряк контакт между

128 трудови борси организира Агенцията по заетостта

128 трудови борси в цялата страна ще организира Агенцията по заетостта (АЗ) през 2014 г. 28 от тях ще са насочени изцяло към младежите до 29-годишна възраст. Това съобщи днес изпълнителният директор на АЗ Асен Ангелов по време на участието си в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air.
Трудовите борси дават възможност за пряк контакт между 128 трудови борси в цялата страна ще организира Агенцията по заетостта (АЗ) през 2014 г. 28 от тях ще са насочени изцяло към младежите до 29-годишна възраст. Това съобщи днес изпълнителният директор на АЗ Асен Ангелов по време на участието си в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air. Трудовите борси дават възможност за пряк контакт между

Арестуваха олигарх, близък до Янукович, във Виена

Във Виена бе арестуван украинския олигарх Дмитро Фирташ. Той е приближен на клана на сваления президент Виктор Янукович, съобщи австрийската осведомителна агенция АПА.
Австрийската полиция информира от своя страна за ареста без съпротива на Във Виена бе арестуван украинския олигарх Дмитро Фирташ. Той е приближен на клана на сваления президент Виктор Янукович, съобщи австрийската осведомителна агенция АПА. Австрийската полиция информира от своя страна за ареста без съпротива на "украинския гражданин Дмитро Ф. (48 г.)" в рамките на разследване на ФБР.

Краят на зимата иде – местим стрелките на 30 март

Лятното часово време се въвежда на 30 март в 3:00 часа местно време. Тогава часовниците се преместват с един час напред, съобщиха от Българския институт по метрология.

МВР издирва 71-годишна от Бургас

ОДМВР – Бургас издирва 71 годишната Ганка Михайлова Мострова от Бургас, съобщиха от МВР.

Ръст на търговията на дребно в САЩ

  Търговията на дребно в САЩ е нараснала за първи път през последните 2 месеца през февруари, показаха официалните данни на търговското...

Откриха банкова сметка за събиране на средства за операция в чужбина на Иво от Радомир

Банкова сметка е открита за събиране на дарителски средства, които ще послужат за операция на 12 - годишния Иво от град Радомир, научи ZaPernik.com.

Освен банковата сметка, която е открита днес радомирци се включват с редица мероприятия за подпомагане на каузата за Иво. Благотворителен концерт на 20 март в радомирското читалище. Началото на събитието е от 17 часа. След това клуба по зумба танци също заяви подкрепата си. В неделя в младежкия дом ще се състои...

Продължава

50 от най-мощните китайски фирми срещат българския бизнес в Пловдив

Българо-Китайски бизнес форум „Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014“ ще се проведе в Пловдив на 24 март 2014 г. Откриването е от 9.30 часа в конферентна зала „Пловдив“ на Новотел Пловдив.
Организатори на събитието са Община Пловдив, Община Шънджън, Българо-Китайската Асоциация за бизнес развитие /БКАБР/ и Китайския Съвет за Българо-Китайски бизнес форум „Пловдив-Шънджън: Сътрудничество и инвестиции 2014“ ще се проведе в Пловдив на 24 март 2014 г. Откриването е от 9.30 часа в конферентна зала „Пловдив“ на Новотел Пловдив. Организатори на събитието са Община Пловдив, Община Шънджън, Българо-Китайската Асоциация за бизнес развитие /БКАБР/ и Китайския Съвет за

Завърши съвместното учение на ВМС на България, Румъния и САЩ

/КРОСС/ Съвместното учение на Военноморските сили на Република България, Румъния и САЩ, което се проведе в международни води югоизточно от Констанца, Румъния, завърши на 12 март, съобщава Министерството на отбраната. От българска страна в съвместните плавания участва фрегата „Дръзки" с командир капитан II ранг Георги Савов.  От румънска страна се включиха Ros Regina Maria, Ros Barbuneanu и Ros Sebastian, а от американска - ескадрен миноносец USS Truxtun. Основните цели на учението бяха повишаване на оперативната съвместимост с военноморските единици на страни от НАТО и подобряване на подготовката на екипажите на море. Предварително планираните комуникационни учения, учения по съвместно тактическо маневриране и по обмен на данни за осветяване на надводната и подводната обстановка бяха изпълнени успешно. По време на прехода до района за съвместни действия и от него до Пункт за базиране Бургас фрегата „Дръзки" изпълни самостоятелно упражнения на единичния кораб. Американският кораб USS Truxtun е на визита в пристанище Варна от 13 до 16 март 2014 г.  

Шведският премиер се притеснява за Европа

Трябва да се внимава заради слабото възстановяване от кризата в Европа. Това заяви шведският министър-председател Фредерик Рейнфелд, цитиран от...

Западът вече направи в Украйна стратегическа грешка

Дойде време да се направят междинни изводи за това, което става в Украйна и покрай нея. Какъв е неразтворимият остатък?
Политиката на Путин му осигури победа както по отношение на оперативността, така и по отношение на обмислянето на действията. Лидерите на Майдана спечелиха Киев, но загубиха борбата за умовете на Юга и Югоизтока.
Политическите Дойде време да се направят междинни изводи за това, което става в Украйна и покрай нея. Какъв е неразтворимият остатък? Политиката на Путин му осигури победа както по отношение на оперативността, така и по отношение на обмислянето на действията. Лидерите на Майдана спечелиха Киев, но загубиха борбата за умовете на Юга и Югоизтока. Политическите

Страници: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване